HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

OHK Dinamo és Bugyivelnyik a KHL-ben

2010.04.30. 15:42 kovacsistvan

A Dinamo Moszkva anyagi problémái miatt egyesül az idei döntős MVD Balasihával, jövőre OHK Dinamo néven indul a csapat, hazai arénájuk a 14 000 férőhelyes Hodinka lesz. A liga másik új csapata az ukrán Bugyivelnyik Kijev lehet. Bár indulásuk még mindig nem teljesen biztos, de honlapjuk már van. A Lada Togliatti sorsa bizonytalan, a Jugra Hanti-Manszijszk pótolhatja. A Dinamo Moszkva minden játékosa szabad lett, Martenssonra és Weinhandlre már le is csapott a SZKA. Az alapszakasz gólkirálya, Marcel Hossa a bajnok Ak Barsz Kazanyhoz megy. A Metallurg Magnyitogorszk új edzője a sokáig Lokomotivnál trénerkedő finn Kari Heikkilä lesz. Tovább után néhány kép az Ak Barsz csapatáról a Gagarin-kupával.

 

A csapat a Gagarin-kupával

 

A kupába már töltik a pezsgőt....

 

... és a kapuban remeklő Vehanené az első korty

 

24 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Kijev milyen kerettel vágna neki a KHL-nek? Sokol + légiósok?
@Henry The Navigator: Szerintem nem teljesen Szokol, de lett/belarusz/kazah mintára a legjobbakat összegyűjtenék. Gondolom akkor Sahrajcsukék is hazamennének.
Némi Loko hír is, ha megengeditek :D. Afanasenkov elhagy minket, jó volt az alapszakaszban, playoffban már nulla :(. Kochnev valószínűleg jön, és Gelasht is megtarthatjuk, jó lesz evvel a két kapussal nekivágni a szezonnak. Vorobiev nem fogadta el a traktor ajánlatát, így lehet, hogy ő is marad.
@durex26: Gajducsenkóval mi lesz? Fel vagyok háborodva.
Közben egyre biztosabb a Jugra indulása, két Viszsaja Ligás bajnoki cím után már kipróbálnák a KHL-ben magukat.
A Vityaz még mindig nem kispályázik... A Dinamo Moszkva kiesése után Danyiil Markov balhézott részegen a rendőrökkel szemben pár hete; a Vityaz egyből szeretné leigazolni.
@kovacsistvan: Ez a Vityaz szimpatikus, fair play esélyes csapat. :D Viccet félretéve a Ladát sajnálnám, mert anno 4 éve Fehérváron kaptunk némi ízelítőt, hogyan bánik a pakkal az orosz (akkor még) középcsapat. A pazar szurkoló táborukról már nem is beszélek, szép emlékek ezek..
@mike80: Pont az a szezon miatt van baj. Akkoriban túlköltekeztek, tolták maguk előtt az adósságokat, így valószínű most csak a Viszsaja Ligára lesz pénzük.
@kovacsistvan: Nem inkább arról van szó, hogy megcsuklott az AVTOVAZ?? Hisz az eredmények akkor még csak-csak jöttek is. (Konti kupa győzelem, és ha jól emlékszem a bajnokságban 6. hely az alapszakaszban, bár utóbbiban most nem vagyok annyira biztos)
@kovacsistvan:

markov annál sokkal jobb játékos, remélem, nem ott köt ki :)

a bugyiról még mindig nem nagyon találok semmi érdemlegeset, de most már kénytelen leszek utánanézni
@mike80: Évek óta fiatal csapattal játszottak. Sokáig középcsapat voltak, de a mostani szezon volt az, ahol már nem bírták tovább tartani az adóssághalmazt. De természetesen az AvtoVAZ-hoz is szorosan köze van a dolognak. A Lada-szurkolók pedig már mindenfele küldték a kéréseket, hogy segítenek a csapaton (pl. Togliatti városa, de valamelyik orosz államvezetéshez is írtak kérelmet).
@mike80: Amikor az egyik szurkolójuk trombitán eljátszotta a Magyar Himnuszt.... De jó is volt...
Egyik szemem sír, a másik nevet. Sír a fentiek miatt, nevet, mert a Hanti-Manszijszk ha lehet még magyarabb, mint a Szalavat.
De akkor kinek fogok szurkolni? ....:)
@Szoljanka: Ne is mondd, én anno a vasárnapi döntő meccs előtt összefutottam néhány vezérükkel épp Tecso value vodkákat "vizsgáltak be" Mondták, hogy miután ők a minőségre törekednek,ezért a biztonság kedvvéért vettek belőle egy kartonnal(!!) mivel a portéka bizonyította,jó ár/érték arányban van :D

Meccs után dagadt májjal röpködtek a fotók velük a "спорт дружба" jegyében. Haláli pofák voltak....
Ahogy a mastercard szlogenje mondja: Priceless!!
Hát az nagyon jó, hogy a CSZKA és a Dinamo egymástól 500 méterre lévő csarnokokban fognak játszani. Egy 12 milliós városban ebben van a vaslogika. Balasihában is megérte 2 éve átadni a zsír új csarnokot.
@durex26: Mármint mitől szar? A tv-ben nagyon jónak tűnik. De szar helyen van az biztos.
Moszkvában egy hétköznap esti meccsre lehetetlen átmenni a város túlvégére, azt csak egy mazochista csinálja meg. Most a CSZKA-t megközelíteni képes emberekre jut két csapat, nekem meg mondjuk egy sem :( A Luzsnyiki itt volt szinte az utca végében.
@ecs: Az MVD-s részleg szeretné, ha maradnának a meccsek Balasihában. A csarnok kérdésében még lehetnek harcok.
@kovacsistvan: egyelőre arról van szó, hogy néhány hazai meccsük a hodinkában lesz, de semmiképppen sem az összes. közben a tulajdonosok egy része új csarnokot akar építeni két éven belül. az ohk egyébként egyesült jégkorong klubot jelent
@AG 2.0: Akkor már nevezzük nevén: Obegyinyennogo Hokkejnogo Kluba Dinamo (Объединенного хоккейного клуба Динамо.
A logót meg majd eldöntik a szurkolók. Bár ha úgy lesz a logóról szavazás, mint az MHL-csapatoknál...
Ha lehet hinni Medvegyevnek, a meccsek túlnyomó részt a Hodinkában lesznek (28-ból 25 az alapszakaszban plusz az összes rájátszás):
www.oroszvilag.hu/index.php?t1=tortenelem&hid=495
@AG 2.0: Dinamo United..................
OHK Dinamo.. hát.. gratulálok :P :P
bár nekem 8.. az Ak Barsz majd az új név alatt is ugyanúgy feltörli velük a jeget, mint eddig :D
szerencsére ők nem küszködnek anyagi gondokkal - pláne így 2 Gagarin Kupa után.. :)

@durex26: az MVD csarnok tényleg porfészeknek tűnt (legalábbis képről) ahogy mondtad :D de azért arra jó volt, hogy lehessen benne ünnepelni.. jövőre egy ütősebb Vonatot szeretnék látni!! :D
@priest_: Aszem Mikhnov nyilatkozta az első meccs után, hogy nagyon szar a jég, emellett párás, fülledt, és nagyon meleg a csarnok, mindezt meg is erősítette Oleg, és kitámadta a helyi önkormányzatot, hogy nem ad pénzt, egy meccset se adott le a helyi tv (szerintem azért ez durva), és hogy alig várják hogy megszűnjön a klub. Gondolom ezért is jött létre ennyire könnyen a fúzió.
Hát mondjuk a jeget meg a szellőzést lehet egyszerűbb kijavítani, mint magára hagyni egy hatezres létesítményt, de ez végülis maradjon az orosz közgazdászok gondja.
Helyi tévének volt egyátalán joga leadni a meccseket? Én azt hittem, ez az orosz sporttévé privilégiuma, ami viszont tisztán emlékszem hogy közvetített balasihából valamikor meccseket az alapszakaszban.
Inkább a csapat gondja az volt, hogy kevés volt a szurkolójuk, sokkal kevesebb, mint a hasonló méretű másik elővárosban Mitisiben, pedig most a csapatuk is jobb volt. Talán nem zsernyákcsapatot kellett volna oda csinálni, mert azokat nyilván balasihában is ugyanúgy utálja a köznép mint mindenhol máshol.
süti beállítások módosítása