HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

J. P. MacCallum 22-es keretet hirdetett

2009.10.21. 17:08 F. Kapus

U20-as válogatottunk 2009. november 5. és 7. között Négy Nemzet Tornán vesz részt a szlovéniai Bledben. A csapat 4-én kel útra, aznap este már edz is a helyszínen. 5-én, csütörtökön 18 órakor Szlovénia, 6-án 15 órakor Olaszország, 7-én 13 órakor Franciaország U20-as válogatottja lesz az ellenfél. A debreceni divízió 2-es vb-re remek ellenfelekkel készül J. P. MacCallum és Mayer Péter csapata, mindhárman a D1 középmezőnyéhez tartoznak, az olaszoktól tavalyi kiesésünkkor 8-2-re kaptunk ki.

Mindhárom ellenfelünk napokig készül együtt a tornát megelőzően. Nekünk idő és pénz hiányában erre nem lesz módunk. Mindazonáltal remek fejlődési és felmérési lehetőséget jelent a torna, amely mind a négy válogatottnak az utolsó tesztelési alkalom a világbajnokság előtt. A magyar csapat ezután csak decemberben találkozik, a jelenlegi állás szerint közvetlen a vb előtt négynapos felkészülésre lesz lehetőség. Az olaszok bő kerete itt látszik, a franciáké pedig itt. Utóbbiak egyik szövetségi edzője a halhatatlan Philippe Bozon lett. És akkor íme a magyar keret a bledi tornára.

Kapusok: Bálizs Bence (Fehérvár és Miskolc), Rajna Miklós (Vasas Bp. Stars).
Hátvédek: Balogh Bálint, Ozsváth Ádám (Fehérvár), Győri Tamás, Kiss Dániel, Orbán Attila, Varga Arnold (Dab.Docler), Hetényi Péter (Fehérvár és Miskolc), Zalavári Bence (UTE).
Csatárok: Bartalis István (Troja/Ljungby, SWE), Hajós Roland, Tóth Adrián (Fehérvár és Miskolc), Hári János (Farjestad, SWE), Nemes Benjámin (Djurgarden, SWE), Németh Attila, Somogyi Balázs, Strenk Hunor, Wéber Zsolt (Vasas Bp. Stars), Popovics Patrik (Miskolc), Szilágyi Levente (FTC), Virág Tamás (Dab.Docler).
Tartalékok: Sonkoly Dávid (Dab.Docler, kapus), Somos Balázs (Fehérvár, csatár).

A tornára nem tud a csapattal tartani két tengerentúli csatár, Kiss Dávid és Pavuk Attila. 

39 komment

Címkék: válogatott u20 juniorok

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ha jól tudom, régen ugyan játszott hátvédet Győri Tomi, de már évek óta csatár! Most akkor ö hátvédet fog játszani?
Kíváncs vagyok hogy mit fog kihozni a fiúkból JP ilyen kevés idő alatt. Remélem sokat...
Hajrá Srácok!!!
Miért kell 92-es és 93-as játékost vinni az U-20-as keretbe,bizonyítsanak a 90-91-es korosztályos játékosok.Talán az Orosz válogatott elleni jó szerepléshez szükséges lenne ez a 3játékos.
@ikoh: gondolom azért, met jobbak, mint az U20-as korosztály többi tagja és a válogatott szerves tagjait jelentik. Egyébként már a tavalyi U20-as VB-n is kerettagok voltak, pedig akkor aztán tényleg nagyon fiatalnak számítottak.
Dancsfalvi,Maszlov,Pilcsik,stb?
Ennyi erővel Hentest is behívhatta volna.
Valaki nem tudja az okát annak, hogy Hárit miért nem játszik fel a Div 1-be, úgy mint a régi J18-as sorstársa, aki már 6 meccse ott játszik?
Egyszer ne kötne bele valaki valamibe...
@kiralyfi: eh, így nevek nélkül feltehetően csak valami érintett nagyi lehet! :)
Sok sikert a fiataloknak!!!
@vaze: Milyen nagyi az, akinek ugyanúgy unokája Dancsfalvi,Maszlov,Pilcsik,Hentes? Viharos élete lehetett a családnak:)
@kiralyfi: Vagy csak szerencsésen házasodtak a lányok... ;)
@lakota: az is egy lehetőség:)
@pucskov: tudomásunk szerint az ifikhez hívják be
Hat Trick Hari Does It Again!!! :-)

Janos lott harom gol ma a Farjestadnak a VIK
Vasteras ellen. Evel a nyeresel, a Farjestad ujra vezeti a nyugati csoport.

Sok sikert Harinak es a tobbi fiataloknak Bledben.
Hári Janikáék az előttük álló éllovast taszították most le és verték idegenben meggyőzően. A három gólja mellett jegyzett egy gólpasszt is és ezzel messze a királyság legeredményesebb korosztályos játékosa.
A négy csoportban nincs párja az eddigi 10 meccsen produkált 35 pontjának és a 26:9-es +- mutatójának. Mellesleg tegnap Nemes Benji is gólt lőtt és ezzel már ő is kétszámjegyű a kanadai táblázaton.
@hokikori: Ez mind szép és jó (ezt komolyan mondom), de J18-ból nemigen szoktak draftolni az NHL-ben.
Majd most fognak.Csak ne izgulj.
@ikoh: azért csinálják, hogy kiheréljék az U18-at ahol biztos majd néhány kölyöksztár fog szerepelni. Nem tudják a szakvezetők sajnos azt, hogy ha az U18-ban, a saját korosztályban jól szerepelnek akkor sokkal nagyobb az esély arra, hogy a külfüldi szakemberek, csapatok felfigyeljenek rájuk, mint a vesztes és számukra eseleg sikertelen U20-ban.
Vagy tudják? No akkor ez szándékos az U18-kal szemben!
Pedig biztos van annyi U20-s játékos aki derekasan helyt állna, mint jó lehetőség nekik, csak az edzők nem hisznek bennük!
Nagyon nagy kár!!!
@shootka: nem kell izgulni, nem bántja senki a gyereket, de fontos, hogy a közvetlen hozzátartozók is bírják a gyűrődést........
@hokihari: Rendben van, csak azt nem értem, hogy meccsenkénti 3,5 pontos átlaggal miért nem viszik feljebb.
@Corzez: Azért ott nem így működk.Itt be lehet kerülni serdülő tudással a felnőttbe.
Kedves Corzez!
Hari Janika csapatának nincs U20-ban érdekeltsége.
Ők rögtön a DIV 1 felnőttbe küldik a nagyobbakat.
Egy-két hónap eltelik és nagy valószínüséggel ott is feltűnik majd a mi fiúnk. Addig is szemléljük "keserű szájízzel", hogy "csak" abban a svéd U18 ligában a legnagyobb király, ahonnan azok a svéd válogatottak kerülnek ki akik az U18 világbajnokságok legutóbbi 10 éveben a leggyakrabban voltak a kanadaiak ellenfelei a döntőben.
Teljes mértékben tisztában vagyok azzal, hogy a Färjestadnak nincs J20-as csapata, hanem Div 1-ben van egy fiókcsapata a Skare Bk, ahová felhívták már jóideje Hári Jani sortársát (Erik Thorellt, szintén 1992-es korosztály. Pedig a teljesítménye nem volt jobb Háriénál. Csak ezért furcsállom, hogy még mindig a J18-ban játszik. Egyébként az is világos számomra, hogy Európában a svéd J18-as bajnokságnál jobb ifjúsági bajnokságban nem is fejlődhetne.
Félreértés ne essék nem a fiút bírálom, szerintem szenzációs, amit művel, a J18 történetében ő a valaha élt legeredményesebb játékos. Én csupán az edző fejébe szeretnék belelátni. Ennyi az én problémám.
@Corzez: Azt igertek fog jatszani.Altalaban betartjak.
@Corzez: Tudom eleg messze vagyok a helyzettrol, de en igy kepzeltem

Gondoltam egy par meccs utan felhivjak a Janit megnezi hogy menne nekki a Divizio 1-be. Most hogy a Thorell-t hivtak fel, nincs sok ertelme fel hivni a Janit tobb mint egy par meccsre ha nezed a Farjestad U18 szempontbol is.

A Thorell felhivast erositett egy Skare csapat ami mar eleg eros volt. A Skare szempontjabol, egy kicsit szuksegtelen fel hivni a Janit is, de nagyon karos lenne a Farjestad U18 szempontjabol. Mar elvesztettek a Thorell-t es ha a Janit is felhivnanak, a Farjestad U18 csapata jobban legyengulne. Nem olyan egyszeru olyan sok golt bepotolni es meg nem bisztos hogy tovabb mennenek a Thorell es a Jani nelkul. Csak az elso negy csapat megy tovabb az Allskensvanra es ahogy en lattom az elso 5 csapat a nyugati csoportban eleg eros.

Most a kovetkezo merkozesek eleg gyengek az ellenfelek – a kovetkezo eros csapat aki a Farjestad fog jatszani az a Brynasal November 17-ediken. Szerintem most nem lenne rossz a Farjestadnak ha felhivjak a Janit a Skarehoz. A Farjestadnak nem kellene lenni sok problema a kovetkezo par meccs a Thorell es a Jani nelkul. De ha utana nem menne vissza legalabb az egyik jatekos, akkor sok esely nem adnak a Farjestadnak egy jo befejezesre.

Az NHL Draft szempontbol, a scout-oknak lesz lehetoseguk megnezni a Janit Lengyelorszagban 2010-ben – foleg ha a Kuhnhackl fog jatszani a Nemeteknek. Ha a Jani produkal a jegen, akkor nem fog szamitani melyik csorportban jatszott a Hari Janos Svedorszagban.

Sok torna lesz ezen a telen, de ez az U18 Lengyelorszagban varom a legjobban…

…ja … es az Olimpia is.

;-)
@Kiraly: Mikor a skares bevetés ellenérvein gondolkodtam nekem is ez jutott az eszembe, meg még az, hogy nem svéd. De kössz a tartalmas választ, jól látod a helyzetet.
@Corzez: Azt hogy a Thorell-t hivtak fel a Jani helyett, lehetseges hogy nemzetseg irintette a dontest valamennyire.

Van egy cikk a Janirol a USA Today weboldalon a Red LIne Report-tol:

www.usatoday.com/sports/hockey/columnist/woodlief/2009-10-24-red-line-report_N.htm

“The little sparkplug darts into holes with lots of speed. His super-soft hands and slick moves force defenders to back off and give ground every time he approaches the blueline and he has the vision to find linemate Erik Thorell once the D swarms. So Thorell actually benefits to the tune of a league-leading 21 points (5G, 16A).”
@pucskov: Gallo Illes fog jatszani a magyar U18 csapataval az Orosz serdulovalogatott ellen:

icehockey.hu/index.php?pg=news_13_983
Életemben először olvasom Izsák Róbert nevét. Kicsoda ő?
@Corzez: Hamarosan megírjuk vonatkozó cikkünkben.
@Kiraly: még csak jelölték. Őt is.
@F. Kapus: Rendben. Már kíváncsian várom.
@Corzez: Köszönöm a türelmed, tegnapra terveztük, de ma lesz belőle, tán nem is soká.
F.Kapus! Köszönöm, hogy zároltad a 30 fő az u-20 keretben című kommentek további folyamát.
Egyszerűen érthetetlen, hogy a beírók, nyílván a keretben nem fellelhető játékosok hozzátartozói azzal vannak elfoglalva, hogy x-y miért nincs a keretben.
Megmondom miért.
Mert nem fértek be.
Ennyi.
Attól kiváló hokisok lehetnek.
Remélem lesznek is.
Azért , mert fiatalabbak is vannak a keretben?
Hát azért ez már nem szuper mini.
Bizonyos szint fölött nem életkor kérdése, mit hogyan csinálsz.
süti beállítások módosítása