HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Az angoloké volt a buli

2009.12.23. 15:29 hokikori

Senki sem tudta legyőzni a magyar juniorválogatottat rendes játékidőben és hosszabbításban a debreceni világbajnokságon, mégis az angolok örülhettek a végén, az ő jókedvüktől lehetett hangos szombat este a záróbuli. Ezzel együtt egyetlen kivétellel minden mutatóban a magyarok végeztek az élen. Hajtás alatt statisztikák.

El kell ismerni, az angolok nagyon készültek, és végül pályán belül és kívül is ők nyerték a bulit. Rápihentek az utolsó mérkőzésre. Miután két harmad alatt  megmutatták, ők is képesek kitömni Mexikó hálóját, időarányosan még többel is, mint a magyarok tették, leálltak, és csak arra figyeltek, el ne veszítsék az utolsó harmadot.

A hazai csapat talán kevésbé taktikusan, de profi sportemberekhez méltóan a lelkét is kitette a pályán, és a péntek éjszakába nyúló mérkőzésen rengeteg góllal szolgálta ki a közönséget. A helyszínen 5000-en voltak kíváncsiak az egy hétig tartó mérkőzéssorozatra. A legtöbben a mindent eldöntő magyar-angolon voltak, közel 2000-en.

Különösnek mondható az a verseny, ahol a statisztika összes mutatója alapján élen végzett gárda nyakába az ezüstérmet akasztják. Ez most ilyen torna volt. A magyar csapat a legmagasabb, 20% feletti lövési hatékonysága mellett a legeredményesebben abszolválta az emberelőnyös és az emberhátrányos játékot. A mi csapatunké a legjobb kapusteljesítmény, és miközben egyetlen alkalommal sem kaptunk emberhátrányban gólt, 5 short handedet lőttünk.

Az egyéni teljesítményekben is a hazai csapat tagjai domináltak. A kanadai táblázat élén Somogyi Balázs végzett 23 (14+9) ponttal, az őt követő angol Bowie után is két magyar, Bartalis és Popovics futott be. A legtöbb gólt, 14-et Somogyi Balázs ütötte, a legtöbb asszisztot, 12-t Bartalis István  érte el.

Orbán Attila +22-vel (+25-3) végzett az élen a pluszmínusz mutatóban. Érdekesség, hogy Somogyi Balázs, aki a magyar juniorbajnokságban sem még jégen egyenlő létszám mellett kapott gólnál, a világbajnokságon is nullás mínuszt produkált.

Orbán és Kiss Dániel, a két újvárosi lett 9-9 ponttal a vb legponterősebb védőjátékosa. A hálóőrök csatáját Bálizs Bence nyerte 93,33%-os teljesítménnyel. A bulizást toronymagasan hozták az angolok, Iain Bowie 82,5%-kal abszolválta ezt a feladatot.

Az edzők szavazatai alapján a magyar csapat legjobb játékosa Somogyi Balázs lett, a szervezők szerint a torna legjobb csatára címet Bartalis István nyerte el. A torna kapusa a spanyol Alcaine Ander, védője az angol Lee Stephen lett.

50 komment

Címkék: vb u20 juniorok divízió 2 statisztikák

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szépen hangzik, hogy miénk volt a legjobb PP, csak hát a briteknek nem tudtunk ütni egyet sem. A többi meccsen, lényegesen gyengébb ellenfél ellen meg, némi túlzással, igazából mindegy volt, hogy ütünk vagy sem. Szóval ez a stat így önmagában becsapós.
egyre inkább az a meggyőződésem, hogy a szakmai stáb nem igazán volt tisztában az angolok stílusával és azzal, mit is fog játszani.
erre nem tudtunk felkészülni és erre az egy meccsre koncentrálva kellett volna összerakni a válogatottat...
Kedves jegesbrumi!
"erre az egy meccsre koncentrálva kellett volna összerakni a válogatottat... "
És ezt meg hogyan kell csináni????
Az angolokról nem lehetett sokat tudni, mert nem játszottak nemzetközi előkészületi mérkőzést egy darabot sem. A rosteren lehetett látni, hogy ővék a legidősebb csapat és még annyi volt ismert, hogy nem kevesen folyamatos játéklehetőséget kapnak a legerősebb britt ligában, ahol talán csak a MOL liga dobogós csapatai tudnának helyt állni. Én is nagyon szomorú vagyok, de akkor is az voltam amikor az U18 csapatunk katasztrófális vereséget szenvedett a legutóbbi VB-n a lengyelektől míg a többiekkel szemben rendkívül szép eredményt ért el. Most ez így jött össze, mindig becsúszhat egy ilyen dolog, főleg a fiataloknál egy sorozatterhelés alatt.
A bíró most vitatható ítélettel nem minket támogatott, míg a japánok ellen a felnőtt VB-n az ázsiaiak szomorkodhattak egy meg nem adott gól miatt,mi pedig örülhettünk.
Én egy utánpótlás csapatnál igenis beszédesnek és rendkívül biztatónak tartom azt, ha egy tornán a lehetséges mutatók alapján egy csapat annyira dominál mint Debrecenben a magyar csapat még akkor is ha egy banánhéjon most elcsúszott.
Bizonytalan kapussal, lassú hátvédekel, keveset lővő és nem ütköző csatárokkal - és tót bírókkal ennyire futotta!
@hokikori: Kibújhatnál néha a statisztikák mögül. A feljutástól vagy annak elmaradásától nem lesz jobb vagy rosszabb a csapat, ebben egyetértünk. De nem szabad a statisztikákkal takarózva elfedni azokat a tanulságokat, amelyekkel a jelek szerint még a szövetségi kapitány sem akar szembenézni, pedig sokan pedzegették már itt is. Egyfolytában hozod azokat a külsö körülményekre fogott magyarázatokat, amelyek semmit sem érnek, csak olcsó kifogások.
@KCs: milyen tanulságokkal nem akar a szövetségi kapitány szembenézni egészen pontosan?
@vaze: Ez nem a megfelelő fórum ennek az átbeszélésére sajnos.
@KCs: Sajnálom, ha így látod! Akkor menjünk vissza az indexfórumra! :)
@vaze: Majd a bajnoki döntő alatt megbeszéljük. :)
Kedves KCs!
Valóban én sem értem hogy, miért nem lehet ezen a fórumon megbeszélni azon tanulságokat amelyeket a szavaiddal élve "sokan pedzegették már itt is"
Volt ma egy cikk a blogon amely erre a linkre mutatott:bodicsek.blog.hu/2010/01/04/a_2000_es_evek_legjobb_tortenesei_1
Javaslom a 6-os pont közepén kiemelt részt elolvasni.
A statisztikák mögül nem kívánok kibújni, mert ezen a ponton eltér a véleményünk, hiszen a statisztika úgy általában éppen nem elfedi a tanulságokat, hanem inputként szolgál a hasznos következtetések megfogalmazásához.
@KCs: Legyen úgy, bár sokan akarnak még odakerülni rajtunk kívül is és sokan még jobban szeretnék, hogy a Volán ne tudjon odakerülni "egyéb elfoglaltságai" miatt! :)
@hokikori: Igazad van,a szamok mozgatjak a vilagot.
@hokihari: aki meg valaha egy kicsit is foglalkozott statisztikával, az pontosan tudja, hogy a számokat minimum halandó, de gyakran kifejezetten gyarló emberek mozgatják! :)
@vaze: Nem ertem mi a gyarlo a buli,,gol assist statisztikaban.Azert amerikaban sokat mond.Persze MO.-n nem sokat szamit,lenyeg az hogy alazatos legyen.
@hokihari: Annyira sokat mond, hogy a keretösszeállítást is számítógép végzi, hiszen posztok szerint rangsorolják a kanadai táblázatot és már meg is van az "objektíve legjobb" keret. Mint ahogy Vas Jankónak is jók voltak a statjai, fel is került a Dallasba. És Debrecenben is egy mutató kivételével mindenben mi voltunk a legjobbak, meg is vertük a briteket, mint a pinty. Talán még a kapusposzt, ahol a legkomolyabban veszik, bár Fleury válogatottsága itt is sokatmondó lehet(ne)...
@vaze: Akkor minek csinaljak?Ezt a sok hulyet .
@vaze: Nem löttunk több golt az angoloknak,ugyan annyit kaptunk,nem nyertunk több bulit,szarabbul löttuk a buntetöt,rosszabb volt az emberelönyös kihasznalasunk,es nem mi örultunk a vegen.
Rengeteg fejlett állam sportkultúrája azért tart ott ahol tart, mert a mért adatokból nyerhető információt egy úgynevezett megbízhatósági intervallumban értelmezve feldolgozzák és megállapításokat tesznek. Egy bizonyos idő után kialakul, hogy mely megállapítások állnak a valósághoz legközelebb és kiválasztják a követendő statisztikai módszert. Nem véletlen, hogy az USA majd minden professzionális és komoly marketinggel bíró sportágban a világ élvonalában tartózkodik.
Hol is tartanak most az amerikaiak a mi kedvenc sportágunkban? Láthatjuk a nemzetközi tornákon szereplő korosztályos és felnőtt válogatottjuk teljesítményét. Ez egy hosszú és megalapozott építő munka eredménye amelyet a háttérben komoly tudományos munka támogat.
Álljon itt egy példa arról, hogy az amcsik a lövések távolsága és típusa alapján milyen statisztikát és az alapján következtetéseket készítenek:www.hockeyanalytics.com/Research_files/SQ-DistAdj-RS0809-Krzywicki.pdf
Itt pedig arról, hogy egy játékosról a mérkőzések után az újságokban közzétett mutatók mellett ( gól, passz, +-, lövési és buli statisztika és büntetés) milyen statisztikai adatokat vezetnek a liga pl NHL szakmai köre számára:
PC Player Contribution = PCO + PCD + PCG
PCOEH PC Offense Even Handed
PCOPPP PC Offense Power Play Production
PCOPPO PC Offense Power Play Opportunities Penalty Drawing
PCOSH PC Offense Short Handed
PCOSO PC Offense Shootout
PCO PC Offense = PCOEH + PCOPPP + PCOPPO + PCOSH + PCOSO
PCDEH PC Defense Even Handed
PCDPP PC Defense Power Play
PCDSHK PC Defense Short Handed Penalty Killing
PCDSHO PC Defense Short Handed Opportunities Penalty Taking
PCD PC Defense = PCDEH + PCDPP + PCDSHK + PCDSHO
PCGRO PC Goaltending Regulation and Overtime
PCGSO PC Goaltending Shootout
PCG PC Goaltending = PCGRO + PCGSO
MOI Minutes on Ice
MOIEH MOI Even Handed
MOIPP MOI Power Play
MOISH MOI Short Handed
Ezen adatok ismeretében próbálják a gyenge pontokat feltárni, ráfejleszteni és ha nem megy akkor olyan játékosra cserélni akinek azon mutatói jók amelyek a saját csapatban vizsgált játékosnál mint felfedezett gyengeségek gátolják a csapat eredményes tovább fejlődését.
Ez sajnos a hazai sportszakmában még kevéssé terjedt el és a szubjektív tényezők jóval magasabb szerepet játszanak az értékítéletben.
@hokikori: Sok mindent lehetne írni, majd apránként fogok is. Nagyon érdekes téma ez. Viszont most lefogadom, hogy ha Jarmo Tolvanentől, aki évekig volt NHL-játékosmegfigyelő, megkérdezném, hogy mi az a PCDEH mutató és a Volánban ki a legjobb belőle, csak nézne kerek szemmel. És nem hiszem, hogy Ted Sator, az egykori NHL-sikeredző számolgatna ilyet Zágrábban...
@hokikori: " Egy bizonyos idő után kialakul, hogy mely megállapítások állnak a valósághoz legközelebb és kiválasztják a követendő statisztikai módszert. Nem véletlen, hogy az USA majd minden professzionális és komoly marketinggel bíró sportágban a világ élvonalában tartózkodik."

Gondolom, ismered a hamis korreláció fogalmát. Szerintem ez jó példája.
@hokihari: nomost a történet nem is arról szólt, hogy a britek elleni meccsen minden mutatóban felülmúltuk az ellenfelet, hanem a torna egészét tekintve. És itt el is érkeztünk a lényegi ponthoz, amit hokikori is érintett: a megbízhatósági vagy konfidencia intervallumhoz. Ezeknek a statoknak ugyanis csak akkor van értelmük, ha kellően nagyszámú játékos áll rendelkezésre, kellően magas meccsszám és viszonylag kiegyenlített színvonal mellett. Ez igaz az észak-amerikai ligákra, utánpótlástól nhl-ig, és még egy-két országra, de egy U20as VB-n ennek nem sok értelme van, Mexikó elleni meccsekkel, és olyan magyar kerettel, amit finoman szólva sem több száz vagy tucat játékosból válogatnak össze, mert nincs annyi. Ilyen körülmények között a hokikori által citált statisztikai mutatók termelésébe fektetett minden fillér effektíve pénzkidobás, örüljünk neki, hogy a game sheet-ek elérhetők. A történet tehát pont fordított és ezzel egybevágnak JP gondolatai is: először teremtsük meg a professzionális up-képzés alapjait, toborozzunk gyerekeket, közben javítsuk a Liga színvonalát, emeljük meg a bírók fizuját, képezzük őket tovább (mert lehetnek ugyan végtelenül precíz kimutatásaink a PIM-ről, ha egyszerűen csak a bíró hülye, vagy rendeljünk külön szorzót minden játékvezetőhöz? - ugye nem!). Mellesleg az amerikaiak a statisztika brit tudósai, abban az országban még a paplan alatt eleresztett galambokról is több dimenzió szerinti bontásban (hang, illat, terjedési sebesség, hozzátartozó antidepresszáns-fogyasztási szokásai stb) érhetők el statisztikai adatok.
@KCs: @vaze: Akkor mind hulye?Minek statisztika?Minek van golkiraly,assziszt stb...Nem mindegy ki lövi agolt stb....-Kar jegyzetelni.Akkor legalabb a torna vegen mmindenki elmondhatna en löttem a legtöbb golt .buli stb.....Arra valaszoljatok minek csinaljak ,ha semmit nem mutay,jelent.
@vaze: na, ilyen utóbb említett statisztikákra csak az érdekesség kedvéért kíváncsi lennék... :)
@hokihari: A statisztikáknak megvan a maguk jelentősége, de messze nem mindenhatóak. Még a Vaze által emlegetett nagymintás tengerentúli ligákban is bődületesen sok hokis van, akik pazar statisztikákkal nem kaptak esélyt magasabb ligában, miközben gyengébb mutatójú csapattársuk igen. Ez minden szezon minden csapatában mindennapos. Ha a statisztikák mindenhatóak lennének, akkor ez nem így lenne.

Meggyőződésem, hogy a statisztikák döntéstámogató eszközök, a döntéseket pedig emberek hozzák (nem mellesleg a statisztikai adatfelvételeket is emberek végzik). Így kétszeresen is jelen van az emberi tényező, amire Vaze szintén nagyszerűen rámutatott.

Csak egy illusztráció: azt várnánk, hogy a hokiban az egy adott csapat egy góljára eső gólpasszainak száma nagyjából hasonló legyen egy szezonon belül. Esetleg a játékstílus miatt lehet némi eltérés. De szezonok között a keretek és edzők cserélődése miatt érdemi trendek nem nagyon lehetnek. Ehhez képest az EBEL-ben a Vienna Caps az elmúlt három szezonra visszamenően mindig éllovas ebben a mutatóban, 1,8 körüli assziszttal bír egy gólra, mögötte nagy szakadék, majd összevisszaság. Na, ezek után hogyan lehet összevetni egy bécsi játékos pontszámát egy másik csapatéval? Mennyire is objektív ez?
@hokihari: Most nagyon csalódott vagyok...

@kerusz: vannak dolgok, amikről egyszerűen csak tudjuk, hogy léteznek, anélkül, hogy akár egyszer is láttuk volna őket! :)
@KCs: Na de azert vannak ettöl fontosabb mutatok is,sokszor igazolnak jatekost csak stat szerint.Pl. hu es jatszott 26 NHL meccset ,x ahl meccs ennyi pont .ilyen magas stb....Ezt minden uj igazolasnal megemlitik.Minek?ez nem statisztika,vagy hogy nevezik.?
@vaze: Na most jol megvalaszoltal.KÖszi, jo ejt mindenkinek.
@hokihari: Szerintem összekevered a sajtóhíradások által említett adatokat a vezetői döntések mögötti motívumokkal.
@KCs: köszönöm, bár az első helyen én sem tettem különbséget, gondoltam, így is érthető, sebaj. Ja, és egyszer megkérdeznék egy ezzel foglalkozó embert, hogy ha támad egy gyenge pont a csapatban és a statok különféle paraméterei közül több szerint is rákeres, vajon hány közel egyforma találatot (játékost) kap egy olyan országban, ahol minden bokorban nő száz hokis, és akkor vajon mi alapján döntenek egyik vagy másik mellett. Összegezve tehát elmondhatjuk, hogy kis elemszám mellett nincs értelme, nagy elemszám mellett meg rengeteg találatot kapunk, ahol csak statok alapján nem lehet dönteni. Persze, ezt már inkább csak viccből... :)
Kedves vaze!
Amennyiben nem lenne értelme U20 VB-n statisztikát készíteni akkor azt nem is készítenék. A statisztika készítésének már csak azért is van értelme, mert az adatok gyűjtésének valamikor el kell kezdődni, hiszen ennek hiányában soha nem beszélhetnénk historikus adatokról. Az elemzők kapják meg annak a jogát, hogy ők döntsék el milyen hipotéziseket vonnak le belőle és mennyire megbízhatóak az arra épített megállapítások. A most még nem mérek, mert minek elv kényelmes dolog és önigazolást adhat a szubjektív véleményalkotás térnyeréséhez, ami hosszútávon egyenlő a mocsárral.
Mellesleg a közzétett statisztikai adatok motiválhatják, vagy elgondolkodtathatják a szakmán kívül magát a játékost is. Egy olyan csatár aki sem a gólok sem a passzok számát tekintve nem tart lépést társaival, vagy egy olyan védő aki a mínusz mutatóival emelkedik ki a társai közül tükröt kap és talán nem az edzőt becsmérli ha azt veszi észre hogy kikerül a csapatból.
@hokikori: meghalok a kíváncsiságtól, hogy miféle messzemenő következtetéseket lehet levonni a Mexikó elleni meccsünkből. Mellesleg én sem az alapadatok regisztrálását tartom fölöslegesnek, hanem az általad is citált finomra hangolt észak-amerikai statisztikai adatgyűjtések hazai bevezetését. Pusztán annyit mondok tehát, hogy miközben minden tekintetben fényévekre vagyunk a fejlett Nyugattól, Északtól és Kelettől, nem ezzel kéne kezdenünk a felzárkózást, éspedig elsősorban azok miatt a szigorúan statisztikai indokok miatt, amelyeket már elmondtam.
Na azért látszik már a fény az alagút végén, hiszen kezd körvonalazódni egy közös többszörös:(idézet vaze legutóbbi hozzászólásából)
"Mellesleg én sem az alapadatok regisztrálását tartom fölöslegesnek, "
Márpedig az alap vitát kiváltó fenti cikkemben kizárólag az "alapadatokra" építetkeztem. Abban pedig megmarad köztünk a vélemény különbség, hogy mivel is kellene kezdenünk a felzárkózást, mert
A: véleményem szerint a felzárkózás már elkezdődött
B: a megfigyelés, azaz a statisztikai adatgyűjtés
viszonylag olcsó dolog összehasonlítva más a felzárkózás folytatásához valóban szükséges tényezőkkel.
A szakmai műhelyekben személy szerint én az ennél mélyebb elemzést is hasznosnak tartanám.
Meg lenne ám annak is a szépségez az ALBA VOLAN döntéshozói számára ha a játékos igazolások előtt a különböző ligák adatbázisaiban szörfölve a PCOPPP PC Offense Power Play Production és PCDPP PC Defense Power Play mutatóba botlanának.
@hokikori: "szubjektív véleményalkotás térnyeréséhez, ami hosszútávon egyenlő a mocsárral"

A vélemény hogy lehet objektív? A racionális döntéshozatal pedig pusztán elméleti konstrukció. Herbert Simon neve mond valamit?
Kedves KCs!
Na ez az a pontja a dolgok értelmezésének ami már filozófia és ezt tényleg nem ezen a blogon érdemes folytatni, hanem tipikusan egy jó bor, vagy más deliriumor generáló ital mellett :)
@hokikori: Félelmetes, milyen hatékonysággal pereg le rólatok a statisztikai adatgyűjtéssel kapcsolatos legfontosabb módszertani probléma: nincs kellő számú játékos, enélkül pedig felesleges az egész. Az alapadatok többsége pedig a félvakok számára is nyilvánvaló, ha megnéznek egy meccset. Tovább: a britek ellen azért is kaptunk ki, mert a statok szerint borzalmasak voltunk előnyben. Mond-e ez nekünk valamit arról, hogy miért játszottunk borzalmasan előnyben? Nem, nem mond. Azt sem tudom, elkezdtük-e a felzárkózást? Hihetetlen mennyit fejlődtünk magunkhoz képest, de ezt a többiek sem nézték tétlenül. A B-csoport tetejéhez kétségkívül közelítettünk, de az A-csoport még mindig csoda (híjj, de félek attól a lengyel meccstől, amit már senki nem tart említésre méltónak, pedig... ne legyen igazam, de mihez kezdünk, ha netán harmadikak leszünk Szlovéniában? Tovább fejlesztjük a statisztikai apparátusunkat?) Az pedig szerintem nem túl messzire emelkedett filozófiai kérdés, hogy a dolgok lényege nem mindig mérhető, következésképpen ha csak a mérhető dolgokra koncentrálunk, gyakran elvész a lényeg, viszont kétségkívül nagyobb biztonságban érezzük magunkat, hiszen számokba szublimáltunk valamit, ami objektíve ugyanúgy nem létezik, mintha mesekönyvbe írtuk volna le, mégis sokkal hihetőbb.
Ja, gondoltam, lépek egyet hátra a konszenzus-vonaltól! :DDD
Nagyon érdekes írásokat olvashattunk a statisztikáról, tele igazsággal, de Canadában sok olyan profi hokis van, akinek a statja nem kimelkedő, mégis 10-15 perceket van jégen meccsenként évi kb. 300 000-ért.
De engem jobban érdekel, hogy Hári Jani, Nagy Ricsi vagy Galló Illés miért nem játszhatott ebben a halvány junior csapatban...
@FLI: Na igen, ha a legjobb 20-at vitték el akkor miért nem nyertünk?Ez ilyen egyszerű, kár magyarázkodni.Az edző felelőssége meg igenis létezik,csodálkozom, hogy ezt nem igy látják sokan.Egyébként ez állandó beszédtéma, én is tudnék még 3 nevet legalább akit a bő keretbe azért meghivhattak volna.DE a legjobb 20 ugye, de nagy igazság, hogy nem mi örülhettünk a végén...sajnos
ja és én szivesebben vettem volna ha gyengébb statisztikákkal feljutunk, mint jobb mutatókkal ebben a ku... gyenge div.II-be maradunk.
Volt itt mostanság egy jó pár mérkőzése a székesfehérvári csapatnak melyeket elbukott, de a játék eredménytől független egyéb jellemzői mind optimizmusra adnak okot. Személy szerint a jövőbe tekintve jobb alapnak tartom az ilyen típusu fejlődést, mint elcsípni egy-két győztes meccset miközben a harmadunkból alig tudunk kijönni.
Mielőtt bárki azzal gyanusítana meg, hogy a finn edzőnek akarok hírverést csinálni hangsúlyozom nem
tudom megítélni, hogy mennyire köszönhető ez a szakmai irányításnak és, vagy az erős játékos állománynak, de tény, hogy az ezt megelőző időszakokban nem igen volt jellemző, hogy idegenben többet lőjünk kapura mint az ellen, míg mostanság éz még a táblázat elején álló, legerősebb csapatok ellen is összejön.
Egy biztos ez a csapat jó alapokkal rendelkezik, rendkívül erős és hosszú távon nagy reményekkel tekintek a szereplése elé még akkor is ha történetesen ma is megbotlana idegenben. Na ezzel a reménnyel figyelem én az U20 nemzeti válogatottunk jövőjét is tekintetbe véve a botlást (büntetőlövésekkel) és hasonló okok miatt nem osztom FLI"halvány junior csapat"-ra vonatkozó jelzőjét.
Nem kellett volna eljutnia a büntetőig.Meg kellett volna verni a Briteket rendes játékidőben a nem érvényes megadott gólok ellenére is !És az Ebel nem Világbajnokság!!Ez nem klubcsapat hanem válogatott.Kár igy összehasonlitani ezért.
Ki is mondta?: "Csak a győzelem számit, a többi süket duma."
@quovadis: Akarki is volt, jol mondta.
@FLI: @quovadis: inkább gyártsunk értelmetlenebbnél értelmetlenebb statisztikákat, minthogy egy U20-as VB után azon kezdjünk el filózni, hogy voltak jobbak is ám...
Azért is jó többek között ez a blog mert sokszínü és eltérő vélemények kapnak teret.
Egyik nap több hozzászóló kritizálja a Kercsó féle hozzáállást ami valószínüleg közel áll a fenti mondahoz "Csak a győzelem számit, a többi süket duma." másnap ezt többen kritizálják és a L. Boros féle fokozatos építkezés hívei.Mind a két szakember méltán szerzett híveket magának.
Ebben a vitában én nem kívánok állást foglalni, maximum szimpátiámnak adok hangot azon utánpótlás fejlesztők irányába akik a 21 év alatti játékosokat nem mint "késztermék értelmezik" és a hosszútávu fejlesztésnek nagyobb terepet szánnak mint egy-két szerencsétlen eredménnyel végződő mérkőzésnek.
@hokikori: Bocsi azt akartam irni van igazság abban amit irsz, egy 21 éves játékosnak még bőven van ideje fejlődni, nem "késztermék" .
@quovadis: Ja, csak semmi köze a statisztikák szerepéről folyó beszélgetéshez.
Kedves KCs!
Hiszen ennek a cikknek a statisztikán kívül azért akadt más mondanivalója is, ahhoz szerintem még passzol :)
@hokikori: Csak a NHL és a ontariobeli junioniorligákat kisérem figyelemmel, ahol nemcsak kész, hanem 21 éves star játékosok hemzsegnek. Persze a tizenhét éves srácainknak van még hová - személyiségükben, fizikumukban, hokitudásban - fejlődnie...
(Persze itthon Fradi meccsre járok, de az egy másik sportág: no meg nézem az Ebel-hokit és mindjobban szurkolok Volánnak.)
süti beállítások módosítása