HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Nyomokat szeretnénk hagyni a Villachban

2010.01.24. 09:43 F. Kapus

Aki látta a Graz elleni mérkőzésünket, tudja, hogy sokat tett a két pont megszerzéséért a csapat. Ez végül is nem sikerült, állapította meg Énekes Lajos, a Sapa Fehérvár AV19 edzője. Csapatunk az ötödik helyre lépne előre, ha nyerni tudna Villachban. Erre a szakvezető szerint akkor van esély, ha ez e heti színvonalas játékot folytatni tudjuk.

"A vereségnek nem kell örülnünk, a szájíz rossz volt a lefújás után, de látni kellett, hogy mindenki rendesen odatette magát, jól dolgoztak a játékosok. Az emberelőnyös helyzetek megjátszásán nem sikerült javítanunk. Helyenként jobban jár a korong, de a befejezések továbbra sem jönnek össze. A pénteki meccsen vagy nem volt megfelelő az utolsó megoldás, vagy a fantasztikusan védő grazi kapus tudott hárítani, ezért a jól megjátszott helyzeteket sem lőttük be. Nagyon bosszantó ez.

A védekezésünk az egész meccsen jól működött, erősek, kitartóak voltunk. Jóval több gólhelyzetet alakítottunk ki, a hivatalosnál jelentősen nagyobb volt a kapura lövési aktivitás javunkra, a mi adataink szerint 41-27-re nyertük ezt a mutatót. De ez a különbség sem volt elegendő.

Remélhetőleg annyi eredménye azért volt a kudarcnak, hogy az jó csapatszellemet még tovább javította. Tudunk egymásért küzdeni, mindenki hozzáteszi a magáét. Ha ezt a teljesítményt továbbvisszük, Villachban jó esélyeink lesznek vasárnap. A Villach idén az EBEL-ben középszerű csapatnak számít. Most hazai pályán játszanak, így az előny náluk van. De ezt nem szeretnénk annyiban hagyni. Utoljára utazunk idén Villachba, nyomokat kívánunk hagyni az ottani csapatban, hogy ne szeressenek ellenünk játszani.

Ehhez jó alap, hogy legalább az emberhátrányos játékunk újra jól működik, az utolsó két meccsen nem lehetett panasz erre. A fórokon muszáj javítanunk, bár ez nem egyszerű feladat, folyamatosan dolgozunk rajta. Vasárnap ismét fontos lesz, hogyan kezdjük a mérkőzést. Ez általában meghatározza a végkimenetelt, és a kezdés idén jó párszor nem sikerült nekünk. Főleg idegenben fordul elő ilyen velünk. Ezt most el kell kerülni.

A biztonságra törekszünk a meccs elején, kemény munkára van szükségünk, egyszerű játékra. A helyzeteink minden bizonnyal továbbra is meglesznek, ha többet tudunk befejezni eredményesen, mint pénteken, akkor Villachban is van esélyünk. A Graz ellen látott sorok nem változnak, de a kapuba nagy valószínűséggel egymeccses pihenő után visszatér Tommi Satosaari.

Ondrejcik Rastislav gyógyulása nem a leggyorsabb. Két-három edzés után az újraműtött térde ismét problémás lett, orvosa leállította a jeges tréningeket. Rövid pihenő után a hírek szerint jövő héten kezdheti újra a mozgást."

A Fehérvár-Graz 2-3 mérkőzés összefoglalóját itt tekinthetik meg.

351 komment

Címkék: énekes fehérvár ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@bobitomi: 3-0ról nem fognak felállni sajnos :-(
A sok kihasználatlan 100% ziccer és előny megteszi a magáét ma este is! Picsába
NA most tessék belehúzni Volán!!!
Idegenben, emberelőnyben, 3. harmadban gyengék vagyunk. De jó lenne ha legalább az egyikben javulnánk...
mi miért nem tudunk 60 percen át koncentrálni nem értem.....1-0 nál elhisszük hogy meg van a meccs és aztán meg loholhatunk most éppen 4-2 után.....a franc bele...:-(((
lecccccgóóóóóalbA!!! Veletek vagyunk , győőőzni akarunk!!!
ezt buktuk:(:( áááá KÜZDENI FIÚK!!!
A Graznál ezek szerint az SH gól (is) a házi specialitás, ez már a 2. ma.
@bobitomi: Idegenben eredmény után futás nem a mi műfajunk...
@Thomas_AV: én meg hazáig vittem a segged, itt meg kohászfalvázol, te nyúl...:)
PALKÓ ÁRPI GODÓ!!! GYERÜNK, MINDENT BELE!!!!
@Chicken: az is egy érdekes meccs lehet :)
A magyarok nem adják fel, Mihály nagy helyzetbe került, de a kapus védte.
Jesenice előnyből szépít :)
"a védekezésre fektetjük a hangsúlyt" könyörgöm miért nem a támadásra???amikor kinyílunk és támadunk mint állat akkor menni szokott,lassan nem is marad védőnk,kivel védekezünk?Miért kell az ellent engedni kibontakozni???erre válaszoljon valaki érthetően....:-(
jaaa lemaradt:Hajrá Volán!!!
@Chicken: szevasz, készülj péntekre, remélem addig fölépülök.
ha jól számolom, az uccsó 21 előnyből 1!!-et használtunk ki. vahh
@bobitomi: két dologért is szorittok, az Albáért, na meg érted hogy tuléld ha esetleg vesztenénk :-)
@-Toboz-: engem igenis mélyen érint ha kikapunk...de amúgy köszi
A 22. előnyt itt a lehetőség kihasználni!
@Chicken: Ja döglődöm, remélem nem HINI :/
Mindenesetre hajrá Volán :)
előnyben vagyunk, gyerünk!
@bobitomi: épp ezért szukolok neked is, nagy kár volna egy ilyen magát igazán beleélö szurkoloért...
Alba Volan jubelt über den Anschlusstreffer. Der Schiedsrichter schaut sich das noch einmal auf Video an und gibt den Treffer wegen Torraumabseits aber nicht.

az igen!
@kiralyfi: nekem Újváros örökké Kohászfalva:) köszönöm az együttműködést Tesó :)!! na következő meccsen minimum egy sör vs. forraltborra a vendégem vagy! most pihengess és legyünk "fotelszurkolók!" ;)
amúgy tényleg egy rendes férfi pisiszünete az út mellett legalább 3 perc ...nekem 30 másodperc volt :) még fiatal és zsenge vagyok:)
de lesz az 5 perc is :D
baszki, közben néztem a lengyel-spanyol kézit, frankón azt üvöltötték a szurkolók, hogy zig-zag medvescsak... paranoia?
@ReignOfdark: Lényeg hog nem kaptunk meg :/
Nem adtak meg nekünk egy videózott gólt...rohadt labancok!
Jól olvasom, hogy nem adtak meg egy gólt, mert videoztak...? Ilyenkor persze videoznak...
5:2... ez üreskapus lehetett...
NA jól van akkor be is zárhatom az ablakot. Jó éjt srácok!
ezt nem hiszem el ilyen nincs.......ez gáz......a k...a életbe
@bobitomi: Innen már nagyon nehéz lesz az 5. hely.
most aztán lehet Tommizni,mi a faszért kell Zolikát kivenni 1 meccs után?
A hajó elment, a mostani állás szerint a 7. hely, a rájátszásban a Dead az ellenfél! na ezt akartuk elkerülni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
még csak nem is üreskapus...hát jó innentől kezdve jó utat haza! Olimpiát úgy elkapjuk itthon, de úúúgy!!!
@Borsy: a baj az hogy a Ljubljana-Salzburg meccs kivételével a többi meccs is számunkra rossz eredménnyel végződik. A Klagenfurt 3 pontra feljön, a Villach 3 ponttal elhúz, a Zágráb meg ismét megelőz...
@drukker60: Te miröl beszélsz? a rájátszás az még holvan??? még van 1 pár mérközés vissza még lehetünk 5.dikek!
"McLeod megpróbált egyéni az egész Fehérvár csapata és tudják, hogyan kell segíteni csak egy mocskos. Született kalapács végül száműzte Beinstellens a térségeit."
Nnna! Ezért nagyon kár volt! :( 6-2
@drukker60: Nekünk még 4 meccsünk van itthon amiből 3 könnyebb ellenfelek ellen, és a Medvescak elleni is nyerhető idegenben. A többiek lényegesen rosszabbul állnak az esélyeiket illetően, szóval ne kapkodjuk el.
@Skandinávia-mánia: mi a bajod??,akarsz róla beszélni??,:-)))))))
ezért kár... már 5:(
@ReignOfdark: 6-2nél nincs mit elkapkodni!Tommi..Tommi...Tommi
@Skandinávia-mánia: rosszul látok, ne higgyetek nekem...6:2
@Skandinávia-mánia: ez a fordítás rettenetes :-D
kivancsi leszek enekes lajos elemzesere.. es tenyleg nem ertem hete miert nem bizonyithat..
@bobitomi: úgy értem a végső helyezésünket ne kapkodjuk még el. Simán lehetünk még ötödikek.
Vége. Kár érte, az elején nem így indult ez sem.
@ReignOfdark: Miert kene otodikek legyunk? Linz nem biztos negyedik lesz...
@mL: az eredmény nem tükrözi a játék képét...jobban játszottuk,csak nem azt amit megbeszéltünk.Tommi nagyon jól védett csak sok gólt kapott.Győzhettünk volna csak mi kevesebb gólt lőttünk.Átbeszéljük a hibákat,és a védekezésre koncentrálunk.Ha nincs védő akkor majd a Vass tesók megoldják.

Na ez lesz kb.
így a reális...sajna Ausztria tábla után roló van:(
csessze meg, mér kell ezt mindig idegenben...? Na jó éjt srácok és továbbra is hajrááá voláááááán!
@ReignOfdark: igazából nem neked szólt nem te vagy a hibás.....
Spielende...
Nem jött össze az első osztrák győzelem.
Nyomokat ma már nem hagyunk az tuti. Tommi egy kicsit sokat enged meg magának, túl sok kiállítást kapunk róla és azt sem értem miért kell állandóan kevergetni a sorokat. Egyszerűen nem tudják megszokni egymást! Na majd a következő meccsen nyerünk!
@banyszi: így van,csak "most nem lehet kivenni a kapuból az önbizalma miatt"én viszont sz...k az önbizalmába!Zolika is tud ennyit mint ő csak engedni kellene védeni!sztem
Nem értek sokmindent, de egy a lényeg: HAJRÁ VOLÁN!!!!!!
Sziasztok! Nézzük a jó oldalát, Ladányi szerzett egy pontot. Csak így tovább. Szerintem a pénteki meccs sokat kivett a játékosokból. Egy kis pihi, és itthon menni fog!!!
HAJRÁ SAPA FEHÉRVÁR AV19!!!!
hát ez így már sok(k)... sajnos nem volt ez jó hétvégéje a magyar sportnak...
azért Hajrá Volán! Ez még nem a világvége!
@bobitomi: Távol álljon tőlem, hogy bele tudnék, akarnék szólni a dolgokba, de az ellen rendre beüti az eelőnyöket, nekünk a rájátszás küszöbén még javában gyakorolni kell... hát... A hab a tortán, hogy ezt is állandóan kevergetett sorokkal tesszük.
Nem tudjátok mi van a Tokival? Nem láttam se lőtt, se kapott gólnál a jégen. Remélem nem beteg.
@beth01: én beszéltem a srácokkal tegnap újvárosban. mindegyik azt mondta semmi gond, nem fáradtak.
@banyszi: a villachi hóban lábnyomokat még hagyhatunk:)
@AVfan: Ja, de lehet, hogy már ehhez is túl hideg van:)
a mínusz 30 fok a hideg! ;) ez csak didergős idő :D
TAV táblázat: (azaz Thomas_AV- től)

1 Moser Medical Graz 99ers 47 69
2 Red Bull Salzburg 46 62
3 Liwest Black Wings Linz 47 61
4 Vienna Capitals 46 61
5 Villacher SV 47 52
6 KHL Medvescak Zagreb 47 49
7 Fehervar Alba Volan 19 47 48
8 Klagenfurter AC 47 45
9 HDD Tilia Olimpija Ljubljana 47 37
10 HK Acroni Jesenice 47 31
@AVfan: Mi tavaly hógolyó-nyomot hagytunk az egyik villachi parkolótáblán.:)
Most nézem hogy ma annyi gólt kaptunk a Villachtól, mint hazai pályán ÖSSZESEN...? :-(
@Thomas_AV: Igen, és most jó kérdés, hogy a pénteki Medvescak-Villach találkozón melyik győzelme lenne jobb?
OFF: Penguins vs. Flyers 2:1 !! YESSS:D
@ReignOfdark:Most hiányzik igazán a Graz elleni elvszettt 2 pont!!Zagrab előtt lennénk még 1 pontal,Villach meg csak 2 pontal húzna elöttünk!Én még KAC-tól is tartok!!
@F.Márk: Na igen, azt idegesítően mákból nyerték meg, de kár búsulni mert nincs ez még lefutva: előre kell nézni és pénteken kettőzött erővel kell bátorítani a Csapatot! :-)
@F.Márk: Miert lenne rossz a 8-ik hely?
A 7. helyet kéne elkerülni és akkor nem kerülünk össze a sóvárral az első körben, utána már jöhet bárki!!! :)
Basszus! Most értem haza és látom az eredményt az EBEL-en. Sokáig jól tartottuk magunkat aztán nem tudom mi történhetett. Szerintem az ilyen eredményeket nehéz megmagyarázni és talán nem is kellene, mint teszik azt néhányan (az ilyenek valóban a csapat érdekét szolgálják?, szurkolók?, vezetők?) hanem szembe kellene nézni a valósággal, azokkal a hibáinkkal amik egyébként ennek a nagyon jó csapatnak egyáltalán nem kellene, hogy lerontsák a teljesítményét. Én nem tudom, hogy az edző úr például hányszor akarja még megmagyarázni a megmagyarázhatatlant és mint edző miért nem azzal foglalkozik, hogy pl. ez a katasztrófális és megmagyarázhatatlan emberelőnyös-hátrányos játékunk megváltozzon, mert ez az amit meg lehet tanulni, el lehet sajátítani, csak gyakorlás kérdése! Nem csak nyilatkozgatni kellene, hanem valamit tenni is, mint a többiek, gondolom nekik sem könnyebb. Mostmár jó a nyolcadik hely is (majd ezt is megmagyarázzuk? Hát nem! Nekem nem jó! HAJRÁ VOLÁN!!! HAJRÁ MAGYAR HOKI!!!
@bagyula:Mindegy 6.vagy 7. vagy 8. Ausztriában úgysem nyerünk még play offban sem!
@F.Márk: Nem tudom mi van velünk ebben a szezonban, mi ez az osztrák fóbia?! Tavaly meg tavalyelőtt nem voltunk ilyen jók mégis tudtunk nyerni Ausztriában is(6x). Ha így nézzük még igazad is lehet, de én ebbe nem tudok belenyugodni, mert ezen túl kell lépnünk, mert igenis képesek vagyunk rá. Van még idő (nem sok) a rájátszásig, tegyük oda magunkat, mert ez így tényleg kevés, nagyon kevés lessz...
@soumi 1995: November, decemberben nagyon sokszor megesett, hogy majdnem nyertunk vagy legalabb pontokkal jottunk el. Ehez kepest ezek sima veresegek. :(. Meg van egy szuk honap a playoffig, hataha fel lehet porogetni az idegenbeli jatekot (jon Linz es Becs hamarosan).

Hajra VOLAN!
@Thomas_AV: itt Csíkhágóban pont ennyi van jelenleg... :)
www.wunderground.com/cgi-bin/findweather/getForecast?query=cs%C3%ADkszereda&wuSelect=WEATHER
De ahogy itt felénk mondják, nincs hideg csak szar ember! :)
süti beállítások módosítása