HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Ifimeccsen halt meg a játékvezető

2010.01.30. 19:32 Hblog

Tragédia történt a svédországi Sollefteában, a Solleftea HK és a Ramsele IK U18-as meccsén, írja vezető anyagában az Expressen online kiadása. A találkozón egy támadóharmadba belőtt korong nyakon találta Roland Hedberg játékvezetőt. A 62 éves bíró összeesett a palánk mellett, beverte a fejét a jégbe. Életéért hosszú időn át küzdöttek már a helyszínen is, de a kórházba szállítás után csak a halál beálltát tudták megállapítani. Azt még nem tudni, hogy közvetlenül a korong ölte-e meg, vagy az eséskor szenvedte el a végzetes sérülést. Hedberg 1972 óta vezetett mérkőzéseket.

39 komment

Címkék: gyász svédország hedberg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Úristen! Ez lehangolt rendesen. Vajon mit érezhet, aki lőtte a korongot... ááá ez rettenet :(
Ez durva! Őszinte részvétem.
Sajnálom szerencsétlent. Ugyanakkor azt is, aki ellőtte. Gondolom egy életre elment a kedve a hokitól. Nagy ritkán sajnos előfordulnak ezek a balesetek, Néző is halt már meg eltalált korong miatt
@freddyD: Ha echte svéd gyerekről van szó, akkor nem hiszem, hogy elmegy a kedve. Nem éppen lelkizős típusok.
Részvétem! Sajnos ilyen szerencsétlenség bármikor előfordulhat, ez nem változtat az eset szomorúságán. Csodálom hogy a bírók ilyen kevés védőfelszerelést használnak, noha igen sok inzultusnak vannak kitéve.
böszme sport ez a jégkorong, mint minden brutális, taktikailag követhetetlen és értelmetlen, elmebajos amerikai sport
@beach head: :D:D:D nem találok szavakat, légyszi valaki reagáljon helyettem
Sajnos minden sportágban előfordulnak tragédiák, de a hoki szépsége, izgalma és népszerűsége talán feledtetni tudja, vagy csak elviselhetővé teszi.
@beach head: öreg.. te mit keresel tulajdonképpen egy jégkorongblog nevű oldalon?!

sajnálom a bírót, de 62 évesen talán már nem kellett volna meccset vezetni.. még U18-ban sem..
azt szintén nem értem, hogy hol találhatta el ennyire súlyosan.. a kritikus helyeket a sisak mind védi. Olyat gyakran hallok, hogy valakit állba kap, vagy alulról valahogy felpattan és orrba kap a korong :S
de ilyet ritkán. :(
Valakinek meg kell halnia, hogy a többiek megbecsüljék az életet.

Michael Cunningham
@beach head: A Te szempontodbol neked igazad van, de akkor magyarazd meg egy megrogzott drogosnak is, hogy hulyeseg amit csinal. Koztunk itt sok a "drogos".

De akar Che Guevarat is idezhetnem: "Nem biztos, hogy jok az elveink, de mi hiszunk benne"
Nyugodjon békében.

A svéd oldal szerint (google fordítás) a torkát érte a korong.
Nos igen... Noha a játékvezető védőfelszerelésének ára vetekszik egy játékoséval, mégis közel sem véd annyira... Ilyen olyan trükkökkel persze lehet ezen javítani, de még úgyis veszélyes. Persze kifogástalanul korizó és jól helyezkedő játékvezetővel a testi kontaktus aligha vagy nagyon ritkán fordulhat elő, viszont a felpattanó korongok és bulinál történő csapkodásoknál nehezebb elkerülni a sérüléseket. A jó reflex persze szintén nagy előny.
Azonban a bikából ellőtt korongokkal nem igazán tud mit kezdeni az ember, max. felkészülni a legrosszabra...
Amitől hülyét tudok kapni és gusztustalannak tartok az az, amikor a játékos látja, hogy ott van a spori előtte, mégis ellövi. Ami még ettől is gázabb az, amikor mindenzt szándékosan csinálja, mert mondjuk nem tetszik neki a játékvezető arca... sajnos van ilyen is :(
A fenti esetnél meg szerintem olyan mindegy, hogy milyen idős játékvezetőről van szó. Ha egy fiatal ereje teljében lévő játékvezetőt kap torkon erőből egy korong, akkor már neki sem valószínű, hogy a védekező reflexe meglesz ahhoz, hogy aztán ne vágja be durván a fejét. Mert nyílván a torkon lövésnél sem tudta már hol van szegény...
Részvétem a bíró családjának!

@beach head:Neked is. Egy ócska provokátor vagy.
Egyébként ,Kanadai vagy Orosz. Mindkét ország magáénak akarja tudni ezt a szép sportágat.Ilyen beírás után nem csodálom,hogy számodra követhetetlen.
@priest_: Címlapos a sztori, azért van itt. Tipikus indexes késdobáló. Mindegy neki hol írogatja a hülyeségeit, csak az számít, hogy a hangját hallassa.
Szomorú, részvétem a családnak. Az élet sok más területén is előfordul tragikus esemény, evvel együtt kell élni.

beach head első és remélem utolsó hozzászólását láthattuk.Az ilyen ember(?) önmagában is egy tragédia.
@beach head: Ezértkár volt ide regisztrálnod.
@Uteapu: Nem feltetlenul kell elitelni beach head urat. Gondolok itt arra, ha en is egy krikett oldalra tevednek, csak neznek ki a fejembol, hogy egy szamomra erthetetlen es furcsa sportagban neha meg is halnak a jatekvezetok. Lehet afrikai az ur, ott meg keves a jegkorong, ezert ugy nez ra, mint mi a krikettre. Az mas kerdes, hogyha csak ilyen velemenyed van, jobb ha olvasol es nem szolsz hozza. Beach head ur ezt nem vette figyelembe.
@csatoimi: Alapjában megértő vagyok, elnézem mások hülyeségét, hogy mások is elnézzék az enyémet.De miért pont ide kellett jönnie ennek a vizfejünek, hogy fejeljen le egy fehér cápát.
Nyugodjon békében! Sovány vígasz a családjának, de - megrögzött idealistaként úgy gondolom - a szeretett időtöltése közben érte a halál.
@beach head: Azért,mert ez a sport számodra felfoghatatlan,vagyis meghaladja az értelmi képességeidet,az nem jelenti azt,hogy másoknak is az.Nézzél úszást,azt még talán felfogod.De tudod ott sem az a lényeg,hogy ne fulladjanak bele a vízbe!Gondolom eddig kizárólag Playstationon sportoltál.
@Uteapu: Szia Uteapu,szia mindenki!
@Muki 1885: nono az úszással csak óvatosan. Gondolj csak Eric Mussanbanira... Olimpia... Sidney... szó szerint az életéért küzd a gyerek.

beach head... szánalmas vagy ennyi...
@pokerface: Jogos és beugrott Eddy a sas is de Ök sportemberek nem úgy mint beach head, akinél a sportot a véraláfutás jelenti
Még mindig röhögnöm kell, ha elolvasom beach hozzászólását! :D ennyi hülyeséget összehordani!
"taktikailag követhetetlen" "értelmetlen" "elmebajos" " AMERIKAI" :D:D
@Uteapu: Egy kis véraláfutásba belehajszolnám:)
@freddyD: pl gretzki is eltalált egy gyereket véletlenül aki a lelátón ült és meghalt :-( ezért majdnem egy évig nem játszott
süti beállítások módosítása