HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Szeretnénk a bécsi ünnepet elrontani

2010.03.02. 14:38 kerusz

Vasárnap nem sikerült megvalósítanunk azt, amit szerettünk volna, mondta blogunknak Énekes Lajos, a SAPA Fehérvár AV19 edzője. Elsősorban a speciális helyzetekben mutatott játékban volt nagy a különbség, ez döntött a bécsiek javára. A fehérváriak úgy utaznak Bécsbe, hogy szeretnék meghosszabbítani a negyeddöntőbeli párharcot.

"Rengeteg volt az emberelőny és az emberhátrány, és ezeket a helyzeteket nem tudtuk jól megvalósítani - értékelt a szakvezető. - Nem nagyon volt különbség a lövések számában és a kidolgozott helyzetekben sem, de nagy volt a minőségbeli különbség a bécsek javára, akik a legjobb formájukat mutatták. Nagyon szeretett volna minden játékosunk győzni, de gy éreztük, hogy nagyon görcsössé vált ez az akarás, és ezt nem sikerült levetközni egy percre sem. A harmadik gól után érezhetően nagyon sok minden megfordult a fejekben. Sajnos nem sikerült túllendítenünk a csapatot ezen az állapoton, így aztán a bécsieknek minden sikerült, nekünk meg semmi sem. Hiába lőtt például egyedül Mihály Árpád tízszer kapura, nem sikerült betalálnia.

Azt sem mondhatjuk, hogy túl sok hibával játszottunk volna, vagy hogy nem voltak lehetőségeink. Sok olyan mérkőzésünk volt az idényben, amikor jóval kevesebb lehetőség mellett is a magunk javára tudtuk fordítani azt. A kapu előtti területen tudtak a vendégek dominálni, és ez sajnos el is döntött mindent."

Volt egy vitatott jelenet is vasárnap. 2-1-es vendégvezetésnél a korong felpattant Satosaari mamutján és a kapu felé csorgott. A szlovén játékvezető gólt ítélt. "Sajnos az egyik kapu feletti kamera elromlott. A játékvezető ezért már a mérkőzés előtt úgy döntött, hogy nem használja a videobírót, csak abban az esetben, ha a nem működő kamerát meg tudják javítani. Erről mindkét csapatot tájékoztatta is. Így videobíró nélkül játszottunk. Egyébként a bíráskodás kifejezetten kedvező volt a számunkra, így különösen fájó, hogy nem sikerült behúznunk a mérkőzést" - mondta erről Énekes Lajos.

"A Bécs hazai pályán nyilván ünneplésre készül, mi pedig szeretnénk ezt elrontani. Ezért mindenki meg is fog tenni minden lehetségeset. A ma délelőtti jeges edzésen a szokottnál jóval csendesebbnek tűnt a társaság, kevesebb volt a beszéd, de úgy éreztük, hogy nagyon komolyan készülnek a fiúk, mindenki nagyon koncentrált volt. Szeretnénk nyomatékosítani, hogy nem lehet könnyen leírni bennünket. Nagyon rosszul sikerült a harmadik és negyedik mérkőzés, az első két meccsen mutatott teljesítményhez akarunk visszatérni, és természetesen a célunk a győzelem.

A csapatban kisebb változtatások lesznek ma este. A kapuban marad Satosaari és maradnak a hátvédpárok is. Az első sorba Palkovics és Martz mellé Vas János kerül, Mihály Árpád pedig Vas Márton és Ladányi mellett a második sorban játszik majd. A harmadik sorban Sofron, Nagy Gergő és Kovács Csaba, a negyedikben Benk, Fekete és Kóger játszik majd. Az emberelőnyös felállások nem változnak, de reméljük, az eredményesség javulni fog."

886 komment

Címkék: énekes alba volán ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@CoolPlax: Megtehetik. Amíg a pénz beszél...
A Bécsnek nyerni kellett, így beszélték meg a nagyokosok.
Jövőre is etikusan játszunk, és akármi lesz, Fehérvár mindig büszke lesz a sportszerű CSAPATÁRA!
Mint ahogy most is az!
Vége :(
Szép volt fiúk.

Kár érte... Na de amit a Zágráb is előadott...
Döbbenetes szívás ez a kötsög fővárosi csapat, akinek így vagy úgy, de mindenképpen nyernie kell! Ezért volt a miénk a legnehezebb ellenfél, nem azért mert verhetetlenek!
Így nem szégyen kikapni. Óriási gratuláció az egész csapatnak. Bárcsak itthon is így tudtunk volna küzdeni.
Kár érte. :(
Gratula a Volánnak!
Én csak annyit kívánok, hogy bő másfél hónap múlva a srácok vegyenek elégtételt a Rodman fivéreken! :)

És bár nem láttuk mi történt de azért hosszabbítás 4 a 4-ben leülteni valakit, azért elég véleményes...
Csak nehogy megint minden légiós elmenjen a nyáron de ez már a jövö kérdése(MIHÁLY,Martz,Ackeström,Alén,Anderson,Bohrhammar)
es kozben a medvek 3-2 re vezetnek es a kovetkezo meccsuk othon lesz nagy esely ez a szamukra..csak en erzem ugy hogy kicsivel lelektanilag erosebbek mint mi?
Remélem azért egy-két labanc a meccs végén el lesz intézve(bunyó). Gratula a srácoknak, jó szezon volt!
Hajrá volán!!! Jöhet a Stársssssss!
azert ajanlanam az osztrak biroknak a CAN-USA donto birojat, aki kanadai volt... erdekes, h ilyet nem lehetett latni....

Gratu a csapatnak, szep volt!!!
jovore ugyanitt es tovabb!!!
A zsoldosférgek csak bírói segítséggel tudtak nyerni! GRATULÁLOK SRÁCOK A SZEMEMBEN TI VAGYTOK A GYŐZTESEK!
Nem baj! szép volt fiúk! A bírák meg elmehetnek a Jó Büdös francba!
ja és rat-ter a kurva anyád ha nem mondtam volna eddig!!!!
és éppen Falco szól a rádióban - na most törtem össze
hat most nem lessz akkor "av 19" tetkom.....
nem baj majd jövöre.....
de akkor is szep volt fiuk!!!!!
@ardea: @Eceteshal:Ez azért szupi volt! Jöhet a válogatott! Nekik is ott hagyjuk a hangunkat!
Nem lehetne, hogy OB1-ben a Volán kétélű koriban játsszon? Csak hogy legyen izgalom... :)
@CoolPlax: Ez már abszolút pofátlanság, hogy ennyire nincsenek tisztelettel. Ilyen helyzetben kiállítást fújni?
@nkg: hihetetlen ez a Zágráb is tényleg... és már 3-2 vezet összesítésben...
Hát én csak annyit mondok, hogy szép volt fiúk, és köszönöm nektek ezt az élményt, amit a rájátszás nyújtott...Jó volt veletek lenni itthon is, és Bécsben is!!
HAJRÁ VOLÁN!!!
Az 5-4-es vezetés utáni egyperces kihagyásért nagyon nagy kár, 6-az-5-ban megcsinálták, utána hosszabbításban 4-a-3-ban is..

Azért kösz a csapatnak, óriásit harcoltak a végén, az OB I-re vagyok kíváncsi mostmár, remélem, lesz kinn annyi szurkoló, mint az EBEL-meccseken.

A Zágráb honnan a pincéből állt fel, bámulat.
Nekünk akkor is Ők a legnagyobbak!!!!
@hokiszereto: Meg tudnak emberelőnyben gólt ütni...
@gah: Így van! Szép szezon volt, sok szuper pillanattal!
Jó volt veletek végigszurkolni!
Köszi! ;)
Bazz, mikor lesz az első ob1 meccs????
@HAnonymus: hat igen ..na en mentem sziasztok azert egy utolso mondta mara:HAJRA VOLAN!!!!!!!!!!!!!!!
Köszönöm Fiúk ezt a szezont! Egy életre szóló emlék marad a sok otthoni győztes meccs!
És végül:
HAJRÁ VOLÁN!
@hokiszereto: Vastagabb a pénztárcájuk, kisebb a Graz tekintélye. Ez is számít. Fővárosi csapatnak be kellett jutni, nem eshet ki egy "csóró" magyar csapat ellen.
Fel a fejjel, előre a magyar bajnoki címért!
@HAnonymus: @Borsy: @Miskolcifan: IGAZATOK VAN ENIS EZEKRE GONDOLTAM!
...és jó volt Veletek is! :)
Találkozunk Piros-Fehér-Zöld -ben!
joccakát
@Miskolcifan: Megint az előnyök döntöttek. A légiósaikkal nem tudtuk felvenni a versenyt a bírók által kreált speciális játékokban.
a Volán örök ,de a labanc kutya nem változik
HAJRÁ VOLÁN!
Jóéjszakát
ez van sajnos... :( de viszont már az is nagy szó, hogy a rájátszásba bejutottunk, a vasárnap viszont kár volt. A zágráb viszont meglepő... Mindenesetre szép volt fiúk, és jövőre is HAJRÁ VOLÁN!
Elképesztő bíráskodás ...
Szép volt fiúk! Rodmanék majd Ljubljanában fognak zokogni!!!
@vick12: Ha így lesz, azt nem bánom.
Ilyet befújni, sehol nem szoktak! Csak ezek a tetvek!!!
Nagy gratula a Volánnak a szezonért!
Sok sikert ősztől!
@MátéYani: Pénzzel mindent megoldanak. Most mi is kaptunk előnyt, csak az sem számít, hogy milyen helyzetben. Azért 4 a 3-at megcsinálni hosszabbításban, egy ilyen éles meccsen, ez már durva.
Maximális Tisztelet a Csapatunknak!
Tényleg nehezen nyertek, még így is, hogy a bíráskodás nem lehet leírni ....
Csicsóbának a köv.szezonra vennie kell pár bírót is a keretbe ....
@djsanyi: igen ha ma nyertünk volna a bokamra jöt volna ez a felirat.....
@Borsy: össze-vissza fújnak nekünk ...
Na persze ellenünk!!!
Tetves egy nep ez az osztrak.
Tudja vki, hogy mikor lép be a Volán az OB1-be? ... ja és ki ellen fog játszani? lehet már tudni?
Minden meccset, percet, izgalmat, vért,izzadságot,küzdelmet és gólt köszönök szépen nektek srácok.Büszke vagyok arra hogy Fehérvári vagyok és kék-fehér a vérem!!!
Köszönöm ezt a 2009-2010-es EBEL szezon szereplést!
Fantasztikus volt!
A redbull mellé felkerült a bécs is az általam utált csapatok közé. "Kedvenc" játékosaim: rotter, gratton, trattnig. Ja és a mai bírókat is megjegyzem magamnak.
@MátéYani: Jovo vasarnap, valoszinuleg a Fradi ellen.
... a rájátszásba!
@kacibogár_13: maximális tisztelet. de ha magyar bajnokságot nyerünk, akkor sem ugrik fel a minta? :-)
@MátéYani: igen a döntőbejutásért
Ha mai nap valaki azt mondja nekem,hogy 59:20-nál 4:5 lesz az eredményjelzőn, lehet megkérdezem tőle érintkeztt-e a meteorral vasárnap éjjel!!Minden elismerésem a mai nap a CSAPATÉ!!!Máté Jani barátom szokta mondani Roli ez nem Amerika és az NHL ez Európa a bírók szemében!!De akkor is azt mondom négy a négyben a hosszabításban akkor állítson ki ha lekaszabolta a fejét esetleg!!!Mocsadék rohad szemét csalók!!Direkt nem játékvezetőket vagy bírókat írtam!!
@csatoimi: Szerinted Botond hol fog játszani?
@csatoimi: köszi
hol lesz a meccs???
@djsanyi: de talan meg akkor is....
mikor lessz vege a magyar bajnoksagnak????
@MátéYani: a Volán lemondott a pályaválasztói jogról ebben a szezonban
Pedig DEL-es bíró volt bazze. Szégyelje magát, így belenyúlni a mérkőzésbe.
@MátéYani:Üllői út 119 :))Springer szobornál lesz a Volán tábor!!:))
@rol71: :D
szerintem rosszul váltottuk a schillinget!
Azért kaptunk 2percet!
@rol71: pedig "vezették" a játékot
Csicsóbánál csak Márka volt az a nagy baj!!!:))
@meklárenes:Nem éredemlik meg ezt a jelzőt!!CSALÓK és kész!!(értettem mire gondoltál)
@kacibogár_13: az az igazság, hogy babonából sem néztem meg a magyar bajnoki időpontokat :-) most már erre is rá kell keresni
Sajnálom a fiúkat, és minden elismerésem Őket illeti!
Hajrá Volán!
Szeretünk titeket, és téged is Csicsó#19!!!
@djsanyi: az is igaz.....
:-)
szerintem izi meccs volt a mai, de megyek aludni mer reggel 5kor kelek.... azt megint el fogok kesni törtenelemben.... hehe....
jo ejt sziasztok!!!
meg szep estet....
Azt tudja valaki, hogy szabályos-e az ellenfél időkérése lejárta után közvetlenül időt kérni? (A Bécs ugye 58:36-kor kért időt, 10 másodperccel a gólunk után.)
MátéYani:Jobbra tőlünk lesz ám Minárik brothers!!Meg Jobbik kampány!!:)
@csatoimi: Köszi, én is így gondoltam, így fair.
akk@rol71: ...akkor légyszi sms-ben írd meg nekem az eedményeket, mert pont, megint elutazunk! köszi előre is!
@MátéYani:Ázsiába meg Afrikába nekem nem éri meg sms-t küldeni drága nagyon!!:))))
A Fradi is inított idén hoki csapatot?
...az OB1-ben?
...hihetetlen bátrak!
:D
Micsodaaa!!!Lilákat ütik oda-vissza!! :))
@rol71: ...kifizetem
...afrikában még nem is jártam!
...most, hogy írod, utánna nézek egy két utazásnak!
:D
@MátéYani:Tunéziát hagyd ki!!Meg Észak-Afrikát!!Kenya és a szafari mehet életre szoló élmény!!
Jó éjt mindenkinek!
Hajrá Volán, hajrá Magyarok!
Most nézem nyertem a tippversenyen egy 2 személyes Bécsi utat 3 éjszaka,kirándulás a Práterbe!!Bevállalod?Nem érek rá!!Schillinget is elfogadnak!!:))
@Borsy: 13 észak-amerikai játszott a mai meccsen a Medvescaknál.
@Borsy: Jövőre a Graz biztosan nem lesz az engedménytevők sorában :)
@TheKaszi: Április.májusban el fog dőlni, hogy milyen lesz az új szezon. Nekünk is lehetne pár olyan játékost nézni, aki könnyen honosítható, vagy már nem is kell. Persze az utánpótlást sem szabad hanyagolni, de kell a húzó erő. Mihályt és Martzet most majd tudják honosítani, ha minden jól megy.
@Borsy: off kicsit:nem örülnék ha igazolnánk 5 ex-nhl-est és a saját "fiainkat" meg jószerivel csak a padon látnánk...akkor inkább essünk ki az első körben a rájátszásban...
on
@cric82: Meg kell találni a helyes egyensúlyt. Kiemelkedő légiósok kellenek, de nem ipari mértékben. Ezek a légiósok olyanok is lehetnének, akiket könnyen lehet honosítani ill. nem is kell.
Kevin Gaudet: – "Kifejezetten élvezetes meccset vívott a két csapat, de a szerencse ezúttal is mellettünk állt. Nem akartunk még egyszer visszamenni Fehérvárra, de nagyon benne volt a levegőben, hogy ez mégis bekövetkezik... Nagyon nagy kihívás volt számunkra legyőzni a magyarokat. Kiváló munkát végzett az edzőjük, és ennek révén egyre erősebb a csapat."
jo ez a magyar bajnoki cim dolog!3 hetes bajnokság!ku.va jo!:)inkabb ebel 4 koze kellett volna annak jobban orultem volna!
Jó volt végigolvasni :) Kint se volt könnyebb..
@Borsy: A Vienna-ban is 13 légiós (egész pontosan asszem 1 svéd; 3 szlovén; 1 honositott kanadai, aki igy már osztrák; a többi észak-amerikai) játszott. Ilyen csapatot szerintem NEM lehet tiszta szivből szeretni! Képtelenség!
@CoolPlax: "Csak nehogy megint minden légiós elmenjen a nyáron de ez már a jövö kérdése(MIHÁLY,Martz,Ackeström,Alén,Anderson,Bohrhammar)"

Árpi és Nathan nagy valószínűséggel maradni fog,, igaz Imi? :-) De azért mindegyikükre nagy-nagy szükségünk lenne jövőre is! Én nagyon megszerettem őket, igazán maradhatnának! Remélem ők is érzik a szurkolók szeretetét, és kitartanak még egy évet itt!
@Borsy: nem jos, csak tudtam, es nem voltam kint sajna akkor nem tudtam volna ide irni max mobilrol...
süti beállítások módosítása