HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Kinek van helye a magyar válogatottban?

2009.11.03. 17:16 Hblog

Meghökkenve látjuk, mennyi ellenérzést ébresztett kommentezőinkben, hogy Ted Sator kapitány négy olyan játékost is szeretne megnézni a válogatottban, akiknek magyar állampolgárságuk még nincs, de szívesen szerepelnének legjobbjaink közt a későbbiekben. Már Mihály Árpád beválogatása kapcsán többen rosszallásuknak adtak hangot, a Nathan Martz-hír pedig végképp felbolydította a kedélyeket. Erről a kérdésről a jelek szerint különféleképpen gondolkodnak e blog szerkesztői és olvasói. Vagy mégsem? Szavazást indítunk, amelyből kiderülhet, csak az aktív hangadóknak nem tetszik, ami történt, vagy a hallgatag többség is úgy véli, a mi Sator-teammel közös álláspontunk helytelen. Fontos: Vladimir Dubek már 2010-ben bemutatkozhatna világbajnokságon is, Ladislav Sikorcinnak 2011-ben, Nathan Martznek és Mihály Árpádnak 2012-ben lenne lehetősége erre.

116 komment

Címkék: válogatott szavazások

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mi a különbség Martz és Mihály közt?Hogy Mihálynál még jó volt, hogy behívták, MArtzet meg nem jó, hogy behívták.Ugyan akkor játszhat a két játékos IIHF rendezvényen.
Felháborítóak a válasz lehetőségek.
Mi az, hogy Mihálynak örülök, a többieknek nem?
Talán egy hasonló kérdést illetve volna betenni: akinek van magyar leszármazotja az jöhet.
@ovechkin8: a nemzetiseg a kulonbseg bar elfogadom hogy ez erzelmi indok vajmi keves koze van a realista gondolkodashoz.De ha valasztani kell az erzelmek majd minden esetben legyozik a logikat.
Amugy Mihaly van olyan magyar vagy barki a blogrol mig Martzal kapcsolatban ezt nehez kijelenteni.
Az ükükapám szerb volt akkor lehetnék szerb válogatott is,hamár minden kötél szakad a magyar nyelv ismerete és folyékony beszélése lehetne mérce,aki 20 éves fejjel kezdi el tanulni annak eddig ez egyáltalán nem volt fontos.
@qx92: Gondolom nem Martz, hanem Sikorcin miatt háborodott fel :)
@Gabberboy: Nem magyarázok Én be semmit, jó pár post, jó pár kommentje sugallja ezt, ha nem is mindig egyértelműen leírva, de célozgatva, utalgatva... Tisztelet a kivételnek, pl. Uteapu...
A csütörtöki keretszűkítésnél haza küldenek 10-15 fiút. Gondolom nem a Martz lesz közülük az egyik...Az ő behívása bosszant leginkább. Ha nem jön vissza pénteken a Volánba, akkor is behívta volna? Nem hiszem. Sajnos hitelét vesztette ez az egész.
Botond barátunk mikor kapja a meghívót? Ilyen alapon neki is itt a helye!
Mihály Árpi más eset, egyértelmű,h a keretben van!
KCS mikor reagál már vmit?
Sator célja: a lehető legerősebb csapat összeállítása. Végülis objektív- és általában nem sokatmondó, hosszú nyilatkozataival is ezt támasztja alá. Kevés konkrétumot mond, de a lépései ezt igazolják. Egy baj van csak: inkább a védelemben szorulnánk importra! Dehát csak abból építkezhetünk, amink van! Ebbe viszont sztem ez simán belefér.
Mindig is elleneztem, minden olyan honosítást, akinek tulajdonképpen semmi köze az országhoz. Még azt sem nézem jó szemmel hogy Heatly a Canadai válogatottban játszik. Egyedül Mihály Árpádnak szabadna jégre lépni magyar színekben, mert akárhogy is vesszük, Ő csak a történelem miatt nem magyar. Mindazonáltal ez lett az új szokás, nem csak nálunk, hanem a világon mindenhol. Ezért elnézem Őket, de egyetértek azzal, hogy ez nem mehet a fiatalok rovására, valamint, hogy csak akkor szabadna egyáltalán játszatni Őket, amikor már IIHF rendezvényen is jégre léphetnek magyar színekben, vagy pedig az belátható időn belül (mondjuk fél év) megtörténhet.
Ezáltal úgy gondolom, hogy most 4őjük közül, CSAK ÉS KIZÁRÓLAG Mihály Árpádnak adnék lehetőséget, mivel Ő tényleg magyar.
Toki és Godó ebben a témában is megszólal:
jegkorong.tv/index.php?video_id=91103mv
Érdekes lehet magyarul nem tudó játékos magyar címeres mezben.Mihály Árpi magyar! Magyar a nemzetisége,az anyanyelve,mindene!Csak egy meghúzott "vonalon" túl született.(mint én)Az ő játéka szívből jönne.Sok sikert Árpi!
Adjunk nekik egy meccset azt cső. Azon már lehet érzékeltetni velük, hogy ha tényleg meglesz az állampolgárság és még akkor is simán beférnek, akkor jöhetnek (meg ugye meglesz egyben a 2év magyar csapatban)
DE Ha tényleg a 3.4. sorunkat keressük, illetve a keretet kívánjuk szűkíteni már mondjuk a következő 4es torna előtt, akkor remélem, hogy ők 1 meccsnél többet nem kapnak most (esetleg Dudek kivételével), és ténylegesen a leendő 3.4.5. sor tagjai lesznek fenn a jégen a meccsek túlnyomó többségében.
A fiataloknak kell a jégidő, a nemzetközi tapasztalat, meg a bizonyítási lehetőség.
Nem az öregeket akarom kiszorítani, de most ez tényleg lehetne azok tornája akik ott vannak a küszöbön, és a következő sorozaton jöhetne az, hogy hogyan is muzsikálnak együtt a "nagy öregjeinkkel"
Ja és bárkin is legyen a címeres mez. Az a lényeg, hogy szívét lelkét kitegye. Ha ez nem valósul meg akkor nem érdemli meg a lehetőséget. Ez a kitétel talán az én szememben a honosított játékosoknál jelentősebb, de ez szerintem sokaknál van még így.
Szerintem az a magyar, aki annak érzi magát, felőlem lehet kínai vagy néger is.
Szerintem mindenkinek helye van a csapatban, aki úgy érzi, hogy ott a helye. Mindenkinek helye van ott, aki úgy érzi, hogy tenne a magyar csapatért, az ország csapatáért. És annak van ott a helye, aki a lehető legjobban szolgálja a sikert. A fiataloknak lesz lehetőségük bizonyítani, bőven. Játszatni olyanokat, akik csak pár év múlva játszhatnak a válogatottban, szerintem hasznos, elhúzni a mézesmadzagot, hogy hé, ebben lehet részed... Szerintetek milyen lesz Mihélynak, de tuti Martznak is hallgatni életében először válogatottként a magyar himnuszt? Szerintem hasznos és jó gesztus.
Akinek van magyar kapcsolata a rokonságban és a magyar válogatottért akar küzdeni, azt mégis mi a fészkes fenéért ne akarnánk a válogatottban látni, ha eléri azt a szintet.
Ha egy ifi jobb nála, akkor ő fogja elvenni tőle a helyet.

Teljesen fölösleges ez a hiszti itt a kommenteknél.
@korihoki: pont ezért emeltem fel a hangom az előző bejegyzésben.

@OliBLOOD: kösz, hogy belinkelted a videót.
Ladányival abszolút egyet tudok érteni, jól látja.
@OliBLOOD: Érdekes, Toki és Godón is ugyanazt averziót éreztem még ha Toki diplomatikusabban is fogalmazott. Azért ha ők sem támogatják ezt a dolgot egyértelműen akkor tényleg célszerű volna elgondolkozni rajta még egyszer. Ugyanis akár a csapat egysége is veszélybe kerülhet.
@OliBLOOD: érdekes. Én kitérő választ vártam elsőre, de sztem Toki megmondta a frankót...

Semmi problémám nincs amúgy Sziki, Dubek, vagy Nathan honosításával, hisz anno Rogerrel sem volt probléma.
És nem voltam halkabb a szlovákok ellen lőtt góljánál, mert egy honosított játékos lőtte.
"Kinek van helye a magyar válogatottban?"--Annak ,aki MAGYAR!!!És nem azoknak,akik a HAZÁJUK válogatottjaiba NEM FÉRNEK be.
S merre zúgnak habjai
Szent Lőrinc-folyónak,
Szvatopluk hõs magzatjai
felvirágozának.
@a. Bárd: Roger beszél magyarul....
November 15-én megint lehetőség lesz kedvezményes szurkolói busszal EBEL meccsre utazni, ezúttal Grazba. A buszköltség 2500 Ft, amit a november 13-i Medvescak elleni meccsen kell fizetni. A jegy ára a honlap szerint 13 € felnőtteknek és 11 € diákoknak és nyugdíjasoknak, de a jegyek még egyeztetés alatt állnak, elképzelhető, hogy ennél kevesebb lesz. A buszra vannak még helyek, jelentkezni az alábbi linken lehet:

www.bluebrothers.eu/szurkoloibusz-graz.html

Egyéb kérdést, kérést, egyebet várok a szurkolibusz@gmail.com e-mail címen.
@veghist:
Teljesen egyetértek veled...Ámbár azt még hozzá tenném, hogy ez még lehet, hogy korai, hiszem a vb-n nem lehetnrk kint... Örülnék neki, ha a fiatalok lehetőséget kapnának, hiszen ők a jövő, és (mondjuk csak fehérvári szemmel látom) rohamosan fejlődnek...
Hajrá Sofi, remélem idén mehetsz:)
lehetnrk=lehetnek (bocsi:$)
Ahogy elnézem, egyeseknél hátrányosan hatott az A csoportos csoda. Anno marhára nem érdekelt senkit a honosítás (mert ugyebár van pár...), csak most, hogy olyan marha frankó király hokinemzet lettünk, most már tojhatunk az ilyen opciókra, még ha javunkra is válna...

Micsoda képmutatás ez a kettős nemzeti öntudat
Hogy a címben szereplő kérdésre is válaszoljon valaki:
Nekem!
:)
Egy új szempont:
Szerintem lezárult egy korszak a magyar hoki(váloatott) történetében idén...
Új csapatot kell építeni, évekre... Vagyis most lehetünk a Grand Zerónál. Lehet, hogy Sator erre gondol, hogy ez egy nagy kezdés, ezért számít mindenkire, aki néhány éven belül fix válogatott lehet...
nem hinném, hogy azon a 20 perc jégidőn fog múlni a vb szereplés, amit ők kapnak. (gondolom nem ők négyen játszák végig az egész olaszok elleni meccset :)

Néhány hete mindenki verte itt a tam-tamot, hogy bezzeg a horvátok milyen ügyesen honosítják a horvát származású kanadai hokisokat, és hogy mi miért nem.

Hajrá Magyarok
Ha egy fiatal jó, akkor a honosított játékosokkal is vegye fel a versenyt és szorítsa ki. Ezzel nagyobb lesz a verseny és nagyobb erőbedobásra lesznek késztetve. Persze a legideálisabb az lenne, hogy ilyenre nem szorulnánk rá, vagy csak extraklasszis játékosok esetében, de jelenleg nem ez a helyzet. Az is baj, hogy jelenleg sem anyagi, sem a bajnokság színvonala tekintetében nem engedhetjük meg extraklasszis játékos igazolást, majd honosítását.
Az jutott az eszembe, hogy egyébként ugye milyen jó, hogy más problémáink vannak, mint pl 10 éve?
Szerdán lesz magyar magyar meccs van infoja valakinek?

Magyarnak lenni érzés aki fel akarja venni a címeres mezt és azért ha kell felszántja a jeget annak lehetőséget kell adni. Történelmi tanulság az, hogy idegen nemzetek fiai adták vérüket a magyar nemzetért.Emlékeim szerint az aradi 13 közül sem mindenki Árpád apánkkal érkezett a kárpát medencébe.
A magyar nyelv tanulásához meg annyi észrevételem lenne, hogy a legnagyobb magyar sem gyerekorában tanulta meg. Elnézést a kissé hosszabb észrevéterélt de a ma olvasott kommentek nagyrésze elkeserítő miért kell állandoan marakodni minden cikk alatt megjelenek a vélt és valós sérelmek aki a címeres mezt viseli az a MAGYAR VÁLOGATOTT
még jó hogy a szövetségi kapitány nemzetisége nem zavar senkit
@AVfan: és Martz?
(tényleg nem tudom, csak sejtem)

Roger különben is csak egy példa volt, hosszan lehetne sorolni. De sztem levetted a lényeget :)
@veghist: ez is igaz
@pic2: ez is igaz
@[Roller]: ez is igaz

meg még egy csomó komment stimmel ezeken kívül

és a szavazás állására is jó ránézni

köszönjük, kezdjük úgy érezni, hogy mégsem járunk nagyon tévúton
@a. Bárd: Semmi, talán pár magyar szó...A Himnuszt már meg sem említem...
A svájci vb. előtt egy magyar származású kanadai
nhl játékos válogatott szerepléséről is volt szó!
Emlékszik erre valaki?Lehet, hogy vele is kellene tárgyalni!
@AVfan:
Najó, de Király Linda sem tudja a Himnuszt XD...Pedig ő beszél is magyarul :D
Tudom, hogy off, és hogy ősrégi, de ha már jégkorong, himnusz és Király Linda, még mindig ez viszi nálam a pálmát :)

www.youtube.com/watch?v=vgVGa3buGcA
@a. Bárd: Az a baj, hogy nem beszélek angolul, pedig úgy biztosan viccesebb lenne:D Jah, meg az amerikai himnuszt sem ismerem:D
@Dugó: Teljesen egyetértek Veled, Sziki édesanyja is magyar, aki nagyon boldog, hogy meghívták a fiát a válogatottba.
Mihály Árpi válogatottságának jogossága nem lehet kérdéses.
@check: Azért érdekes dolgokat mond Godó, alanyi jogon kerülnek be a válogatottba? Azt hiszem, hogy ez még csak a 43-as bő keret, és nem a vb-re utazók névsora, és amúgy is elég ránézni a tavalyi Molliga ponttáblázatára. Egy meccsen nem kellene ennyit lovagolni.
A hozzászólásokat nézve nagyon elkeseredtem - azután elértem Gromovéig, visszanéztem a szavazásra, és én is megnyugodtam.
Nem az a baj, hogy valaki nem ért egyet Martz beválogatásával - megjegyzem, én sem tartom jó ötletnek, mert nagyon messze van 2012 -, hanem ahogy ennek hangot ad. Ilyenkor van az, hogy amit leír, az nem a tárgyról, hanem őróla ad kellő információt...
Őszinte a gratuláció a csendesebb (nem feltétlen kommentelő), de annál józanabbul szavazó többségnek!
Szerintem az az egy-két lúzer, aki beszólt, nem a játékosok ellenében gondolkodott - max rosszul fogalmaztak - bár én nem voltam köztük.

Mindössze, nem fogták fel, hogy ez a torna mekkora lehetőséget tartogatna aaaaaaz
egy pár éven belüli keret előzetes csekkolására.
Siki+Dubek párosnak a válogatottban a helye! Vita lezárva! :D
Vegyes érzelmeim vannak, de én azt mondom hogy ha ezek a játékosok a címeres mezt azért húzzák fel, hogy konkrétan azért a címerért, zászlóért, országért nem kíméli saját magát és "vért izzadjon" és szívével-lelkével harcol, akkor húzza fel azt a mezt...
Ja, más fórumban olvastam, hogy Nathan-nek magyar a barátnője... házasíttsuk be? :D
@Raon: bár nem tudom kire gondoltál(talán rám), ha igen akkor sajnálom amit Martzról írtam ,talán egy kicsit elvetettem a sulykot. Utólag visszaolvasva tényleg sértő egy kicsit, de ettől még nem értek egyet Martz beválogatásával, elsősorban azért amit leírtam. Sajnos nem tudom nem érzelmi alapon megközelíteni a nemzeti válogatottunkat.
Egyébként nagyon színpatikus embernek, és jó jégkorongozónak tartom és örülök, hogy a Volánban játszik. A többit meg majd meglátjuk remélem bizonyítja majd, hogy tud MO-ért is úgy küzdeni mint a Volánért.
@Bambalazs: végre egy helyes komment:D

szerintem sokan vannak úgy hogy csak a torténelem miatt nem magyar állampolgárok,mint pl Siki és Ďubek
@fekiaki: Ja, meg Mihály Árpád, akinek valszeg a nagy - vagy, ükszülei még Magyarországon éltek... ez nagyon súlyos sztem, hogy ilyeneken képesek vagytok vitázni.
@forestjr: Nos ha honosítunk egy embert nyilván nem véletklenül tesszük. Ez esetben viszont vélhetően nagyon komolyan számítanak rá. Gondolom így értette.
@Raon: köszi ! meg sem szólalok asszem :)
Csak csöndesen kérdezem, nehogy zavarjak ilyen késői órában...Azok, akik a honosításokról olyan könnyen beszélnek, tudják-e, hogy mi a menete egy ilyen "herce-hurcának"? Valamint van fogalmuk róla, hogy milyen feltételekhez kötött a honosítás (állampolgárság megszerzése)?
Ha egy ilyen hosszadalmas folyamatba belemegy, akkor komolyan gondolhatja azt, hogy a leendő hazájáért mindent megtesz, remélem.
Beszélhetünk itt bármiről, addig, amíg joga van kérelmezni a honosítását - mert megfelel a honosítási kérelmeknek - addig senkinek nem lehet semmi ellenvetése.
A "címeres mez", "vért izzadni", "felszántani a jeget" hangzatos kifejezések. Nem ezektől lesz feltétlenül valaki jó magyar!
Tényleg, Pákó (The Black) már magyar állampolgár? :-)))
@Ringleader: Semennyire sincs késő, mindjárt kezdődik a Boston-Detroit :)

Amúgy komoly herce-hurca egy ilyen ügymenet, az biztos.
ne haragudjatok, nem volt most időm mind a 72 magvas és velős hozzászólást elolvasni, sőt, egyetlenegyet sem, mindenkinek nyilván tökre igaza van, nekem "ügyrendi" kérdésem van: Ugye mindenki tudja, hogy utoljára Svájcban láttuk a válogatottat és hogy ugye bármi lesz is a válogatás vége, mindenki továbbra is szeretni fogja az aktuális csapatot pénteken, szombaton és vasárnap??? Bocs, ha már kérdezték előttem és péntekig mehet tovább a verbálbunyó! Viszont péntektől áálé-áálé! :)
Rágyúrunk @vaze: ;)
Ria Ria Hungária !
Meg kell verni mindenkit aki csak jégre lép ellenünk azt kész. Folyhat pezsgő sörunikum meg jäger ....
Engem az is érdekel, hogy vajon miért szűnt meg a -szerintem- "legmagyarabb", eredeti "hun" szurkolás, a Huj, Huj Hajrá! Jó tudom, hogy oroszul ülepet jelent, és ezért sorvasztották, tiltották, de ötezer torokból egy jégpályán félelmetes :), igazi harcra ösztökélő :) olyan mint az újzélandi HAKA
Az igazán érdekes az lenne ha mondjuk Sikorcint meg Dubeket egyszerre hívná a magyar meg a szlovák válogatott is. Én kötve hiszem hogy minket választanának, erre nagyon nagy pénzben mernék fogadni. És itt akkor már nem is aktuális, hogy mennyire érzik magukat magyarnak. Bele lehet kötni a gondolatmenetbe, hisz ez csak fikció, de akkor is ez a helyzet szerintem.
@krumplee: Erre írtam korábban, hogy ha Mihály Árpádot az amerikai válogatott mondjuk a torinói olimpiai keretbe szerette volna betenni, aligha mondott volna nemet. És mennyire igaza lett volna! De milyen jó, hogy most itt van, nemdebár?
@vaze: Erre én is gondoltam, de aztán meg arra, hogy Svájc előtt pont ugyanez volt itt, és a szurkolásban ott sem volt hiba, sőt! :)
Sikorcint és Dubeket már hívták 1x a szlovák válogatottba és nem mentek: utehoki.hu/index.php?m=101010&cid=408
@Video Tóni: Az ok, mint a cikk is írta, prózai volt. Ugye nem gondolod, hogy ha tavasszal hívnák őket a vb-re, nem mennének?
@krumplee: Hívták őkek? Fikcionálhatsz nyugodtan, de semmi értelme!
Ebben látod, aláírom, igazad van, bár azt hiszem, mégis valamennyire más eset, mint a többieké. A szavazásnál (bizonyára a régebbi ezt a témát érintő kommentek miatt) mégiscsak odatettétek azt a második lehetőséget. Necces dolog ez a honosítás, és azt, hogy ki a magyar, meg ki nem, felesleges is boncolgatni, én csupán a kis egyszerű lelkemmel azt nem szeretném, ami a fociban is (meg más sportágakban is megy), pl mindenféle arab nemzeti csapatban ott pislog egy-két brazil. Aztán mikor játszák a hímnuszt, lehet látni, mennyire átélik. Nekik csak az a fontos, hogy egyszer kijussanak életükben a vb-re/ megcsípjenek egy jó szerződést.
Bizonyára konzervatív vagyok, és tudom, mindegyik most behívottnak van magyar felmenője, de remélem azért lesz egy határ, és nem jutunk oda hogy a nemzeti válogatottba bekerülhet akárki, csak jó játékos legyen. Mindenesetre Mihály árpinak örülök.
@Video Tóni: Lovagolhatsz tőlem azon, hogy hívták őket az Universiade-re, de nem tudtak menni,mert elfoglaltságuk volt de a mondandóm lényegét nem nagyon vetted, így szerintem kár a vita.
Madách Az ember tragédiája.
Lucifer:
"-Ily elvek mellett pör nem érne véget.
A rosszat, mert rossz, semki nem cselekszi,
Az ördög is jogcimeket idéz,
S msgáét véli mindenik erősbnek.-"
Elnézést ,van benne elütés.
Nem is tudom... Nagyon jó, hogy a Volánt erősíti Martz és jöjjön minél több jó játékos, és itt pont! de a VÁLOGATOTT azért szerintem ennél sokkal többről kellenne, hogy szóljon, annál, hogy magyarnak érzed magad? jól is játszol öcsém akkor gyere be egyből,legyél magyar! A többiek akik sokat güriznek, hogy végre csak fent legyenek a listán, még csak nem is játszanak, azokat háttérbeszoritva, persze most jön az, hogy nekünk jó lesz, ha ilyen játékosaink lesznek, de akkor is, ez nem feltétlenül erről kell, hogy szóljon!Szeintem kicsit elhamarkodott Martz behívása(MÉG)! De ez csak az én véleményem...
Mindegy... bárki is alkotja a keretünket,
HAJRÁ MAGYARORSZÁG, HAJRÁ FIÚK!!!!!:D
Furcsa, hogy a kommentek és a szavazás eredménye nem ugyanazt mutatja. :) Sokan gondolkozzanak el ezen. ;)

@terminatrix: Szerintem azért, mert hülyén hangzik, legalábbis nekem.
@MJ01: szerintem nem furcsa. a szavazás pont azt az eredményt hozta, amiben reménykedtünk. különben mehettünk volna világgá, hagyva a fenébe csapot-papot :)
@AG 2.0: Szerintem pedig még rosszabb a szavazás aránya, engem igencsak meg is lepett. 10 szavazóból 4 nem ért egyet azzal, hogy mind a négy hokis be van válogatva - és ezáltal nyilván az elvvel, ami amögött van, hogy ők így négyen bekerülhettek. A hosszászólásoknál kb 10 hozzászólóból 1-2 volt az arány, az én észlelésemben. Azért ez igen erőteljes megosztottságot jelent.
@Video Tóni: Az Universiadera akarták őket kivinni ami eléggé hatodrendű szlovákiában
Hát erről annyi lenne a véleményem, hogy a magyar válogatott legyen magyar válogatott, ne pedíg mindenféle honosított emberkék alkossák. Mihály Árpi magyarságát senki nem is vonja kétségbe, és ha a többiek bizonyítják, hogy képesek a címeres mezben a magyar sikerért szívvel-lélekkel kűzdeni, akkor őket is el fogja fogadni mindenki. Azért jó lenne, ha a válogatottságnak lenne értelme, és nem az lenne, mint ahogy a fociban már van is, hogy a francia válogatottban van baszk, algír, nigériai, katalán, csak épp francia nincs. Semmi baj a többiekkel sem, csak értelmét veszti az egész nemzetek közti versengés, ha nem hzájuk válogatottját erősítik, hanem egy másikét, ahol könnyebben bekerülnek a keretbe, vagy épp jobb körülmények vannak.

Mellesleg elgondolkodtató, hogy a kommentekben nem merik felvállalni az emberek a véleményüket, akkor sem, ha azzal semmi probléma nincs igazából.
@AG 2.0: Nincs itt semmi furcsaság.A kérdésekkel nincs baj,a baj máshol van.
@KCs: Hol voltál eddig?Hiányzott a pozitiv kisugárzásod.A megosztottságon ugye nem lepődtél meg igazán.
@KCs: Próbáld meg értelmezni a lehetséges válaszokat és utána számold át újra!
@zsolt007: A hétvégi válogatott torna hányadrendű?
bocsi, megint 2x ment el...
@Uteapu:Ott leszel Fehérváron a hétvégi meccseken?
Szivesen összefutnék veled.
Én szombat vasárnap ott leszek.
@Uteapu: Nem gond,majd talán egy másik alkalommal.
ha holeczy,ennafati eseteben meglehettett ezt csinalni ,hogy legyenek allampolgarok akkor most mert nem lehet mihaly es martz nak sikorcin eseteben?????nem ertem ...mert nem engedik..jegkorong.tv/index.php?video_id=91103mv amugy toki es ladanyi is visszahuzodik mintha ok sem akarnak...
@hokista25 csikszeredabol: azert mert nekik megvolt a 2 evuk magyar klubboknal.
@KCs: Mi a jöjjenek mind kezdetű választ a magunk oldalára soroltuk, hiszen nyilvánvaló, hogy a mostani kivételes alkalom, jellemzően max. csak a szezon elején lesznek válogatottak egészen addig a szezonig, amíg már vb-re is mehetnek. Ezzel az egy meccsel nyilván nem veszik el senki elől a helyet és nem hátráltatják a felkészülést. Így viszont jelenleg 72%-on állunk, azaz abszolút többségünk van. :)
@bagyula: És Dubek szerinted hány éve van már a lilálnál? Sikorcinnak is ez a második szezonja itt
Tiszteletben tartom mások véleményét, de majd szerintem akkor kezdjünk sírni, amikor olyanok leszünk mint az olasz válogatott ahol szinte egymás után vannak a kanadai honosítottak...
@hokista25 csikszeredabol: @bagyula: az mind semmi, magyar útlevéllel jöttek Magyarországra. Még csak honosítani se kellett őket.
@PMilan83: Na pont erről beszélek, tudni kell, hol a határ. A válogatott meccsek igenis a nemzetek közti versengésről szólnak, és nagyon nem az igazi a dolog, ha valaki nem azért megy a jégre, hogy a piros-fehér-zöld színekért és azért, amit ez takar harcoljon, hanem csak azért, mert máshol nem fért be a válogatottba. Ki kell próbálni őket, és ha látszik, hogy szívüket-lelküket odateszik a magyar csapat sikeréért, akkor miért ne? De ennek is van határa.
a magyar válogatott legyen magyar, ne holmi jöttmentek menedéke, látjátok, hogy kiestünk az A-csoportból ezzel a Cortinával a kispadon...
@dd aka kertagrár: állítsd le magad!! nem jöttmentek hanem kiváló játékosok!! és nem azért estünk ki az A csoportból mert Cortina volt a kapitány!!!!
istenem, az iróniát nem tetszik kihallani?
süti beállítások módosítása