HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Világbajnokságot akarunk rendezni

2010.04.26. 13:51 Hblog

Pályázunk a 2011-es divízió 1-es világbajnokság rendezési jogáért, erősítette meg a hírt a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára. Kovács Zoltán elmondta, a torna helyszíne a Papp László Sportaréna lenne Budapesten, a létesítmény vezetésével már tisztázták, hogy megfelelő az időpont. A vb-re terveink szerint április 18. és 24. között kerülne sor. A magyar válogatott csoportbeosztása már ismert, igaz, azt még nem tudjuk, az A csoportból ki kerül majd hozzánk. Egyelőre annyi valószínű, hogy a története során először a divízió 1-be jutott Spanyolország pályázni akar, a helyszín a bajnokcsapat Jaca hipermodern csarnoka lenne. A főtitkár azt mondta, a spanyolok lobbiereje erős, velünk ellentétben a nemzetközi szövetség elnökségében is van képviselőjük, mégis nagyon csalódott lenne, ha nem mi nyernénk. Mindenki tudja, hogy nagyon jó rendezők lennénk, jegyezte meg Kovács. A döntést nem az A csoportos vb utolsó hétvégéjén ülésező teljes IIHF-kongresszus hozza meg, hanem az elnökségi tagok és a hat érintett ország képviselői. A határozathozatal várhatóan május 21-én, pénteken lesz.

67 komment

Címkék: vb divízió 1 mjsz

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

most eldől milyen a sportdiplomáciánk hokiban...
remélem, nem viszik el Dél-Kóreába a csoportunkat...! 2 ázsiai csapat is van nálunk...
Jaca-ba hogy lehetne eljutni?:)
Ráadásul még nem is tengerparton van:D
Nagyon örülnék ha mi rendeznénk már venném is a jegyeket.:)
Felőlem lehet Dél-Koreában is, ha feljutunk :)
Jaja,na ne röhögtessenek már a spanyolok azzal a csarnokkal... 3600 férőhelyes. Ha az IIHF nekünk adná, akkor kétszer nagyobb nézettséget produkálnánk, mint ha a spanyolok rendezik. Remélem lesz ennyi esze a nemzetközi szövetségnek. Spanyolok játszanak egy pár évet a div-1-ben, most nekünk KELL rendezni!
Jaja... Ázsiából megy a feljutás... ;) Bár jó lenne már élőben is látni magát a feljutás pillanatát... :)
@Surdilovics: Ezért egyszer már ázsia jó házigazda volt magyar szempontból...
Viszont ha az érintettek döntenek a rendezésről, akkor miért lenne nekik jó, ha itt lenne? Nem járnának jobban Spanyolországgal?
Illetve mi tavaly hogy mehettünk bele Szlovéniába?
Mi lenne, ha most a szurkolók bizonyítanák, hogy tudnak előre gondolkodni? Vegyük számba már most, hogyan lehetne jobb hangulatot csinálni az Arénában. Legutóbb volt rá próbálkozás, hogy legyen szurkolói szektor, de ha jól tudom, abból sok minden nem lett. Ha lenne egy-két párszázas szektor, ahol hangosak a szurkolók, akkor ragadós lesz a példa és nem lesz "ciki" kiabálni. Engem az is zavar, hogy a Gundel Takács Gábor nem kiabáltatja a nézőket az első perctől, pedig végtelenül egyszerűen megoldható lenne a névsorolvasásnál, hogy a keresztneveket a szurkolók mondják! Biztosan van még rengeteg ötlet.
@Morgó Muki: A kiabáltatás, és a hangoskodó szektor szerintem is kellene.
Emellett én a meccs eleji show elemeket is visszacsempészném:)
Én nem szoktam kiabálni. Túlságosan leköt a játék :-)

Biztos mert divatszurkoló vagyok.
Kell egy "B" közép. Jászberényben is volt mindig 1 lelátórész a "b" közép , ahova mi állandóan mentünk mert ott végig szurkoltuk az egész meccset...és mi hoztuk bele a szurkolásba a többi részen lévőket.
Ez kéne a válogatott meccsekre is...én nem szeretek ugy kiabálni, hogy körülöttem családos apák néznek rám , hogy mit kiabál ez... Kell egy olyan szektor ahov a hangosak mennek ... én oda veszek jegyet , és még 20-30 ismerösöm is, ha lesz ilyen.
Szerintem a sportdiplomáciai erőnk már többé-kevésbé felmérésre került az A csoportos pályázat kapcsán. Ebben ne bízzunk, hogy sokat változott...
Azt tudják rólunk, hogy ilyen szintű eseményt már sokat és jól rendeztünk, ezzel nem lehet gond szerintem.
Ha egy újonc mediterrán ország ebben lenyom minket, akkor szvsz nagy a gáz.
@hosszú lépés: azért nem volt az olyan rossz szereplés:
"Az IIHF-kongresszus küldöttei közül 75-en a szlávok pályázatára szavaztak, mi 24 voksot kaptunk, a lettek hármat, az ukránok kettőt.....A pályázatukban tervezett fő helyszín az elképzelések szerint november 7-én átadásra kerülő, 15 ezer férőhelyes Minszk Aréna, amely a Dinamo Minszk KHL-csapatának otthona is lesz. A második csarnok a tervek szerint 8000 néző befogadására lenne alkalmas, a főváros Csizsovka kerületében húznák fel, 18 kilométerre a fő helyszíntől, építését idén júliusban kezdik meg."
Ha mi rendezzük,van esély az éremszerzésre,feljutásra csak akkor ha levetközve a tipikus magyar sportbetegséget,nemcsak a döntőig menetelünk,hanem akkor is tudunk jól játszani,amikor lét a tét.( ált 10döntőből 3at szoktunk megnyerni egyéni és csapatsportágakban)
@Morgó Muki: Jah és végre bekapcsolhatnák, és normálisan a funkciójának megfelelően használják a játéktér feletti kijelzőket:D
Ha jövőre nálunk lesz a rendezés,vagy "elérhető" közelségben,akkor ígérem újra feláldozom 2havi fizetésem és a 3 gyerekemmel együtt a B szektorban üvöltözök,mint Ljubljanában :))))))
@veghist: Ezzel nincsen semmi gond. Nem az a szurkoló, aki kiabál, de hangulatot ők csinálnak.
@FRee: Teljesen igazad van, olyankor mindenki visszafogja magát.
@1116001: Egészen pontosan legalább ismétlés esetén ne menjen az MMS a falra, mert nem látni semmit miatta.
@veghist: Nem mindenki kiabál, én is csak ha olyan a társaság, ettől még nem vagy divatszurkoló. Amúgy sem szeretem ezt a kifejezést. Ez a bennfentességi verseny borzasztó. ("Én már 1973-ban is meccsre jártam, tehát én jobban szeretem a hokit, be-be-beeee...." Iszonyat)
@FRee: Szerintem teljesen jogos, ha mindenki csendes körülötted, akkor nem üvöltesz egy gyerek fülébe, ám ha a melletted lévő szektor hangos, akkor már van esély, hogy a Tied sem lesz csendes. :)
@1116001: ..és nem MMS-eseket nézek, amikor ismétlés van. Ezt meg a Pannonnak kellene belátni, ha mindenki úgy megy ki a stadionból, hogy a k*rva sms-fal miatt nem láttam a visszajátszást, az nekik sem jó reklám.
hockeyarenas.net/index.php3?page=3000&ctID=hu&size=0&arID=2095 Nem tudja valaki hogy ezt a csarnokot mikor kezdik el építeni fehérváron? Mert az nagyon jó lenne ??
Remélem hamar felhúzák majd.
@trlallala: Úgy tudom, projekt lefújva.
nem baj. egyszer majd rendeznek egy jégcsarnok makett- és látványterv kiállítást. van pár.
Sajnos - úgy általában - gyenge a sportdiplomáciánk. Jó lenne ha sikerülne elhozni a rendezést és rögtön a feljutást is hozzácsapnák a fiúk! HAJRÁ MAGYAROK!
Papp Laciban, a döntőn 10.000 magyar szurkoló buzdítása közepette feljutás!! áááá... milyen felemelő is lenne.
De addig dolgozni kell keményen tovább építkezni, mert Korea, Japán és pár Div- 2s ország is mászik, sőt ugrik felfelé!
Remélem lesz 2-3 új fiatal védő a Volánban erre a szezonra!
@trlallala: Ha lenne rá zsé hamar fellehet huzni de jelenleg ebből van a legkevesebb erre a célra bár kitudja a város vezetés az akadémiát is pártolja elképzelhető ha jol közben járnak pár éven belül állami támogatásbol megvalósulhatna!
A 2012-es A csoportos VB hol lesz?
@Yo: finneknél azt hiszem...
@sramenzikarbonát: Pedig nem kéne megszakadniuk sportdiplomatáinknak. Elég lenne csak levetíteni a döntéshozóknak egy pár összefoglalót a magyar szurkolókról a tavalyi svájci és az idei ljubljanai VB-ről, vagy épp a Scooter klipjét.
@Skandinávia-mánia: @Khrys84: hát... nincs túl közel, de remélem ez lesz a legnagyobb gondunk meg sporolni az utra....
@Yo: ha esetleg nem lesz pénzünk elmenni, akkor spórolunk még egy évet, mert 2013-ban is svéd-finn rendezés lesz! :D
@Skandinávia-mánia: akkor az egyik csak összejön:)
Hát igazán nekünk itélhetnék a születésnapomon...
@demizson bobby: Csak annyit írtam, hogy ebből az eredményből ismerhetjük az erőnket és nem hiszem, hogy ez lényegesen változott azóta.
Tehát az eredmény nem rossz (bár ez azért relatív egy 3:1-es arányt nézve... :)) de arra nem jó, hogy így átvigyük amit szeretnénk.
Az, hogy a nemzetközi szövetség elnökségében van spanyol és a hokitérképen egy új országban lehet népszerűsíteni a sportágat, valamint a riválisok szavazatai alapján, szerintem a spanyolok kapják a rendezést. Ez sem lenne akkora baj, mert semleges pályán játszanánk a legfontosabb meccseinket. De ne legyen igazam.
@Henry The Navigator: De azért az jobb lenne ha hazai pályán játszanánk.Én legalább is örülnék.:D
Az is fura, hogy olyan hokinagyhatalomnak, mint a spanyolok, van elnökségi tagjuk.
@1116001: Jogos! És nekünk hány? Amúgy.
Az Aréna szerintem egyszerűen alkalmatlan igazi szurkolásra, félelmetes hangulatra - de hát a nagy tornákon sem az a jellemző, másfelé tart a sport. A plüssfotel, a büféfogyasztás, a szponzorok kiszolgálása fontosabb. Kár, mert ha fentről mondjuk a dánok vagy a kazahok érkeznek, őket, csak igazi leüvöltős atmoszférában lenne esélyünk elverni.

Hogy a sportdimplomáciai döntéseknek kevés közük van a pályán elért eredményekhez, azt más sportágakból is tudjuk, úgyhogy abban ne bízzunk, hogy a spanyolokat ezzel előzzük meg. Nyomulni kell(ene).

Jó lenne rendezni. Ha az Arénában, hát ott.

(Zárójel: nagyon kíváncsi vagyok, milyen vezetősége lesz a szövetségnek jövő ilyenkor - a politikai nyomulást már harangozzák itt is. Hm, emlékszik vajon még valaki Fertő Lászlóra...? ))) )
@montipájton: Lehet azért az Arénában is szurkolni, csak akarni kell. Bár azóta se tapasztaltam ott olyat, de 2003-ban a románok elleni meccs alatt azért volt hangulat rendesen.
Csak sikerüljön az otthoni rendezés - akár az Arénában is - mert ha máshol megint egy ilyen fehérorosz bírót kapunk akkor szabhatjuk... csak mellesleg egy felvidéki focimeccsen a hátam mögött beszélgettek szlovák "szakik", akik nagyon dícsérték a magyar hokiválogatottat,hogy nagyot léptek a magyarok előre és egyértelműen leszögezték, hogy disznoság volt amit velünk csináltak a döntőben - szerintük a rengeteg kiállítás miatt kaptunk ki...azért jó volt hallani egy ilyen nem elfogult véleményt...
@montipájton: Nem az Arénával van gond,hanem, hogy míg Fehérváron van egy összeszokott szurkolótábor, kisebb térben, addig a magyar válogatott meccseken innen-onnan érkeznek emberek, sokan akik nem járnak amúgy hokimeccsre és ők nem biztos, hogy végigakarják üvölteni a meccset. De ez nem is baj, mi nem a balkán vagyunk... Ettől függetlenül pl ha a Puskás Stadionban a kivetítő alatt van mindig a hangadó szurkolói réteg, akkor ugyanígy kialakulhatna valami a válogatott hokimeccseken is, de most a Pannon Hoki Gálán mindkét meccsen figyeltem, de a pár doboson kívül nem volt igazi kemény mag, vagy csak jól meghúzta magát.
@montipájton: Mert az NHL csarnokok nem hasonló felépítésüek? Minek állóhely a jó szurkoláshoz?Csak jó szurkoló kell hozzá,ez nem focimeccs.
Én az Arénába vinném.

Talán a kazah,olasz,francia,német kvartettből jöhet majd valaki hozzánk...dánok tavaly se estek ki.Hacsak nem tolják majd meg otthon a németeket.
@Dany: Az USA ellen pl. 76 ezer ember fogja tolni őket...
@Dany: NHL-meccsen hol láttál te szurkolást és milyet?
mert egy 20-ezres csarnoknak nincs annyi hangja, mint kint volt Szlovéniában a magyar tábornak, vagy akár egy Volán meccsen

Aréna annyiból jó, hogy oda férnek be a legtöbben, de amúgy meg egy fos - az nem sportcsarnok
felejtsük már el, aki a világban járt egy-két helyen csarnokban, az tudja, hogy milyennek kéne lennie

és a nézők között lenne egy jó adag fél-celeb, magamutogató, társadalmi eseményre kimenő aztán, hogy ott mi történik nem értő ember
az ilyenek meg inkább mennének operafesztiválra:-)
@1116001: "Az is fura, hogy olyan hokinagyhatalomnak, mint a spanyolok, van elnökségi tagjuk."
Éppenséggel, amikor Pásztor György volt az IIHF elnökségének tagja, a 80-as, 90-es években, mi se voltunk hokinagyhatalom.
ööö...és egy Székesfehérvár-Dunaújváros opció? 2002-ben bejött, nekem azóta is a Norvégia elleni fehérvári meccs a csúcs sportági élmény. tudom, tudom, kevesebben férnek el, de a telt ház 100% az összes meccsre (ezt az Aréna nem mondhatná el szerintem), ráadásul a két város az utóbbi években eléggé kimaradt a szórásból, már ami a vb-rendezést illeti.
akit érdekel, annak itt egy kis visszanéző - jó, tudom, nem a legprofibb melléklet, de a 2002-es állapotokat is vegyétek figyelembe :)
www.dunaujvaros.com/tallozo/hokivb.htm
üdv
@Surdilovics: vigyék, hátha megint ázsiába harcoljuk ki a feljutást, egyébként én is jobban örülnék, ha mi rendeznénk
@FGSuperman: Nézz meg egy Toronto vagy Montreal meccset,de akármelyik kanadai csapatra igaz.
jőjjön megint Szapporó:-)
éjéjaéjaó!!! Hajrá Magyarok!!!!!!!!!!!
@montipájton: Nem tudom,az Arénában mobilizálhatóak-e a széksorok,de ha mondjuk a kispadok mögötti részen állóhelyek lennének,igenis lenne szurkolás!
2010/2011-es Volánról tudtok valamit?
Kedves ,hogy mindenki örül, de bárki jön nem lesz egy sétagalopp.Fennáll a veszélye, hogy a szlovén csapatnál jobbat erősebbet kapunk, hisz mi kapjuk a meglepetés kiesőt, ráadásul Ők is tudni fogják ,hogy csak minket verve juthatnak vissza, ez egyébként jó. Pár éve nem így volt.
A korábban közzétett Dán, Francia, Olasz, Norvég, Kazah csapat fog jönhet.
A dánoknak szinte biztos hogy kinéz egy kiesési kör, nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy hazai pályán a németek kikapjanak tőlük. A francia norvég párból csak az egyik jöhet, kérdés ,hogy a franciák idén is olyan jól tudnak-e bekkelni mint tavaly. Az olaszok sansztalanok még a litvánok ellen is,így ők lesznek a dánok egyik párja.
A kazah, belorusz, szlovák hármas igazi csemege, ha szlovákok nem tudják hazahívni az NHL-ben játszókat akkor egy körbeveréssel könnyen a kiesési körben találhatják magukat, de kiesni akkor sem tudnának, ha jövőre nem Ők rendeznének.
Szóval az én tippem Franica-Olasz esetleg Dán (ettől fázom) bukfenc.
A másik ágon akár négy posztszovjet csapat is összejöhet, ha a kazahok uccsóként esnek ki...
www.oroszvilag.hu/?t1=kultura_programok&hid=452
@Dany: az lószar
nem szurkolás:-)
Örülnék ha itt rendeznék, de Fehérvár jobb volna. Biztos nem tűnne olyan csillivilli profinak, de ott legalább még hoki a hoki.
Az Arénás meccsek eddig igen ritkán hoztak lázba. Már hót unalmas ez a hurkapálcás,SMS-es,Gundel pofázós rendezés.

Ettől függetlenül, ha ott rendeznék, persze jegyet váltanék, de sajnos nem az igazi
@freddyD: Ott is lenne hurkapálcás, sms-es Gundeles hülyeség ne félj:)
Ha anno sikerült 2005-ben Debrecenben megrendezni, akkor miért ne lehetne most Bp-en?
süti beállítások módosítása