HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Jövőre sokkal több mérkőzést szeretnénk

2010.01.29. 10:25 Hblog

Ha az elnökön múlik, a 2010/2011-es szezonban is lesz Mol Liga, ráadásul akár májusig kiderülhet, mely csapatok vehetnek részt a küzdelemsorozatban. Radványi Róbert több csapatot szeretne a bajnokságban, és nyitni szeretne Szlovákia felé is. Tánczos Barna, a Romániai Jégkorong Szövetség elnöke reméli, az újabb idényben négy csapattal jönnek.

51 komment

Címkék: tánczos mol liga radványi

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

abszolút korrekt nyilatkozatok s jogosak. Jó lenne 10 csapat legalább és EBEL mintára 3 oda 3 vissza-meccs. A vége, a palyoff pedig a Tánczos-példa szerint.
több mint a semmi.
A szlovák csapatokra nagyon kíváncsi vagyok! De remélem sikerül "befűzni" párat.
Szerintem nagyobb rangot kéne adni ennek a ligának, valahogy úgy kéne megcsinálni, mint ahogy az EBEL-ben is van: beleintegrálni az OB1-et. Ez a mostani rendszer nem valami jó, most hogy végetért a MOL liga, kezdődik egy új sorozat, semmi értelme így kettészakítani a szezont.
@LBogár: Egyetértek.
És az sem lenne rossz, amit Tánczos Úr mondott, hogy 3 illetve 4 győztes meccsig tartó elődöntők és döntő.
3-3 otthoni és idegenbenbeli meccs minden csapatnak, mondjuk 10 csapattal számolva, az 54 meccses alapszakasz + rájátszás + elődöntők + döntö.
Esetleg még helyosztók az elődöntőkbe be nem jutott csapatoknak, hogy nekik is meglegyen a terhelés.
Ami mégjobban kell: egyedi MOL-liga arculat, több reklám és kiadvány, esetleg nagyobb díjazások, és ami talán a legfontosabb: állandó, rendszeres TV közvetítések. (heti 1 meccs szerintem már nagyon jó lenne).
Amúgy lehet, hogy egy jó szlovák csapat dobna a liga látogatottságán. :)
@LBogár: Szerintem is így kéne. Heti 3 meccs egész évben, kivéve az IIHF rendezvénynapokat, szeptember elejére meg be lehetne rakni a magyar kupát még az ebel és a mol liga kezdése elé. A végén meg a magyar bajnoki címet el kell dönteni valahogy, amikor vége a mol ligának és az ebelnek is. Pl a Volán játszik a legjobb magyarországi csapattal a magyar bajnoki címért.
A bajnokságokat el lehet dönteni hamar, ha minden csapat részt vesz a ligában. Egymás elleni eredményeket beleszámolni, mint eddig és a végén a két legjobb lenyomja 4 győztes meccsig a döntőt. Pl.idén a Volán és a DAB.
@LBogár: Szerintem is igy kellene csinalni.
Hát de milyen jó szlovák csapatok jönnének? idén is a Losonc jött volna, de csak azért mert ellehetetlenült a helyzete a szlovák szövetséggel. Kétlem hogy ide akárcsak egy szlovák 1. ligás középcsapatot is sikerülni "beintegrálni", mert azért nézzük meg van az első ligában 14 csapat, azok játszanak kb 40-50 meccset, +rájátszás, itt is lenne egy 35-40 meccs +rájátszás, az 100 meccs egy szezonban....irreális. És ne várjuk hogy csak itt fognak indulni mert ez olyan kb mintha hívnák a Miskolcot a szerb bajnokságba, s azt akrnák hogy csak ott játszon. Egy extraligás csapat meg (sajnos) teljesne elképzelhetetlen. De azért kiváncsian várom lesz-e szlovák részről csatlakozó, én is örülnék neki.
Kellene a 10 csapat, és akkor 54 meccses bajnokság + rájátszás. Az OBI-et meg el lehet törölni.
Még egy román vagy erdélyi, esetleg szlovák kellene ide és akkor egy erősebb liga lehetne.

A rájátszást és a döntőt meg 3-4 győzelemig, ahogy az EBEL-ben van. Nem kell itt semmi újat kitalálni, hanem meg kell nézni, hogy máshol miként működik.

És el kell felejteni, hogy a csapatok költségvetése határozza meg az aktuális kiírást, előre kell minden anyagi témát lerendezni, aki nem tudja vállalni, az nem indul és kész!

Több TV közvetítés kellene, Sportklub van nálunk és Romániában is. Kilincselni kell a szponzoroknál, talán beindul valami!

Hajrá!
jó lenne ha szlovák csapat is jonne,de az a szlovák szovetségen is múlik hogy engedélyezik e a startok.annak idején az Érsekújvárt is úgy engedték hogy az osszes korosztályban kellett csapatot indítani
a déli liga lenne a MOL-liga, szerintem ez az eddigi legjobb elképzelés (csak rájátszásban kellene idejönni a szlovákoknak)
Én is örülnék a négy erdélyi csapatnak, meg esetleg szlovák beugróknak, de ez utóbbira nem sok esélyt látok, ha a szlovák szövetség úgy áll a dolgokhoz, mint a Losonc esetében.
Volt egy poszt december végén a TV-közvetítésekkel kapcsolatban, jó lenne ha nagyobb teret kapna a magyar jégkorong, talán tudnánk nélkülözni a skót, portugál, belga foci bajnokságokat, vagy az éjszakába nyúló pókermaratonokat, esetleg a francia rugby küzdelmeket...
Indul most a Sport1, Sport2 mellett egy SportM nevű csatorna is. Az M az a magyart jelentené...?
Szerintem dél felé is érdemes elnézni. A szerbek most jutottak föl a divízió I-be, tehát ott is fejlődés van. Nemrég olvastam a helyi újságban, hogy a szegedi jégkorongvezetők Szabadkán jártak, és szertnék még szorosabbra fűzni a kapcsolatot a két város között. Az már más kérdés, hogy ebből mennyi fog megvalósulni.
De akkor is, csak gondolatképpen: elférne a MOL Liga térképén egy Szegeden játszó szabadkai csapat.
@Szoljanka: M = Magyar, ahogy mondod...
De a fő probléma még mindig az élő közvetítés árával és a nézettségi mutatókkal hozható össze...
Ami még eszembe jutott, hogy az alapszakaszt ki lehetne egészíteni egy alsóházzal, ahol 1-1 oda-vissza meccset játszhatnának OB1/B-s csapatok. Így lehet hogy születnének elsöprő gólkülönbségű eredmények, viszont több lenne a meccs-szám, és az alapszakasz végén ezeket az eredményeket törölnék, kb úgy mint ahogy most is vége lett az alapszakasznak. Az OB1/B-s csapatoknak ennyi meccs még talán nem lenne megterhelő, és ők is szokhatnák az iramot a profibb csapatok elleni mecceken. Hogy legyen tétje, esetleg ezek a meccsek lehetnének egyben a magyar kupa selejtezői.
@Szoljanka: francia rugby maradjon csak, a portugál, belga bajnokik szerintem sem kellenek:)
NFL, Hoki, La liga, snooker. Más nem kell! :)
@kiralyfi: Kíváncsian várom/várjuk az infóidat a szeredai úttal kapcsolatban az első szünetben, a szokásos helyen ma!
Ez a tavalyi április végi kész versenynaptár kicsit sántít. Huzakodás volt még a nyáron a Bukarest, Losonc, Gyergyó hármas miatt. Remélem Román barátaink ott Bukarestben belátják, hogy semmi esélyük a Székely csapatok ellen, ha lemaradnak a Mol liga jelentette fejlődési lehetőségről. A szlovák extraliga junior bajnokságában sok meccs van? Onnan nem lehetne esetleg csapatokat bevonzani?
milyen negy csapat indulna romaniabol tanczos szerint brasso steaua sportklub es meg ki ?netan gyergyo bohocnak?
@hokista25 csikszeredabol: a gyergyo szerintem sem all most azon a szinten hogy beszamithato legyen a ligaba, sajnos...
nekem pl. szloven, horvat es szerb csapatok jutottak eszembe, de nem tudom hogy ott a MOL jelen van-e a piacon...
Szerintem az EBEL-ből kimaradó szlovén csapatok között is érdemes lenne szétnézni bővítés ügyben.
@lorinczistvan: A Mol jelen van, én pl. tnakoltam Mol kutakon az általad említett országokban ( még Grazban is) csakhogy ott is van ám összefogás Slohokej liga néven.

en.wikipedia.org/wiki/Slohokej_Liga
szerintem szlovakia nem opcio szerb szloven esetleg a kissebb zagrabi csapat azzal egyet ertek hogy tobb meccs kell de az tobb utazast is jelent es ha jol emlekszem a negyes donto is azert lett az iden hogy ne keljen sokat utazni nem tudom honann lenne penz erre jovoben ahoz nagy es komoly szponzorok kellenek amik se magyarorszagon sem romaniaban nem allnak sorban a csapatok elott
A szlovák vonallal az a gond, hogy az elmúlt években ott tartottak be, ahol tudtak. Még nem ismerik el a magyar hokit, és úgy tűnik erősíteni sem szeretnének minket. Még akkor sem, ha ez nekik is előnyükre válna...

A Losonc kiiktatása után nagyon kíváncsi voltam, hogy engedik-e a saját bajnokságukban. Ha nem indult volna, akkor elfogadom, de indult!
Ezek után nehéz komolyan venni őket, uis az utolsó napokban küldték meg 'hozzánemjáruló' levelüket!
Hát ez nem túl korrekt!

A Gyergyó idejében jelezte, hogy nem fog indulni, a Steu is...csak a Szlovák Szöv. nem, ahol elvileg a legprofibb hoki van.
@Szoljanka: es ezzel a slohokej ligaval nem lehetne valami fele egyetmukodest osszehozni? vagy valami olyasmit hogy a legjobb 5 csapat mind a 2 ligabol csinalna egy ligat ? vagy valami es az esetleg kimaradokmint miskolc fradi brasso stb pedig a szezon vegen jatszanak a feljutasert az utolso 2-vel.Sajnos akkor az itthon marado csapatok nem lenne akivel jatszanak es megrekedne az uj csapatok megjelenese
A Volan egy szezonban 30-szor utazik 300 es 500 km tavolsagokra, sosem sirnak az ut miatt, a Mol liga csapatai meg a rajatszast is osszecsapjak ket nap alatt, csak ne kelljen utazni. Egy szinvonalas bajnoksagban ilyent nem lehet megengedni, annak kellene orulni, ha minel tobbet kell utazni, tobb a meccs is akkor.
@qx92: Jó megoldás lehetne valóban összefogni a slohokej ligával, a két ligából egyet csinálni, mondjuk olyan 20 körüli csapattal, két főcsoporttal mondjuk. Persze ez ehhez pénz kell és akarat.
@Szoljanka: igen errol a Slohokej ligarol en is olvastam, de szerintem nem eri el a mol liga szinvonalat, ezert nekik is megerne ha castlakoznanak hozzank. es igy akar 12 caspatban is lehetne gondlkodni szerintem...
Itt egy "Álom liga"! Dab, Miskolc, Fradi, UTE, Stars, Debrecen, Szeged, Győr, Brassó, HC, SC, Steaua, Gyergyó, és Volán aki hazajön, mert jobb a ligánk mint az EBEL. :))))) Ja! és lenne két kieső! :))
@gogosz: Plusz ezekhez jöhetnének délről: Maribor, Slavija Ljubljana, Triglav Kranj, Bled, Mladost Zagreb, Partizan, Crvena Zvezda.
@gogosz: Akkor sajnos a DAB és a Volán OB1/B-s lenne.
@csatoimi: a volan az 500 kmt 5 ora alatt tesz meg max. Romaniabol amig a hatarig el ersz kell 8-10 ora busszal:(
@Zigi: És hogy hagyhattam ki a LEHEL-t?? :)
@LBogár: Mivan Tóni már saját néven? Vagy csak úgyfelejtetted? :)))
Érsekújvárt visszahívni a MOL ligába nem lenne rossz
Látom, hogy felvetődött már, de melyik 4 csapat jönne? Lesz megint HC?
@qx92: @lorinczistvan: Igen , szerintem sem lenne rossz az a verzió, hogy a két liga legjobb 3-5 csapata játsszon egy play off-ot...
Szerintem közel azonos színvonalú lehet a két liga,talán a Mol egy hajszállal erősebb lehet.
@Elodke: Hat nem. A Volan 500 km az 6-7 ora, de 30-szor egy szezonban, itt valamivel tobb, de csak ketszer.
Egyszerű: Lenne 3 Erdélyi + a Bukarest= 4 Beszállna a Debrecen, feltöltenék jó juniorokkal a lyukakat innen-onnan + a mostani 5 csapat és meg is van a 10.
Bajnoki döntő legjobb Mol ligás Magyar csapat + a Volán.

Szlovákokat én se tudom elképzelni, hogy jönnének.

SportKlub heti 1 meccs kötelező!!!!

Ennyi! :-)
@Dzsymm: Jól hangzik, annyit módosítanék, hogy nem egyből bajnoki döntő, hanem elődöntőkkel kezdhetnék. Mol liga 1-3 plusz Volán.
@Thomas_AV: Az Érsekújvárt? Minek? Szlovák harmadosztályban a saját csoportjában utolsó előtti csapattól mit vársz?

Semmi értelme csak azért csapatot hozni, hogy eggyel többen legyenek, csak olyan csapatnak van értelme, amelyik ha külföldi, akkor a színvonalat növeli. Ehhez nagyjából másodosztály élmezőnyben játszó csapatokra lenne szükség, de azok meg nyilván nem jönnek majd.
@hokista25 csikszeredabol: Ezzel nem értek egyet milyen bohocrol beszélsz??a tavaji Gyergyoi csapatot bohocnak nevezed???szégyeld magad
@Zsiraf78: mi most a 2009-2010es szezonban vagyunk nem a 2008-2009esben, ne a multtal peldazodj... ha az idei Progym elindult volna a ligaba azzal a kerettel ami van most nekik, akkor ketlen hogy akar egy merkozest is megnyertek volna. tavaly se tartoztak azon csapatok koze akik emeltek a szinvonalat... en orulnek ha sikerulne gyergyoban a hokit felelszteni, de azert realisan nezve meg 1-2 evig arra szerintem nincs esely hogy mol liga szintu caspatot tudjanak jegre kuldeni... de ne legyen igazam...
A bővítés egyértelműen fontos, de a szlovákok még mindíg nem veszik komolyan a magyar hokit. Így kevés az esély arra, hogy erős csapat bevállalná a MOL ligát.Valószínű, hogy más irányba kellene lépniük. Nyilván itt szempont a MOL érdekeltségi területei is. Pl. Horvátország, Szlovénia, Szerbia még szóba jöhet. Mgjegyzem, a szlovák hoki nem fejlődött semmit az utóbbi 7-8 évben. Még képes ugyan arra, hogy kitermeljen egy-két tehetséget, de lassan-reményeim szerint-erre már mi is képesek leszünk ( a mai 14-16 évesek). A DAB kapusának némi igaza van, de a Volán vagy a DAb simán megállná a helyét a nyolc között!
süti beállítások módosítása