HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Leach: Még nem tudom, mi lesz a sorsom

2009.11.09. 23:34 Hblog

Hétfőtől nem Rick Leach a Ferencvárosi TC vezetőedzője, adta hírül honlapján a patinás fővárosi klub jégkorongszakosztálya. A csapattól három és fél hónap után távozó kanadai szakembert kérdeztük menesztéséről. Az FTC 14 mérkőzés után az ötödik helyen áll a Mol Ligában, három pontra lemaradva a dobogós helyezéstől.

"Vasárnap közölte velem Al-Daadu Muhanned szakosztályelnök, hogy lemond, és azt szeretné, ha mindenki, akit ő hozott a klubhoz, távozna vele együtt. Mindez hétfő reggelre vált véglegessé. Semmi egyéb indoklást nem fűztek a döntéshez, nem tudom, mi lehet a valós indok – mondta blogunknak Rick Leach hétfőn este. – Holnap még felhívom Rieb Györgyöt, az FTC elnökét, hogy tisztázzuk az egyesület szándékait, és amennyiben szükséges, az elválás feltételeit.

Úgy érzem, sokat fejlődött a csapat, pedig nem volt könnyű dolgunk. Pindák László menesztésének nem örültem, de kértem, hogy a vezetők szerződtessenek mellém valakit másodedzőnek. Kanadában megszoktam, hogy egy csapattal több edző is foglalkozik, egy ember nem tud minőségi munkát végezni egy teljes kerettel. Mindig megígérték, hogy a következő hétre szerződtetnek valakit, de egyedül dolgoztam. Szerintem ahhoz képest nem voltunk rosszak, minden mérkőzésünkön kemény ellenfelek voltunk. A saját szurkolóinktól és az ellenfelek drukkereitől sok elismerést kapott a csapat, mindenhonnan azt hallottam, sokat javult a játékunk, komolyabban vettek minket, mint az előző évben. Én tehát nem tartom annyira rossznak a szereplésünket, hogy az indokoljon egy ilyen válást. Bármi lesz a sorsom, a legfontosabb az, hogy a csapatot ne vesse vissza a változás, folytatódjon a fejlődése. Akár velem, akár az utódommal.

Még nem tudom, mi lesz a sorsom, ha valóban lemondott a szakosztályelnök úr is. Rieb elnök úrral folytatott megbeszélésem után biztos okosabb leszek. Harmadszor dolgoztam Magyarországon, nagyon szeretek itt lenni, egyáltalán nem biztos, hogy elhagyom az országot. Ha nem maradhatok a Ferencvárosnál, lehet, keresek itt egy másik klubot, ahol edzősködhetek." Információink szerint a hétfői edzésen Hoffmann Attila csapatkapitány és Jécsi Gyula edző szakmai irányításával dolgozott az FTC hokicsapata. Az MTI közlése szerint a klub keddre ígért az ügyben tájékoztatást.

25 komment

Címkék: ftc al daadu muhanned rick leach

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Akkor ide is, nehogy elvesszen:

egy érdekes interjú Rafaj Attilával:
www.1885.hu/hirek/ute-szakosztalyok/170
Érdekes, lemondott a szakosztály-vezetés is? Mi van a zöldeknél?
@gabute: meglepő, de az ilyet nem "együtt" szokták bejelenteni? Az milyen, hogy az edző távozásáról kiadnak egy közleményt, de a szakosztály-vezetésről szó sincs?
@gabute: A Rafi-interjú nagyon rendben van, köszi a linket!

A zöldek szakosztályelnökének lemondása rosszat sejtet. Nem volna jó, ha megint meg akarnának szűnni. Nagyon nehéz ma a hokit finanszírozni klubszinten és minden csapatra szükség van a magyar bajnokságban. Akkor is, ha ződ... :)
kar lenne Rick Leach-ert szerintem nagyon sokat fejlodtek a tavaly ota es ha maradna egy ket ev mulva mar akar bajnok eselyesek is lehetnenek (Volan utan bar a jovobe nem lehet belelatni)
Nekem kicsit magas ez a fajta gondolkodásmód, hogy ha lemondok akkor mondjon le az is aki velem jött. Dögöljön meg a szomszéd tehene is? Kikre vonatkozhat még ez az ultimátum? McLaughlin, Budai, Holló? Remélem a Winter Classic nem forog veszélyben, mert azt nagyon várjuk már!
Meglepő és a legkevésbe sem mulatságos! Kíváncsi vagyok az indoklásra...
Nocsak a zöld-fehér foci-lufi után kipukanni látszik a zöld-fehér hoki-lufi is... :( Az elsőt nem sajnálom, de tényleg mindenki kell a magyar hoki bajnokságba, így nem lenne jó, ha megint jönne a zűr-zavar.
És a Winter Classic-ot én is nagyon várom, nem volt még ilyenben részem, remélem idén lesz...
@Szoljanka: szia, kifejtenéd ezeket a lufikat bővebben?
A Jécsi Gyuszi lassan a válogatott edzője lesz...
@szorgalmas: Arra gondoltam ezzel a hasonlattal, hogy ha mindkét szakosztályt nézzük, jött a külföldi edző, jöttek a külföldi játékosok, jöttek a nagy-nagy várakozások ( bajnokcsapat ), aztán mi lett belőle, illetve, ha nem rendeződnek a dolgok a hokinál sem, mi lesz belőle...
Nem született végleges döntés a Ferencváros jégkoroncsapatának következő vezetőedzőjét illetően a mai napon. Az idő azonban szorít, hiszen vasárnap újra tétmeccsen kell pályára lépni, így ideiglenes szakvezetés került a gárda élére. Két egykori ferencvárosi játékos, a jelenleg az utánpótlásnál dolgozó Jécsi Gyula, valamint az a Szergej Oreskin kapta meg a marsalbotot, aki már volt vezetőedzője csapatunknak.
A végleges megoldás egy külföldi szakember személyében várható, ám addig a Jécsi-Oreskin duó készíti majd fel a játékosokat a mérkőzésekre. Az elmúlt napokról, a megszületett döntésekről Al-daadu Muhanned szakosztályelnök számolt be.

"A kisebb szünetet arra használtuk fel, hogy értékeljük az eddigi teljesítményt. A vezetés egyértelműen várakozáson alulinak minősítette azt és letette a voksát a változtatás mellett. Jómagam is felajánlottam a lemondásomat, mind vezetőtársaimnak, mind a klub elnökének, Rieb Györgynek. Rick Leachcsel valóban én közöltem a felmentés tényét, ám arról szó sem volt, hogy mindez azért történik, mert én távozom. A vezetés hozta meg a döntést teljes egyetértésben.

Ami az utódlást illetti, nagyon kevés volt az időnk egy felelős döntés meghozatalára, ezért döntöttünk úgy, hogy megbízott edzőpárost kérjünk fel a folytatásra. A következő napokban, hetekben pedig gőzerővel keressük a remélhetőleg megfelelő utódot, akiről most csak annyit tudok mondani, a határon túlról fog érkezni."
Érdekes, már megint két egymásnak ellentmondó állítás :S
Ilyen egy felelős döntés ebben az országban.
@Szoljanka: ok, értem mire gondolsz. a focit hagyjuk. a korongnál azért nem jó példa szerintem a lufi, mert azt feltételezi, hogy semmi nincs mögötte. én meg szeretném azt hinni, hogy ennél azért jobb a helyzet, csak talán ambíciózus emberek jószándékból magasabbra teték a mércét. talán azért, hogy egyfajta önbeteljesítő jóslatként több jöjjön ki a dologból, mint ami feltétlenül kijöhet.

bár a mai események után picit elbizonytalanodik az ember...
@gabute:

eddig senki sem mondott le, a jégkorongszakosztálynál 2 változást lehet elkönyvelni a 2009-2010es bajnokságban:

1. pindák lászló (ikon) távozott
2. rick leach távozott

kívánok mind a kettőnek sikeresebb jövőt, hiszen ha jó szakemberek akkor hamar találnak maguknak csapatot...

de az is megoldás lehet, hogy közösen kellene alakítaniuk egy új egyesületet és akkor ott biztos lesz a helyük :)
@MeLa:

minden tiszteletem a tied, de nem értem, hogy a vezetőségi változásokról miért kellene beszámolni, ha nem történik hivatalosan változás

ami tény:

1. pindák lászló (ikon) távozott
2. rick leach távozott
@qx92:

sajnálatos módon, de 1/4 év alatt is kiderült, hogy nem szabad leach & pindák párosnak több évnyi lehetőséget adni...
@Lila Dínó:

tisztelem az őszinteségedet és a reális gondolkodásodat!!

nem lehet mindenki fradista, de a fradira mindenkinek szüksége van :)

legyen szép napod
@Video Tóni:

kedves Tóni!

neked is csak a tényeket tudom leírni:

1. pindák lászló (ikon) távozott
2. rick leach távozott

senki mást nem akarnak elküldeni, nem a csapattal volt a gond, de nézzünk inkább a jövőbe, cél az első 4be jutni
@Szoljanka:

a jégkorong lufi nem pukkadt ki, ezt csak bizonyos emberek állítják mert rosszindulatúak

mindig csak a hivatalos közleményeket kell figyelembe venni

és ne aggódj, lesz a winter classic, és nagy meccs lesz :)
@Rain Man:

örülök, hogy a tényeket figyeled, és megosztod az itt blogozó társainkkal is, akikben van egy közös:

mindenki a magyar jégkorong sikerét szeretné látni, és ennek egyik záloga a fővárosi jégkorong erősödése

kívánok szép napot!
@szorgalmas:

jól gondolkozol, és ne bizonytalanítson el semmi

a csapattal és a körülményekkel magyar szinten minden rendben van, rendezik a játékosok is a sorokat jécsi gyula és sergei oreskin segítségével

és hajrá winter classic :)
Kedves EEE!
Az említett urak többet tettek a Fradiért, mint amit Te egész életedben tettél vagy tenni fogsz.
A nevüket nagy kezdőbetűkkel próbáld leírni, de ezt megteheted a Jécsiével és az Oresével is!
Az Elnök úr lemondásánál többen jelenvoltak.
Az igazi Fradisták lassan kiszorulnak a csapatból és a csapat mellől. A hivatalos verzió a Ti változatotok. A csapat klikkekre bomlott, béna vénemberek próbálják bizonygatni nélkülözhetetlenségüket. Reméljük az Ores és a Jécsi képes lesz a kiskirályokat helyükre tenni.
Nézd meg az UTE elleni mérkőzést. A kispadon nem Fradisták ültek, hanem beszari nyulak. Tisztelet az UTE játékosoknak, Ők legalább kiálltak a Társaikért.
Te sohasem leszel Fradista, viszont megmarad Neked a hivatalos verzió.
Hajrá Fradi!
"mindig csak a hivatalos közleményeket kell figyelembe venni"

Jó, hogy vége az ötvenes éveknek, és nem jön újra el!
:DDDD
süti beállítások módosítása