HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Nem tudom szavakba önteni érzéseimet

2010.02.26. 11:32 F. Kapus

Kanadában mindenki boldog, a női válogatott megszerezte az olimpiai bajnoki címet, ráadásul azután, hogy az utóbbi két világbajnokságot elveszítette az Egyesült Államokkal szemben. Shannon Szabados, a shutoutos magyar származású kapus teljesítményéről mindenki nagy elismeréssel beszél. A felhőtlen örömöt kisebb botrány árnyékolja be.

Az aranyat előbb az öltözőben, majd ismét a jégen sörrel, pezsgővel és szivarral ünnepelte a csapat, emiatt vizsgálatot indított a Nemzetközi Olimpiai Bizottság. "Nem hiszem, hogy ez jó reklámja a sport értékeinek" – búsongott Gilbert Felli, a NOB ügyvezető igazgatója. A meccs mindkét gólját szerző Marie-Philip Poulin az MTI tudósítása szerint bajba kerülhet, ugyanis még nincs 19 éves, és Brit-Kolumbiában ilyen fiatalon nem fogyaszthat alkoholt. Ennek ellenére készült róla fotó, amelyen sörrel a kezében ünnepel.

A tinédzser játékát külön kiemelte Melody Davidson győztes szövetségi kapitány: "Klasszikus USA–Kanada meccset játszottunk, keményen megdolgoztunk a vezetésért. Az amerikaiak erősek voltak. Sok fiatal van a csapatunkban, közel hatvan meccset játszottunk már együtt, ők azért lehetnek a kanadai válogatott tagjai, mert megérdemlik. Sokat elárul csapatunkról, hogy a negyedik soros 19 éves centerünk, Marie-Philip Poulin lőtte a döntőben mindkét gólunkat. Soha nem felejtem el első találkozásomat Shannon Szabadossal. Azt mondta, csak annyit kérek tőled, Mel, hadd szerepeljek egy meccsen az amerikaiak ellen. Évek óta nagy a küzdelem kapusaink között, igazi csata ez. Szabados évről évre jobb lett, ezért választottam ma este őt."

Szabadosról az ellenfél szakvezetője, Mark Johnson is beszélt: "Kifogástalanul védett, pedig egy ország terhe nehezedett a hátára. Megfelelt ebben a helyzetben is. Nem tudtunk úgy lőni, hogy a kipattanókból esélyünk legyen gólt szerezni." Maga a kapus így látta: "Nem tudom szavakba önteni érzéseimet. A shutout nem érdekes, ha 9-8-ra nyertünk volna, ugyanilyen boldog lennék. Edzőnk mindig az utolsó pillanatban árulta el, melyikünk kezd a kapuban. A közönségünk hihetetlen hangulatot teremtett. Próbáltam kikapcsolni ezt a tényezőt, igyekeztem nyugodt maradni. Kinéztem a lelátóra, és láttam egy feliratot, büszke dolog kanadainak lenni. Ma este én is büszke vagyok. A csapatba kerülésért folytatott harc soha nem fejeződik be, minden meccs után újra kezdődik."

A kapuból kiszorított legenda, Kim St-Pierre örömébe csipetnyi üröm is vegyült: "Hatalmas meccset játszottunk. Itt volt az egész családom, egy csomó barátom, de nem láthattak védeni. A szövetségi kapitány döntését nem tudom befolyásolni. Ott voltam a padon, segítettem, amiben tudtam. A legfontosabb dolog számomra az érem színe. A ma este az ünneplésé. A hoki hatalmas szelete életemnek. Nem tudom, mi lesz a továbbiakban. 31 éves vagyok, el kell gondolkodnom a jövőmről. De imádom ezt a játékot. Hármunk között hatalmas a verseny a kapuba kerülésért. Tíz éve vagyok válogatott, de csak egy kapus állhatott a kapunkban az olimpiai döntőn."

Caroline Ouellette elárulta, Steve Yzermannel is beszélgettek a mérkőzés előtt. "Azt mondta, legyünk nyugodtak és türelmesek. Megnyugtatott minket, nem kell változtatnunk semmin az olimpián eddig mutatottakhoz képest. Azt tanácsolta, ne pörögjünk túl a bemelegítés során, mert azokra az energiákra a mérkőzésen még szükségünk lesz." Julie Chunak, az amerikaiak közkedvelt játékosának csak kisebb hiányérzete van. "Amikor döntőt játszol, arra gondolsz, kijössz, és a legjobbad formádat adod. Mi ezt tettük, ezért emelt fővel veszítettünk. Nehéz kérdés, mit érzek, mert nyertünk ugyan egy ezüstérmet, de vesztettünk egy aranyat. Ez amolyan keserű édesség."

A torna legértékesebb játékosa a kanadai Meghan Agosta lett, a média all star csapata így nézett ki: Szabados (Kanada) – Ruggiero (Egyesült Államok), Endstrom (Egyesült Államok) – Agosta (Kanada), Potter (Egyesült Államok), Poulin (Kanada). A direktorát szerint a legjobb kapus Szabados volt, a legjobb védő Engstrom, a legjobb csatár Agosta. A pont- és góllista élén Meghan Agosta zárt 9+6-tal.

9 komment

Címkék: kanada egyesült államok női torna

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

öcsém,ha nem jó reklám amit a kiscsaj csinált, akkor miért hangoztatják?
nem igaz,hogy milyen egy... áh!
Talán a szivar kicsit erős volt, de egyebekben ez az eljárás is egy klasszik szemforgatós hülyeség. Szerintem az eljárást kezdeményezők közül is többen pöppentettek már rá legalább egy mary jo-ra életükben...
Azért kíváncsi lennék azok akik beszólnak a csajnak, azok mivel ünnepelnének, ha nyernek egy olimpiát, beülnek vacsizni egy étterembe, vagy megnézik a maunika sót kikapcsolódásnak? :D
@Fulike1: a '91-es canada cup után a canadai válogatott játékosai úgy bekarmoltak, hogy húztak haza mindenkit mint a szánkót.

egyébként vmi szállodában volt a vacsi meg a piálás és olyan jól sikerült, hogy a közel egyméteres kupát sikerült elhagyniuk. mindenki úgy volt vele, hogy majd a másik hazaviszi a trófeát. aztán egy latin londiner találta meg a kupát de fogalma sem volt róla mi az és berakta a szálloda talált tárgyak osztályára. ott pihent majdnem három hétig mire egy sasszemű alkalmazott kiszúrta és bevitte a jégkorongszövetségbe.
Szerintem meg az a jó, ha a törvények mindenkire egyformán vonatkoznak. Ünnepelni vagy éppen keseregni sokféleképpen lehet. Én még emlékszem a 98-as naganói hokitornára -az eső olyan Olimpia volt, ahol az NHL sztárok is ott voltak, így gyakorlatilag minden válogatott a legerősebb csapattal szerepelhetett- és hát az USA óriási magabiztossággal érkezett, aztán a négy közé se jutottak. Ezt követően a szállodában és több szórakózóhelyen be.asztak mint az atom, törtek-zúztak óriási botrány lett belőle, magukat minősítették. Tudom, hogy Kanada nem USA, meg azt is, hogy Ők most örömükben míg akkor bánatukban tették ezt, de számomra azért kísértetiesen hasonlít a kettő. Észak-Amerikai mentalítás? Egyébként úgy tudom, hogy most is akkora volt a botrány, hogy azért derült ki, egyszerűen nem tudták eltussolni. Hát ennyi...
Az oroszok "Sennon Sabado"-nak írták. Tévedtek.
@kovacsistvan: Mindegy, hogy màsok miként irjàk a nevét de nekem jol esik àtérezni, hogy az összes nemzetközi lapok allàhuztàk, hogy A magyar szàrmazàsu nagy Shanon SZABADOS !
A szlovàk csapat fele magyarszàrmazàsu és ott voltak a 4 legnagyobb csapat között és gondolom, hogy bronz érmet fognak kapni !
Ez a szégyen mely Magyarorszàgot betakarja, hogy habàr a téli olimpiàk kezdetétöl ott vagyunk (1924-töl)de most a mi sportoloink sehol sincsennek !
Ermet kapott : Szlovénia,Szlovàkia,Chehorszàg,Horvàthorszàg stb..és mi semmit sem még egy meleg kézfogàst sem !
Sport eredményeink reklektàljàk az orszàg imàzsàt és helyzetét, hogy még a béka segge alatt sem vagyunk hanem a sàr mélyén !
Aszongya a híradó, hogy színonal és verseny hiányában éppen kidobni készülnek a női hokit az olimpiai programból.
Szocsiban azért kíváncsi lennék, hány jegyet tudnának eladni rá :)
@gregory1: Felsoroltál csupa hegyvidékes országot. Nem gondolod, hogy a földrajznak van némi köze az eredményeikhez?
süti beállítások módosítása