HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Véglegesek az olimpiai játékoskeretek

2010.02.16. 09:41 F. Kapus

Este megkezdődik a férfi jégkorongtorna Vancouverben. Helyi idő szerint hétfő délben kezdődött az ülés, amely végén a csapatok megnevezték végleges olimpiai keretüket. Húsz mezőnyjátékost és három kapust írhattak fel az országok, ezen a névsoron később már semmilyen indokkal sem lehet változtatni. Egyedül a svájciak nem vártak a végsőkig, ők már vasárnap bejelentették, kiket neveznek. A nevezési játékszabályokról korábban írtunk összefoglalást. Jó néhány változás történt, ezeket is részletezzük.

Svájc előzetes keretében négy változás történt. Egy kapus, két védő és egy csatár dőlt ki a sorból, sorrendben Martin Gerber, Roman Josi, Goran Bezina és Kevin Romy. Helyettük Ronnie Rüeger, Philippe Furrer, Patrick von Gunten és Romano Lemm kap lehetőséget.
A svédek kényszerű cserét hajtottak végre, Tomas Holmström helyére Johan Franzen érkezett. Norvégia Morten Ask helyett Jonas Andersent jelölte a keretbe. A legnagyobb érvágás kétségkívül Fehéroroszországot érte. Hat módosításra kényszerültek, két legjobb csatárukat elvesztették Andrej Kosztyicin és Mihail Grabovszkij személyében. Velük meglepetésre is képesek lettek volna, meglátjuk, nélkülük mire mennek. Nem lesz ott Vancouverben Andrej Antonov, Andrej Basko, Vagyim Szuszko és Alekszandr Szirej sem. Nevezték Szergej Koloszovot, Andrej Karjevet, Alekszandr Makrickijt, Alekszandr Rjagyinszkijt, Konsztantyin Zaharovot és Dmitrij Meleskót.

A szlovákok Richard Lintner hátvéd helyére Ivan Barankát állították. A német csapatban Jason Holland bekket Sven Butenschön, Alexander Barta és Philip Gogulla csatárokat Jochen Hecht és Kai Hospelt helyettesíti. Butenschön személyében egy korábbi, Hechtében egy jelenlegi NHL-essel bővült a kínálat.

Több olyan játékost is neveztek a csapatok, akik szereplése kérdéses volt. Ott lesz a kanadai Getzlaf, a szlovák Gaborik, Marian Hossa és Satan, és a hírek szerint a tegnapelőtti vancouveri edzést sérülés miatt idő előtt befejező svéd Peter Forsberg is. Ugyanakkor a szlovák tv hírei szerint Gaborik és Satan sérülés miatt valószínűleg kihagyja az első mérkőzést. A 12-ből 5 csapat nem kényszerült változtatni előzetes csapatán: Kanada, Csehország, Finnország, Lettország és Oroszország. 

Az olimpiai játékoskeretek:

A csoport

Egyesült Államok
Kanada
Norvégia
Svájc

B csoport

Csehország
Lettország
Oroszország
Szlovákia

C csoport

Fehéroroszország
Finnország
Németország
Svédország

46 komment

Címkék: olimpia játékoskeretek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hajrá oroszok!

OFF: tudja valaki mikortól lehet venni jegyet a Pannon hoki-ra?
1. Sved 2. Kanada 3. Orosz Ezek a realitasok. Nagy meglepetes akkor sem lesz, ha helycserek tortennek. 4. Finn vagy USA esetleg a csehek. Helycsere itt is lehetseges.
nálam a sorrend: 1. orosz (vagy finn), 2. svéd, 3. kanada, 4. USA.

Amúgy a svéd keretben miért csak 15 játékos van?
@csarpi: Valószínűleg emberi mulasztás az oka, bár a németben is csak 17, a norvég-cseh-szlovák hármasban 19 a mezőnyjátékos, vélhetően előbb-utóbb feltöltik. A végleges svéd amúgy itt van:
swehockey.se/ImageVault/Images/id_5897/scope_0/ImageVaultHandler.aspx
Forsberg megsérült? Nem létezik :P
Hajrá Tommy Jakobsen!:)
Az USA keretébeől - nem vitatva a behívottakat - némileg hiányolom Andersont a kapusoknál, szerintem nagyon nagy formában véd.
Az oroszok nagyon erősek, a lehetőségekhez képest mindenki ott van.
Másik kedvenceim a Finnek, elég izmos kis csapatot visznek, remélem jól megy majd nekik.
Forsberg szerencsére játszani fog, ebben biztos vagyok.
A szlovák keretből nagyon hiányolom Sevelát :))))
@check: Te sem szereted a szlovakokat? :)
Nálam: 1. Kanada 2. Oroszország 3. Finnország 4. USA
HAJRÁ SVÉDORSZÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁG.
Véleményem szerint az oroszok a legeséjesebbek sajnos, utána Kanada és Svéd. De és hangsulyozom de, a pillanatnyi forma fog döntenteni akármelyik csapat megnyerheti az olimpiát kivéve persze a gyengébbeket.
A fontos jó mérközések legyenek és adjunk hálát az istennek ,hogy ilyen jó szinvonalú mérközéseket nézhetünk.
Áljen a jégkorong
@csatoimi: Tommy Jakobsen!:)
Egy kitünő norvég játékos
Jagr jó húsban van, a legkövérebb a csatárok küzül (kivéve Thornton) testmagassághoz képes pláne. :)
Az én tippem: 1.CAN, 2.RUS, 3.SWE, 4.USA
@csatoimi: Nem énsem szeretem a szlovákokat,csak azért irigykedek rájuk,hogy nekik van Gáboríkjuk,meg Hossájuk.Nekunk sajnos nincs.Marad a tv.Jo szurkolást neked is,és orulok hogy megjosoltad a z uveggombodbol az egész olympiát.
tippelek egy merészet:
1. USA, 2. Kanada 3. nem érdekel
Dráma lesz a döntőben kanadai nagyhalállal, USA mennybemenetellel.
@Dukla Trenčín: En meg csak nem is irigykedem rajuk, sot, sok sikert kivanok nekik, en nem fogok nekik szurkolni az biztos, de attol azt csinalnak amit akarnak, vagy amit tudnak.
@csatoimi: a legmagyarabb csapat ellen szurkolsz?
@F. Kapus: Nos ezért szulkoljatok nekik.Jo szurkolást mindenkinek!Ma kezdodik,amire várunk.
kikerült Leino a keretből, vagy bent se volt? Szar idénye van ez igaz, de szerintem elfért volna ott.
@F. Kapus: Ennel magyarabb csapatot meg ismerek es azoknak sem szoktam szurkolni.
@csatoimi: norvég védő, nagyon jó játékos. Tavaly még a Grazban játszott...
@AVfan: Elnezest kerek, de sosem hallottam rola.
@AVfan: Amit még érdemes tudni róla, hogy nagy becsben őrzöm a botját, amivel a 2002-es fehérvári Div1 VB-n játszott. :))
Talán lesz tippverseny később, addig is szerintem:
1. Rász-szí-já

2. Kanada
3. Svédország
@csatoimi: A szlovákokon kivul még szurkolok testvérunknek,második hazámnak csehországnak,és azért még az USA-nak mert Stastný képviseli szlovákiát ott is.
@KCs: nekem is van egy Jakobsen botom, szintén a 2002-es vb-ről...
@AVfan: Úgy látszik, a feljutás elmaradása miatti bánatában elosztogatta a botjait. :D
@AVfan: Szerintem nyertem :) Nekem 2002-s Vb- ről Ladányi ütője van meg.
@KCs: én nem tőle kaptam, hanem a Volán akkori managerétől, egyéb más ereklyék mellett. A vb utolsó napján sikerült együtt bulizni Jakobsennel.:)
Szerintem:
1. RUS 2. SWE 3. CAN 4 USA
@AVfan: Én se konkrétan a játékostól kaptam, de nyilván a beleegyezése nélkül nem lehetett volna elajándékozni a felszerelési tárgyait.
A finn keret is nagyon komoly!!!

Megérdemelnék...

Amúgy hajrá svédek!
A finnek egyszer csak nyernek. Szerintem most : )

Ihanaa Leijonat Ihanaa!

Vagy hogy egy klasszikust idézzek: "Basszál oda, Vejnemöjnen!" : )))
A finneknek senki?!

Pedig a legnagyobb arcok voltak Svájcban a szurkolóik.

A nagyoknak már annyian nyomnak, úgyhogy akkor én a "testvéreinknek": Hyvä Suomi!! :)
@AVfan: Most mar rajottem, hogy miert nem ismertem eddig . . . hisz en nem voltam abban a buliban, a vb utolso napjan. :) Mar kezdtem megijedni, hogy mint jatekos kimaradt nekem.
@Von Siebenbuergen: :)) Szerintem is ők durrantanak nagyot, az első háromban lesznek.
@durex26:
A szűk keretben már nem volt benne Leino. Én igazán azt nem értem,hogy a carolinás Jussi Jokinen miért nem fért be..
Hajrá finnek!
@zsakfos : Őt észre se vettem, viszont Hagman mit keres ott?? Ááá nagyon remélem, hogy bizonyít...
Nem vagyok nagy hokis (őszintén szólva sajnos nem nagyon ismerem a sportot, de tetszetős), de már nagyon várom a mindjárt kezdődő férfitornát, mert a nőitől már kivagyok. USA-Kínát akkor hagytam abba nézni, amikor elkezdtem sajnálni a kínaiakat (azért az már nem egészséges :)). Szal remélem most egy kicsit közelebb kerülök ehhez a frenetikus sporthoz.
"Jó estét, jó szurkolást!"
@székely hokis: Ha muszáj,akkor inkább a ruszkik legyenek olimpiai bajnokok"sajnos",mint székelyföld!!
Remélem, a svédek újra nyernek! Előszedtem a féltve óvott videókazik közül az 1994-es döntőjüket Kanada ellen. Ideális holnap délelőtti programnak ígérkezik. :-)
@csatoimi: szerencsére sokan ismerjük a nevét a jégpályáról is. Letett ezt-azt az asztalra...
Hajrá Suomi, hajrá Finnország! Lehtinen, Koivu, Peltonen, Selanne, Kapanen... Legutóbb egy hajszálon lógott, most meglessz!
süti beállítások módosítása