HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Villach–Fehérvár 5-3

2009.11.27. 21:58 AG 2.0

Az utolsó harmadot 2-0-ra nyerte a Sapa Fehérvár AV19 a Villach otthonában, ám ez a felzárkózáshoz sem volt elég. Az első húsz percben ugyanis a hazaiak három góllal megléptek, onnantól tehát csak a kapaszkodásról szólt a mérkőzés. A magyar bajnok legeredményesebb játékosaként Mihály Árpád 2+1-gyel zárt, de így is 3-5 lett a vége a Villach javára. A további eredmények: Medvescak–Linz 6-4, Olimpija–Jesenice 5-2.

64 komment

Címkék: ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hihetetlen pofátlanul csalnak az osztrák bírók! Még a VSV- fanok szerint is "checking to head or neck area" volt amit Pedró kapott asszem a Hegylakótól.
Ez a meccs nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, semmi baj nem történt, menni kell tovább.
Nem abból kell kiindulni, hogy a 6meccs-11pont széria után végigverünk mindenkit; egyrészt a Volánnak is lesznek rosszabb napjai, másrészt az EBEL mezőnye nem gyengült közben. :)
Ha elkerülik a sérülések és a nagyobb formaingadozások a csapatot, akkor az alapszakasz 4.-5. helye is meglehet akár, de egyáltalán ne tévesszük a szem elől a tegnap 2-2 ponttal feljebb zárkózó Olimpiját és Medvescakot. Elsősorban még mindig a két szlovén és a horvát csapatra kell figyelnünk, ezek a meccsek a négypontos meccsek továbbra is - cél a playoff. Én Bécsből is bravúrnak értékelném, ha pontot tudnánk elhozni. Aztán pedig már dec. 4.-én revansot vehetünk hazai jégen a Villach ellen.
@jágör68: Ez így van, nem véletlenül tört el Peterdi orra. Viszont amilyen "jól" használtuk ki tegnap az emberelőnyöket, akár a 75 másodperces 5-3-at, akár a 2+2-es emberelőnyünket, úgy nem hiszem, hogy ezen múlott volna.

A Villach bezzeg rendszeresen berámolta az előnyöket, ez volt tegnap a külömbség!
@Hockey_Fan: Az a probléma, hogy EBEL-szintű bajnokságban nem engedheti meg magának egy csapat idegenben, hogy ne használjon ki kettős előnyt vagy 4 perces előnyt. Nekünk már az első percekben nem sikerült a kettőst, utána várható, hogy kap pár előnyt a Villach is. Ők az első harmadbeli 3ból kettőt belőttek, és kicsit le is szakadtunk.
@Hockey_Fan: Sajnos jóformán amióta a Volán az EBEL-ben van, ez a különbség.
Szep volt Pire!!! Szep volt Hete!!! Hajra Volan!!! Miert voltunk buntetve egesz ejjel?:)
Szep volt Pire !
Holnap nyerni kell !!
Hajrá Pire!Hajrá Volán!
Hajrá VOLÁN,nem is számítottam rá hogy nyerünk,de vasárnap remélem igen.Nincs valakinek videoja a tegnapiról?
Amíg a 2 szlovén és a horvát csapat ellen, valamint itthon-akár hosszabítás vagy büntik után-tudjuk hozni a 2 pontokat addig úgy érzem a play off-al nem lehet gond!Nekem az az érzésem-főleg EBEL-ben-a hoki kezd hasonlítani a vizilabdára!Ezek a kiállításoknál itélt dolgok amit a sporik ebben a bajnokságban kiosztanak néha a vicc kategoriájába tartozik.Lassan nem fogunk mást látni a 3x20percben mint emberelőnyős felállásokat a csapatok részéről.Tudom nagyon rámentek a játékosok védelmére a sérülések elkerülése végett de ez már átesés a ló túlsó oldalára!!Nem kéne elvenni a jégkorong szépségét!!www.myp2p.eu segítségével rengeteg svéd,cseh,orosz, NHL meccset tudok nézni élőben itt a neten, messze nincs ilyen felfogása a bíroknak mint itt az osztrák bajnokságban!!
A nagy számok törvénye alapján valamikor a Vienna Capitals-t is egyszer el kell kapnunk!!Vasárnap egy 4:4-es meccsel létre is jön!!Pedro jobbulást!!Remélem innentől nem Cyrano lesz a beceneved!Amikor nekem eltörött az orrom a Vinicai nem rakta volna tele 1000-t akkora lett az eset után!
Várható volt, hogy előbb-utóbb megszakad a jó széria. Nagy gond nincs, hatodik helyen állunk még mindig. Számomra a Medvescak győzelme jobban meglepett. Szépen kijátszották a Linzet. Az Olimpija meg szépen lenullázta az Acronit. Ez a Banham őrült nagy spíler.

@670511: pár nap és lesz videó, amint feltöltik a Villach oldalára. Ált. nem kapkodják el.
Csatlakozom @csatoimi kérdéséhez, avval a kiegészitéssel, hogy van ahol nem lehet kommentelni.Miért?
@Uteapu: Sokszor jobb is így... :) no komment
@M.Lac: Evvel sokszor egyetértek de végigolvasva a két oldalt, nem értem a "mi" érintettségünket.
@csatoimi: @Uteapu: Bocs!
tegnap este kicsit többet ittam a kelleténél, és rossz gombot nyomtam...
@csatoimi: @Uteapu: kérdeztétek miért nem működött..
én meg válaszoltam...
@1VOLÁN: Azt hiszem már kapisgálom.Rá se fütty.
Newton is "azért" pihent a fa alatt, amikor leesett neki az alma még a "tantusz".
Már csak azt kérdezném,mikor kommentelhetek az Újvárosi kollégákkal, a mi meccsünk kapcsán.
@kerusz: Köszi,közben megtaláltam.
sziasztok! Ahogy én látom: 25 foduló után 29 ponttal váratlan jó szerepléssel a hátunk mögött azzal " jutalmazza" meg a szakmai stáb a csapatot a felmerülő pár nap szünetben, hogy elkezdi száraz edzeni, futtatni súlyzóztatni a brigádot. Ezek után bedurrant lábakkal felülnek a buszra uszkve 600 km-t utaznak, görnyednek.Mi meg csodálkozunk hogy 30 perc alatt berámolnak nekünk egy ötöst... gratula... Én úgy vettem észre hogy a csapat kondija egészen kiváló, szinte ledarálva az ellent hoztunk meccseket.Én ezt egész egyszerűen nem értem mire volt jó.Inkább le kellet volna küldeni őket kurvázni, pókerezni, meg jól berúgni, lazítani. Megmondani nekik hogy jeget csak a hűtőszekrényben lássanak. Utána egy kis jég éhséggel a tarsolyukban valszeg jobban haraptak volna. mini alapozás a bajnokság kellős közepén? sokan úgy érezhették hogy szívatják őket.Ez véleményem szerint nagy hiba volt, a kondijuk tök rendben van...
Érdemes felfigyelni arra, hgoy a 20. forduló után Horváth András +- mutatója -9 volt, most -1, Bornhammaré 0, most +7. Amióta összekerültek, igencsak feljavult mindkettejük teljesítménye.
@pfrancesco: "Inkább le kellet volna küldeni őket kurvázni, pókerezni, meg jól berúgni, lazítani."

Lehet így történt és másnaposak voltak :) Egyébként nem rossz program a hétvégére!!!
nem baj, holnap nyerünk Bécsben! :)
vmi friss hír Pedró állapotáról van vkinek?
@Thomas_AV: Orrsérülést szenvedett, ma dől el, hgoy játszhat-e holnap.
@KCs: Meg arra is erdemes felfigyelni, hogy Mihaly Arpi miota Kovacsekkal jatszik, jobban termeli a pontokat. Ebben a sorban mindenki adja a paszt, senki nem onzoskodik, na meg Kovacs es Fekete is szet korcsolyazza magat, hajtos, ugyes gyerekek. Gratulalok nekik. Mar az elozo meccseken is osszehoztak egy csomo helyzetet, tudni valo volt, hogy ez elobb utobb golla kell majd erjen.
@[Roller]: "Lehet így történt és másnaposak voltak :)"
Te tudsz valamit! :-)
Szep volt Arpi, te vagy a legjobb!!!
Nem lennék meglepve-mai Tolvanen nyilatkozat alapján Nemzeti Sport-ha holnap Hetényi kezdene a kapuban!
Árpi ottan van ahol lenie kell,a pontlista elsö helyén,jobb ez a sor neki mert Palkovicstol csak örökölni tudta a korongot,nagyon ritkán paszolt neki sajnos.HAJRÁ ÁRPI!!!!Hajrá Volán!!!
@székely zsiraf: nem ugyan azokat a meccseket néztük...
a Palkó nem passzolt?
az elején ment minden szépen, aztán elkezdődött a pontverseny. én és még jónéhányan így láttuk.
egyébként meg teljesen mindegy, mert a CSAPATNAK kell, hogy jól menjen nem egyéni teljesítményekre kíváncsi a szurkoló. persze mindenkinek meg van a favoritja... székelyeknek Pire, magyaroknak Palkó...
csakhogy a palkó ezt a szekeret 28 éve tolja. ezt nem kell elfelejteni
@1VOLÁN: Attol amiert regebbrol tolja, meg meglehet mondani az igazat, nem?
@székely zsiraf: Palkovicstol csak örökölni tudta a korongot,nagyon ritkán paszolt neki sajnos

Gondolom azért nekem aki azért sokat láttam Őket egymás mellett játszani, hidd el Pire sem passzol ám túl sokszor... ettől még mindkét játékosunkat nagyon szeretjük .

Sajnos az első sor még mindig nem találja a centerét : Martz 7 mérkőzésen 2 pont!!! Ez nem fóbia nálam :)
@csatoimi: persze. meg.
az igazság egy rendkívül szubjektív dolog a szurkoló szemszögéből. neked Pire, nekem Palkó.
Te úgy látod, hogy Palkó nem adta a zsugát én meg ugy, hogy Pire.
közben pedig CSAK CSAPATBAN kell és lehet gondolkozni csak az visz előre, mert ha egyszer elindul a széthúzás, akkor vége, megbomlik az EGYSÉG.
@FrankK: Martz egyelore meg ados maradt a fehervari publikum iranta iranyulo szeretetenek a viszonzasaval.
@FrankK: Martz több pontos is lehetne jóval, elképesztő zsugákat nyom, de nem mindig lesz belőle gól sajna... meg persze védekezik emberhártányban is amit nem igazán értek, megkérdezni meg úgy sincs értelme a szakvezetéstől, mert nemfelel rá senki... ez meg hogy egymás ellen urgrasztják egyesek palkót meg pire-t hogy ki hogyan nem passzol a másiknak, szinte direkt, nos ez egyszerűen nem tényszerű. Rá kell csak pillantani a pont táblára. Az viszont tény hogy a 3+4 pontos Peterdi helyére bekerül - még ha csak egy meccsre is-az a huszon valahány meccsen nulla pontos csatárnak nevezett sportoló aki augusztusban lőtt gól utoljára...lassan december van...az lényegesebb szerintem hogy egy ilyen mutatókkal rendelkező játékos egyáltalán miképpen lehet a keret tagja, tényleg nem lenne jobb helyette?
@1VOLÁN: Pire es Palko is ket klasszis jatekos, soha nem lesz szethuzas. A csapat a lenyeg. Na de mi szekelyek vagyunk. Nekem Palko is baratom, szerintem o a mindenkori magyar jegkorong egyik legnagyobb alakja. Ezt senki nem is vitathatja.
@csatoimi: remélem nem sokáig...
@1VOLÁN: ez félreérthető lenne csak így hagyni, tehát remélem elindul a pontgyártás és nem marad adós...
@1VOLÁN: Egy masod percre en is elgondolkodtam, de aztan rajottem, hogy mire ertetted. :)
@csatoimi: Egy régebbi cikknél már megköszöntem Neked, de nem tudom, hogy olvastad-e. Ezért még egyszer KÖSZÖNÖM!!!
@AVfan: Szora sem erdemes. Amugy is mar megkaptam erte a puszikat. :)
@pfrancesco:Te merre állsz a meccseken??Következőn a vendégem vagy a büfében!!!Komolyan mondom!!!
@csatoimi: Nekem van egy régi kedvencem (Palkó) és egy új (Pire)... Utóbbi nemcsak a játéka miatt, hanem egyszer valami közvetítés szünetében nyilatkozott, és az látszott rajta, hogy VALÓBAN feldúlt a "nyekergő" játék és az eredménytelenség miatt...
@jacint70: Pire az a tipus, akinek ha nem megy a jatek, bele van betegedve. O mindent megtenne a csapataert, igazi egyeniseg, nem csak mint jatekos jo, emberileg is nagyon ott van.
Hokiban nincs olyan, hogy "befejező csatár"?:) Szerintem mindketten inkább a gólszerzésben szoktak jeleskedni. Csicsó volt aki osztotta a jobbnál jobb passzokat, Palkó meg berámolta. Ez nem önzőzés, ilyen a játékuk. Ha most majd külön sorban ontják a gólokat, én benne vagyok!
@rol71: :-) a közvetítő állás alatt szoktam állni a 4.-5. sorban a korláttól kb két méterre, ott megtalálható vagyok ha gondolod :)
megnéztem a videot. Volt pár érdekesség. A 2. labanc gólnál Palkó fogta a támadójukat, az 5-nél Balut nagyon durván befűzték.
Na de hogy 1-3-nál miért nem adták meg Godó gólját az rejtély. Ezt nem lehetett szándékos rúgásnak minősíteni!
@pfrancesco:Egymás mellett állunk?Én a Volán büntipad fölött 4.-5.sor!A Fehérvár Tv-s közvetítő alatt!!
peterbalogh.blog.hu/rss
ajanlom mindenkinek erdekess cikk, a Kanada- Magyar meccsrol
remelem nalatok is az eredeti, olvashato meretben jelenik meg.
@peterbalogh: Köszi, nagyon jó cikk! És hogy én miért nem voltam ott Svájcban?! Nem hiszem el!
@AVfan:
kerdesem lenne, akkor teljes meretben sikerult megtekinteni a cikket?mert tegnap meg csak kicsiben lehetett olvasni.
@Bpstars: Az 5. gól hatalmas volt...olyan Palkó-féle. Kár, hogy a magyar gólokat nem ismétlik vissza..
@peterbalogh: Igen, teljes méretben, teljesen jól olvasható.
@pfrancesco: teljesen egyetértek, egy kis "teljes" pihenő sokkal jobbat tett volna a csapatnak, mint a fölösleges erőlködés a súlyzókkal - van ugyanis valami amit úgy hívnak hogy regeneráció - a túlterhelt szervezetnek időre van szüksége, hogy eltakarítsa a felgyülemlett mérgező anyagokat a szervezetből, látható, hogy a kondi nagyon jó, a végén mindig meszorongatjuk az ellenfelet.Sose felejtem el az 1986-os foci VB-t (Mexikó), ahol az edző (Mezei) azt a szarvashibát követte el hogy az edzett, jó erőnléttel érkező csapatot szinte naponta játszatta mindenféle mexikói csapat ellen a nagy hőségben, 2000 m fölötti magasságban - mire eljött az első meccs a szovjetek ellen, úgy ki voltak merülve, hogy szinte ólomlábakon mozogtak - a vége 6:0 az oroszoknak.Ezt sosem felejtem el Mezeinek, mert ez volt az a csapat amely akár érmet is nyerhetett volna!
süti beállítások módosítása