HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A junior-vb döntője következik

2009.12.19. 13:17 kerusz

A britek ellen szerezheti meg válogatottunk a feljutáshoz elengedhetetlenül szükséges győzelmet. Van egy tegnapi összefoglalónk is, mindent megnézhetnek kattintás után.

A Kína elleni tegnapi győztes meccs végén az ázsiaiak által provokált nem túl elegáns bunyónak nem lett eltiltás a vége. A húsz magyar és egy kínai gólt, valamint a mérkőzés végi viharos jeleneteket is megnézhetik, ha videónkra kattintanak.

Ma már a késő délutáni csoportdöntő foglalkoztatja a szakvezetést és a játékosokat. Az ellenfél egyáltalán nem ismeretlen a mieink előtt, két éve Tallinnban ugyancsak a briteket kellett verni a feljutásért az U18-as világbajnokságon. Sikerült is akkor. A britek tallinni csapatából tizenketten, a mieink közül tizenhárman Debrecenben is ott lesznek a pályán. Akkor brit vezetés után mi ütöttünk hármat, így alakult ki a kétgólos magyar győzelem. Mi voltunk az aktívabbak, ez a lövések számában is megmutatkozott. Az történt a pályán, amire számítottunk, nyilatkozta akkor Pék György szövetségi edző.

A mostani brit keretbe az Elite Ice Hockey League és az English Ice Hockey Premier League, tehát az első és második vonal csapataiból érkeztek játékosok. A nyolc EIHL-es hokis inkább cak kiegészítő ember csapatában, közülük a legeredményesebb Matt Davies a Hullból, és Ben Davies a Cardiffból. Az EIHPL-es játékosokra komoly feladat hárul klubjaikban, ők rendszerint a legeredményesebbek közé tartoznak. A Debrecenben játszó fiatalok ebben az évben húsz-harminc komoly meccsen edződtek.

Mayer Péter, a válogatott edzője beszélt a várható összeállításról: "A britek ellen abban a sorösszeállításban kezdünk, mint pénteken. Az első három meccshez képest tehát egy változtatás van a csapatban, Kiss Dávid és Popovics Patrik helyet cserélt. A kapuba most Rajna Miklós kerül. Betegség és sérülés szerencsére nem sújtja a csapatot."

Edzőink szerint a Kína elleni meccs végi verekedés elkerülhetetlen volt. "Rajtunk kívül álló okok miatt megrendezett balhé áldozatai lettünk. Amíg tudták, játékosaink elkerülték a verekedést, de a végén már nem lehetett megúszni, főleg nem 18-20 éves játékosok esetében. Szerencsére a játékvezető is úgy ítélte meg, nem mi provokáltunk, így nem nyúlt bele a sorsdöntő meccs előtt a játékba végleges kiállítással. A most elmondottakat megerősítette az esti direktorátülés is, ahol ugyanez a vélemény alakult ki a kérdéses szituációval kapcsolatban. Azt gondolom, ki kellett állniuk játékosainknak egymásért, és megmutatták, milyen egységesek vagyunk ebben is.

Szombaton egyértelmű a feladat, mindegy, hogyan, de nyernünk kell. Alapjában véve a miénk jobb csapat, de ezt meg is kell mutatnunk a jégen. Dolgozni és szenvedni kell, mert nagyon sok különbség nincs a két válogatott között, és a briteknek is lesz egy-két szavuk ehhez a történethez. Ki-ki meccsre készülünk, aztán meglátjuk, hogy alakul."

Bogarásztunk még egy kicsit a statisztikákban is harmadik és negyedik meccsünk után. Először a dél-koreai, majd a kínai gárda próbált ellenállást tanúsítani. A koreográfia hasonló volt, mint a két nyitó találkozón. Most is hat gól volt az első összecsapáson a csapatok közötti különbség, és most is elértük a két számjegyet a máskon. A kapura lövéseink száma imponáló, a magyar kapura tartó lövések száma marginális volt. Egykapuzás ment, szinte csak a gólok utáni középkezdéskor tudott kijönni az ellenfél a saját harmadából. A közönség nem volt nagyszámú, de kitett magáért a helyszínen.

A szabálytalanságok száma és az értük járó büntetés az egyetlen amiben át lett írva a koreográfia. A kínaiakkal lefolytatott verekedés miatt két védőnk neve is felkerült a legtöbbet büntetett játékosok listájára.

Minden sorunk szerepet vállalt a pontszerzésben. Somogyi Balázs az első két mérkőzést lemásolva pontosan megduplázta pontjainak számát, 22-nél tart (13+9), ugyanezt tette az őt követő Bartalis István is 16-tal (5+11). Popovics Patrik (15 pont) rengeteg asszisztja mellett már gólokat is lőtt (3+12), ő a harmadik legeredményesebb magyar játékos . A plusmínuszmutatót két magyar védő vezeti, Orbán Attila +22-vel, Kiss Dániel +18-cal áll az élen. A kapusok rangsorában 93,33%-al Bálizs Bence az első, 30 lövésből 28-at megfogott. A másik hálóőrünk, Rajna Miklós 96,77%-tal áll, 31 lövésből 30-t védett, és csak azért nem került fel a listára, mert csapata jégen töltött idejének 40%-ánál kevesebbet volt fenn a pályán. 1,11% hiányzik neki a tabella élére kerüléséhez.

116 komment

Címkék: vb u20 juniorok divízió 2

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ha a kapu tetejére kerül a korong, azt nem szokás lefújni?
na, asszem épp itt az ideje a szünetnek...
Előbb egyenlítsünk!
viszont a jégkorong az egy olyan sport ahol gyorsan lehet 2-3 gólt rúgni...
Az 1. gól tuti magasbot volt. A 2. gólt nem kézzel dobta a brit? + belökte Rajnait a kapuba.... Érdekes a szlovák biró!
Most kell felrázni a srácokat, J.P.!!!
Gyerünk, gyerekek!!!
@rezsi777: Lehet, csak az nem ér:-)))
Egyébként nézzük el neki, Debrecen inkább fociváros.
Bíró ide vagy oda, jobb játékra számítottam
@laza6: jójó megbocsájtok, de csak azért mert Kósa Úr is hokizik!:D
A második gólt valóban dobta a brit
@rezsi777: Plusz kint van és szurkol a fiataloknak. És milyen szép csarnokuk van. Jó város ez a Debrecen.
úgy gondlom a látottak ellenére, hogy nem kell aggódnunk! Ha csak gy tudnak gólt szerezni akkor ellőtték a puska porukat! Ráadásul JP most megmondja a srácoknak a frankót...Hajrá!
Az elsőt talán meg lehetett adni, de amásodik az kabaré.
A britek helyzet nélkül vezetnek, nekünk meg pörögni kéne!
1. gól megadható szerintem is ( a hátsó kameraállásból már nem tűnt magasbotnak)
2. gólnál nem ismerem a szabályt, azaz a kapun lévő korong már kaputerületnek minűsül-e. Ha igen, akkor megadható volt, az angol gyerek onnan piszkálta le, aztán Rajna hátáról csorogott be. Az más kérdés, hogy a kapun lévő korongnál a játékot nem szokás továbbengedni.
@CTZ78: Most néztem a lassítást, a botjával ütötte fel a hálót a brit, a korong meg bepattant valakiről. Kapus akadályozásért lehetett volna lefújni max.
KCS kellene ehhez a vonatkozó paragrafusokkal :-)
U16 nyert 5-1-re, gratulálok nekik!
@laza6: Igen, ez meg igazán becsülendő!!!
@CTZ78: kisles?
Túloldali kamerából úgy néz ki, hogy miután felütötte megfogta kézzel és úgy rakta be.
Több kell, ez kevés! Ne bunyózzunk, hanem játszunk inkább.
@laza6: Góóóóóóóóóóóóóóóóóóóóól!
Pont ki akartam javítani, hogy játsszunk, de nem kell mert játszunk. :-))
Csúszka haverunk is kint szurkol a főnixben?:D
Ez az! VEZETÜNK!!!
Góóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóól
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4
Nagyon undorítóan játszanak a brittek...
Bottal akasztás után még provokálnak is... elképesztő. Nagyon verjük meg őket, srácok!!!
Elég lenne egy góllal is. :-)
@bakker81: inkább ez a jó:

http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=60028∂=sports
De nem ölülök a látványnak.
A fene vigye el, azért egy kicsit fegyelmezettebben kéne játszani.:(
nem rosszak ezek az angol bulldogok.
a stream is meghalt a gól pillanatában...
Szeretem, amikor fordulatos, izgalmas egy meccs, de most szívesen lemondanék róla.
kivédekeztünk egy hátrányt.
utána 15mp-vel mégis angol gól .3:4. :(
most előny nálunk.
nem túl jó az emberelőnyös játékunk sajnos.
Sztem ez gyengus nagyon...
a végére egy kettős kiállítás.
Lesz mit rendbe tenni a szünetben, na pihi!
lehet, hogy az angolok gyengébbek de sokkal higadtabbak és okosabbak az biztos.
Sajnos a védőink kapitális hibákat követnek el, remélem ők főleg összeszedik magukat a 3. harmadra.

Hajrá Magyarok!
Nem kenném a védőkre, szedje össze magát mindenki!
ideje lenne egy emberelőnyt belőni végre...
Előnyben nem mindig ezt a "majd a védő rálövi" játékot kéne erőltetni!
nemes (hardi) 4:4
uhh jólvan, végre egy kis hoki:)
Gyönyörű góóóóól! :D:D:D:D:D
remélem összejön egy JP féle harmadik harmad
PP-ben kellett volna többet játszatni a Nemes-Hardi-Németh triót. A legösszeszokottabb támadósor és emberelőnyben nem annyira számít a fizikai fölény, azaz nem gond, hogy 3-4 évvel fiatalabbak.
következetlen idiotisztikus játékvezetés
Infarktusos meccs, jó lenne ott szurkolni....
Na látom, sikerült ismét egy olyan oparatőrbrigádot beszerezni, akik eddig csak sakkbajnokságot közvetítettek:(

Azért hajráááá!
azt hittem simább lesz
rajna óriás védése
Hatalmas védés, de miért mindig a lassításnál akad le ez a fos?
Egy gólt kérek a srácoktól karácsonyra, mindegy hogyan, pattanjon be valakiről!
ááááááááááááááááááááááááááá miért akad?????
mi van már??? Írjatok!
izgi,de szerencsére szünetekben le tudtam vezetni a feszültséget egy kis hólapátolással, meccs után nekimegyek az utcának, bármi lesz..
de ugye nyerünk, ezt már nyerjük!
arany kezek, s Rajna Miki, yeah
előny az angoloknál
nyertek az angolok... :(
Az ótvar szarnak tartott Pék György többet ért el, mint a világklasszisnak tartott JP...

ennyi.
lehet bírózni, de ezt elizgultuk. azt meg sose fogom megérteni, hogy lehet VB.döntőt büntetőkkel eldönteni. méretes hülyeség
@gabute: hogy Neked ebben a percben ez jutott eszedbe, az is csak Téged minősít!
Megérdemlik az angolok a győzelmet, undorító módon sikerült megnyerniük a meccset! de sajnos a vége a lényeg
elbotlottunk a küszöbön... olyan védelmi hibáink voltak, hogy hajmeresztő.... hiába vagyunk elöl jók ha gólokat kapunk.
kár érte :-((((
Úgy látszik mi magyarok nem változunk. Foci vagy kézi vagy hoki, mindegy, ha a végéig kihúzzuk, utána szétizguljuk magunkat és még szerencsénk sincs...
gratula az angoloknak, tökéletes taktikát választottak!
Jövőre jobbnak kell lennünk!
@gabute: Legalább valaki örül ennek az eredménynek...
hát ilyen büntetőpárbajt lehet, hogy Mexikóval is elvesztettünk volna.

majd jövőre...
és azt sem bírom mondani, hogy legalább mindent megtettek volna a fiúk, vagy, hogy megérdemelték volna a győzelmet...
@Föld-lét: Sajnos egyet kell értsek.. Szétszórtság, gyenge védelem, pszichikailag hátrány (felkészületlenség, korábbi meccsek babérjai, "erőhátrány"?) jellemezte a meccset. Igazán megnyerhető lett volna, ha csak egyike is a felsoroltaknak hiányzik.
@gabute: Köszönjük a tartalmas hozzászólást! Pék mesterrel sikerült volna...
süti beállítások módosítása