HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Fehérvár–Villach 2-3

2010.01.07. 20:43 Hblog

Újabb fontos meccset bukott el a Sapa Fehérvár AV19, az ellenfél Villach először nyert ebben a szezonban Magyarországon. Pedig minden remekül indult, az első harmad után Kovács Csaba és Vas János góljaival 2-0-ra vezettünk. A második menetben azonban szinte a semmiből egyenlített az ellen, a harmadik meg merő kínlódás volt. A Villach bekotort egy előnyt, mi viszont hiába támadtuk végig a húsz percet, lődöztük agyba-főbe Prohaska kapust, semmi sem sikerült, minden rossz irányba pattant, 2-3.

135 komment

Címkék: fehérvár ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sziasztok! Nem akartam negatívumot írni, de néhány komment, mely Ladányit élteti egy kicsit meglepett, lehet hogy én vártam tőle túl sokat, de bocs, én a korong eladáson kívül nem igazán láttam mást. Igaz ez a meccs nem rajta ment el. A negatívumokról ennyit, mert lehetne írni bőven, de minek? Néhányan úgyis megírják helyettem.
Örülök viszont Kovács Cs. góljának és gólpasszának, hiszen nála jobban nem érdemelte meg senki. Nem is tudom megírni mióta, de szerintem ő tesz a legtöbbet a csapatért. Hihetetlen lendület van benne és akarás. Hajrá SAPA FEHÉRVÁR AV19!!!!!
Nem tudom, mi lesz így a vasárnapi meccsen, ha a 2-3.harmad-beli játékot játsszuk, elég durva verést kapunk.
Énekes helyében vasárnapig semmi mást nem csinálnék, mint csapatjátékot játszatnék edzésen, úgy, hogy az egyik csapatban mindig eggyel kevesebb ember van, 2 perces váltásokkal.
Majd összejön az a fórkihasználás...
@alpec: igen, fergeteges közös bulit látnék én is helyén valónak :)
@beth01: Akkor majd nézd meg a videóösszefoglalóban vagy az ismétlésben, hogy a második gól előtt kitől kapja Kovács a korongot. Sajnos harmadik asszisztost nem lehet beírni... :)
Rendben van az, hogy egy csapat kerülhet hullámvölgybe, vagy rossz sorozatot produkál, de az nincs rendben, hogy egy ilyen szintű csapat, lövöldözi a kapus hasát, meg 20 fok-os szögből tüzeli a kaput, az ilyen lövéseket a mini csapat kapusa is megfogja, itt a szerencsében már nem lehet bízni. És a másik, meg kéne már végre tanulni vagy inkább tudatosítani, hogy megemelni kell a korongot, mert ha kapus nem lát ki, akkor csak leül a mamutokat kirakja és abban megakad a korong !! Hajrá Volán !!
Sajnos ma én nem láttam túl sok pozitívumot.
A Villach játszotta egyszerű, de nagyon profi játékát, sok kockázat nem volt benne, de daráltak rendesen. A Villachban is max. 2 sor játszott komoly szinten: Kaspitz féle sor és a MacLeod féle sor. Az első harmadban talán ők is fásultak voltak az utazástól vagy csak vártak a lehetőségre, és megnézték mennyi kraft van a Volánban? Bár ez elég kockázatos lett volna. Sajnos az emberelőny nekünk semmit nem jelent ( 7/0, az ellenfél 3/1), néha felállni is nehézséget okoz, hát még esetleg lőni. Valami baj van itt, már meccsek óta mondom, persze okoskodni tudok, megoldani nem:) A közönség csalódást okozott, nem nagyon hajtották a csapatot, pedig akkor nagyon szükség van rá, mikor gondok vannak. Baj továbbra sincs, de probléma annál több és nem látom a megoldást. Sorkeveréssel szerintem sokat nem old meg a mester, de ez is csak egy vélemény.
Üdv: Szoljanka,Raon,Thomas AV:):):)
Az első harmad után nem hittem volna, hogy kikapunk, mind1 majd vasárnap!! Süti gólja hihetetlen volt. Meg tudná nekem mondani vki, hogy bulik előtt, meg játék megszakításoknál, milyen zenéket játszanak a csarnokban (nagyon tetszik, csak nem tudom a címét)?? Előre is köszi! Hajrá Volán
@vaze: Ok. Ezt nem is vitattam, de talán érdemes lenne azt is mellé számolni, hány korongot adott el. Egyébként ezen kár vitatkozni, írtam én vártam tőle többet, amikor idejött. Nem vitatom érdemeit, hiszen pontot is szokott szerezni, de ez nem biztos, hogy mindig az ő érdeme. Nagyon jó játékos, mint mindenki ebben a csapatban, különben nem lennének itt.
@vaze: 22:13:01es hozzászólásodért egyrészt előre neked ígérem a gyermekem mezét, de csak akkor nyújtom át, ha kinőtte (az igazi érték a bal vállán látható Tretyak-firka), másrészt szeretnék veled egy sört meginni valamelyik meccs előtt (és alatt és után), harmadrészt egy hotdogot is együnk meg közösen, fél órával mindig korábban érkezem, hajam hosszú, de a bőrdzsekimet kihíztam. És mostantól nem is olvasom a kommentjeidet, mert úgyis mindig mindenben egyetértünk.
Mindenkitől bocs, de nem bírtam ki. :):):)
Egy bűn gyenge meccsen lőttünk 2 gyönyörű gólt,( Kovács Csabi gólja ,ha lenne ilyen az ebelben, joggal pályázhatna a forduló góljára )elhittük,hogy megnyertük a meccset.Villach talált 3 gólt,és nyert.Szinte látszott rajtuk a döbbenet a 3ik,harmad elején ,hogy ezzel a borzalmas gyenge játékkal is vezetni tudnak fehérváron.A támadásainkban olyan átütö erő volt ,mint fél darab viagra lightnek akció előtt.A színvonal épp elérte a tavalyi kis volán-gyergyó meccs szintjét amit volt szerencsém látni.Az elképzelés minimális fokát néha lehetett csak észrevenni.Nagy baj nincs , hullám völgy minden csapat életében előfordul,így elért minket is.Teljesen mindegy hogy 6-8hely melyikén végzünk( valószínű 8 .lesz)mert sem a Graz sem Vienna sem salzburg ellen nincs esélyünk a tovább jutásra,főleg úgy,hogy náluk lesz a pálya előny,és nekünk osztrák csapatok ellen idegenben nem megy,eddig O győzelem. Azért kár ,mert ebben a csapatban sokkal több van,mint 8.ik hely,csak az idegenbeli gyenge szereplés,és a hazai pályán is már szánalmasan gyenge emberelőny kihasználás,az ami ide vezetett.Azon merengtem meccs közben a sokadik emberelőnyünket végig szenvedve,hogy e helyette nem kaphatnánk e esetleg valami más kompenzációt,mivel nekünk nem előny az előny.például:5 a 4 helyett maradjon 5 az 5 ellen,de az ellenfél kapusa üljön fel a felső kapuvasra és csak a lábát belógatva védhessen,igaz igy szerencsétlen mamut ide vagy oda sántikálva menne haza a sok lábát érő lövés miatt.Hisz annyira vagyunk veszélyesek emberelőnyben,mint az albán légvédelem az U2es lopakodóra.
@exL:1: Ha előre feladjuk, akkor biztos, hogy nem is sikerülhet. Meg lesz az 5. hely! (egyébként a 8. hely is elismerésre méltó lenne!) A rájátszásban már minden lehetséges, ott a pillanatnyi forma dönt (és ugye mi már megvertük a rettegett hármast is, remélem az lesz a pillanatnyi formánk)
Egyébként az Albán légierő szirti sasokból áll. Ha egy ilyen szirti sas a U2-es lopakodó hajtóművébe kerül, akkor annak annyi (persze ha a szirti sas pillanatnyi formája megfelelő)
Hajrá AV19! Hajrá Magyar Hoki!
@F. Kapus: Khm, köszönöm, a negédes részletekkel nem untatnám a nagyérdeműt :) , majd egyeztetünk (a most vasárnap biztos nem jó).
Ja! Majd elfelejtettem (de csak súgva mondom):
Reszkess Jesenice, jön a fehérvári cunami (egyenlőre csak kisbetűvel).
a bírók ma megfújták a hazai pályát, talán azért, mert vasárnap a Bécs ellen biztos nem fogják.

ha így játszunk, a Capitals ellen biztos nem leszünk abban a helyzetben, hogy a végén lehozzuk Tommiet :) én csúnya zakót sejtek...

@exL:1: tetszett az albán légvédelmis hasonlat :)))
@exL:1: Az U-2 -es nemis lopakodó hanem nagymagasságú felderítő :P ,és a szovjetek leszedtek egyet '65-ben szóval csak óvatosan :)

de 7 előnyből semmi az tényleg elég égő...
@exL:1:
Az U-2 -es nem lopakodó hanem nagymagasságú felderítő, és a szovjetek is leszedtek egyet 65-ben, szoval remélem egyszer belövönk a 7 előnyből egyet...
@DominiKing: Én láttam az albán légierő beton fedezékeit:-))szirti sas nem repül az U2- es utazási magasságáig,még akkor sem ha babot evett reggelire veréb helyett:-))5ik.hely azért sem lehet meg,mert a riválisok közül a villach és a kac is részesülni fog az osztrák-osztrák meccseken a sok döntetlen adta 1 esetleg 2pontokból,ami a közép mezőny tömörségét ismerve életmentőbb lesz nekik,mint a 10évvel ezelőtti piros bikinis Pamela andersontól kapott nyelves puszi az óceán parton
A Bécs ellen az alábbbi támadótriókat szeretném látni:
24-22-84
23-91-21
11-42-77
20-10-61

Persze, ez csak az én álmom, de hiszem, hogy így vagyunk a legerősebbek. Így mind a négy sor erős, van bennük gól.
@kislo: 1960 ban,nem pedig 65 ben lőttek le egyet,és roppant magasan 2400-27500 méteren lopakodott az ellenséges terület felett:-))
Én a mai meccsből a következő pozitív dolgot tudtam kihozni : az előző eredményekből tanulva fogadtam a Villach-ra és nem ért meglepetésként, amikor bejött....
Egyébként semmi más pozitív nem történik a csapattal már hetek óta.

Szép estét mindenkinek ;o))))))
@kislo: u2es felderitő repülőgép 21-27500(max magasság) lopakodott az ellenséges terület felett,és nem 1965ben hanem 1960 ban lőtték le az oroszok,65ben már nem volt szolgálatban:-)))
Szerintem az egésznek én vagyok az oka: itthonhagytam a gyereket, rögtön bukta. Sosetöbbet egyedül.
Az alábbi idézetet egy Albacomp fórumról másoltam be, az egyik Somos úr hozzászólása ez, ezért már meg is bocsátottam a mai szenvedést!

"Ma véletlenül láttam egy fantasztikusan jó jelenetet.
A Volán kikapott a Villachtól a jégkorongbajnokságban. 2-0-ás vezetésről, a végére teljesen szétesve. Az öltözőben interjút készítettünk meccs után, ott álldogálltam éppen, vártam a stábot. Jöttek be a játékosok. Az edző még elő sem került. Kovács Csabi, aki fantasztikus gólt lőtt és nagyot hajtott, belépett az előtérbe, odadobta az ütőjét a helyére a tartóba, közben már kezdett ordítani befelé az öltözőbe a többieknek:

- Mi a fasz volt ez, gyerekek?! Mi a faszt képzelünk mi?! - a többit már nem hallottam, mert bement.

Ilyen játékosra várok az Albacompnál Dávid Kornél óta."
@F. Kapus: :DDDDDDDDDDDDDDDDDDD Viszed az év kommentje díjat már most.. :DDDDDDDDDDDDDDDDDD

@brunzwik: Akkor kérlek mondj egy edzőt, akivel jól ment az emberelőny...Valóban gyengeség, valóban bosszantó, de, ha visszagondolsz az elmúlt évekre SOHA nem játszottuk jól az előnyöket. (Az erre vonatkozó mondat első felére nehezen bár, de megállom, hogy ne reagáljak.)

Nem a sorkevergetéssel van a probléma, én úgy gondolom. Ezzel kapcsolatban maximálisan egyetértek vaze-val.

A meccsről: nem jó helyre írtam, bemásolom ide is:

Az a csapat, amelyik 2 gólos vezetésnél elhiszi, hogy nyert, általában megszívja. Ez történt ma is én úgy láttam.
Valaki írta fent, hogy nem direkt nem lövik be a helyzeteket, előnyöket. Szerintem senki nem is gondolja így, csak nagyon bosszantó, hogy annyi szép helyzetet hagyunk ki és annyi tiszta helyzetben lövünk mellé...
Kéne egy ember a csapat mellé, aki rendberakja fejben őket. Várható volt, hogy eljön egy ilyen időszak, hosszú a szezon, nem lehet mindig topon lenni, csak elég rosszkor az alapszakasz utolsó felében jött ez a visszaesés.
Srácok, lesz ez még jobb is, csak ne adjátok fel! HARCOLJATOK, mi veletek harcolunk!

HAJRÁ VOLÁN!
@exL:1: Látom nem vagy túl jártas az Albán flóra és fauna világában. Ugyanis az albán szirti sas vegetáriánus és csak albán vérgalacsinnal táplálkozik. Ettől viszont genetikai mutánssá válik, melynek következtében képessé válik egy U2-es megsemmisítésére is, amelytől beájul a szárnyaiba, az összes 10 éves, legdögösebb, piros bikinis albán nőstény vérszirtisas, akik csőrös puszival jutalmazzák a tenger parton.
@vaze: Én is egyetértek, de azért kiegészíteném;
1.,A többség /a Grazot talán leszámítva/ nem erősödött, sőt határozottan gyengült, ez sajnos a színvonalra is el lehet mondani.
2.A Jeszenice meg a Ljubjana gyakorlatilag becsődölt, csak becsületből küzdenek /az előbbi szinte végig, az utobbi pár hete térdelt le/
3. Ha e fenti két csapatot ezek után sem tudjuk megelőzni, akkor jövőre kár elindulni, költeni a rengeteg pénzt,most már ez az igazi tét,majdnem kizárt dolog hogy Gabi 'bá ujra össze tudná szedni a zsetont, ha nincs play of,
4. A fenti különösen igaz, ha a VB-én nem sikerül jó helyezést elérni, mert azért ne feledjük, gyakorlatilag a Volán nem más , mint maga a magyar válogatott /néhány külföldi hátvéddel és Árpival megerősitva/, ezen a szemüvegen keresztül már nem annyira vidám, ha a szlovén másodikvonal szivat minket
5.Arról van valakinek megbizható infoja, hogy a fiuk rendesen ki vannak fizetve? /Ezt csak úgy kérdezem, jó volna tudni, hogy nem ilyen gondok veszik el a figyelmet.../
6. sajnos közel egyenletes legalább közepes teljesítményt szinte senki nem nyújt, a csatárok _- hál' Istennek általában felváltva,- de több mint a fele állandó válsággal küzd./Ma majdnem mindenkire igaz volt ez, ezért sem sikerült legyőzni a szerintem is elég gyengén játszó Villachot!/
@edudus: Irod kell egy ember a csapat mellé, kérdem én akkor az edző mi a rossebnek van itt,ha nem tudja felrázni hetek óta a csapatot??

Azt már le se merem irni, hogy az ő mondjam igy hülyesége is vezethetett idáig?
pl: egyik legjobb játékosunk kedvének elvétele,
lassan vége a szezonnak és még mindig nem találta meg az ideális sorösszetételt(tudom ezt már sokszor leírtam)
Az egyik legjobban lövőnk (Ladányi) nem a kék vonalra állítása emberelőnybe,
Sablonos figurák erőltetése csak a védők lőhetnek a vonalról,
Mai meccsen Nagy Gergő pihentetése,
Peterdi nem játszatása,
És még sorolhatnám.

Az első sorokat meg pont az olyan szurkolóknak írtam akik még mindig nem látják a fától az erdőt.

Üdv:Zoli
@DominiKing: hűha,ez nekem magas mint vakondnak az empire state buillding:-) megjegyzem ha létező lenne a vérgalacsin, akkor a szirtisas ragadozó lenne,ugyanis ha van vére akkor élőlény ,és máris zsákmány ,amitől a sas,pedig ragadozó:-))de jobban elkanyaraodtunk a hokimeccstől,mint a fehérvári elkerülő út a plazatól
@brunzwik: Ezesetben mondjuk egy sportpszichológusra gondolam. Nem minden edző jó pszichológus...valószínűleg Tolvanen nem az, az előzmények ismeretében. Ez van, attól még lehet valaki jó edző. Eddig eredményes volt.
Vannak dolgok, amiket én sem értek, ettől függetlenül ő marad az edző én pedig a szurkoló.

Üdv: Edina
@exL:1: 97ig szolgálatban volt a 3.generációja, s nem klasszikus lopakodó mert nem rendelkezik pl. randarhullám elnyelő/térítő képeséggel! a lopakodása abbol fakadt hogy ~21km-en a szovjetek(és az albánok :) ) még nem "látták" :)
de remélem vasárnap már az ALBA-nok lesznek ügyesebbek!
Azt meg le sem merem irni, hogy sajnos olyan hangokat is hallani a csapat háza tájáról, hogy esetleg nem véletlenek a mostani érdekes eredmények , egy esetleges edzőbuktatási kísérletről suttognak.

EZT ÉN SZEMÉLY SZERINT NEM SZERETNÉM ÉS NEM IS AKAROM ELHINNI. ÉN BÍZOK A SPORTOLÓI BECSÜLETBEN.
Sajnos ismét sikerült bebizonyítanod, hogy nem vagy jártas az albán növényvilágban. Ugyanis az albán vérgalacsin onnan kapta a nevét, hogy ez egy vérpiros fű, mely galacsinnak álcázza magát, ezért vérprofi is. És itt kanyarodtunk vissza a hokihoz, ugyanis amit eddig a fiúk teljesítettek az előtt le a kalappal, vérprofi teljesítmény.
@kislo: de a 50es évek végére,60 as évek elejére már odáig fejlődött az orosz technika hogy komolyan veszélyeztette az U 2-est,emiatt kivonták a forgalomból,és felváltotta a blackbird,és az első kémműholdak 1ike :-))
@exL:1: Az előző hozzá szólásom neked szól.
Nagyon kemény lesz az alapszakasz hátralevő 13 meccse. A zágrábiak jól erősítettek, Sator mester is összekapta a csapatot, szorgalmasan gyűjtögetik a pontokat. Várhatóan a KAC is megtáltosodik, köszönhetően az osztrák csapatok pont átadásainak. A Jesenice is javuló formát mutat, igaz tetemes a hátrányuk, ők talán már nem veszélyeztetik a PO-ba jutásunkat. Viszont a Ljubljana csak 10 ponttal van mögöttünk, s hiába gyengültek meg, legutóbb még így is megtréfáltak minket.
Remélem összeszedik magukat a fiúk, s nem rombolják le amit eddig felépítettek, elértek ebben a szezonban!
@exL:1: jaj, télleg utána már csak a NASA használta 97ig kémrepülésre nem!

amugy sajna igazad van az előnnyel kapcsolatban nekemis eszembe jutott h kérni kérne had jétszunk tovább 5-5 ellen! az a baj h gond van a fejekben! :(
@brunzwik: Az a helyzet, ha ez valóban így lenne, az nem pusztán az edző megbuktatása, hanem óriási öngól lenne...
@edudus: Én bízok benne és hiszem is, hogy ez tényleg csak egy pletyka és nem igaz...
Ha edző buktatásra mennek,akkor a csapatnak nem ebelben hanem nhl- ben a helye,hisz ennyi ziccert szándékosan direkt mellé lőni,centikkel melléhelyezni,nem kis bravúr,hatalmas technikai tudást feltételez.
@kislo: talán nem is a fejekben van a gond,hanem az összeszokottság hiányában.Nem tesz jót az állandó sorkevergetés,nem szokják meg egymást egymás helyét a játékosok.Szünetben a büfében hallottam egy példát az aranycsapatról,hogy szélső elrobogott fel sem nézett lőtte be a labdát a 2ik.hullámnak,mert tudta ott érkezni fog a center,és érkezett is,mert összeszokott csapat voltak.Nálunk ez nemigen van meg.Jó példa rá Mihály Árpi esete.Szezon első részében ontotta a pontokat ,gólokat,mióta teszik összevissza,talán még kapuba is bekerül ha Tommi megsérül,és Hetényi épp vizsgázik.Legeredményesebb góllövőnk talán 5v.6 meccs óta nem lőtt akció gólt ( tudom linz ellen döntő büntit belőtte)nemhinném hogy hirtelen elfelejtett volna gólt lőni vagy játszani,csak egyszerüen nincs összeszokva a sortársaival.Hoki pedig csapatjáték a sakkal ellentétben,ahol igenis kellenek a jó társak.Hogy Godó miért nem lő a kék vonalról???furcsa edzői döntés,ország legjobb lövője ( kapáslövője,ebelben is benn van szerintem a top 3 ban)skandináv gyakorlat ,kék vonalról csak bekk lőjön,ez olyan döntése Tolvanennek,mintha a castába a harckocsi páncéltörő lőszer nélkül menne,és csak repeszgránáttal puffogtatna.
@brunzwik: "Azt meg le sem merem irni, hogy sajnos olyan hangokat is hallani a csapat háza tájáról, hogy esetleg nem véletlenek a mostani érdekes eredmények , egy esetleges edzőbuktatási kísérletről suttognak.

EZT ÉN SZEMÉLY SZERINT NEM SZERETNÉM ÉS NEM IS AKAROM ELHINNI. ÉN BÍZOK A SPORTOLÓI BECSÜLETBEN."

ez egy különösen gusztusos hozzászólás volt, gratulálok!
Ebből tanlunk igazán, nem az easy meccsekből! Azt gondolom a Vb felkészülés szempontjából jobb ha mi kapunk néhány megpattanó peches gólt mint ha mi lőnénk szerencséseket!
A sikerért elvitathatlanul meg kell dolgozni, magától nem jön, ezt legalább jól megtanuljuk!
Ladányi szerintem nem hozza a tőle elvárhatót (demotivált), az elvégzett munkát/befektetettt energiát hiányolom( pont azt, amit a VB-n ő hiányolt a fiatalokból). Vas Márton sem meggyőző sajnos, elég ránézni a kanadaira és látszik az idei év nem a hullámvölgyekről, hanem a folyamatos ponthiányról szól nála.
Martzet nem látom magyar válogatott szintű centernek! Sajnos Kiscsicsó óta ez hiányposzt az első sorban, de Martz még így sem válogatottba való! Ha már honsoítunk nem "magyart" legalább tuti legyen!!!!!!
Dunaújvárosból kell egy center a válogatottba, tudjátok kire gondolok. A másik hármat a Volánból meg lehet oldani!
Pire Földim! Szedd már össze magad. Ott ahol -20 van ilyenkor, nem ilyen kisassszonyok játszanak befagyott segglyukkal mint te ahogy nyomod meccsek óta! Mutasd már meg milyen kemény tökű székly legény vagy a sok sírósszájú között!!!!!!! Csűrbe a sírósokkal!!!

Üdv,
Szabi
Volt két olyan szenzációs gólunk, ami jelezte, milyen kreativitás van ebben a csapatban. Ehhez képest különösen kiábrándító, hogy emberelőnyben mennyire sablonosak és semmilyenek vagyunk, csipkésre lődözgettük a kapus mellényét minden fantázia nélkül, nem tudom, hogy nem lehet valamilyen előnyös játékot kialakítani ezzel az állománnyal. Allenen kívül nem volt ember, aki egy életerős bikázást próbált volna. csak emelgettük fel a pakkot.

A Zagreb ma utolérhet minket pontban, nagyon nem szeretem az ilyen sarkításokat, de kicsit ciki lenne a magyar hokira nézve, ha egy elsőszezonos horvát csapat megelőzné a magyar bajnokot. Persze ez legyen a legnagyobb baj - a hullámvölgy miatt a rájátszást jobban féltem, mint a nimbuszt.))
Sajnos ismét vereség...
Csak a pozitívat akarom nézni: Kovács gólja szenzációs volt!

Nem tudok ozitívumot találni az emberelőnyös játékra, és arra, hogy a csapat baromi fáradt...

HAJRÁ VOLÁN!
@montipájton: Hát tényleg kibaszott ciki lenne, ha egy olyan első szezonos horvát csapat megelőzné a magyar bajnokot, ahol 19 idegenlégiós játszik, akikből szinte mindannyian legalább az AHL-ig jutottak, jó néhányan NHL-es múltúak, többen közülük évek óta húzóemberek voltak az EBEL élcsapataiban. Kettő, de max. három olyan horvátországi játékosuk van, akik játszanak is.
@brunzwik: Magam is felfedezni véltem az edzőbuktatás jeleit. Mérkőzések óta mi dominálunk a meccseken, többek között Salzburgban is. Mérkőzések óta jóval többet lövünk kapura, mint az ellenfelek. Tegnap is mindkét gólunk a szakmai vezetéssel szembeni passzív ellenállás jele volt. A játékosaink összetörik magukat, úgy hajtanak. És tegnap is pl. az utolsó másodpercekben Kovács és Palkovics akarta megbuktatni az edzőt, azért pattintottak közelről kapura. Persze szándékosan úgy, hogy bár a kapus se tudja, hogyan, de elakadjon benne a korong.
Barátom, én meg azt hallottam magamról múltkor kispályás focin, hogy buzi vagyok, meg kurva az anyám, de ezt személy szerint nemigen hiszem el!
Kimentem a meccsre, elolvastam az "érdekfeszítő" kommenteket... Azt hiszem ennyi elég is volt :)

Kívánom a csapatnak, hogy szedje össze magát és jöjjön ki a gödörből! Hajrá Volán!

A közönségnek meg azt kívánom, hogy akkor is szurkoljon, amikor nem megy... Ne a csapat hozza lázba a szurkolókat, hanem a szurkolók a csapatot! (Ez nem csak a tegnapira, hanem a linzi meccsre is érvényes..)
Lehet ,hogy sokan megköveznek érte, de leírom.
Nem lehet ,hogy két dudás nem fér meg egy csárdában ?
Palkó és Mihály külön sorban való szerepeltetése mintha eredményesebb lett volna. Bár a statisztikát még nem bogarásztam végig.
@F. Kapus: Kissé mintha ideges lennél ma reggel, pedig csak véleményeket mondunk. Nyugi.))

Légiósok ide vagy oda, engem zavarna, ha a Medvescsak előttünk végezne, ennyi. A szezon elején látottak alapján joggal, asszem. (De egyébként optimista vagyok, mert tudom, hogy ezek a srácok nemcsak játéktudásban jók, a mentális erő is megvan bennük. Ennek láttam konkrét jeleit tegnap is, meccs után is, úgyhogy nem temetem őket. De valami gond van. Ha vasárnap is kikapunk, szerintem lesznek lépések a vezetőség részéről.)
"lődöztük agyba-főbe Prohaska kapust"

Meg hasba....
Na ezekből nem lesz gól, vagy csak nagyon ritkán!
@F. Kapus: Azt nem tudtam, hogy a Zagrab csapatara nem ervenyes a legios korlatozas. Sajnos igazsagtalan a liga, mert ez igy 76 pont es meg ott vannak a helyiek. A honositasokat meg senki ne is emlitse, mert ha a most indulo horvatok ezt meg tudtak oldani, akkor azt a harom eve indult Volannal miert nem? Ha megeloznek, igenis ciki.
...szerintem meg varhato volt egy hazai zako, ugy ertem h "siman" belefer... kivancsi lenenk a statisztikakra, hogy van e olyan EBEL csapat aki meg nem csuszott el otthon 1x sem...

1 biztos, szamunkra, szerintem a bikak-parositasos-hely a legveszeljesebb. akkor mar inkabb vegezzenek elottunk a medvek....

ja es hulyen hangzik, de annyira untam mar a "tvs meccsen meg sosem kapott ki a volan" parafrazist, hogy remelem most mar abbamarad, es nem talaljak ki, h tvs meccsen eddig csak 1x kapott ki a volan...
@montipájton: Rég nem írok idegesen és ittasan, mert amikor ilyet tettem, utólag mindig megbántam. Én is csak a véleményemet írtam meg, szerintem nem lenne ciki. A ciki az lenne, ha a csapat nem hajtana, márpedig lötyögésnek nyomait sem láttam eddig.
Egyszerűen botrány, amit emberelőnyben művel a Volán :( Rossz nézni, komolyan mondom. 7 ből semmi. Nem lehetne ezt valami MOL ligás csapat ellen kigyakorolni? 5-6 edzés csak erre...
@kapusLaci: megbántam már, de felkaptam a vizet a rózsaszínszemüvegezésen :)

@brunzwik: bocsánat, nyilván a tied is egy vélemény, még ha nagyon nehéz ezredszerre is elolvasni ill. elfogadni

(mi lesz, ha egyszer Benk Andrissal vesztünk hazai pályán? :DD)

hajrá, illéri!
@vaze: Jól összefoglaltad a meccset, amiért majd bezsebeled az ajándékot.
Tudom, hogy elfogult vagy Ladányival (én is, csak a másik irányban ;-), de érdemes lenne visszanézned az egész meccset, és nem csak a 2. gólt, mert ennyi eladott koronggal hokiboltot lehet fenntartani, amennyit sikerült neki tegnap :-(
-Edzői nyilatkozatok szerint a mérkőzéseket kielemezzük-és gyakoroljuk az emberelőnyös-hátrányos helyzeteket. Az eredményt ismerjük. Valami nem stimmel-talán rosszak a gyakorlatok?-Nem úgy játszuk ahogy begyakoroltuk?-Nem azok játszák együtt akik együtt gyakorolták?-Azok játszák akiknek amúgy-is igen sok jégidejük van egy mérkőzésen belül és fejbe elfáradnak?
Reméllem akövetkező mérkőzés több sikerélményt hoz-HAJRÁ VOLÁN!
@brunzwik: És Te honnan hallod ezeket a hangokat?? Istenem, már megint mindenki meg van bolondulva, mert egy pár meccses hullámvölgyben vagyunk.... Csak szólok, hogy a 6.ak vagyunk és az első 8 az elvárás.
@beth01: Egyetértek, szerintem is Süti az egyik legprofibb és legalázatosabb játékosunk. Az ő mentalitása kicsit jelképesen is megindokolja az egész magyar hoki sikertörténetét.
Hozzáteszem, F. Kapusnak tök igaza van abban, hogy a csapat hozzáállása, akarata sosem kérdőjelezhető meg.
Szerencsések vagyunk, hogy ilyen csapatért szurkolhatunk hétről hétre, a vereségek és emiatti szurkolói morgások meg benne vannak a sportban, nélkülük a sikereket sem értékelnénk kellően.

Tovább, előre!
@petyagergő: Azt hiszem ez az idény kommentje és köszönöm, hogy megosztottad velünk!

Én személy szerint büszke vagyok arra (az elmúlt vereségek után is), hogy egy ilyen CSAPATNAK szurkolhatok.
Hajrá AV19! Hajrá Magyar Hoki!
@F. Kapus: Azért a korábbi stílusod jobban tetszett.
@rihiranta&rantasila: Jogos, nekem is.
@mannisenmaki: és hogy küzdött! mint egy anyatigris!
@mannisenmaki: én sem mondtam, hogy élete meccsét játszotta (mint ahogy senki a csapatból), csak hogy adott egy olyan passzt, ami lényegében a pálya kétharmadát ölelte fel, majd - hála Kovács Csabi és a Vas testvérek elképesztően gyönyörű összjátékának - hatalmas gól lett belőle. Az elejét meg nem hallottam: vagy vitatkozol vagy nem; hátulról nálam nem érdemes próbálkozni, heteró vagyok. :)
Azt a Vas Marci-Vas Janos osszjatekot tanitani kellene. Mint ahogy a kis Kovacs egyes megmozdulasait is.
Hát a matek vizsgám jobban sikerült, mint a tegnapi meccs. :)
Ezt a meccset, akkor lehet az eddzőre fogni, ha az első szünetben azt mondta, hogy álljanak vissza védekezni. Az nekünk nem megy hiba nélkül és természetes, hogy gólt kapunk. Ha nem mondta, akkor a játékosok nagy része magától alibizett (ami szomorú). A harmadik harmadban meg már hiába erőlködtünk.

Emberelőny: kétlem, hogy azt gyakorolják eddzésen, hogy felállnak alapállásba, és mindenki csak áll, mint f@sz a lakodalomban. Ráadásul az egyik álltalában a kapu mögött, tehát őt nagyon nem is kell fogni, elég, ha a korong felé vezető útján rajta vannak. A lényeg, hogy mozgás nélkül nem fogunk előnyben (sem) gólt lőni.
Godó mindegyik előnyben bent volt a kék vonalon, csak nem lőtte rá. (úgy látszik sokakkal nem egy meccset néztünk)

3 sor?: Pár meccs óta ismét van speciális sor és nem az aktuális soron következő megy be. Ha sok kiállítás van, ami ugye a speciális sorokat követeli, akkor másképp nem lehet játszani. Hogy miért. Tegnap is láttuk, kiállítás, fel megy az első sor, kb. másfél percig fent vannak (könnyen teszik hiszen nem mozognak), jön a második sor még 40-50 másodperc, és utána jön csak a harmadik sor. Aztán mire jönne a negyedik sor, addigra ismét kiállítás. Ha négy sort erőltetnénk, akkor a 3., 4. sor kb 5 percenként mehetne fel. Annyi idő alatt ki is hülnek a játékosok, nem tudnak pörgésben maradni.

Van még pár meccs, ahol javíthatunk, csak ahhoz nem lehet alibizni és néhány játékosnak helyre kell raknia magát és ki kell másznia a gödörből. Ha valaki nem elfogult személyek iránt, akkor tudja kik azok...
Nagyon ugy nez ki hogy itt van az a sokat emlegetett hullamvolgy na de mutasson vki. egy olyan csapatot amelyik meg nem mutatott be ilyet.
Tul kell lepni rajta minel elobb es tanulni a hibakbol. Velemenyem szerint volt mar jobb mester a Volannal es meg lessz is, de ez csak az en szereny velemenyem.
Hajra fiuk mindent bele, innen szep felallni!
Hajra Volan!!! hajra Pire!!!
Többek között azt sem értem hogy mért nem lehet csinálni egy kis bunyót, a kapust meg kell védeni minden áron, mert ameddig nem leszünk kemények lesznek ilyen alattomos szabálytalanságok ellenünk!
Nem hinném hogy a Kovács Csabinak kellene leosztani egy pofont a köcsögjének aki kiütötte Tomi lábát!
Elkötelezett szurkolóként nehéz reális véleményt formálni, főleg a meccs után közvetlenül.Olvastam pár hsz.-t,melyek viszont pont az ellenkezőre bizonyiték.Szurkolok a csapatotoknak de mint "kivülálló", nem látom olyan rossznak az eddigieket.A mérkőzéseken belül is voltak hegyek-völgyek,és a sorozatra nézve is igy van.Most kicsit lejjebb de lesz ez még feljebb is.Van pár dolog, amiről véleményt mondanék.Sok,talán túlzó kritika éri az edzőt, pedig itt edzők(!) vannak,igaz, a felelősség Tolvanen-é.Palkó és Pire két, különböző okból, nagyon bizonyitani akaró remek játékos, és nem játszatnám egy sorban Őket,mert "kioltják"egymást.Az emberelőnyös helyzeteknél nem az adott sorokat, hanem speciális felállást szivesebben látnék.Lehet, hogy a következők miatt a pokolba, vagy máshová irányitotok,de azt mondom,hogy adott ellenfél elleni meccset nem minden áron megnyerni kellett volna, vagy avval próbálkozni, hanem be lehetett volna áldozni.Nem szurkolóbarát de pl. a sorok keverése ott kockázat nélküli.
Azért ne bántsatok nagyon.
@vaze: igaz, csak tőle ezek a passzok az elvárások, meg a kapáslövések a kékről (ahogy ellenünk is csinálta rengetegszer). Ha viszont egy cserében 3x adja rosszul teljesen egyszerű helyzetben, akkor nagyon nem vagyok megelégedve vele. De nem vitatkozom veled róla, mert vele kapcsolatban szerintem nem vagy teljesen heteró
;-)))
@N.Grist: mint egy nyugdíjas anyatigris, aki az állatkertben élt egész életében, és a legagresszívabb dolog, amiben valaha részt vett, az volt, látta, amikor a fóka kiharapta a labdát :-)
Kovács Csaba valóban nagyszerű sportember. A Ljubljajai meccs után minden az arcára volt írva, látszott, hogy kurvára sajnálja hogy egy vereségért utaztunk 1000 km-t. A tegnapi gólja is gyönyörű volt! Jó lenne az 5. helyet elcsípni, és ezzel a Linzet kapni a 4 közé, de ez elúszni látszik, bár jó a sorsolásunk szerintem.
Oter és Voith kollégák jól látják a dolgokat, azaz pont úgy, mint én ;-)
@mannisenmaki: persze, nem a tegnapi teljesítményéért igazoltátok, ez napnál világosabb! :)
@mannisenmaki: valahogy úgy. Szerintem Sallai András a példaképe!
@vaze: Sajnos nem tudom , miért igazoltul le.
Én nem vártam tőle sokat, de mostanában azt is maximálisan alúl múlja, műkorcsolya , semmi küzdés, alibi, alibi, alibi.
Lányok fiúk! Eltünt amit eddig begépeltem, csak meg szerettem volna köszönni nektek a fantasztikus hasonlatokat, régen nevettem ilyen jót! Amióta szegény Gabi nincs én a válogatottban egyetlen eredményes emberelőnyös sorra emlékszem, az pedig a Tokaji, Horváth (kapu előtt), Ladányi, Peterdi, Vas M. És igen igaza van már nem tudom kinek, sztem is sokat, rengeteget számított az összeszokottság.
@F. Kapus: Nagyon-nagyon egyetértek veled, tutira veszem (saját véleményem), hogy a fiúk azt csinálják, amit az edző/k mond. Ők játékosok, hogyan buktathatnák meg az edzőt? Ez a vezetés feladata és nem hiszem, hogy ilyesmi valaha is megfordult volna a fejükben. A pályán én is csak hajtást láttam, nem jöhet be mindig minden. Most kikaptunk, legközelebb nyerünk, osztjóvan!
@banyszi: minden szavaddal egyetértek az előnyös sorral és az összeszokotsággal kapcsolatban is.
Sziasztok! A Vas-Kovács-Vas gól után jegyeztem meg, hogy Kovács jól végezte a dolgát, hiszen összekovácsolta a Vas(ak)at. Hajrá SAPA FEHÉRVÁR AV19!!!!!
@brunzwik: köszi, akkor mi ketten ma már nem veszünk össze és ez is valami!
@OTeR: Én úgy tudom, hogy nem lehet bunyózni, játszani kell, igy is kevesen vagyunk! A jó játékos sztem arról ismerszik meg, hogy azt csinálja amit mondanak neki. Vagy nem? Lehet, hogy nincs igazam.
mekkora meccs a medvescak-jesenice, beszarok...
hát ez elég drámai lett! De legalább végül jól alakult számunkra!
mármint mégsem, benéztem a zágrábi eredményt :-(
Na ez szép kis forduló volt. Csak a Volán és a Kac nem szerzett pontot :(
4 a 4 elleni játékban kettős emberelőny a Zágrábank! Ez bűzlik!!!
@lbsz: levitték a kapust...láttam a meccset, nagy derbi volt, semmi bunda...mondjuk a hosszabításban két jesenicei is ki lett állítva, az egyik véleményes volt nagyon.
ellenben a medvescak és a jesenice is 6 előnyből 3-at bevertek, csak egy kis érdekesség...
Pech a köbön....no majd vasárnap, REMÉLJÜK! :)
@kiralyfi: A kiállítás eleve ritka a ráadásban, pláne kettő, de elfogadom hiszen te láttad. Mi értelme volt levinni a kapust?
Medvescsak-Jesenice 5:5 Salzburg-Ljubljana 5:5 Linz-Graz 1:1 no comment!!Remélem exL1 megraktad és nyertél vele!!Jók az infóid vagy csak tényleg ráéreztél a lényegre!!Tiszta bajnokság:))
@lbsz: mert így nem 4 a 3 ellen, hanem 5 a 3 ellen játszhattak, nagyobb az esély, nem? az első kiállítás jogos volt, a második kicsit szigorú, de az ugye nem befolyásolta a létszámot, mert 3-nál kevesebben nem lehetnek egy csapatból a jégen.
@F.Márk: én láttam a medvescak-jesenice meccset, nagyon nagy iramú, hatalmas hokicsemege volt, nem volt bunda, hidd el. ezt a meccset kiveheted a gúnyos tiszta bajnokság mondatból...
@F.Márk: Hello.Nem , nem tettem meg őket mixen,előbb eszem tökfőzeléket tejszínhabbal,és csoki reszelékkel,minthogy megtippeljem,és ráadásul el is találjam egy ebel meccs végeredményét.Tavalyi hajrából kiindulva írtam azt hogy osztrák - osztrák meccseken sűrűn lesz majd x a végeredmény, így segítve 1 esetleg 2 ponttal a gyengébb ( kac, villach ) csapatokat a többiek
Hajrá Volán! Nem feladni! Jók vagytok, egy-két góllal kikapni nem a világ vége. Bízzatok magatokban srácok és akkor jönnek a győzelmek!

Hajrá AV19!!!!!!!!!

ui: ne fanyalogjatok már annyit....
süti beállítások módosítása