HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Hetényi Zoltán visszatér a kapuba

2010.01.22. 12:02 F. Kapus

Kifejezetten jól sikerült mérkőzés volt a Medvescak elleni, nagyon készültünk rá, mondta blogunknak Énekes Lajos, a Sapa Fehérvár AV19 edzője a keddi EBEL-találkozóról.  Sok érdekes részlet mellett kiderül, Hetényi Zoltán pénteken visszatér a kapuba.

"Úgy nézett ki, mintha a szlovéniai ottalvós túra eredménye keddre érett volna meg. Frissek voltunk, fejben és fizikailag jobb állapotban küzdöttünk, mentálisan erőseknek bizonyultunk, és mindezt koncentráltsággal egészítettük ki, egyszerűbben fogalmazva jó játékot nyújtottunk. Meghatároztuk a játék képét, mi diktáltunk, az ellenfél végig szaladt az eredmény után, de nem tudott utolérni minket.

Jól működött az emberelőnyös játékunk, ha folytatni tudjuk ezt, akkor már csak idő kérdése, hogy ennek is megjöjjön az eredménye. Ahogy elterveztük, fegyelmezettek tudtunk maradni, kevés emberhátrányos helyzet volt, mindez jó védekezéssel és remek kapusteljesítménnyel párosult. A nézőket kellőképpen kiszolgáltuk, ez a legfontosabb.

Péntekre ezt a sikert nagyjából el kell felejtenünk. A Graz ellen már nem lesz elég, hogy kedden jók voltunk. Ezt újra meg kell mutatnunk. Ezzel a játékkal lesz keresnivalónk a listavezető ellen is, de a mérkőzés esélyesei nem mi vagyunk. Sok apró és nagyobb részletnek kell működnie, hogy újra nyerni tudjunk. Ezeken dolgoztunk a héten. A védekezés minőségén lesz a hangsúly, azon belül is lényeges, hogy a párharcokból minél többször kell győztesen kikerülnünk. Ennek sikeressége fogja meghatározni a meccs képét, és lehet, hogy a végeredményét is. Sokat gyakoroltuk ezt mostanában, ha a mérkőzéseken is jól megy majd, az lendít rajtunk. Látható, az elenfelek játékosai, főleg a légiósok, magasabb képzettségűek, mint a mieink.

A csapatban sok változás nem lesz. A kapuban viszont igen. Ismét Hetényi Zoltán kezd. Tommi Satosaari hosszú és jó sorozaton van túl, itt az ideje, hogy magyar kapusunk újra munkába álljon, és bizonyítsa, hogy ő is van olyan jó kapus, mint vetélytársa."

A szezonban eddig ötször találkoztunk a Grazzal, négyszer nyert az ellenfél. Jó jelnek vehetjük, hogy a legutóbbi fehérvári meccsen 4-2-es magyar siker született. A hírek szerint négy hiányzójuk lesz a vendégeknek, Patrick Harand, Rodney Jarrett, Florian Iberer és Manuel Ganahl sem kulcsjátékos, de az első kettő fontos láncszem. Eric Healey és Greg Day személyében a kanadai táblázat első és harmadik helyezettje lesz a jégen. A graziaknak a védekezés is erősségük, messze a legkevesebb gólt kapták. Érdekes módon az előnyös helyzeteket alig játsszák hatékonyabban, mint a Fehérvár, viszont a hátrányok kivédekezésében listavezetők.

A Fehérvár–Medvescak meccs összefoglalója emlékeztetőként és útravalóként megtekinthető itt és itt. És ne feledjék, az aprókat ma még be lehet dobni.

60 komment

Címkék: énekes fehérvár ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

megyünk aztán adj neki:)

off: szombaton fehérvárról mol liga meccsekre van 3 hely a kocsiban...
Üdv! Én betársulnék ma Budapestről Fehérvárra :) Természetesen a benzinköltségbe is beszállok! Ha valaki tud segíteni, írjon! Köszönöm! :)
"Látható, az elenfelek játékosai, főleg a légiósok, magasabb képzettségűek, mint a mieink."
Mi meg egységes vagyunk, hatalmas akarat, szív visz minket előre, és ebben a ligában ezzel bárkit legyőzhetünk. Főleg, ha olyan jól védekezünk, mint kedden, Zoli meg lehúzza a rolót.
@kiralyfi: Akkor találkozunk Újvárosban is...:)
HAJRÁÁÁ AV19!!!
-_- BLL -_-
hajrá Zolika, hajrá Volán, Hajrá szeredai Szurkoló barátaink ,hajrá Minden és Mindenki :) ez a hétvége jégkorongban gazdag lesz !! jupppííí
...::: BLL :::...
@Szoljanka: hogy a viharba ne találkoznánk:) egész hétvégén együtt nyomjuk:)
@bsannamaria:
Békesség testvérem!

Írtam üzenetet, hozzánk beférsz.
én ezt a kapus cserélgetést már aztán tényleg nem értem.... reklamáltam hogy védjen már Hetényi, de sztem akkor kellett volna betenni amikor Tomminak nem ment. Most megy neki, erre kiveszik a kapuból , és beteszik Hetényit.... össze-vissza cserélgetik őket, pedig most Tommi jól elkapta a fonalat
Hjrá Fiúk! Ma megyünk személyesen is szurkolni, ami eddig jó kabala volt.
@főtisztelendő s/s atya: dicsértessék a jóságod Atyám:)
...ha megiscsak lemennek meccsre, mert NAGYON esz a fene.... a Szekely Legio hol fog allni????

es penteken ugye nincs jatszohaz?
Valaki vletlen nem tudja, hogy ha mar Tv nem kozvetiti, akkor neten lehet-e nezni a meccset?:)
@SportClub: stream02.gtk.hu/fehervar_tv
elméletileg csúsztatottan majd itt 20:45-től (Fehérvár TV)
@SportClub: A fehérvár tv leadja 20.50-től www.fehervartv.hu/
annyi előnyöd lesz, hogy tudod már az online írásos közvetítésekből, mikor mit kell nézni ;)
Off: szép lenne nálunk is Magyarországon egy ilyen pénzérme :
www.swissmint.ch/upload/bilderdownload/2008_20FR_Eishockey_B-gross.jpg
@bsannamaria: En 8:10 kor landolok Becsben, es eszem agaban sincs megnezni az eredmenyt :) Hajra VOLAN!
Kemény dió lesz, remélem beférünk a csarnokba, már múltkor is necces volt, úgyhogy mindenki húzza össze magát ok? :)
Győőőőőzni kell! Győőőőzni kell!
A Volánnak győőőzni kell!
Ha az ellenféltől nem fél!
Mindig GYŐŐŐŐZ a jobbik fél!

Szia mindenki, este nagy party lesz, ki ne hagyjátok! :)
Thomas, Szóljanka, készüljetek, ha gondoljátok, pár székely testvér is jöhet tovább velünk. Hátha kell majd a segítség az ördögi kör ellen. :)
Királyfi: szokott időben szokott helyen? :)

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
@Raon: oksa,majd egyeztetünk;)!
Darts nyilakat ne felejtsed otthon!
Hajra Volan!
Hajra ARPI !!!! Te vagy a legjobb!
A francba.... Ma már TV-ben sem tudom követni a meccset! Meg fogok itthon őrülni!!! :'(
@Leo945: Vannak fokozatok. Én még online sem. :)
@F. Kapus: részvét! Az sem lehet egyszerű... :(
Ma nyerni kell! De pontot szerezni minednképp.
Hetének örülök, remélem él a lehetőséggel.
Árpi, Palko! szorjátok meg a listavezetőt:):):)
Ha valaki Szegedről megy a még hátralévő meccsekre (rájátszás is) szívesen betársulnék. Voltam már egy párszor, de jobb lenne, ha többen is mennénk. Egy ki szegedi légió...
Hazai meccset nem közvetít a TV?! :(
Szarjanak sünt!...
Gyerünk srácok, verjük meg az első helyezettet! Sajnos ma nem tudtunk kimenni, de a gép elől szorítunk!!
02.25 GÓÓÓÓÓÓL !!!!! nem hiszem el!
@kőr alakú vulkanizált gumi: én se, mert ráadásul emberelőnyös szituból... bár a sógorok kiegészültek, de gondolom még nem állt vissza teljesen az 5-5-ös rend 6mp alatt. :)
21-14 volt a kapura lövési arány a Volán javára. Jobbak lehetünk, kár azért a fránya short-handedért.
Viszont kivédekeztünk két emberhátrányt! :)
Linz meg alázza lassan Bécsett a Capitalst.
Viszont már megint a 6. emberelőnyünknél tartunk és sehol a PP gól. (Jó a gólunk az ilyen fél eset volt :) )
Az a fránya PP. Az még mindig nem megy! Pedig most a bírókra sem lehet rossz szavunk semmi. No nem baj, van még egy harmad, majd EQ-ból, ha máshogy nem megy! HAJRÁ VOLÁN, MEGLESSZ!!!
Ha ennyi marad az állás én nem hoznám le Hetét a végén úgy se megy az előnyös játék :(
@ifjvit: Jobb mint semmi de azért szerettem volna hallani a komentet és a szurkolást is.
Lehozták Hetét, ajaj ebből EN lesz félek :(
@Gooolem900: Ezt nehéz lesz megfordítani
KAC-Jesenice meg izgalmas gólokban gazdag meccs lehetett :)))
Hát ez nem jött össze. NYOLC emberelőnyből NULLA gól, ez több mint gyenge játék. Nagyon gyenge. Az ellenfél 4 emberrel is nyugodtan végigjátszhatná a meccset...
Minden rosszban van valami jó.
Remélem holnap is szerencsét hoznak a csíki szurkolók!:-P
Milyenek voltak a csíkiak?
@csíki ember: a listavezető ellen nem biztos, hogy gyenge...

Viszont lőttünk 43-at! Bár nem szerencsés a stat alapján ítélni!

Majd legközelebb! Hajrá Volán!
Az eredmények nem alakultak rosszul, a közvetlen közelünkben lévő csapatok nem nyertek!
Még nem biztosítottuk be a helyünket a plajofba, de ezt 1-2 fordulón belül meglehet.
Izgalmas, gyors meccs! Még most az eredmény ismeretében sem bírom nem nézni a streamet!
@jágör68: ...aminek nincs hangja! :(
Lehet sok mindent mondani, de azt nem, hogy jobb volt a Grác. Legalább 1 pont azért kellett volna.
süti beállítások módosítása