HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Két magyar csapat Mariborban

2010.06.12. 22:01 kerusz

A Dab.Docler és az SC Csíkszereda ismét összekerült a Kontinentális Kupa második körében. Ez az IIHF szombati, budapesti naptáregyeztető ülésén derült ki, ahol elkészítették a kupa teljes sorsolását. 19 országból ugyanennyi csapat vesz részt a küzdelmekben, a szuperdöntőt január közepén rendezik Minszkben. A magyarok szlovén és kazah ellenfeleket kaptak.

Az első kört szeptember 24-26. között, egy később eldöntendő helyszínen rendezik. Résztvevők a litván Energija Elektrenai, a spanyol CH Jaca, a török Ankara University és az izraeli Bat Yam lesz. A győztes Tilburgba utazhat, ahol október 22-24. között a holland Tilburg Trappers, az észt Kohtla-Jarve Viru Sputnik és a lengyel Podhale Nowy Targ lesz az ellenfele.

A második kör másik csoportja Mariborban játszik majd ugyanekkor. A házigazdákon kívül a Dab.Docler, az SC Csíkszereda és a kazah Szarij-Arka Karaganda küzd majd itt. Csak a csoportgyőztesek jutnak tovább az utolsó selejtező körbe. Ezekre november 26-28-án kerül sor Rouenben és Asiagóban.

Előbbi helyszínen a francia Rouen, a brit Coventry Blaze és a lett Liepajas Metallurgs vár a tilburgi csoport győztesére, a maribori győztes pedig az olaszországi Asiagóban küzdhet tovább, ellenfelei a HC Asiago, a dán Sonderjyske és az ukrán Szokil Kijev lesznek. A két csoportgyőztes jut majd a január 14. és 16. között megrendezendő szuperdöntőbe, ahol a házigazda jogán a fehérorosz Junoszty Minszk, míg előző évi győztesként a Red Bull Salzburg helye már biztos. A tervek szerint a döntő helyszíne a 15 ezer férőhelyes Minszk Aréna lesz.

41 komment

Címkék: sc csíkszereda kontinentális kupa dab.docler

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kár, hogy nem a Volán indul magyar színekben :(
de miért nem indul a volán?
mindensetre jó kis csoportok. Maribor meg nincs is messze.
A Volán a döntőig mehetne... Miért engedjük át a lehetőséget?
@Vincenzo90: blablabla. egyszer érnénk már meg, hogy a Volán a 3.körig JUT.
@Lazlee: Ha a Salzburgnak belefér a programjába, akkor akár mi is indulhatnánk. Igaz ott jóval bővebb a keret. Azért egy szép sikersorozat kisülhetne belőle, ami igazán jó hírverője lehetne a magyar hokinak.
Kedves fehérvári szurkolók, nem kellene ennyire mindent kisajátítani, nagyon jó ez, hogy több magyar csapat is kap nemzetközi meccseken lehetőséget. Van élet Fehérváron kívül is...
@kiralyfi: Nagyon igazad van. Nem Fehérvár jelenti a magyar jégkorongot.
@Borsy: A Salzburg csak a döntőben játszik, a selejtezőkörökben nem. Míg a Volánnak kellene.
Valószínűleg azért ilyen "lépcsőzetes" a felépítés, vagyis, hogy a jobbak csak egyere később csatlakoznak be, hogy a szoros versenynaptárba minél kevesebb "extrát" kelljen "begyötörni"...
Mellesleg, ha ezt a nemzetközi lehetőséget is elvennék a többi magyar csapattól, akkor nem sok motíváció és erőfelmérő maradna nekik...
@kiralyfi: Persze, csak az elmúlt pár évben, amikor nem a Volán indult, akkor egyik magyar se csapat tudott villantani, sőt inkább leégették magukat.
@Blazsej: talán a többi csapatot szüntessék is meg, nem? ne égessék már magukat :( és akkor legalább szegény Volánnak az ebel után nem kéne fárasztani magát holmi magyar bajnoksággal, mert automatikusan járna nekik a cím. De szép világ lenne...:( :(
@Blazsej: Mekkora égés is volt, amikor a DAB ismét 3. körbe jutott (előtte magyar csapatként csak a Dunaferr tett ilyet)
off: Kerusz, jól nyomod a tippjátékot, az ismerősök közül csak Te előzöl meg:D
@Blazsej: előbb tájékozódj, aztán támadj:)
@Blazsej: Mivel is égették le magukat?
@jacint70: valószínüleg ez motiválja a volánon kívüli világot, hogy pármilliót még elköltsön. :D
és erőfelmérőnek se tartanám a 2. kört. 3.ról meg csak Dunaújvárosnak van fogalma. :P
tavaly nem volt kiemelt az RBS, a 3. körben csatlakozott, előtte www.iihf.com/home-of-hockey/club-events/continental-cup/2008-preliminary.html meg égtek ők rendesen a selejtezés során
@kerusz: tetszik nekem ez a "ket magyar csapat" :D:D:D

de nem HSC? :P
@fradigy: Hát sokkal szebb még így is mint az eredeti iihf cikben a "SC Miercurea Ciuc (ROU)".
Ettől még a hideg is kirázott.
@fradigy: @Grundolf: Úgy tűnik, hogy a nevezést SC-ként adták még le.
@kerusz: @Grundolf: Mivel rendezésre is pályázott a Klub, kénytelen volt ezen a néven leadni, mivel a névváltoztatás hosszadalmas és nyögvesza...akarom mondani -nyelős dolog.
@poraszabolcs: főleg ha semmit nem teszel az érdekében.
@csatoimi: most ezt ertsem ugy, h gondok vannak az uj nev korul?
@fradigy: értsd úgy, hogy ez kb csak nekem lehet fontos az új csapatból, a mese, hogy nevet változtatni nehéz még mindig könnyebb, mint valamit is tenni ennek az érdekében. Más probléma nem hiszem, hogy lehet a névvel és a színekkel, mert akkor pénz sincs. Arra meg szükség van.
@csatoimi: ertem. bar en nem vagyok resze az uj csapatnak, de pl nekem is fontos. szal hajra, en szoritok! ;)
@fradigy: köszönöm, lassan kialakul minden. :)
Gondolom semmi esély nincs rá, hogy láthassuk a tévében a mérkőzéseket!?
@Gabberboy: csak kell egy olyan videókártya, hogy az online közvetítést ki tudd tenni tvre :D
@Lazlee: Az én gépemen a blog is nehezen jön be, szóval ez egy halott ügy :)
Pedig Nika azt nyilatkozta, hogy úgy tudja, itt lesz a kontinentális kupa. Már kezdtem reménykedni, aztán mégse:)
@Gabberboy:
nincs mit tenni,
el kell menni!
Sőt én gondolkozok, hogy -ha mást nem anyáméknak- foglalok repülő jegyet Velencébe.
@Lazlee: Mondjuk most nézem, ez az út kocsival kibírható. Az időpont is tökéletes, el kell rajta gondolkodni.
Mariborba 3 óra alatt kényelmesen ki lehet ugrani
én pl megyek, látni szeretném, ahogy megverjük a másik magyar csapatot (is):P
@Theutus: potyára ne költsél. :) előre szólok :)
@Lazlee: Mégis indult minden évben csapat... ;-)
Nem elég erőfelmérő, hogy sikerül-e bejutni a harmadik körbe? ;-)
@csatoimi: Most jól értem, hogy azt a "H betűt" kérted a támogatásért cserébe, és ez nem megy?
@jacint70: fog az menni, csak na . . . de amúgy jól érted . . .
@jacint70: H betut es fekete szint a mezbe :P

tenyleg Imi, ilyen latogass szekelyfoldre felirat vagy hasonlo lesz?
@fradigy: SZÉKELYFÖLD felírat lesz elől középen. Még lesz a mezen egy jó magyar vonatkozású reklám, a Hét Vezér lakónegyed. Egy barátom építette és támogató lesz ő is.
@jacint70: de nem azért küzdenek elötte évben.
Kérdezd meg Ocskaybá't :P
@csatoimi: En orok Klub-os voltam es vagyok is, de igazad van majd lassan kialakul. Sok sikert kivanok.
süti beállítások módosítása