HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Úgy érzem, feszegettük a határainkat

2010.02.26. 17:21 kerusz

Két mérkőzéssel folytatódik este hatkor az OB I., a táblázat két utolsója az elsőkkel találkozik. A Miskolc és az UTE számára a győzelem az elsődleges cél a rájátszásért folytatott csatában, amelyet az újpestiek új szakmai vezetéssel folytatnak tovább.

Eduard Giblak lesz a szakvezető Újpesten, írtuk meg pár napja. Akkor még nem lehetett tudni, ki milyen feladatot kap a szlovák mester mellett. Mára kiderült, hogy a lilák korábbi legendás játékosa, Ancsin János lesz a másodedző, így Baróti Zsolt és Pék György sem közvetlenül a csapattal foglalkozik a jövőben. Elsősorban az kell legyen az Újpesten korábban már hosszabb időt eltöltött mester feladata, hogy felrázza az idegenlégiósokat, akik a tavalyi remek szezon után elmaradtak a várakozásoktól, és idén a nehéz helyzetekben nem tudták megbízhatóan húzni a csapat szekerét. Az új szakvezetők igazán szép feladatot kaptak ma estére, hiszen az idény túlnyomó részében magabiztosan teljesítő tabellaelső, a Dab.Docler otthonába látogat a csapat.

A Dunaújváros magára talált a Mol Liga négyes döntője utáni hullámvölgyet követően, és köszönhetően annak, hogy legutóbbi hat mérkőzését megnyerte, miközben vetélytársai egyre-másra szórják el a pontokat, ismét magabiztosan vezet az OB I. középszakaszában. A mai este fontos kérdése, hogy az igen jó nevekből álló Újpest a szezonban először képes lesz-e legyőzni őket, vagy folytatódik az idény hibátlan sorozata. Ha a hazaiak nyernek, akkor már biztosan nem végezhetnek a másodiknál rosszabb helyen a középszakaszban, tehát a Sapa Fehérvár AV19-cel legfeljebb a döntőben futhatnak össze.

OB I., 2009/2010, a középszakasz állása

H
csapat m gy hgy hv v g p
1
Dab.Docler
10 7 - 1 2 36-21 28 (6)
2
Vasas Budapest Stars
10 5 1 1 3 34-29 22 (4)
3
Ferencvárosi TC 11 5 - - 6 29-32 15 (0)
4
Újpesti TE
10 3 - - 7 37-38 11 (2)
5
Miskolci Jegesmedvék
9 3
1 - 5 21-37 11 (0)

Kétszer is megtréfálta a múlt héten a Miskolc a Vasas Budapest Starst, és ma este is meglesz erre a lehetősége. "Szeretnénk pontokat szerezni – mondta erről Mayer Péter, a Miskolci Jegesmedvék edzője. – A múlt heti nagy menetelést kisebb-nagyobb veszteségekkel túléltük. Az a négy meccs meghatározó élmény volt a csapatnak. Úgy érzem, feszegettük a határainkat, talán túl is mentünk azokon. Érezhető is volt ez a hét folyamán. Egyre nagyobb volt a terhelés, hét végére fizikailag is elfogytunk. Pénteken még csak a fejekben lehetett érezni a különbséget, és csak a végén kerekedett fölénk a Dab, vasárnapra viszont kijött minden, sokkal nagyobb is lehetett volna a különbség.

A csapaton is látszik a terhelés, vannak sérültjeink. Hetényi ugyan meggyógyult, de Maklárira csak hetedik védőként tudok ma számítani. Elöl is vannak hiányzók Budai, Petres, Dányi és Kis Attila személyében, így nincs negyedik csatársorunk, pedig ilyen tempó mellett az tud egy kicsivel több frissességet adni a többieknek. Ezen a hétvégén még meg tudjuk oldani valahogy három sorral a mérkőzéseket, de aztán öt találkozónk lesz egymás után, az a terhelés szűk létszámmal túl sok lehet.

Ma este szerintem a taktika dönt. Arra kell törekednünk, hogy minél hatékonyabban csináljuk a saját játékunkat. A nyílt mérkőzések nem nekünk kedveznek, stabil védekezésre van szükségünk, ahol az öt ember szűk sávban mozog együtt. Fontos lesz, hogy a semleges harmadban hogyan tudjuk megállítani az ellenfelet, az ott megszerzett korongokkal hogy tudunk bemenni a támadóharmadba. A kapusteljesítmény sokat számít majd, Duschek Dávidnak zseniális hete volt, remélem, nem ér véget a nagyon jó sorozat."

A másik oldalon Glen Williamson edző tanítványait a visszavágás vágya fűti. Nem is beszélve arról, hogy miskolci győzelem esetén még bármelyik, a táblázaton mögöttük álló csapat utolérheti őket, így akár a rájátszásból is kipotyanhatnának. A kanadai edzőt nem gyötrik olyan gondok, mint miskolci kollégáját. Eleve bővebb keretükben összesen egy lábadozó játékos van. Szappanos Dávid ismét elkezdte a jeges edzéseket, de ő még valószínűleg kihagyja a ma esti mérkőzést.

117 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@adamnfl: biztos attól a két edzéstől van...
Izgalmas meccs zajlik dunaújvárosban! Még így hang nélkül is
Ne végre! Nika! Ha jól láttam a kék mezében... :):):)
@tiriakos: Közben a Macik is egalizáltak 0:2-ről!
Előzetesen egyeztették az eredményeket?
istenem, de kéne már a győzelem! MINDENT BELE FIÚK! Verhetőek ma a bikák
Na egyik meccs sem lesz egyszerű. Kár, hogy ebből a körből kimaradtam, izgalmas meccsek.
@kerusz: Nem tudom sportoltál/sportolsz-e és milyen szinten de alapjában véve nagyon sok múlik azon hogy fejben rendben vannak-e a dolgok vagy sem, minden sportban, még hokiban is!

Brutális nehéz 3. harmad lesz:S:S
Go Maciiiiiiik!!!!!!!!
Másnál is megszakadt a közvetítés? :(
A betyárját! Ez hogy ment be?!??!? :)

Pedig eddig nagyon Rajna napja volt ez!!!
@tiriakos: Nálad melyik meccs megy, Ákos? :)))
Megkérdezhetném, hogy hol van az oldalon az élő mérkőzés link?
Simán a Vasas meccset nézed? :)
Ja, a kezdőoldalon.
@a. Bárd: Nem
A DAB meccset nézem.
Itt: dabdocler.hu/online/
Nika a szélről lőtt gólt, de úgy, hogy Rajna zárta a szöget rendesen. Nem tudom hol talált rést...
@tiriakos: Közben egyenlített az UTE... :(
@tiriakos: Rajna a Vasasban véd, a legutóbbi infóm szerint :)
@bárd: Közben ja... Szőke meccse... :) Bocs! :)
Jó kis meccs. Kár, hogy pont ma nem tudtam kimenni... :(
Bárd! Vasárnap bepótoljuk! ;)
Érdekes....

Budait miért nem állítják ki soha kapu eltolásért?
Ezt nem hiszem el!!!!!! Tényleg jó a meccs!!!! Megint egál! :(
Végre van bennünk tartás és ki tudunk egyenlíteni és egy egál után bekapott gól nem azt jelenti hogy vége a meccsnek számunkra...
Huhú,
Németh Petya! Asszem.
@forestjr: Sziki, még csak nem is hasonlít rá. Mindenkinél ilyen gyenge a minőség? :)
Sziki az isteeeeeeeeeeeeeeeeeen!!!!!
Na ezért szeretem őt ennyire, ilyen gólokat csak ő tud, legalább 5-6 ilyen gólja volt idén hogy támadóharmadban szerzett korongot bevág:P
@forestjr: Kemény. Sziki. Legalábbis a jegyzőkönyv szerint.
5-5 Legalább 1 pontot szerezzünk!!!!!
Istenem!!! Remélem vasárnap Újpesten is ilyen meccs lesz majd!!!
Rohadt életbe már... Miért vagyunk ilyen pechesek. Gyerünk lilááák! Mindent bele
@a. Bárd: Lali az öreg mesterlövész... :) Mindig a legjobbkor.
Ne kié lesz az utolsó szó?!
Megint folyamatosan pofáznak a bírónak, ettől kapok egyszer agyhúgykövet.
egy percig még 4:3-ban...
Végre pontot szereztünk elég hosszú idő után újra:)
@Lajos a mizse: Mindegy, nem is tudom, hogy miért is idegesítem magam rajta. Sziki kiütötte a korongot, vagy miért kapott két percet? Pont nem láttam.
@a. Bárd: ilyenkor ugye korrekt a bíráskodás?
Ez gyors volt. :)
Zsoci, ha jól láttam... :)
Ezt nem hiszem el a rohadt életbe... El vagyunk átkozva az idén...

Mindenesetre büszke vagyok a mai lila csapatra. Vasárnap legyőzzük őket!!!

Minden UTE drukker mobilizálja magát! Mert nagyon elpunnyadtunk
Az újvárosi házibíró ügyesen megoldotta a végjátékot...
@Ringleader: Ez a megjegyzés most elég szánalmas volt...

Nem láttam a kiállítást a játék késleltetéséért, de az nem szokott nagyon kétséges lenni. Gondolom kilőtte a korongot. Akkor meg nincs min vitatkozni.

Nézd meg a kiállítási arányokat, de amúgy szvsz Babic nagyságrendekkel jobban szokott fújni mint Halacska vagy Varjú
@tiriakos: Igen, ha 4 a 3-ban fordulnak a hosszabbításra, az általában gyors szokott lenni.
@a. Bárd: Ha nem kilőtte, akkor bocs...
Dobhat a közönség Babicnak is egy tábla csokit! Ez qrvára idegesítő vereség így!
@LBogár: Te is fotelkedsz? Az utolsó 15 percre értem haza, akkor jók voltunk, előtte?
@Ringleader: Csak annyit adtunk ki magunkból, amennyi a győzelemhez kellett :)
@a. Bárd: Miért, milyenek a kiállítási arányok?
@a. Bárd: persze tudom én, ha mi írjuk szánalmas, ha ti akkor szenzációs észrevétel....ne haragudj, de most épp fő a fejem...talán pár perc múlva lehiggadok...nem rád haragszom!
@a. Bárd: bár ilyen megjegyzések után, lehet, hogy rád is! :-(
Valaki írja már meg, hogy mi volt a kiállítás! Attól teszem függővé a ma esti hangulatomat :) .
@forestjr: ja, egész héten betegeskedtem... Na és fél óra múlva olimpiai elődöntő :D
@LBogár: Szegény, az asszony is, gyanús ez nekem :) .
nagyon utálom, hogy állandóan a nyavalyás bírók tehetnek mindenről... nehogy mindig a zebrák legyenek a hülyék. ez minden szurkolóra igaz , csapattól függetlenül...itt ,ebben az országban soha, semmi nem jó...meg lehet próbálni uraim, csak le kell tenni egy vizsgát...
Bárd!
Vasárnap délután hívlak!
@kerusz: Viszonylag egyenlőek és nem nagyon adnak okot arra, hogy egyértelműen Babicot hibáztassátok...

És a most kapott helyszíni beszámolók alapján Sziki simán maga alá húzta a korongot kézzel, nem is lehetett mást ítélni.

@Ringleader: Értem én, semmi gáz. Tudom milyen...
@forestjr: Nem csak az a lényeg hogy mi volt, hanem az is hogy mi nem. Valaki hivatkozott itt Gebei nyilatkozatára, hogy az mindegy hogy szigorú vagy elnézőbb a bíró, csak azt az egész meccsen állandóra hozza. Babic az 50. percig mindenféle szarság miatt szórkodta ki az embereket bármiért, aztán ahogy az újpest szerezte meg a vezetést, mindent elnézett az eredmény után futó DABnak. Sikerült is egyenlíteni, a végén meg Szikit fejbeverik a palánknál és őt küldi le...
@tiriakos: ok :)
próbálok helyre rázódni majd ;)
@Ringleader: bocs. Elkezdtél marni, visszamartam.

utólag megkövetlek...
@a. Bárd: persze...miután belezúzták a palánkba, ha jól láttam!...no, sebaj...az a baj, hogy ennyire későn ébredtünk, mert ez már egy igen jó, és kiegyensúlyozott meccs volt!
@LBogár: Azt pont láttam, hogy Sziki agonizál a palánk mellett. Akkor valószínű, hogy színészkedésnek vette, és leküldte játékkésleltetésért? Akkor nagyon mérges leszek, hiszen 58:56-nál már egészen komoly indokkal szoktak csak kiállítani.
A lényeg az, hogy nem lehetett kis derbi, kár, hogy csak a harmadik harmadot láttam.

Viszont vasárnap én is megyek, Nektek lehet javítani, nekünk meg simábban hozni...

Ennyi
@a. Bárd: Újvárosiak az informátoraid? :)
@forestjr: Nekem azt mondták, hogy a jégen fekve maga alá húzta a korongot kézzel és ott tartotta.

A szitut nem láttam, így a palánkra lökésről semmit sem tudok.
Ez is jobb az eddigieknél,történt ahogy történt. Annak nincs értelme, hogy egymást ba....juk. Gratula a DAB-nak.
@a. Bárd: Most hívtak engem is, a kiállítással kapcsolatban azt mondták, hogy Sziki valóban maga alá gyűrte a korongot, de előtte nagy valószínűséggel nem szabályos módon nyomták palánkra (meglehet bottal), Babic pedig az előbbit vette észre. Gondolom lesz videó, bár tökmindegy, gratulálok a győzelemhez!
@a. Bárd: Nem kilőtte, eljátszotta a nagyhalált, aztán felnézett, látta, hogy nem fújta le Babic, aztán fogta és behúzta maga alá a korongot a kapu mögött. Utána Hetler szándékosan durva palánkra lökéséért, meg semmit nem fújt, nem Babic napja volt. Korol kiállítása a kettős hátránynál nevetséges kategória volt. Ezzel együtt nagyon jól mentek a lilák, de ehhez kellett a rettenetesen gyenge napot kifogó hazai védelem is.
@Uteapu: Így van, remélem hazai pályán végre megtörik a rossz sorozat.
@forestjr: Van rá esély, elég fáradtak vagyunk már, ez látszott is a meccsen, nektek jót tett a szünet nagyon.
@Uteapu: @Spigott: Én most nagyon bizakodó vagyok, remélem nem kell csalódnom :) .
@Uteapu: micsoda? Nem csak az otthonit, hanem mostantól mind a 15 pontot...majd az elődöntőben mienk a pályaelőny és a Volán ellen söprés...addigra éppen 200 %-on fogunk pörögni ;-DDD
@forestjr: Nagyon régóta itt van előttem egy üveg bikavér, szeretném már felbontani!
@Uteapu: Tartsd 16 fokon, szombaton bikaviadal! ;)
@forestjr: Akkor készitem a dugóhúzot is.
Gratula az Újpestnek, nagyon pörögtek ma, mi pedig mintha ólomsúlyokkal a lábunkon, játszottunk volna. Hihetetlen sok eladott korong támadásépítésnél a saját harmadban.
Babic meg .......nemmondok semmit inkább, hogy hogy vezette ma a meccset. De nagy marhaságokat fújt ide is, oda is.
Még mielőtt elfelejteném...köszönjük a közvetítést!
@forestjr: nemtudja az agy, mit akar a kéz:) vagy fordítva? :)))
@CTZ78: Inkább mindkettő, a mai napon már csak az alapvető életfunkcióimat próbálom ellátni, ami ezen felül történik, azért nem vállalok felelősséget :) .
100 komment fölött lehet már a bírót?...:)

Kangyal: 2 assziszt...
süti beállítások módosítása