HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Szélig Viktor már nem a Briancon játékosa

2010.07.28. 16:21 F. Kapus

"Szerda délelőtt a klub elnöke e-mailben értesített a csapat körüli helyzetről, tájékoztatott, hogy a brianconi jégkorongcsapat jövőre a francia negyedosztályban indul, és megköszönte az eddigi lelkes játékomat" – tájékoztatta blogunkat a válogatott csapatkapitánya. A 34 éves dunaújvárosi hátvéd öt éven át játszott a Brianconban, részese volt a klub történetének legnagyobb sikerének, 2010-ben megnyerték a francia kupát. Szélig Viktornak több franciaországi ajánlata is van, ha egyik sem jön össze, a Dab.Doclerben folytatja pályafutását.

"Sok tétlenségre nincs időm, mert szinte mindegyik csapat játékoskerete kialakult, jövő héten kezdődnek a felkészülések. Franciaországban ráadásul a fizetési sapka miatt kevés a szabad hely. Itt csak az első osztályban játszanék, több klubtól is érdeklődtek, hívtak korábbi csapattársaim is. Őszintén szólva, a prioritást a franciaországi légióskodás folytatása jelenti számomra, mert úgy tervezte a család, gyermekem ott folytatja a megkezdett iskolai tanulmányait. Azonban az is biztos, hogy július 28-án kevés esélyem van egy jó ajánlatra. Azt is eldöntöttem, ha nem tudok Franciaországban maradni, akkor hazajövök.

Jólesett, hogy a hír hallatán korábbi csapatom, a Dab.Docler egyből megkeresett, és azóta is többször jelezték, számítanak rám. Az ésszerű érveken kívül egyéb tényezők is vannak az életemben, Dunaújvárosban vagyok otthon, ezért ha Magyarországon folytatom, akkor azt nevelőegyesületemnél teszem. Beszéltem Azari Zsolttal, korábban is nyomon követtem a csapat munkáját, tetszik az itteni jövőkép."

A remek hátvéd hozzátette, mindenkit sokkolt a hétfői esti fejlemény, hiszen akkor még úgy tudták, minden rendben van. "Az az érdekes, hogy mi, játékosok soha semmit nem éreztünk a problémából. Egyetlenegyszer nem fordult elő, hogy anyagi gond lett volna a csapat körül, nem volt olyan alkalom, hogy a fizetésünk akár csak egy napot is késsen. Az utóbbi időben hallottunk ezt-azt, de mindenki bízott benne, hogy túl leszünk a nehézségeken. Kedd reggelig így is tűnt. Most azonban minden összedőlt, amit a brianconi jégkorong-egyesület felépített, az amatőr bajnokságban kezdhetik újra az építkezést."

43 komment

Címkék: franciaország briancon szélig dab.docler

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@matthew88: csak a kérdés az, hogy kinek jó?
Azért nem semmi ,hogy csak eggyik napról a másikra tönkremegy egy Hoki Klub. Biztós vagyok benne,hogy ott is vólt van 1, 2 ember akinek több éves munkája porba húlt azért ez szomorú.
Bakker, Franciaországban van negyed osztály??!!
@moszkvicssluszkulcs: én is ezen a 4.osztályon akadtam le! Nálunk az OB1b is amatőr gyakorlatilag.
nagyon jó lenne ha nálunk játszana újra.Szívesen látjuk itt!
Ha Volán lesz végül én felnőtt létemre sírva fogok fakadni.
Vitya haza várunk:))) Veled nagyon erősődnénk:)
@eradam: "Az ésszerű érveken kívül egyéb tényezők is vannak az életemben, Dunaújvárosban vagyok otthon, ezért ha HA MAGYARORSZÁGON FOLYTATOM, akkor azt NEVELŐEGYESÜLETEMNÉL TESZEM!" <--- ezt remélem érted :)
@eradam: meg mar a multkor megmondta itt a baratja a forumon h mondta neki h ha MO akkor DAB. (bocs nem emlxem ki irta)
@fradigy: én mertem írni ilyent:)
@kiralyfi: naugye! :P

amugy tok vicces volt h darabokra szedtuk Vityat, mindenki elvitte jatszani az o csapatahoz :D
Csak haza ne jojjon, hanem ezt az evet varja ki kicsit kevesebb fizetessel, aztan igazoljon el. Nem hiszem, hogy neki ez a hazai hoki megfelelo szint.
@kiralyfi: tudja ő azt nagyon jól :) csak állandóan provokál :P
@fradigy: én nem, tudtam, hogy ha királyfi azt mondja Hazamegy Vitya, akkor az úgy lesz ;)
@mordok: Dr. Szélig sztem tudja, hogy mi jó neki, elég nagy fiú, meg elég okos is.
Kívánom Neki, hogy találjon még egy francia élklubbot, bár már attól a gondolattól is baromi jó kedvem lett, hogy esetleg újra itthon láthatom játszani.

Azért a hazai hokit sem kell annyira lenézni egyeseknek, elég csak megnézni mit produkáltak az utóbbi három VB-n a MOL Ligában játszó játékosok...
példás álláspont. köszönet érte, ha így lesz, ha úgy. és persze: üdv újra itt!
Dejó lenne újra énekelni a doktor úr nevét :) Szívesen látnám újra itthon!
A doktor úrnak a HSC Csíkszereda lenne a legjobb hely.
@csatoimi: ebben nem vagyok teljesen biztos Imi:)
Tisztelem, h Újvárosba menne, bármennyire is szeretnék egy Szélig-es Volán mezt...
@Theutus: miért ne lennél az? :)
@csatoimi: ha egy egész sort adnátok érte , akkor sem :):):)
@csatoimi: ha egy egész sort adnátok, akkor sem:):):)
@csatoimi: A Doktor úrnak Dunaújváros az egyetlen elképzelhető hely itthon hál' égnek, és ez így is van rendjén! :)

Ha véletlen visszajönne, azt hiszem meg is lenne Fisera után az új közönség kedvenc, leszámítva persze a kapusunkat
Első sorban sajnálom hogy ilyen körülmények közé került a brianconi klub ... És Szélig Viktor is ... Meg próbál maradni Franciaországban... De ha még se sikerülne , biztos haza fog térni és egyértelmű hogy a nevelő egyesületébe fog vissza jönni DAB.Doclerbe... Ha haza jönne 34 évesen nem vissza lépés lenne neki a magyar hoki és nem levezetésnek tüne a MOl liga korához képest ...
Nagy szimpatikus, hogy ilyen sokat jelent neki Dunaújváros, hogy csak a DAB-ban akar játszani!
@csatoimi: jah, ahogy mondod.
Akár csak Mihály Árpinak Dunaújváros :)
Minden tiszteletem, de azért egy Széliges Volán mez engem is érdekelne :d
@csatoimi: @Gabberboy: @kiralyfi: azt mondta a Vitya hogy ITTHON. De a HSC pl MEG nem "itthon". Meg meg a Volan is kerdeses hisz nem itthoni liga :P:P:P
@ekanai: Szélig felirattal és 5-ös számmal kell megrendelni a jövő évi szurkolói mezedet, és máris megvan. ;-)
@gabute: és persze kézenfekvő, logikus, és egyértelmű is egyben :)
@csatoimi: talán pontosan azért Imi, amiért számomra a Szereda mindig is Sc marad és soha nem lesz HSC
már többször beszélgettünk róla, de nekem kívülállóként fantasztikus és a mai napig könnyfakasztó érzés volt, amint a csarnokban az SC drukkerek elénekelték a székely himnuszt...
én akkor és ott értettem meg, hogy bármennyi pénzt tolhattok bele, akkor sem fogja kompenzálni azt, hogy a csíki embereknek a kék-fehér szín és a székely himnusz többet jelent egy szimpla hokicsapatnál... hiszem vagy annyira értelmes, hogy a fentieket értelmezzed és valahol a lelked mélyén tudod is, hogy az SC soha nem lesz HSC - legalábbis egy vagy két generációnak ki kell halnia hozzá - akármennyi pénzt is toltok bele (amiért fogadd elismerésemet)
nos ezek miatt a dolgok miatt nem lesz soha sem VITYA a HSC játékosa, tudod a pénz sok mindent megold, de vannak bizonyos dolgok, amiket még te sem tudsz megvásárolni érte....
ettől függetlenül - majdnem feketén-fehéren - fogadd őszinte elismerésemet
@Gabberboy: nem új közönség kedvenc lenne VITYA...
@kerusz: méltó válasz tőled :p ott a pont, de rendesen :D
@Theutus: Teljesen jogos, még mindig az, eddig is az volt, akárhol játszik :)
@Theutus: ennyi hülyeséget nem lehetett egyszerű leírni.
@Theutus: es ezzel azt akarod mondani h a hajdani HC drukkerek nem voltak csiki emberek, vagy hogy szamukra a szekely himnusz nem ugyanazt jelentette mint a SC drukkerreknek?
@fradigy: nekem is sok(k) volt így reggeliben ennyi marhaság. :)
@kerusz: Te is tudod, h az nem ugyanaz... :)
Vityát szívesen látnám magyar jégen, azt se bánnám, ha a Volánban! :-) Csak kár, h ő is 4pontos lenne... :-(
Azt kell mondjam, theutus most nagyon butus dolgokat írt. Hogy finom legyek.
hoppp !! NSO cikk : Jégkorong: fellebbez Szélig Viktor bajnokságból kizárt csapata

A francia kupagyőztes és bajnoki ezüstérmes Briancon fellebbezett a Francia Jégkorongszövetség határozata ellen, amely szerint a klub rendezetlen pénzügyi helyzete miatt kizárják a 2010–11-es bajnokságból.

A szövetség augusztus 12-ére, azaz jövő hét csütörtökre rendkívüli ülést hívott össze, hogy tárgyaljon a fellebbezésről, így a magyar válogatott jelenleg Dunaújvárosban edző csapatkapitánya, Szélig Viktor jövője addig semmiképpen sem dől el.
Hirdetés

A 34 éves hátvéd tavasszal meghosszabbította szerződését a Brianconnal, így ha visszaveszik a csapatot, akkor marad a klubnál.
süti beállítások módosítása