HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Nagyon nagy kudarc a hazai vereségünk

2010.02.01. 15:10 kerusz

Talán senki nem számított arra az OB I. középszakasza előtt, hogy hat játéknapot követően ilyen szoros lesz a mezőny. Mindössze három pont választja el az elsőt az utolsótól, így egy-egy hiba végzetes lehet. Ma újabb két mérkőzéssel folytatódik az erőltetett menet, amelyben egyedül a válogatott szünet ad majd rövid pihenőt.

Este hat órakor folytatódik a magyar jégkorong legnagyobb múltú párharca. A Megyeri úton az Újpest fogadja a Ferencvárost. Idén a két csapat hatszor mérkőzött egymással a Magyar Kupát is beszámítva, és mindketten három győzelemnél tartanak.

"Nagyon nagy kudarc a tegnapi hazai vereségünk – mondta Pék György Újpest-edző. – Az egész csapat hozzájárult ehhez, nem tették magukévá a szezon elejétől mindig elmondott intelmünket, miszerint nekünk minden mérkőzést komolyan kell vennünk, hajtanunk kell, tisztelnünk kell ellenfeleinket, és mindig teljes erőbedobással kell játszanunk, ha sikert szeretnénk elérni. Rengeteg egyéni hibát követtünk el, és ezeket a Miskolc kíméletlenül kihasználta. Csattanós választ adtak az előző mérkőzésre, ahol nekünk minden bejött, nekik meg semmi sem, de az ilyen összecsapások nagyon ritkák.

Ma este a csapatom teljes erőbedobással fog játszani a Ferencváros ellen, ezt nem kell különösebben mondani senkinek sem. Érzésem szerint az fog dönteni a mérkőzésen, hogy a két csapat milyen százalékban használja ki helyzeteit. Nem veszíthetünk pontot, mert azzal nagyon rossz helyzetbe kerülnénk, bár a tegnapi három egység így is nagyon fog hiányozni a végén. Reméljük, az állampolgársági ügyek is hamar lezárulnak, a sérültek is felépülnek, és akkor végre teljes csapattal tudunk szerepelni. Rafaj már játszott tegnap este is, de Borbás még nem léphet jégre, Harmati továbbra sem egészséges."

"Elégedett vagyok a csapatommal, mindenki nagyon jól dolgozik – kezdte Szergej Oreskin, a Ferencváros edzője. – Tegnap este a gólokat a saját hibáinkból kaptuk, ennek ellenére jól küzdöttünk. A helyzetkihasználásban sokat kell még javulnunk, úgy érzem, Dunaújvárosban ez döntött. Minden pont számít a középszakaszban, egyik csapat sem engedheti meg magának a hibát, így mi is úgy lépünk pályára minden alkalommal, hogy a győzelem a cél. Ma este örök riválisunkhoz látogatunk, mint minden Újpest–Fradin, most is jó mérkőzést várok. Remélem, sok szurkoló jön ki megnézni a rangadót."

"Nagyon motivált Dunaújvárosra számítok – fogalmazott Glen Williamson, a Vasas Bp. Stars mestere az este hétkor, Káposztásmegyeren kezdődő másik rangadóról. – A Dab.Docler nagyszerű csapat, nyilván vissza szeretne vágni a Mol Liga-elődöntőért. Izgalmas, kiegyenlített mérkőzést várok, 60 perc jó jégkorongot szeretnénk adni a közönségnek. Keménynek, erősnek, fegyelmezettnek kell lennünk, ha nyerni szeretnénk.

A múlt héten fáradtak voltunk, de szerencsére szerdán sikerült visszavágnunk Újpesten. Akkor az döntött, hogy mi jobban használtuk ki a helyzeteinket, és Ondrejka kapus úgy védett, hogy azzal megadta számunkra a győzelmi esélyt. Sok energiát kellett mozgósítanunk, ma sem számítok másra. Nagyon örülök, hogy három kiváló kapusunk van. Közülük ma Rajna Miklós fog kezdeni."

A kanadai mester kitért a komoly terhelést jelentő középszakasz eddigi tapasztalataira is. "Örülök, hogy a szövetség elfogadta a javaslatunkat, és ebben a formában rendezi a középszakaszt. A sok mérkőzés segít, hogy a játékosok fejlődjenek, a csapatok jobbak legyenek, a magyar hoki erősödjön. A tél a jégkorong igazi ideje, ilyenkor annyi meccset kell játszani, amennyit lehet. Kicsit lassú volt a tempó a Mol Ligában, csak hétvégéken játszottunk, most viszont észak-amerikai stílusban mérkőzés mérkőzést követ. Nagy a terhelés, ezést sok lesz a meglepetés, közel lesznek egymáshoz a csapatok mindvégig. Aki képtelen testben és lélekben regenerálódni a rendelkezésére álló rövid idő alatt, az elbukik. Komoly erőpróba ez mindenkinek. Izgalmas hónapja ez a magyar jégkorongnak."

A Starshoz kapcsolódó hír, hogy tovább bővült a játékoskeret, az Alba Volán 19-ből ide igazolt Peterdi Imre, és a hírek szerint pont került Berta Ákos régóta húzódó ügyére is.

A Dab.Docler vasárnapi győzelme levegőhöz jutatta a korábbi formáját még csak kereső csapatot. "Szeretnénk törleszteni a Mol Liga-elődöntőjéért – mondta blogunknak J. P. MacCallum. – Nem lesz egyszerű dolgunk, mert a Stars tovább erősödött. Nehéz és kemény meccsre számítok, sajnos Sevela, Hegyi, Jonkl és Galanisz továbbra sem állhat rendelkezésünkre. Tegnap este látszott egy pici javulás a csapaton, de még van dolgunk. Elsősorban a támadásban látok hibákat a korábbiakhoz képest, nem megy úgy a góllövés, mint a szezon elején. Galanisz kiesése nagy érvágás volt, nincs meg az az összhang a támadásokban, ami vele megvolt. Úgy látszik, egyelőre még nem tudunk megfelelően reagálni, ha egy játékos kiesik egy összeszokott sorból.

Elfáradtak a csapatok a Mol Liga szezon végére, most pedig erőltetett menet kezdődött. Nagyon kiegyenlített a mezőny, nincs idő nyalogatni a sebeket. Mindenki megverhet mindenkit, minden mérkőzés, minden este roppant izgalmas. A szurkolóknak minden találkozóra oda kell figyelniük, nem csak a kedvenc csapatukéra. Azt hiszem, a bajnokságnak ez a szakasza nagyon jó a magyar jégkorong szempontjából."

30 komment

Címkék: pék átigazolások ob 1 williamson maccallum oreskin

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Leesett az állam Peterdi hallatán.
@Gabberboy: Pedig nem meglepő annak fényében, hogy a Volánban Tolvanen a kispad melegen tartására használta.
Starsnak hogy megy hirtelen ilyen baromi jól?
@freddyD: úgy, hogy míg a többi csapat egész évben fizette a légiósokat, a Stars összegyűjtötte a rávalót, miközben gondolom, folyamatosan figyelt és háttértárgyalásokat folytatott, és csak a rájátszásra invesztált be. kétesélyes dolog, hiszen nem biztos, hogy fél szezonra kapnak minőségi igazolást, és a "beépítésnek" is vannak/lehetnek buktatói, de ha bejön, akkor viszik a kasszát. üzleti szempontból egyébként tökéletes húzás, és mindent összevetve igazat kell adjak Billnek a másik, igazolásos cikkben: légiósok nélkül, egy rakat fiatallal nyerték meg a MOL Ligát, hülyék lennének egy ilyen hype esetén nem rárepülni a másik nagy falatra, a döntős pozícióra. Ezzel együtt remélem, ma megverjük őket - igazolások ide vagy oda. Igaz, a tegnapi teljesítményünk után finoman szólva sem vagyok biztos benne - de hátha ma kijön a lépés (= belőjük a tiszta ziccerek felét).
Azon már meg sem kell lepődni, hogy egyedül Pék Mester nem hibás: "...egész csapat hozzájárult ehhez, nem tették magukévá..." ŐK! Nem mi!
@Nyuszí O_o: Na azért ez a rakat fiatallal dolog pontosításra szorul. Billy bácsi a másik postban is elővette ezt a szöveget, de ahogy ott ő sem, úgy itt te sem számolsz azzal, hogy az a rakat fiatal mennyit játszott. Mert egy dolog benevezni őket a meccsre, aztán meg 2-2,5 sorozni, meg egy másik 4 sorral végig nyomni a szezont.
Nincs is azzal gond egyébként, hogy a Stars igazolgat, akit tud, csak el kellene veszíteni ezt a jövőt építgetjük dumát, mert komolytalan. Aztán meg csendben lehet a jövőt építgetni nagy jelszavak nélkül és lesz ott egy remek csapat sok-sok fiatal hokissal
@Morgó Muki: Hát ha Neked ez jött le belőle, akkor legyen Neked így jó. Tényleg nem értem, mire ez a kényszeres Pék-baszogatás. Abszolút nem trendi. Nem is beszélve arról, hogy tegnapi beharangozónban Baróti Zsolt is azt mondja, hogy nem lehet hátradőlni. A gabute által a meccs utáni kommentben írt több tucat eladott korong pedig biztos, hogy a nem megfelelő koncentráció eredménye. Ezen Pék csak úgy segíthetett volna, ha ő játszik, de ehhez a meccs előtt kellett volna nevezni...
@Nyuszí O_o: Na megnézem a mait, az alapszakasz-bukósorozat után felüdülés lenne egy szoros meccs, mert a DAB eddig eléggé simán lenyomta a Stars-t. A FinalFour kivételével...

Lehet, hogy a Stars előlépett döntőesélyessé?....
@kerusz: Azt a szót, hogy trendi nem tudom értelmezni. Vállalom, nem szimpatikus nekem Pék mester. Elhiszem, hogy éppen most semmit sem tudott tenni, de az is biztos, hogy már számtalanszor leszídott mindenkit a játékosai közül, ami már önmagában visszatetsző, ám ezt még tetézi azzal, hogy kizárólag más a hülye, ő sosem.
@Morgó Muki: De ha csak ennyit tudsz hozzászólni kényszeresen, minden esetben, ha Pék _bármit is_ mond, akkor nagy a gáz Veled is...

Mi az istent kellett volna mondania? Eladták a korongokat? El. Egy nappal korábban eladták a korongokat? Nem. Tehát tudnak passzolni egymáshoz? Igen. Tették ezt tegnap? Nem. Szerinted egy ilyen egyszerű dologról mi a jóistent lehet mást mondani, minthogy a csapata a figyelmeztetések ellenére is könnyelműen játszott? Inkább beszéljen mellé, mert Morgó Mukinak az a jó? Dehogyis, hiszen akkor meg azért baszogatnád...
Stars kb. ua, mint két éve a Volán volt, alapszakaszt leszarta, mert nincs értelme.

Ma remélem odacsapunk Foreskinéknek!
@facsipesz: Na, ezzel az esélyesség-témával egyelőre várjunk, függetlenül akár a mai eredménytől is. A Dab.Docler eddig minden összevetve 4 (négy) meccset veszített a szezonban, jelenleg a lehető legtartalékosabb, még ha esetleg ma ki is töm minket a csapatod - halkan jegyzem csak meg, van egy olyan spurim, hogy nem fog -, akkor is korai lenne temetni a mieinket. Azt persze nehéz, de be kell látni, hullámvölgy nélkül nem lehet végignyomni egy szezont, más kérdés, hogy nekünk jöhetett volna 2 héttel korában vagy pláne két héttel később a mélypont - de ezen már kár keseregni. Továbbra is állítom, ha picivel élesebben védekezünk, és a most (ismét) tapasztalható túlcifrázások helyett a támadások során hatékonyabb helyzetkihasználás sikerül, a magyar mezőnyben (a Volán kivételével) nincs olyan ellenfél, amelyik sorozatban le tudná győzni a csapatot. Az például elég beszédes adat, hogy az alapszakaszban két meccsen nem lőttünk minimum három gólt - az egyik éppen a Stars ellen volt (itthon, 2-0, a másik Csíkban az első meccsen, amit elveszítettünk az SC ellen 2-1-re), a gólátlag 6 körüli. Ehhez képest az utóbbi hetekben ezt a 6-ost mindössze egyszer sikerült produkálni, vagyis az átleg számít messze kiugró adatnak - sorrendben: 3 (MK-elődöntő, Macik), 6 (MK-döntő Újpest), 2 (MOL Liga elődöntő, Stars, a szezon addigi messze legrosszabb teljesítményével), 4 (MLO Liga bronzmeccs, SC, nyögve, nyelve), 2 (a Fradi ellen, mélypont), 3 (a Fradi ellen, vért izzadva). Vagyis: amint kitalál a hullámvölgyből a csapat, újra jó szériára számítok - és ne felejtsük el, hogy a mostani sorozatterhelésen jön majd vissza az az energia, amit nyáron befektetett a gárda az erőnléti alapozó edzésekbe. Ha felidézzük, hogy az immár legendásan xar ligaelődöntőn mennyire elkelt volna egy oxigénsátor a kispadotoknál a harmadik harmadban, akkor kb. érted, mire célzok. Csak majd ne mondjátok, hogy nem szóltam időben! :)
@check: ellenünk nem mindegyik játszott, ezt aláírom - mondjuk Rajna Miki végigvédte a szezont, és Soma is folyamatosan nyomta, ha jól emlékszem, a többieket nem ismerem, nem figyeltem annyira -, de nem is a konkrét meccspercek számítanak igazán: a juniorok és pláne az ifik feljátszatásával a Stars nagyon jó úton jár, amit az utánpótlás bajnokságokban elfoglalt pozíciók is igazolnak - remélem, elhiszed nekem, hogy nem a szívem csücske Kangyal Bill, de hogy ötlettelenül csinálná, amit csinál, azt nem merném állítani.
@kerusz: Akkor most listázd ki a Google segítségével, hogy hányszor baszogattam itt bármely edzőt, játékost. Ebből hány volt, ami a szakmai részével foglalkozott a játéknak? Mindkettőre nulla a válasz? Akkor láthatod, hogy nyugodt ember lévén és a hokit csak szerető, de nem értő szurkolóként nem osztom az észt olyan dolgokban, amihez nem értek. Ám engedd meg, hogy a fent említett okok miatt Pék György legyen kivétel a baszogatás alól. Számomra nem szimpatikusak a megnyilvánulásai és többször kifejtettem, miért. Nincs bennem kényszer. Lehetőség van egy blogban arra, hogy reagáljunk a leírtakra. Nekem az UTE edzőjének nyilatkozatából "ez jött le". Nem az ősz haját szídom, hanem a stílusát. A korábbi posztok kommentjei alapján úgy látom, nem csak engem zavar.
@Nyuszí O_o: Én sem ismerem és figyelem őket, de épp az előző kommentedben jegyezted meg nagyon helyesen, hogy a ligaelődöntő utolsó harmadában mennyire elkelt volna egy oxigénsátor... Naná, mert nem játszott a 3-4 sor... Rajna, Somogyi, Fodor és Maszlov talán, aki rendszeresen játszik, a többiek a padra vannak ültetve. És mivel egy koplett sort igazolt a Stars ott is maradnak. Szerintem Billy bácsi ezzel azéndolgoma dolog,nemhokiapukákémegblogolvasóké szöveggel csak homályosít. Egyszerűbb volna, ha azt mondaná, hogy el akarnak érni valamit és ehhez erre van szükség.
@check: az evidens, hogy a tétmeccsek tétmeccsén nem a juncsikat fogják játszatni, szerintem amúgy ezért is kellett az oxigénsátor. de nézzünk meccseket szerintem, Újpesten nagyon nagy meglepetés érik, 31. perc 0-4 a fradinak, lehet, még megsüvegeljük azt a tegnapi fényes és fölényes diadalt :)
Starsnál meg, 1-0, 6. p. Somogyi egyenlő létszámnál. nem örülök...
@Nyuszí O_o: Újpesten már semmi sem meglepetés:(((
Sajnos.
Újpesten úgy néz ki, hogy csak az nem nyer, aki nem akar...

Mi van itt? :(
Hajra Fradi !
Ezzel megeloztuk a Dozsat !
Igazából Újpesti szempontból gyakorlatilag szinte mindegy, hol végzünk középszakasz után, mert legkésőbb az elődöntőben úgyis végállomás lesz, mert Volán,DAB,Stars ki fog pottyantani minket.

Tudnám miért szart be így a csapat. Tudásilag nem hinném, hogy annyival gyengébbek lennénk mit tavaly, de a fejekben valami nagyon nincs rendben.

Remélem a vezetőség most már tényleg lépni fog, mert Pékkel ez már nem akar összejönni.
@freddyD: Pék szerintem is hátráltató tényező. De ne feledjük,hogy tíz nap alatt ez volt a hetedik meccsünk. Azt pedig a Stars példája is mutatja,hogy bőven elég egy sorozat végén felpörögni...
@bereszsolt: Nekünk ebben a szezonban már van két ezüstünk. Ti hogy álltok?:) De azért a mai meccsért gratulálok!
Gratulálok a Fradinak. Az Újpestnek szinte semmi nem ment be, a két gól csodaszámba megy. Budai pedig válogatott formában van.

A csapat szét van esve, és 10 nap alatt a hetedik meccset játszotta, mindenki másnak volt már pihenője a középszakaszban, ez elég rosszul jött ki így, de így van ez, túl kell élni.

A válogatott szünet alatt fel kell frissíteni a csapatot, lehet, jó lenne valami változatosság az edzésmunkában, vagy egy nap pihenő, persze ez csak laikus tipp, de fásultságot érzek a játékosokon.

A Fradi tábor ma Újpesten is korrekt volt, jól szurkoltak, respect érte.
Pék TAKARODJ !!!!!!!!!!!!
Kincses ma is alulmúlta saját magát! Az még hagyján, hogy Budai a góltól félve inkább elmozdította a kaput, de hogy ezért mi kapunk bűntetést?!?!?! Kincses a jó k... a...!!!
@Fejér Lilla: Köszi. Jobbnak láttuk nem elénekelni a nemrégen történt haláleset miatt a jól ismert "Ha megölnek egy lilát" kezdetű nótánkat, nem is tettük. :)
@Edi a Sas: Akkor se, ha lehet ilyet kérni.
süti beállítások módosítása