HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Nagy változások voltak tőlünk délre

2010.02.23. 08:00 kerusz

Lassan a döntőket játsszák a szlovén, horvát, szerb és osztrák csapatokból álló Slohokej Ligában. Horvátországban elkezdték a küzdelmet a bajnoki címért, Szerbiában még nem tartanak itt. Kattintás után mindent megtudhatnak arról, mi újság déli szomszédainknál.

Nagy változások voltak tőlünk délre, csapatok és sorozatok tűntek el. Megszűnt a Pannónia Liga, így az egyetlen nemzetközi sorozat a szlovének által szervezett Slohokej Liga maradt. Tíz csapat indult, a háromfordulós alapszakasz végére négy részre szakadt a mezőny. Az első négy helyen öt ponton belül sorrendben a Triglav Kranj, a Mladi Jesenice, a Maribor és a Partizan Beograd végzett. Tőlük leszakadva következett az ötödik Hk Olimpija és a Bled, majd újabb komoly ponthátránnyal a Medvescak farmcsapata és a Slavija Ljubljana. Ez a nyolc csapat került a negyeddöntőbe, a Graz farmcsapata és a Mladost Zagreb messze leszakadva a mezőnytől a 27 mérkőzés után búcsúzott.

A negyeddöntőkben 1-8, 2-7, 3-6, 4-5 párosításban játszottak a felek oda-vissza két-két mérkőzést, a jobb csapat lépett tovább az elődöntőkbe. Meglepetés nem történt, az első négyben végzettek nyerték a párharcokat 2-0 arányban. A legérdekesebb a Partizan-Olimpija párharc lehetett volna, de a ljubljanaiak az EBEL-csapat anyagi nehézségei miatt mindenkit felvittek a farmból az első kerethez, akit érdemes volt. A belgrádi visszavágón így is csak nehezen győzött a Partizan.

Az elődöntőket Triglav Kranj-Partizan és Maribor-Mladi Jesenice párokban két nyert mérkőzésig játszották. A Mladi Jesenice, amely szintén meggyengült az idény folyamán az EBEL-esek nehézségei miatt, két aránylag sima mérkőzésen szenvedett vereséget (mindkétszer a Maribor nyert 3-1-re). A másik ágon meglepetés született. A Triglav Kranj végig az első háromban volt az alapszakasz során, a sorozat második felében az élen állt, a Partizan viszont a 4-5. hely között ingázott. Mégis a volt dunaújvárosi Schneider és a korábban a HC Csíkszeredában is játszó Ivan Racek által is erősített csapat jutott a döntőbe kettős győzelemmel. A második mérkőzésen 1100 néző volt a belgrádi Pionir csarnokban. Akit érdekel, a mérkőzést erre a linkre kattintva le is töltheti. A bajnokság statisztikáit, jegyzőkönyveit a liga honlapján lehet elérni.

Maribor-Partizan döntőt játszanak tehát a Slohokej Ligában, ami után kurta bajnoki szezon következik Szlovéniában. A Jesenice és az Olimpija EBEL-csapatainak korai búcsúja sok gondolkodástól kímélte meg az illetékeseket. Hat csapat vesz rész a bajnokságban, a két EBEL-gárda mellett A Slohokej Liga négy legjobb szlovén csapata. Így kimarad a HK MK Bled és a Slavija Ljubljana, viszont a Jesenice és az Olimpija két csapattal indul. A hat résztvevőt két hármas csoportba sorolták (X csoport: Acroni Jesenice, Triglav, Mladi Jesenice, Y csoport: HDD Tilia Olimpija, Maribor, HK Olimpija). A csapatok egy oda-vissza kört játszanak. A 4 mérkőzés után a csoportelsők döntőznek 4 nyert meccsig, a csoportmásodikok a bronzéremért játszanak 2 nyert meccsig. A helyosztókon EBEL-módra 20 percesek lesznek a hosszabbítások, addig, amíg nem születik gól.

Horvátországban négy csapat vesz részt az idei pontvadászatban. A Slohokej Ligában is indult a Medvescak farmcsapata és a Mladost, idén a Pannónia Liga megszűnte miatt csak ebben a sorozatban indult a KHL Zagreb, csakúgy, mint a nyitott pályán játszó és ezért óriási hátrányban levő HK INA Sisak. A Slohokej ligás egymás elleni mérkőzéseket is beszámító, csapatonként hatmérkőzéses alapszakaszt a Medvescak II. nyerte, második a Mladost, harmadik a KHL, utolsó a Sisak lett. Az elődöntőket az elvártnak megfelelően a Medvescak és a Mladost nyerte a Sisak és a KHL ellen. A Medvescak lazán, a Mladost az egyik mérkőzésen küszködve. Hétfő este a döntő első mérkőzése került sorra, ezen a Medvescak II. 5-2-re verte a Mladostot.

A szerb bajnokságban a csapatok túl vannak az alapszakaszon. A tavalyi öt résztvevőből a Partizan a Slohokej Ligába távozott, és megszűnt a HK Novi Sad, valamint a HK Beostar felnőttcsapata. Érkezett helyettük a megszűnt csapatoktól játékosokat kapó és egy ideig a magyar OB I/B-n is gondolkodó Spartak Szabadkáról. Velük együtt visszatértek a nyitott pályás mérkőzések is, a szabadkai vasútállomás melletti impozáns hokistadionban. A maradó három csapat, a Vojvodina, a Spartak és a Crvena Zvezda két oda-vissza kört játszott. A Zvezda kerete gyengébb, mint amely a magyar juniorbajnokságban játszik, mivel az Újvidékről, Szabadkáról, Belgrádból kölcsönkapott játékosok Szerbiában saját egyesületükben hajtanak. Az alapszakaszt megerőltetés nélkül nyerte a legerősebb kerettel szereplő Vojvodina, másodikak a szabadkaiak lettek, harmadik a Zvezda. Magyar vonatkozás még, hogy a második helyen végzett Spartak február 4-én Szegeden játszott edzőmeccset az OB I/B-s Tisza Volánnal, 8-5 arányban nyertek a vendégek. Egyszer majd hazajön a Partizan a rájátszásra, de egyelőre még nem tudni, hogyan rendezik azt meg. Eredmények, tabella itt található.

22 komment

Címkék: horvátország szlovénia szerbia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"a második helyen végzett Spartak február 4-én Szegeden játszott edzőmeccset az OB I/B-s Tisza Volánnal"
Most kerestem vissza a február 4-i és 5-i Délmagyart. Egyetlen szóval se írták, hogy lesz/volt edzőmeccs. Szégyen. Bár most kicsit cifrább szavakat is tudnék írni.
@kovacsistvan: es az eredmeny mennyi lett?
@qx92: alulról felfelé a harmadik sorban megtalálod :)
@AG 2.0: boccs figyelmetlen voltam :)
Talán érdemes lenne valamilyen formában egyesíteni a Mol Ligát a Slohokej Ligával.
Közben újabb bosszantó dolog Szegeden: mindig délután háromkor kezdett idén a Tisza Volán, de most vasárnap és jövő hét vasárnap 18:30-kor és 18:00-kor fog... Így én se érnék haza az olimpiai döntőre. Viszont a játékosok se fognak, sőt, az újvárosiak teljesen lemaradnak.
@Zigi: Ugyanezt mondom már egy ideje! Szívemből szóltál! Nem hiszem, hogy megolhatatlan feladat lenne. További lehetőségeket nyitna meg a magyar (és a többi érintett) hoki számára és nem hiszem, hogy túl nagy + anyagi áldozattal. Szlovénokkal úgy tudom jó is a kapcsolat már évek óta! Írjuk ezt be máshová is, propagáljuk ezt a dolgot!!! Üdv.
@kovacsistvan: Én szegedi vagyok, te is? Ha igen és nem sértelek meg vegyük már fel a kapcsolatot!!
@suomi 1995: Volán-meccsre szoktál járni? Ott összefuthatnánk. Engem könnyű felismerni, jégkorongmezben vagyok.
@kovacsistvan: 3500 ember között? Hát nem tudom. Valami + ismertetőjel vagy egyéb? Itt az e mail címem: festoszabolaci@freemail.hu Üdv.
@suomi 1995: Nem az a Volán :) A Tisza Volán nálam a Volán. Bárcsak Szegeden is lenne OB I. és 3500 néző...
@suomi 1995: @kovacsistvan: Lesz OBI Szegeden, hogy alakulnak mostansag a dolgok?
@Joegep: Ígéret van, időpont nincs (talán három-négy év?).
Nem hiszem el, hogy ne lehetne jégkorongozó egyetemistákat Szegedre csábítani.
@kovacsistvan: De konyorgom,nem hiszem el,hogy egy Szeged szintu varosban ne lenne penz egy OBI-es csapatra, ha jol tudom meg foci sincs ami elvinne a penzt... En szurkolok nektek, na meg Gyornek,Debrecennek,Kaposvarnak,Jaszberenynek,Zalaegerszegnek hogy legyen profi jegkorongotok!;)
@Joegep: Pénz volna, akarat nincs. A jégpálya ugyanúgy néz ki, mint 15 éve, leszámítva az eredményjelzőt.
@kovacsistvan: szegeden van utnapotlas?
@qx92: Több, mint tíz évvel ezelőtt volt egy Szeged-Szabadka mérkőzés, ami két harmad után 2-6 volt. A harmadik harmadra bejöttek az akkori 8-10 évesek játszani. Kb. tizenöten voltak. Ők nem tudom, hova tűntek.
Hogy van-e utánpótlás? Többnyire önálló csapatot nem tudnak indítani, így kölcsönadják őket erre-arra.
@suomi 1995: nem akarlak megsérteni, de Szegedről könnyen beszélsz.
pedig csak az egyik tagra kell ráklikkelni, és sokat olvasni, a kommenteket is.
http://jegkorong.blog.hu/tags/horvátország
@Lazlee: Megvan a 3 jegyed, de érj ki please időben a meccsre (minimum 1 órával előbb!), mert elég sokan "időben" ki fognak jönni vasárnap is... Ha ott vagy már a parkolóban, hívj!
Valaki jön ma a Tisza Volán-MAC meccsre? Ez lesz az utolsó a szezonban.
süti beállítások módosítása