HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Minden sorunk sziporkázik Debrecenben

2009.12.15. 14:05 hokikori

Egyelőre nem nézik sokan a magyar juniorválogatott mérkőzéseit, de reméljük, ahogy haladunk előre, és jönnek a keményebb összecsapások, egyre többen lesznek a debreceni lelátókon. Úgyhogy továbbra is azt kérjük, amit a torna előtt írtunk: mutassák meg a debreceni szurkolók. Különféle statisztikákat kínálunk hajtás alatt.

Kevesen voltak kíváncsiak juniorválogatottunk világbajnoki debütálására, akik azonban kint voltak, gondoskodtak a remek hangulatról, kürtökkel, dobokkal próbáltak hangulatot teremteni a gyönyörű létesítményben. A város első embere nemcsak a szervezést támogatta, a szurkolók között helyet foglalva biztatta fiataljainkat.

Az eddig lejátszott két mérkőzésünkön igencsak belekezdett a csapat. A nyitónapon az első harmadban a spanyoloknak öt gólt, másnap a mexikóiaknak tízet ütöttünk, válasz nem érkezett. Egyik nap 18, a másik nap 40 lövés ment a kezdő húsz percben az ellen kapujára. Mindösszesen 60 lövéssel kínáltuk meg az Ibériai-félsziget juniorjait, míg a közép-amerikaiak hálóőre 105 alkalommal próbálkozhatott védéssel.

Nem a divízió 2-ben vagyunk jó helyen, ezt korábban is lehetett tudni. Már az első mérkőzés nyomasztó különbséget mutatott, ami nemcsak a korongbirtoklásban és a kapura lövések számában öltött testet. Öt az öt elleni támadásaink koreográfiája is olyan volt, mintha a mérkőzéseket emberelőnyben játszottuk volna végig. Ebben a mezőnyben minden sorunk sziporkázik, és már nincs játékosunk, aki ne szerzett volna pontot.

Nehéz bárkit kihagyni, de egyelőre a száraz statisztikai tények alapján szorítkozzunk a legtöbb pontot szerző játékosok nevére: Somogyi Balázs 11 (6+5), Németh Attila 8 (3+5), Bartalis István 8 (3+5), Popovics Patrik 8 (0+8) pontos. Aki szereti a statisztikát részletesebben böngészni, látogasson el ide. A pluszmínusz-mutatókban az első sor két védője vezet: Orbán Attila +15-tel, Kiss Dániel +14-gyel áll az élen. Mindkét kapusunk egy-egy gólt kapott a spanyoloktól, a második mérkőzésen érintetlen maradt a hálónk. Míg Bálizs Bence 94% felett teljesített az első, 100%-kal a második mérkőzésen, addig Rajna Miklós kezdő kapusként nem igazán tudott bemelegedni a hispánok ellen, és bár mindössze egy gólt kapott, amíg jégen volt, mindössze hétszer célozták meg a kapuját.

A két mérkőzés sportszerű körülmények között zajlott, nem történt durva szabálytalanság, és nem volt olyan játékosunk, aki notóriusan a büntetőpadot látogatta volna.

37 komment

Címkék: vb u20 juniorok divízió 2

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Már a múltkor sem értettem: mit is kéne megmutatniuk a szurkolóknak?

Menjenek ki a szurkolók azért, hogy biztassák a srácokat, hogy örömüket leljék a meccsek megtekintésében, ne pedig azért, hogy a nézőszámmal lehessen parasztvakítani külföldön. Úgyhogy nem is ebből kéne levezetni szerintem a szurkolócsalogató cikkeket.
Felesleges csalogatni a magyart vb sport eseményre. Akkor sem menne ki, ha a településén rendeznék a téli vagy nyári olimpiát.
Nevetséges...
Botrányosan van a vb propagálva! A jegkorong.blog.hu és a debreceni civishir.hu oldalakon kívűl máshol alig olvasni az eseményről, hogy a szutyok Nemzeti sportról ne is beszéljünk.

Igaza van kazincbarcikai kollégának. A magyar minden, csak nem sportszerető! Igénytelen, primitív, otthon ülő és Benkővel feleséget kereső nemzet. Tisztelet nekünk keveseknek!
@jagr: nyugalom, nálunk úgyis sokkal többen olvassák, mint amennyien náluk olvasnák, ha írnának róla :))
@AG 2.0: na ezt speciel elhiszem...és biztos nem is véletlen! ;)
Nekem inkább azt mondja meg valaki, hogy melyik csatornán közvetítik a meccset, ha már pont a vizsgaidőszakra tették a vb-t legalább tv-ben megnézném a srácokat.
amugy tegnap rajottem, nekem csak 2 tv adora van szuksegem. Comedy Central, es egy sportado ami 24/24 jegkorong meccset ad :D:D:D:D
@MacskaJaj: most szivjam vissza? :)

ilyet... jegkorong u20 a tvben...
@fradigy: Valaki biztos elrontott valamit és a busman rögbidöntőt nem tudják közvetiteni.Egyébként csak nálunk fordulhat elő, hogy nem a hazai csapaté a tornazáró meccs.Ebből is látszik, mi a fontos egy sportcsatornának.
Még az a szerencsénk,hogy itt van a blog.
Szégyen, amit a tévécsatornák művelnek a magyar hokival. Nem hiszem el, hogy a heti harmincadik pókerközvetítés, a regionális egyetemi (amerikai)foci, meg akár a legnívósabb rögbimeccs több nézőt vonz, mint mondjuk akár egy MOL ligás meccs, hogy a Volán komolyabb ellenfelek elleni EBEL meccseiről ne is beszéljek. Horribile dictu: hazai rendezésű jégkorong világbajnokság folyik, és nagy nehezen lesz egyetlen közvetítés valamikor a 6. és 7. focimeccs között?! Na ne! Ki a rossebb tud ennyi focimeccset végignézni egy hétvégén?! Még gólösszefoglalót is csak a neten látsz bármelyik hokimeccsről! Nem is folytatom...
@laszla:Osztom a véleményed. Menjen az összes sport csatorna a búsba.
A MOL LIGA MAGYAR, a VOLÁn MAGYAR.AZ Ő SIKERÜK AZ ORSZÁG SIKERE,de kár folytatni süket fülekre talál!
@kazincbarcikai hokis az öreg Borsodból: Hát igen, ráadásul volna igény a tévés hokira. A környezetemben némelyek tudják, hogy járok Volán-meccsekre, mindig mondják, hogy ők meg a tévében nézték és milyen szuper volt a volán. Olyanok is, akik eddig szót sem ejtettek velem a hokiról. Nem egy ismerős azután jött el velem a csarnokba, hogy előtte látott pár meccset a tévében. (És itt kell elnézést kérni az iménti általánosításért a Sport Klubtól, ők mégis leadnak az idei szezonból egy tucatnyi meccset - bár szerintem többre volna igény.)
@MacskaJaj: Köszi az infót! Én nézni fogom!
@kazincbarcikai hokis az öreg Borsodból:
Csak a "kár folytatni"-val nem értek egyet.Itt a Winter Classic logoja. Hivatalosan elfogadott és egy lelkes amatőr munkája. Hátha egyszer meghallják, amit oly sokan és sokszor mondunk.
@laszla: de azt fogjátok már föl elsőkörben, hogy megvenni egy adást olcsóbb, mint gyártani. másodsorban pedig igen, egy egyetemi amfocimeccsnek, vagy pókerközvetítésnek legalább akkora közönsége van, mint egy jégkorongnak.
ezek a szomorú tények.
@fradigy: Végreeeeee, azt hittem csak én vok ekkora beteg:-) Hát igen, kb az én elvárásaim is erre korlátozódnak: Comedi Central + 24/24 jégkorong:D :D
@jagr: Én megnéztem a Benkő feleséget keres műsort, mi ezzel a baj? Hokit is néznék, csak nem adnak.
@Lazlee: Ez a lényeg. A csatornának az a fontos, hogy minél több profitot érjen el. Az nem érdekli őket, hogy ők most ezzel kielégítenek-e minden igényt. Mondjuk, ha marad sok kielégítetlen igény amiből lehet profitot realizálni és ez feltűnik valakinek akkor lesz egy új csatorna.
Szerintem alapból nem lenne olyan nagy gond a szurkolással még ennyi nézővel sem. A szurkolás mindenkiben benne van, Debrecenben a fő gond az, hogy egyelőre nincs igazi jégkorong, azok akik tudnak igazán szurkolni, azok a Loki meccsein teszik ezt..jégkorongmeccset 98%-uk nem látogat, így itt sem jelennek meg. Viszont van aki tudja irányítani a szurkolást kisebb tömegnél is, itt van példának a spanyolok elleni meccs ahol sokkal jobb volt a hangulat, holott szerintem kevesebben is voltunk mint a mexikóiak ellen. Mégis nagyobb volt a szurkolás, azt hiszem Miskolcról érkezett egy kisebb csapat, dobokkal mindennel ami kell, de főleg szurkolói vérrel, már ami a jégkorong meccseket illeti...mert nekik van benne tapasztalatuk. Azzal ahogy ők szurkoltak húzták magukkal a debrecenieket is és egész jó hangulat kerekedett. Mexikó elleni meccsen azt hiszem nem voltak kinn, vagy legalábbis jóval kevesebben...és meg is látszódott, egyszerűen semmi szurkolás nem volt. Én sem tudtam szurkolni, két haverommal néztük a meccset, de nem lehet három emberrel fellelkesíteni egy csarnokot, feleslegesen próbáltuk volna, ezért nekünk is csendben kellett ülnünk, persze amit csak lehetett megpróbáltunk. Szóval nagyon szépen kérem, hogy jöjjenek el Miskolcról és Székesfehérvárról többen, hozzák el a szurkolást és akkor a debrecenieknek is menni fog az!:)
Bocsi a hosszú hozzászólásért, de ezt muszáj volt megosztanom, mert fontos dolog ez..
Beírok, reagálok.
Itt nem az a fontos hányan nézik a meccseket, hanem az hogy az angolokat verjük meg!

Jövőre ráadásul az ifi fel is juthat.

Akik meg nem néznek hoki meccset maradjanak szegényebbek.:)
Így jártak.
@emilio: Drága barátom a baj az, hogy ebben a tetves országban ez a szint. Benkő feleséget keres!

És nem az, hogy azokat a tizenéves fiatalokat példaképpé állítsuk, akik válogatott mezben kütdenek az országért (mégha az esemény komolyságát meg-megkérdőjelezi egy 28-0-ás eredmény)

Tudatlan, primitív ország! Csak hát lassan a gyerekeinket sem tudjuk megvédeni attől a setétségtől!

Ne aggódjatok! A chipps-zabáló rusnya brittek ellen kint lesz pár ezer debreceni és leverjük őket, mint jég a határt. :)))
Sziasztok ! Nagyon-nagyon rég volt hogy ezen blogon utoljára véleményt formáltam ! Most megteszem , mert úgy érzem tiltakoznom kell minden MAGYAR honfitársam nevében !
Kedves Jagr ! Nem tudok Veled egyetérteni !
Tudod MI MAGYAROK egy mesterségesen egymásnak uszított NEMZET vagyunk ! Megoszt bennünket a politika , a közénk telepedett idegenek ! Céljuk az hogy kisemmizzenek , elidegenítsenek bennünket . De emlékezz arra a MAGYAR EMBERRE aki anno összeroppantotta honfitársad vskesztyűs tenyerét , akit TOLDI MIKLÓSnak hívtak és aki nem tűrte el hogy lenézzék a származása miatt ! Csak a saját indokaimat tudom felsorolni , eddíd azért nem mentem ki , mert 400 km-re van tőlem , dolgozom és sajnos holnap is dolgozom , meg holnap után is dolgozom ! DE pénteken és szombaton már ott leszek !!!! Egyébként TE vagy az egyik kedvenc játékosom a KHL-ben , örülök hogy eljöttél a Rangers-től és kimagasló sportsikereket kívánok NEKED !!! Addíg is : HAJRÁ MAGYAROK !!!! HAJRÁ MAGYAR JÉGKORONG !!!!!!!!!!!
@Johnesz: A miskolci csapat egy része...

[url=http://kepfeltoltes.hu/view/091215/DSC01999_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/091215/DSC01999_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/url]
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. [url=http://www.kepfeltoltes.hu]http://www.kepfeltoltes.hu[/url]
@jagr:"A chipps-zabáló rusnya brittek " es meg angolul is hulye akcentussal beszelnek :D
Debrecen nagy város, sok iskolával.
Emlékeim szerint Miskolcon a hasonló VB-kre kirendelték az iskolákat, minden napra másokat, hogy szurkoljanak. Ez a nem magyar vonatkozású meccseken volt és jó hangulatot teremtettek, az esti meccsekre a csarnokban mindig telt ház volt (igaz jóval kisebb,mint a Főnix). Valami hasonlót kitalálhatnának így hírtelen, mert ez így kicsit kínos. Nézők nélkül nehéz a sportágat népszerűsíteni. Ezt azért mondom, mert sokszor arról szól a fáma, hogy Debrecen mennyire várja, hogy OB1-es csapata legyen és igény van jó hokira. Sajnos eddig nem ez mutatkozik.
Azt meg azért ugye senki sem várja el, hogy Miskolcról, Fehérvárról menjenek az emberek szurkolni.
Miskolcon nem rendelték ki az iskolákat.
A szupermini korosztály edzés helyett megnézte a Mexikó-Holland meccset. De este özönlött a nép a csarnokba.
Miskolcon az összes magyar válogatottat érintő utánpótlás meccsen telt ház volt.
Tudom, ott voltam.
1. "Nem hiszem el, hogy a heti harmincadik pókerközvetítés, a regionális egyetemi (amerikai)foci, meg akár a legnívósabb rögbimeccs több nézőt vonz, mint mondjuk akár egy MOL ligás meccs, hogy a Volán komolyabb ellenfelek elleni EBEL meccseiről ne is beszéljek."
- Nem, de kevesebbe kerül!

2. "A MOL LIGA MAGYAR, a VOLÁn MAGYAR.AZ Ő SIKERÜK AZ ORSZÁG SIKERE"
- És melyik TV csatorna magyar?

3. "Azt meg azért ugye senki sem várja el, hogy Miskolcról, Fehérvárról menjenek az emberek szurkolni. "
- Márpedig Debrecenben nem nagyon van igény a hoki nézésére!
Megértek mindenkit aki fel van háborodva azon, hogy milyen kevesen vannak az U20-as VB-n, de azt jó ha tudja mindenki, hogy akkor leszünk sokan egy jégkorong mérkőzésen, ha mi akik szeretjük ezt a sportot elmegyünk.

Nem esik nehezemre Békéscsabáról Debrecenbe, Újvárosba, Fehérvárra, Miskolcra és persze Pestre elmenni egy-egy meccsért /még a nem túl izgalmas Mexikó verésért is/.

Ne siránkozzatok! Járjatok meccsre és minnél több ismerősötökkel ismertessétek meg ezt remek a sportot!
Én valószínünek tartom, hogy a DIV-II. VB rendezéséért nem volt tülekedés. Ha emlékeim nem csalnak talán pont itt a blogon olvastam a tavasszal, hogy egyedül Kósa polgármester jelentkezett a szövetségnél a rendezés kapcsán amikor eldölt, hogy Magyarország rendezi.
Valószínünek tartom, hogy sokkal nagyobb lett volna a látogatottság akár Miskolc, Bp, Dunaújváros esetében. A Volán csak azért nem irtam mert az Ebel meccsek miatt valószínüleg nem tudtak volna jeget biztosítani.
A vb rendezése kb 30 millióba kerül, plusz a Főnix! Bárki jelentkezhetett volna, szabad volt a pálya.

Ami a miskolci, dunaújvárosi, stb, özönlést illeti, ne felejtsétek el, hogy a Főnixbe a két csarnok szőröstűl-bőröstűl befér. A miskolci teltház a Főnixbe elvész!

Amellett, hogy a Főnix jó propaganda a magyar hokinak a külföldiek felé, valóban még a hokit is népszerűsíti Debrecenben is. Szerintem örülni kellene, hogy nemcsak Fehérváron, Dunaújvárosban vagy Miskolcon rendeznek jégkorong eseményt, hanem Debrecenben vagy más városokban is.

Bárcsak minél több városban lenne a debreceni Főnixhez hasonló csarnok és bárcsak minden városban ennyire szeretné a jégkorongot az aktuális polgármester.
@jagr: Teljesen igazad van. Mindenhol kell a jegkorongot nepszerusiteni, Debrecenben kulonoskeppen. Debrecen egy jo varos, ezt bizonyitotta az elmult nyolc ev sotetsegeben is, mindig, mikor szukseg volt ra. Csak gratulalni tudok Debrecen polgarainak, Kosa Lajosnak meg a legnagyobb elismeresem ugy a vb megrendezeseert, mint minden tetteert egyarant. Hajra, Magyarorszag!!!!!
süti beállítások módosítása