HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A fiúk nem bánthatják a lányokat

2010.02.02. 17:39 Hblog

A Budai Bocsok rendezésében szuperminitornát rendeztek a BHG-jégpályán. Hat csapat vett részt, a Bp. Stars, a Bp. Stars-Lobogó, a Gepárdok, a Dragó Skorpiók, az FTC és a Budai Bocsok. A küzdő felek körmérkőzéseket játszottak. A versenykiírás értelmében ebben a korosztályban a gólokat még nem számolják, így a torna végén minden fiatal hokis aranyéremmel térhetett haza. A nyolcévesnél fiatalabbak szülői és hozzátartozói igazi meccshangulatot teremtettek a pálya körül, hangosan és sportszerűen biztatták a fiatalokat. Folytatva a sokéves hagyományt szombaton a Budai Bocsok szuperminicsapata kapott teljes felszerelést a magyar jégkorongszövetségtől. Minderről rendhagyó módon részletes videós anyagban számolunk be, érdekes interjúkkal megtoldva.

 

52 komment

Címkék: videók szupermini budai bocsok u8

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A legkisebbek és mégis a legnagyobbak... :-DDD
"Bp. Stars-Lobogó" - Kicsit pikánsan hangzik a két szó egymás után :)
az a lobogó csak azért van, hogy a ix. ker tudja támogatni a starokat
Balazs mire 20 eves lesz, magyarorszag legnagyobb lesipuskas gollovojeve fog valni kippatanokbol szerzett talalatokkal es ki masnak koszonheti majd? hat anyukajanak mer hat azer megiscsak amit anyu mond az ugy van:)
jopofa a gyerek nagy bunbanoan bevalja , hogy hat megis csak meglokte az ellenfelet :D
@qx92: Balazs, figyelj mar a kipattanora!:))
"Hááát nekem nagyon tetszik, mert erősek a combaim tőle" :))
Milyen jó ha van segítsége az edzőnek:-))))
IGAZI HOKIS ANYUKA:-)))
Kár volt azt a gáncsolós részt bevágni. A gyerek azért szeret hokizni, mert lehet jókat gáncsolni??!! Egy kicsit le kéne vele ülni beszélgetni. Az én fiam például gólt lőni szeret.

Ezzel megint sikerült elijeszteni néhány szülőt ettől a sporttól. Nem kéne inkább már ebben a korban megtanítani, hogy mit szabad és mit nem? Szuperminiben még tiltott a test a test elleni játék (meg a pattintott lövés), csakhogy a meccseken jófórmán egyáltalán nem fújnak le semmit. Szeptember óta 10 tornán voltunk a gyerekkel, és eddig összesen 3x láttam, hogy befújtak volna egy szabálytalanságot. A bírók általában idősebb korosztályú hokis gyerekek (12-14 évesek), akik vagy nem mernek büntetőt fújni, vagy egyszerűen tojnak rá. Ja és persze mindíg vannak szülők is, akik "harcra" buzdítják a gyereket.
Teljesen egyetértek abban , hogy sajnos már ebben a korban rengeteg gyerek és csapat előszeretettel játszik testtel ill. ami nagyobb baj durván.
Talán éppen ezért jó , hogy benne van az összeállításban ki mit szeret a hokiban.Ezen a tornán hivatalos bíró volt és nem is volt probléma,mert sem edző sem szülő nem merte az ítéleteket megkérdőjelezni.
És a lényeg amit mondtál , hogy gólt szeressen lőni és tisztelje az ellenfelét is.
Istenem, add hogy sose legyeb beszolo, bekiabalo apuka. Amen :)

MAC h h nem volt ott?
A legaranyosabb rész a végén volt!!
Edző: "Ha a bíró ítél valamit, Te ne bólogassál, jóó? Ezt ne kezdjük el már most, jóóóó???"
Riporter: "Nem volt igaza a bírónak úgy hiszed?"
Gyerkőc: "DEeeee! :("
Riporter: "Mit ítélt?"
Gyerkőc: "azt hogy arréb löktem :("
Riporter: "és jogos volt a bíró ítélete ezek szerint?"
Gyerkőc: "Igeeen :("

Ez annnnyira éééédes!!! :)
Igazi kis sportemberke, aki tudja mi a tisztelet és megértette az edzőbácsi mondanivalóját!

Testjáték... Elméletileg még az előkészítő korosztályban sem engedélyezett a testjáték... Sajnos ezzel sokan nincsenek tisztában (gyerekek, edzők, szülők). Mondjuk ha két olyan csapat találkozik egymással, amelyik tud szabályos testjátékot játszani, az egy bizonyos szintig nem vészes, viszont elég ritka az ilyen sajnos. Azok a csapatok képesek erre, ahol a gyerekek szinte kiválóan korcsolyáznak és emellé remek játékitelligencia is társul. Mondjuk ezeknél a csapatoknál már önmagában kevesebb a kiállítás, mert egyrészt lekorizzák az ellenfelet, másrészt már egész szép támadásfelépítéseket lehet látni, amit az ellenfél jó esetben szemmel tud csak követni, rosszabb esetben azokkal a bizonyos testjátéknak nevezhető valamivel, amikor fen a könyök, fenn az ütő vagy már csak az ellenfél hátát éri el.

Ezek a gyerkőcök ráadásul még maguktól a vonalban is képesek minden előzmény nélkül elesni, kicsit koordinálatlan a mozgásuk. Én pl. éppen ezért tartom fontosnak a testi épségüket, no meg azért, mert abban a korban óriási fejlődésen esnek át anatómiailag és sérülékenyebbek. Azok után meg különösen fontosnak tartom a testjáték kiszűrését, hogy pár éve az egyik gyerkőcnek mellettem egy méterre tört el a combcsonja, ráadásul úgy, hogy a csont egymás mellé csúszott... Azt hozzá kell tegyem, hogy egy teljesen ártalmatlan ütközés volt, egyik sem akarta leütközni a másikat, de ez a kisfiú elég szerencsétlenül csúszott neki térddel a palánknak.
Ezzel nem a szülőket akarom elrettenteni, hanem arra próbálok célozni, hogy nem véletlen ha egy szabályosnak tünő ütközésért kiteszik a csemetéjét 1,5 percre.

A dolog szépsége pedig az, hogy a KISEMBER sok szenvedés, tolókocsizás, járókeretezés és rehabilitáció után olyannyira felépült, hogy a nevét ott olvastam a kölyök "válogatott" névsorában bő egy-másfél évvel később a sérülés után. Kívánom neki, hogy a felnőtt válogatottságig meg se álljon!
@pokerface: testjátéknak nem nevezhető valamivel... a nem szó kimaradt
@pokerface:
ja ja de azért

Ssoktatni kell őket ahhoz, hogy ebben a sportban összeérnek a játékosok. A durva levadászást pedig hazaküldéssel jutalmazni.
De ha az lesz, hogy minden apró ütközésért leküldik a gyereket akkor hova lesz a bátorság és a keménység?
Márcsak bénaságból is egymásnak mennek. kis testükkel nem sok kárt okoznak, lássuk be.

Egyébként elők-ban van testjáték.
az általad elmondottakkal egyetértek, de az a baj, hogy jönnek egyszer csak olyanok akik már játszanak testtel, és akkor ott a baj. Van ahol nem is gyakorolják hangsúlyosan edzésen és van ahol igen. Akkor van zizi, ha ezek összekerülnek, hiába a kiállítás. Ráadásul általában a lassabb gyerek él ezzel a lehetőséggel, és így általában elé megy az ellenfélnek és viszi a karjait.

Akkor van baj ha van a korongvezető játékos, aki koránál fogva a korongot bámulja leszegett fejjel, és jön isten ökre aki meg csak a játékost.
és bumm. Milyen nyugis lenne ha ezek a második típusu gyerekek is ebben a korban (szmini) még inkább a korongot néznék, azzal próbálnának kezdeni valami nem az embert jégre tenni.

Imerek olyan gyereket aki otthon a tv előtt ült és ráesett a csillár. (egyébként nem:))

De MINDEN veszélyes, ha eszetlenül csináljuk.

de durva hosszú lett.
Nos, a BPS-Lobogót nem a IX.ker. támogatja, hanem a Budapest Start déli csapata. A Lobogó megnevezést pedig a Lobogó utcai jégpálya miatt használja.
A test-test elleni játék és a pattintott lövés valóban tiltott, de egyetértve jimmywhite74-el, a bírók (azaz a kissrácok, akik eljátszák ezt a szerepet) nem alkalmaznak nagyon szabályokat. Hozzáteszem, a BPS-Lobogó-nál még edzésen is tiltott a test-test elleni játék, és a pattintott lövés. Elég sok tornán voltunk, és elég szomorú a tapasztalat azzal is, hogy más csapatok mennyire tartják be azt, hogy ez szupermini torna. Az én fiam nem egy kistermetű 6,5 éves srác, de néha én is megijedtem, hogy mekkora gyerekeket küld fel az ellenfél edzője.
Az MJSZ pedig nem nagyon foglalkozik a szabályok betartásával. Az utánpótlás, ami szuperminiben elkezdődik, jórészt vagy szponzorok segítségével műkődik, vagy a szűlők tesznek meg mindent, hogy segítség a csapatokat.
Főbocs-al nem értek egyet, mert ezen a tornán a "hivatalos" bíró alkalmatlan volt a vezetésre. Lehet, hogy nem egy tornán voltunk? :-)
Bocs, hogy hosszú lett.
@fradigy: MAC nem volt. Fradi,Bocsok,Gepárdok,Drago,Budapest Stars és BPS-Lobogó.
@jimmywhite74: Figyi Drága Csillag Bogár
A testjáték, lehet, ilyen kicsiknél nem megengedett, de ha majd ott tart, ahol mondjuk én, akkor rájön nem kell mindig eltürni, hogy a fiúk agyba-főbe rugdossák a pályán azt a kislányt. Szerintem nagyon cuki volt, mert ő legalább felvállalta, hogy ha kell, kigáncsolja az elenfelett, de menni fog mint a tank.
Azt hiszem tudom, kik a szülei, mert az ice centerben láttam, hogy úgy felrugta és bottal ütötte a "szuperminis" 11 éves ellenfél, hogy a kislányt a meccs után a spori látta el.
Nem feltételezem senkiről, hogy csak a gáncsolás miatt játszik, de ha igen akkor menjen cselgáncsra.
Nekem úgy tünt a játéka, hogy ha bántják őt, visszaadja, ha kell 100x is.
Üdv
Karesz
@ordogke: Köszönjük. :-)
" A szuperminis 11 éves" ellenfél pedig megjárta, mert a kislány szétcselezte őket. :-)
@ob4: Jogos, bár emlékeim szerint korábban szerepelt ez a kitétel a versenykiírásban.

Az rendben van, hogy magasabb korosztályban már van ütközés, de szerintem 10-12 éves gyereknél még az lenne a fő cél, hogy megtanuljon korcsolyázni és korongot vezetni. No meg szeresse a játékot. Éppen elég változás nekik az, hogy előkében már nagy pályán játszanak, van les és tilos, no meg büntetésnél ki kell ülni a padra.

A másik, hogy óriási különbség van gyerek és gyerek között. A megtermett gyerek nyílván kihasználja erőfölényét, míg az ugyanolyan korú nem tud ezzel mit kezdeni, max. elmegy a kedve a játéktól.
Nem lenne egyébként különösebb problémám a testjátékkal, csak tanítanák meg nekik, hogy mit jelent szabályosan ütközni. De sok helyen még a korizásban és korongkezelésben is nagy lemaradás van.
Amint már említettétek, hogy egy lapáttal rátesznek erre a szülők is, néha edzők is, amikor kiabálják nekik, hogy "edd meg" stb.
@pokerface: Minden szupermini torna előtt, megkapjuk a sorsolást, valamint a részvételi szabályokat. Ott is le van írva, hogy mi a megengedett és mi nem. Ennek ellenére néha olyan érzésünk van, hogy vannak edzők, akik nem tudnak olvasni... Tisztelet a kivételnek. Sokan ilyenkor azt mondják, hogy nézzük meg mi megy külföldön. Ott már ilyen ídőseket is nevelnek az ütközésre. Ezzel mi továbbra sem értünk egyet. Tanuljanak meg korizni, passzolni, élvezzék a játékot és ne féljenek.
@Gab78: a Lobogó utcai suli a 9. ker önkormányzat által fenntartott intézmény. Ez az egy oka van Hardi alpolgármester úrnak szivattyúznia a pénzt a Starsba.
Érdekesek az arányok:
www.ferencvaros.hu/images/bizottsagi_jegyzokonyv/358/0506_8.doc
www.ferencvaros.hu/images/bizottsagi_jegyzokonyv/346/0326.doc.
@Gab78: ennyi, teljesen egyetértek.
A külföldi példára még annyi megjegyzésem volna, hogy azért azt is érdemes megnézni, hogy azok a gyerekek hogy korcsolyáznak és miként kezelnek korongot, a háromszög elmélet alkalmazásáról már nem is beszélve. Nem kell messzire menni, Szlovákia... Egyszer voltam egy mini tornán, ahol részt vett egy kassai csapat is, hát mit ne mondjak, előkészítősöket megszégyenítő módon korcsolyáztak és stabilan álltak a lábukon.

Egyszer hallottam, nem tudom mi igaz belőle. Amerikában talán serdülő korig nem nagyon erőltetik a testjátékot, mondván előbb legyen meg hozzá a megfelelő koritudás és nem utolsó sorban az erős felépítés ill. kondi. Ez utóbbi roppant sokat számít.
@Rock me Amadeus: Szuperek a jegyzőkönyvek. De valamit nem értek. Én hetente 4X megyek oda, és ennek a pénznek a nyomát sem látom. Bár, az tény, hogy a 3,5 millió HUF nem kevés. Persze, az sem elhanyagolható, hogy gyakorlatilag a IX.kerületben nem nagyon van más hely ahol korizhatnak a gyerekek. És itt nem a BPS-Lobogó szupermini csapatára gondolok elsősorban. Ha látnád, hogy mennyien használják ezt a pályát korira, és milyen körülmények között vannak a két kis öltözőbe, valamint az egy nagyobba bezsúfolva a gyerekek, akkor jogosan merülne fel benned is a kérdés, sok vagy kevés ez a pénz? Bennünket nem érdekel ez a pénz. Van egy jó edzőnk, egy szerintünk jó szuperminis csapatunk, látjuk a gyerekeken, hogy szeretik és élvezik a sportot, szerintem nem kell ennél több.
@pokerface: A serdülőkor pedig nem 6-8 éves között van. :-) De persze ettől el lehet térni itthon is. Hiszen az edző felfogása határozza meg a gyerek hozzáállását is. Ha az edző erre neveli, hogy ütközz, akkor ezt fogja tenni.
@Gab78: no igen :) de mondom nem tudom mi igaz ebből, bár a magasan fejlett tengerentúli hokiból kinézem ezt a felfogást. Már csak azért is mert hihetetlen korongkezeléssel rendelkeznek már utánpótlásban is és lehet az eredménye annak is, hogy az elején inkább erre fektetik a nagyobb hangsúlyt.
@Gab78: ismerem a pályát, még a Duna Plázás időkből, bár gondolom nem ugyanaz a jég:-P
Hogy mire megy a pénz, az tényleg jó kérdés.
@Rock me Amadeus: a jéggel nincs gond. :-) a pálya is alkalmas edzésre. :-) és mi szeretjük. :-) a Duna Plaza sem volt semmi, ez tény.
@Gab78: www.youtube.com/watch?v=B-sJ7sI_nXw
Ez elvileg amerikai meccs, Ők szerintem előkészítő vagy mini korúak lehetnek, az ütközési szándéknak nyomát sem látni, csak a korongra koncentrálnak.

Egy kicsit off, de szintén gyerekek és brutál :)
www.youtube.com/watch?v=5WEYvKc8K7U
@pokerface: első videó: szerintem minik. nagyon ügyes a kissrác. :-) ahogy végigszlalomozik. :-)
másik videó: láttam korábban én is. szerencsére ilyen a szuperminiben nincs. vagyis eddig nem volt, és én bízom benne, hogy nem is lesz.
@ordogke: Köszönöm a kedves megszólítást!

Nem voltam ott, csak a videóból az jön le, hogy azt szereti a hokiban, hogy lehet lökdösni, meg gáncsolni.

Szerintem egyébként ma már korral nem nagyon mernek csalni a csapatok, minden gyerek 2002 után született, csak ebben az életkorban nagy lehet a testi különbség. Ha meg valaki huncutságot tapasztal, akkor ellenőrizni kell az igazolásokat. Minden játékosnak fényképes igazolással és sportorvosival kell rendelkeznie.
@jimmywhite74: Nincs itt semmi sumák az igazolásoknál, ugyanis a lányok +2 év előnyben vannak. Tehát serdülő korig a 2 év korkülönbség megengedett, szakmain fogalmazva lejátszhat az alsóbb korosztályba. Tehát egy 18 éves lány játszhat a serdülők között vagy 16 éves a kölyökbe és így tovább.
@jimmywhite74: Valóban nagyon nagy a testi kulönbség, de azért néha elgondolkodtató méretű gyerekek kerülnek a pályára bizonyos csapatoknál (fiúk is). A fiam átlagos méretű 2002-es. A csapatában van 2 gyerek aki nála 1 fejjel nagyobb és 15 kilóval nehezebb. De amikor a pályán az ellenfélnél meg van 2-3 olyan gyerek aki náluk is 1 fejjel nagyobb és 10 kilóval nehezebb az már beindít némi kétkedést. És sajnos az igazolásokat ugyan ellenőrzik a meccsek előtt, de azokat nem párosítják össze a gyerekekkel úgy mint pl. az előkészítőben. Tehát csalni ugyanúgy lehet sajnos és van is edző aki megteszi. Mindezt úgy hogy elvileg valóban nem számolják az eredményt. És mit tanulnak meg a kicsik? Hogy lehet csalással nyerni. Ezt nagyon szomorúnak tartom.
@pokerface: Szia! Engedd meg, hogy pontosítsalak! Kölyök korosztályig "csak" 1 év előnyben vannak a lányok, serdülő korosztálytól kezdve engedélyezett a +2 év korkülönbség.
Illetve amikor mi voltunk érintettek a szupermini és mini korosztályban, akkor a lányok saját korosztályuknak megfelelő csapatban játszottak, mert abban a korban még semmi sem indokolja a visszajátszást. Nem tudom, hogy most milyen szabály vonatkozik ezekre a korosztályokra, de az biztos, hogy EK-ban és kölyökben az előbb említett +1 évet alkalmazzák.
@MeLa: Annyit hozzátennék, hogy hivatalosan szuperminiben nincs visszajátszás. Elvben. A gyakorlat nem mindig ezt mutatja.
@MeLa: igen jogos. Utánanéztem pontosan. Kölyökbe és előkészítőbe 1 év, serdülőbe 2 év, ifibe viszont korlátlan. Szuperminibe, minibe nincs lejátszás, bár el tudom képzelni, hogy külön engedély esetén előfordulhat olyanoknál, akik későn kezdenek el hokizni. 2 éve találkoztam utóljára minivel. Előkébe, kölyökbe meg általában ugyanannyi idősek a lányok is, mint a fiúk, serdülőben pedig talán csak az Üröm csapatában van néhány lány.
@Gab78: ők valószínűleg később kezdtek, lehet éppen ezért szeretnek gáncsolni, mert másképp nem tudja utólérni :)
@pokerface: azért, ha megnézted a videókat, feltűnhetett a méret eltérés. :) de nem baj. alapvetően így még édesebb ha győzünk. :-) ami pedig szerencsére (vagy a koritudás miatt? :-)) gyakran megesik. :-)
@pokerface: ismét kell, hogy pontosítsalak... :) Serdülőben az Ürömön kívül Starsban, a MAC-ban is játszanak lányok, a kölyök korosztályban pedig igen szép számban szerepelnek olyan lányok, akik a fíúkkal együtt kezdték a jégkorongot, s immár több, mint 6-7 éve művelik ezt a sportágat.

jegkorong.blog.hu/2009/09/08/dolgozik_a_noi_utanpotlas_valogatott
@pokerface: a gáncsolásról csak annyit, hogy nálunk az edzéseken is szigorúan lépnek fel az edzők ha gáncsolnak a gyerekek - a sportnak a sportszerűségről és a fegyelemről is szólnia kell, természetesen a játék maximális élvezete mellett. De egyetértek, sokszor tapasztalom, hogy nagyobb és kezdőbb vagy ügyetlenebb gyerekek folyamodnak a gáncsoláshoz illetve sportszerűtlen lökdösődéshez. Csak ha van 20 kg különbség akkor ez már veszélyes is, nem csak szabálytalan.
@MeLa: Nekem ne mondd... :)
De köszi a pontosítást, MAC-ban valóban a tavalyi (2008) év női játékosa játszik, a Starsra nem emlékszem. Testközelből nem volt hozzájuk szerencsém, talán ezért maradt figyelmen kívül, elnézést kérek ezért.

Az U18-as válogatottól szerintem sokat várhatunk, mert Ők már tényleg együtt kezdtek a fiúkkal és egyáltalán nincs lemaradás velük szemben.
@MeLa: ja és én bízom bennük nagyon, mert bosszantó, hogy a női jégkorongot holmi curlinggel és műkorcsolyával hasonlítják össze és lenézik az egészet. Khmmm :)
De azt valahol mindenki figyelmen kívül hagyja, hogy a kimondott női csapatok mögött semmiféle egyesületi támogatás nincs és mindent maguknak kell előteremteni. Ez szerintem inkább becsülendő kell legyen, mert szerintem nem kis áldozat ha valaki pl. úgy űzi ezt a sportot, hogy otthon éjfélkor 3 kisgyerek várja.
@pokerface: upsz, látod figyelmetlen voltam és az UTE-t kihagytam, ahol kölyökben az elmúlt év (2009) női játékosa játszik.

Most mindenki azon dolgozik, hogy ezeknek a lányoknak is legyen "kifutásuk", ne kelljen az aktív sportot 18 éves kor után befejezniük.

A fiúkhoz hasonlóan, idén tavasszal az U18-as női válogatott számára is megrendezésre kerül egy 4 nemzet torna, amely remek lehetőséget biztosít majd arra, hogy lemérjük hol is járunk, milyen irányt kell választanunk a sikerhez vezető úton. Részletek hamarosan...
@MeLa: Na akkor legyünk pontpsabbak :) Fradi kölyök csapatában is több lány játszik :) Mint ahogy több más csapatban is ebben a korosztályban. Én előzőleg csak a serdülőkre gondoltam.

A részleteket pedig várjuk izgalommal :)
bpslobogo.gportal.hu/
vannak képek, hírek. igyekszünk mostantól frissíteni időben.
@Gab78: akkor egy kicsit dicsekszem én is... Megújult honlapunk: www.machoki.hu
@MeLa: Bár nem dicsekvésnek szántam,de köszi. :) Megnéztem a machoki honlapját. Nagyon szép és színvonalas. Nálunk szűlők alakítgatják.:-)
@Gab78: Szia! Nálunk sincs ez másképp. Sőt az U18-as női válogatottnál sem... Remélem hamarosan azt is lesz időm befejezni.

Nekem nagy segítség volt, hogy már nem egyedül kell csinálnom a machokit (ugye Soma? ;) ), mert így sokkal könnyebb naprakészen tartani.
@MeLa: Mi most kezdtük alakítgatni, és igyekszünk minél jobbak lenni. :) Majd kérünk segítséget, ha nem menne valami. :-)Persze, ha segítesz. :)
A lényeg, hogy legyenek kitartó és lelkes gyerekek, valamint hasonló tulajdonságokkal rendelkező edzők és szülők. A többit meg majd az idő kialakítja... :)
süti beállítások módosítása