HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A Miskolc maradt le a négyes döntőről

2009.12.23. 22:18 Hblog

Kialakult a Magyar Kupa dunaújvárosi final fourjának mezőnye, az érdekelt csapatok három nap alatt lezavarták a selejtezőket. A Miskolci Jegesmedvék hiába verték a második körben jelentős bravúrral az Újpestet, szerdai ki-ki mérkőzésüket elveszítették a Vasas Bp. Starsszal szemben. A vendégek az első harmadban kétgólos előnyre tettek szert az egyaránt ifjú Fodor Csanád és Somogyi Balázs találataival, a hazaiak később csak szépíteni tudtak, 1-2. A másik összecsapáson hiába szerzett vezetést a Ferencváros, az Újpest öt sorozatban lőtt góllal válaszolt, innen pedig már nem volt visszaút, 3-7. A büntetésekből úgy tűnik, igen feszült csatába bonyolódtak a felek Pesterzsébeten. Egy héten belül még két zöld-fehér–lila-fehér rangadó következhet, vasárnap a Winter Classic, kedden a kupaelődöntő keretében. A körmérkőzésekből ugyanis az Újpest jött ki az eső helyen, a Ferencváros a másodikon, ők tehát egymás testén keresztül juthatnak a legjobb kettőig. A másik elődöntő párosítása következésképpen: Dab.Docler–Vasas Stars.

96 komment

Címkék: magyar kupa selejtezők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Valaki meg tudja magyarázni, miért maradt le a Miskolc? A MK kiírás szerint azonos pontszám esetén sorrendben a nagyobb gólkülönbséget, illetve a több lőtt gólt kell figyelembe venni.
A Miskolc gólkülönbsége -2, a Vasasé -3.
Előre is köszi a választ!
Szép volt Macik!

A játékvezetésre megint lehetett néha panasz, de úgy érzem nem ezen ment el a meccs... Az akarás mellé sajnos nem párosult szerencse, sokszor a vas, illetve a miskolci játékos óriási hibája mentette meg a stars-t a góltól.
Feltűnően sokat kellett védekezni, furcsa is volt, mert a start-tól nem az erőteljes támadójátékot szoktuk meg.
A támadásainkat sok esetben a stars védelme jól semlegesítette, de azért volt néhány, amit rendesen ki lehetett volna használni.

Amit a meccs utolsó pár percében és a végén műveltek a starsos (direkt kisbetű végig) "játékosok", akik elvileg SPORTEMBEREK, azt csak három betűvel tudnám jellemezni: pff...
Többel nem tenném, mert azt szerintem kimoderálnák.

Hajrá Macik!

Ma sajnos nem jött ki a lépés, de azért Szép volt Fiúk! Szerintem ezt a győzelmet (vagy akár döntetlent) be lehetett volna húzni...
MK 8 2009.12.29 kedd 18:30 Dab.Docler - Miskolci JJSE Dunaújváros

Ez igaz?? :)

Mert akkor nagyon örülnék!
Mi történt Erzsébeten, hogy ennyi kiállítás volt??
A cikkben ki kellene javítani a Miskolcra vonatkozó sorokat. Mi biztos megyünk Dunaújvárosba! Mostmár ne magyarázza meg senki a számolást, mert mégis jól számoltunk! Az icehockey.hu-n már ott vannak az eredmények.
MACIKÁIM! IRÁNY DUNAÚJVÁROS!!!
Na ez érdekes. Eredetileg a Vasas volt a 3. helyen, de már a Miskolc szerepel ott.
www.icehockey.hu/index.php?pg=menu_127

Ezek szerint nem az egymás elleni eredmény lenne az elsődleges?
@OliBLOOD: A kiírás szerint nem. Azonos pontszám esetén sorrendben a nagyobb gólkülönbséget, illetve a több lőtt gólt kell figyelembe venni.
Gratula a Maciknak! Ezzel aztán mindenki meg lett tévesztve! Ki gondolta volna, hogy nem számít az egymás ellen elért eredmény? Szegény kerusz, akkor hiába számolgatott, mégsem úgy volt, ahogy leírta?
Elég érdekes ez így!
Bár a kiírás így szól:
"...Azonos pontszám esetén sorrendben a nagyobb gólkülönbséget, illetve a több lőtt gólt kell figyelembe venni..."
Vajon a hivatalos is!
Szép ez a nap: a csapatom négy góllal győz a ppm-ben, aztán néggyel verjük a zöldeket Erzsébeten. Szép volt fiúk! :)
@Icecube: akkor gratulálok nektek! Megérdemelte ezt a Miskolc!
@Icecube: Érdekes, hogy ez most derül ki. A számolgatós cikk ezek szerint félrevezetés :) De a Jegesmedvék honlapján is az szerepel, hogy vereségük esetén akkor juthatnak be, ha a másik meccs is nekik kedvezően alakul.
Én olvastam,hogy a gólkülönbség rangsorol azonos pontszám esetén,de mikor lehoztuk a kapust elbizonytalanodtam...Igy viszont jó,hogy az edzőnk nincs tisztába a szabályokkal :S A Stars ütött is egy üreskapus gólt,de les volt előtte...Mayer elgondolkozhatna,hogy elég-e egy MOL ligás csapat kispadjára,és ezt nem csak a mai események után mondom...Nem mindig szerencsés a családi vállalkozás.
www.nemzetisport.hu/nso_hirek/jegkorong-magyar-kupa-a-bp-stars-miskolci-sikerevel-tovabbjutott-2011277

Mayer Péter: – Közel álltunk a döntőbe jutáshoz, de sajnos képtelenek voltunk saját árnyékunkból kilépni, így a tévéből követjük majd a finálét.
Újvárosban rossz lesz majd a bikák helyéről szurkolni, úgy látom a fradi lesz a vendég.
@OliBLOOD: Fogalma sincs az egészről...
Végül is! Az idén a DAB-ot csak a Miskolc verte meg :-)))
@Ringleader: Ha jól rémlik, akkor a Csíkszereda is megverte őket.
@Bertuzzi: Hidd el én lennék a legboldogabb, ha a Csíkszereda is OB1-es, vagy Magyar Kupás csapat lenne ;-)
@Ringleader: de legalább Mol-ligás. Amúgy tényleg szép lenne :D
@Ringleader: azt mondta Csató Imi a másik posztbvan, hogy... na jó, nem feszítem a húrt:P
Mayer úr vigyen tévét Újvárosba, mert azt mondta, onnan nézik a további küzdelmeket.
Az MK erősségét jelzi, hogy "fél Sapporo és U20-as tehetségek" nem fértek be a négy legjobb csapat közé.
@Rock me Amadeus: Legalább ő nyilatkozott, ellenben a zöldek edzője...
@forestjr: nem tud magyarul, az nso-s kolléga meg nem tud finnül. Ennyi.
@Rock me Amadeus: Ja, én meg azt hittem, hogy amatőr.
@forestjr: csak vicceltem Te agyagedény!:-P Vasárnap forralt bor? Döntőre (kedd-szerda) jössz?
@Rock me Amadeus: Csak vicceltél? Ne már, jól át...tál. Sajnos nem, telelek vidéken.
a másik posztban : demokráciát!:-P
@Trailblazers1: Bunda, mi más? Egyszerűen vérlázítóan undorító volt az amit Babic művelt. Egyértelmű kiállításokat nem adott meg, de minket szórt állandóan. Kíváncsi lennék milyen vastag volt a boríték a zsebében...

Ne sokáig örüljetek lilák, vasárnap vérbosszú lesz!
@EmceeMike: Vond le a fegyelmiket, és számolj :) .
@forestjr: Vond le a 3. harmad kozmetikazo bunteteseit es szamolj. Ha nem voltal kint, akkor meg pszt, ha ezen a meccsen kint lett volna egy fejes, akkor Babic palyafutasanak vege.
@peterszky: Nem voltam kint, szóval pszt ( de csak mert te mondtad), de akkor se értem, hogy lehet egy elméletileg tét nélküli mérkőzésen bundát kiáltani. Úgy, hogy egy kisbüntetéssel kaptatok többet.
@EmceeMike: hamrosan következik a rendőrség, ÁVH, BM, ugye ez most nem komoly?
@forestjr: Elmeletileg osszejohetett volna egy Ujvaros - UTE. Babic. Sakkozd ki :)
@Rock me Amadeus: Egesnek inkabb a jatekosaitok viselkedeset mondanam (nem a mutogatasokra gondolok, az annyira nem erdekel).
@peterszky: égés az, ha 4 gólos vereségnél "Zseniális Babic" címmel (és mélyenszántó gondolatokkal) jelenik meg cikk a hivatalos fradihoki.hu -n.
@peterszky: Hm, érdekes felvetés, de szerintem inkább össszeesküvés-elmélet szaga van a dolognak. Nem hinném, hogy Babic ekkora kockázatot vállalna, elméletileg egy jó formában lévő DAB-nak hazai pályán minket is le kell tudni győzni. Nem voltam meccsen, szóval tényleg csak a száraz számokra tudok támaszkodni, egy darab kisbüntetéssel kaptatok többet, mi negyvenet lőttünk kapura, ti huszonhatot.
@Rock me Amadeus: égés az ha nagy pofával mutogatok, magyarázok, aztán mikor lehetne bizonyítani menekülök a kispadra meg biztonságiért sírok

Ó, ha Borbás lehetnék!
McLaughlin elöl menekülnék.
Drogos szívem nagyon dobogna
Mikor Beau felém korizna.
@Rock me Amadeus: Toled is megkerdezem: kint voltal?
@peterszky: Te biztos kint vagy, mivel nem írsz ékezetet
Maradjunk annyiban,hogy aki kinn volt ma a meccsen,az láthatta ezt a "magas" színvonalú bíráskodást,ami révén az újpest győzött!Úgy nehéz játszani,ha két harmadon keresztül folyamatosan hátrányban van a csapat!A végét pedig kikozmetikázta ez a köcsög!
@aknakereső: Az a kikozmetikázás a 2-8?
@forestjr: nézd meg, hogy kinek mennyi "tiszta" emberelőnye volt
nézd meg azt, hogy kitől ültették ki hosszabb pihenőre meghatározó játékosokat, mikor még "éles" volt a meccs
ha ez a meccs a wc, akkor félbeszakad
@aknakereső: Nincs kedvem vitázni. Reggel újra jövök, addig ti is alszotok egyet.
@Rock me Amadeus: Komolyan mondom, hogy ilyen valaszra szamitottam :)
@E11: Ok, akkor biztos kamura mentek a kiállításaitok, mondom én nem láttam a meccset sajnos.
Na én kint voltam és sok sikert könyvelhettem el!

1. Kifejezetten jó játékkal, megérdemelten győzött a csapatom!
2. Nem vertek össze csak meglökdöstek egy kicsit!
3. Nem rugdosták meg a kocsimat sem!

Ez karácsony előtt nem is rossz, ha az ember a zöldek csarnokában a vendégcsapat szurkolójaként néz végig egy meccset.

A hibát akkor követtem el, amikor a harmadik harmadban a fradi szurkolók "fa-szopó úúúújpestezését" néhányad magammal meg mertem tapsolni, majd látva, hogy erre néhány zöld megindul a vendégszurkolók felé, egyedüli újpestiként én is elindultam a "határtalálkozóra". Ott - abszolút normális hangnemben - csak annyit kérdeztem néhányszor, hogy velünk mi bajuk. Habzó szájakból hangzó artikulálatlan mocskolódás és fenyegetődzés volt a "válasz"; valami olyasmi volt benne, hogy az a baj, hogy 1. tapsoltunk, 2. hogy egyáltalán ki mertünk menni a meccsre.

Ezek után a biztonsági őr engem küldött vissza a helyemre; a felszólításának eleget tettem.

A meccs hátralévő részében már biztos voltam benne, hogy a dolognak lesz folytatása és lett is. A meccs után kiléptünk a csarnokból, az "ismerőseim" már vártak. Én - ismét normális hangnemben - próbáltam kezelni a helyzetet és - végül is - megúsztam. Egy jól megtermett fazon ugyan kissé meglökdösött hátulról, de nagyobb baj - most - nem lett.

Persze elég baj az, hogy "deklarált cél" lehet, hogy a csarnokot vendégszurkolók ne merjék felkeresni. Ha felkeresik, akkor pedig megfélemlítve és megalázva kussoljanak. Ha pedig mégiscsak meg mernének nyilvánulni a saját csapatuk mellet, akkor bizton számíthatnak fizikai bántalmazásra.

És mindehhez az állítólag normális többség, a klubvezetés és a Szövetség cinikusan asszisztál.

Ez utóbbi alatt azt értem, hogy sem a csarnokban, sem annak környékén mutatóban sincs egy árva rendőr és halovány kísérlet sem történik arra, hogy a a meccs után legalább egérutat biztosítsanak a vendégeknek. Rendezőként nyilván vállalják a felelősséget azért, ha az én pofámat verik be... És senki meg sem próbálja kötelezni a klubot a biztonságos rendezésre.

Végül a meccsről:

Az Újpest sokkal jobb volt. Játékosaink - szerintem, Sájtól való félelmükben - már azt is igyekeztek megakadályozni, hogy a zöldek bejussanak a harmadunkba. Általában sikerrel.

A zöldek pedig hozták a formájukat. Durvaságok sorozatát mutatták be, különösen "Beau" volt elemében. Pszichopatára jellemző módon játszott, már Kiss G. palánkra lökése után végleg le kellett volna küldeni. (Az eset után Kiss feltápászkodott, néhány odarohanó zöld "szurkoló" pedig lelkesen köpködte.)

Ezeknek a játékosoknak, ezeknek a nézőknek és az ilyen rendezésnek civilizált ország jégkorong sportjában nincs helye. Elkeserítő, felháborító és szánalmas.

Bocs, hogy hosszú voltam , de le kellett írnom.

Békés Karácsonyt minden normális hokifannak!

Ha belegondolok, hogy Újpesten egy Brassó-meccsre is rendőröket igényelünk és a zöldek ellen le van zárva a kispad feletti első 1-2 sor, akkor
@Liladínó: agresszív kinézeted lehet a baj!:-P
@peterszky: rock me amadeus nem volt kinn, és annyiszor járt Erzsébeten, ahányszor a lilák nyertek valamit az utolsó húsz évben:-)
@Liladínó: hááát ez is a dolgok egyfajta megítélése. mondjuk az, hogy melyik csapat viselkedett gusztustalanul, az megint egy parttalan vitába torkollik. látható volt, schellin adta volna a búnyót, senki nem állt fel neki. beaunak voltak kemény ütközései, abban a hokikultúrában, ahonnan ő jött, ilyenek előfordulnak. viszont nem fordul elő, hogy egy járékos lábbal fegyelmezi a földön fekvő ellenfelet (hüffner-jánosi), hogy a nyakát nyiszatolja, majd elszalad (borbás), majd a picsáját rázva szambázik végig a pályán a gólja után, ezzel fokozva az amúgy sem nyugodt hangulatot (hüffner again). az a baj, hogy a csapat ily módon azzal a 3 emberrel szúr ki, aki kijön erre a meccsre. mert én hetlert nem tudom szájon vágni, és nem is dolgom. de a pályán keletkező feszültség azonnal átmegy a lelátóra. kár, hogy a lila szurkolók ilyen szinten kifaroltak a csapat mögül, illetve a nagy részük soha, még jelzés szintem mögé sem állt. fotelből okoskodni viszont megy.

senkinek nem passziója, kárómintás pulcsis nagypapákat fenyegetni. de ő van ott, ő provokál. és mint te is írod, semmi bajod nem esett. szóval sok hűhó semmiért.

babic szagoljon pingvinpukit.

áldott ünnepeket minden normális, és nem normális jégkorong kedvelőnek!
@szorgalmas: azért ne legyünk álszentek, lényegében teljesen mindegy, mi történik a pályán, az a pár "ember" mindig megcsinálja a balhét.
Azért van balhé, mert mutogatnak a k....g újvárosiak, a k....g újpestiek, a k....g miskolciak. Nem hiszem :) Szerintem azért van balhé, mert néhány idióta a lelátón azt akar csinálni, és nekik valóban passziót jelent kárómintás pulóveres nagypapákat és hat éves gyerekeket megfélemlíteni bárhol és bármikor. Ezt pedig ugyanúgy megteszik akkor is ha nyer a csapatuk, és megteszik akkor is ha éppen kikap.

De szép is lesz a Winter Classic :(

Boldog és békés karácsonyt kívánok mindenkinek!
Gondolom a Winter Classicon lejátsza a 2 csapat meg a 2 tábor a visszavágót... Azért Újvárosba már úgy kellene jönni, hogy a ne legyen balhé. Én megnézném a Fradi-Dózsát is (már ha szabad semlegesként ilyet tenni)....
@Bertuzzi: teljesen igazad van !talán el lehetne gondolkodni , miért csak 30 vendég szurkoló megy ki erzsébetre ./szándékosan nem írtam fradi pályát/Ebben a tekintetben teljesen mindegy , hogy vezet , vagy nem a fradi , annak a néhány embernek kizárólag csak a balhé , és az örjöngő többség biztosította erőfölény mámora a lényeg !Egyébként a többi pályán legalább bemondták volna , hogy a büntető padon ne fenyegessék a játékost!/Harmatit leköpték , leöntötték /
Elolvastam a fradihokin a meccs összefoglalóját , és már a kezdésnél igen nagy hibát lehet felfedezni. A tudósító szerint a mérkőzést "káposztásmegyeren "játszották. A végén pedig egy kis kakaskodást ír , szerintem valakit hátulról fejjel palánkra lökni , több annál . Persze ő lehet , hogy nem is volt Erzsébeten , hanem csak káposztásmegyeren!!!!!!!!
@bördi: szóra sem érdemes, azért nem tudja hol van, mert gyökértelenek
@Rock me Amadeus: ha mi gyökértlenek vagyunk, akkor ti a gyökerek?

te legalább fixen tudod, hogy meccsidőben otthon vagy:)
@vaze: persze, van pár temperamentumosabb ember. de az nem igaz, hogy mindegy, mi történik a pályán. amit a hüffner művelt, az a világon mindenhol biztosíték kivágós, hát még erzsébeten. és egy nagyon fontos dolog: nem volt balhé.
@szorgalmas: én csak a ki-ki meccsekre járok, ilyen langyos győzelmek nem hoznak lázba.
kész szerencse, hogy a dózsásoknál sose locsolták a játékosainkat sörrel és egyéb "folyadékokkal", hogy nem mutogattak a vendég szektor felé, hogy nem támadtak meg Fradi szurkolókat, hogy a helyi biztonsági nem késsel fenyegetőzött
@szorgalmas: próbáljunk meg törekedni a tisztességes szóhasználatra: ezek NEM "temperamentusabb emberek"! Persze, én büntetném azt a játékost, aki az ellent provokálja, mint ahogy Liladínó se csodálkozzon, ha "megindul", oszt utána megtalálják! De az, hogy nem volt balhé, szerintem az ilyen esetek túlnyomó többségében csak a véletlenen múlik.
@vaze: az, hogy Te büntetnéd az egy dolog, amíg a szövetség nem teszi.
a wc-n várhatólag több dózsa játékos igen hamar meg lesz találva, nagy lesz a feszültség a tegnapi miatt, Haszonits ezt nem fogja tudni kezelni

amúgy szerintem nevetséges, hogy egy játékos vagy vezető bármit megtehet, de ha mondjuk egy szurkoló számon kéri valamelyik viselkedését, akkor abból egyből botrány van
mert egy babicnál még lehetünk naivak, hogy egyszerűen csak fogyatékos és azért vezet úgy meccset, ahogy, de mondjuk a mutogatások, kiszólogatások már egyértelműek...
@E11: én persze hülye vagyok, de ezt a szabályt csomószor lehetne alkalmazni:

"Ha bármely játékos,
– a jégen kívül obszcén, durva, vagy sértő hangot használ vagy obszcén gesztust tesz bármelyik hivatalos személyre, vagy bárkire büntetni kell: technikai kisbüntetés"
Azt bírom,hogy akárhányszor van Fradi-újpest vagy újpest-Fradi mindig , ugyanaz a 4-5 ember sír itt blogon. Semmi kritika nincs bennük a saját játékosaik felé, és csak tolják a saját maguk "igazát", ahelyett,hogy észrevennének pár dolgot. Például ,ha már Beau játékáról beszélünk ,a legutóbbi "rendes" bunyókra visszaemlékezve egysem volt olyan ,mikor újpesti játékos face to face-be kezdte volna a verekedést. Hátulról való keménykedés az megy mindig. Aztán az ,hogy Hüffner odaszólogat a nézőknek az meg nem sportolóhoz méltó dolog. Az újpesti szurkolók meg ne lepődjenek meg ,ha pár idegesebb fradista drukkernél elszakad a cérna ,ha látnak a jégen egy ekkora seggfejt.
A meccsről meg ,babic tényleg alkotott. Az első sorból 3 embert kiszórni 10 percekre akkor ,amikor még tényleg volt tétje a meccsnek ,az aztán derék .
@Fradi-Mate: Az újpesti szurkolók meg ne lepődjenek meg ,ha pár idegesebb fradista drukkernél elszakad a cérna ,ha látnak a jégen egy ekkora seggfejt.

Gratulálok! Áldott Karácsonyt!
Látom képes voltál felfogni a mondandóm lényegét...Lehetsz cinikus, de igazam van. Azt ne mondd ,hogy te nem háborodnál fel... De nekem mindegy, ennyire vagytok jók,hogy tegyétek az agyatokat. Köztünk az a különbség ,hogy én elfogadom a kritikát ,nem pedig egyből visszatámadok ilyen gyerekes módon.
Egyébként ,ha már felhoztad: Mindenkinek Boldog Karácsonyt !
@vaze: Ez tök jó, de az összes eset a jégen történt, mondjuk lehet arra is van ilyen szabály :)

www.utehoki.hu/kepek/editor/Image/ute0809_nagy.jpg
Pék melletti fazon (nem tudom, hogy ki) járt élen a mutogatásban, pofázásban, jobban teljesített, mint a játékosok összesítve.
@peterszky: ööööö, ezt benéztem, mint macik a tabellát! :))) Akit keresel a képen, az Valentényi Sándor többszörös magyar bajnok, vébé ezüstérmes birkózó, az Acélbikáktól került az UTE-hez mint masszőr... Már Duncsiban is szeret mutogatni, fotóst elzavarni, ilyesmi, pedig asszem csak két éve van Újpesten.
@EmceeMike: A te nagggyon fenyegető fellépésed sok lilát fog otthonmaradásra bírni...ha-ha-ha

Emlékszem én arra, mikor az előző bajnokságban az orosz különítmény egyik tagja viselkedett "elítélhető" módon Újpesten (mutogatás). S ha már alattomosság, vajon melyik csapat játékosa tette hetekre harcképtelenné Sikorcint? Úgyhogy nem kell nyafogni, zöldek, megy ez oda-vissza.
@szorgalmas: @Bertuzzi: @Fradi-Mate: @vaze:

Bocs, hogy így "vegyesen" reagálnék, hiszen megszólítottjaim között van aki vitázott velem, van aki egyetértett.

Nem tudom elfogadni, hogy Erzsébeten a vendégszurkolóknak kuss a nevük, hogy - adott esetben - nem tapsolhatják meg, akár gunyorosan is a hazai szurkolókat, ha azok otromba rigmusokkal sértegetik a vendégcsapatot. A zöldek miért gondolják, hogy ők mindenkit gyalázhatnak, fenyegethetnek, alázhatnak, de velük szemben még egy gúnyos taps is szentségsértés? Nem gondolom, hogy emiatt minket MEG SZABAD VERNI! Itt pedig ennek a "filozófiai alapvetése" folyik, ha nem vennétek észre.

Most pedig vegyük sorra a tényeket:

1. Van-e rendőr Erzsébeten? NINCS.
2. El vannak-e különítve a szurkolók meccs után? NEM.
3. Van-e rendőr Újpesten? VAN.
4. El vannak-e különítve a szurkolók meccs után? IGEN.

Mc Laughlin:

Az, hogy ki milyen hokikultúrából jött, az esetenként - egy-egy megmozdulására - lehet mentség. Ugyanakkor nyilván az érkezőnek kell alkalmazkodnia az őt befogadó közeghez és nem fordítva. A zéró tolerancia bevezetése óta az itteni játékosok egyre kevésbé számítanak a hátulról jövő brutális palánkra lökésekre és fejre irányuló támadásokra.

Kiss G.:

Valami miatt eljött a zöldektől. Hát, ne szeressék érte! De az, amit ennek ürügyén néhányan művelnek, az már beteges; abba kéne hagyni.

Elfogultság:

Ha valakinek van kedve visszalapozni és megnézni, hogy mi volt a véleményem az újpesti meccs bunyóiról, akkor láthatja... Általában a gyengébben játszó csapat kezdi a balhézást; így volt ez akkor is és most is.

A LÉNYEG viszont az, hogy VENDÉGSZURKOLÓKÉNT IS JOGUNK VAN SZURKOLNI ÉS BIZTONSÁGBAN ÉREZNI MAGUNKAT MINDENHOL, MÉG ERZSÉBETEN IS. Én erről beszéltem.
@Liladínó: "A zéró tolerancia bevezetése óta az itteni játékosok egyre kevésbé számítanak a hátulról jövő brutális palánkra lökésekre és fejre irányuló támadásokra."

Valószínűleg ennek tudatában vágták hátulról fejbe Jánosit és utána még biztos, ami biztos, lábbal is próbálták fegyelmezni, ketten. Tehát Beau csak "alkalmazkodott" a közeghez.
@peterszky: szánalmas ez az oda-vissza vagdalkozás! Bunkó/durva játékos minden csapatban előfordul, minden csapat szurkolói fel tudnak hozni ezernyi esetet, amikor valaki az aktuális ellenféltől túl kemény, vagy alattomos volt. Te a lilákét veszed észre és sérelmezed, mi, újpestiek a zöldekéire vagyunk érzékenyek. Be kéne már fejezni ezt az óvodás egymásra mutogatást. Szegény Jánosit meg lassan már úgy tüntetik fel, mint valami bibliai mártírt, akit minden alkalommal aljas módon bántalmaz mindenki, aki a környékén jár. Én az ő helyében szólnék nektek, hogy fejezzétek már be, mert a végén senki nem mossa le róla, hogy nem képes megvédeni magát a jégen.
@Liladínó:
Azért ennyire nem kéne dramatizálni a helyzetet. Erzsébeten is csak annyi történik a vendégszurkolókkal, mint minden más pályán. Ha sokat okoskodnak, provokálják a hazaiakat, akkor egyeseknél elszakadhat a cérna. Ez nem helyes, de ugyanez van Miskolcon, újvárosban stb. Persze Újpesten kicsit más a helyzet, ott egy ketrecbe zárják a vendégeket. Még a büfé is a kerítésen kívül van. Elég vicces a rácsokon keresztül behúzni a zsíros kenyeret vagy a sört. És ha mondjuk nem ezt választod, hanem elvegyülsz a hazai szurkolók között, hát nem te leszel a legnépszerűbb ember.
Amit az amerikai játékosunkról írtál:
Ő egy lényegesen magasabb hokikultúrából jött, ezért nehéz számon kérni rajta, hogy most kicsit finomabban ütközzön. Mert ott kint megtapsolják a kemény játékot, nálunk viszont ilyen Babic félék viszont véglegeset adnak... De hasonló volt a helyzet Niedermayerrel is. Alig játszott, állandóan szórták ki véglegessel, mert a mi bíróink szerint nem tudott szabályosan játszani. Aztán hazament és nyert egy Stanley kupát.
És a vb-n mi is sírtunk, hogy a németek, osztrákok milyen durvák, a bírók meg nem állítják ki őket. Szóval ezen is el lehetne gondolkodni.
Kiss G.
Az a bizonyos újpesti transzparens valóban kissé durva volt. De vele kapcsolatban tudni kell, hogy a családja ősfradista, az apja sokat játszott nálunk. Ő is a fradiban kezdte, majd néhány évi kitérő után tért vissza és János, Hofi mellett a csapat egyik legjobban megbecsült játékosa volt, a közönség egyik kedvence. Hogy miért ment el, azt ő tudja. Nyilván anyagilag mégjobban megbecsülték. Viszont az újpesti szurkolók egyáltalán nem fogadták valami nagy szeretettel, ennek még ma is hangot adnak a szurkolói fórumokon. Mindezek ellenére Kocka a Fradi ellen úgy küzd, mintha az életéről lenne szó. Tavaly az egész idényben nem lőtt annyi gólt, mint az idén csak a Fradinak. Még ez is beleférne, de góljai után eléggé kirivóan mutogat és hergeli a közönséget, meg néha volt játékostársait is. Amíg ő ilyen lesz, a közönség biztos nem fog leszállni róla.
@Bertuzzi: Nem az a bajom, hogy Csabit bántják... Azzal van a problémám, hogy egész mérkőzésen alattomos játékkal ingerelik a játékosokat, szurkolókat, aztán ha valaki odaáll eléjük, akkor eliszkolnak.
@peterszky: Ugyan már! Ezt szerintem még te magad sem hiszed el. Egyetlen csapat sem épít arra taktikát, hogy az ellenfél szurkolóit ingerelje. Most mondjam azt, hogy rohadt alattomosok a Volán játékosai és az ellenfél szurkolóit akarják hergelni, mert egyik-másik kimutogatott a tavalyi döntőn, meg a korábbi évek meccsein? A ti játékosaitok is mutogatnak Újpesten, csak te azt nyilván nem látod, vagy nem akarod meglátni! Az egész ezzel kapcsolatos vitát halálosan értelmetlennek érzem. Engem jobban zavar az, ami a lelátón történik, mert annak addig kell gátat szabni, amíg lehet, s nem akkor kell majd intézkedni, ha valahol komolyabb baj következik be...
@havránpeti:
Teljesen igazad van. A Fradi ellen megdöglik a jégen ,aztán meg a góljainál látványosan elkezd örülni, mintha vb-t nyert volna... eléggé érdekes olyan játékosra nézni,akit előtte nagyon szerettél, bíztattál ,aztán meg úgy froclizza az embert ,mintha 10 éve újpesten játszana.

Példa: Szapi esete kicsit hasonló. Szerettük őt, mert jó kis játékos volt. Elment a Fradiból, és tavaly sok pontot csinált ellenünk (3 meccs-3+3;idén is jól tola ellenünk,amig meg nem sérült)de ő helyén tudta kezelni a dolgokat. Nem haraggal vállt el a klubtól és nem vágta a régi szurkolóinak az arcába azt,ha gólt lőtt v. nyertek.
@havránpeti: azért van kívül a büfé, mert voltatok szívesek nem is olyan rég egy félbeszakadt focimeccs után randalírozni, szétverni a büfét és elvinni a bevételt is.

Budi 7-et kapott, ha-ha!
@Fradi-Mate: nem kell ilyen messzire menni. Bontó is idén ment át a rendőrökhöz, de Őt senki se szokta bántani, mert normálisan tud viselkedni
kocka meg nem.
szerintem nem normális az ha valaki a dózsából a Fradiba vagy fordítva igazol, ennek ellenére sajnos többször előfordul ez, több sportágban is
van aki tudja ezt normálisan kezelni és van aki nem
kocka pont olyan gerinctelen senki, mint pl. fociiban szűcs
@havránpeti: "És ha mondjuk nem ezt választod, hanem elvegyülsz a hazai szurkolók között, hát nem te leszel a legnépszerűbb ember."...tudsz erre példát? Mert én tudok ellenkezőt. A legutóbbi újpesti meccsünkön (0-3) egy társaság mellettünk állt (a fradi pad fölötti részen), és hallhatóan volt közöttük olyan is aki nem a hazaiaknak szurkolt...mivel nem nagyon engedhette ki a gőzt, egy idő után közölte a többiekkel, hogy ő inkább átmegy az "övéihez" (gondolom ott jobban és erőteljesebben szurkolt). Mindezt megtehette teljesen normálisan átsétálva a vendégszektorba. Szerinted már mellettünk kellett volna kapnia egy "maflást"? Nevetségesek vagytok!
Egyébként a legutóbbi derbin (2-1) a B szektorban látványosan sok "szomorú" ember volt, gondolom nem a mieink győzelme miatt szomorkodtak, senkinek semmi bántódása nem esett, de miért is esett volna?
Pont, hogy azok keresik a balhét, akik egy tapsolástól megtalálva érzik magukat, és mint a makik nekiugranak a kerítésnek, fenyegetőznek és van bennük annyi kurázsi, hogy csoportosan megtaláljanak 1-2 embert! Aztán itt ávh-, dózsázzanak, rendőrözzenek...meg vérbosszúzzanak. Gratulálok! Baromira be vagyunk szarva mind!
@Ringleader:
Örülök, hogy nálatok már ennyire győzött a tolerancia!
Azt egyébként elárulnád hogy lehet újpesten "átsétálni" a vendégszektorba és viszont?
@havránpeti: szívesen! Arról a helyről körbemész, és a másik oldalon (az eredményjelző alatt) van egy ajtó. Még előtte szólsz a rendőröknek, hogy valójában eltévesztetted a szurkolótábort, akik odakísérnek, és beengednek. Érthető volt? Viszontról nem tudok, és nem is említettem!!!
@havránpeti: Lassan már itt lenne az ideje, hogy Nálatok is győzzön.
@Ringleader: hát én meg olyanra tudok példát, amikor újpesten a buszról leszálló Fradistákat támadtak meg, illetve olyanról, amikor újpesten a biztonsági őr egy késsel mutogatta, hogy mi is fog történni...

megy ez oda-vissza, kár magatokat mártírnak beállítani
@havránpeti: újvárosban 3 fradista nem állt be a kapu mögötti helyükre, ehhez képest inkább szidták a mi játékosainkat, mint hogy a sajátjaikat biztatták volna! Nem rajtuk múlt, hogy nem lett balhé, mondhatni mindent elkövettek ennek érdekében! A következő meccsen meg megtámadják a Dab-os autót, aztán szülőkbe kötnek bele! Ennek mi a faxom értelme van? Egyszer-egyszer mindenkinek elgurulhat a gyógyszere, de ez menetrendszerűen sírnivaló
Szóra se érdemesek, vége a WC-nek, eltűnnek a csírák.
Vasárnap nagyon vigyázzatok a gyerekekre!
@canadien: én az idősökre is figyelek, mindig lesegítem őket a buszról.
@E11: Mártírnak? Ezt honnan veszed? Ennél már csak a terézanyus dumád volt rosszabb....
A lényeg:
www.icehockey.hu/index.php?pg=news_16_900
jegkorong.blog.hu/2009/08/20/visszavagott_a_volan_az_ftc_veresegeert/fullcommentlist/1#c6839688
www.youtube.com/watch?v=wNKCC_nWcXY
www.youtube.com/watch?v=_EgPSf7u8mw
...ez 5 percembe került (google)...és csak hoki...de tudod mit, igazad van, megy ez oda-vissza. Holnap legyen kellemes az időjárás!
süti beállítások módosítása