HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Színre léphet a HSC Csíkszereda

2010.04.29. 10:41 F. Kapus

Hoki Sport Club Csíkszereda néven, kék-fehér-fekete színekben indulhat az új szezonban az SC, a csapat neve a címerben is magyarul szerepel majd. Ezt az értesülést Ráduly Róbert, Csíkszereda jégkorongbarát polgármestere megerősítette blogunknak, de közölte, az adminisztrációs munkák még nem zárultak le. Most a csapatépítés a legfontosabb, négy sorozatban is sikeresen kívánnak szerepelni. A jégkorongszakosztály új elnöke Molnár Ferenc. Csató Kovács Imre nem támogatja tovább a Sapa Fehérvár AV19-et.

Ráduly Róbert polgármester elmondta, mindenben megállapodtak Csatóval, aki ezentúl nem a magyar, hanem a romániai bajnokot szponzorálja. "Legutóbb is jeleztem, változásokra van szükség az SC-nél. Szeretnénk meghonosítani a profi szemléletet, el akarunk mozdulni a teljesítményorientáltság felé. Fontos a szerepek tisztázása. A vezetők a biztos háttér és a szilárd pénzügyi alapok megteremtéséért felelősek, a játékosoknak a pályán mutatott produkcióra kell koncentrálniuk, a szurkolók a mérkőzéseken buzdítsák a csapatot. A lényeg, hogy mindenkitől több kell annál, amit tavaly nyújtott. Ez belső változás, amit kifelé is meg kell üzennünk, név- és színváltozás által.

Ha végbemegy a folyamat, jövőre HSC Csíkszereda néven indulunk. Célunk, hogy a román médiában is ezen a néven emlegessenek minket, hivatalosan is magyar lesz a csapat neve. A tervek szerint hazai pályán ugyanazt a mezt használjuk, mint eddig, idegenben a fehér és a kék mellett megjelenik a fekete szín is. Még egyszer hangsúlyozom, befelé is lényeges változásra van szükségünk. Komoly terveink vannak, a román bajnokságot, a kupát és a Mol Ligát meg akarjuk nyerni, a Kontinentális Kupában egy kört kéne haladnunk. Ha ebből legalább kettő nem jön össze, a bérletárak felét visszafizetjük szurkolóinknak."

A játékoskeretben máris több változás van. A tavalyi légiósok közül csak Kozuch és Hruby maradt, velük megállapodott az SC vezetése. Érkezik Petres Tivadar Miskolcról és Becze Tihamér a svéd juniorbajnokságból. Komoly távozókról is van hír. Hozó Levente visszavonul, rá az utánpótlás-nevelésben számít a klub. Szőcs Szabolcs a Brassóhoz szerződött, a kiváló csatár hároméves megállapodást kötött új klubjával.

Basilidesz Tibor felhagy a jégkorongozással, külföldön vállal munkát, erről tájékoztatta csapatát. Péter Róberttel és Zsók Leventével még nem jutottak megállapodásra, ők a hírek szerint más csapattal is tárgyalnak. A további légiósigazolások kérdésesek, ez függ az új edző elképzeléseitől és a Mol Liga-kiírástól is. Információink szerint a légiósjelöltek Svédországból érkeznének, feltehetően egy csatárról és egy védőről van szó.

A Mol Ligával kapcsolatban kritikus észrevétele van a polgármesternek: "A tavalyi liga fapados, lebutított változat volt. Nem ilyet szeretnénk szeptembertől. Inkább olyat, mint a két évvel ezelőtti volt, sok meccsel, sok fordulóval. Örömteli, hogy bővül a létszám, a jelenlegi tervek szerint kilencen vagyunk. Beadtunk egy tervezetet, mert úgy értesültünk, a magyar csapatok csak két oda-vissza kört szeretnének játszani. Ez kevés, ennél több mérkőzésre van szükség, azért hozunk jó edzőket, jó játékosokat, hogy a közönséget kiszolgáljuk. Eredetileg három teljes kört szerettünk volna, de ha a magyarországiak ragaszkodnak a kettőhöz, akkor legyen, ezt egészítettük ki egy ötlettel. Tervünket a többi romániai csapat is támogatja. Azt javasoljuk, hogy a két kör után hatcsapatos felső és háromcsapatos alsó ágon menjenek tovább a küzdelmek.

Így játszanánk még egy teljes kört. Az alsó ágon is lesz tét, mert az első két helyezett bejut a rájátszásba, ahol negyed- és elődöntő után következne a döntő. A rájátszásnak is rangot kell adnunk, a négy közé és a döntőbe jutásért három, a döntőben négy győzelemig kellene játszani. Így lenne súlya a Mol Ligának, és a szakmailag is indokolt meccsszám is összejönne. A döntősök minimum 52, a hátsó helyeken végzők legalább 45 mérkőzést játszanának . A tervek szerint szeptember elejétől február közepéig tartana a Mol Liga, azt gondoljuk, a publikum minél több jó mérkőzésre kíváncsi."

Új csapathoz új edző kell. A vezetőség nem vesztegette az időt, máris megvan a tréner. A 46 éves svéd Charles Franzen a HV71-nél volt junioredző, majd a másodosztályú Oskarshamm felnőttcsapatánál dolgozott az utóbbi években. Segítője Nagy Béla lesz, a 19 székely olimpikon egyike. Az eddigi másodedző, Gál Sándor az utánpótlásban kap munkát, valamelyik felső korosztálynál lesz vezetőedző.

A csapat felkészülési menetrendje is összeállt. Sok saját nevelésű fiatallal feltöltött, nagyjából harmincfős kerettel kezdenék a munkát május 3-án. Az alapozás négyhetes időszaka Csíkszeredában zajlik, Búzás Csaba vezetésével, aki 18 évig jégkorongozott, jelenleg a keleti harcművészetek mestere.

Ezt követően magaslati edzőtáborba vonul a csapat Hargitafürdőre. Itt Márton Simon irányítja a szakmai munkát, aki a Világkupa-győztes biatlonos, Tófalvi Éva edzője. A hírek szerint alkalmanként Tófalvi is a csapattal edz majd. Utána pihenőt kap a társaság, július elején találkoznak az új svéd edzővel, akkor indul a közvetlen felkészülés.

Csató Kovács Imre blogunknak elmondta, valóban megállapodott az SC-vel. Ez azt is jelenti, hogy véget ért az együttműködése a Fehérvárral. "Tavaly is felajánlottam segítségemet a csíki jégkorongnak, de nem fogadták el feltételeimet. Ezért mentem a Volánhoz, mert ott örültek nekem. Idén más a helyzet, az SC-sek megkerestek, a tárgyalások eredményre vezettek. Annyi pénzem nincs, hogy egyszerre több klubot is támogassak, ezért a magyar bajnoknál nem leszek szponzor. Így Csíkszereda város neve lekerül a fehérvári mezekről, hacsak a klub magától nem teszi rá újra.

Bár voltak kisebb kellemetlenségek az együttműködésünk során, barátságban maradtam mindenkivel a klubnál, nagyon jó emlékeket őrzök. Mihály Árpáddal kapcsolatban továbbra sem változott a tervem, azt szeretném, ha magyar válogatott lenne. A játékossal és Ocskay Gáborral is abban maradtunk, hogy ezentúl is Fehérváron játszik.

Azt szeretném, ha a HC-sek és az SC-sek közötti ellentét a múlté lenne, és városom jégkorongja ismét fejlődésnek indulna. Ezért ragaszkodtam idén is néhány korábbi feltételemhez. Változott a helyzet, elfogadták ezeket, azt gondolom, ha van rá lehetőségem, kötelességem városom csapatát támogatni. A magyar válogatott támogatását természetesen nem érinti ez a korrekció, ott hosszú távra tervezek."

115 komment

Címkék: sc csíkszereda csató hsc csíkszereda ráduly

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@M.Lac: Csatlakozom. Köszönjük az egy év segítséget!

Minden csapatnak több "Csató Imit" kívánok támogatónak! Jó hokit Csíkszeredának!

Reméljük, hogy ettől függetlenül sokáig látjuk Pirét Volán mezben játszani!
@jacint70: Köszönöm szépen. Árpi és a Volán még nem egyezett meg, de remélem megfognak. Egy évet még maradnia kell, a válogatott miatt is. Remélem majd mi is "kitermelünk" sok jó hokist a magyar válogatottnak.
@csatoimi: Úgy legyen! Imi, köszönjük amit értünk és a magyar hokiért eddig is tettél, és adjon az Isten sok erőt és kitartást a további munkádhoz!!! KÖSZÖNJÜK!
@csatoimi: a valogatott melett kitartasz, ugye? csak ugy eszembe jutott...
@fradigy: olvasd el figyelmesen a cikket :)
@fradigy:

A cikk utolsó mondata:

"A magyar válogatott támogatását természetesen nem érinti ez a korrekció, ott hosszú távra tervezek."
@csatoimi: sok sikert az új munkában, remélem elkíséred az új csapatot időnként, és összefutunk még :).
Na végre, akkor az UTE-HSC-n végre beválthatom a sörömet.:-D
@fradigy: "A magyar válogatott támogatását természetesen nem érinti ez a korrekció, ott hosszú távra tervezek."
Remélem meg tartja az alba a szeredás feliratot... Sőt, hogy nézne ki a székelyföld felirat?:) iminek és a hscnek pedig sok sikert a jövőbe!
@durex26: jövök persze, megkereslek . . . meg kell beszéljük Ovecskint is, mert nagyon betámadtad egy másik poszt alatt :)
Szerintem a Csíkszereda vagy a Székelyföld maradhatna a Volán mezen. Szép dolog lenne.
Sok sikert a csapatnak és a támogatóknak is a csíkszeredai hoki talpra állításához - és kemény meccseket velünk :)
És persze nem állítom, hogy nem tetszik, sőt, de innen nézve picit szokatlan, hogy egy település polgármestere milyen határozott hokiügyben mind a tervek/támogatások, mind a véleményalkotás színterén :)
@Nyuszí O_o: A polgarmester nagy sport barat biciklizik amatorben hokizik (legalabbis par eve meg csinalta) focizik es amator jegkorong kommentator is :) .Szoval igazi sport rajongo es eddig is minden uton modon probalta tamogatni a csiki sportot pl a bicikliversenyt es a biatlont vilagkupat vagy valami ilyesmit is rendezett a varos a tavaly es az iden is lessz szerintem.
@csatoimi: Nagyon- nagyon sok sikert kívánok Imi!!!
Szinte biztos, hogy megszavazzák a határon túliaknak az állampolgárságot. Ez hogyan befolyásolja a válogatott lehetőségeit?
gondolok itt pl a két éves szabályra. Ekkor is le kéne húzni két szezont egy magyar csapatban? Mert ha igen, akkor nem vagyunk sokkal beljebb.
Csato ur,szuksegunk van Onre. Isten hozta a HsC Csikszeredahoz. :)
@1116001: sajnos a kétharmad az IIHF-hez nem lesz elég, szóval hiába magyar állampolgár, attól még ugyanúgy le kell húznia a két évet...
@Hírbuzi: Kár, én örülnék ha már jövőre ott lehetne a válogatottban. :(
Köszönjük Imi az eddigi támogatást, és Hajrá Szereda!!!
És nagyon remélem , hogy Pire marad, mégiscsak házibajnok...:)
@Megbukott az SC!!!: "Azt szeretném, ha a HC-sek és az SC-sek közötti ellentét a múlté lenne"... neked is szol!
@1116001: sehogyan nem befolyásolja. ráadásul attól, hogy elfogadják a törvényt, amelynek még a beterjesztése is odébb van, orbán viktor még nem fogja mindenkinek személyesen kivinni az útlevelet. aki meg szeretné kapni, annak ugyanúgy utána kell majd járnia annak a megfelelő hivatalokban. a magyarigazolványok kiadása is évekig tartott, és ez sokkal, de sokkal bonyolultabb lesz
@AG 2.0: De valahol az lenne az értelme - könnyített procedúra - hogy a Mihály Árpihoz hasonló külhoniak, akik egyrészt "hasznos tagjai a társadalomnak", másrészt nyilvánvalóan nem "ügyeskedésből" kérik az állampolgárságot, talán kapják meg olyan sebességgel, mint a Medvescak "horvátjai"...
Hol is kezdjem... talán ott ,hogy felnézek a falamra és ott van egymás mellett a Sportklub és a Csíkszereda Hockey Club sálam.
Rendkívül kellemes érzések törnek fel bennem,bármikor megpillantom ezeket a relikviákat!

a Mol Liga 4-es döntő hétvégéjén ismerkedhettem meg jobban a Székelyekkel és a Pálinkájukkal is. :)
Sőt a Hc hokis szukolókkal talán előtte 2 hónappal egy hazai Ebel meccsen is "pacsizhattam" először.

Csíkszereda polgármestere szinte transzban tekintette végig az össze mérközést Dunaújvárosba,fantasztikus látvány volt az az elhivatottság ,és a hokiszeretet a szemében.
Sőt ez elmondható a szurkolókra is! 1-2 Volános (Szoljanka , eishockey) barátommal amikor beálltunk közéjük szurkolni úgy éreztem, mindha haza jöttem volna! tervezgettük a bajnoki döntőben a Szeredai túrát ,de sajnos az éppen aktuális anyagi helyzetünk nem engedte meg aztán nekünk... :( sőt még tervben volt egy mez vásárlása is...
na de sebaj... ígyis szinte majdnem napi kapcsolatban értesülhettem a hírekről, az élményekről Székely szurkolói barátaimtól!

Aztán akkor még csak remélni mertem,hogy Imi és az SC között össze fog jönni tényleg egy ütőképes megállapodás!

és Sikerült! :)

remélem hogy tényleg meghívást kap a csapat az Ocskay Gabi emléktornára és a szurkolók is elkisérik nagy számban a már új HSC csapatát! Sőt szerintem addigra a mez beszerzési dolgot is végbe tudom majd vinni!!

Egy szónak is száz a vége, köszönjük Imi az eddigi segítségedet itt Fehérváron,sok sikert OTTHON NEKED és ne feledd bármikor szívesen látunk Téged itt akár Ebel meccsen, akár csak egy szimpla "sörözésen"!

Hajrá Magyar és Székely Jégkorong!
@Thomas_AV: Ez szép volt töled,köszönet!
Hajrá Csíki és magyar hoki, én is köszönöm Imi, amit eddig a fehérvári és a magyar hokiért tettél, .
Igen ,én akit nagyon elkeseritett a HC megszünése, ugy érzem itt uj csapatt uj remény születik egy még jobb, és erősebb csiki hokihoz , és én enek szivből örülni tudok :))))
Hajrá HSC ,mindent bele !!!!!
@qx92: értem, köszönöm, gratulálok Csíknak a polgármesteréhez is :)
@Thomas_AV: ódehülyevagyok, tényleg, emlékszem, itt volt Dunaújvárosban a csíki polgármester... már akkor fölkaptam a fejem, amikor id. Azari említette, hogy biztosan jön!
@AG 2.0: + a Vikszinek az IIHF-nel sincs tul nagy befolyasa sztem.
@jacint70: Az állampolgárságot megkaphatja, de attól a 2 év az 2 év az IIHF szempontjából. Legalább is azt hiszem.
@qx92: Hát igen, ő mindig is egy kicsit "speciális" volt :D
Ha csak nem lesz maga a MOL-liga a hivatalos magyar bajnokság. Amiben meg annyi a buktató, hogy akár a Steaua is elvihetné a magyar bajnoki címet. Na, az ciki lenne...
A határon túliak kettős állampolgársági kérdéséhez Mihály Árpád ügyének nincs túl sok köze. Ő holnap is megkaphatná soron kívül, ha csak ez hiányozna a szerepléséhez.
Szerintem amúgy se várjon senki hirtelen döntést a határon túliak ügyében. Hiába érezni a jelenlegi egységet, úgy lenne szép, és később elvitathatlan, ha nem csak úgy a parlament, hanem népszavazás mondaná ki az igent, de a jelenlegi nem éppen kiélezett helyzetben szerintem egy ilyenen nagyon nehéz lenne felspannolni a népeket, hogy elmenjenek az urnáig. De ne legyen igazam.
Imi, köszönet az eddigi támogatásért és sok sikert neked otthon!
Imi köszönet az eddigi támogatásért, és sok sikert a HSC-nél! A volán mellett mindíg is nagy kedvencem volt a csíki hoki, ugyh hajrá! :)
Nagyon jó olvasni a cikket, hogy egy jelentős támogatóra talált a Sport Club, pontosabban a HSC Csíkszereda. :) Nagyon jó hír még, hogy sikerült megegyezni Petres Tivadarral, hogy itt folytassa a pályafutását.

Ellenben nagyon sajnálom, hogy elmegy a csapattól Bluks, vagyis vége a Hruby-Bluks-féle atombekk-páros érának. :( Amit még jobban sajnálok, hogy a csapat két nagy szimbóluma sem játszik tovább nálunk, vagyis Hozó Levente és Szőcs Szabolcs. :(

Egyébként meg remélem, hogy sikerül megegyezni Zsókkal és Péterrel is a folytatásban...
Reméljük látunk titeket szeptemberben az Ocskay-tornán!!! mondjuk a gusztustalan Graz 99 helyett.
@csatoimi:
"Remélem majd mi is "kitermelünk" sok jó hokist a magyar válogatottnak."

Elnézést kérek előre, de ezzel a megjegyzéssel nem értek egyet egyáltalán. Nem a magyar válogatottnak kell termelnünk a játékosokat, hanem a romániai hokit fejleszteni. A Sport Club és a HC MOL Liga szereplései alapján szerintem sokkal jobb helyet érdemelne a székely válogatott a világranglistán, annak ellenére, hogy a klubcsapatokban itt vannak/voltak az idegenlégiósok is.
Természetesen köszönet az eddigi támogatásért - mindenkinek kijár a köszönet, aki lehetőségeihez mérten, akárcsak egy éves bérlet megvásárlásával, vagy pénzadománnyal, de segíteni akar. Speciális köszönet, hogy Árpit "képbe" hozták, mert őszintén megvallva előtte Magyarországon nem nagyon ismertük sem őt, sem a játékát. Rá a tavalyi teljesítményét tekintve /!/ a Volánnak és persze a magyar hokinak nagyon nagy szüksége lenne, pláne, ha a vele hatékonyan együttjátszani tudó társait is megtalálnák. Ezért is szomorú, hogy ez , minden optimista nyilatkozat ellenére kicsit /vagy nagyon is/ veszélybe került.
A székely hoki meg fejlődjön, mert az mindenkinek hasznos lenne, a jelenlegi helyzete ugyanis több, mint nyugtalanító!
@hokiszereto: igazad van, jobb volna, ha ott maradna és békén hagyná a Sport Klub színeit...
@Megbukott az SC!!!: A nick nevedre remelem nem vagy buszke,itt nem a Sportklub bukott meg hanem kompromisszum szuletett ami jo dolog szerintem,az egesz tortenethez annyit fuznek hozza hogy a HSC helyett HSK-ra javitodjon a nev vagyis HOKI SPORT KLUB CSIKSZEREDA.
Az infóáradat hatására azért ne sikkadjunk el egy fontos dolog felett: kié lesz egész pontosan ez a régi-új csapat?
@razi: ez szerintem egyértelmű...csató hozta a pénzt és úgy néz ki ezek után az lesz, amit ő akar...Arra lennék kíváncsi, hogy miért zavarja őt a kék-fehér...
Nagyon jo kezdemenyezes, kar a kapitanyert de igy lehetoseghez jutnak fiataljaink, a legpozitivabb meg,hogy hosszu tavra terveznek a vezetok, csak igy lehet fennmaradni; ami a brassot illeti varhato volt, hogy majd elszivja a jatekosokat remelm Peter R. nem megy at, Szocs karrierje is mar lefele ivel; Hatha egyszer meg Pire visszajon hozzank!Hajra Szereda
Mindenki nagyon szepeket mond (Csato Imi, Raduly Robi), de bizakodo vagyok, mert ezidaig meg ilyen nem volt, hogy mar aprilisban ennyire korvonalazodva lett volna a csapat kovetkezo szezonja. Ha ilyen szepen, ebben a mederben terlodik tovabb a tortenet, akkor egy berlettel en is megtamogatom a csikszeredai jegkorongot, meg akkor is ha 4,5,6,10 meccsre tudok csak hazakerulni.
A szin illetve nevvaltoztatasrol annyit, hogy en nem olom magam miatta a Dunaba, 2 okbol is:
1. Inkabb szurkolok Csikszeredanak, mint Miercurea Ciuc-nak
2. Cikszeredai korabbi csapatai (ezknek jelentos resze a mostani SC jogelodje) jatszottak mar a szivarvany minden szineben, a nevvaltoztatsarol nem is beszelve(IPEIL,Recolta,Vointa stb.), nem ertem azokat akik a 80 eves hagyomannyal hozakodik szazegyedikszer is elo.

Hajra Szereda!
@mesziseva: mielőtt Hozó visszavonult, lemondott a kapitányságról.
@Joegep: nekem eddig is Csíkszereda volt...
@csatoimi: Sokmindenben nem ertettem eggyet regebb se es most is vannak dolgok amibe nem ertek eggyet ettol eltekintve sok sikert kivanok neked adja az isten hogy a jovo szezonba mindent nyerjunk meg es en remenykedem abban is hogy apro de biztos leptekkel ,alazattal, megfelelo anyagi hatterrel talan a kozeljovoben az Ebel is elerheto lessz mert istenigazabol azzal lehetne telthazat es szinvonalat elerni hetrol hetre.Egy masik eszrevetelem hogyha mar annyi magyar valogatott mezt ajandekoztal ezert vagy azert embereknek ,a hozzaszolasai alapjan ha teheted vedd figyelembe Thomas_AV fehervari baratunkat es lehetoseged szerint kerlek ajandekozd meg egy legujabb HSC-s mezzel mert o szerintem megerdemli.S ha mar itt tartunk egy kerdesem lenne csak:Nagy gond lenne ha a HSC helyett HSK lenne a csapat neve(HOKI SPORT KLUB)szerinted?Megegyszer sok sikert es kitartast.
@Kekfeher: Igen, sokat harcoltunk ketten, de most már remélem közös céljaink lesznek. :)
@kékfehér7: Nem zavar a kék-fehér, sőt, de téged miért zavar a fekete? Azért kellett meglépjem ezt a lépést név és szín ügyben, mert a HC-SC ellentétek miatt sokan nem akartak járni mérközésekre, egy jelentős támogatói kör, meg félre állt a hoki mellől. Ezek most mind segiteni fognak, csak az utánpótlásba be akarunk fektetni egy csomó pénzt, valahonnan meg össze is kell szedni ezt.
Mindenkinek köszönöm a jókivánságokat, Thomas meg természetesen kap egy új HSC mezt ajándékba. :)
@csatoimi: Kivanom, hogy igy legyen, voltak,vannak felelmeim, hogy forditva fog elsulni ez a "szurkolotaboregyesites", de nagyon-nagyon remelem, hogy ez a lepes majd pozitivan jarul hozza a fejlodeshez es csak azok morzsolodnak majd le akik gatoltak azt!
@Joegep: Minden rendben lesz, nem kell félni.
@csatoimi: Van más választás...?
Nincs...:)
@Maple Leafs77: Sokatokat osszezavart ,hogy atolelt az ,,ellenseg,,
Öngyilkossági ügyekben csak olyanoktól fogadok el tanácsot, akinek már sikerült
@Joegep: Igazán nem akarok beleszólni a "nagyok dolgába", de ha azok az emberek, akik a "pénzt adják", hogy legyen egy ütőképes, jó csapat Szeredában, képesek felülemelkedni a "sérelmeken", akkor talán a szurkolóknak is illene ezen "túllépni", és egy közös szeredai táborban "egyesülni"... Egy erős HSC(K) mindenképpen jót tenne a MOL ligának (székely, magyar hokinak), elvégre sok volt a panasz, hogy idén nagyot esett a színvonal...
@razi: amint azt már a polgármester is többször megjegyezte: "A csapat továbbra is az Ifjúsági és Sportminisztériumé lesz annak minden előnyével és hátrányával."
@csatoimi: Ha csak azért állnak oda, mert ott lesz a fekete szín, akkor...Elég nevetségesnek tartom...Ha annyira az utánpótlás és a csíki hoki jövője érdekelné ezeket a köröket, akkor odaállnának a fekete szín nélkül is. Parasztlogika szerint...Úgyhogy nem tudom elfogadni a válaszodat...Nekem az egész úgy, ahogy van bűzlik...
Amúgy engem azért zavar a fekete, mert én a kék-fehérbe születtem bele...Ezt nem magyarázom tovább. Másik dolog: HC - Sport Klub ellentét...Erről csak annyit, hogy nem mi kezdtük és akartuk minden áron letörni a másikat. Ott volt a jó lehetőség, hogy az megmaradjon a fiatalok csapatának, ahonnan továbbléphettek volna a Klubba, vagy a Klubban nem teljesítő, fegyelmezetlen játékosok büntetésként visszakerüljenek oda. Ez szerintem egy sokkal életképesebb ötlet lett volna, csak aztán egyeseket elborítottak a személyes ambíciók!
@kékfehér7: Ha valakik csak akkor hajlandóak támogatni egy csapatot, a város jégkorongját, ha az ő egykori csapatuk neve és színe is megjelenik abban, amire egy rakás pénzt költenek, nem látom miért lenne ez baj. Tehát nem vettek el semmit a Sportklubból, marad neve, színe meg minden, csak hozzá tevődött egy név, egy szín, meg jó sok pénz is. Ennyi.
@csatoimi: Erre ott van a reklámfelület...
@kékfehér7: Akit a leginkább elborított a személyes ambíció, már nincs a jégkorong közelében.
@csatoimi: Amúgy abból amit írtál is kitűnik, hogy ezeknek a támogatóknak valójában mi is a fontos. Az ő egykori csapatuk...Kíváncsi vagyok, majd mikor kerül ki a névből a Sport szó és mikor megy át a kék pirosba...
@kékfehér7: Ha túl sokat basztatjátok, legfeljebb megint a fehérvári csapatot fogja támogatni. Ott nem érték támadások hogy a vér Fehérvárra született drukkerek szemét szúrná egy másik város neve a mezen, és nem feltételezték, hogy majd egyszer átnevezi Csíkszeredára a csapatot.
@ecs: errol van szo, igazad van. A Fradirol itt megjelent egy cikk, hogy penz hianyaban lehet el sem tud indulni a kovetkezo szezonban, nalunk jon valaki es beletol egy halom penzt, erre mi egyuk meg elve ezt az embert, jo szekely szokas szerint. Remelem nem a hulyek hangja gyoz es nem gondoljak meg magukat ezek az uzletemberi korok, akiket Csato Imi emlitett.
@Kekfeher: @csatoimi: Köszönöm kedvességeteket! :)
@poraszabolcs: hat ebben erossen igazad van. eltunt mint az alban kamfor kodben, vagy az szamar volt?
Ha sokunknak nem is szimpatikus de Csato az, akirol a HC tamogatoi kozul, bebizonyosodott, hogy tenyleg erdekli a hoki.
Erossen kivancsi vagyo, hogy mi lesz ebbol a felfrissult, de ugyanakkor erossen megvekonyodott kerettel. 2-3 even belol bizakodok, hogy megint utokepesek leszunk.
LEhet, hogy Uteapunak volt igaza, hogy a "vadhajtast le kell nyirni", kerdes, hogy a kertesznek jo szeme volt e? es nem e a jo hajtast is megsinylette?
@csatoimi: Minden jót neked a továbbiakban is!

Hajrá AV19!
Hajrá Magyar Hoki! (a székelyt nem írom külön, mert az is magyar)
Szasz IMI!
Sok sikert az új csapatoddal, kösz ez elmúlt évet.
Üdv
Benő
Fehérvár Ördögi Kör
Tölem is ezer köszönet Csató Iminek, számomra ahogy Ö áll a dolgokhoz, legyen az jégkorong vagy a magyarság, mindenképpen követnivalo.

Sok sikert, kitarto joegészséget s ezerszeres szerencsét a jövöben!

Szép gesztus lenne ha Székesfehérvár megtartaná a Csikszereda feliratokat, ellenben Csikban is tudják/tudhatnák hogy hogyan kell irni Székesfehérvár-t...
@kékfehér7: hehe, az egyetlen gondod szerintem az, hogy most nevet kell változtass... :-)
@csiki drukker: Ulf Weinstock véleménye az volt, ha ez a mag 2-3 évig még együtt marad, igencsak versenyképes társaság alakulhat belőlük. Szerintem az elmúlt évek külföldi trénerei közül ő az, aki legkomolyabban vette munkáját, éppen ezért adok a véleményére...A mag együtt maradt, tehetséges fiatalok jöttek, remélem minőségi légiósokat sikerül igazolnunk, az anyagi háttér megszilárdult...optimista vagyok a jövőt illetően.
@poraszabolcs: Ha jo edzo volt meg minden, akkor miert kellett elmenjen, nem ertem.
@-Toboz-: Nem lesz nehéz neki, egy napja van ez a neve. :) Köszönöm a jókivánságokat.
szerintem Molnar Zsolt Virag a ket Biro (Ottok es Tamas)fogjak tudni potolni Hozot vagy Szocsket es meg jonnek legiosok is szoval en bizakodo vagyok.A masik az ,hogy ennyire korektul reg nem volt kijelentve ,hogy mik az elvarasok stb stb aprilisban maskor meg azon agyalnak ,hogy honan lessz penz most annyit leptunk elore ,hogy mar a legiosokat keresik.
Szoval szerintem jovore jobb lessz mar a csiki hoki mar csak azert is mert atlathatobb lessz es remeljuk fogjak tartani a vezetok magukat a felvalalt koncepciohoz.En mindenesetre bizakodo vagyok.
Tisztelt csíkszeredai Sportbarátok !

Távol áll tőlem egyrészt a belső magánügyeitekbe beavatkozni, másrészt a békebíró szerepét betölteni. Lentebb leírt gondolataim őszinték, és a leendő siker érdekében íródtak. Kérlek benneteket, ezen gondolatok mentén alkossatok majd jó/rossz véleményt hozzászólásom kapcsán. Megértéseteket előre is köszönöm !

Megértem a szeredai szurkolókat; azokat is, akik HC-sek, és azokat is, akik SC-sek. Ugyan akkor azt is tapasztalom, hogy Csató Imi/társai színrelépésével egy másik úton fog elindulni a csíki hoki, mely jelen pillanatban nem hozott egyértelműen osztatlan sikert. Hogy milyen úton, azt szurkolóként még nem tudhatjuk, de bíznunk kell a tervekbe, a célokba. Majd az idő igazol mindenkit, és a 2010/2011-es szezont követően kiderül az igazság. Addig szerintem időt, lehetőséget, bizalmat kell adni a leendő vezetőségnek. A tények önmagukért fognak beszélni, és jövőre kiderül az igazság.

Kívülállóként őszintén remélem, hogy egyrészt a megbékélés, egymás másságának elfogadása előbb-utóbb bekövetkezik, másrészt az új/régi menedzsment, és a csapat együtt megvalósítja a kitűzött rövid, és hosszú távú célokat. Nem hiszem, hogy siker esetén a kételkedők, a rossz szájízzel lévők, megsértettek tömegesen távol maradnának a csapattól. Ugyanis a siker - néhány kivételtől eltekintve - sokakat megerősít, míg a kudarc nem.

Ehhez a munkához, sikerhez a szponzoroknak türelmet, a játékosoknak kitartást, a szurkolóknak számlálhatatlan győztes mérkőzést kívánok. Őszintén bízom abban, hogy mindannyiunk megelégedésére kialakul a játékoskeret, feláll egy jó szakmai stáb, jönni fognak az eredmények, és ismételten megtelik a csarnok.

Sok sikert Mindenkinek !!!
@csatoimi: Imi,sok sikert kivanok neked es a tobbi sponzornak is ha meg lesznek,es az egesz csapatnak.Remelem talaltok valami minosegi csatarokat mert nincs aki golt usson, most meg Szocske is elment. En nem vagyok B-kozepes de verbeli SPORT-CLUB szurkolo vagyok neg Basa tanar ur idejebol. Ezzel a csapattal negy fronton eredmenyeket elerni? En ettol felek. A Steaua az Roman [Ukranjai] melle igazol vagy negyet akor beton eros csapatuk lessz, a Brasso-rol nem is beszelek. Tehat csapatot epitunk vagy eredmenyeket varunk el tolluk? Koszonom es minden tiszteletem a csapate bele ertve a rolbas-t is.
Sok sikert.
HAJRA SZEREDA!!!!!
@ZoltaN: Köszi a jókivánságokat. Jövő héten már be is jelentünk két új igazolást, kellenek persze még légiósok is. Szöcskét mindannyian sajnáljuk, hogy elment, de mint utólag kiderült, már januárban megegyezett a Brassóval, semmiért nem akart itt maradni, a szurkolók még pénzt is ajánlottak neki, de őt már semmi sem érdekelte. Sajnálom. A Brassó elég hátbatámadásos politikát folytat, kiváncsi vagyok, mi sül ki belőle. Eredményeket is várunk el, de egy életképes rendszert is felakarunk épiteni, mely hosszútávon működik, nem egy évre tervezünk. Reméljük a legjobbakat.
@csatoimi: Koszi,es ahogy te mondtad; remeljuk a legjobbakat! Brasso hat... hadjuk"
@csatoimi: Sok sikert kívánok.Minden kezdet nehéz , sokan félnek az új dolgoktól, de szerintem kellett egy változás, egy fiatalítás a csapatban. Míg a világ Hozóék sem tudtak volna a top-on maradni,de ez már érződött is a csapaton mert elfáradtak a szezon végére, de tisztelet ,és megbecsülés illeti őket.Mindenki oda megy ahol jobb az ajánlat, mind a magánszférában , mind a sport területén.Emblematikus figurák, de míg a világ nem lehet sajnos űzni ezt a sportot.DE senki sem gondolta meg , hogy a főszponzorok is látták ,hogy a VL-ben ,a Steaua rájátszási mecsseken kivül nem volt néző.Mert a VL-ben még 100-500-800-néző nem néző.Valamikor nem igy volt, de most talán egy picit javulhat a mutató, mert csapat , az meglátjétok , hogy őszre jobb lesz.Legalábbis remélem ,és kívánom nektek
Isten hozta Csato Imit ujbol Csikszeredaban.
@poraszabolcs: @qx92: en ertem, hogy Birokaek, Molnar es Virag tehetseges jatekosok, de ok hogy potoljak Szocsket, Hozo t es meg sajat magukat is?
Weinstock melyik magrol beszelt? A Bajnokcsapat magja igenis szetesett.
Kerdes, hogy mennyi ido alatt lehet uj csapatot epiteni.
Es ne feledjuk, hogy Hozonak sokkal nagyobb szerepe volt a csapatnal, mint a golok es passzok szama. O volt az az elmult jo par bajnoksagban a legnehezebb pillanatokban raztak fel a csapatot Gal Sanyival.
@csiki drukker: hat szerintem fogjak tudni potolni magukat es meg nem ez a vegleges keret szoval meg jonnek jatekosok.Hozo szerepe biztosan nehezebben lessz potolhato de majd idovel kerul egy jatekos aki "vezere" lessz a csapatnak.Minden csapatban van ilyen.
En arra szamitok ,hogy a fiataloknak koszonhetoen felrazodik a csapat jateka es agilissebek gyorsabbak lesznek mint az elmult szezonban.Az edzo pedig ha bevalik egy egy kifejezetten jobb csapatot varok mint a tavalyi volt, lehet ,hogy rutinos jatekos kevesebb lessz de remeljuk a legiosok ezt az urt kitoltik.En minden esetre optimista vagyok :0
@csiki drukker: Hozó és Szöcske vitathatatlanul vezéregyéniségei voltak a Klubnak...Nagyon fognak hiányozni, ez biztos. Tudomásul kell venni azonban, hogy míg a világ s még két nap nem volt tartható az elmúlt idényben eluralkodó állapot. Hozó már rég fontolgatta a visszavonulást, Szöcske már év elején megegyezett Brassóval. Nehéz ezt elfogadni, de tudomásul kell venni és tiszteletben tartani. A vezéreket nem lesz egyszerű pótolni, de meg kell oldani ezt is. Nagy felelősség ez, de itt a lehetőség a fiatalok előtt. Amúgy meg az sem volt tartható, hogy valaki 18-19 évesen bekerül a felnőtt keretbe, 20 év múlva pedig onnan megy nyugdíjba. Változnak az idők (és mi is változunk az idő múlásával), érvényes ez a jégkorongra is. Sok sikert nekik, főleg Hozónak az utánpótlás nevelésében...és sok sikert most már Zsóknak is, aki Brassót választotta. Ujjongni nem fogok, amikor Csík ellen találnak be, de az Oltba se ölöm magam. Tudomásul veszem és tiszteletben tartom döntésüket, józanul mérlegelő szurkolótársaink is ezt teszik. A mi dolgunk továbbra is szurkolni Csíkszeredának!!!
@poraszabolcs: az, hogy valaki a nevelo csapatatol megy nyugdijba egyaltalan nem baj. Persze akkor ha jatekaval es egyenisegevel eri ezt el, es nem a megszokas miatt. Lasd Maldini, ot sem sajnalatbol tartottak es o volt a Milannal a tobbszori megujulas kulcsa. Vagy lasd Puyol, Raul. Ok azok az egyenisegek, akik tovabb viszik egy csapat kulturajat, gyozni akarasat. Nezd meg a Bayern, a Milan vezetoseget, ahol tele volt regi klasszisokkal, akik ne engedik a csapatot kisodrodnia megfelelo mederbol.
Es, hogy ezek a jatekosok elmentek annak en egyaltalan nem orulok. Ok itt tobbet kaptak mint fizetes. Es azert nem egy atlagbert kaptak.. De vajon arra gondoltak e, hogy mi lesz ha a Brasso a szezon vegen befuccsol?
Na de mindig jobb, hogy nem a sztelihez mentek.
@csiki drukker: Teljes mértékben igazad van. Én is sajnálom távozásukat, remélem tényleg jól átgondolták döntésüket.
Sok sikert az uj HC-nak!
Annak idejen pont azert volt veszelyes a HC megjelenese, mert idoszakos gazdasagi erdek vezette. Akkor nem sikerult kinyirni a Sportklubot, mert nem tartott addig az erdek, a hatter szetmallott, a HC megszunt - szerintem nagy karokat hagyva maga mogott.
Most megszunt a varos csapata. Az elmult par evtizedben a kek-feher a csiki identitas fontos resze volt.
@csatoimi: épp nézem a MOL liga kiirását és szeptember 17-én Fehérváron játszik a Szereda , ha megvan már az új mezetek ,és elugrasz Fehérvárra a meccsre, akkor megkeresnélek és átvenném :)

Nektek a Szteli elleni mai mérkőzéshez jó meccset kívánok ,sok sok gólszerzéssel!

Hajrá Volán ,Hajrá Szereda! :)
@Thomas_AV: persze ha még áll a felajánlásod :) ;)
@Thomas_AV: persze ,ha még áll a felajánlásod ;)

u.i. várom már nagyon az idei NHL szezont is , jókis éjszakába nyúló meccs nézésekkel , kiváncsi vagyok Ovira, meg Sid-re ,milyen formában lesznek a szezonban. :)
süti beállítások módosítása