HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Zigmund Pálffy a HC Levbe tart

2010.07.20. 12:25 F. Kapus

Elindult a legújabb KHL-csapat, a HC Lev honlapja, máris tele van érdekes cikkekkel. A KHL-főnök Alekszandr Medvegyev biztos benne, hogy a poprádi csapat megkapja az induláshoz szükséges engedélyeket. Sőt, arról is tájékoztatja a közvéleményt, hogy az üzleti tervek alapján a csehországi bejegyzésű csapat éves költségvetése 7 és 10 millió euró közötti lesz. Ez Szlovákiában is brutális összeg, a két leggazdagabb klub, a Slovan Bratislava és a HC Kosice is alig 3 millióból gazdálkodik. Újabb játékosjelöltekről is szó lesz tovább után.

Egy másik írás a lehetséges játékosokat veszi számba. Kiderül, Zigmund Pálffy már megkapta ajánlatát a klubtól, miként egy másik világbajnok, Lubomir Bartecko is. Rajtuk kívül Radoslav Suchy, Martin Bartek és Ronald Petrovicky, valamint a legutóbb az NHL-ben szereplő hórihorgas védő, Vladimir Mihalik neve is. Mindez azonban egyelőre nem tény, néhány napon belül ismerteti a klub a játékoskeretét. Mint Miloslav Horava vezetőedző elmondta, 50-60 fős kívánságlistát állítottak össze.

Hogy az eddig felmerült nevek mennyire vehetők komolyan, arra példa, hogy az előző napokban ismertetett játékosok közül Sasu Hovi máris jelezte, kétéves szerződés köti a cseh Brnóhoz, utána szívesen tárgyal a HC Levvel. Érdekesség, hogy a poprádi jégpálya mérete kicsi, de az 56x26 méter még az IIHF által engedélyezett határokon belüli.

32 komment

Címkék: pálffy khl hc lev

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A honlap elérhető szlovákul, csehül, lengyelül, oroszul, angolul, németül. Vajon miért nem csodálkozom, hogy az országban a szlovák után a legtöbbek által beszélt nyelven még véletlenül sem?
jó ki oldal, egyszerű kezelhető, informatív - látszik, hogy nem a csicsára játszottak, mondjuk semmi pénzért nem tennék ki idegen nyelvű menüt, ha nincs alatta tartalom, de ez biztos a közeljövő zenéje :)
@Zigi: pont ez az, sehogy sem érhető el, legalábbis nekem még nem működött (az angolt próbáltam)
@Nyuszí O_o: angolul még olykor olykor a khl.ru is elég sánta, csodákat ne várjatok egyelőre sztem :D
legjobb translatorba bevágni úgy ahogy van :D
@Zigi: A szlovák nyelv után a cseh nyelv a legelterjetteb szlovákián.Szlovák tv adoban normális a cseh riport,és a cseh riporterek.A cseheknél meg a szlovák.
@Dukla Trenčín: A magyar riportok már nem ilyen elterjedtek...?
7-10 millió eurós költségvetés elég komoly... Honnan jönne ez össze? Trencsén, te mindig olyon okosakat mondasz. Áruld már kik támogatják ezt a csapatot!
Chrome es FF alatt alapbol angolul beszel IE alatt szlovakul. nyelvet valasztani sehol nem tudtam. - nem tudom nektek hogy jott ossze. Ahol viszont angolul jelenik meg ott mindenhol van tartalom. Mondjuk ez valszeg nem az o hanem a wordpress hibaja ;)

Akkor most a csehszlovak valogatott HC LEV neven egyesul. Kivancsi vagyok!
@SzDaniel: najo arena szlovakul a video menu meg oroszul jelenik meg.. :)
@Zigi: Nem volt benne semmilyen politikai indok, Egyszerűen csak nem gondoltak erre is, szakmailag nézve nincs is miért csodálkozni. Legalábbis remélem.

A jégkorong részéről nézve, kérdezni szeretném, miért lenne lehetetlen mondjuk egy budapesti KHL csapatot létrehozni. Volna legalább akkora érdeklődés iránta, mint Poprádon és pálya gond se lenne, ott van a hatalmas és szép aréna. Ha csak elvétve vagy egyáltalán nem lenne benne magyar játékos, akkor is sokat jelentene a magyar jégkorongnak.
@thor80: mert az aréna nem jégkorong csarnok, és valószínűleg semmilyen szándék nem mutatkozik, hogy az legyen? mert kizártnak tartom, hogy Budapesten hetente 8-9 ezer ember járjon egy olyan csapat meccseire, amihez semmilyen érzelmi kötődése nincs? azért őszintén, hány embert izgatna fel egy Budapest HC-Szalavat Julajev meccs? engem max egy bemutató meccs.

nem szabad csak a saját érdeklődési körünkből kiindulni, mert akkor szerintem hetente kéne borfesztivál a belvárosba és etyekre, és a közszolgálati tv-nek heti 3-4 nfl meccset is adnia kéne.

aki ma minőségi jégkorongot akar látni, annak kiváló fehérvár, és szerintem elég is.
@szorgalmas: :))
"aki ma minőségi jégkorongot akar látni, annak kiváló fehérvár, és szerintem elég is" egy korábbi rendszerben sokat hallottam ehhez hasonlókat :D. Én biztos mennék, néztem kb. egy szezonbérlet a lokonál 200.000. Annyit megér, -bár vizet nem vihet a fehérváron látottaknak :D- de én mégis lusta ember lévén, befektetnék, hogy ne kelljen annyit utazzak :D.
@szorgalmas: Abban reménykedem, hogy a szlovákokat se izgatja föl a Lev-Ak Barsz meccs, így csak öt-tíz magyar lesz a nézőtéren. Sirály lenne.
@durex26: no, tehát én örülnék a legjobban, ha pesten lennének hetente khl meccsek, csak szerintem ennek semmi realitása, és nem, nem úgy értettem, hogy eeeftársak, jóóó a dógozoknak a kevert is, ne bolygassuk a lelküket holmi nyugati cifrasággal:)

@kovacsistvan: hát, ha már elmegyek poprádig, legyen tele a csarnok, izzon a levegő. meg ott azért mást jelent a jégkorong. nem egy szűk réteg hobbija. talán..
@szorgalmas: ha Fehérvárott Ebelre elmegy meccsenként 3000 ember, Bp-en is lenne 7-8e huf KHL-re. Szerintem.
Az mondjuk nagyobb gond, hogy az Ebele-re még nagy nehezen össze lehet vadászni egy magyar csapatot, KHL-re reménytelen lenne.
@Zigi: egyrészt Poprád nem éppen a sok magyarjáról híres, másrészt nem értem, hogy miért kell állandóan ezzel a témával hisztizni. Ez egy profi klub honlapja, nem egy nacionalista mauzóleum. Ha lesz érdeklődés Magyarország irányából (ez simán az IP címek alapján mérhető), ők lesznek az elsők akik felrakják a magyar részt.

A stadion viszont elég szerényke. Azt írják 4.500 férőhelyes, de szerintem ez vicc. A kép alapján fele akkora a lelátó, mint az Ice Centerben, az meg egyébként is csak 2000 férőhelyes, tehát, jó ha 1.500-an elférnek itt.
Sziasztok! Amikor Miskolcon laktam, bérletem volt Kassára. Miskolcon 2-3 alkalommal voltam kint meccsen, ebben benne van az U18-as divízió-II-es VB is. Kassán 6 ezer ember a minimum, aki kimegy a meccsekre, ez egy átlag szezonban rájátszással együtt 200 ezer ember, a belépőkből összejön úgy 1,2 millió euro. Teljesen jó a hangulat és a csapat is rendre jól szerepel. A bajnok Kassa gárdája képviseli a szlovák jégkorong 3. vonalát, az NHL, KHL-európai elitbajnokságok után. Ez a szint és világ Miskolctól csak 90 km, de amúgy fényévekre van. Én sem értem, hogy Magyarországon miért nem látnak ebben fantáziát. Amennyit kiadunk a focira, annak töredékéből lehetne jó magyar bajnokságot csinálni. Láttam, hogy sokszor leszóljátok a szlovák jégkorong nézőszámát, de egy szlovák hokifordulóban ugyanannyian vannak kint, mint hazánkban egy komplett focifordulóban. Megfordultam már 1-2 jégkorongmeccsen és Poprádra is ki fogok menni, mert a KHL még kimaradt az életemből:)! Igaz, orosz jégkorong meccsen már voltam.
De ez a legyen magyar KHL csapat ez mindenkinek erdeke lenne nem?

Ha jol ertem,
- Medvegyev betolna egy nem elhanyagolhato zsetont annak a nemzeti szovetsegnek aki elengedi a csapatat.
- HC lev egy prj vallalkozas. vagyis osszealltak tokeeros befektetnivagyo (es nyilvan benne uzletet is lato) arcok es letrehoznak egy klubot. Berelt infrastrukturaval. Kell egy varos, nagy jegcsarnokkal, es repterrel, meg szallodakkal.

Lenne egy ilyen tokeeros csapat, MJSZ is kapna nem keves penzt. Csapat is lenne. Nem pacsibol, uzleti alapon... csak tenyleg a kerdes, ez a HC lev ezzel az erovel pestre is johetett volna. Csak hat a szlovak szovetseg nem gorditett akadalyt az indulas ele mint a Cseh. Sz'al elmenne - e ennyi ember permanensen meccsre, kialakulna a kozeg, akinek eladhato es termeli a bevetelt vagy sem.
@munkagep: Nekem volt szerencsém többször eljutni a poprádi csarnokba Extraliga meccsre. Jóval nagyobb a csarnok, mint az Icecenter, befér 4.500 néző. Néhány éve cserélték le a régi fapadokat műanyag székekre, előtte 6.500 néző fért be. Akkor még a kapu mögötti nagyon magas lelátó állóhely volt, most már ülőhelyes az is.
a HC Lev mögött azt hiszem a ČEZ cseh energetikai óriásvállalat van. Nagy az orosz piac és sok érdekeltségük van arrafelé. Eredetileg 13 MIO €-s költségvetésről beszéltek, mikor még Hradec Králové volt a lehetséges helyszín. Ha megdumálnak szlovák és cseh játékosokat akkor siker lesz. Ha Pállfzt akkor nagy az esélye. Ěhesek itt az emberek a jó hokira , az meg az Extraligában nincs. Még én is töprengeni kezdtem, hogy a család elmehetne a Tátrába üdülni dumával esetleg...:))
A klub cseh, azt sem tudják hogy vannak magyarok Szlovákiában, bár Dukla Trenčínnek üzenem, hogy illem dolga és valóban kulturáltságról árulkodna, ha Szlovákiában a legtöbb helyen magyarul is ki ki lenne irogatva ez s az... De ez még messze van, akárcsak a kulturált embrei viszonyok errefelé Európában...
@munkagep: nagyobb az oldallelátó, mint az Icecenterben (ott 10 sor van, Poprádon meg 12), és Poprádon van a kapo mögött egy igencsak méretes lelátó (legalább 20 sorral)
Nem azért, de egy KHL-s csapathoz képest ilyen oldalt üzemeltetni. Nem én (19 évesen) hanem a 16 éves ismerősöm szebb oldalt tudna csinálni
basszus, ha ezt a KHLes ajanlatot a Bill tudta volna.... :P
Poprad lehet hogy nem a legazdagabb csapat,mint a Slovan,vagy a HC Košice.De viszont a város a fiatal hokisokat évi 230000 euroval támogatja.
Mivan ha SZLH nem adja meg az engedélyt,mert sok extraligás klubnak szintén nem tetszik ez az egész KHL es dolog,ahogy a cseheknek,svédeknek és finneknek sem.A Pro hokej ellene van az egésznek.
@fradigy: Magyarországon szerintem tényleg konyebben menne.De ott ahol eros,stabil liga van akadályokba utkoznek a KHL vezetoi.Ha lessz is szlovákián KHL,nem hiszem hogy az elsokk kozott leszek aki Popradra fog rohanni,mégha inkább szeretném hogy legyen,mint ne.Ha megengedik szlovákián a KHL,szerrintem,akkor valakit megfognak kenni.Juraj Siroký meg olyan urge.Hacsak nem lessz a klubokkozti szavazás ahogy a cseheknél.Ahol megbukott az egész.Poprad jol járna vele,mert a HC Poprad és a HC Lev Poprad szorosan egyutmukodnek,és a város is hasznot huzna belolle.Az biztos hogy még tobb péz menne a popradi hokiba.
Ez az igazi orosz úthenger taktika ami most a Lev tájékán történik. Egyik hétről a másikra előkerül Szlovákiában egy új klubba annyi lóvé, amennyi eddig az egész bajnokságban nem volt, ez jó :) Csak azt sajnálom, hogy nem minket szántanak fel így, pedig ha a litvánoknál is próbálkoztak, akkor nálunk már szinte sima ügy lett volna.
@2002: Nem ez (lesz) a csapat hivatalos oldala. Egyelőre ez még a nemhivatalos verzió.
süti beállítások módosítása