HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Ferencváros-siker a Winter Classicon

2009.12.27. 17:51 kerusz

Ráfázott a kényelmeskedésre az Újpest, az utolsó pillanatig küzdő zöld-fehérek két ponttal távozhattak a Kisstadionból. Négyezer néző előtt az újpestiek hamar átvették a kezdeményezést, Kiss Gábor előnyből az 5. percben meg is szerezte a vezetést. Feltűnő volt, a zöldek mennyire nem tudtak mit kezdeni az előnyeikkel, egy ízben másfél percig két fórjuk is volt, amivel nem tudtak élni. Egy óriási Marosi-helyzet után Kiss Gábor szólója is kimaradt, így 0-1-gyel vonultak pihenőre a csapatok. A középső harmadban az újpestiek uralták a játékot, de a helyzeteket kihagyták. A harmadik harmadra az egygólos vezetésével elégedett lila-fehér csapat jött ki, nem erőltették a támadásokat, és ahogy ez lenni szokott, a ferencvárosiak 18 másodperccel a vége előtt hosszabbításra mentették a mérkőzést. A lilák nem tudtak újítani, a zöldek lendületben maradtak, és ismét a legvégén szereztek gólt Kauttonen révén, nem érdemtelenül. A vége 2-1, a zöld-fehérek két helyet előreléptek az OB I-ben, a Mol Ligában nem változtak a helyezések.

382 komment

Címkék: ute ferencváros ob 1 winter classic mol liga

@Ringleader: én nem mentegetek senkit.
a hivatalban lévő dózsások szerint rendben volt ez a vonulás, sőt direkt ráterelték ezen embereket a sima szurkolókra
nem ismerős ez a megoldás valahonnan?

amúgy ugye tőletek is bent volt ez a réteg, csak ugye ők bújócskát játszottak ma, illetve azért egy fradista srácot sikeresen kiraboltak ma
jeeeezusom mi van itt :)
haaaat igy utolag orulok h a lilacsaladi szektorba vettem a jegyet a MAC miatt :)

a meccs tenyleg uberszar volt, pedig azt hittem hogy a pentekit nem lehet felulmulni

ezvan, ez a mi vinterklasszikunk, de legalabb volt :P

ja es nyertunk :D
@kocek94: Meg egy DEL meccsen meg nagyobb, egy KHL-en meg annal is. Akkor meg ugye meg ott van az NHL. Miert kell ezt mindig emlegetni? Amugy a mai Zagrab-Volan sem volt egy nagy szam. Na meg itt is vannak jo meccsek.
@csatoimi: állítólag a Bécs ellen NHL-szintű volt, azt olvastam abban a postban.:P
(ezért nem véletlen h a volán a magyar bajnok #23(L))
Hátigen jól döntöttemn h ide jöttem nem zágrábba nah de majd 1-jen:P
@Lajos a mizse: szegény Markonak 40 fokos láza van, ezért nem játszott ma

de amúgy se rémlik, hogy Fradi mezen szlovák zászló lenne, vagy, hogy Markot a magyar válogatottban szeretnénk látni, pedig a juniorban valszeg elférne
@E11: "egy fradista srácot sikeresen kiraboltak ma"
Az szép! :(

Gondolom a már a pályán idén is többször bemutatott: "Támadj hátulról, menekülj lélekszakadva, ugass ha már biztonságban érzed magad!" taktikát használták!
@Lajos a mizse: A 2004-es NHL szint lehetett.
Ennyi össze-vissza zagyváló embert régen olvashattam bárhol, pedig a net már csak ilyen...

A balhézó csoport kb. 100 rendőr szeme láttára sétált a dózsás kapukhoz a (Thököly - Dózsa sarkától), majd sétált teljes nyugalomban tovább, miközben a rend éber őrei lezárták vagy 10 autóval a Thököly utat.

Mikor feloszlottak a rendőrök mi kb 20-an teljes nyugalommal sétáltunk el ugyanezen az útvonalon - sárga mellényes rendezők igazítottak útba, hogy arra menjünk, pedig láthatóan nem dózsások voltunk, mégis arra küldtek - és érdekes módon nem dobáltunk semmit.Majd odaérve a Stefániára ennek a csoportnak a maradékát (lehettek még vagy 10-15-en is) és több száz embert illetve G.I. Joe-t láttunk, akik hangosbeszélőn és a tőlük megszokott kedvességgel a tudtunkra adták, hogy takarodjunk el a környékről is, mert be tuti nem megyünk.

Akkor nem értem melyik kapunál lehetett bemenni? Miért is balhéztunk, amikor az általunk nem túlságosan kedvelt "lilákok" mellett is egy hangos szó nélkül vonultunk el? És egyáltalán ha 20-30-50-100-teljesen mindegy mennyi ember balhézik valahol teljesen máshol, akkor miért engedik őket oda a bejárathoz (Főleg, hogy a Thökölyt azért csak sikerült nekik teljesen lezárni mindkét irányban), és "miattuk" miért nem engednek be senkit (férfit, nőt, gyereket)???
Nem kell végigolvasni, nekem ilyen volt (így írok, ne köss bele a helyesírásba):
Körítés:
Én karácsonyra kaptam 4 jegyet erre a rendezvényre (párhuzamos szervezéssel, de mindet a V-be.). Ebből 3-at nagy nehezen felhasználtunk, merthát a haveroknak volt már programjuk. 12.20-kor parkoltunk pár méterre a Szabó József - Thököly kereszteződéstől, 12.25kor találkoztunk a kapu mellett, nagy kegyesen felajánlottam két jegyre várakozónak a felesleges jegyemet (nem kellett nekik a családi szektorba..), majd bementünk mindenféle motozás nélkül. Megszemléltük, hogy milyen baró szerkójuk van a rendőröknek, elgondolkodtunk, hogy kellene, aztán azon is, hogy hova hordanánk az irodába..
Tea volt, meg kalács, meg fent is volt egy büfé - annak aki akart sorban állni, meg lehetett mindenféle szurker holmit is venni. A hölgy mosdó nem tudom merre volt, de láttam olyat, aki kereste, és a családi szektorba szép számmal voltak hajadonnak tűnők is. Kaptunk párnát, hogy üljünk rajta (volt aki használta), meg a már beharangozott kiadványt.
Szépen békésen néztük a meccset néhányan lila sálban, néhányan zöld-fehérben, de még sokféle mezes meg színes emberke volt. Néha hördültünk, hogy hogyhogy nem gól, meg hogy fogta meg, hogy hagyta ki, milyen szép passz volt, ilyenek. Egy személy pedig rendszeresen támadást rendelt el. A harmadik harmadra mozgolódni kezdtünk semlegesek is, mert azért ülni-állni nem mindenki bír egy helyben ilyen hőmérsékleten. Mi rigmusokat nem énekeltünk, mert nem tartozunk a nagy családhoz, sem a Táborhoz, szépet jöttünk látni, és tapssal, meg üdvrivalgással jutalmazni. Láttunk olyat is, úgyhogy jó volt.

Ahogy olvasom a vidékről kint marad fórumozóinknak is egy családi program lett volna ez a WC, kis gyerekkel nagy gyerekkel, még ha bajnoki összecsapás is. Túl nagy gáz nem lehet az ultrák anyagi javai körül, ha bírják a rengeteg meccs belépődíját - szerintem akkor már érthető, hogy megköszönik nekik a részvételt a csapatok, mégha bunkók is és mégha nem is jönnek ki miattuk ötször annyian. Ja, Budapesten nem is jönnének ki, annyi más program van (ezt nem én találtam fel).

A haverom szerencsésen 3 hete költözött Újpestre, gondolta, hogy most tanul néhány buzdítást: hát a lilákat nem hallottuk, lehet, hogy felénk nem terjedt a hang (V szektor). Mondjuk a meccsnéző múltjáról nem sokat tudok ennek a havernak, de a "Mocskos újpest" újdonság volt neki, meg a f*szszopó is. A lelátói zöldek hamar bemutatkoztak, és hamar fogadtunk, hogy többször lesz lilaszidás, mint zöld buzdítás - de nem számoltuk sokáig, emlékeim szerint 5 után jött az első buzdítás, hallomásra sem volt jobb az arány a végére sem. Volt egy hosszabb periódus, amikor elfelejtették szidni a lilákat, épp meg is jegyeztük, hogy elaludtak, de nem, akkor szedték elő a Berkis papírokat (who the f*ck is Berki???), és már ment is a saját csapatuk(?) szidása.. Jó kis szurkerek. Élnek-halnak a csapatért, ami talán pörgött volna, ha nem az újpestről üvöltöznek állandóan.. Kitaláltuk, hogy az újpestnek el kellene fogadnia, hogy mocskos és saját szurkolói szöveggé tenni.

Rendezéshez:
A "hangulatkeltő" fazon nem lett kedves a szívemnek. A fradi tábort akarta csak dolgoztatni, meg így fradi úgy fradi, holott a valamelyik youtube link szerint nem ők voltak a pályaválasztók. Meg is unták, annyira szerették ők is ezt a fradizgatást és mocskos újpest lett belőle (haj-rá-fradi helyett). Szerencsére a bemutatás sem sikerült neki a bejövő sorrendben, az újpestiek meg egyszerűen csak bejöttek - lehet, hogy nem így akarták a szervezők? Ez a fazon volt a magyar-norvég meccsen is újpesten a hangosbeszélő, de akkor meg semmit nem lehetett belőle érteni, szóval ez a hangosítás fényévekkel volt jobb az újpestinél. Pofátlanul bemondta, hogy a közönségből fognak választani a jelentkezők közül a félpályás kapuralövéshez. Hát véletlenül nem lehetett sehol jelentkezni, ellenben a fradi főszponzor kisfia persze résztvevő volt, meg Zolika (meg még ketten), de Zolika direkt mellé lőtt.
A jégszínházasoknak egyszer majd meg kellene mondani, hogy a pálya nem színpad - hátul is, oldalt is ülnek. Én mondjuk láttam őket, csak szociális érzésből vetem fel.
A Népstadion és intézményei híresek arról, hogy a kivetítő, ha van, akkor sem arra van, hogy nekünk jó legyen, hanem valami másra (nem sikerült még elméletet kidolgoznom arra, hogy mire akarják használni), és ismétlést itt se tudnak se bevágni, se később leadni a gólokról. És kb. ezért tök mindegy, hogy ki mennyire ért hozzá a lelátón, mert úgysem látod, hogy mi történt. Azt legalább bemondták, hogy mit fújtak éppen, ez elég volt, a szakmaizásra ott van a kispad.

Meccs:
Az első harmadban a lilák jobban nyomtak, szerintem a feléig a fradi nem is ment át a támadó harmadba. Az unalmas második harmad tök gyorsan elment, de itt is azt néztük, hogy támadó faultot kell befújni, hogy a fradi emberelőnyben lehessen.. Aztán az utolsóban Flinta mentett egy hatalmasat csukában becsúszva (bocs, nem tudom ki volt a lila, de átugrotta és jól nem lőtte be, de azért Botit kiküldték 2 percre). Az utolsó 5 percben kapkodtuk a fejünket, hogy jé, tudnak lőni, meg korizni, tudnak kapura lőni is, közelről is, távolról is, hajtani is tudnak, és aztán találtak egy gólt. Sajnáltam, semmi tűz nem volt a fradiban addig.
És egyszer volt egy páros kiállítás 2 perces, ami alatt 5-5 játszottak, és a visszatérők sem értették, hogy miért vannak hatan..
Jó éjt mindenkinek!
nah. én sokat járok Fradi jégkorong meccsre, és focimeccsre is.
Semmi olyan elítélendő dolog nem történt amiért ennyire ki kéne akadni.
70',80'-években is volt egy kis egymást ugratás,oda vissza magyarázás ,de ez kell egy ilyen Derby hangulatához,ez hozzá tartozik.
Nagyon nagy élmény volt nyerni az újpest ellen főleg így:)
HAJRÁ FERENCVÁROS
@kocek94: külön állatfaj? hát figyelj 15 évesen nem nagyon irogatnék ilyen fúúú de jóóó kommenteket mert magadat égeted le,szimplán annyira paráztál,.. balhé lesz,hogy a sport szelet ott volt már a kis alsógatyádba.
De most őszintén,semmi "komoly" dolog nem történt, megy mindenkibe a majré ,hogy jézusom ezek felgyujtják a stadion,a pályára tényleg nem kell bedobni,de ezt te úgyse értheted.
@pKn:
"holott a valamelyik youtube link szerint nem ők voltak a pályaválasztók"

Leülhetsz!
1-es.
@semmisemszent: Aludni nem kéne már?
Bocs fiúk, engem egy öregfiúk videó érdekelne, ha van valahol feltöltve - legalább a gólok... az első "feledről" lemaradtam :(
@Ivcsu: Ezt azért rajtatok kívül mindenki érti. Nem véletlenül nem lettem fradista, pedig fradi által "szponzorált" sportsuliba jártam. (irónikus, hogy most ott a starsnak van pályája, és én pont nekik drukkolok. Nem jött be, hogy a szomszéd srác mindig metrófoggantyúval járt haza.
Nincs ezzel semmi baj, csak van aki jobban szeret a saját csapatával foglalkozni, nem az ellenféllel. Csak ne csodálkozzatok, ha magatokon kívül mások szemében a viselkedésetek nem szimpatikus. De beleférni belefér, ha nektek így jó.
@Ivcsu: Az a különbség, hogy a jégkorong, mint olyan, kezd elválni a neandervölgyi-jellegű szurkolástól. Legalábbis általában..

Valamikor "jópofa" volt, meg "belefért" ez a stílus, ma már szerencsére nem.
Jó estét mindenkinek!Szerintem gyalázat , hogy az érvényes jeggyel rendelkező embereket nem engédtek be , persze persze balhé megelőzés meg minden de akkor is , dvtk elleni incidens ót ha rendőrök meglátnak 10 fradi szurkolót eggyüt menni a tescoba, még azokat is feloszlatják... Olfvasom itt a kommenteket és mindig nevetek egy jó nagyot ,mert a fradi meccsekről szóló írások után a kommenteknek több mint a fele arról szól, hogy szurkolunk mi fradisták.Kedves újpesti jégkorong barátok nem unalmas? Úgy írjátok le az egész szurkolást mintha lelki erőszakot követnénk el rajtatok , miközben ti szép csendben eggyik zsebetekben bibliával békésen neznétek a meccset...Az meg ,hogy tizen éves srácok szájkaratéznak a blogon , hát mit mondjak, haha ,sztem erre csak ennyit lehet mondani és hagyni kell a picsába.Én személy szerint Volánnak is szurkolok ,de hogy minden meccs után azzal kell jönni , hogy ott milyen a színvonal és itt milyen , maradjunk annyiban hogy a volán nem hiába játszik az osztrák ligában ,de azért ennyire ne fényezzük már őket két másik csapat meccséről szóló fórumban , a végén még elkopnak.A meccsről meg annyit hogy igen ezt elszúrta az ute , megszerezték a vezetés és cső...Leültek..Hokiban az egygólos előnyre ráülni hiba , de gondolom ezt tudtátok eddig is ha nem , mostmár igen.Sztem az utéből el kellene küldeni a picsába azt a külföldi sort,ez a hol van , hol nincs kedvem játszani...Gondolom nem kevés pénzt kapnak ,helyettük lehetne mással is próbálkozni (fiatalok,magyarok ,külföldiek).De a lényeg az , hogy nyertünk , lehet hogy nem színvonalas játékkal de nyertünk,lehet kevés helyzetből, de ugye azokat is be kellett ütni...A végére meg annyit , hogy elnézést ha itt ott helyesírási hibát véltek felfedezni elnézéseteket kérem , mert ahogy olvasom nem nagyon szabad hibázni... :)HAJRÁ FRADI és joccakát
@taecleau: "Érdekes, hogy 3 napja ugyanez a két csapat játszott 7-3-at, amihez képest ez az izzadtságszagú 2-1 elég lagymatag."
Azért 3 napja kellett ahhoz a kiváló felkészültségű és abszolút pártatlan játékvezető hathatós közreműködése is.:-((
a kisgyerekek a szünetben törley pezsgőt kaptak ajándékba:-D
Egy Budaival és némi szerencsével jobb volt a Fradi. Sajnos, jellemző az idei évre, hogy szar a helyzetkihasználás. A többivel (körítés, szurkolás) nem volt különösebb gond stadionon belül. A rendőrség szereplése ismét kritikán aluli volt, de gondolom 3-4 éve ezen már senki nem lepődik meg :(
@Rock me Amadeus: Hát ha egyszer nem a Gulliver játéknagyker, hanem a Tassi italnagyker a Fradi szponzora, akkor mit lehet tenni?
Megeshet az is, hogy Ganxta Zolika győzelmére számítottak.
Bár neki meg gyenge lett volna a pezsgő.:-)
@Bertuzzi: Hahaha! Mégpedig akkorát, hogy segíteni kellett neki levinni, mert a nagyker-támogató nem gondolt arra, hogy gyerekek is lehetnek, congrats:)

@xtx: Igazad van! Itt mindenki UTE-s, és 15éves..
@Lajos a mizse: Tudod, nálunk sajnos nem úgy megy jelenleg, hogy bemegyünk Erzsébetre és veszünk egy mezt. Amúgy volt, nem is kevés, annyi biztosan, mint a túloldalt.
De szép nap volt a tegnapi! És így az egész évet széppé teszi! Hajrá Fradi!
Elolvastam a hozzászólásokat és örömmel veszem, hogy néhány fradista írni is tud (ezek szerint). Valószínűleg ők nem azok akik a szünetben a kapuralövő 5 éves (!) forma kisgyereknél fújoltak és kurva anyáztak. Valószínüleg ők nem azok, akik a rengeteg kisgyerek jelenlétében azt skandálták végig, hogy "b@sszátok az anyátok"... Kívánom, hogy az összes ilyen trágárkodó undorító görénynek (fradi keménymagnak szokták hívni ha jól láttam) száradjon le tövig a pénisze.
@Kid A: Az újpesti keménymagnak nem kívánsz hasonlókat, hisz szerintük anyánk kurva stb. Egyenlő mérce? Kis buzi.
@búbánat: A fradis kisfiú Tassi Attila néven volt bemutatva, apuka biztos tudta, hogy gyerekrésztvevők lesznek.
@freddi: Egyáltalán nem hallottam újpestiektől hangos csoportos ocsmány trágárkodást. Ezért őket nem írtam. Amúgy pont leszarom ha kinyírjátok egymást, mert egyik oldalra sem tartozom és mindkét csapat is elég szar. Már egy Ebelben a nevetségesség tárgyát képeznék... Nem voltam sokszor Fradi-Ute meccsen, de amúgy jégkorong meccsen már igen. Sehol olyan görény undorító gárdát nem láttam mint a Fradinál. Ettől a klubot nem utáltam meg, de a keménymagnak továbbra is jó leszáradást kívánok. Menjenek inkább focimeccsre! Illetve helyesebben: maradjanak ott...
huhh, végigolvasva ezeket a kommenteket, áldom az eget, hogy lemondtam a meccset és mentem inkább Zágrábba.. pedig ez se volt egy diadalmenet :)

Amit ebből le lehetett szűrni:
1. két gyenge csapat szar meccse
2. annál is szarabb rendezés
3. mocskos lilázás...
@freddi: tényekkel ne vitatkozz!
@Kid A: Hidd el egyik fél sem maradt el a másiktól a szidalmazásban. Esetleg létszámban...
Az hogy ez szerinted fos, meg ebel stb, akkor ebel meccsre kell járni, magyar meccsre nem. Csak ez esetben nem túl ildomos idehányni a kommentekbe egy olyan cikknél, ami egy magyar meccsről szól.
@Rock me Amadeus: Te se, hülyegyerek! 13 vs. 25. Ennyi elég, Dózsika?
@Rock me Amadeus: Te se, hülyegyerek! 13 vs 25. Ennyi elég, Dózsika?!
@freddi: De szép volt az élet kommunizmusban egyeseknek...
@miki78: mennyi pénzt lettél volna hajlandó feltenni arra, hogy a két tábor egyáltalán nem foglalkozik egymással? Téged őszintén meglepett, hogy ez így alakult?

@Kid A: azt hiszem, ezt nevezik szelektív hallásnak:)
@freddi: Nem hiszem el, mert ott voltam (a családi szektorban) és nem vagyok egyedül a véleményemmel... Kizárólag a Fradi keménymag hangját lehetett hallani. Amennyiben Te is hozzájuk tartoztál és van gyermeked, kívánom, hogy álljon ki egyedül a jégre úgy, hogy több száz félelmetes, pszihopata felnőtt vicsorogva kurva anyázzon neki. Utána nézzen végig egy mérkőzést, ahol ugyanez a több száz felnőtt percenként skandálja hogy "b@sszátok az anyátok". Tudod ezután, ha a gyerek ágybavizel, az a normális, ha nem, akkor jó eséllyel ő is ilyenné válik. Választhatsz...
Ami a meccset illeti, attól még, hogy gyenge színvonalú a magyar bajnokság, attól még szeretem nézni, mert jégkorong-kedvelő vagyok. De ettől a sportágtól és a szurkolóitól mérföldekre van az a (sokak számára megfélemlítő) hangulat, ami tegnap a meccsen volt...
@szorgalmas: Azt hiszem ezt nevezik elvakultságnak :)
@Video Tóni: :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

ezzel a hozzászólással nagyon magasra tetted a lécet, aligha fogja mostanában bárki átugrani!:DD
@freddi: Na ne vicceljél. Kb minden 30. ocsmány rigmusra kaptatok hasonló választ. És ott sem az egész szektorból, hanem két tucat embertől, aki már nem bírta visszafogni magát (ami egyébként szintén nem kellett volna)

A zöld tábor többször említette az Újpestet, mint a lilák. És ez nem azért volt, mert mi kussoltunk volna

A jégszínház előadás alatt(!) is biztosan felvételről szólt a mocskos lilák
@Kid A: jó. csak a pontosság kedvéért: álllé-állé, apátok paraszt volt állé, anyátok kurva volt állé, te meg fradista lettél álllé. durván ötször-hatszor, és nem két ember.

engem ez nem bánt, csak ne mondjuk a fehérre, hogy fekete.
@Lajos a mizse:
Elnézést, elragadtattam magam.
De a szépen megfogalmazott dolgokat pont azok nem értik, akiknek érteni kéne. Naivan azt gondolom néha, a megnevezett emberkék is tudnak változni még.
@Video Tóni: Valószínű a szüleidnek, ezáltal neked igen. Rendőségnél dolgozni, holott földművesnek születtek, ott egymásba szeretni, a rendőrségtől panellakást kapni, legyártani Tónikát, aki az állami rendőrcsapatnak szurkol... Újpesti álomélet. Csak valahogy kurvára nem irigyellek...
@szorgalmas: Amennyiben ilyen volt, az is ciki, az ilyeneket ugyanúgy elítélem. Amikor ennyi gyerek van kint egy mérkőzésen, akik a jövő reménységei, akkor ezeket félre kéne tenni...
@freddyD: azért ez a 30-szoros szorzó is torzít, erősen...
Persze létszámban 8x annyi fradista volt, mint újpesti, így valószínű minden hatványozottan hallatszott.

Minden téren uraltuk a tegnapi napot.
@Kid A: hangterjedésről hallottál már ? tudod leginkább arra terjed amerre kiabálják, illetve ugye az se mindegy, hogy egy 150 fős tábor kiabál vagy egy 2000-s
@freddyD: és a sz*r fradi sál ami végig mutogatva volt felénk ?
@freddi: csak játékban nem, holnap lehet bizonyítani
Emberek, nezzetek a jo oldalat a dolgoknak es ne vitazzatok egymassal. Egy ilyen nagy hagyomanyu osszecsapason mint az FTC-UTE, mindig lesz feszultseg, kemeny mag meg mindenhol van, persze ahol mult is van. Par eves multal ezt nehez felfogni, lehet frocsogni, hogy szinvonal igy vagy ugy, kulturalt szurkolas meg amugy, attol a hagyomany meg hagyomany. Ezt nem kell szem elol teveszteni.
@szorgalmas: nem, nem lepett meg :) csak arra gondoltam, - egy kicsit naivan - hogy egy Winter Classic más, ez arról szól, h kivisszük a gyerekeket, népszerűsítjük a hokit... de hát nem.
@Rock me Amadeus: Mennyi lett a vége?! Tehát uraltuk. "Majd jövőre..."
@Video Tóni: nektek biztosan, ezért is emlékeztetek meg róla büszkén a kommunista rendőrség emblémájával

a mezeteken lévő tót zászlóval meg gondolom az északi szomszédnak hódoltatok egy kicsit, ahova tartozni szeretnétek
@csatoimi: ilyenkor szokta "szorgalmas" nick kérdezni,hogy kint voltál a meccsen?:-D
@E11: Igen, a Fradival szembeni családi szektorban (ahol majdnem az összes családos volt) kizárólag a Fradi keménymag hangját lehetett hallani. Amit a mondandód második felében írtál az így van. Az Ute szektorban szerintem csak a töredéke ült létszámban a Fradiénak. Lehet, hogy ezért nem hallottam a hangjukat...
Különben a másik ami undorító volt, az erőltetett rendőri jelenlét. Lehetett volna ezt diszkrétebben is kezelni, nem úgy, hogy az ember börtönben érezze magát. Arról már nem is beszélek, hogy egy több ezer fős rendezvényen 2 (!) teás pult és semmi forralt bor (mondjuk az biztos a fent említett prolik miatt nem volt, de azért nekünk, civilizált vendégeknek jól esett volna...).
@csatoimi: Köszönjük, hogy valaki legalább felfogja a dolgokat és nem álomvilágban él. Jó volt! A hibákat jövőre javítani és akkor még jobb lehet...
@freddi: 3-7, tehát uraltuk, "majd jövőre", holnap lesz igazi tét
@szorgalmas: "milyen törvénysértés történt, ami alapján bárkit is ki kellene tiltani, áruld már el, drága barátom?? "

Igazán örülök, hogy barátomnak szólítottál, bár nem emlékszem, hogy valaha találkoztunk volna.
Remélem, jól tudom, hogy tilos petárdázni, és dobálni a pályára. Tudom, hógolyó, papírrepülő és puha párna repkedett, ami nem balesetveszélyes, de ettől még tilos. De tudod mit? Efölött szemet hunyhatunk. A kerítés rázása is megérne egy misét, mert az is csak azért maradt a helyén, mert ellentartottak. Szóval ok volt, ami miatt egyes szurkolókat ki lehetett volna zavarni.

"az egyetlen törvénysértést a valton követte el a rendőrséggel karöltve. persze ez senkit ne zavarjon..."

Ha ez igaz, akkor előtted is nyitva a bíróság kapuja, jelentsd fel őket, elhiszem, hogy hibáztak. De az egyik oldal törvénysértése nem legalizálja a másikét, tehát érvként hozni elég szerencsétlen dolog.
@Rock me Amadeus: Ezen nem voltam kint, de bizony rengeteg ilyen nagy multu, hagyomanyu merkozesen voltam. Mindenhol van feszultseg, meg anyazas, meg minden. A szinhazban nincs.
@freddi: " Jó volt! A hibákat jövőre javítani és akkor még jobb lehet..."

Ez a lenyeg. Semmi mas. 
@csatoimi: jól van, vicceltem, amúgy azt hittem Te vagy kint volános Flinta-mezben.
@Rock me Amadeus: Arra gondolsz, mikor már tét nélkül játszottunk, hisz elsőként bejutottunk a final fourba. És a legfontosabb, hogy volt egy plusz tót légiósotok, ő volt a legjobb, Babic.
egy ideig még bírtam követni, hogy ki kivel van, aztán olyan lett ez a komment mint a tegnapi meccs.
@Kid A: egyrészt kb a tizede volt a dózsa tábor a miénkhez viszonyítva, mondjuk a többség biztos éppen szolgálatban volt a stefánián

másrészt ugye felénk kiabálták a dolgaikat, de mivel nyilván mi voltunk a címzettek, ezért ez rendben is van

azt gondolom a szövetség relative könnyen kitudja javítani azon rendezési hiányosságokat, amik rajta múlnak, a rendőrséget meg talán egy új kormány lerendezi
@freddi: jó játékos, hetet ütött Budainak
@freddi: jó játékos, hetet ütött Budainak
@csatoimi: Rengetegen nem, de néhányon én is voltam már, és meghúzható egy vonal, hogy a kemény mag szereti e a sportágat, a csapatot és elsősorban a sajátjait űzi, hajtja előre, vagy a fő motiváció a másik mocskolása, a balhé keresése, a sportág, a csapat tisztelete, szerete, annak támogatása pedig másodlagos. Szerintem ez a második elfogadhatatlan, függetlenül a balhé mértékétől. Egyébként nem járok rendszeresen jéghoki mérkőzésekre, de az eredményekre és az itteni blogon (sajnos az utóbbi időben sok a felesleges személyeskedés) tapasztalt kultúrált hozzászólás elvitt néhány Volán meccsre és nagyon remélem, hogy ez a negatív, mocskolódó stílus nem rohasztja el a sportág körül kialakuló pozitív képet.
@E11: szeretem amikor nézőszámokkal jöttök, valószínű azzal sem juttok be a final4-ba.
Ezt nem gondoltam volna hogy idáig fajul a dolog.
Szerintem nagyon naív volt az az illető, aki azt hitte, hogy egy Fradi-Újpest meccsen nem fog csúnya szó elhengzani. Aki volt már kint ilyen meccsen, vagy csak olyanon, ami kicsit is éles volt, akkor tudnia kell, hogy igen i sjelenvan. Mert én már Vasas meccsen is hallottam buzivárosoizást, igaz csak pár embertől, de hát minnél nagyobb a tömeg annál több ember tud szurkolni is.
A be nem engedést továbbra sem értem. Addig ok, hogy volt egy 50 fős mag aki sörösüveget dobál. De szerintem ezt úgy kellett volna lerendezni, hogy azt a társaságot hirtelen körülvenni a rendőrökkel, igazoltatni, a dobálózókat előállíttatni, a beléptetés pedig mehetett volna tovább. Nem pedig mindenkit kitiltani innentől kezdve.
A nézőszám szerintem nagyon jó volt, egy nem túl sok téttel bíró meccsen. De azt is tudhatta mindenki, hogy egy ennyire beharangozott örökrangadóra nem csak a családok fognak kimenni. Dobálózás, görögtűz: Úgy volt hirdetve, hogy a régi idő hokija. Régen nagy divat volt a hógolyózás, fix volt, hogy ha marad hó, akkor ez megismétlődik. Pályára dobálást én is elítélem. De ne csináljunk úgy, mintha egyedül csak itt lenne. Fehérváron egy időben népszokás volt teleszórni a pályát mindennel ha nem úgy alakult a meccs, ahogy ők tervezték. Görögtüzekkel nekem semmi bajom nyitott pályán amíg nem dobálnak vele. Látványos hangulatfokozó eszköz.

Az pedig szerintem vicc, hogy jövőre valami gálát kellene rendezni WC néven. Balhé tuti ne mlenne, helyette viszont összejönne maximum 2000 néző.
Valaki meg tudja mondani,hogy képeket hol találok az eseményről?
@OliBLOOD: lehetne egy Újváros-Volán meccs és előtte meg "öregfiúk" meccs, ahol Tokiék az Újvárosban nyomnák :))))
@miki78: Lehetne, csak pár kérdés:
-Mikor ér rá a Volán?
-Milyen tétje lenne?
-Hol lenne?
Ugyebár sem Fehérváron sem Újvárosban nincsen nyitott pálya. Egy ideiglenes pálya felállítása elég költséges szerintem. Ha ugyanígy a Kisstadionban lenne akkor nem hiszem, hogy tömegek mennének a két városba főleg a tétnélkülisége miatt.
És ezek a WC folytatására vonatkozó kételyeim. Kíváncsi avgyok, hogy jövőre meg lesz-e szervezve.
@OliBLOOD: Igen? egy gálán maximum 2000 néző? Úgy mint a válogatott felkészülési meccseken? Azt is hívhatjuk gálának, hiszen tétje nem volt, mégis megtelt az aréna és egyetlen vicsorgó kopasz majmot sem láttam trágárkodni és szitkozódni...
Igenis van igény a kulturált hokirendezvényekre és amennyiben szerinted naivitás ezt elvárni egy Fradi-Ute meccstől, akkor ezt is elhiszem neked. Csináljunk inkább ismét Fradi-Ute meccset és garantálom neked, hogy jövőre akkor ott lesz egymással szemben a 200 ordenáré fradi és ute majom... Hát az tényleg sokkal jobb ;)
@OliBLOOD: jó, a részleteken nem gondolkodtam :))
@miki78: Szerintem legyen egy amatőr hokikupa (esetleg gyerek). Aztán egy DAB Docler - Bp. Stars...
@OliBLOOD: amúgy szerintem ennek nem a tét a lényege, hanem a sportág népszerűsítése, meg h a fiatalok találkozzanak azokkal, akikre esetleg felnéznek!
@Kid A: Az Aréna egyes meccsekre megtellik, de az i stény, hogy tavaly a VB előtti felkészülési meccseken az Icecenterben nem volt teltház. Pedig nem olyan nagy csarnok az, ráadásul nem akármilyen ellenfelekkel játszottunk.
@OliBLOOD: Abszolút értem, amit mondasz és egyet is értek Veled, de sokan naívak vagyunk és azt gondoljuk, ha a világ más részein meg lehetett oldani, hogy a balhézókat kitiltják, akkor itt is. Ha nem megy nagyban a focipályán, akkor megy kicsiben a hokipályákon. Ha az egyik oldal azt mondja nincs rá pénz, akkor a Jégkorong Szövetség, ha már azt állítják, nem állnak rosszul, akkor áldoz erre. Azt sem lehet mondani, hogy mindez előzmény nélküli. A görögtűzzel is csak az a baj, hogy tilos, mert az ökör bedobja a pályára, ahogy meg is tette, meg amúgy is balesetveszélyes.
@OliBLOOD: azért, mert az Icecenter a világ vége után van 2 méterrel.. Oda csak a fanatikusok mennek ki!
@miki78: Magyarázat mindig van :)
@Kid A:
Vicces ám látni a mai szánalmas vergődésedet!
Hát bizony nagy csalódás lehetett látni, hogy bizony téged csúnyán átvertek és az a sport, amit a gyermekednek te választottál nem az arisztokratikus elvonulás sportja, hanem a kemény küzdelemé és ha ilyen van bizony a lelátó is megtelik. Máskor utána kell nézni, hogy milyen meccsekre telt meg valaha a BS és elporoszkálni egy golfklubba ott tényleg lehet lenézős dumával etetni a hozzád hasonló többi gyáva, haudós szerencsétlent.
@Morgó Muki:
"azt gondoljuk, ha a világ más részein meg lehetett oldani, hogy a balhézókat kitiltják, akkor itt is"

1; Ez véletlenűl sem igaz!
2; Ez a szánalmas kispolgári rinya amit lerendeztek, nagyon távol van a hoki szellemétől.
Ez ám a Winter Classic! SZÁNALMAS!
@semmisemszent: Úgy látom írásaimon megsértődtél, ezek szerint Te is a vicsorgó, artikulátlanul üvöltő, ordenáré kopasz majmok közé tartozol?
A "szánalmas vergődésedet" szófordulatot bizonyára a google-el kerested ki, mert ilyen szavakat szerintem nem ismersz és nem is helyén alkalmaztad, ha úgy láttad, hogy én itt vergődtem:)
Amennyiben neked a jégkorong a kurva anyázásról szól, nagyon sajnállak. Inkább ezt az ocsmány csürhét kéne szerintem jól kisöprűzni a meccsről, hogy a civilizált emberek jól szórakozhassanak a meccsen az emberszabású majmok nélkül...
UI: amúgy nincs gyerekem, csak ismerem azt a fogalmat, hogy tolerancia és józan belátás és egy sportmérkőzésen nem kelek ki emberi mivoltomból.
Na hozzászólsz majom ?:)
@szamarhegy: En kb 15 evig jartam olyan meccsekre, ahol altalaban mindig verekedni kellett(steaua-SC) vagy legalabbis benne volt a pakliban, hogy megszedik a kepedet a meccsen. Evekig csak egyedul kisertem el a csapatot Bukarestbe, mindig is mondtak, hogy ne menjel mert veszelyes, anyumek meg mindig idegeskedtek szegenyek, hogy vajon hazater-e a fiuk. De ez nem vette el a kedvemet a sportagtol, sot egyre jobban szeretem, a vegen ugy megszoktam a cirkuszt, hogy ha nem volt, mar furcsa volt. :) Egy igazi rangadon barmilyen furcsan hangzik is, de a ket csapat szurkoloi utaljak egymast, mindegyik meg akarja mutatni, hogy o az ur a lelaton, ez mar hozzatartozik a nagy multu merkozesek torteneseihez. Ez igy van mindenhol.
@semmisemszent: a szánalmas kispolgári rinya? szerintem meg az artikulátlan ordenáré bazmegolás áll távol a hoki világától...
@Kid A: és legyen DAB-Stars öregfiúk is !
@Kid A:
He-he!
Ez mindent alulmúl!!!
@csatoimi: Lehet, hogy így van Romániában. Én inkább az amerikai és európai, civilizáltabb formát kedvelem. Mert ott NINCS ÍGY!!! kicsit ki kéne nyitni a szemet emberek, nem kell a kulturális visszamaradottsághoz hamis ürügyeket keríteni, hamis legendákat szőni...
@Kid A: Rangadó, nem értem ezen mit nem lehet felfogni. Én meg egy-két válogatott meccs miatt tudnék a sírba menni, pl. a téli olimpia selejtezőjén. A sok koca veri a drukkballonját, mert a tenyere piros lenne a tapsolástól, csúnyán néz, ha hangosat kiáltok, csúnyán néz, ha hangosan éneklem a Himnuszt. Sokkal jobb, inkább a "csürhe". És a játékosok is ezen a véleményen vannak a VB után, ahogy láttam a nyilatkozataikat :)
@Kid A: Szerinted Erdély is románia?! Ez mindent elmond rólad, gyökértelen köcsög.
@freddi: Nézd meg a térképen és siránkozzál nagymagyar f@sz.
@peterszky: Én a sok kocát most a fradi táborban láttam. Az például mondjuk vicces volt, amikor öregfiúk meccsen egy pozsgás arcú kis koca össze -vissza gyalázta az újpesti öregfiúkat. Szegény torkaszakadtából üvöltött. Azt se tudta hol van jól láthatóan, azt hitte az már az éles mérkőzés. Az egész családi szektor rajta röhögött:D
@Kid A: Nem a kinézetre használtam a kocát :)
@peterszky: tudom, de én meg igen :)
@Kid A: Gratulálok, jellemes ember vagy.
@freddi: Te meg magyar anyanyelvünk védelmezője kicsi huszár :) "jellemes ember" :D
süti beállítások módosítása