HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Sikorcinék maradhatnak Újpesten

2009.11.02. 11:56 F. Kapus

A múlt heti három győzelem után Kadlubiak, Petran, Kiricsenko, Sikorcin és Dubek az UTE-nél maradhat, nem lépnek életbe a Pék György vezetőedző által a Kontinentális Kupa-szereplés után ismertetett súlyos szankciók. Erről döntött a lila-fehér csapat vezetősége és szakvezetése az SC Csíkszereda elleni vasárnapi győzelem után.

Pék mester tájékoztatása szerint a hamarosan magyar állampolgársághoz jutó Nagy Istvánra is fontos szerep vár, ő is Újpesten marad. "Javorek módosított szerződési ajánlatot kapott, ha elfogadja, maradhat. Három játékosunk honosítás alatt áll, ha tavaszig sikerül az ügyeket befejezni, számítunk rá is. Célunk, hogy mind a Mol Ligában, mind az OB I.-ben döntőt játsszunk. Mindent megteszünk, hogy ez sikerüljön, és természetesen hatalmas lépést jelentene, ha Nagy és Javorek is játszhatna nálunk." A vezetőedző által elmondottak értelmében egy biztos távozó van, Aigars Berzins. Javorek gondolkodási időt kért.

A múlt héten a három hazai mérkőzésen kilenc pontot szerzett a csapat, a légiósok szárnyaltak. A vasárnapi meccsen aratott siker kiemelkedő, hiszen nagyon tartalékos összeállításban játszott az UTE, az FTC-meccs utáni eltiltások miatt alig maradt védő a keretben. Így még meglepőbb, hogy a négyből három gólt a bekkek jegyeztek. "Teljes mértékben elégedett vagyok a múlt heti hozzáállással és munkával. Főleg a vasárnapi küzdelmet emelném ki. Jogosnak tartom, hogy hosszú idő után több újpesti játékos is a válogatott keret tagja. Ráadásul biztos vagyok benne, ha nincs Hüffner sérülése és a Berta-ügy, akkor öten lennének most Fehérváron az edzőtáborban."

24 komment

Címkék: pék ute mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem lehetne a SK-nál is legalább egy játékost honosítanni?? "A" vezetőség figyelmébe.
Már attól gutaütést kapok ha meghallom a honosítás szót! Nem a huszadrangú szlovák gyerekeket kell magyar állampolgárrá tenni! Oda kéne inkább figyelni egy kicsit az utánpótlásra, és nem lenne gond!
Ha nincs Berta ügy, akkor Ákos a Starsból lett volna behívva.
Várható volt, hogy az Újpest össze fogja kapni magát, amint normálisan tudnak készülni. Szvsz a MOL liga alapszakasz 2. helye simán áll nekik, és az OB1 harmadik hely is meglehet :)

Kíváncsi leszek majd egy Újpest-Kohász meccsre...
00:56 - Hozó gólja. Továbbra sem vagyok biztos abban, hogy bent volt. Nekem továbbra is felső kapuvas. De meggyőzhető vagyok :-)
@gabute: Győzzön meg a 16-os és 9-es számú újpesti játékos beletörődése:-)))...egy pillanatig sem vitatták, hogy bent volt vagy sem.
@poraszabolcs: csak a végtelenségig fegyelmezettek :-)
@gabute: határeset, de inkább a hátsó merevítónek a teteje az alulról
Jo az osszefoglalo,de miert van az,hogy mindig ki vannak vagva azok a jelenetek,amiert a bunteteseket kapjak a jatekosok?Megneznem a szabalytalansagokat is...
@Zsootika: Egyszer tényleg gutaütést kapsz ha nem vigyázol magadra.Ez van mindenhol,el kell fogadnod, vagy tovább idegesitheted magad.Az utánpótlásnevelés,ha nem is mindenhol,és kellő
figyelemmel, de működik.Sokszor nézem őket.
@munkagep: Onnan igy nem jöhet ki,a felvétel nem perdöntő.Felső kameraállásból lehetne csak látni,az meg nincs.Lesznek hasonló esetekből még viták,éles helyzetben.
@Andris 2: Néha nem is férne más a felvételekre,meg lehet,hogy a birókat kimélik.El tudod képzelni mi lenne itt? Külön blog kéne a témának.Egyebként szerintem,a hibák ellenére, jobb a biráskodás mint tavaly.Eddig.
@Zsootika: Dubek, Sikorcin huszadrangú játékos? Hát gratulálok
"Mindent megteszünk, hogy ez sikerüljön" Még honosítanak is. Ez így nagyon gáz! Remélem legalább jól beszélnek magyarul mindhárman.
@Uteapu: Mindenhol?! Hát nem! Vannak csapatok ahol nem átverik a fiatalokat, hanem segítik őket, vannak csapatok ahol a meglévő saját nevelésű játékoskeretet "foltozzák be" légiósokkal, és nem a légiós-honosított-elcsábított játékosok mellet maradt lyukakat tömik be egy-egy saját nevelésű játékossal. Ez a két módszer van. Nekem az első jobban tetszik...
honositsunk csak!!!a szlovákok meg elviszik majd a mi tehetséges játékosainkat!!kérdezzétek csak meg géci gabit!!!egy junior extraligás játékos nem fér be az u20-ba!!nevetséges!!
@Stommy: Egy pillanatra sem gondolom, hogy nincs igazad.Egy klúbnál ez igy működik,helyesen.De itt most nem erről volt szó.Az elszalasztott évek miatt a világ elrohan mellettünk.Hiányzik majd'egy teljes generáció.Két,minőséget kinevelő klub kevés.Nem szép a foltozott nadrág,de van szövet az új ruhára.Csak még nincs megvarrva,és addig is ki kell menni az utcára.
@Uteapu: Tetszetős hasonlat! Sajnos valóban kár,hogy Újpesten ez jelenti az átmenetet. Azt viszont sajnálom,hogy csak azért mert újpestiekről van szó,ekkora ellenállásba ütközik az elfogadásuk. Nekem nem szúrta a szemem sem Ondrejcik sem Ennafatti sem Vaszjunyin. Felesküdtek a magyar nemzetre, a címerre- a szememben magyarok lettek!
@Uteapu: @progmet: Nem értitek... nem azzal van bajunk hogy honosítotok hanem hogy elherdáljátok az "értékeinket"-ahogy ti mondtátok-. Már sokkal több saját nevelésű (és meghatározó!!!)játékos kéne legyen a lila-fehér felnőtt csapatban, de ti évek óta rossz úton jártok szerintem. Én nem vagyok újvárosi lakos, de több mint tiz éve figyelemmel követem többek közt a mostani generációt (is), és minden meccsen büszkeség tölt el amikor a MI játékosunk, a Mi neveltünk dönti el a meccset, és most amikor az orrunk előtt felnőtt és óvott játékos magára öltheti a címeres mezt. Ugyan ez Újpesten hogy van? Mit érezhet a nálatok hokizó fiatal játékos aki feltette a szivét a lila fehér címerre, és cserébe egy idegent nyomnak... csalódott-frusztrált lesz és nem kapja meg a legfontosabb időszakot a fejlődésre mert negyedik sorozik, jó esetben pár perces jégidővel.
@progmet: A dolgoknak ez az állandó "téma" csak egy részlete.Ha a klúbok vezetése olyan felfogású és bevállalós lett volna,mint az Újvárosi, szebblenne a jövőkép.Na de.Lett, illetve maradt volna MOL liga,-némi túlzással-,egy olyan bajnokságban, ahol hokiimádó öregek és juniorok vegyescsapatok küzdöttek volna egymással? A kevés támogató is eltünt volna.Néztük, nézzük és imádjuk a nagy generációt.Sok vezető is ezt tette. Nem csak ezt kellett volna,de még csak egy kis időt vesztettünk.
@Stommy: Nem örölünk két malomba.A szeretett klúbom nemszeretem vezetéséről, rossz felfogásáról ne kelljen már irnom.(nem fogok nyugodtan aludni ha idegbe jövök).A pillanatnyi siker árát,mindig később kell megfizetni.
Dunaújvárosban annak idején elfogyott a pénz ezért szépen leépítették az öregeket, akik közül ma is sokan a Volánban nyomják...
Keletkezett egy űr, amit az egyébként korosztályos bajnoki címeket sorra pontveszteség nélkül nyerő, még Kercsó által felfedezett játékosokkal 3 év alatt töltöttek fel.
DE nekik volt igazán minőségi utánpótlásuk, mert a legjobbjaikat nem vitték el nem mentek el más csapatokhoz(iletve sok igazán jó játékos volt). Újpesten egy kicsit más a helyzet mások az előzmények. Állami pénz megszűnése után a szakosztály is megszűnt felnőtt szinten, ezt támasztották fel 5-6 évvel ezelőtt.Nyitott pálya elvándorlás volt gond bőven
Újvárosban pedig ott volt az éppen beérő ragyogó 88-89-90-91-es korosztály, ha nekik a 92-93-ból kellene most bevethető top játékosokat berakni akkor lehet már nem lennének olyan bevállalósak...
@mhk: Nem is olyan régen volt az Újpestnek bajnok junior csapata. Csak onnan sok játékos beépítés helyett el lett küldve.
Megjegyzem, a fiatalok annak idején azért sem kaptak lehetőséget, mer ők akkor még leginkább 17-18 évesek voltak. Azt meg soha nem tudjuk meg, mi lett volna, ha.
Az az Újpesti bajnoki arany a sokkal fiatalabb Dunaújváros ellen volt és egy felfelé ívelő felnőtt csapat mellett kellett volna beérniük (Ladányi.Horváth+ légiósok, Borbi stb) minden szitu más és más lehet ilyen oldalról és olyan oldalról nézni, de szerintem semmi sem fekete és fehér... még az Újpesti vezetőség sem őket meg divat szídni..
süti beállítások módosítása