HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Első vb-ellenfelünk Spanyolország

2009.12.13. 14:22 kerusz

Vasárnap a spanyolok ellen kezdi világbajnoki szereplését a magyar juniorválogatott. Reméljük, a mieinket a visszavágás vágya is fűti, van ugyanis elszámolnivalónk a hispánokkal. Délelőtt a reggeli után edzéssel kezdett csapatunk a debreceni jégcsarnokban. Mayer Péter edző blogunknak elárulta a sorösszeállításokat. Természetesen ellenfelünket is bemutatjuk, az egyéb tudnivalókat dettó megírjuk.

A divízió 2-es vb információt és eseményeit online lehet követni a nemzetközi szövetség honlapján, itt, és a torna hivatalos honlapján is. Blogunk videós stábja végig a helyszínen dolgozik, a mérőzések másnapjának reggelén gólösszefoglalókkal és interjúkkal jelentkezünk vizuálisan is. A Főnix-csarnokba a belépés ingyenes, továbbra is mindenkit biztatunk arra, menjen, és szurkoljon a magyar csapatnak.

A magyar válogatott a nyitó találkozójára a következő bekkpárokkal és csatártriókkal áll fel. Védők: Kiss Dániel, Orbán – Zalavári, Ozsváth – Hetényi, Varga. Támadók: Somogyi, Bartalis, Popovics – Kiss Dávid, Hajós, Tóth A. – Hardi R., Nemes, Németh A. – Virág T., Pavuk, Szilágyi. A kapuban Rajna kezd az első meccsen, Bálizs ül tehát a padon.

"A spanyolokról előzetesen nem sokat tudtunk, csak azt, hogy van néhány Finnországban és a tengerentúlon játszó hokisuk – kezdte az elemzést Mayer Péter edző. – Csütörtökön a Debrecen OB II.-es felnőtt csapatával játszottak edzőmeccset, 4-4-es döntetlent értek el, a büntetőket a debreceniek lőtték jobban. A jellemzően légiósokkal felálló első két soruk gyorsan korcsolyázó, ügyes gyerekekből áll. Nagyon jó svéd szakember dolgozik velük immár második éve.

Ennek ellenére az elvárásunk nem más, mint a győzelem. Minden más mellékes. Nem szabad abba a hibába esnünk, hogy meghatározzuk, kevés vagy sok gólos siker az elvárható. Egy hét alatt úgyis minden csapat formája ingadozik, ezért ez nem igazán számít. De a győzelem ténye lényeges. Szerencsére a keretben nincs beteg és sérült." A szakember a felkészülés közepén is nyilatkozott kameránknak:

A spanyolokkal vigyázni kell, ezt a csapatból mindenki tudja. Könnyed meccsre készültünk ellenük, nagy pofon lett belőle közel két éve. 2008. március 26-án általános döbbenetet okozva a spanyol U18-as válogatott 4-3 (2-2, 1-0, 1-1) arányban legyőzte a mieinket. Abból a spanyol csapatból 12-en vannak itt Debrecenben, abból a magyar csapatból pedig 13-an. Nem lehet azt mondani tehát, hogy ismeretlenek lennének mai ellenfeleink. Akik között a legnagyobb sztár továbbra is az az Alejandro Pedraz, aki a finn KalPa Kuopio juniorjai között játszik. Statisztikái közepesek, nem emelkedik ki a csapatból, így valószínűleg nem tisztelhetünk benne eljövendő SM-liigás sztárt, de arra sem lehet okunk, hogy lebecsüljük.

Annál is inkább, hiszen Munozzal és Betrannal együtt ő vert meg bennünket Tallinnban. Pedraz és Munoz két-két gólt vállalt két éve, Betran meg három gólpasszt csinált. Mindhárman itt vannak, és valószínűleg most is együtt fognak játszani. Mellettük az ugyancsak Finnországban játszó Carlos Quevedo (Ilves Tampere) és az Észak-Amerikában pallérozódó Pol Gonzalez és Ignacio Martinez-Barona kapus érkezik külföldről.

Mai ellenfeleink jelentik a spanyol hoki jövőjét. Debreceni keretük magja hosszú ideje együtt játszik, ifiként is ők képviselték a spanyolokat a junior-világbajnokságokon is. Dacára a több finn és észak-amerikai hokit tanuló játékosnak, a válogatott eddig sosem jutott messzire. A divízió 2-ben stabilan megkapaszkodik, de a feljutásra sosem esélyes. Tavaly a hazai pályán rendezett U20-as vb-n az 5. helyen végeztek. A még ifikorúak ugyancsak ötödikek lettek az ifi vb-n Szlovéniában. A statisztikák kedvelői a játékosok tavalyi teljesítményeiről itt, itt (U20), itt és itt (U18) mindent megtalálnak.

A világbajnokságon két magyar vonalbíró is közreműködik. A Nagy Attila, Németh Márton páros a Korea–Mexikó mérkőzéssel kezdi a vb-t.

102 komment

Címkék: vb debrecen u20 juniorok divízió 2

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pék "mester" hozzáértése = 0,zéró,semmi.
kiváncsi leszek hogy a fiatalok mennyit fejlődtek. Főleg a külföldön edződöttekre gondolok:)
Hajrá srácok, GO DIVISION 1!
Bocs az offért, de ha már válogatott, Dubek sikeres állampolgársági vizsgát tett! :)
www.utehoki.hu/index.php?m=101010&cid=702
KCs és Koksz, döglesztően unalmasak vagytok.
@KCs: Neked valószínüleg Pék fóbiád van !Inkább a vb-vel foglalkozz , szurkolj a fiúknak !!!!!
@Fugeute: Szerintem inkább frusztráltak.
@freddyD: Grat neki! Nekem meg közig. versenyvizsgát kell tenni heteken belül. :(((
Nahh, hát akkor hajrá srácok, verjük meg a spanyolokat :)
HAJRÁ MAGYAROK!!!

(vki tudja miért szedte szét a Nemes-Hardi-Németh sort?)
@Spigott: a döntés okára lennék kíváncsi, sajnálom ha ez nem jött le Neked.
máris vezetünk 2-0-ra (Németh, Soma)
nem ment el az előzőhsz.? szal vezetünk Németh és Soma góljaival. Ez gyors volt.
Nem hiszem, hogy meg kellene indokolnia, lehet, hogy úgy gondolja, ebben az összeállításban jobbak lesznek :) Közben már kettő ide, egyet hátrányból, egyet előnyből, hogy meglegyen az egyensúly :)
@Spigott: szerintem sem kell megindokolnia. Mondjuk a sérülés nem szakmai indok, ha senki nem sérült, akkor meg lehet kérdezni tőle, hátha megosztja velünk. Pont.
Az első gólunk emberhátrányból, a második emberelőnyből esett.
Akkor tényleg csak annyit mondok, hogy meg kell tőle kérdezni :) De foglalkozzunk a csapattal inkább, melytől ma nagyon sima győzelmet várok, a csoport harmadik legerősebb csapata ellen.
@Spigott: valahogy én is erre számítok. A másik két csapat igazi erődemonstrációt tartottak, jó lesz óvatosnak lenni (GBR, KOR)
Szilágyi is gólt lőtt :) 3-0 :)
sztm a spanyolok jobbak koreánál, de ezt majd meglátjuk :)
Mennyien vanak vajon a csarnokban?

Egyenlő pontszám esetén a gólarány számít? Mert akkor nem kéne leállniuk a fiúknak:)
Gyerünk, gyerekek!
ez simának tűnik és a sorok is lehet visszaálltak, hogy a lelkem megnyugodjon :)
@vaze: hazaértél Fehérvárról? :)
Már 4-0. Bartalis, Somogyi
és ismét fórból, ha jól látom. lehet, a speciális játékhelyzetekre is kitalált valamit JP mester, e téren az ifjak eddig remekelnek :) gyerünk gyerekek!
@Bpstars: ja, végre megjött a helikopterem a szervizből! :)
@Bpstars: 5-0 Nemes (Hardi, Németh) ;)
Spigott, nézz mailt, közbe írtam egy szelíd kérdéssort frissítésügyileg :) és már 5 ide :))
@vaze: mé, mi van a yugoval? azzal 30 perc alatt megjárod. :)
@Spigott: eszedbe jutottam, mi? :)
innentől az a kérdés, takarékra áll-e a csapat a 2. harmadtól - a la Kohász :) -, vagy nyitva hagyják a gólzsákot a fiúk: ha a második opció jön, akkor bőven 10 fölött leszünk, mert az első harmadban a fizikai fölényünk még nem is lehetett annyira nyilvánvaló. persze ez csak távoli okoskodá, kár, hogy nem látom, mennyivel vagyunk beljebb e téren (is), a fór- és hátrányjáték (hátrányos gól!) mindenesetre e téren is nagy fölényt sejtet.
@Bpstars: azt exklúzívabb alkalmakra tartogatom, mint a ligaelső gyalázása! :) de ne offoljuk már szét a fiúk gólparádéját! :)
@Nyuszí O_o: hogy a 18-5-ös kapuralövési arányról már ne is beszéljünk! :)
kezdődhetne már a második period :) mondanom sem kell, további magyar gólokra számítok :)
@vaze: yaaa, én is most néztem azt.szegény Rajna Miki, lehet, a meccs végére megtanul makramézni, vagy kiolvassa a Don Quijotét, hogy stílben maradjak :) persze ilyenkor szokott lenne az, hogy a kapus beereszt valami irtóztatót - ne legyen így!
Na, nem így gondoltam, 5-1
@Ed_14:

A csak így tovább lemaradt...
Naazé, jött is a hatodik :) Soma :)
@Ed_14: ez most már a te lelkeden szárad! :)
kussban maradok, már ami a kapusbetliket illeti. lehet, Miki még visszaszaladta a bárdért, vagy valami, de csöndben leszek, na.
na, valami gebasz van a rendszerben :)
@Spigott: látom, ok, így yoo, tele leszünk ma is, bazz, mint a téli busz. apropó, tél, picit off, de a Debibe készülődők számoljanak vele, keddtől szopóálarcot kell venni a közlekedéshez. on.
20:00-nál van egy Tóth Adrián-gól, amit nem tudok mire vélni :)
@Spigott: gyors a srác! Buliból egyből rányomta :)))
úgy látom, nem állnak le a srácok. kétszámjegyű sika tetszene :) na, munkára, még jövök, de ezt marhára nem fenyegetésnek szántam :)
@Bpstars: az nem valószínű, mert van két gólpasszos is... Vagy náluk volt utoljára a korong az előző harmadban? ;)
A 61%-os kapus statisztika azért nem semmi
@Spigott: elütés lesz szerintem, 5-0 után 5-1 volt eredetileg, az időt nyomhatták el a jegyzőkönyv-vezetők (hu bazz, ez már olyan útelágazódás-szerű szó volt..)
@Bpstars: Igen, előtte még passzoltak kettőt Hajóssal meg Hetényivel az öltözőben.
@MeLa: jaja, a rövidtávú memóriámmal nincs gond, nincs az a "doktor úr, mostanában olyan feledékeny vagyok;és mióta?; mit mióta?" szindróma...
Kapus csere a magyar oldalon.
érthető, Mikit összetörhette a kapott gól :D
szép lenne a harmandonkénti 5 gól. :]
@á.m: most egy kicsit megtorpantunk, de sztm 10 azért lesz a meccs végére :)
@Spigott: vagy a csapat torpant meg, vagy a frissítés :)
Asszem, ma nyerünk! :)
@Spigott: sajnos előbbi, de remélem a harmadik harmadban ismét kinyitjuk a zsák száját :)
@Spigott: gyönyörű, ahogy magadnak válaszolgatsz, bazki. üssünk még kettőt csak a kozmetika végett, szerintem.
@Spigott: jaja, vannak súrlódások persze, mint minden kapcsolatban, de azért hosszú távon harmonikus az együttléted magaddal :)
viszont meg kéne nyomni a 3. harmadot, nagyon kéne már csak a miheztartás végett is az a kétszámjegyű, hallod.
A kapuscsere okos húzás és nem a kapott gól miatt volt.
7-2... na, akkor fel van adva a lecke, ezt a harmadot is hátrányból kell megnyerni :)
@Uteapu: De az, csak kicsit megmosolyogtató, hogy azt hitted, itt bárki a kapott gól számlájára írta volna a kapuscserét :)
Spigi, készülj, holnap Mexikó ellen beöltözöl :)
Pedig, ha jól látom, akkor a második harmadban 26-5-re nyertük a kapuralövést
milyen a jég? remélem, nem puha! magyar betegség!
@defó: Ezt innen Dunaújvárosból meg nem mondom :)
@Nyuszí O_o: Spiginek sajnos nem jó a holnap: meghívtam a Guriba! :) Nagyon leálltunk gyerekek, harmadot azért nem kéne veszíteni.
@vaze: Pedig nagyon úgy néz ki eddig :S Na hajrá gyerekek, nyomjuk meg az utolsó 6-7 percet :)
Végül is az edzők azt mondták, hogy csak a győzelem a lényeg, nem mondjűk meg a fiúknak, hogy mennyivel kell nyerni! Ez most így sikerült, majd nézzük meg szerdán, mit tudnak ezek a spanyolok a britek ellen!
nahh, nem veszítettünk harmadot, Pavuk 59:57-nél betalált. nem tudom, hogy mi volt a taktika a harmadik harmadban, de elég nagy a kontraszt a meccs első és második fele közt. Gratulálok a fiúknak, holnap újabb győzelmet várok :)
8-2, Pavuk, épp hogy visszajött a kiállításból és épp hogy bent maradt a harmadban (59.57) :)
szép volt, fiúk, az első kör után többet vártam, de lehet, jogosan gondolták úgy, nem kell agyon hajtani magukat, mert annak csúnya vége lehet...
A harmadik harmadban 12-14 volt a kapuralövés, ha jól számoltam, az addigi 44-10-hez képest eléggé meglepő.
@Spigott: nem biztos, hogy ez a magyarázat, de a harmadik harmadban kétszer annyit voltunk hátrányban, mint az elsőben és a másodikban összesen, vagy valami ilyesmik az arányok...
@vaze: maradjunk annyiban, hogy tőled ez nem magyarázat :D
Ugye az a 600fős nézőszám csak elgépelés a hivatalos statisztikában?
@1116001: sztm sanszos, hogy csak annyian voltak, majd a britek ellen többen leszünk. Én megyek :)
Szerintem olyan 1000-1500-an lehettek! Sima meccs volt! Kurva gyengék a spanyolok. A vágott szemüek annál erőssebbek, meggyűlhet a bajunk velük.
Gratulálok a srácoknak!
Más: "A divízió 2-es vb információt és eseményeit online lehet követni a nemzetközi szövetség honlapján, itt, és a torna hivatalos honlapján is." - A torna hivatalos honlapja elég kevéske: online az iihfre visz a link az eredményekért, friss dolgoknak még a helye sincs meg... Csúcs az is, hogy a menetrendet egy pdf-ben letöltve nézhetem meg. Mintha a torna elkezdéséig készültek volna csak fel, a világ viszont innentől nézné...
Najó, a galéria legalább friss.
Jaj bocs, a kezdő oldalon vannak a hírek, már ott is van a mai nap.
süti beállítások módosítása