HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A zalai jégkorong lassan erőre kap

2010.01.07. 10:05 F. Kapus

Az edzőként évekig Dunaújvárosban dolgozó Vladimir Babic novemberben fogadta el a zalaegerszegiek ajánlatát. Azóta a jégcsarnok ügyvezető igazgatója lett, és szervezi a helyi hokis életet. Ezenközben nemzetközi játékvezető is. A csapat munkáját új alapokra kívánja helyezni, nagy hangsúlyt fektet a toborzásra. Ennek első eredményeként december végén nemzetközi mini tornát szervezett az egyesület.

Az U10-es korosztály részére december 21–22-én hozták össze a karácsony kupát. Ezen jégre lépett már néhány újonnan beszervezett kis hokis is. Örvendetes, hogy a csapat létszáma folyamatosan bővül, a folyamat felfutása remélhetőleg még hátravan, ahogy Vladimir Babic fogalmaz, az igazi eredmények a következő évben várhatóak. Egerszegen tehát ismét megtalálhatóak a jégkorongélet jelei, immár nemcsak a kölyökcsapat versenyez a bajnokságban, hanem alakul az utánpótlás is. Ide tarozik, amiről korábban még nem írtunk: a Dunaferr ifjúsági és juniorcsapatánál Babic utódja a klub korábbi játékosa, az erdélyi születésű Csata Csaba lett.

A decemberi nemzetközi tornán tíz csapat vett részt. Hazánkból négy, kék-két szerb és horvát, valamint egy-egy cseh és szlovák együttes. A tornát a belgrádiak nyerték, a döntőben 4-2-re verték a korosztály legjobb magyar csapatát, az UTE-t. A zalaegerszegiek az ötödik helyet szerezték meg.

Közben a kölyökkorú Egerszegi Titánok immár harmadik alkalommal vettek részt Svájcban az X-Mas Cupon. Az A csoportos vb helyszínén, a kloteni csarnokban 12 csapat küzdött, négy csoportba osztva. Kilenc svájci mellett az osztrák válogatott, egy cseh és a néhány vendégjátékossal megerősített zalai csapat indult. A magyarok a 7. helyen végeztek.

Kiss Zsolt, az egyik fő zalai szervező blogunknak elmondta, terveik maximálisan valóra váltak, a jégcsarnok üzemeltetése anyagilag stabil alapokon áll. Az április 30-ig tartó időszak működése biztosított, a tulajdonos bankkal kötött határozott idejű bérleti és üzemeltetési szerződés akkor jár le. Hogy utána mi történik, még senki nem tudja, de a felek folyamatosan dolgoznak a mindenki számára megnyugtató megoldáson. "Talán az anyagi rendezettségnél is fontosabb, hogy a jégcsarnokot sikerült tartalommal megtölteni, a létesítmény bevételtermelő képessége folyamatosan javul."

39 komment

Címkék: csata zalaegerszeg zalai titánok babic

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nem emlexem mar, ez akkor most az anti-kercso-titanok, es a szeretjuk-kercsot-titanok meg BPen vannak, vagy valamirol lemaradtam?
@fradigy: Hogy merted kiejteni a nevét,ez megvan tiltva:)))
Babic vezesse a csarnokot meccset inkább ne.Számomra eléggé felháboritó volt hogy Dunaferr meccset fújhatott, kb az összes játékos fél éve még nála játszott a juniorba
@kapusLaci: azota mar megerkezett a kivegzo osztag, levagta mind2kezem ezen bun elkovetese miatt. most az orromal potyogok, hajra utanpotlas, hajra magyar es szekely jegkorong!
@fradigy: Kercso az alapszakaszban elsö a gyerekeivel.Eredményessége megkérdöjelezhetetlen!
Jaj kiejtettem a nevét,a végén ugy járk mint te:)))
@kapusLaci: ha jol emlexem, nem is az eredmenyesseget hanem a stilusat kerdojeleztek meg... :P

amugy ketelu kes, nalunk pl a MACban nem uvoltenek a gyerekekkel, Palibacsi is siman tud ugy szigoru rendet tartani az edzesen h fel sem emeli a hangjat, viszont azt hiszem bizonyos kor utan kicsit nehezebb kordaba tartani a kisordogoket... nem tudom, enyem meg csak 4, mikor 10 lesz megmondom h mennyire tudok elfogadni egy kemenykotesu edzot...
@fradigy: Kemény munka és szigoruság nélkül nincs eredmény.Ezt ti szülök kell eldöntsétek hogy mit akartok a gyerekeitekböl.
@kapusLaci: tudom. a kerdes ugye csak az h a kemeny munka es a szigoruasg elerese erdekeben mi az a hatar amit talan mar nem lehet atlepni...

de mondom, jo par evig en errol csak filozofalgatni fogok :P
@kapusLaci: Eredményessége megkérdőjelezhetelen!De milyen áron?Az Egerszegi Titánok csapatából,nem tartott igényt senkire!Középszerü gyerekek nem kellenek neki,és nem is óhajt foglalkozni velük!De ettől függetlenül megcsókolhatjátok egymást,mert te sem látsz az orrodnál tovább.
Apa kezdődik !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@zalai ember: Én csak fradigy-al beszélgettem.
Téged most nem kérdezett senki,te meg megcsokolhatod a kiválo szlovák edzötöket:))
Téma részemröl lezárva,vitatkozhatsz akivel akarsz.
A "kisvladónak" sok sikert kívánok, ha már itt Újvárosban ellehetetlenítették.
@fradigy:
Jó helyen van a srác a MAC-ban!:-)
Amúgy a cikkhez kiegészítésként el lehet mondani, hogy a minis és szuperminis csapat részére a szövetség 10 mezőnyjátékos és 1 kapus szerelést biztosított. Ez volt az ígéret a város polgármsterének és a csapat vezetőinek.
Sok sikert Zeg!:-)
@Tillasz: így igaz.
a cikkből kimaradt, hogy a csarnok a város és a szövetség segítsége nélkül nem tudott volna kinyitani.
mindenkinek köszönet érte.
és a segítség nem kizárólag pénzben mutatkozott meg.
elindult egy folyamat. megpróbálunk 30-50 kilométeres körzetben gondolkodni.
lenin után szabadon : munka, munka, munka
@Tillasz:
ja és még vmi. a kapott felszereléseket az újjonan érkező gyerekek INGYEN kapják meg.
@ztitans:
Örülök, hogy jól mennek a dolgok. Tudom, hogy bizonyítanotok kell a bank és a város vezetése irányában is.
Jó érzés, ha az MJSZ valami értelmeset is tud tenni a hokiért.:-)
@ztitans:
Ezt eddig is természetesnek tartottam volna:-)
De a "legfontosabb poszton lévő ember" még megró minket, azaz hagyjuk. :-)
Fontos, bizonyítsátok be, hogy Zegen is lehet 50-60 hokist találni évente.
@ztitans: hát ebből a cikkből valóban kimaradt, met már novemberben megírtuk, olvasható is ez a nagy összefogás a cikkben a legelső linkre kattintva, és csatlakozom Tillaszhoz: hajrá!
@Tillasz: lesz 50-60 az biztos. ezért dolgozik mindenki.
Kapuslaci erdejiek inkabb ne irjanak be
@hoki120: miert is? miota nem szolhatnak hozza a bloghoz az "erdejiek"?
@hoki120: de írjanak!
legalább láthatja mindenki hogy Árpi nélkül is tud létezni csarnok, csapat.
viszont nem kell letagadni, ha nem Ő van itt 3 évig, akkor most nincs ez a fanatizmus és nem lenne hol korcsolyázni.
@hoki120: Szerinted ide csak az irhat aki magyar állampolgársággal rendelkezik?Lehet hogy te igy szeretnéd:))Na az ilyen emberek mint te is ellenünk szavaztak,de szerencsére vannak mások akikiknek van fogalmuk hogy milyenek az Erdélyiek,ök legalább velünk tartanak!
@ztitans: Nagylelkü vagy hogy megengeded hogy irhassunk mi is Erdélyiek,köszönöm!
Közületek néhányan azt gondolják hogy ellenetek vagyunk,de tévedtek,nagyot, nagyon nagyot.
Csak egy példa:Egerszegen rendeznek amatör tornákat amin mi is részt szoktunk venni.
Megyek a csapatommal,és a lehetöséghez meg az idöhöz képest meghivok más csapatokat is,hogy minél többen legyünk mert ez annál több pénz a csarnoknak.
Nem is voltam sose a hokiszeretö emberek ellen,se a Zalaiak ellen.Hogy vannak konfliktusok az igaz,emberek vagyunk,nem lehetünk egyformák,és ez igy a jo.
Üdvözöllek
@kapusLaci: nem nagylelkűség, mert ugyanugy gondolom ahogy TE. a beírás látható hogy kinek szólt épp azért hogy elejét próbáljam venni az ilyen megnyilvánulásoknak.

várunk bennetek! biztos hogy jó buli lesz.
@ztitans: Mindig is jol telt Egerszegen,és ha gondolod találkozhatunk is,elbeszélgethetünk egy sör vagy kávé mellett.
Kedves ztitans.

Szuper hírek, de mikor rendeztek mini fordulót? Vagy csak a Belgrádiak és az UTE a kihívás Zalaegerszegen?

www.icehockey.hu/index.php?pg=menu_197

Szeptemberben is lehetett már látni az u10-es csapatot az icecenterben. Azóta meg eltűntek.

Ez most akkor nem áll össze.
bbb
ÉS még valami, veszettül el tudnám képzelni, hogy u 12-ig legalább sokkal egysezrűbb legyen az átjátszás a csapatok között. Tehát, ha valaki nincs meg akkor csak küld egy köremailt és kér kölcsön két játékost, hogy tudjanak játszani a gyerekek. Lehetne ennek valami egyszerű bejelentő lapja. Persze nem elszipkázandó a gyerekeket. De mondjuk egy fehérvári meccsre ha elhozna egy miskolci gyereket és odaadják az Egerszegieknek akkor kevés az esélye az átigazolásnak, ezt lássuk be. És máris játszhat a miskolci gyerek is és az egerszegi csapat is.

Lehet, hogy naív vagyok. És az is lehet, hogy ez simán lehetséges most is, csak nem él vele senki.
@ob4: az ajtó nyitva. érdekünk hogy játszhassanak a gyerekek.
@ob4: amikor a tornák kiírásra kerültek, sem csarnok, sem gyerek nem volt!
kár hogy ezt is negatív oldalról közelíted!

mini és ek torna bármikor rendezhető, szervezhető Egerszegen!

segíts és lehet forduló akár több is április 30-ig!

a másik része hogy ez volt az első rendezvény. nem titok hogy minden rendezvénynek rentábilisnak kell lenni! ezért voltak elsősorban külföldi csapatok!
Egyiket sem negatínak szántam.

Keresni kell a szövetségtől a Hegedűs Zolit, ő szervezi ezeket a miniben.
A gepárdhokin megtalálod az elérhetőségét.
Mondjuk miniben igen sok kupa van.

Inkább az Ek a mostoha gyerek, főleg a b csapatok 12 meccsel egy évben.

Nekik tornát szerintem, bármikor lehet szervezni, célszerű lenne egy kétnapos kupa ott alvással. Szerintem lenne rá kereslet. Gondolom, van néhány ek-gyerek is nálatok aki nem jut lehetőséghez, mert hiszen nincs is csapat. Ehhez lehetne meghívni néhány klubot. Nálatok mennyibe kerül pl. a jég? Úgy tudom nem pesti árak. Ha ez az adat megvan, már lehet is számolni, szerintem 10.000-20.000.- forint/ főtöl simán megvan az egész, ha önköltséges, de miért ne lehetne szponzort találni, pl egy szálláshely ami olcsóbban adná a férőhelyet, egy pizzás,stb.stb

Időpontnak szerintem az április vége lenne jó.

Ha szervezkednél írj, és segítek propagálni itt Budapesten.
Célszerú lenne egy előzetes levelet írni, amit kiküldhetnél(nk) a kluboknak.
sajnalom ezt a beirast bocsanat
@hoki120: na hoki120 :-)..
erdéj felé erre aszongyák,hogy szégyen lopni,de mégnagyobb szégyen visszavinni...szal előre meg kell gondolni,h mit mondasz-írsz-teszel :-)..
Minél többen irnak ide be annál jobb..bár a vizen tól is foglalkoznának az ide-beírással,mert még népszerűbb lenne a téma,akár külső segítséget is kaphatna ztitanok.
Ha egy dologra minél többen figyelnek,az annál nagyobb sikerre vezethet minden téren..
Látod?- én 900 km-ről irok és megyek oda hokizni,odaviszem a pénzemet-csapatomat,sőt 4 csapatot,h népszerűsítsem Zalaegerszeget,és előre segítsem a fejlődésben,vagy fentmaradásban,pedig féléve voltam ott előszőr,de nagyon tetszett és tetszik a kinlódás és a hajtás,ami ott van....
Nagyon nehéz fennmaradni egy jégcsarnoknak,főleg ebben az anyagi válságban ami van...én is ilyen dolgokkal küzdök nap mint nap.. :-)--
Fel a fejjel..Irjatok minél többen be,annál több a vélemény,annál jobb az előrehaladás,..Mindenből csak a pozitívumot kell leszűrni..akkor lesz haladás !!! :-)
süti beállítások módosítása