HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Kaposvár és Győr OB I.-es házigazda lehet

2010.06.30. 13:20 F. Kapus

A szokásosnál lassabban érkeznek a következő szezonra vonatkozó hírek a csapatoktól. Ennek oka lehet, hogy nem dőlt még el, milyen ligában, hány csapattal zajlik majd a bajnokság. Remélhetőleg a csütörtöki rendkívüli elnökségi ülés után több információ lesz erről, miként arról is, hogy hol szerepel a Stars a 2010/11-es szezonban. A hat OB I.-es együttes közül mindössze kettőnél lehet tudni, ki irányítja a szakmai munkát, és átigazolásokról is csak elvétve hallani. Megkíséreltük összegyűjteni mindazt, amit jelen pillanatban tudni lehet, érdekes információk következnek tovább után.

Miskolcon külföldi edzőt alkalmaznak a következő szezonban, ez már korábban eldőlt. Közel a megegyezés a jelölttel, mondta blogunknak Egri István. A miskolci játékosok magja, a csapat 12 felnőtt korú játékosa jelenleg szárazedzéseket végez. Jégre augusztus 2-án megy a csapat, akkor már az új edzővel. "Popovics Patrikon kívül minden miskolci játékosunkkal megállapodtunk. A tavalyi légiósok közül legfeljebb egy marad csapatunknál, mert erősíteni szeretnénk a keretet, ehhez jobb külföldi jégkorongozókra lesz szükségünk."

Az iglói nyári tornára az utóbbi években az UTE-t hívták, azonban idén a Miskolc utazik. Augusztus 25–27. között három szlovák másodosztályú csapattal játszanak, a HK Spisska Nova Ves és az MHk 32 Liptovsky Mikulas, tehát az extraliga két friss kiesőjén kívül a másodosztály egyik élcsapata, a HC Presov 07 adja a mezőnyt. A borsodiak igyekeznek viszonozni mindhárom csapatnak a vendéglátást, az már biztosnak látszik, hogy 31-én az iglóiak érkeznek Miskolcra. Máskülönben a jégcsarnokban július 19-től indul a jeges szezon, és máris tele van a naptár, 8 és 22 óra között nincs egy szabad perc sem.

Dunaújvárosban augusztus 2-án áll üzembe a jégpálya, de ekkor még csak az utánpótlás korú játékosok veszik birtokba. Ebben az időszakban az 1995 és a 2000 között született jégkorongozók számára szerveznek edzőtábort. A Dab.Docler játékosai augusztus 16-án kezdik meg a jeges felkészülést. Hogy milyen edzővel, az Azari Zsolt megfontolásra érdemes nyilatkozata alapján még kérdéses. Itt a csapat magja adott, szerződéssel rendelkezik, Orbán Attila átigazolásáról még a megyei riválissal folytatott vitákra lehet számítani.

A felkészülési naptár is alakul, a szlovák másodosztályú HK Trnava látogat augusztus 30-án Újvárosba, ezt megelőzően a Dab utazik Nagyszombatra. E szlovák csapat juniorjait edzi Vladimir Matejov, a Dab korábbi vezetőedzője. Három olyan utánpótláskorú játékos, Erdélyi Tamás, Papp Csaba és Varga Arnold is az első csapat keretéhez kerülhet, akik ugyan már játszottak felnőtt meccset, de eddig elsősorban az ifjúsági és juniorcsapattal készültek.

Három válogatottal gyengült eddig a Vasas Bp. Stars kerete, Fodor Szabolcs és Holéczy Roger korábbi klubjához, a Fehérvárhoz, míg Majoross Gergely nevelőegyesületéhez, a Ferencvároshoz távozott. Nyílt titok, hogy a szintén válogatott Szirányi Bence is tárgyalt a Fehérvárral, de még nem lehet tudni, a fiatal bekk hol folytatja pályafutását. Jelenleg testvérével, az ifjúsági válogatott Dániellel, továbbá Wéber Zsolttal és Sille Tamással együtt Kelownában edzőtáboroznak, ahol tavaly Kangyal Balázs is járt, Glen Williamson edző javaslatára. Kangyal Balázs klubigazgató tájékoztatása szerint közel a megállapodás a következő szezon edzőjével, akiről egyelőre annyit lehet tudni, hogy Észak-Európából érkezik majd az Icecenterbe. A csapat a magyar játékosokra építkezik, a tervek szerint a rajton nem lesz légiósuk. A száraz felkészülés augusztus 2-án, a jeges 9-én indul. Az első felkészülési meccset augusztus 21-én játsszák az ATSE Graz osztrák másodosztályú csapat ellen.

A fehérvári farmcsapat újraindításának hírére több saját nevelésű játékos is visszatér: a Miskolcra kölcsön adott ötös, Bálizs Bence, Hajós Roland, Hetényi Péter, Maklári Erik, Tóth Adrián, az elmúlt szezont a tengerentúlon töltő Kiss Dávid, Kovács Viktor László, Meretei Márkó. Érkezik a csapathoz az ifjúsági világbajnokságon remek teljesítményt nyújtó Vay Ádám kapus, az ezen a poszton játszó Balika Bence visszavonult. Nagy valószínűséggel innen próbálja magát az EBEL-kerethez visszaküzdeni Hegyi Ádám, aki az FTC-től tér vissza. Kóger István edző két évvel ezelőtti csapatából vélhetően nem számolhat Barabás Miklósra és Feil Arnoldra, akik az előző szezont az FTC-ben töltötték, s maradni látszanak Budapesten. Rajz Attila ugyan visszatért Fehérvárra, mivel tagja lett Kercsó Árpád edzői stábjának, így nemigen marad ideje az első osztályú játékra. Fekete Szabolcsról játékáról nincs hír, Flinta Botond pedig az EBEL-kerettel kezdi meg a felkészülést.

"Végigdolgozzuk a nyarat, csak most tartunk két hét pihenőt, de július 12-én folytatjuk a száraz munkát – mondta Kóger István. – Augusztus 2-tól lesz jég nálunk, ekkor kezdődik a jeges felkészülés. Fiatal, lendületes csapatot építünk, ahogy nézem, a csatárjátékkal nem lesz gondunk, de a védelem még erősítésre szorulna. A visszatérőkön kívül számítunk az ifjúsági és juniorcsapatunkban játszókra, valamint szeretnénk igazán jó farmcsapatként működni, így azokra is, akik az EBEL-keretben éppen nem kapnak lehetőséget. Nem kerestük meg más klubok játékosait, de egy-két jégkorongozó érkezhet hozzánk, akik bejelentkeztek, hogy nálunk játszanának."

A székesfehérvári tervek szerint néhány hazai bajnokijukat hírverő jelleggel olyan közeli jégcsarnokokban rendeznék meg, ahol nincs OB I.-es csapat. Tehát a 2010/11-es szezonban Kaposváron és Győrben is láthatnak bajnoki mérkőzéseket az érdeklődők.

Az UTE Megyeri úti jégcsarnokának a státusa jelenleg nem rendezett, de van rá esély, hogy hamarosan megállapodás születik a klub és az állami tulajdonos között. Addig is, míg lesz jég, nyári görhokis tábort tartanak ott. A felnőtt csapatnak jelenleg nincs kinevezett edzője. Információnk szerint a nyár eleji edzéseket Ancsin János és Valentényi Sándor tartotta. A hangsúly az erősítésen és a fizikai alapok megteremtésén volt, ezért leginkább a kondi- és a birkózóteremben, valamint a futópályán tűntek fel a játékosok.

A hírek szerint több visszatérő is csatlakozott a munkába, így Pál Ferenc, Ress Dániel és Kerekes András is. Érdekesség, hogy az eddigi pályaedző, Baróti Zsolt is munkába állt, és szó van Tolnai Attila reaktiválásáról is. Rajtuk kívül a következők vettek részt a felkészülés ezen szakaszában, de a felsoroltak közül nem mindenki csinálta végig: Bontovics Márton, Borbás Gergely, Dömötör Róbert, Garbacz Ádám, Hajek Márk, Hajek Norman, Jankovics Péter, Kukucska Balázs, Németh Péter, Pichler Ádám, Sommer Tamás, Vörös Dávid, Zalavári Bence. Bontovics és Borbás jelenleg az inline vb-n szerepel.

A Ferencváros nem titkolja, Majoross Gergely megszerzésével nem fejezték be a magyar játékosok leigazolását, legalábbis szándékaik szerint. A napokban újabb bejelentések várhatók. A felkészülés kezdetéről az új edző dönt. Hakan Nygren két héten belül érkezik Magyarországra. Csíkszeredában a Vákár Lajos-jégpályát nyáron felújítják.

30 komment

Címkék: győr miskolc kaposvár stars ftc ute fehérvár dab.docler ob i.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Délben egy másik fórumban csak viccnek szántam a Tolnai reaktiválását... És még a Baró is! A Péknek nincs esélye a csapatba kerülésre?
Bontovics vissza a Fradiba, Borbás Stars vagy Fradi. Baró meg együtt játszhat az egykori játékosaival. Hogy ebből mi lesz?
érdekes lesz a kaposvári jégen meccset rendezni.a tavalyi szezonban nagyon gyenge minőségű volt,tele kissebb "dombokkal".
UTE/gorhoki: Solyom 5 eves nem 4, megyek megmondom neki h lekicsinyitettek, oszt elrendezi a cikkirot aaaz tuti :P
Igazán pozitív hírek a Megyeri útról :(
@Iceblack: A Winter Classic öregfiúk alapján Eperjessy simán beférne Sáj helyére :)
kiss gábor nehogy azon törje a buksiját, hogy visszatér a Fradiba. ott ugyanis nem kérnek belőle.
@kriston27: :) És milyen igazad van.
@hockeythebest:
Novemberben az orosz U-16-os válogatottnak nem ez volt a véleménye. Egyébként több hokis szerint is Kaposvárott van az egyik legjobb minőségű jég hazánkban.
Örülök, ha lesz itt is, ott is bajnoki meccs.
@Iceblack: Bontónak örülnék ha visszajönne, nem értettem miért kellett mennie anno... kockának itt helye nincs élvezze a dózsás létet eljátszotta a lehetőséget, IDE NEM JÖHET TÖBBÉ VISSZA!

Borbás érdekes lenne a Fradiban, és akkor eléggé finoman fogalmaztam...

Kaposvárra, Győrben szívesen utaznék, de jó lenne ha végre Zalaegerszegben is gondolkodnának :)
Debrecennel, illetve Szegeddel mi lesz?
@tolsztoj: Hogyhogy mi lesz velük? Tegnap írtuk, hogy részt vesznek majd az összevont OB I/B-U21 bajnokságban. A Debrecen önállóan, a Szeged a Szabadkával közösen.
@Tillasz: Tavaly nagyon sokszor voltam Kaposváron. Hullámos és nagyon kemény a jég.
Szerintem egyes játékosok szerint azért ott a legjobb a jég, mert sok gólt lőttek a Kaposvár elleni meccseken. :)
@MJ01: Hát majd szép lassan megtanulják ők is a jégkészítést. Emiatt dőreség lenne nem odavinni egy-két meccset.
@MJ01:
Ha jól tudom a hokihoz kemény jég kell:-)
Az orosz U-16 inkább a mi ifieiknek lőttek gólokat, ami azért nem volt örömteli.
Ja és szerintem nem a jég miatt lőttek sok gólt a Kaposvárnak.:-(
A cikk írójától kérdezem:
A hírverő jelleg azt jelenti, hogy itthon játszik az EBEL csapat és a farm egy időben, ezért a farmot el kell vinni?
Nyilván ez éri meg gazdaságilag, de akkor miért nem lehet ezt nyíltan kimondani?
Ez valamilyen Volános belügy amihez semmi közünk? Mert akkor értem, de ha nem az akkor miért?
@Calgary: Miként két és három éve, úgy idén is sikerülne megoldani egy csarnokban a két csapat versenyeztetését, feltételezem.
@Calgary: miért jelentené ezt?
@Calgary: Szerintem jó ötlet. Talán még több nézőjük is lesz, mint az EBEL-hez szokott fehérváron, és így bővül a még egy várossal a paletta.
@durex26: számomra csak az a kérdés, hogy a többletköltségeket a többi csapatnak ki fogja kompenzálni? mert kmben mind2 helyszín távolabb van mindenkinek, mint Szfvár
@Lazlee: :) szurkoló vagyok nem közgazdász, de hátha a mol megtankolja, és a d.városi gumigyár is beszáll egy-egy téli meg nyári szett gumival, az csak kibír egy szezont, a buszvezető plusz óradíjára nincs ötletem. Talán itt elbukhat minden.
@Lazlee:
Szerintem esélytelen hogy a Miskolc akár 1 forintot is kapjon a többlet költségeinek a kompenzálására.
Számukra 1 ilyen Győri túra kb. 35 000 Ft. pluszt jelent a buszköltségben 300Ft./km. Egy Kaposvári túra 70 000 Ft. Arról már ne is beszéljünk, hogy minden csapat gyengélkedik anyagilag, ezt még megfejelni ilyen jellegű teljesen felesleges költségekkel szerintem butaság.
Azt gondolom, nem etikus hogy bármelyik csapat úgy csinál heverést magának, hogy ezáltal indokolatlan plusz költségeket okoz bármelyik másik klubnak,( ez itt már nem Volán Miskolc viszonylat).
@durex26:
Miskolcról a buszköltség 300Ft./km. busszal.
Győr + 35 000 Ft.
Kaposvár + 70 000 Ft.

Azt gondolom nem etikus más pénzén népszerűsíteni a sportágat. Központi pénzre pedig szerintem nincs esély.
@Calgary: (az utóbbi kommentedre reagálnék, már elolvastam, csak nem jelent meg :D)
pont ez a félelmem, pedig a további pályák (ha már csapatokat még nem sikerült) bevonása támogatásra számíthatna tőlem, sajnos csak erkölcsi. :D
@durex26: pedig azon fog megbukni, ráhibáztál ;) (mert ő fogja továbbszámlázni a többi ötleted, de csak idővel)
@Lazlee: mire megírtam megjelent itt is :D
Sorry, azt hittem az előzőt kidobta blogmotor.
@Calgary: A Miskolc mennyi utazási kompenzációt fizetett a fővárosi csapatoknak, amikor beszállt a magyar bajnokságba? Tudom, fontos, hogy mindig mindenben a rosszat lásd, de ostobaságokkal ne írdd tele a világot. Legalábbis a blogot ne, kérlek. Előre is kösz.
@Lazlee: Még szerencse, hogy nem három időzónát kell átvezetni egy-egy meccsért :D. Kifosztaná a buszos a csapatokat. Így valóban gusztustalan más városba hokit vinni ;). Pénzügy rulez :D. Azért titkon reménykedem, hogy az Ikarusz is beszáll egy egy busszal :), úgyis most gyártottak új modellt.
@F. Kapus:
Nem a rosszat keresem, ez merő rosszindulat részedről, mert valaki meg meri kérdőjelezni munkásságod termékét. Ezen az elven amit te itt előadsz, a Debrecen el se induljon mert messze van a többieknek.
A Miskolc Miskolcon játszik tudomásom szerint elég régóta miért fizessen kompenzációt?
Nem hallottam róla hogy elvitték a meccseiket mondjuk Kassára.
Egyébként ok vegyük ki a kompenzáció szót,de a többlet költség az megállja a helyét, mert valóban többe kerül az utazás, ez tény.
Még ha sértőnek találod magadra nézve.
@Calgary: Sajnos nem, az én munkásságom terméke, hogy Győrben és Kaposváron is lesznek bajnokik, és természetesen nem arra gondoltam, hogy bármiféle problémát jelentene Miskolc bekapcsolódása a magyar hokiéletbe. Éppen ellenkezőleg, jelentős öröm minden vidéki bázis, épp erről írtam és tán blogunk is erről szól. A kompenzáció emlegetése részemről vicc volt. Amúgy egyik legpozitívabb tulajdonságom, hogy nem vagyok sértődős. Minden másban igazat adok neked :)
Kóger István: "A visszatérőkön kívül számítunk az ifjúsági és juniorcsapatunkban játszókra..."

Kérdésem, a junior csapat hol játszik ?

@Calgary: Gondolom az akadémia működése miatt kevesebb lesz a jégidő, s többek között ezért kell máshol játszani a farmnak.
süti beállítások módosítása