HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Vasas Bp. Stars–Dab.Docler 2-3

2010.03.17. 21:42 Hblog

Nem tudott élni a hazai pálya előnyével a Stars, negyedszer is az idegenben játszó csapat nyert az OB I. elődöntőjében, így 2-2-re állnak a felek. Két emberelőnyös góllal 2-0-s előnybe kerültek a dunaújvárosiak, Korol és Borsos volt eredményes. A 38. percben Gröschl szintén fórban szépített. Heves hazai rohamok közepette MacSweyn növelte a vendégek előnyét, Sándor három másodperccel a vége előtt már csak szépíteni tudott, emberhátrányos gólt szerzett. Így 2-3 lett a végeredmény. A döntőbe jutásról a csütörtökön hat órakor kezdődő mérkőzés dönt, amelyet Dunaújvárosban rendeznek. Tovább után röviden összefoglaljuk, hol tart a doppingügy.

Szerdán a Magyar Antidopping Csoport (MACS) arról tájékoztatta a magyar jégkorong-szövetséget, hogy két élvonalbeli játékos szervezetében tiltott szert találtak. A játékosok játékjogát azonnali hatállyal felfüggesztette a szövetség, fegyelmi tárgyalást hívtak össze csütörtökre. Tiszeker Ágnes MACS-vezető tájékoztatása szerint a mintákat február 16-án vették két helyszínen, azon a napon UTE–Dab.Docler és Stars–Miskolc meccsek voltak. Kiderült, jelenleg az A minták eredménye ismert, a sportolók kérhetik a B minta vizsgálatát, a doppingvétség csak a B minta pozitív eredménye után kerül megállapításra.

Azari Zsolt, a Dab.Docler ügyvezetője az MTI-t arról tájékoztatta, a szövetségtől szerdán kapott levél értelmében az MJSZ egy dunaújvárosi hokis játékjogát azonnali hatállyal felfüggesztette. A levélben indoklás nem állt. A Miskolc és a Stars úgy nyilatkozott, nem érkezett hozzájuk hasonló értesítés. Az UTE csütörtökre ígért tájékoztatást az ügyben.

119 komment

Címkék: dopping azari ob i

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@kerusz: Igen röhejesnek tűnhet, de ha a Volán, és a Fradi 5 meccsig küzd, akkor a pihenőnapok hiánya őket is sújtja.Az olimpián is valami hasonló szisztéma szerint, aki nem jutott egyből a négy közé, az túlórázhatott.
Kanada, Csehország kb.72 órán belül három meccset játszott, míg a továbbjutó négy a két meccs között közel 72 órát pihenhetett.
Ebben már utolértük a nagyokat....:-)))
Első szó a gratuláció a Dabnak.Azt viszont nem értem,hogy miért nem lehetett változtatni amikor már látszott,hogy egyénileg hiába cipeljük be a korongot a támadóharmadba,vagy elakad,vagy Sevela véd(utóbbi volt a gyakoribb).Remélem marad az eddigi tendencia Dunaújvárosban.
ha nem kap golt Sevela 3 masodperccel a vege elott 98.24% hozta volna a meccset de a 96.49% is igen csak impozans :) de a Rajna 91.42% is magaert beszel
ez nagyon a kapusok meccse volt szerintem
Érdekes mecs volt a mai, az elején a hazaiak nagyon támadtak, szereztek egy meg nem adott gólt, a DAB inkább védekezett, jobbára csak kontrázott. Viszont az első fórjukat nagyon gyorsan kihasználták. Ez kissé megzavarta a Starst, de támadásban maradtak (Pedro kapuvasa). Viszont a második előnyből elért második gól, már megfogta a hazaiakat. 0-2 után magabiztosabb lett a DAB. Gröschl szépítése után a 3. harmad elejét megint megnyomták a hazaiak, de egy jól sikerült kontra után ismét a Bikák szereztek gólt. A végén még sikerült szépíteni, de ez már túl későn született. A DAB nagyon jól kihasználta a helyzeteit, a Stars viszont akart, de vhogy nem sikerültek a passzok vagy Sevela védett.
Egyébként a 2. harmadban mellettem ült Kovács Süti a Volánból, az apjával nézték az elődöntőt. Azt mondta, várják ki lesz az ellenfelük.
Hát srácok, le a kalappal!!! Egy ilyen meccset behúzni a tegnapi semmiből, ezt csak igazi csapatként lehet. Szerintem a mai meccs sokkal nehezebb volt mint bármelyik. Holnap ezért csak felszabadultan teltház előtt örömhokit játszva és természetesen higgattan......-semmi erőszak. A végén bármi lesz, az biztos Hajrá Dab, Újváros!!!! A B-közép 23. játékosként veletek lesz, ezt én garantálom a Redalert nevében!!!!!!
Névnap, csapat nyer, tippmix bejön, mi kell még egy kellemes szerda estére ? Igen, egy (vagy több) sör ! =)
@Gabberboy: Holnap meg én szeretném szóról-szóra ugyanezt írni! :))
@vaze: baszus, akkor már ketten mondtuk meg :)
amúgy köszönet mindenkinek a gratulációkért, valahogy jobb ilyen klímában írni, mint egymást ekézve, nem, srácoklányok?:)
holnap legyen egy jó és tisztességes ki-ki meccs - alig várom!
a kiírásról meg már a múltkor elmondtam mindent, az most külön tetszett, hogy Süti már nézte a mait :)) holnap is pihi nekik, hát megérdemlik, hogy - bárki is kerüljön tovább - egy kipukkadt ellenféllel álljanak szemben :))
@bandog: De, szerintem a döntő eredménye szempontjából is van ennek jelentősége. Nem hiszem, hogy nem a Volán lesz a bajnok, de azért nagyon nem mindegy, hogy egy kizsigerelt csapatot eresztenek-e vágóhídra, vagy megadják a toronymagas esélyes ellenfelének is azt a lehetőséget, hogy készüljön a döntő első mérkőzésére. Ebbe például beletartozik az is, hogy mondjuk van alkalom egy olyan edzésre, ahol nem átmozgatás és regenerálás folyik, hanem tudatos készülés. Azért három nap alatt három kőkemény meccset játszani sehol nem szokás.
Előre is Boldog névnapot S. :) A sört meg most elkezdem úgy érzem.:D
@kerusz: Maximálisan igazad van.De mára minden energiámat elvitte a másik poston egy blogtársam. :)
Holnap kifejtem a hasonló véleményemet.
@budaijegesmedve: Én úgy általában érzem nagyon rossz döntésnek, hogy így zsúfolták össze a játéknapokat, nemcsak a döntő egyik ágán. De az kétségtelen, hogy a Volán ágán nem nagyon lehetett ötmeccses elődöntővel számolni.

Én úgy emlékszem, hogy minden iihf-tornán az a rendszer, hogy két játéknap után egy nap pihi van. Szerintem az olimpián is így volt, de a kezemet azért nem tenném tűzbe ezért. :)
Így van.Isten éltessen holnap minden Sándort.Pénteken meg piros betüs ünnep lesz (József) :))
Hát ez nem volt egyszerű karika, az az igazság...

Az első harmadban csak kerestük a korongot, sokszor a szerencse és persze Sevela mentett meg minket. Nem sok közünk volt hozzá. Aztán egy 4mp alatt talált előny gól, majd Kurt 100%-os ziccere zárta a meccset, amit sajnos kihagyott. Ezen a két momentumon kívül, a félpályán is nehezen hoztuk át a pakkot, sokkal jobb volt a Stars.

A második és harmadik harmad már másabb volt, feljavultunk és el is dönthettük volna a meccset hamarabb. Itt már két egyenlő csapat játszott, kiállítás csak súlyos testi sértésért járt volna, gyorsan lement a meccs. Kivéve az utsó 3 mp :)

A Stars (főleg az elején) játékban jobb volt, de kihagyták a kihagyhatatlant is.
Viszont hihetetlen szív és akarat kellett ahhoz, amit ma véghezvittünk! Meccs előtt nem sok pénzt tettem volna fel rá :)
Hihetetlen volt a mai meccs. Az első 10 percben sehol nem voltunk, lényegében támadásunk sem volt. Majd jött az első előny amit egyből bevertünk. Ekkor hittük el, hogy ez még nincsen lefutva. Innentől egyenrangú ellenfelek voltunk, sőt. Hatalmasat küzdöttünk. Ma a védelmünk újra a régi formáját mutatta. A kipattanókra újra mi értünk oda előbb, kapu előtt újból mi voltunk élesebbek.
@Gabberboy: Egészségedre, megérdemled. :)
A két csapat nagyot játszott, bár be kell vallanom az eredménytől függetlenül nekem a Stars meggyőzőbbnek tűnt. Sokkal többet és pontosabban, tudatosabban mozogtak és többet ütköztek. Az alapszakasz után azt gondoltam, hogy a DAB-ot senki nem fogja kapura lövésekben és a fizikai hokiban megverni, de tévedtem. A mai nap után mind a két tábor optimista lehet. A dunaújvárosiak győzelmükkel izgalmassá és nyílttá tették az elődöntőt, ugyanakkor a budapesti gárda rendkívül tudatos és meggyőző hokit játszott, de igaz hogy ez a mai eredményben nem tükröződött vissza. Holéczy gólpassza emberhátrányban zseniális volt.
@OliBLOOD: hát akkor ezt az élességet és tudatosságot próbáljuk átmenteni holnapra szerintem!!!
@hokikori: Egyetértek. A Stars játékban ma (is) fölénk nőtt, de ma kihasználtuk a helyzeteinket.
Ahogy mondani szokás, a rájátszásban nincs hazai pálya, csak az utsó meccsen.
Hát holnap lesz! És meglesz :)

Sevela valami elképesztően jó kapus. Ha ma nem Ő véd, sima...
Nem szurkoló és egyéb barát a lebonyolítási rendszer, olyan összecsapottnak tűnik így a bajnokság vége.
De esetleg arra is tudok gondolni, hogy direktbe van így, no meg a tv... VB-n is egymás után kell a meccseket nyomni erőltetett menetben. Akár azt is lemérhetik ki bírja ezt és ki nem, jó rostáló szempont lehet.
Azért van ez a lebonyolítási rendszer, hogy a kedves szurkoló ne tudjon kijózanodni. :)
@solarys: tegyük hozzá, azt csak Kincses látta gólnak a kékről, senki más. (kb mint Nagy gólja ellenünk a VBn.)
Nyertünk, "otthon", és szerintem nem is játszottunk rosszul. Még annyit, Rajnának sokkal több bravúrja volt sztem -csak két szóló pl- Sevela jó kapus ezt tudtuk eddig is.
@solarys: Mögöttem Kercsó mester ült a 2. harmadban. Azt mondta, hogy "amit a Sándor Szilárd művel az egy szégyen..."
Valóban kissé indiszponált volt mint ahogy az egész Stars. Remélem a ma kihagyott helyzeteik legalább 10%-t holnap belövik.
nagyot küzdöttünk ma és sztem taktikus játékkal hoztuk a meccset, ha közben szerencsénk volt akkor is
köszi mkinek, aki ott volt és buzdította a csapatot
idáig asszem idegenben voltunk otthon, de holnap égzendülés lesz hazai pályán és jó játékkal behúzzuk a meccset
hogy a döntő előtt nem hagytak pihenőnapot a t szövetség felelősei, az pedig valszeg pénteken este itt fogják megkapni:)
egyébként nem csak a rájátszás, a középszakasz is erősen átgondolatlanul zajlott, az azért erősen túlzás, hogy volt hét amikor 4 meccset játszottunk
szóval nem csak a t játékvezetői kar, de a szövetség is felnőhetne a feladathoz
aki ezt kitalálta a Dab vagy a Stars játékosai remélem a döntő után felváltva és folyamatosan kergetni fogják 4 napon keresztül, hogy ismerkedjen az érzéssel
és köszi azoknak az Ute drukkereknek is, akik ott voltak mellettünk!!!
Füge a sört + külön köszi:)))
Just a gyors: Nagyon nyomott a Stars, volt 6 DAB sansz, abból 3 bejött, fantasztikus helyzetkihasználás, congrats.

(Bytheway: nem a bírók, nem a közpénz, nem a körülmények és nem a szövetség volt az eredmény mögött...)
@facsipesz: hagyó már valszeg nem jáccik:P
hacsak nem vesz új telefont...
@pokerface: hát, egy ikyen rostás gondolatnak már lett 9-2 a vége...
Ó be kár, hogy ilyen izgalmak jöttek a SORT 1-en ma össze:
16.45: Ökölvívás, váltósúlyú vb-címmérkőzés. Manny Pacquiao–Joshua Clottey, ismétlés!!!
18.45: SAKKK! A sakkmagazin
19.15: Mai helyzet
19.30: Zuhanyhíradó, ÉLŐ
Na ha pont nem mára estek volna ezek a népeket a képernyő elé szögező best sellerek akkor szerintem lett volna esélye, hogy közvetítsék a mai mindent eldöntő meccset.
@kerusz: De a világbajnokságon igy van, sőt az izraeliek miatt egyszer még az 5 napból az 1 pihiről is lemondtunk!
Csak halkan, zárójelben, tanulságként:

(Nem a DAB vesztett - 100 komment alatt megállt a topik :D)
Én a tegnapi meccs kapcsán a játékvezetésről s szót ejtenék. Tisztán látható, hogy nem csak a csapatok, hanem a sporik is fáradnak. Kincsesnek ez volt a 4. meccse a POban, mindet nekünk fújta, a teljesítménye láthatóan csökken. Sajnos tegnap Gebei is formán kívül volt, nm is láttam még ilyen indiszponáltnak. Az első harmadbeli cirkusznél nem csak Kincses, hanem Gebei is megdta a gólt (ő volt közelebb a kapuhoz), aztán visszavonták, mert a gólbíró nem nyomott gombot és megértően csóválta a fejét... Az is érdekes volt (de legalább vicces), hogy a Stars előnynél Gröschl elesett és leesett fejvédője. Na most emlékeim szerint annyi változás történt a szezon előtt e kérdésben, hogy ilyen esetben le kell mennie, nem rakhatja fel, különben kisbüntetés. Na ehhez képest, Gröschl kesztyűben(!!) visszaszerelte magára a bukót kb. 15 másodpercen keresztül, de csak úgy sikerült, hogy az állszíj beleakadt az orrába :))))) Így ment be a kapu elé... Amellett, hogy ez szabálytalan felszerelés baromi röhejes volt...
A továbbiakban is fordított ítéletek sora (mindkét részre is), nyilvánvaló események nem megítélése... Nem akarom ostorozni őket, de azért ilyen hibákkal meccseket lehet eldönteni. Macsweynre kifejezetten utaznak, bulinál addig igazgatják, amíg el lehet küldeni. Az utolsó 3 mp 5 perc alatt történő lejátszása 2 páros büntetéssel meg komolytalan volt...
@check: inkább az a vicc, hogy nem tudnak felállni normálisan bulizni.. ezt vasárnap nem csak a fent említett játékosnál láttam, hanem mindkét csapatnál. És az a vicc, hogy direkt csinálják. Nem lennék meglepve, ha elkezdenék osztogatni emiatt a 2 perceket...

Állszíj beakadása, sisak leesése... a konkrét szituban nem foglalok állást, de ettől függetlenül ha az a sisak szabályosan volna viselve, akkor nem igazán esne le... egy bökkenő van ezzel, hogy ha azért kiteszi 2 percre, akkor sorra lehetne kirakni majdnem mindenkit szabálytalan felszerelsért itt is ott is, a plexikre gondolok :s
@facsipesz: Csak halk előrejelzés zárójel nélkül:
holnap biztosan száz fölött lesz a kommentek száma!Ha nyer a DAB azért,ha veszít akkor meg azért...
HAJRÁ MACIK!!!(most speciel hajrá DAB!!!)
@check: A meg nem adott gólnál nem tudom hogyan láthatták szemből bent és a gólbíró pedig nem bent. Számomra a furcsa az volt, ahogy előkerült a korong. Nem lehetett volna Sevelan ott, ha bentvan. De akkor pedig miért mutattak egyértelműen gólt (amit ha nem látnak nem szoktak megtenni). Furcsa volt nagyon.
@pokerface: Ami furcsa volt, hogy tegnap Mayer utazott MacSweynre. Németh simán engedte őt ugyanúgy bulizni. Mayer végképp akkor égett be, amikor védekező harmadban MacSweynt akarta kioktatni, hogy tegye már le a botját különben elküldi, amire ő elmagyarázta, hogy a támadónak kellene először letennie.
Emlékszem olyan esetre, amikor egyik játékosunkat (talán Vargyast) azért állították ki (talán Hal), mert a szíj túl laza volt neki. Talán ekkor foglalkoztak ezzel utoljára. De olyat még nem láttam, hogy egy játékos az orrán hordhatja :)
Olvasott ma már valaki Nemzeti Sportot? Én láttam benne két nevet, akik valószínűleg doppingoltak, vagy csak álmodtam ezt????
@facsipesz: ha ezen múlik a dolog azt sem bánom, ha ma este monológot írsz:)
@OliBLOOD: erre csak azt tudom mondani, hogy ebből is látszik, hogy ezek már vérre menő csaták. Nyílván egy alapszakaszbeli sima meccs után szóba sem kerülnek ezek a szituációk.
No meg most őszintén. Tedd a szívedre a kezed, ha Te játékvezető lennél, akkor egy bajnoki elődöntőben, ahol nűasznyi különbségek döntenek egy meccsen, akkor ez lenne a legnagyobb problémád, hogy az álszíj be van akadva a játékoson vagy rosszul viseli a plexit? Persze jogosan járhatna a büntetés, de akkor is. Ha azért kiteszik, akkor az ellenfél jogosan reklamálhatna, hogy a másik csapatból is tegyék ki ezt meg azt. Egy ilyen parás meccs, ne ilyeneken dőljön el.
Erről a VB jut eszembe. A csoportmeccseken már akkor is kipakolták a játékosokat, ha csúnyán néztek egymásra, a döntőben ugyanezért már nem járt semmi.
Hangsúlyozom, hogy mindez szigorúan az én véleményem.
@facsipesz: én hétfőn-kedden hozzá sem szóltam, most meg ez a negyedik hsz-em! Akkor ugye jófej vagyok! :D
Durva ez a menetretnd, de tudtommal nemhogy a tévéközvetítések miatt nem fogják változtatni, ellenkezőleg, épp a tv miatt alakult így.

A mai meccs kizsigerelő lesz, tartok tőle, hogy minden értelemben. Ha csak nem lesz egészen sima valamelyik félnek, komoly balhékra számítok.
@montipájton: Szerintem pedig éppen akkor lesznek balhék, ha egyik félnek sima lesz a meccs.
Szerintem ma egyik csapat sem fog a menetrenddel foglalkozni. Aki nyer az úgy is boldog lesz, aki kikap pedig holnap nem játszik.
@pokerface: Szerintem teljes tévedés ez a szemlélet. A szabálytalan felszerelés kezdetű dolog az szabálykönyvi tétel, nincs lehetőség a mérlegelésre. Ilyen esetben van a legegyszerűbb helyzetben a jv. Csak 1x(!!!) kell megtenni és megszűnnek az anomáliák. Persze lehet variálni a plexi beállításán, én is azt mondom, hogy van tűréshatár. De ebben az esetben alapvetően nem erről volt szó. Én azt tettem szóvá, hogy ismereteim szerint van egy új, a szezon előtt életbe léptetett szabály, hogy akinek leeseik a bukója, le kell mennie, hiába rakja vissza a fejére. Esetünkben nem ment le az ember, a szabálytalan felszerelés történet már csak következmény volt (de legalább jót röhögtünk). (Mondjuk más a képlet akkor, ha a Stars azt az előnyt kihasználja, mert Stars kiállítás és egyenlő létszám, buli a Stars kapuja előtt HELYETT gólt ér el.)
@check: " ismereteim szerint van egy új, a szezon előtt életbe léptetett szabály, hogy akinek leeseik a bukója, le kell mennie, hiába rakja vissza a fejére"

Nem hinném.
@check: pontosan, és ez lenne az egyik elem a kis lépések taktikája során, amit a t. jv testületnek javasolnék. tessék kiküldeni 1x 2 percre egy játékost szabálytalan felszerelés miatt, 1x 10 percre 1 játékost dumálásért (halkan jegyzem, a Starsnál még mindig nem találtak 3 A és egy C betűt, valamint egy varrótűt és kb. másfél méter cérnát a jogosultságok tisztázásához, hónapok óta mantrázzuk pedig, hogy kéne, de hát szegény az eklézsia biztos), és ezek a gondok egy csapásra megszűnnének. lehetne jobban a játékra koncentrálni, figyelni az akciókra, a teljesítményre, a gólvonalra, satöbbi. és a következetesség, határozottság pontosan ezeknél az apróságoknál kezdődik, de hadd ne idézzem be a patkószög vs. ország meséjét, az már túlontúl óvodás lenne, mindazonáltal az ország mai állapotát elfigyelve lehet, hogy nem alaptalan. ja, és gyorsan tisztázzuk, minden további félreértés elkerülése végett: az ilyen szigornak természetesen akkor is örülnék, ha az ítéletek a Dab együttesét sújtanák, amennyiben a szigor makacs következetességgel párosulna.
üdv.
Tv nagyúr, ő diktálja a feltételeket.2.fehérvári meccs, vasárnap délben lesz!!!mert utána már kezdődik a milan meccs.( mi történne ha x lenne a rendes játékidő,és hu,után is,majd a büntik eltartanának 8-10sorozatig???tuti lekevernék,és jönne a san siroi kapcsolás)utoljára 92ben voltam délben bajnoki mérkőzésen,de csak azért ,mert fehérváron volt úgy ahogy fedett pálya,és az első pár kőrt itt rendezték meg, /1 nap 3mérkőzés.Gipszelt lábbal bekommandóztam a csarnokba,ahol rajtam kívűl a nézőtéren csak 1 azaz egy Vágó pityura hasonlító néző volt (ő minden meccsen kinn van,szerintem a csarnokban lakik:-) )Most vasárnap délben tuti teltház lesz,legyen bárki is az ellenfél.
@a. Bárd@marhahusi:lehet,hogy Hetler Ute,és Erdélyi Dab.???:(((
@check: persze, ebben egyetértek, de mint írod, egyszer kell valakit ilyenért büntetni és utána nem csinálják. Én csak azt mondom, ne egy elődöntőben kelljen már ilyenekért büntetni.
OFF
Nem tudja valaki, hogy miért a Fradinak írták jóvá a Miskolc elleni meccset 5:0-ás eredménnyel?
Nem mintha bármit is számítana, csak érdekel.
ON
@check: rosszul tudod. :) Ha a leesett fejvédőt a játékos visszaveszi, és az állszíjat is visszacsatolja, akkor folytathatja a játékot.
"555 g) A player on the ice whose helmet comes off during play and who does not put the helmet back on with chin strap properly fastened, or does not return to his bench, and continues to play shall be assessed a: Minor penalty (2’)"
@RioF: én is ezt olvastam :(
Az senkinek nem tűnt fel, hogy a pályaválasztó még nem nyert ebben a párharcban???

Tehát ezek szerint ma a Starsnak áll a zászló!!!

Hajrá Sztárok!!!
@marhahusi: Na,akkor már legalább ketten vagyunk!:)
@RioF: Tegnap résen voltam, figyeltem. :)
Ma ki húz be mit?
@check: ) Ha egy játékos fejvédője játék közben leesik, a játékosnak nem megengedett, hogy továbbra is részt vegyen a játékban, kivéve, ha visszaveszi a fejvédőjét és az állszíjat megfelelően rögzíti.

 Ha a játékos megfelelően rögzített fejvédő nélkül folytatja a játékot, büntetni kell az 555 e) szabály alapján.

amúgy mégis igazad van, mivel a fejvédő orra történő rögzítése szabályellenes:)
@check: szeretném utólagosan is megkövezni magam, ugyanis felhívták a figyelmem, hogy a plexivel rossz példát hoztam fel, azért elsőre figyelmeztetés majd fegyelmi büntetés jár miután a csapatból bárki ismét szabálytalanul viseli.
viszont ez több, mint érdekes:
554d) – FELSZERELÉS MEGIGAZÍTÁSA

a) A játékot sem megállítani, sem késleltetni nem lehet azért, hogy egy játékos megigazítsa felszerelését vagy mezét, és azon játékosnak, akinek szüksége van szerelésének megigazítására, le kell mennie a jégről.

b) A játékot sem megállítani, sem késleltetni nem lehet azért, hogy a kapus megigazítsa felszerelését vagy mezét, és azon kapusnak, akinek szüksége van szerelésének megigazítására, le kell mennie a jégről és azonnal be kell küldeni helyére a cserekapust.

c) Ezen szabály bármilyen megsértéséért a játékost vagy kapust az alábbi büntetéssel kell sújtani:
- Kisbüntetés (2’)
szóval akkor az én értelmezésem szerint megigazíthatja a fejvédőjét, de csak a pályán kívül
kvázi checknek van/volt igaza
@Theutus: Vigyázni kell az ilyen kiemelásekkel, mert nem csak egyetlen pont foglalkozik a felszerelésekkel. A fejvédőt külön pontban szabályozza a szabálykönyv.

De még mielőtt ebbe mélyen belemennénk, van egy olyan, hogy Case Book.
@Pierre: előbb-utóbb minden sorozat megszakad
@Theutus: nem azert de a jatekosok 80% ki lehetne kuldeni azert ,hogy nem megfeleloen rogzitik a fejvedot, tul lazan hagyjak az allszijat majd mindenki
@pokerface: elolvastam mindent a fejvédővel kapcsolatban és be is másoltam asszem mindent
mivel nem egy helyen foglalkozik a kérdéssel a szabálykönyv lehet még vmi bújtatott dolog
de alapból ezt találtam:
Ha egy játékos fejvédője játék közben leesik, a játékosnak nem megengedett, hogy továbbra is részt vegyen a játékban, kivéve, ha visszaveszi a fejvédőjét és az állszíjat megfelelően rögzíti.

 Ha a játékos megfelelően rögzített fejvédő nélkül folytatja a játékot, büntetni kell az 555 e) szabály alapján.

ha csak ezt nézem neked van igazad
ellenben az 554/d szerint checknek van igaza
valszeg az alap rosszul van meghatározva (illetve hiányosan)
@qx92: nem foglalkozom azzal, hogy mi lenne, ha....
check és pokerface vitatkozott egy fejvédőre vonatkozó szabályon
és beleolvastam a szabálykönyvbe, majd citáltam az ide vonatkozó verdiktet
egy lazán becsatolt fejvédő pedig nem ugyanaz, mint annak a hiánya
hagyjuk már ezt a fejvédős dolgot! remélem ma a sorozat megszakad és DAB győzelem lesz MacSweyn gólokkal és/vagy asszisztokkal tarkítva.

hajrá Bikák!
@qx92: igen erre is gondoltam, amikor azt írtam, hogy ha ott kiteszik tegnap 2 percre, akkor a másik csapat is reklamálhat, csak a plexit hoztam fel példának, teljesen rosszul...
@KCs: @balu5: Tévedtek, jól emlékeztem. A tilos felszabadítás és kiállítás után a védőharmadban van a buli szabálymódosulásokkal együtt vezették be:

"++ If a player loses his helmet during game action, the player must go to the bench. Under the current rulebook, the player was allowed to re-adjust the helmet on ice and continue playing. This one is for players’ safety as many players in the described situation do not fasten the helmet properly."

Forrás:
http://www.iihf.com/home-of-hockey/news/news-singleview/browse/1/article/new-rules-after-2010/rules.html?tx_ttnews[backPid]=187&cHash=e73d55ae03
@Theutus: nem vitatkoztunk, csak eszmét cseréltünk :)

De még egy pillanatra a témánál maradva, a Case Book 555-ös pontja érdekes hivatkozást tesz a szabálykönyv 555 g. pontjára.
@Endi86: Természetesen nem ez a fő vonala a dolognak. Ezt csak példának említettem arra az esetre, amikor a jv teljesen a szabálykönyv szerint járhat el, nincs lehetősége mérlegelni. Emellett e szabály változása el is sikkadt kicsit a többi között, még a jv-k sem vágték tegnap...
(Mondjuk kicsit nagyobb a hulláma a dolognak, ha Gröschl mondjuk gólt lő abban az előnyben...)
@OliBLOOD: Elkapkodott ítélet volt, talán a túlzott magabiztosság miatt. Mindenesetre nagy tekintélyrombolás volt visszavonni...
a lényeg az, hogy délelőtt 9 helyett délre megyek a grafikushoz és fejvédő nélkül
reggel még lehet, hogy kellett volna:)
"(Mondjuk kicsit nagyobb a hulláma a dolognak, ha Gröschl mondjuk gólt lő abban az előnyben...)" - akartam is írni. :)

a lényeg, h ma meglegyen a meccs!
@Pierre:

Most kell megtörni az otthoni nyeretlenséget, hajrá Acélbikák! :)
Érdekes.Volt egy rangadó tegnap,ahol hatalmas csatában nyert a dab,és ami miatt ma eldől ki ki meccsen,hogy ki játsza a döntőt a volánnal.A hozzászólások majd fele,ha nem több ,1 a mérkőzés szempontjából lényegtelen dologgal foglalkozik,mégpedig Gröschl sisak problémájával.Szabály szerint sk visszateheti magának,pont.Arra nem tér ki a paragrafus,hogy ezt hogy hajthatja végre: jobb kézzel e ,vagy ballal,kilogó nyelvvel e vagy sem,esetleg az alsónadrágjában balra vagy jobbra álló pöccsel.1 a lényeg 2-2 az állás,és ma minden egyes mozzanatnak döntő jelentősége lesz,mert nincs több meccs,nincs több hibázási lehetőség,itt a lét a tét!
@check: Figyi, amit belinkeltél oldal, ott világosan leírják, hogy a sisakra vonatkozó módosítás majd csak idény nyáron lép érvénybe. Jelenleg tehát még az eddigi szabályok az érvényesek.
lerágott csont:

Én részemről a mai győztest tekintem a Magyar Bajnoknak. A Volán peig kihívja egy meccsre.

Biztos jó meccsek lesznek, de hát nem ugyanaz a dolog. Lefikázom a színvonalat, aztán a vitrinbe rakom a serleget. Szerintem az ob1 kieső most csatlakozhatna az ob2 mezőnyéhez, és bajnok lehetne. És így egyre lejjeb. A kétbalkezesek hk pedig nyerhetnének egy kupát egy u8-as fordulón.

Na mindegy ez van. Csak már előre látom az ezüstérmes csapat 2018ig elért eredménylistáján, hogy ez az ezüst, az igazából úgy volt, hogy volt az ebel.............
@KCs: Én másként értelmeztem. Ezen kívül mintha emlékeznék arra, hogy a 3 dolog mellett a sisak téma is életbe lép már ettől a szezontól (persze lehet, hogy én tévedek)
@ob4: Nem akartam ezt így konkrétan leírni, de én is azt érzem, hogy ma vagy így, vagy úgy, de bajnokot avatnak Újvárosban. Remélem inkább "így"! :)
Hajrá DAB!!!
Gyerünk Gyerekek, Újváros Veletek!!!
nagyon jó ez az elődöntő, a 6-2es meccset leszámítva minden meccs olyan, mint egy kupadöntő
@vaze: így van, és már előtte is erre készültünk, láttuk, tudtuk - és a harc hevessége és fordulatossága is igazolja a várakozásainkat. nagyon bízom a fiúkban, és azt most tényleg csak egészen halkan és szomorúan teszem hozzá, hogy egy győzelemmel nagy veszélybe sodorhatják magukat a fiúk, egy ilyen sorozat másnapján felállni az erőtől duzzadó és pihent Volán ellen nemcsak hogy nem leányálom, de egyben szerintem veszélyes is. persze, megint jöhet, hogy csak károgok, és persze, megint azt kívánom, bár ne lenne igazam.
@Nyuszí O_o: Azt kívánom legyen igazad! Mert az azt jelentené, hogy holnap a Volánnal játszunk. Csak a main legyünk túl, a Volánnal majd ráérünk foglalkozni holnap.
@pokerface: Sajnos azokat a leveleket már nem kapom meg. Küldök privátban egy másik emailcímet. Bocsi a keverésért.
@check: Attól tartok, tévedsz.
@Nyuszí O_o:
Nyugi!!-))
Ahogy a szerbek mondják:"Minden nap mást újat hoz!"
Egy kérdésem lenne!
Elmenjek vagy ne?-))
Idáig míg elmentem ,mindig a Stars győzött!
@bakker81: akkor ne!! :D :D

Αν η πάπιες δεν ξέρω κολύμπι, το νερό δεν είναι ηλίθιος
@1885*: そうだね!それはここです
Valyon a Starsosok is ezt mondanák?
De hogy jön ide a KACSA?-)))d
@bakker81: várunk szeretettel, de csak ha nekünk szurkolsz :) De ha kikapunk, akkor többet ne gyere :D
@bakker81: Anaheimből :D :D amúgy tetszik a mondás és kész drukkerek a víz...amúgy szerintem vágod TE csak kekeckedsz ;)
A Starsosok meg nyilván azt mondanak amit ők akarnak.

Hajrá DAB!
@1885*: HAJRÁ!! DAB!!
Mivel megvagyok hívva(idáig nem voltam) Megyek!!-))
Eredményről semmit a babona végett!
Még ezt is lekopogom!!-)))
@bakker81: Na jó de legalább tudjuk kit lehet majd hibáztatni! :))
@bakker81: amikor nem jöttél, még csúnyábban kikaptunk, úgyhogy ha rám hallgatsz, azt csinálsz, amit akarsz! :)))
@vaze: Mester!!!-))
Vedd figyelembe 1885* hozzászólását.-))
Máár megéri!-))
@vaze: Különben is akkor szándékosan mást állítottam!-))
Elmentem a meccsre csak sunnyogtam utánna itt a blogon.
Meg volt egy kis lekiismeret furdalásom.-))
@Spigott:
Köszönöm!
Megtiszteltél!
@bakker81: kis ravasz, mindenesetre jól megkaptad akkor a 6-2-t! :) Hibáztatni akkor is tudunk, ha nem jössz el, ezek után meg pláne, hiszen ki fig hinni neked, bármit is állítasz! :)))
@bakker81: Na most ott voltál vagy sem? :) :)
süti beállítások módosítása