HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

2 csapat 4 győzelemre áll a bajnoki címtől

2010.03.19. 12:06 F. Kapus

Ha egyszer vagy kétszer győzni tudunk a döntőben, az számunkra a Kánaán lesz, mondta blogunknak Azari Zsolt, a Dab.Docler ügyvezetője a magyar bajnoki döntő reggelén. A közel kétezres dunaújvárosi közönség csütörtök este bajnokcsapatként ünnepelte kedvenceit. Az utolsó mérkőzést 0-2-ről, a párharcot 1-2-ről fordították meg 3-2-re Szilassy Zoltánék a Vasas Bp. Stars ellen. Ennek köszönhetően három év után játszhatnak ismét bajnoki döntőt.

A szezont a magyar bajnokságban végigjátszó csapatok közül a Dab.Docler lett az első. A nagy feladatot teljesítették, a szinte teljesen azonos játékerőt képviselő Vasas Bp. Starst megverték. A szurkolók bónuszlehetőségként tekintenek a Fehérvár elleni döntőre. Ez hasonlatos a székesfehérváriak EBEL-rájátszásba jutása körüli érzésekhez.

Azari Zsolt 2009 májusában blogunknak azt mondta, meg akarják nyerni a magyar bajnokságot. Hozzátette, nem a könnyebbik útra vágynak, a döntőben az Alba Volánt szeretnék legyőzni. A Dab.Docler első emberével ezúttal elsősorban a döntőről beszélgettünk, de szóba került az edzőkérdés és a doppingügy is.

"A csapattal szembeni elvárásunk egyértelmű, szorítsuk meg a Fehérvárt – egyértelműsítette a feladatokat Azari Zsolt. – Természetesen tisztában vagyunk a két csapat közötti különbségekkel, de ettől még az elvárás mindig ugyanaz, maximális erőbedobással játsszunk, és ha ez elég hozzá, akkor verjük meg a Volánt. Ha egyszer vagy kétszer győzni tudunk a döntőben, az számunkra a Kánaán lesz.

Edzőnkkel, JP MacCallummal tárgyaltunk már a folytatásról. A kanadai szakember folytatni szeretné Dunaújvárosban a megkezdett munkát, és mi is szerződést kívánunk hosszabbítani vele. Mivel jelen pillanatban a jövő évi költségvetésünk még nem állt össze, ezért felelőtlenség lett volna részünkről, ha így aláírjuk a szerződést. De amint lehetőségünk lesz rá, meghosszabbítjuk edzőnk szerződését."

Az ügyvezető Erdélyi Péter ügyében is nyilatkozott: "Védőnkkel kapcsolatos döntésünkkel megvárjuk a hivatalos eljárás lezárását, tehát a fegyelmi bizottság jogerős határozatát. Ezt követően oly módon járunk el, ahogy az a fejlett kultúrájú országokban megszokott."

A Sapa Fehérvár AV19-től Énekes Lajos edzőt kértük helyzetértékelésre: "Nagyjából azzal a csapattal állunk fel ma, mint a Ferencváros elleni elődöntő első és második mérkőzésén. Tehát Hetényi kezd a kapuban, Bálizs lesz a cseréje, a mezőnyben pedig öt légiósunk játszik majd. Miután végeztünk az elődöntőben, két napot normál tréningekkel tudtunk tölteni, nagyjából utoljára a szezonban. Ezután már csak a mérkőzések közötti regenerációra és átmozgatásra lesz időnk.

Próbáljuk megtartani a saját játékunkat, a szezon nagy részében játszott ritmust. Továbbra is erre kell koncentrálnunk, nem szabad lelassulni, elkényelmesedni, akárhogy is alakulnak a mérkőzések. Az FTC ellen helyenként tapasztaltunk ilyen periódusokat, ilyenkor nem is működött úgy a csapat, ahogy kell.

Nem titok, szeretnénk a lehető leghamarabb befejezni a döntőt. Az a tisztességes, becsületes, ha ezeken a mérkőzéseken is mindenki a maximumot igyekszik nyújtani. Ez a csapat, a játékosok érdeke is, továbbá ezt diktálja az ellenfél és a nézők iránti tisztelet."

Az elődöntő ötödik mérkőzésének gólösszefoglalója itt tekinthető meg. A döntő első meccse pénteken 18 órakor kezdődik Dunaújvárosban, a találkozót a Kincses, Halassy, Wolf, Nagy A. négyes vezeti. A Sport Tv élőben közvetít a helyszínről. Ahogy jeleztük, Ted Sator szövetségi kapitány is megtekinti a mérkőzést.

115 komment

Címkék: énekes fehérvár dab.docler azari ob i

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

de mi a felőli az álló szektor vendég lelátó felöli kanyar előtt szoktunk lenni. = ezt még én sem értem, úgyhogy újra :)

Szóval az állószektor vendég lelátó felöli végén. Ejj, de megkavar ez a jóidő :)
@M.Lac: Mondjuk azokat én is utálom, akik ilyen csodákra képesek: "a felőli az álló szektor vendég lelátó felöli kanyar előtt szoktunk lenni" :)
@F. Kapus: ráadásul 17 mp-cel gyorsabb vagy :)
@F. Kapus: Hát nem az a valamire is érdemes komment, amit többször elolvas az ember és még mindig nem ért? Na ezt legalább mindenki elolvasta vagy háromszor és legalább lesz mivel cikizniük az elkövetkezendő napokban. Bár szerintem nálam jobban senki nem röhög a kesze-kusza mondataimon. :) hahahahaha
@F. Kapus: én vágtam, hogy mire gondol, bár nem a megfogalmazásból, hanem mert találkoztam ott már vele! :)
@vaze: hány sör után látni ott? :)
hajrá srácok, ez már tényleg a ráadás és az örömjáték ideje - meg kell mutatni, hogyan lehet tisztességgel helytállni, szépen győzni és/vagy emelt fővel veszíteni! a tegnapi estét soha nem fogom elfelejteni, örülök, hogy ott lehettem. elkészült Gál Ági videójának YT-os verziója, a lényeg benne van, tiszta szívemből ajánlom a t. fehérvári drukkerek figyelmébe az utolsó rigmust :)
www.youtube.com/watch?v=W95kJcVxV3Y
üdv
Ahogy az utóbbi évek mutatták, csak egy csapat van, amely borsot tud törni a Volán orra alá. És ők lilában játszanak ;)

Ettől függetlenül, remélem, hogy valami csodának köszönhetően a DAB nyeri a bajnokságot. Megérdemelnék
@vaze: én is kitaláltam kb., hova gondolja pozicionálni magukat, de azért E. T. még perfekt magyar nyelvi programmal is összekuszálódott volna, de ezt ne vedd cikizésnek, Lac, csak úgy mondtam :)
Újvárosiak (vagy bárki, aki tudja)!

A DAB EBEL szereplése kizárólag pénzkérdés? Tehát akarná a csapatvezetés, lenne fogadókészség is, csak guba nincs?

Köszi a választ!

ps. Grammatikai bravúr: 8 db nagy betű a mondat elején és teljesen helyes : )))
@F. Kapus: igazából már Perkáta után elfoglalja azt a pozíciót! :)
@M.Lac: "M.Lac · www.bluebrothers.eu/ 2010.03.19. 13:19:50
Gratula a DAB-nak a döntőhöz, bár bevallom tegnap még nem hittem, hogy ők fognak továbbjutni. De így van ez rendjén mégiscsak, hogy Fejérben rendezzék a döntőt."

Budapesti lakoskent ilyeneket irkalunk? :)
@Von Siebenbuergen: Arra gondoltal, ha csak ennyi a gond, akkor megoldod? :)
@Von Siebenbuergen: Szerintem ez banális kérdé! Ha lenne pééz szarásig akkor nem lenne gond egyik magyar csapatnak sem indulni az EBELben.
@csatoimi: kösd fel a gatyát Imi! Lehet, hogy versenytársat kapsz :)))))
@Von Siebenbuergen: Kizárolag pénzkérdés a dolog.

Ha lenne pénz annyi amennyi kellene az EBELhez nem biztos hogy az ujvárosi nevelések a megye székhelyen kergetnék a pakkot...
@brunya: nagy csoda lenne az első bajnoki cim a DAB történetében és az 5. az ujvárosi hoki történelemben:) de szeretem a csodákat:))))
@demizson bobby: Nem versenyzek senkivel, legyunk minel tobben, annak orvendenek. :) Ja, es ma este hajra, DAB!
@Khrys84: Ez nem csoda lenne, erre nincs is szó szerintem.
off:
Kedves Újvárosi Szurkolótársaim!

A mai meccsen egy kis pénzgyűjtést szervezünk a fiúknak valami meglepetésre (itt a blogon nem szeretném lelőni a poént), aki hozzá szeretne járulni egy kis pénzzel a gyűjtéshez, kérem keressen meg a meccs szünetében!Ott természetesen mindenkit tájékoztatok a pénz hova-kerüléséről! :-D
Ági

@Nyuszí O_o: örülök, hogy tetszett a videó, bár az ujjam nem kellett volna a képbe... :-D
Sziasztok! Fuvart keresek bp-újváros-bp viszonylatban ma estére! Ha valahová beférek, nagyon örülnék! Köszönöm!
@iNeZ: tolnék én bele zsetont ha haza tudnék menni :S
húzd le anyumat :D
"...a szinte teljesen azonos játékerőt képviselő Vasas Bp. Starst megverték."
Méghogy szinte,sőt...megkockáztatnám.
Tegnap a hősiesen küzdő Dávid legyőzte Góliátot.
Reméljük maradt a parittyájába még egy két kődarab:)
@Zsootika: Szerintem nem annyira banális, de ez részletkérdés.

@csatoimi: Sajnos nem egészen. Egyelőre : )

Mindenkinek kösz, aki válaszolt!
@csatoimi: erre semmi bizonyíték :) még az okmányaimban is Fehérvár szerepel és az is fog :) no de inkább azt mondd, meggyógyultál-e és jössz-e a döntő meccseire?
@M.Lac: "Háló mögül szar nézni meccset, pláne Újvárosban."

Hát ez sajnos igaz: a keresztbe passzolt korongok konkrétan láthatatlanok Újvárosban:(
Megérne egy cserét az a háló..

Nem úgy, mint az "a felőli az álló szektorban"!:)
@M.Lac: A harmadik es a negyedik meccsen ott leszek. Az oreg igert egy aranyermet, nyeres eseten, at kell vegyem. :)
2 hely kiadó még, indulás Oktogon, vissza irány nincs :) illetve van, de Fehérvárra.

Hajrá, Volán!
@facsipesz: Egyik háló a másik...
Hogy iszom én még meg ezt a 8 sört 6ig?:D
Fehérvár-Dujváros oda vissza: 1500Ft
3 sör zsírosdeszka , egyebek: 1500Ft
Belépő kb: 800 Ft
Ladányi kék-fehér mezzben DAC-nak gólt lő : megfizethetetlen !!!!!!!!!!!!!!

:DDDDDDDDDDDDDDD
@csa1: minden másra ott van a mester kártya :)
@Zsootika: @tiriakos: Nagyon szurkoltam tegnap a Bikáknak, jobban mint a Dujvárosiak !! :)
@csa1: azt azért kétlem de köszi :)
@csatoimi:ha érmet akarsz átvenni, az ötödik meccsre is el kell jönnöd, mert a harmadikat mi fogjuk megnyerni:)
Kívánom, hogy a döntő során újvárosiak is átélhessék azt, amit nekünk volt szerencsénk majdnem éppen egy évvel ezelőtt ( www.regi.icehockey.hu/magyar/merkozes.php?mit=2719), s ami nekem a tavalyi év legislegnagyobb hokiélménye volt (zürichestől-bernestől). Sok sikert, DAB!
@Theutus: En Nektek is szurkolok, lenne het meccs azt szeretnem. Maradok szivesen. :)
@Zsootika: Sőőt , ha Ladányi Dujvárosban venné át az aranyérmet ... - de ez már mennyország lenne :)))
@csatoimi: Az ezüstöt is átveszed? :)
@csa1: Ha így folytatod a végén még egy győzelmet is kiszurkolsz nekünk :D
És ha így lenne akkor az újvárosiak otthon vehetnék át az aranyat. Szép lenne
@Zsootika: rajtam nem múlik. Akkor a forgatókönyv:
ma , vas nyerünk, kedden kikapunk és akkor szomb az aranyat átvesszük nálatok, közösen ünneplünk egyet, hangolunk Ljubljanára !
@Zsootika: Na akkor mondom a forgatókönyvet:
4:1 re nyerünk (kedden kikapunk Dujvárosban) szombaton éremátadó , hangolás Ljubljanára!!! :D
@csatoimi: azt én is szeretném, ha 7 meccs lenne, de realitása nem túl sok van jelenleg...
@legórágó: Ezustom van mar egy. Ket eve a HC-val szereztuk. :)
@csatoimi: szép lenne, ha kapnál mellé párnak egy másikat:)
@csa1: köszönjük, éreztük, még össze is súgtunk, érzitek-e srácok, csa1 is nekünk szurkol, hay :)
@Nyuszí O_o: ÓÓÓÓ ezt megkönnyeztem :D
És indulok is!
@1VOLÁN: háromnegyed hatkor indul...
Meglepoen keves a nezo. Mi lehet az oka? A kezi meccs?
Tényleg kevés a néző...Miért kellett amúgy ilyen korán elkezdeni a döntőt? egy pihenő sem fért volna be? Amúgy elég idegesítő, hogy Máté Pali előre eldöntötte magában a meccset és már az első gólt úgy, olyan elhaló hangon adta elő, mintha a 8. gólt kapra volna a DAB...
@derfed: A korai kezdes tenyleg hulyeseg volt, de elvileg a DAB vezetosege is beleegyezett ebbe, ami viszont eleg erdekes, vagyis furcsa.
Ehehhh... Amikor elindítottam a streamet 0-2-nél, Máté Pali nem beszélt semmit... fél perc után kerestem mi a hiba oka, dehéát közben a közönséget hallotam.. Lehet hogy bealudt? Mert majdnem egy percnél szólalt meg... :S Kemény... :D
haaaaat nem akarok gonosz lenni, s biztos hazabeszelek csak, de a fradi sztem jobban tartotta otthon a volant...
én azt nem értem, miért vannak ennyit jégen Palkóék...
A fiatalok fizikai hokija brutál volt...
Mondja már meg neki valaki, hogy nem Kiss Ákos véd.
Néha azért Kiss Tamást mond :) .
@Bpstars: Ljubljanaban is ok kell legyenek a legtobbet a jegen. Lehet ezert. :)
Úgy nézem sima sika lesz, nem fejt ki túl nagy ellenállást eddig a dab.
Csak nálam verte ki a biztosítékot Máté Péter (ezt a kisákosozás miatt) nagyképűsége, miszerint "milyen jó, hogy a Ferencvárosnak nincs szüksége a plusz pénzre" - reagálásként arra, hogy a Fradi nem ment bele a cserébe és ezért nem közvetítik a második kisdöntőt? Mi a lóf....t képzel ez magáról?
Egyébként ez a meccs valóban nem egy jó reklám az OB1-nek. Ez így hatalmas különbség...élvezhetetlen! :-(
Kiss Tomi egyébként szenzációsan véd.
@Ringleader: Nálam a "a fényévnyi különbség" ütötte ki a biztosítékot. Azért ez nem igaz.
@Ringleader: nem nagyképűség volt, hanem irónia... Nem mondom, hogy ez sokkal jobb. Egyébként miért nem ment bele a Ferencváros?

A meccs sajnos tényleg álmosító. Az Azarihoz kerülő korongoknál azért felébredek picit :)

Tuti, hogy felpörög a DAB a következő meccsekre.

Hajrá Volán!
@Bpstars: beteg a csapat másik fele, épp hogy meg van a három sor.
@banyszi: akkor nem szóltam. bocsi.
Látszik az újvárosiakon, hogy nemrég még élet-halál meccset vívtak. Remélem, hogy nincs ennyi a két csapat között.
@forestjr: nem szabadott volna ez a 3 nap 3 meccs... ez igy... semmi...
Hát ezt rossz nézni.
Egy becsületgól járna a közönségnek, de az is sansztalannak látszik, hacsak nem lazázza el nagyon-nagyon a Volán.

Én 7-0-át vízionálok.

Meg sima söprést. Tuti, megint prémiummegvonással fenyegetett az öreg Ocskay egy meccs buktáért.
@facsipesz: Én nem is vártam semmi jót mára. Végre van egy éles elődöntő (ugye, tavaly söprés volt mindkét párban...), és annak a nyertese büntiben van, mert olyan a menetrend...
@Ringleader: évek óta érik a saller. előbb-utóbb kiharcolja.
@kerusz: Hát ez gáz.
A közeliken tisztán látszik az újvárosiak falfehér arca, homályos tekintete. A Volán erre a meccsre várt, az "ősellenfél", gázolnak, hogy megmutassák, ki a legény.

Na, megvan a hetedik is.
@facsipesz: hú, te elég hülye vagy.
@facsipesz: Tartok tőle, hogy ma a Starsra (és ha bárki más lenne a Dab helyében, arra is) is ez várt volna. Egyszerűen esélytelen két kemény elődöntő után a harmadik napon elkezdeni a döntőt egy pihent és amúgy is jobb ellenféllel szemben. Ráadásul így arra sem volt esélyük, hogy legalább egy olyan edzést tartsanak, amelyen az ellenfélre készülnek és nem csak átmozgatnak vagy regenerálnak.
@kerusz: Ráadásul baromira nem kellett megszakadniuk ezért az eredményért. Nincs ellenállás.

Csak nekem tűnik úgy, hogy jobban látszik az újvárosi csarnokban a korong? Jobb a világítás? Vagy Sportklub gagyibb cuccal nyomja? Esetleg a Sport1-ben felnyomták a whitebalance-t?..
@szorgalmas: Hát az ilyen frappáns érvek súlya alatt meghajlok, le a kalappal, sporttárs.
Congratulations. Vastaps.
@facsipesz: Nem éppen úgy néznek ki a volánosok, mint akik vért ittak, hogy alázhassanak.
Egyszerűen nincs a pályán a Dab, a 3/3-at tekintve teljesen érthetően.
Ennél csak szorosabb meccsek lesznek a folytatásban, az egészen biztos.

Valamit biztosan lehetne kitalálni, hogy ne legyen ennyire egyoldalú egy bajnoki döntő, de kivel legyünk igazságtalanok? A legjobb nyilván az lenne, ha felnőne legalább még egy hasonló játékerejű csapat.

Amúgy az, hogy a Volán végig erőből nyomja, a megfelelő hozzáállás, így volt a Fradi ellen is.
@szorgalmas: És egyébként mi szólt a pályaválasztói jog felcserélése ellen?
@kerusz: Persze, a Stars is kapott volna rendesen, ez nem kérdés. Ők már a tegnapi meccsen is fáradtak voltak.
@facsipesz: "A Volán erre a meccsre várt, az "ősellenfél", gázolnak, hogy megmutassák, ki a legény."

pont ez volt a céljuk, nyilván. mindent úgy szerveztek, hogy így legyen. nem hiszem, hogy indiánregényt kéne ebből csinálni. ez egy meccs, ahol az egyik jobb és kipihentebb.

@kerusz: nem tudom. hál'. istennek senkivel nem állok kapcsolatban, aki ilyesmiben illetékes.
KCs miért ül széken a TV-ben?
@Rock me Amadeus: nem ül, hanem egy emelvényen áll...nem látod?
@kerusz: egyébként tudtok valami érdemlegeset az esetről?
@szorgalmas: Indiánregény? Hol van ebben? Egyszerűen tolnak. A tavalyi nyilatkozatok idén is érvényesek lehetnek a Volán részéről: csak a 4-0 elvárható eredmény, ellenkező esetben prémium szevasz.

jegkorong.blog.hu/2009/03/06/ocskay_meglepodott_a_dab_docleren
@facsipesz: mire jó ez???? Volán pihenten játszott,dabnak ez a 3.meccse 3 nap alatt,egyiken sem lazsálhatott,persze hogy fáradtak voltak.Volán jobb csapat még akkor is ha pihent a dab,most ennyire tellett tőlük,ha sportoltál valaha,tudhatnád,hogy soha nem szabad lenézni az ellenfelet,mert nem vezet jóra.
@exL:1:
1. Sportoltam, sportolok.
2. Ugyanazt mondjuk....
@exL:1:

3. Ha furán hangzik is: én is örülnék a szorosabb eredménynek, izgalmasabb meccseknek.
@Rock me Amadeus: na ez így szombat reggel NAGGYONNAGY!!!
süti beállítások módosítása