HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Az Olimpija elveszíti legjobb légiósait

2010.01.01. 21:28 kerusz

Nem mennek jól a dolgok az Olimpija Ljubljanánál. Régóta gazdasági nehézségekről érkeztek hírek, a klub hónapok óta adós a fizetésekkel. A csapat honlapja négy légiós távozásáról adott hírt az elmúlt másfél hétben. December 23-án elment a klubtól a csatár Travis Brigley, december 30-án jelentették be Maracle kapus és Kuznik védő, 31-én a klasszis Brendan Yarema távozását. Ők ma már pályára sem léptek a Jesenice ellen, a mérkőzésre a csapat összesen 16 mezőnyjátékost, köztük három légióst nevezett.

39 komment

Címkék: ebel olimpija ljubljana

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hát ez nem jó hír.. nem lenne jó, ha gyengülne az EBEL!
Na akkor meg kell őket csapni őket 5-én.
korán kezdik a "csőd gondnokságot" a múlt szezonban kb. egy hónappal késöbb dobták be a törölközöt, de ennek nem örülünk jobb érzés a pályán nyerni, mint a gazdasági "versenyben"
azért sajnálom őket... Ahogyan budaijegesmedve is írja, tényleg jobb lenne ha pályán vernénk Őket, és stabil lehetne a 10 csapat büdzséje...
Megint túlvásárolták magukat. A szlovén csapatok mindig azt csinálják, mint a dánok 2009-ig: Bazi sok ex-NHL-es aztán a jegybevételek nem nőnek, és csőd... Azért mi ennél okosabbak vagyunk, aminek meg is lesz az eredménye...
Legalább lesz hely az Újpestnek az EBEL-ben:-P
Hát őszintén sajnálom őket...mindenkinek betesz ez a válság. :S A többi légiós marad?? Vagy róluk később lesz hír? Nagy kár ezért a csapatért.
A Yarema elférne a 4.sornkba a Süti meg a Fekete mellé. (Persze fogalmam sincs pontszámban hogy is állunk:))
@sziszi_15: Csapat még csak-csak, inkább edző. De ha indulnak, veszek bérletet.
@Rock me Amadeus: az év vicce, hamar jött:D:D:D:D
@petyagergő: Az EBEL-ben egy szezonban csak 1 csapatban játszhat 1 játékos, tehát ligán belül nincs mozgási lehetőség...
Szerintem az Olimpija a KAC mellett a másik csapat, akik leszerepelni látszanak az idényben.
Nem mondom, hogy örülök neki...
Szerintem az Acroni beelőzi őket hamarosan.
Egy technikai jellegű, OFF kérdésem lenne:
az aranyosan összegyűjtögetett napi online közvetítések mért akadtak meg dec 22-nél? Olyan jó kezdeményezés volt
@csudto: mert F.Kapus az ünnepek előtt rám testálta eme nemes feladatot a helyettesítése keretében, de a sok bokros teendő közepette elsikkadt sajna... :( szerintem hamarosan újra lesz minden.
Ha kiesik jövőre az Olimpija (amit kevésbé hiszek), nem kell azon gondolkodniuk, hová jöhet vissza az Innsbruck... (vagy léphet fel a Lustenau, Feldkirch).

Más:
nekem kicsit furcsa, hogy még mindig a Volánt nézik a legkevesebben idegenben, míg a Jesenice osztrák csapatokat is megelőz...
@fitsport: Kiesés tudomásom szerint nincs, hanem a pénzügyi garanciák hiánya miatt nem fogadják el a nevezést!

Kérdés ki jöhetne a helyükre, én is örülnék egy magyar csapatnak, mert a Magyar hokinak kellene még 10-15 játékos aki a Mol ligánál erősebb ligában játszik!
A jelenlegi kerettel az Újpest az EBEL-ben... Ugye nem gondoljátok komolyan?
@Vincenzo90: Dehogynem, biztos vagyok benne, hogy az a szmájli is csak véletlenül került oda.
@fitsport: azt, hogy kit, mennyien néznek idegenben annak kevesebb köze van a csapat erősségéhez. Az határon belül még mindig nagyobb súlya van egy derbinek, mint egy idegen csapattal játszani. Jesenice a legrégebbi külföldi az Ebelben, illetve 40km sugarú körben található Klagenfurt, Villach és Jesenice, azaz sokkal könnyebb akár idegenbeli meccsekre is elkisérni a csapatodat. Ráadásul az egy igazi hokiőrült vidék!
@Vincenzo90: egyik Ebel-be lépő csapat sem a korábbi keretére alapozta az első Ebel évét.
@Skandinávia-mánia: KAC-ot nem írnám még le! Nem töltötték fel a keretüket, megspóróltak fél szezonnyi légiód bért, nem tudjuk, hogy állnak anyagilag. Szóval még mindig bevásárolhatnak, de azt lassan el kell kezdeniük, hogy PO-ra össze is álljon egy csapat.

Olimpija meg szerintem látja, hogy már idén nincs sok esély, úgyhogy nem is erőlködik. (oda is adták a két pontot a Jesenicének :)
Sajnálom a dolgot, nem lesz ez így jó. Ha már másik magyar csapat az EBELben, akkor inkább Duna. Jót tenne a fiataloknak és a válogatottnak is, ha ezek a srácok mindennap ilyen iramban nyomnák. Ott még az edző is megvan, az alapanyag is, úgyhogy egész jó dolgokat lehetne alkotni.
@Bpstars: A Medvéket kivéve minden csapat a meglévő keretére épített! Az Interligában is a Rodmanék vitték a Jesenicét, a Volánt is a saját játékosok (19-24-21...). Az Olipmija és a Medvescsak nem nagyon tudott a meglévő játékosokból válogatni, mert szűk a kínálat az országban, ezért választották a légiósokat illetve az ipari méretű honosítást!

@ekanai: Dunában a játékosállomány, a körülmények, a jó szemlélet megvan, csak még vastag szponzorokra lenne szükség, mert a város ennyit nem fog adni!
@Licsimi: Valójában poénnak szántam, és bár aránylag képben vagyok, ez eddig elkerülte a figyelmemet, amit írtál. Úgyhogy köszi!
@Ed_14: tudom, hogy mi hiányzik, de akkor is, a legjobb hazai mindenképpen a Duna.
@Ed_14:
1. a jesenicébe razingar és a jobbik rodman az ebelre jött vissza. + a légiósok
2. a volánnak nézd meg a top4 védőjét
3. olimpiát légiósok vitték
4. zágráb dettó.

amúgy tényleg a volán építette leginkább a korábbi csapatra az első Ebel évét, de ennek sajnos láttuk az eredményét.
@Bpstars:
1. 05/06-ban még ellenünk nyerték meg az Interligát a Jesenicével, aztán a 06/07-es szezont is a Jesenicével nyomták az EBEL-ben. 07/08-ra szerződtek először Bécsbe...
Olimpija és MEdvescsak kapcsán én se írtam mást, csak jeleztem, hogy nem is nagyon lenne kit!

A Volán viszont most is a legjobb magyar (nemzetiségű) játékosokkal próbálja felvenni a küzdelmet, ennek persze van anyagi oka is... Egyébként meg ezen a szinten szükség van a csapatban külföldi játékosokra, főleg nekünk mivel a bekk egy elég komoly hiányposzt az egész magyar hokiban!

Mindenesetre ha magyar játékosok nem tudnak (vagy nem akarnak, mert összességében így is megéri nekik) magasabban jegyzett ligákban játszani, akkor tényleg az lenne a legjobb megoldás, hogy lenne Újváros (vagy Stars vagy Fradi vagy UTE)a ligában, és így játszana több magyar játékos erősebb bajnokságban!
Tényleg tudja valaki, hogy Brigley, Maracle, Kuznik és Yarema hova szerződnek?
@edudus: Maracle a Ljubljana honlapja szerint Kölnbe megy a DEL-be.
@KCs: Igen, ez ott is van a linkelt honlapon a pletykák között... Valószínűleg még nem ütötték nyélbe az üzletet :)
A Dab már tudna egy-két pontot otthon fogni az Ebelben. Ennyi. Viszont komoly támogatók segítségével a jelenlegi keret vázára alapozva nagyon jó csapatot lehetne összehozni 2-3 év alatt. Azt gondolom, hogy két stabil Ebel csapattal biztos A csoportos válogatottunk lenne.
@gogosz: kettő még kevés, az osztrákok is csak ingáznak.
A DAB meg szerintem még az 1-2 pontnál is többet szerezne. Az csak mese, hogy a Volán fényévekre van (ld. tavalyi döntő).
@Lajos a mizse: Fényévekre szerintem sincs. Jobb az tény. Hogy mennyire jobb az meg majd kiderül. Vagy ha olyan messzire jut a rájátszásban akkor nem derül ki. Meg akkor sem ha valaki megelőzi a Dab-ot otthon. Sok a ha. Abban nem értek egyet veled, hogy nekünk két csapat nem lenne elég a feljutáshoz. Így is a határon mozgunk. Mondjuk Svájcban jól elkalapáltak minket az osztrákok, de bennünk valahogy több spirituszt érzek.
@gogosz: a feljutás nem egyenlő a stabil A csoportos tagsággal.
@kerusz: Teóriákat gyártottunk. Az enyémben két Ebel-es csapattal stabilan ott lennénk. Bizonyítani persze nem tudom! :)
süti beállítások módosítása