HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A Jégpalota már nem termel veszteséget

2010.07.25. 17:21 F. Kapus

Budapest egyetlen dupla pályás jégcsarnokát július 12-től Jégpalotának hívják. A 2003-ban Astra Zeneca Jégcsarnok néven épült létesítmény neve volt már Budapesti Koriközpont is, két hete még Icecenternek hívták. A jégcsarnok két éve magánkézben van, a névváltozás okairól és az üzemeltetés tapasztalatairól Baljer Anikóval, a tulajdonos cég ügyvezetőjével beszélgettünk.

"Az volt a döntő szempont, hogy magyar nevet kapjon a létesítmény – indokolja röviden a cégvezető az új elnevezést. – A tükörfordítás nem lett volna megfelelő, a Jégközpont helyett a Jégpalota jobban illik a csarnokhoz. Egyébként abban bízunk, hogy hamarosan újra változik az épület neve, de már csak akkor, ha egy névadó szponzort találunk."

A Jégpalota Magyarország egyetlen magánkézben lévő jégcsarnoka. Az elmúlt évek során egyértelművé vált a tulajdonosok számára, hogy rendkívül szigorú gazdálkodással lehet úgy működtetni a csarnokot, hogy ne termeljen veszteséget. "Ám ehhez tényleg minden apró részletre oda kell figyelni, miközben arra is nagy gondot fordítunk, hogy a szigorú gazdálkodás ne menjen a minőség rovására. Számunkra ugyanis éppen olyan fontos, hogy a vendégeink elégedettek legyenek, mint az, hogy a büdzsét tartsuk. Mint magánkézben lévő csarnok, csak a vendégeinkre tudunk hagyatkozni. A többi jégcsarnokkal ellentétben semmilyen támogatásban nem részesülünk, ami azért megkönnyítené a dolgunkat.

Sőt, számunkra már az is előrelépés lenne, ha végre létrejönne a jégcsarnokok együttműködése, amelynek köszönhetően együtt tudnánk fellépni fontos kérdésekben. Például abban, hogy az áramszolgáltatóknál kiharcoljunk egy kedvezőbb árat, hiszen mi nem nyereségorientált társaság vagyunk, hanem a sportolási lehetőség fenntartásával állami feladatot látunk el. De ugyanilyen fontos lenne az is, hogy azokkal szemben, akik komoly tartozást halmoznak fel, együtt lépjünk fel, ne történhessen meg az, hogy a megrendelő, aki az egyik csarnokban elmarad a fizetéssel, átmegy egy másikba."

A Jégpalota komoly stratégia szerint dolgozik, vannak terveik rövid- és hosszú távra is. Ám ahogy mondják, a gazdasági válság és a szabályok gyakori változtatása nap mint nap új feladat elé állítja őket. "Vagyis a terveinket szinte naponta kell felülírni, de alapjában akkor is próbálunk az általunk kijelölt úton haladni, alkalmazkodva az új helyzetekhez. Ebben az motivál minket, hogy a nehézségek ellenére szeretjük, amit csinálunk, és az eredmények is minket igazolnak. Hónapról hónapra jobb a csarnok látogatottsága, az élet is megmutatta, hogy igenis szükség van egy ilyen csarnokra."

Néhány változásra azonban szükség lenne, hogy a Jégpalota helyzete még jobb, ezáltal hosszú távú működése minél stabilabb legyen. Az ügyvezető fontosnak tartja kiemelni, hogy sokat javítana a helyzetükön, ha nem piaci szereplőként könyvelnének el a Jégpalotát. "Mindenkinek figyelembe kéne vennie, hogy mi nem profitot termelünk, mint egy bank, hanem a lakosságot és a gyerekeket juttatjuk sportolási lehetőséghez.

A többi jégcsarnokkal ellentétben nem kapunk állami támogatást, mindent magunknak kell kitermelnünk, úgy, hogy közben ugyanolyan partnernek tekintenek minket a közművek, mint egy profitorientált céget, és ugyanúgy kell adóznunk is. Átlagban a havi rezsink 12-15 millió forint, és ebben nincs benne a dolgozók bére és a közterhek, valamint az előre nem kalkulálható javítási és beruházási költségek. Mindenki el tudja képzelni, milyen kemény munka ezt az összeget kitermelni."

A legutóbbi tulajdonosváltás óta a jeges sportoktól független rendezvények még fontosabbakká váltak. "Éppen ezért a legmodernebb jégfedési technikát vásároltuk meg a csarnokba, vagyis mindenfajta eseményre alkalmas a létesítmény a koncertektől a konferenciákig. Ebben a tekintetben is látunk előrelépést, de továbbra is úgy érezzük, hogy a közönség, amely erre vevő lehetne, még nem elég rugalmas. El sem tudják képzelni, hogy egy jégcsarnokban mást is lehet csinálni, mint korcsolyázni."

Pedig a Jégpalota teljes körű kiszolgálást tud nyújtani, egyetlen problémát a kevés parkolóhely okoz. Ezt a gondot az önkormányzattal együttműködve kívánják megoldani, de egyelőre nem született megoldás.

"Örülünk, hogy beszélhetünk az erőfeszítéseinkről, még akkor is, ha nem szeretünk panaszkodni. Az elmúlt két és fél év tapasztalatai egyértelműen azt bizonyítják, hogy sokan értetlenkedve, gyanakodva figyelik a tevékenységünket, és nem örülnek a sikereinknek. Pedig a mi előrejutásunk másoknak is a hasznára válhat. Például szoros együttműködést alakítottunk ki a Magyar Jégkorong Szövetséggel, helyt adtunk a szövetség metodikai központjának, amely lehetővé teszi a játékosok még hatékonyabb felkészítését.

A küldetésünk egyébként kettős, nem csak a csarnokkal, de az élsporttal is egy missziót vállaltunk. Köztudott, hogy a tömegsport hozza, az élsport viszont csak viszi a pénzt. Mi ennek ellenére az utánpótlás – amely több száz gyereket vonz – mellett felvállaltuk a felnőtt csapatot is. A csarnok és az élsport fenntartásával is azt az elvet szeretnénk képviselni, hogy a sport óriási erő és hatalom. Képes megvédeni a gyerekeket a kor káros hatásaitól, és hasznos, tartalmas szórakozást nyújt, életre szóló tudással, akaraterővel vértez fel. Reméljük, hogy minél többen mellénk állnak, és partnereink lesznek ebben a küldetésben, bár már az is nagy segítség lenne, ha az ellendrukkerek aktivitása csökkenne."

73 komment

Címkék: icecenter jégpalota baljer anikó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Minden elismerésem az üzemeltetőknek, mert hazai viszonylatban egy csodálatos létesítményt tartanak fent. Talán a több név változtatás nem szerencsés, de már azt mindenki tudja, hogy egy hoki fellegvár áll az új név mögött változatlanul.
Nagyon örülök, hogy a csarnokból nem lett logisztikai központ, kisegyházi imaház vagy romkocsma. Ez a létesítmény méltó a magyar hoki fejlődéséhez. Bezárása komoly visszalépés lett volna. Nekem teljesen normálisnak tűnik, hogy az első hét évben egy ekkora beruházás nem hoz pénzt. Ehhez nem kellenek "ellendrukkerek". A panaszkodást tényleg hagyni kéne, az nem visz előre. További szép sikereket a csarnoknak és a csarnokban!
A MOL nyugodtan beszállhatna, mondjuk ....
van miből ....
@balumaci: a MOL már beszállt - a Videoton focicsapat szponzorálásába...
Szuper jó hely, akárki akármit mond:)Hajrá hajrá!
Elindultunk orosz vonalon? A csarnok nevéből ez cseng ki nekem, mert a KHL-ben sok csapat pályáját hívják Jégpalotának (Ledovij Dvorec) :D Például Jégpalota van Cserepovecben, Mityiscsiben, Nyizsnyekamszkban, Kazanyban, Szentpétervárott.... :D
@kovacsistvan: mondtam mar... ha Bill tudott volna a KHLes lehetosegrol.... :P
Tényleg jó a csarnok, én még mindig csak a dobozból pohárba áttöltött Kőbányai miatt haragszom.
Én meg azért mert legalább 1 dbz alkoholmentes sört tarthatnának meccsenként!
Főtáv, Főtáv Díhátralék Kezelő, Budapest Gyógyfürdői Zrt., Elektromos Művek + a fővárosi önkormányzat évi 15-20 milliója utánpótlásnevelés támogatása címszóval....

Így valószínűleg én is tudnék nyereségesen üzemeltetni egy jégcsarnokot...
@gabute: igen, hiszen ennél mi sem egyszerűbb, láthatjuk az országban számos helyen ennek példáját
@F. Kapus: Nézd, aki a jégkorongban mozog, az tisztában van azzal, hogy a Jégpalota azért nem termel veszteséget, mert a Bp. Stars négy évre előre befizette a jégbérlési összeget. Ezt pedig abból a pénzből fedezte, amit elvileg az összes fővárosi klub között kéne az utánpótlás nevelés miatt elosztania a fővárosnak, de már 7-8 éve csak a Bp./Vasas Stars részesül belőle.

Ráadásul egy újabb fővárosi önkormányzati céget sikerült "megnyerni" támogatónak, ez pedig a Budapest Gyógyfürdői.

Ez jó esetben "csak" bujtatott önkormányzati támogatása egy magáncégnek, rosszabb esetben egy újabb Nokiás doboz... hogy melyik, az két-három éven belül kiderül...
@gabute: aki a jégkorongban mozog, az nyilván hallott ezt-azt és ezekből összerak ezt-azt, de aki nem rosszindulatú és nem ellenséges a Jégpalota/Stars konstellációval szemben, az egyrészt elkezd számolgatni, másrészt végiggondolja saját klubja történetét
@gabute, @F. Kapus:
biztos én is rosszindulatú és ellenséges vagyok, de: mióta szokás 4 évre előre fizetni bérleti díjat???
Nekem ez nagyon furcsa...valaki megmagyarázná?
@1885*: 4 évente vannak választások :)))
@gabute: Az információk bővítéséhez: 160 millió HUF !!
HU-Budapest: Fiatalokkal kapcsolatos oktatási szolgáltatások
2010/S 62-091649
SZERZŐDÉS ODAÍTÉLÉSÉRŐL SZÓLÓ HIRDETMÉNY Szolgáltatás
I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ
1.1.) NÉV, CÍM ÉS KAPCSOLATTARTÁSI PONT(OK) Fővárosi Önkormányzat Városligeti Műjégpálya Oiof Palme sétány S. Kapcsolattartó: Bartha László igazgató 1146 Budapest MAGYARORSZÁG Tel.+36 13640013 E-mail: l.bartha@mujegpalya.hu Fax+36 13632673
I.2.) AZ AJÁNLATKÉRŐ TÍPUSA ÉS FŐ TEVÉKENYSÉGE VAGY TEVÉKENYSÉGEI
Regionális vagy helyi iroda/hivatal
Egyéb sport
Az ajánlatkérő más ajánlatkérők nevében végzi a beszerzést Nem
II. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS TÁRGYA
11.1) MEGHATÁROZÁS
11.1.1.) A szerződéshez rendelt elnevezés
Keretmegállapodás megbízási szerződésekre korcsolya oktatás szervezése és lebonyolítása tárgyában.
11.1.2.) A szerződés típusa és az építési beruházás, a szállítás, illetve a teljesítés helye
Szolgáltatás
Szolgáltatási kategória száma 24 A teljesítés helye Budapest. NUTS-kód HU101
11.1.3.) A hirdetmény a következőket tartalmazza
Keretmegállapodás megkötése
11.1.4.) A szerződés vagy a beszerzés(ek) rövid leírása
Keretmegállapodás megbízási szerződésekre korcsolya oktatás szervezése és lebonyolítása tárgyában.
Ajánlattevőnek a keretmegállapodás alapján megkötésre kerülő egyes megbízási szerződések futamideje alatt rendelkezésen kell tartani a
megajánlott jégfelületet, és azon az egyes - ajánlattevő által jelen keretmegállapodás keretében leszervezett - kurzusokra történő
jelentkezéseknek megfelelően kizárólagos használati jogot, oktatót/felügyeletet kell biztosítania, jelen keretmegállapodásban, illetve az
ennek alapján megkötésre kerülő megbízási szerződésekben megnevezett, az ajánlatkérő által támogatott intézmények tanulói számára.
Az ajánlattevőnek, az általa megajánlott pályán/pályákon, fővárosi nagycsoportos óvodai, illetve alap- és középfokú oktatásban részesülő
gyerekek részére, minimum 8, maximum 20 fős csoportokban, korcsolya oktatást, illetve korcsolyázási lehetőséget, kell szerveznie illetve
biztosítania. A várható maximális egyidejű csoportszám: 10 db.
Biztosítandó jégfelület, oktatói/felügyeleti létszám: az 1 800 nm-es (normál méretű) hokipályákon egy időben legfeljebb 3 csoport
oktatható, a kisebb (legalább 260 nm-es) pályákon legfeljebb 20 gyermek. Egy oktató legfeljebb 20 fős csoportot oktathat, illetve
felügyelhet.
Időbeosztás: hétköznaponként, 7:00-14:00 óráig, 45 perces óráktartandók/biztosítandók. A korcsolyaoktatás 10-12 hetes turnusokban
(tanfolyamok) történik, az egyes résztvevő csoportok számára heti egyszeri alkalommal.
Kedvezményes oktatást kell biztosítani: fővárosi óvodák nagycsoportos óvodásai; fővárosi általános iskolák l.-ll. osztályos tanulói
részére, továbbá az általános iskolák III-IV. osztályos tanulóinak jelentkezését is elfogadhatja ajánlattevő.
Kedvezményes korcsolyázási lehetőséget kell biztosítani: fővárosi tanintézmények tanulói részére III. osztálytól.
Ajánlattevő biztosítani köteles:
— az oktatáshoz szakképzett oktatót,
— a kedvezményes korcsolyázáshoz, szakképzett oktatót pályafelügyelőként.
Ajánlattevő biztosítani köteles egy csoport (min. 8, max. 20 fő) oktatásához, vagy a kedvezményes korcsolyázásához:
— összesen 1 egységnyi (1 hokipálya harmad, vagy legalább 260 m2 nagyságú) jégfelületet, és 1 fő oktatót.
A korcsolyaoktatás (kedvezményes korcsolyázás) lebonyolítása, az előírtak szerinti kizárólagos jégfelület használat és oktatók biztosítása mellett, az alábbi feladatokra terjed ki:
— az intézmények értesítése a kedvezményes korcsolyaoktatás, korcsolyázás lehetőségéről Budapest Főváros egyes kerületeiben
(bővebben lásd a dokumentációt),
— kedvezményes korcsolyázási kurzusok szervezése,
— a jelentkezések regisztrálása,
— pályabeosztás és órarend elkészítése, ajánlatkérővel történő egyeztetése,
— a jelentkező intézményekkel történő megállapodás megkötése, erről az ajánlatkérő tájékoztatása, szükség szerinti bevonása,
— a jelentkezőknek visszaigazolás és tájékoztató küldése az oktatásra vonatkozó fontos információkkal (pálya megközelítése,
kölcsönzés,a pálya rendje stb),
— oktatók megszervezése (beleértve az esetleges helyettesítések megoldását), az oktatók órarendjének elkészítése,
— korcsolya kölcsönzési lehetőség biztosítása, öltözési lehetőség biztosítása (zárható öltöző, vagy ruhatár biztosítása),
— sérülés esetén a sérültek ellátásának biztosítása, lehetőség szerint állandó orvosi ügyelettel,
— az oktatás zárásaként beszámoló készítése Ajánlatkérő részére, a Dokumentációban meghatározott tartalommal.
11.1.5.) Közös közbeszerzési szójegyzék (CPV)
80310000
11.1.6.) A szerződés a Közbeszerzési Megállapodás (GPA) hatálya alá tartozik?
Nem

1/2

2010.05.15.8:52

Tjánstekontrakt - 91649-2010 - TED Tenders Electronic Daily

ted.europa.eu/udl?uri=TED:NanCE:91649-2010:TEXT:SV..

11.2.) A SZERZŐDÉS(EK) VÉGLEGES ÖSSZÉRTÉKE
11.2.1.) A szeiződés(ek) végleges összértéke Érték 160 000 000 HUF Áfa nélkül
IV. SZAKASZ AZ ELJÁRÁS
IV.1.) AZ ELJÁRÁS FAJTÁJA IV.1.1.) Az eljárás fajtája , IV.2) BÍRÁLATI SZEMPONTOK
IV.2.1) Bírálati szempontok
Legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatás
IV.2.2.) Sor keriirt-e elektronikus árlejtésre? Nem
IV.3) ADMINISZTRATÍV INFORMÁCIÓK IV.3.1.) Az ajánlatkérő által az aktához rendelt hivatkozási szám
IV.3.2.) Ugyanezen szerződésre vonatkozóan korábban sor került-e közzétételre?
Nem
V. SZAKASZ A SZERZŐDÉS ODAÍTÉLÉSE
SZERZŐDÉS SZÁMA 1 MEGNEVEZÉSE Keretmegállapodás.
V.1.) Az eljárást lezáró döntés meghozatalának időpontja: 22.3.2010
V.2) A BENYÚJTOTT AJÁNLATOK SZÁMA:
1
V.3.) A NYERTES AJÁNLATTEVŐ/GAZDASÁGI SZEREPLŐ NEVE ÉS CÍME
Budapesti Sztárok Sportegyesület Toronyház utca 21. 1098 Budapest MAGYARORSZÁG
V.4.) A SZERZŐDÉS ÉRTÉKÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓ A szerződés eredetileg becsült összértéke Érték 160 000 000 HUF Áfa nélkül
A szerződés végleges összértéke: Érték 160 000 000 HUF Áfa nélkül
V.5.) VALÓSZÍNŰSÍTHETŐ-E ALVÁLLALKOZÓK IGÉNYBEVÉTELE A SZERZŐDÉS TEUESÍTÉSÉHEZ?
Igen jelölje meg a szerződésnek harmadik felek részére valószínűleg alvállalkozásba adandó értékét vagy az ilyen munkák arányát Nem ismert
VI. SZAKASZ KIEGÉSZÍTŐ INFORMÁCIÓK
VI.1.) A SZERZŐDÉS KÖZÖSSÉGI ALAPOKBÓL FINANSZÍROZOTT PROJEKTTEL ÉS/VAGY PROGRAMMAL KAPCSOLATOS?
Nem
VI.2) TOVÁBBI INFORMÁCIÓK
1. Az eredményhirdetés időpontja: 25.2.2010 (10:00).
2. Az ajánlattevők neve és címe (ország is): Budapesti Sztárok Sportegyesület MAGYARORSZÁG, 1098 Budapest, Toronyház utca 21.
3. Az eljárás alkalmazása feltételének indoklása: a Kbt. 4. sz. mellékletében szereplő "oktatási és szakképzési szolgáltatások"
beszerzésére a Kbt. III. rész 22. cím alapján (általános egyszerű eljárás) került sor, tekintettel a Kbt. 21/A. §-ra.
4. Az eljárás eredménye:
A szerződéskötés dátuma: 22.3.2010.
A benyújtott ajánlatok száma: 1.
Nyertes ajánlattevő: Budapesti Sztárok Sportegyesület MAGYARORSZÁG, 1098 Budapest, Toronyház utca 21.
A szerződés értékére vonatkozó információ: 160 000 000 HUF (ÁFA nélkül).
VI.3) JOGORVOSLATI EUÁRÁS
VI .3.1.) A jogorvoslati eljárásért felelős szerv Közbeszerzési Döntőbizottság Margit krt. 85. 1024 Budapest MAGYARORSZÁG
E-mail: kapcsolat@kozbeszerzesek-tanacsa.hu Tel. +36 13367776 Fax+36 13367778
VI.3.2.) Jogorvoslati kérelmek benyújtása
A jogorvoslati kérelmek benyújtásának határidejére vonatkozó pontos információ: Kbt. 50. Címe, 323. §.
VI .3.3.) A jogorvoslati kérelmek benyújtására vonatkozó információ az alábbi szervtől szerezhető be: Közbeszerzések Tanácsa Margit Krt. 85. 1024 Budapest MAGYARORSZÁG
E-mail: kapcsolat@kozbeszerzesek-tanacsa.hu Tel. +36 13367746 Internet: www.kozbeszerzes.hu Fax+36 13367723
VI.4.) E HIRDETMÉNY FELADÁSÁNAK IDŐPONTJA:
26.3.2010

2/2

2010.05.15.8
@peterszky: :) á, biztos nincs összefüggés, hú mi ez itt felettem :S :S ?
@1885*:
HVG 2010/14 04.09. 85. • Hét Nap Gazdaság • hír
Korcsolyaprogram
Négy évre szóló, 160 millió forintos keretszerződést kötött a fővárosi tulajdonú Városligeti Műjégpálya a Budapesti Sztárok Sportegyesülettel nagycsoportos óvodások és iskolások korcsolyaoktatására. Rekonstrukció miatt a pályázatot kiíró Városligeti Műjégpálya zárva tart várhatóan még ebben a szezonban is, így a nagycsoportos óvodások és iskolások korcsolyaoktatása idén csak a főváros más jégpályáin történhet, a műjégpálya csak jövőre fogadhat csoportokat. A tenderre egyedüliként pályázó egyesület alapvetően utánpótlás-neveléssel foglalkozik, egyébként öt százalék tulajdonrésze van a Vasas Budapest Stars felnőtt hokicsapatot működtető Ice Hockey Stars Zrt. sportszolgáltatóban (a többség a káposztásmegyeri jégcsarnokot birtokló Projekt 2. Ingatlan Kft.-é).
@1885*: @gabute: Ez ugye négy évre szóló összeg, nem a csarnok nyerte el, hanem az SE, és jelentős ellenszolgáltatás van benne, ha végigfutod a tartalmát. Természetesen nem állítom, hogy nem járt jól ezzel a Stars. Na akkor hol kezdjük el összeadni, hogy az elmúlt négy évben mennyi állami forintot kapott kedvenc lila csapatotok? Mondjuk induljunk el onnan, hogy a gödör helyére kaptatok egy modern jégcsarnokot kvázi ajándékba, aminek a tulajdonjoga ugyan nem az UTE-é, viszont cserébe minden évben sikerül kisírni a fenntartótól a 60-80-100 milliót. Erről mikor készül cikk az 1885.hu-n, amit átküldtök a kuruc.infónak is? De ha visszább tekintünk, akkor ideszámolhatjuk azt a néhány milliárdot, amit a nagy egyesületek adótartozásainak konszolidására szánt a kormányzat. Ha pedig feljebb emeljük fejünket, hopp, ott egy teljesen új futballstadion, mellette nem egy, nem kettő modern műfüves edzőpálya, ezek nyilván piaci alapú bevételből vagy szurkolói adakozásból épültek fel.
@Fótitsz: Neked is szólt az előző komment, bocs, hogy kihagytalak :)
@Fótitsz: köszönöm.
@F. Kapus: :D :D na most aztán jól kiosztottatok. Ezek szerint nem a zsömle kicsi, hanem a pofám nagy.
Amúgy én személy szerint nem szoktam "átküldeni" a kurucinfonak semmit, sőt a 1885.hu-n sem szoktam publikálni, lehet, hogy a nicknevem megtévesztő, akár le is cserélhetném csakhát már így, ezen a néven kedveltek meg a blogtársak :))))))
@F. Kapus:
Ezzel csak az a baj,hogy: a pályázatot egy állami sportlétesítmény írta ki és érdekes módon egy sportegyesület nyerte!
Ezzel az erővel nyerhette volna az MJSZ. akinek jelenleg négy állami jégpályán van kontingense!
Nem beszélve a távolságról,stb.....
Azért egy "pici lónak" kilóg a lába?!
@1885*: Amennyiben minden info igaz egy cikkben, semmi baj, ha publikálásra kerül, fontos a tényfeltárás. Csak kérted, hogy magyarázza meg valaki neked, mióta szokás négy évre előre bérleti díjat fizetni. Megtettem: régóta. :)
@Fótitsz: Kilóg a lába, természetesen, a kiírás napján tudni lehetett, ki fogja megnyerni. Mondjuk sokkal jobban örülök, hogy egy SE nyerte, mintha egy kormány közeli őrző-védő cég nyerte volna. Így a sportágban marad a pénz, ugyanúgy, mint az UTE-jégcsarnokának fizetett tucatmilliók, vagy egyéb önkormányzati és állami fenntartású jégpályák üzemeltetési költségei.
Az MJSZ sem értem, hogy jön ide, azon a négy pályán lévő kontingens jégkorongra szól. Itten a Városligetben akartak korcsolyaoktatást biztosítani, ez pedig így sikerült.
@F. Kapus:
Bocsánat,de azért nem olyan nehéz ezt felfogni!
Pályázhatott volna a NUSI -is!
A pályázatban kiírt feltételeket akár a Korcsolya szövetség,akár az MJSZ biztosította volna,lásd Pesterzsébet.Dobos Tamásék tartják a hasonló korúak
KORCSOLYA OKTATÁSÁT délelőttönként!
A jégkoronghoz is először meg kell tanulni korcsolyázni!
Nem is beszélve arról,hogy a pályázatot elnyerő is "csak egy bérlő"!
Mi van akkor,ha megszűnik a sportegyesület,vagy -Uram bocsá- becsődöl a pálya?!
@F. Kapus: jaja, én kértem, hogy magyarázzátok meg, azért azt ismerd el a legtöbb egyesület, bármilyen sportágban simán kardjába dőlne, ha előre kérnék tőlük a 4 éves bérleti díjat. Persze nem ismerek mindenkit.

"Amennyiben minden info igaz egy cikkben, semmi baj, ha publikálásra kerül, fontos a tényfeltárás"
ez még mindig nem hozzám tartozik ;)

Azért én is tudok olyan pályázatot kiírni amit jóeséllyel csak én vagy a haverom nyerhet.
Ja, ez a LÓ lába?
@Fótitsz: Kérlek, jelentkezz majd, ha becsődölt a Városligeti Műjégpálya.
Felfogásbeli problémáim szoktak lenni, pl. nem értem, hogy a lófütyibe nem érted meg, hogy értem én azt, hogy te arra gondolsz, hogy nem véletlenül a Stars nyerte ezt a pályázatot. Erre írtam, hogy ez szerintem is így van. Csak ebből én is más következtetést vonok le, meg te is.
@1885*: milyen bérleti díjról van szó, amúgy? és ki mondta, hogy előre lesz fizetve?
Hudák Gábor meg hogy jön ide? :)
@F. Kapus: ez a ló nem az a LÓ. Csak nem tudtam kihagyni.
Hé ne akarj öszezavarni ;)
Gabute:
"Nézd, aki a jégkorongban mozog, az tisztában van azzal, hogy a Jégpalota azért nem termel veszteséget, mert a Bp. Stars négy évre előre befizette a jégbérlési összeget.

Egyébként csak, hogy még valamibe belekössek: azért ez a "Jégpalota" elnevezés pont olyan szerény, mint a Bp.Stars. Remekül összepasszolnak. Nem mondom jó kis pálya, de azért palotának nézni, hát mennyit kellett ahhoz inni :)))
Ez amolyan jó magyar hozzáállás, neki jobb mint nekem, haljon meg a lova...
A helyzet az, hogy ez a vita szól másról, mint hogy néhányan rühellik a Starst. Ez persze mindenkinek szíve joga, de eléggé unalmas.
MINDEN egyesület kap olyan pénzeket, amelyeket más egyesület nem kaphatna meg.
Űber okosak!
Stars még a tavalyi szezont sem rendezte, le nem hogy 4 évre előre..............
Sziasztok!

Véletlenül akadtam erre párbeszédre és miután végigolvastam, döntöttem úgy, hogy beregisztrálok. Talán rendelkezem olyan információkkal, melyek segítenek eloszlatni néhány félreértést, illetve ad olyan plusz információt, ami szükségtelenné teszi azt, hogy egyesek a képzelőerejüket és a saját érzelmeiket sem nélkülözve közöljenek tényként szamárságokat.

Kezdjük rögtön a legelején! A Starsnak nincs saját jégcsarnoka! Talán egyetlen sportegyesületként ebben a sportban (ha tévedek, úgy elnézést kérek azon sportegyesületektől, akik a starshoz hasonló körülmények között működnek), semmiféle állami, vagy egyéb állandó támogatást sem kap a jégfelület bérléséhez! A jégfelületet a JÉGPALOTA -tól piaci viszonyoknak megfelelő áron vásárolja! Éppen úgy, mint bármely más, mondjuk amatőr csapat. Az árakban természetesen azért van némi különbség, azonban ez sem a Stars névnek köszönhető, hanem egész egyszerűen a bérelt jégidő mennyisége alapján kap kedvezményt, de ezt a kedvezményt bárki más is megkapná, ha nagyobb mennyiségű jégidőt bérelne ebben a csarnokban.

Megjegyzem, hogy a nagyobb nevű jégkorongegyesületek ennek töredékéért kapják a jégfelületet!!!! Éppen azért, mert azok állami fenntartású csarnokok, így ezen a költségsoron míg a Stars egy megveszekedett forintot sem kap az "államtól", addig a nagyobb klubbok nem keveset!

A Bp.Stars Sportegyesület természetesen folyamatosan figyeli a pályázati lehetőségeket, hiszen valamiből ki kell fizetni az egyesület kiadásait, így többek között a legnagyobb költséget jelentő jégbérleti díjakat is.

A tagdíjak ugyebár csak a költségek töredékét fedezik, tehát nincs is más lehetőség!

Ugye eddig semmi elítélendő dolog nem történt? Sőt, ha belegondolok minden Stars szülő fanyaroghatna, hogy mások bezzeg milyen olycsón jutnak jégfelülethez, de higgyétek el nem teszik ezt!

Nos, mi a helyzet ezzel a 40, vagy 160 m Ft -al?

Valóban igaz, a Bp.Stars pályázatot nyert 4 évi, 160 mFt összegű korcsolya oktatási programra. Ez a pénz azonban nem a Starssé! A pályázati anyag beadás előtt minden jégcsarnokkal előszerződéseket, megállapodásokat kötött a Stars! Így ebben az oktatási programban nem csak a Jégpalota, hanem a többi jégcsarnok és jégfelület is szerepet kap.

Ugye, most már egy kicsit más a helyzet? Tehát nem arról van szó, hogy a Stars és a Jégpalota összedukta a buksit és bezsebelte a nagy lét, ezzel 4 évre biztosítva a működést!

RÁADÁSUL!!!! MOST JÖN MÉG CSAK AZ IGAZÁN ÉRDEKES RÉSZE A TÖRTÉNETNEK!!!

Kedves Stars irigyek, Kedves információval nem rendelkező, de bátran véleményt mondó blogtársak!

(Sérteni senkit nem szeretnék, de más motivációt nem ismerek, ami miatt ilyen tartalmú bejegyzések születnek)

A Városliget vezetője kijelentette, hogy hát forrással nem is rendelkezik erre a pályázatra, azt csak úgy kiírták! Így amikor a Stars arra jogosult vezetője megjelent a Városligetben, hogy készítsék elő a szerződést, hogy ez alapján a jégpályákkal is időben tudjon aztán szerződni, volt nagy meglepetés és döbbenet! Tehát a jelen felállás szerint nemhogy előre nem fizetett ebből a pénzből senkinek 4 évre a Stars, de az elnyert pályázati pénz csak ígérethalmaz, egy lufi, ami kipukkant!

Nem a Starsot kell irigyelni, hanem azokat felelősségre vonni, akik az ilyen és ehhez hasonló történetek miatt nehezítik meg a jégkorongsport térnyerését, fejlődését!

Tehát összegezve: A Stars megnyerte ezt az összeget, de csak mint kordinátor. Ez azt jelenti, hogy a programban résztvállaló jégfelületek között, azok elszámolásai alapján finanszírozta volna ebből a korcsolyaoktatásuk egy részét! Azért írom, hogy volna, mert a jelen állapot szerint erre nincs is valós fedezet!

Nem kívánom egyetlen jégkoronegyesületnek sem, hogy a jégidőt a piaci áron kelljen kifizetnie, sőt azt kívánom, hogy minél több (régi)új csapat (Pl.: Vasas, MTK) színesítse a hazai jégkorongpalettát!

Nem akartam érzelemket vinni ebbe a megakommentbe, hanem csak tényszerűen kívántalak informálni benneteket! Ha netán valamely megjegyzésem sértő volt valamelyikőtökre, úgy elnézést is kérek rögvest!

A Stars is és természetesen az összes utánpótlásnevelő egyesület munkájának főszereplői a GYEREKEK! Van, hogy az egyik, van hogy a másik egyesületnek szalad jobban a szekér! Ne irigyei legyünk egymásnak! Mutassunk már ebben is példát!!!! Örüljünk egymás sikerének és háborodjunk fel együtt, ha valamely érdekcsoport veszélyezteti valamelyik egyesületünk működését! Engem speciel nem érdekel, hogy ki UTE-s, vagy hogy ki Fradis, vagy ki milyen egyesületi színekben szerepel. Azt látom, hogy évről-évre egyre több kis lurkó totyog a jégen!!!!

Ha javasolhatom koncentráljunk erre, és a lelátókon így ismeretlenül is kacsintsunk össze, örüljünk a gyermekeink sikerének !

Legyünk büszkék, hogy jégkorongos szülők vagyunk!
A Jégpalota vezetősége az alábbi közleményt juttatta el hozzánk a témával kapcsolatban:
"A káposztásmegyeri Jégpalotáról írt cikküket követő olvasói kommentekre szeretnék reagálni, még akkor is, ha az közvetlenül nem minket érint, hanem a Budapesti Sztárok Sportegyesületet.
Az egyik hozzászóló arról tájékoztatott ugyanis, hogy a sportegyesület elnyert egy 160 millió forintos pályázatot, ám arról már nem szólt, hogy a szerződés megkötésére – noha ez kötelező érvényű lett volna – nem került sor a sportegyesület és a Fővárosi Önkormányzat Városligeti Műjégpálya között, vagyis a sportegyesület nem kapta meg ezt az összeget, így a Jégpalota – amely alvállalkozóként szerepelt a pályázatban – sem számolhat az ebből adódó bevétellel. Nem először fordul elő, hogy a Jégpalotát, a Budapesti Sztárok SE-t és a Budapest Starst rossz színben próbálják feltüntetni, és félinformációk, illetve kifejezetten fals hírek alapján ítélik meg. Mi ennek ellenére a magyar jégkorongozásért fogunk dolgozni a jövőben, ahogy tettük eddig is."
most mit vannak ugy oda? ezen a heten a Stars a feketebarany, multheten a Fradi volt :P
@1885*: Erre a kommentre kénytelen vagyok külön reagálni!

A jégpalota egy önálló gazdasági társaság! A Stars egy közhasznú sportegyesület! A két szervezet között semmiféle összefonódás sincs! A Stars egyszerű bérlő! A Jégpalota pedig egy bérbeadó! A STARS névvel lehet problémád, ez magánügyed, ebben győzködni sem óhajtalak! A Jégpalota elnevezéssel kapcsolatosan a tulajdonos fentebb magyarázatot adott!
Lehet, hogy a jégkorongsportban mozogsz, de sajnos az információid rosszak, illetve hiányosak! Nem hogy nem fizette ki a Stars 4 évre előre a jégidőt (de ezzel kapcsolatos bejegyzésem választ is ad arra, hogy ez mégha a pályázattal kapcsolatos elképzeléseid helytállóak is lennének sem történt volna meg), hanem jelenleg némi tartozás is fennáll a JÉGPALOTA felé! Mint ahogy én sem teszek ténynek tűnő állításokat más sportegyesületet érintően, mert vélhetően a terjengő pletykák csak igazság töredékek, vagy roszabb esetben még azok sem, kérlek te sem tedd ezt! Bizonyára szülő vagy, mint én! Kérlek legyél büszke a gyermekedre! Örülj, hogy azon kevesek közé tartozik, aki sportol (ez nyilvánvaló a te érdemed) és ne pocsékolj energiát olyanra, amibe nem láthatsz bele! Csak indulatokat kavarsz és egységet bontasz! Hidd el minden egyesületnek meg van a maga baja! Én továbbra is azt kívánom, hogy minden egyesület a lehető legjobb körülmények között tudjon működni!
@fradigy: ne kamuzz, nem volt feketebárány a Fradi ;) a Fradit mindenki szereti, mer már egy nagy közös csapat :D :D
ez az egész egyre furibb, mingyá le lesz zárva a topic.
Sietek leszögezni, én csak KÉRDEZTEM!
pályázni tudni kell.

ez egy teljesen nyílt közbeszerzés volt, bárki elindulhatott volna.

Miért nem tették? ezt nem tudom, mert nem érdekelt senkit? sok egyesületvezető nem is tud róla, hogy volt ilyen? aztán meg jön a szokásos: le van bundázva: nem mindegy? mindenesetre ennél tisztább, lekönyvelt bevételforrást, mint egy közbeszerzésen elnyert munka, nehezen találnátok.
persze sok mindent bele lehet gondolni és ez a piti kis világunknak nagyon fekszik.

vagy tud valaki ennyire ledokumentált szerződést mutatni, a hoki világában, mondjuk az elmúlt 5 évből? akkor gyűjtsük össze. hajrá.

minden rosszra a nyilvánosság a gyógyír, adjunk neki.
@hockeyman72: olvass vissza légyszíves, nem én írtam v. állítottam csak idéztem, igaz lemaradt az egyik " jel. Az indulat kavarás, hogy én rákérdeztem, hogy mióta szokás 4 évre előre fizetni?
A név választásokat igen, azt én kritizáltam, de az meg egyéni ízlés kérdése, nekem ennyi jutott. Elnézést ha ezzel ennyire megbántottam az érintetteket.
@fradigy: Az ezen a héten kifejezéssel vitatkoznék.
A Jégpalota illetve a jelenleg ezen a néven ismert létesítmény és az abban helyet kapó névváltoztatásokon átesett káposztásmegyeri csapat már hosszú évek óta áll a támadások kereszttüzében. Akárhányszor meglátogatom mindig büszkeséggel tölt el a látványa ugyanúgy, mint a miskolci műjégpálya, vagy a debreceni és a budapesti multifunkcionális rendezvénycsarnok.
Milyen szép is lenne, ha a gyűlölködést félre lehetne tenni és felépülhetne Budapesten egy régóta tervezett 4-5 ezer férőhelyes állandó műjégpálya és egy most még elképzelhetetlen összefogás révén az adna helyet mind a Ferencváros, mind pedig a jövőbeni MTK hazai mérkőzéseinek.
@F. Kapus: A saját klubom történetét ismerem... balfék vezetők, akik a saját pénzzel sem tudnak gazdálkodni és kuncsorogni sem tudnak az önkörmányzatoknál. De hogy ez hogy jön ide, azt nem értem.
@F. Kapus: Nem értelek, de mindegy. Máshol, más körülmények között szívesen megvitatom Veled, de nem a Jégpalotás cikkben...
@gabute: Elég ciki az önkormányzati pénzeket kifogásolni, miközben a Te csapatod a Magyar Fejlesztési Bank logójával rohangált a jégen a korong után a legutóbbi szezonban. Vagy az MFB logó ingyen volt Dubekék mezén?
@F. Kapus: nem tudom, hogy rám utalgatsz-e, de én nem írtam soha semmit a kuruc infóra. Az oldalt nem is olvasgatom, nem fér bele a politikai világképembe. Az 1885.hu-ra meg igen, sokféle témában (jégkorong, futball, szurkolók, stb.). Hogy onnan ki vesz át egy cikket, ahhoz aztán végképp semmi közöm.
@gabute: igazad van, félreérthető voltam, nem rád gondoltam
@F. Kapus: mondom, szívesen megbeszélem Veled, vagy bárkivel, de nem látom, miért tartozna ide, és olcsó válasznak tartom, hogy "bezzeg te ne szólalj meg gazdasági ügyekben, mert a te klubod csődbe van". Na mindegy.
@gabute: nem a csődről, hanem az állami támogatásról volt szó
@F. Kapus: fátylat rá. Bocs, hogy mindig írok, és csak utána frissítek :-)
@hokikori: arra celoztam, hogy minden heten celkeresztbe kerul 1-1 csapat. oszt megy az osztas, pletyka, beszolas marakodas. csak az UTE-t nem bantja senki ;)
Ó de tanulságos kommentek.

Félinformációk alapján milyen klasszul lehet indulat- és irígységvezérelt összeesküvés-elméleteket gyártani.

Az rendben, hogy ez az évek óta tartó áskálódás a Bp. Sztárok SE eredményeinek köszönhető, de talán már kezd egy kicsit sok lenni.

És tudatosítsuk magunkban: a Vasas-Bp.Stars (felnőtt csapat), a Jégpalota és az utánpótlásnevelő Bp. Sztárok SE nem egy cég.

A másik, hogy a szuperjófej politikusok által zárolt pénzek elmaradása nemcsak a SE-t hozza nehéz helyzetbe, de azoknak a létesítményeknek sem kedvez, akik a SE közreműködésével részesedtek volna a pályázati pénzekben..
@James Bondescu: Azt persze feltételezni is botorság, hogy az MFB mezreklámot vett Újpesten, tehát úgy gondolta, hogy üzleti alapon is megtérül neki ez a befektetés, például többen veszik majd igénybe a szolgáltatásaikat. Gondolom a Főtáv is arra számított a Bp. Stars támogatásakor, hogy ennek tudatában az emberek többet fognak fűteni, így neki is megtérül az a pár forint.
Szaros állami újraelosztás! Állami támogatás, állami vállalatok, önkormányzati csók, MFB csók, polgármester körüli vállalkozók. Egy kis szívesség itt neked, ott nekem. Húzhatna már ez a rendszer a jó büdös francba. Ha nem vinne el az állami újraelosztás három megtermelt forintból kettőt, akkor nem lennének ilyen viták. Mindenki arra költené a pénzét, amire akarná, az ute, stars vagy fradi bérletre, utánpótlásra, lélegeztetőgépre, bármire. Van egy tényleg vállalható csarnok, ami nem úgy néz ki, mint egy pajta, és egyből összeugrunk azon, hogy kinek jutott több a tortából. A Starsnak meg el kell tűrnie azt a kis morgást cserébe azért a pénzért. A szponzoraik egy-két vezetője már előzetesben van. Vigasztalja őket a tudat, hogy nem jattoltak vissza belőle, és hogy jóra és okosan költik a lóvét.
A megoldás mégis az lesz, ha nem osztogatják mások nehezen megtermelt pénzét sehol.
@quitz: A gondolat szép és üdvözlendő, de nem egy elképzelt szeplőtelen világban élünk. Ez a módszer nem bizonyos politikai körökhoz fűződik és még csak nemis kishazánk a legfertőzöttebb.
A dolgok úgy működnek ahogy. Vannak akik a nem kívánatos keretek lebontásán törik a fejüket,nekik én kitartást kívánok és vannak olyanok akik az adott kereteket kihaszálva kívánnak eredményeket elérni, nekik pedig sikereket kívánok.
Lehet az is fontos, hogy milyen forrásból jön pénz, de az sokkal fontosabb, mire és kire költik.
Szerintem mindenkinek saját házatáján ezzel a témakörrel kellene foglalkoznia.
@hokisap(u)ka: a jégkorong mindannyiunk háza tája, és az a torta is, amit az adóból raknak össze.
A cél meg nem szentesíti az eszközt. A rossz eszköz korrumpálja a célt.
Úgy szerettem volna mindig valami okosat írni ide a blog végére de valahogy soha nem jött össze, miután elolvastam a hozzászólásokat. Mindegy...majd máskor...megyek hányok egyet.
@quitz: Kis hazánkban (valószínűleg a szocialista éveknek is köszönhetően) nem alakult ki a szponzoráció/mecenatúra (és az adományozás) kultúrája. Ezekhez a dolgokhoz tehát valahonnan máshonnan kell összekaparni a pénzt. A "máshonnan" csak az állam/önkormányzatok lehetnek, sajnos, homályossá téve kicsit az egész történetet.

Amíg a zsinórban 3 olimpiai arannyal büszkélkedő vízipólót is előzi a sporttévéken a belga, skót, meg szingaléz másodosztályú foci, addig nem hinném, hogy érdemben tudna változni a helyzet, mivel a szponzorok elsősorban tévémegjelenésen mérik le marketingköltségeik közvetlen megtérülését.

Én nem vagyok egy pesszimista alkat, de az új sporttörvényt sem érzem a sporttámogatás csodafegyverének. (Igazából a foci szekerének látványos megtolása a cél, de azért kicsit adnak a látszatra más csapatsportágak bevonásával.) De ne legyen igazam..
@facsipesz: en pl rottyantok ra h mennyire toljak a foci szekeret, amig a jegkorongoz is csepeg egy kis ZS...
@facsipesz: meg fogsz lepődni ;) egyetértek Veled. Minden egyes bekezdésben. Csak ettől egyikönk sem lesz boldogabb.

Ja és ne feledkezzünk meg pl. amikor hokidöntő helyett sakklub meg mi szar volt a tv-ben.
@fradigy: küldtem privit ;)
az a baj, hogy a foci szekerét nem kicsit tolják és eddig is tolták, és 30 éve zéró eredmény van.
viszont sokak prímán megélnek belőle. :( persze biztos van aki nézi is
@1885*: focit, en total ignoralom. persze van kedvenc csapatom, van kedvencem a VBn, van a BLben, de kb ez olyan.... nem is tudom... van h en is tudjak beszelgetni a haverokkal ilyen FONTOS dolgokrol :)
azt a penzt amit focira szantak/szannak azt ugysem latjuk a jegkorongban. szal toljak csak, es legyen erdemeny vagy ne.
en oriasi eredmenynek tartom h a jegkorong bekerulhet ebbe a torvenybe. csak en valahogy ugy vagyok vele, hogy tul szep hogy igaz legyen....
@1885*: "meg fogsz lepődni ;) egyetértek Veled."

Nagy nap ez a mai!:)
@fradigy: egyrű beszélünk? túl szép...
@facsipesz: ugye-ugye :)
@1885*: en, a tul szepet arra ertem, hogy az EUn ezt atverni... haaaat. mert ha meglesz a torveny akkor mar szvsz csepegne a penz. sokan vannak akinek a jegkoronghoz huz a szive... :P

PS: es gondold el meg ha OFFolnank is... :D
@fradigy: ha itt írtuk volna amit ott, akkor már 1 hét pihit fix kaptunk volna, főleg TE :D :D
@1885*: ugytunik en kaptam is, vagy velemiert a Brassos cikkre nem tudok irni... Pedig tok komolyan irtam h varom a HSC hireket, semmi szarkazmus. Lehet felreertettek? Na mind1. Van ez igy ha az embet sokat OFFol :P
@fradigy: meg kell nevelni a haverokat... tudjanak Veled beszélgetni olyan, TÉNYLEG FONTOS dolgokról, mint hogy Palkó miért volt kicsit halványabb a Villach ellen, meg hogy Budai a formája alapján kezdőkapus lehet-e a válogatottban, stb...
@fradigy: vagy mindenhová tudsz kommentelni, vagy sehová... :-)
@kerusz: eltunt a kommentdoboz. lehet h csak szarakodott a motor, en meg bepanikoltam :)

amugy nevelem a haverokat, haveri korben lassan mar kotelezo lesz mindenkinek a jegkorongmeccsre jaras. de engem akkor is orultnek neznek. inline gorit vettem. te meg zavarodva. hokifelszerelest vettem. te beteg vagy. na es? :)
@hockeyman72: Kedves Uram! Köszönöm, hogy Valaki végre tiszta vizet önt a pohárba! Nem kívánok a kommentelők felett pálcát törni, de valóban nagyon sokan vannak itt, akik félmondatos információk birtokában hiszik, nagytudásúnak magukat!
hová tünt fakukac20 hozzászólása?
@hokisap(u)ka: a blogmotor konspiratív ármánykodásának esett időlegesen áldozatául... ;-)
süti beállítások módosítása