HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A lelki teher kétszeres az oroszokon

2010.05.20. 15:35 Hblog

A mellébeszélés ideje lejárt, az egyenes kieséses szakasz következik a németországi világbajnokságon. 16.15-kor Finnország–Csehország és Svédország–Dánia, 20.15-kor Oroszország–Kanada és Svájc–Németország negyeddöntők lesznek. A győztesek az elődöntőbe jutnak. Mind a négy találkozót élőben közvetíti a Sport Televízió.

Egy-egy rangadó jut délutánra és estére, érdekesség, hogy mindkét párharc lezajlott a vancouveri olimpia negyeddöntőjében is. Akkor a finnek 2-0-ra, a kanadaiak 7-3-ra nyertek emlékezetes csatákban. A finn szövetségi kapitány szerint Jaromir Jagr semlegesítése jelentős kihívás lesz csapata számára. "Még nem döntöttem el, teszünk-e különleges intézkedéseket vele szemben – mondta Jukka Jalonen. – Igyekszünk távol tartani őt a korongtól, az biztos. Tudjuk, hogy nagyon veszélyes csapattal játszunk, a speciális soraik világszínvonalúak. A védekezés a gyengéjük, ezt kell kihasználnunk."

A cseh edző, Vladimir Ruzicka arra hívta fel a figyelmet, hogy teljesen más meccs lesz, mint Kanadában volt. "Nem lehet összehasonlítani a kettőt, hiszen másokból állnak a csapatok. Leginkább a Euro Hockey Tourral lehet összevetni, ahol igen sokat játszottunk egymással a szezon során." Hozzátette, épp emiatt nem hiszi, hogy sok újdonságot vagy nagy meglepetést okozhatnak egymásnak.

Bár sokan próbálják az olimpia visszavágójának beállítani az orosz–kanadai meccset, nem lehet annak tekinteni a vb-negyeddöntőt. A legjobbnak tartott tengerentúliak alig vannak a mostani keretben, az orosz jégkorongozók jelentős számban. A lelki teher kétszeres Ovecskinéken, hajtja őket a visszavágás vágya, az ellenfelet ráadásul semmi nem nyomasztja. Ha ez a Kanada kikap, nem bántja a hokisokat senki, ha nyer, nemzeti hősök lesznek. Pedig nagyon komoly erőkből álló kanadai válogatott ez is.

"Agyrém, hogy a finnek ki akarják záratni a tornáról a csapatkapitányunkat", nyilatkozta Vlagyiszlav Tretyak. Az orosz vb-küldöttség vezetője szerint semmi különös nem történt akkor, amikor Ilja Kovalcsuk bottal nekiment a finn Hietanennek, ennél sokkal komolyabb esetek is előfordultak Kölnben. Tretyak szerint nem gond, hogy Oroszország Kanadával találkozik a negyeddöntőben, hiszen mindkét csapat látványos, aktív támadójátékra törekszik, ami jó mérkőzést eredményezhet.

"Igaz, hogy ha a norvégokkal találkoztunk volna, már az elődöntőre készülhetnénk, de ha például a csehekkel, annak kevésbé örülnénk. Ők mindent a védekezésre tennének fel, nagyon megnehezítenék a dolgunkat", magyarázta az egykori csodakapus. "Úgy látszik, ez az én sorsom, hogy negyeddöntőket játsszam Kanada ellen", ezt már Vjacseszlav Bikov szövetségi kapitány állapította meg. Bikov úgy véli, a kanadaiak számára is kihívás a meccs, nemcsak az oroszok érzik át a találkozó jelentőségét. Kőkemény csatára számítok, tette hozzá. Szergej Goncsar, a legjobb orosz védő pedig úgy fogalmazott: "Ez nem a vancouveri olimpia visszavágója, hanem csak egy mérkőzés, amelyet meg kell nyernünk. Tovább kell jutnunk, hogy megnyerhessük a világbajnokságot."

Craig MacTavish, Kanada szövetségi kapitánya úgy érzi, a legfontosabb feladatuk, hogy ne hagyják dominálni az orosz játékmestereket. "Nem tartalékolhatunk az energiáinkkal, az oroszok ellen muszáj aggresszíven hokiznunk. Ha hagyod, átszaladnak rajtad, de mi ezt meg akarjuk akadályozni, nem fogjuk hagyni."

Corey Perry ott volt a jégen Vancouverben. Hasonlóan vélekedik a siker kulcsáról. "Le kell szűkíteni előlük a teret és az időt. Keményen kell játszanunk, és jól védekeznünk a semleges zónában is."

51 komment

Címkék: vb

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Perry hiába akar időt meg teret szűkíteni: ma szétkapják őket az oroszok, mint foxi a lábtörlőt!!!
Hajrá Finnország, hajrá Kanada!!!!
Remélem ők mennek tovább!
finn-cseh streamet tud valaki? thx..
Nem tud valaki egy jo streamet a cseh-finn meccsre?
Tudom hogy nagyok az igényeim: sport1/sport2 streamet nem tud valaki esetleg? köszi!
Tudom hogy nagyok az igényeim: sport1/sport2 streamet nem tud valaki? Köszi!
Svéd - Dán meccsen 1-0 a svédeknek, Finn - Cseh meccsen pedig 1-0 finneknek. Én az orosz - kanadát várom már :)
ancsin jol beszél most, h Crosby ménem jött :)
@Dreamliner25: Nem hinném, hogy direkt nincs kint - biztos van valami baja. Elvégre a fél franchise ráépül az NHL-ben.
@Dreamliner25: Ja, de Sid szerintem egy kicsit mániákus játékos, aki mindig mindenhol első akar lenni, nem hinném, hogy nyaralgat Hawaii-on :P
@blackiii: Hat pedig Canada nyeri a vb-t!
@EA: nem a legjobb minőség, és már majdnem késő is, de jobb késöbb mint soha :)

www.ustream.tv/channel/iihf-world-championship-2010
azért a svédek kicsit paráztak a dán csoda láttán, nagyon mérlegeltek a meccs előtt és hosszú riportokat mutattak a dánok eddigi sikereiről :))) hálistennek a 3kr hozta amit kellett. Mekkora szégyen lett volna.............
Ez az Csehország!
Jók ezek a csehek, a finnektől most azért elpártolt a cseresznye, de érzésem szerint jobbak voltak csehekék, megérdemelten jutottak tovább.
Valaki a Sport1 re egy streamet tud kuldeni?
a dánokat sajnálom, a cseheknek elmondhatatlanul örülök! Az esti meccsen hajrá, oroszok! :)
Nyer a Szbornaja és a németek.
Én meg egy Vas Jankó bábut :DDDD
Hogy elszarták ezt a Finnek, simán nyerhető lett volna. Azért nagy játékos ez a Korpikoski, az NHL-be valahogy nem megy neki, de itt jó volt. Megnézném szárnyaskerék mezben :D. Akkor mostmár nyerjenek a Svédek, vagy Kanada.
Nem tudja valaki, hogy az orosz góloknál milyen szám hangzik fel? Remélem, ma este sokszor lehet hallani! Legalább annyiszor kellene, mint februárban!
GO CANADA!!!!!!!!! GO!!!!!!! Meglesz ez a VB arany is, nyugi... :) Nem kell idegeskedni az orosz drukkereknek. Olyan lesz mint az olimpián. Még ha SENKI (kivétel Perry) nincs is itt az olimpiai válogatottból,ellentétbe az oroszokkal, akiknél "majdnem" mindenki, szóval akkor is NYERNI FOG KANADA! Ma is és a köv. 2 meccsén! :)
Egy jó streamet valaki a kanada-szovjet meccsre?
Közbe találtam én. Ha valakit érdekel: www2.tsn.ca/window/mwhc2010/video_player.aspx
HD minőség!
Közben találtam én egy linket.
www2.tsn.ca/window/mwhc2010/video_player.aspx

HD minőség!
Na kétszer ment be. Bocsi.
Hát ez a német offenzív játék elég siralmas. 5 perces előnyben tilosra ütik, folyton csak belövöldözgetik a pakkot..
@Ceska: köszi a linket. sport1 es nincs?
Hajrá ruszkik!
Jemelin, Nyikulin, Tyerecsenko, Kozlov - emberhátrányban tökös srácok voltak a kanadaiak ellen.
Vazzeg, ezeket az oroszokat senki sem fogja megállítani
Úgy néz ki vissza áll a világ rendje, a technikásabb, jóval élvezetesebb jégkorong győzedelmeskedik az Észak-Amerikai erőhoki fölött...:)
Hajrá Oroszország!
Azért a tili-toli hoki mellett nagyon agresszíven ütköztek, a kapusuk meg elképesztő dolgokat művelt! Le a kalappal...
@bkri: nem izgulta simán nyertünk! huzzatok haza!
@Dreamliner25: azóta eloszlottak a kételyeid bizonyára :D most ez nem is annyira orosz-kanada kérdés volt, aki ismeri valamennyire is ezt a 2 vb keretet és a köztük lévő különbségeket az egyértelműen tudhatta előre mi lesz..
aki viszont csak úgy "beizgul" a juharlevél láttán az biztosan nagyot csalódott most...
@spiler: Látom te egy extra okos és hozzáértő szakember vagy. Az ilyennel le sem állok vitatkozni. Felesleges. Kicsit látni kéne a tényeket. Egy "egyetemi" csapat a világ "egyik" legjobb válogatottja ellen. Ez igen... Nagy eredmény volt. Az persze tény, hogy SZÁNALMAS, hogy ennyire nem veszik komolyan sem a vezetők, sem a játékosok ezeket a vb-ket.
@priest_: Így van, csalódtam. És tudod miben? Abban ahogyan nem veszik komolyan sem a vezetők, sem a játékosok (különösképp azokra gondolok akik el sem jöttek, hogy segítsenek a többieken, a Hazájukon) ezeket a VB-ket. Ebben nagyot csalódtam... :( Majd jövőre! ADDIG IS: GO CANADA!!!!!!!!GO!!!!!!!! Mert hát kanadai drukker vagyok, ha nem baj. Remélem ez itt azért nem baj.
@bkri: nem hát. unalmas lenne ha senkit nem lehetne szapulni (lol) :D
@killerbee: Köszönöm.
Ezért nem értettem, hogy a német csatornán milyen Kalinkáról vartyognak, mert a Kalinka dallama nem így közismert. Youtube-on se találtam rá érdemlegeset, de netről le lehet tölteni a Party Factory Kalinkáját.
süti beállítások módosítása