HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A Dab.Docler vagy a Vasas Bp. Stars?

2010.01.23. 12:54 F. Kapus

Az alapszakasz győztese és negyedik helyezettje vívja a második Mol Liga-elődöntőt. A Dunaújvárosban 18 órakor kezdődő Dab.Docler–Vasas Bp. Stars mérkőzést a Halassy, Abonyi, Soós D. trió vezeti. A final fourban a csapatok legjobbjai a többiekétől eltérő színű, zöld fejvédőben játszanak. A nap második meccsén Kurt MacSweyn és Fodor Szabolcs visel ilyet. Az edzőkkel beszélgettünk a mérkőzés előtti napon.

A Dab.Docler edzője, J. P. MacCallum szerint csapata sokat lő, és védekezése is jó volt a szezon során. A dunaújvárosiaknál mindenki tisztában van vele, hogy az eddigiek ellenére mindent nulláról kezdenek szombaton. A Mol Liga-győzelemtől mind a négy csapatot két siker választja el. A legnagyobb hiányzó a Dabé, Galanisz Nikandrosz sérült térde nem jött rendbe, ez rossz hír, viszont az jó, hogy rajta kívül mindenki meggyógyult, felépült.

Glen Williamson, a Vasas Bp. Stars szintén tengerentúli mestere úgy véli, csapatának egyre jobban megy. Keményebben, szervezettebben játszanak, és ezt Dunaújvárosban is szeretnék megmutatni. A szakvezető hosszú ideje nem számol a keret fiatal védőivel, így a hétvégének is csak öt igazi bekkel vágnak neki.

A mérkőzéseket a http://www.hockeytv.hu oldalon élő közvetítésben lehet követni. Önök szerint az SC Csíkszereda és a Dab.Docler döntőbe jutására van a legnagyobb esély. Már azt is lehet tudni, hogy a döntő napján mindkét találkozót négybírós rendszerben bonyolítják le, vezetőbíróként Kincses, Varjú, Haszonits és Gebei működik közre, mellettük Wolf, Bedő, Nagy A. és Németh M. vonalaz vasárnap.

170 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gratulálok az UTE-nak, hogy megelőzte a DAB-ot a MOL-ligában!
hát ez mglepett...
én holnap este megyek meccsre újvárosba basszus... Újváros meccsre készültem... mondjuk, engem az előző eredmén is meglepett picit, de ez nagyon... :D:D:D
Hoppá! Azért már Újvárosban sem nőnek égig a fák...
Összejött a mindenki által várt meccs: holnap DAB-SC!
Akárhogy is fáj, Halassy a SZTÁR :D
Ez a kozvetetites egy szegyen volt!!! Felultettek egy rakas embert, hogy lehet majd nezni, oszt szevasz :(

HAJRA SZEREDA!
az kőkeményen nemvárt fordulat .. Stars - Újpest döntő!!!

Újpest a mol liga első :P haha
Ez férfi munka volt!!!!!
@Cause: nana, még várjunk vele.
Mennyi a feldobott pénzdíj?
Szép volt VASAS :D
És a dabot egész évben nem tudtuk megverni,most meg a final fourban sikerült:D
Holnap meg az újpestet kell megverni:D
Hajrá VASAS :D
Hát ezt nem gondoltam volna...
Az biztos, hogy nem kis pofáraesés. Lehet, hogy nem lehet leírni a kiöregedett válogatottakat?
Még biztos, hogy nem bírják a nyomás alatti játékot...
Gratula a Vasas-Starsnak! Holnap nem lennék Újpesti!!
Holnap is nyerünk!!!!
mekkora meccs volt, kár hogy a fele nem látszott streamen...
az elején is érdekelt, hogy hogyan birkózik meg a dab azzal, hogy mindenki szerint toronymagas esélyesek. a válasz ezek szerint az, hogy rosszul.
Mert lehet hogy holnap is meglepi lesz;)
Ezzel a kiírással elbaszták az igazán jó csapatok egy évi munkáját. Őszintén sajnálom a Dab-ot. Egy valamire való bajnokságban nem szabadna ilyen lazán dönteni el, hogy ki is legyen az első.
Bravó Stars kár, hogy nem szerzett pontot a Foci, nem baj majd holnap a döntőbe :), Congrat Mogyi 0+3 Szappanos 2+0hoz. Holnap is hajrá Stars és hajrá Foci.
@Startrek:A Mol-liga győztese mindenképp újpesti:)
Kik lesznek így a MOL-liga legjobb játékosai?
Nem hittem volna, hogy nyerünk!!Ez csúcs!!!
Ne legyen igazam, de gondolom most jönnek a szokásos kommentek, hogy a bíró elb...ta, a Stars ilyen volt meg olyan...stb, de az örömömet nem tudják elrontani:)
100 alatt vagy felett lesz a döntő nézőszáma?
Pék for president!!!!!
@progmet: mert a 4. kerület hokinagyhatalom!!!!
Tavaly még Gyergyó is vert titeket. Kemény ex-válogatottak...
@Scofi: sajnálom a dabosokat, egész évben a holnapi 6 a 3-as UTE-felállásra készültek.
Most meg verekedés van? Ha tudtok, meséljetek!
(A szurkolók közt.)
suzuka ne sírjál már légyszíves.
Néha a leírt csapatok nagy meglepetést hoznak.
Ma is ez történt;)
Holnap legalább tv-ből lehet nézni a döntőt;)
@canadien: mi az, Hardi már osztogat idegenben is ingyenjegyet?
@progmet: Ez így van!@Lajos a mizse: Mert nem szeretek sírni ha kikap a csapat :DDDDD
@canadien: Mi ismerjük egymást,nem rég kori fűzőt vettünk tőled:D
Ez a halassy hogy vezethet jégkorong meccset? De akár azt a kérdést is feltehetném, hogy ilyen ember, még hogy élhet?!

Addig ütném amíg a mozog...
@9..5: Yes! Már mi is sejtettük a "számokból"!
Nem akartam túl feltűnő nevet választani:D
Megmondtam, hogy DAB-SC donto lesz. Kisdonto.
Negyedik kerületi döntő.

Sok pénzt nem tettem volna rá tegnap, de így jó.
@nagytomsky: Nem volt nagy szám. A Vasas táborba belekeveredett valami söpredék emberke és hátulról nekiesett egy hazai srácnak (nem nagyon volt előzménye, mellettük álltam a csarnok előtt). A rend őrei azonban résen voltak és lekapcsolták a marháját, aki elkövette azt a hibát, hogy nekik is beugatott. Na ekkor meginvitálták a helyi fogdába.
Botrányos hazai játék, egy mocskosul undorító halassyval, amit a harmadik harmad utolsó tíz percében megengedett a Starsnak, az gyomorfogató volt. De még erre sem foghatjuk a vereséget, mert az első két harmadban bűngyengén játszottunk, nem a harmadikban veszítettük el a meccset, hanem az első kettőben. A bronzmeccset jó lenne azért behúzni, bár az így már nem hiszem, hogy különösebben érdekelné a fiúkat.
@check: Köszi; ezek szerint semmi gáz! Csak azt kapta, amit megérdemelt!
@xymeta: A meccsről:
Nem nagyon tudom mi lehet az oka, de egy közepesnél kicsit gyengébben játszó (és sajnos kapura alig veszélyes) DAB kapott ki egy okosan és magához képest jól játszó Starstól. Rajna a kevés kísérletünket nagyon biztosan fogta, sajnos Sevelát pedig 3 alkalommal is teljes kiszolgáltatott helyzetbe hozta a csapat. A hibákat ezúttal nem tudtuk gólokkal javítani és ez lett a vége. Igazából csak a harmadik harmadban volt jó a csapat teljesítménye, de akkor is inkább az akarat dícsérhető. Azt mondom, amit a délutáni meccsről: nem érdemtelen az esélytelenebb csapat győzelme...
Valahol szerintem minden DAB-szurkoló készült arra, hogy megszakad a győzelmi sorozat, de nem túl jó, hogy pont most történt. Holnap ki kell adni a mérget magunkból
@check: nagyon korrekt értékelés. A Magyar Kupa már megvan nektek és még lehet javítani a bajnokságban. Hajrá hoki!
Gratulálok a Stars-nak! Ezen a meccsen jobbak voltak. Nem kell itt semmit semmire fogni. Ha összességében nézzük, több helyzetünk volt ilyen rossz játékkal is. De Kemény Dénes után szabadon: Az eredményjelző nem hazudik!
@Spigott: Mondjuk érezhető volt, hogy nagyon magasra tette a lécet a harmadik harmadban. De valóban nem rajta ment el a meccs
@Spigott: most már legalább ti is érzitek milyen amikor a bíró butasága tesz tönkre egy meccset..
sajna rosszkor éreztétek meg..
@Cause: mit csinált a bíró?
Nekem nem azzal van a gondom, hogy a steaua budapesti nyert. Azzal semmi baj, ha egy csapat az egész sorozatban rendes játékidőben beszed két vereséget.

A lebonyolítási rendszer a nem normális! Ez nem kupa, hanem liga alapszakasszal! Itt nem lehet egy nyert meccses döntőket csinálni! Minimum 2-3 nyert meccsig, különben a Mol-liga lesz komolytalan, főleg ha steaua budapesti nyeri aki a 4 közötti helye is csak az utolsó napokban lett biztos.
@Pentele: Na ebben az a szép hogy eszetekbe nem jutott a lebonyolítási rendszert fikázni addig amíg nyeregben éreztétek magatokat...
@Pentele: Nem baj a Dab Kókler még lehet harmadik.
hüha, kikapott a DAB a Vasastol, ez aztán a meglepetés... De azért ne busuljatok nagyon Dunaujvárosiak, tavaly számomra ugyanilyen meglepetésnek számitott hogy nem a végig dominálo HC Csikszereda nyerte a romániai bajnokságot, aztán meg még nagyobbnak hogy kedvenc csapatomat fel is oszlatták...

egyszoval: felafejjel :-)

holnap meg hajrá Szereda, jo szurkolást mindenkinek
@Pentele: Köszönjük az igazán "értelmes" hozzászólásodat!
@Video Tóni: A rendszert már az eleje óta "fikázom" csak sok embert nem érdekelt,de most jobban látszik miről beszéltem.
@Video Tóni: Igazad van. Mint mindíg a győzteseknek! És most már csak arra várunk, hogy a Stars és az UTE eldöntse, hogy ki az idei MOL liga legjobb csapata! :)
@Video Tóni: Azért ez a final four rendszer már az elején sem jött be sokaknak. Persze a költséges utazás és a távolságok miatt ez a megoldás lett elfogadva. Ez van, de azért némileg igazságtalan a dolog a sorstól...
@Pentele: Csak azt magyarázd meg, hogy minek kell steauáznod???? Ez nyújt számodra élvezetet?? Értem, hogy pipa vagy, de ezt máshogy is le lehet vezetni.
@869065: Nyugodtság.Megértem a sztálinvárosit,toronymagas eélyes volt a DAB
tenyleg meglepetes volt mind a ket mai meccs bar a a dab stars meccs ketsegkivul a nagyobb :)
ilyen a sport benne van utolag lehet kritizalni birot rendezest lebonyolitast de haszna nincs most mar ugy igazabol a bronz erem sorsa erdekel bar a donto sem lessz rossz meccs szerintem:)
Én csak örülök! Egyszer vertük meg a Dab-ot, de pont jókor! "Indulsz van" sportszelet :)
@869065: Tényleg kicsit frusztrált vagyok.

Viszont, ha magyarul nem lehet nevezni a csapatot akkor nem mindegy, hogy angolul, románul vagy kínaiul nevezem meg. (bár kínaiul nem tudom)
Gratula a starsnak. 5 meccsböl 1 tudot nyerni ellenünk.hát nem a legrosszabbkor:):)
@sean76: Visszavágtatok a hazai 0-7-ért! Nem tudom melyik tábornak fájt jobban a két meccs! Nekem a mai nagyon! :)
Tanulság, hogy jövőre ki kell harcolni a 2-3 nyert meccsig tartó rájátszást a Mol-ligában
Gondolom egy dunaújváros szurkolónak sem jelentene illetve okozna problémát a fine four lebonyolítása ha a dőntőbe jutottak volna..
ez van.. tetszik nemtetszik.. valaki meg fogja nyerni a mol ligát.. és sztem kurvára nem fog évek múlva senkit érdekelni hogy "DE a DUNAÚJVÁROS az ALAPSZAKASZBAN így meg úgy"
takeiteasy
@Cause: bocs... tehát final four
@Cause: Erről beszélek! Szerinted normális, ha valaki évek múla fellapozza az évkönyvet és megnézi ki lett 2009-10-ben a legjobb és lát egy csapatot akire egyáltalán nem igaz ez sajnos.

Ezért nem jó így a rendszer.
@Cause: Szerintem épp ezért lesz emlékezetes ez a szezon. A DAB az alapszakaszt kb. 20 pont előnnyel nyerte, tehát kijelenthető, hogy abszolút domináns volt. Sajnos a lebonyolítás rendszere magában hordozza annak a kockázatát, hogy - mint példánkban - egy gyengébb teljesítmény a szezon eredményeit tehetik tönkre. Sajnos ez van, de ez nem igazán igazságos.
@Cause: Ráadásul ez miatt komolytalanná is válik az alapszakasz, ami már most is látszik.
Aki éjjel legény nappal is legyen...
tehát aki az alapszakaszban legény a final fourban is legyen :)
@canadien: lementek? szülői után megbeszélhetnénk
@Cause: Ugy nyertek esetleg MOL ligát hogy kifogtok egy jó hétvégét?!egész szezonban sehol sem voltatok és hát ha megnézzük hogy jutottatok be a 4 közé:(
@fekete8: azért félre értés ne essék.. Hajrá Lilák!

bár gondolom ez sem vigasztal
@Cause: nem akartalak megsérteni:)elnézést:)
Igen most lilálknak szurkolunk
Látom egyesek szerint annak kellene nyerni a final four-t aki az alapszakaszt is megnyerte...akkor minek is a final four?:)
Gratulálok A STARS-nak !!
Jók voltatok fiúk! Sikeres volt ez a felkészülési hét!! Holnap veletek ugyanitt !!
@xymeta: Kell a final four, de más csapat sportágakban is rendeznek oda-visszavágót jégkorongban pedig több nyert meccsig szóló viadalt.
Azért, hogy ne a szerencse vagy a pillanatnyi forma döntse el a fontos helyezéseket.
@Pentele: Nincs mit, nyitni kell a fejlődő piacok felé is :D
@Pentele: Hozzád ezek szerint a román nyelv van közel ?
@Pentele: Ez a Mol-liga nem az ob...
@xymeta: Nem is kevertem össze.
De tavaly a Mol-liga elődöntő is 2 nyert meccsig a döntő pedig 3-ig tartott. (így emlékszem)
@rihiranta&rantasila: milyen sztálinváros, te szerencsétlen?
Azt azért bírom, hogy ilyenkor előkeverednek a fővárosi nagy szakértelemmel rendelkező fotelszurkerek, és osztják az észt. Nekem ennél nagyon gáz nem kell, minthogy itt volt két pesti csapat, összesen 32 szurkolóval. Vissza lehet venni, mert Székelyföldről 3-4x annyi szurkoló jött , mint pestről összesen. A Sztálinváros meg felejtős, mert egy akkor még nem is éltetek, kettő én sem nagyfaluzom le Pestet.
@kiralyfi: Na majd azután oszd az észt ha te is jársz idegenbeli meccsekre!
@Video Tóni: elhiheted volt ilyen nem egy vagy kettő...de látom, megint sikerült a lényeget érteni...
@hokipapa: Milyen szülői után ??!!
süti beállítások módosítása