HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Utána csak üvölteni tudtam

2010.03.01. 12:54 F. Kapus

Végig éreztük magunk mögött Vancouver és egész Kanada támogatását – nyilatkozta az olimpiai bajnoki cím megszerzése után a győztes kapitány. A torna legértékesebb játékosa és egyben legjobb kapusa az amerikai Ryan Miller lett, a legjobb védőnek a dettó USA-beli Brian Rafalskit, topcsatárnak a kanadai Jonathan Toewst választotték. Az olimpia válogatottja: Miller – Rafalski, Shea Weber (Kanada) – Toews, Zach Parise (USA), Pavol Demitra (Szlovákia). A pontkirály Demitra lett 3+7-tel, a legtöbb gólt Jarome Iginla ütötte: ötöt. A kanadai Eric Staal 23.-ként lett a Triple Gold Club tagja. A végeredmény: 1. Kanada, 2. USA, 3. Finnország, 4. Szlovákia, 5. Svédország, 6. Oroszország, 7. Csehország, 8. Svájc, 9. Fehéroroszország, 10. Norvégia, 11. Németország, 12. Lettország. Hajtás alatt a szokásos nyilatkozatok, Vancouverből utoljára.

Kanada

Mike Babcock szövetségi kapitány: "Hatalmas érzés volt Crosby mindent eldöntő gólját látni. Végig éreztük magunk mögött Vancouver és egyész Kanada támogatását. Nagy siker ez a győzelem, mert az amerikaiak igazán jók voltak. Iginla és Crosby megkapta a végén is a bizonyítási lehetőséget, jól éltek vele. Luongo keményen küzdött. Volt néhány kulcsmomentuma, sokáig tartotta a csapatot, hogy ellenfelünk ne tudjon gólt szerezni. Azt gondolom, a világ legjobb játékosainak meg kell adni a lehetőséget, hogy olimpián játszhassanak, nem is lehet vitás, hogy az NHL-eseknek Szocsiban a helyük."

Jarome Iginla: "Csak megpróbáltam valahogy Crosby elé kotorni a korongot, sikerült. Aztán láttam, mindenki örül, nem hittem volna, de sikerült ebből az akcióból megszereznünk az olimpiai bajnoki címet jelentő gólt. Boldog vagyok, hogy részt vehettem ezen az olimpián, büszke vagyok Kanadára és arra, hogy a csapat tagja lehettem. De a leginkább arra, hogy sikerünkkel növeltük az előnyünket az éremtáblázaton, így Kanada rendezőként minden idők legjobb szereplését érhette el."

Roberto Luongo: "Az érzés, ami átfutott rajtam, amikor Crosby véget vetett a meccsnek, hogy istenem, ez hihetetlen. Mindenki eldöntheti, megérdemeltük-e az aranyérmet, de az már itt van a nyakamban, és senki nem veheti el tőlem. Vancouver és Kanada is megérdemelne egy aranyat, úgy szorítottak csapatunkért és értem is. Egész életemben ezért a pillanatért dolgoztam, remek volt átélni. Rengeteg gondolat kavarog bennem, elsősorban azokat pörgettem végig az agyamban, akik segítettek engem ide jutni. Nagyon jó érzem magam a bőrömben."

Jonathan Toews: "Csak azt tudom mondani, különlegesen érzem magam. Nem tudom körülírni, ez hihetetlen. Minden energiánkat kiadtuk magunkból. Mentálisan soha nem játszottam nehezebb mérkőzést, mindent kivett belőlem a csata. Amikor az amerikaiak kiegyenlítettek a vége előtt, nagyon kemény volt visszamenni és újrakezdeni a harcot az aranyért. De láthatta mindenki, magunkért és a hazánkért mindent megtettünk. Azt mondtuk egymásnak a padon, valakinek hőssé kell válnia, de azért újra küzdeni kell. Nekünk sikerült, korszakos meccs volt."

Sidney Crosby: "Nem sok mindenre emlékszem a gólomból. Kértem Iginlától a passzt, aki megnyerte a sarokban a párharcát, aztán már csak a hálóban láttam a korongot. Ahogy jött, lőni akartam, és belőttem. Nem minden tiszta ebből, de belőttem. Utána csak üvölteni tudtam. Semmi nem volt az agyamban, a győzelem öröme töltött el, és ezt akartam megosztani a társakkal. Ami ezután következett, azt csak elképzelni tudtam. Emlékeztem, milyen volt, amikor 2002-ben nyert a csapatunk Salt Lake Cityben. Én is kimentem az utcára ünnepelni. Tudom, mekkora öröm ez az embereknek. Gyerekként ezerszer álmodtam arról, ami most megtörtént velem."

Shea Weber: "Szürreális ez az egész. Érdekes átélni ezt az őrületet. Mindent, amit felépítettünk, egy nagy meccs végén megkoronáztunk. A végén mindkét csapat egy lövésre volt a győzelemtől. Szép volt, ahogy az USA visszajött a meccsbe, de mindkét csapat tudta, a következő gól a döntő. Hazai közönség előtt mindig más nyerni. Fantasztikus érzés. Az első bemelegítéstől kezdve óriási volt, már Norvégia ellen is piros-fehér volt minden."

Drew Doughty: "Őrült meccs volt. Nem lehet szavakkal kifejezni e győzelem örömét. Az álmunk vált valóra, és ez hihetetlen. Ezt a sikert semmihez sem lehet hasonlítani. rengeteg minden történt pályafutásom során már eddig is, de ez az este kifejezetten az első helyre kerül. Luongo minden rossz dologtól megóvott minket, jól állt a kapuban az egész tornán. Mindig emlékezni fogok arra, hogy a jégen voltam, amikor Crosby belőtte azt a gólt. Az elsők között repültem Sid nyakába abban az emlékezetes pillanatban. A nyakába ugrottam, és éreztem, hogy az arcomba vág a sisakja. Fájt, de nagyon kellemes fájdalom volt ez. Megmutatta, ki is az a Sidney Crosby."

Egyesült Államok

Ron Wilson: "Kanada nagyot játszott, de mi is azt tettük, ezt elfogultság nélkül mondhatom. A hosszabbításban elbukni az olimpiai címet nehezen feldolgozható élmény. Nem tudok semmit számon kérni a játékosaimon, mindent megtettek. Sajnos nem kaphatott mindkét csapat aranyérmet. Játékosaink remekül korcsolyáztak, helyzeteket alakítottak ki, hátul a világ legjobb kapusa biztosított. Jó játékot láttam a jégen, sok NHL-csapat próbál ehhez hasonlóan játszani. Nagyon remélem, ezek a játékosok legkésőbb Szocsiban újra találkoznak."

Brooks Orpik: "Ez egy ilyen játék, valakinek veszítenie kell. 22 boldog és 22 csalódott játékos van egy hokimeccs után, sajnos ma mi voltunk az utóbbiak. Olyan meccs volt ez, mint amikor az NHL-döntőben többször is nyersz, de végül nem te kapod a Stanley-kupát. Büszkék lehetünk arra, amit elértünk."

Ryan Kesler: "Nem érzem rosszul magam, megfeleltünk az elvárásoknak. A kanadaiaknak szerencséjük volt, éltek vele. Persze fáj, ami történt, mert úgy érzem, jobban rászolgáltunk a győzelemre."

Ryan Malone: "A végsőkig harcoltunk. Az öltözőben mindenki elhitte, hogy a hosszabbításban meg tudjuk csinálni, amit akarunk. De két nagy játékos eldöntötte az arany sorsát. Később, amikor visszavonultam, lehet, hogy ez az olimpia egy kellemes emlék lesz. De most aranyat akartam, és csalódott vagyok."

Ryan Miller: "Azt gondoltam, ki tudom zökkenteni az utolsó lövésnél Crosbyt, de egy mozdulattal megelőzött, és szerencséje volt. Mindig tartani kell tőle, amikor jégen van. Jól ment a védés, végül is jó eredményt értünk el. A döntőben is remek munkát végeztünk, végig versenyben voltunk, kevésen múlt, hogy nem mi örülhettünk."

Zach Parise: "Mindent megtettünk, de ez most kevés volt. Csalódtunk, mert a mérkőzésre és a hosszabbításra is úgy mentünk ki, hogy nyerni akarunk. De ezen a nagyon fontos meccsen végül nem ez történt."

Jamie Langenbrunner: "Néhány nap kell, hogy helyén kezeljük, amit elértünk, mert ez igenis siker. De úgy jöttünk ide, hogy az aranyat akarjuk, ebből a szempontból kudarcos nap a mai. Nehéz megemészteni az utolsó perceket. Keményen támadtuk a kapujukat, az utolsó percben is elhittük, ki tudunk egyenlíteni. Soha nem adjuk fel, és sikerült visszahoznunk a sírból a meccset. Ezek után fájó vereséget szenvedtünk.

34 komment

Címkék: kanada olimpia döntő egyesült államok

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Koszonjuk neked F. Kapus, azt a sok erdekes informaciot, amit megosztottal velunk. Nagy elmeny lehetett ott lenni. Jo utat hazafele.
@csatoimi: azt hiszem, én is csatlakozom a tiszteletkörhöz. így, az olimpia után le kell szögezni, a jégkorongblog megint a szokásosat hozta: felkészültség, alaposság, magas színvonal. köszönjük. maradunk tisztelettel.
Így is van! Köszönjük!
Affrancba, elbuktam az összes zsetonomat az USAval...
Kanada még a lukasmarkú Luongóval is képes volt olimpiát nyerni.
És továbbra is áll az örökstatisztika, hogy 100%- os nyerési mutatókkal nem lehet olimpiát nyerni.
offtopic:
Mi volt az az előzetes moderáció?
Nagyon jó volt visszajárni ide az olimpia alatt. Köszi a bejegyzéseket F.Kapus !
Svájcra érdemes lesz majd a VB- n (is) figyelni!
@csatoimi: azt hiszem, egy páran sárgák vagyunk :-)
amúgy a korábban kiesetteken mi alapján rangsorolódnak? pl. az utolsó letteknek 1 pontjuk kell, hogy legyen, mert a vigaszági meccsen hosszabbításban kaptak ki a csehektől, az utolsóelőtti németek viszont mind a négyszer a rendes játékidőben.
Nekem csalódás volt ez az olimpia de a meccs izgalmas volt és ugyan csak jó volt újra nemzeti válogatottakat látni tétmérkőzéseken.
most a vb jön (máj 7.)kinek mik a várakozásai?
@szudajev:
Svájc és/vagy Fehéroroszország az elődöntőben!
Fe@jágör68: Fehéroroszországnak örülnék,a kiscsapatok közül ők a legszimpatikusabbak, de a letteket se írnám le.
@szudajev: messze még a május, áprilisban fontosabb dolgok történnek...
@kispufi: Azért utolsók a lettek, mert a csoportkör után elért eredmény alapján rangsoroltak.
@szudajev: Egyértelmű, hogy visszavágnak az oroszok :) De Szlovákia is (elő)döntőbe várható.
A hokiban is az a jobb csapat amelyik tobb golt ut. Minden mas csak magyarazkodas. Vasarnap Vancouverben klasszisok jatszottak es a jobb gyozott: Juharlevel a hoki koronaja! Go Canada go!
Ha már vége az olimpiának, én rámozdulnék az NHL-re is, de ehhez kérnék technikai segíséget:
Tudtok olyan oldalt/csatornát ahol lehet NHL-s meccseket nézni? A sport2-t már vágom, csak kéne a repertoárt szélesíteni(mármint a választékból).

Előre is köszi.
Nagyon jo osszeallitas, koszonet erte es ne hari de en is sarga vagyok az i....tol orok almom marad az ami veled tortent "OTT VOLTAL ".
Szenzacios meccs utan gyozott a jobbik szerintem, vegulis ok vertek ki a nagy eselyeseket is(a masikat).
Szep volt KANADA szep volt CROSBY!!!!
Ha egy ev mulva lenne a kovetkezo olimpia az is keso volna honapokig tudnam nezni gondolom nem vagyok ezzel egyedul!?
@Thresher: atdhe.net . Itt elég sok meccs közül válogathatsz éjszakánként.Van fizetős oldal is,de ezt nem promózom. Az NHL.com-on megtalálod azt. Éééés holnaptól végre "igazi" meccsek jönnek :)
@Thresher: Ma, illetve holnap hajnalban beindul az élet újra az NHL-ben is. Kedd hajnali háromkor egyetlen meccset rendeznek, amelyen a Colorado a Detroitot fogadja. Itt tudod nézni:
jegkorong.blog.hu/2007/10/11/2010_marcius_6
A meccsről kedd reggel már lesz fent poszt.
Aztán szerdától már nagyüzem lesz, 26 csapat lép pályára, ugy hógy visszatérünk a régi kerékvágásba.
@Thresher: ESPN America.
A UPC kínálatában van.
@Thresher: Van egy jó kis rovatunk, Televízió online-nak hívják. Ott mindig találsz linkeket. Most is:
jegkorong.blog.hu/2007/10/11/2010_marcius_6
Ha egyéb kérdésed van, privátban írj és segítek.
@kovacsistvan:Úgy legyen, de a finnek sem maradnak el. Hmm orosz finn döntő álmaim netovábbja.
@kispufi: Igen ezzel egyet kell hogy értsek.
Hatalmas THX mindeninek, a Colorado-Detroit viszont csak felvételről, mert 7re megyek úszni, aztán folyamatosan 5ig egyetemen...szal, ha nem akarok meghalni, akkor kialszom magam:)

Dánkesön mégegyszer...
F.Kapus, ugye lesz részletes élménybeszámoló sok képpel, hokicelebritásokkal, ömlengéssel, hogy irigykedhessünk, írd ki magadból, köszi:)
Hogyhogy semmit sem léptek előre az usákok egy olimpia 2. hellyel? (iihf rankings, after olympics)
@kovacsistvan: A negyedik hely után talán Ján Filc-nek menni kell.Nagyon ugy néz ki,hogy a német világbajnokságon a kanadai Andy Murray volt St.Louis,Los Angeles edzoje veszi átt a helyét.Murray márt nyert kanadával három arany érmet 1997,2003,2007-ben.Márt egyszer akarta aszlovák válogatottat edzeni,mivel az NHL-bol jol ismeri a szlovákokat,de voltak nálunk ellenzoi.De otvan még Glen Hanlon,és Miloš Riha.Miloš Riha szintén szerette volna vezetni a szlovákokat.De ot Ružička helyett is akarják a csehek.Peter Stastnýt is megkérdezték,de o addig nem fogja szlovákiát edzeni,amíg Juraj Siroký lessz a szovecség elnoke.Siroký miatt nemjátszhat Pavel Stastný és Tomas Vanek a szlovák válogatottban.
@Dukla Trenčín: Riha csak maradjon a KHL-ben.
Értelmetlen lenne elküldeni Filcet. Jöjjön ő is Gustafssonnal együtt a KHL-be akkor :)
@Thresher: ESPN (upc) minden éjszaka egy-két, olykor három meccset ad le; minden délután fél négykor összefoglaló. De a TSN-t is érdemes nézni (www.tsn.ca), ahol sok beszélgetéssel, s komoly értékelések körítik a meccseket; persze kellő elfogultsággal.
Ami az Olimpia alatt is átjött, hiszen sokszor bántó elfogultsággal értékeltek mindent, ami hoki; amit nálunk nacionalizmusnak mondanának...
süti beállítások módosítása