HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Nagyon nagy verseny lesz a posztokért

2009.11.04. 11:22 F. Kapus

Voltak néhányan, akik a vártnál is többet mutattak az eddigi edzéseken, mondta a válogatott felkészüléséről Énekes Lajos edző. A keret ma teljessé vált, az esti magyar–magyar a hírek szerint ingyenes lesz. Ted Sator kapitány videón beszél várakozásairól.

A ma 17 órakor kezdődő egymás közötti gyakorláson várhatóan 37 játékos vesz részt. A 43-as keretből a három junior korú fiatalember reggel elutazott az U20-as válogatottal Bledbe. Jobb Dávid egészségi állapota nem százszázalékos, Kóger Dániel bokája pedig egyelőre nem jött rendbe, vélhetően nem kockáztatnak, így egyik jégkorongozó sem kap ma szerepet. Nathan Martz játéka már az előzetes tervekben sem volt benne.

Énekes Lajos tájékoztatása szerint a szerdai sorok már közelítenek majd a hétvégére elképzelt ötösökhöz, de természetesen nem lesznek véglegesek. "Már csak azért sem, mert lesznek játékosok, akik hétvégén minden mérkőzésen szóhoz jutnak, de olyanok is, akik csak egy vagy két napon." A ma esti mérkőzés minden általunk megkérdezett illetékes szerint nyilvános és ingyenes lesz.

A keretszűkítés két lépcsőben történik. Az első távozókat a szerdai edzőmérkőzés után nevezi meg a szakmai stáb, a Pannon Hoki Kupára nevezendő végleges csapatot pedig csütörtökön jelölik ki. A csapatkapitány-választásra ezután kerül sor, információink szerint a szokásoknak megfelelően a kerettagok szavaznak a C betűs személyéről. Szavazásunkon egyébként Palkovics Krisztián lett az első, de Szélig Viktor, Ladányi Balázs és Tokaji Viktor is sok voksot kapott.

Az eddigi két nap tapasztalatairól is megkérdeztük az edzőt. "A hetet fizikai állapotfelméréssel kezdtük. Az eredményekkel hellyel-közzel elégedettek lehetünk. Hozzá kell tennem, nem profi körülmények között végeztünk vizsgálatokat, de ez a házi felmérés is elégséges iránymutatást ad a jelenlegi helyzetben. Mindenki jól dolgozott eddig, próbált sokat hozzátenni. Voltak néhányan, akik a vártnál is többet mutattak az edzéseken, de meglátjuk, éles helyzetben, a mérkőzéseken mindebből mit látunk viszont. Egyelőre semmi különlegeset nem tapasztaltunk, amiből az látszana, hogy a meccseken mire várhatunk, ezekből a gyakorlásokból sok nem derül ki abból, hogy nyomás alatt mire képesek a játékosok. Jó úton halad a társaság, a többségnek még szoknia kell ezeket az edzéseket. Másfajta tréningek vannak, mint a korábbiakban, de a gyakorolt játékszisztéma hasonló."

36 komment

Címkék: énekes sator válogatott pannon hoki kupa

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ja látom, Fehérváron.
@forestjr: Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
online stream lesz?
@orion66: részünkről nem, de összefoglaló igen
@orion66: persze, meg táncoslányok is becsöngetnek az adás ideje alatt, ne lepődj meg...
Sziasztok!

Budapestről 15h után valaki nem indul meg Székesfehérvár fele, akihez még be is társulhatnék?
Kíváncsi lennék (nyilván nevek említése nélkül), hogy mekkora különbségeket mutattak a felmérések EBEL vs. MOL. Ja, és melyik liga javára :)
@fetyiszov: ez tényleg érdekes, én is kíváncsi vagyok! No meg DAB erőnlét vs. többi MOL-os klub erőnlét is érdekelne.

Mondjuk egy hétfői napon valószínűleg más az erőnléte egy UTE játékosnak, aki az azt megelőző 9 napban 6 meccset játszott, és vasárnap este is meccselt, mint egy DAB-osnak, aki fele ennyi meccsen játszott, és péntek óta pihent :-)
@Pierre: Köszönöm, akkor viszont este irány az Icecenter, megnézem a fiatalokat.
@gabute: Egyrészt nem pihent péntek óta, mert szombaton még meccset játszott, másrészt nem pihent szombat óta sem, mert vasárnap reggel ért haza Csíkszeredából, de a többi stimmel :)
@gabute: hát végülis egy jégkorongozónak nincs is pihentetőbb, mint egy meccs (szombaton) és Csíkszereda-Dunaújváros "viszonylat"! :) másrészt állítólag bemondásra ment az állapotfelmérés, szóval tényleg inkább a jégen dőljenek el a dolgok! ;)
vajh bíróval, tisztességesen kitartott szünetekkel zajlik a meccs? másként: érdemes nekem 6-kor beesni? egy volán meccsen ezzel egy harmadot vesztenék:-)
Ha valaki megtudja, hogy melyik napon játszanak a "lilák", ha egyáltalán kerettagok maradnak, akkor sürgősen írja meg! Klubsoviniszta vagyok! :)
Bar a vegerdmeny tudott.
@Liladínó: szombat vasárnapi tuti
@fetyiszov: Természetesen a MOL liga játékosok jobbak. (Kiemelve az UTÉ-ból érkezetteket) Ez nem kérdés.:)
@Liladínó: várd meg a kerethírdetést és utána legyen sürgős, ha egyáltalán az...
Mi lett a magyar-magyar meccs vége? Remélem nyertünk. :)
@thelizardking: 4-3-ra kiütöttük magunkat :)
@F. Kapus: @bojl: Köszi. 4:3-as győzelemmel pénteken is kiegyeznék. Hajrá magyarok.
@thelizardking: Inkább lőjünk pénteken is 7-et :D
@F. Kapus: várható összefoglaló? vagy az összeállításról tudsz esetleg részleteket?
@á.m: Igyekszünk megfelelni az elvárásoknak.
@F. Kapus: Ha nincs kész két percen belül, ízekre pofoztatom magam!
@Video Tóni: Ennek többen örülnének :)
@Video Tóni: Ezt nyugodtan vehetjük fenyegetésnek? :)
@Video Tóni: A jelszó pedig: Egy aprócska kalapocska, benne egy csacska macska mocska... :)

Van hír a gólszerzőkről?
Peterdi 2, Ladányi, Nagy? illetve Pozsgai, Kovács, Borbás.

Voltunk talán 200an? Istálló hideg. Állandó gondolkodás ki kicsoda. Tokaji jobbszélső. Elég alacsony színvonal, max 3 sorunk van... A vége volt a legjobb.
Jajj, de nagyon hideg volt!
Hétvégére mindenki öltözzön melegen, mert kockára fagyunk! :)
A 'meccs' vége tényleg frenetikus volt! Mekkora "sómenek" a srácok! De jó volt ilyen felszabadultnak látni őket!
Először is volt szabályos gratuláció, rendkívül sportszerűen, mindenki mindenkivel, majd a győztes magyar csapat összeállt a jégen, mintha fotózás készülne. A vesztes magyar csapat tagjai poénból beszólogattak nekik, meg pucsítottak jókorát, majd nevetésbe fulladt az egész.
Ezután a nyertesek körbekorizták a csarnokot, és ünneplésre ösztökélték az üres vendégszektort! Hihetetlen színészi alakítások! :)
Ezután eljátszották az ülő szektor előtt, hogy fölugrálnak pacsizni a közönséghez.
Csupa mosolygás, tökjó fesztiválhangulat!
Ez kéne a hétvégén is! Győzelmek után a megérdemelt karnevál!
Hajrá srácok!!!
@Rock me Amadeus: ez a bővebb verzió volt.
várjuk a videót.
süti beállítások módosítása