HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A Miskolc elkapta a Mol Liga-elsőt

2009.10.16. 22:16 D. Gromov

Sokan fanyalogtak – mi sem örültünk –, amikor kiderült, kevesebb csapat lesz az idén a Mol Ligában, de egyre inkább úgy néz ki, soha nem látott módon kiegyenlített a küzdelem az aktuális szezonban. Ennek újabb bizonyítéka a Miskolc és a Dab.Docler péntek esti meccse, amely óriási fordulatok után hazai győzelemmel ért véget. Előbb a Jegesmedvék vezettek 3-1-re, majd a vendégek 5-3-ra. Az Alba Volántól delegált Hajós Roland az utolsó harmadban előbb szépített, majd kapuslehozatalos szituációban egyenlített, hogy a ráadásban Oksa beüsse a mindent eldöntő gólt, 6-5. A nap másik összecsapásán sokkal kevesebb gól esett: SC Csíkszereda–Vasas Budapest Stars 1-0.

47 komment

Címkék: mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nem semmi
:)
gratula a Miskolcnak es az SC-nek
Gratula a Maciknak!
Eddig nem bosszulta meg magát, hogy amikor vezetünk akkor mindig visszaveszünk, most ez is megtörtént.
Nagy pofon ez, de remélem most már tényleg tanulunk ebből.
Gratula a Jegesmedvéknek! Tök jó, hogy bárki nyerhet bárki ellen :)

HAJRÁ LILÁK!!!
@OliBLOOD: Még vasárnap kaptok egyet, aztán észhez térhettek. ;-) Persze még egyszer-kétszer emlékeztetőt is adunk majd.
Gratula a Miskolcnak, nem lehet a hokiban kiengedni egy-két gólos előnynél, a bikák ma megtették és megbűnhődtek érte. :( sajnálom h JP nem húzta meg a kapus cserét mert a mai meccset egyértelműen Kicsi minősíthetetlen formája miatt buktuk el. A mai hokiban nem lehet így védeni, legalább is nem egy erős bajnokságban. Bizonytalan kijövetelek és korongkezelés, minden kipattan róla, és rengeteget mozog a kapuban feleslegesen.
Nyilatkozatok a meccsről:
Mayer Péter: www.youtube.com/watch?v=ZkA8tEQc8mA
JP MacCallum: www.youtube.com/watch?v=Gyv2NOg6u3w
Hajós Roland (aki 3 gólt ütött, többek között az egyenlítőt is): www.youtube.com/watch?v=U2u9BKEXyt4
@Stommy: Szerintem a legnagyobb hiba az lenne, ha Kicsire fognánk ezt a vereséget.
Persze ő is hibázott, ahogy a csatárok is amikor jópár nagy helyzetet hagytak ki és 2 harmadon keresztül nem sikerült betalálniuk. És ugyanúgy a védők is hibásak, hogy az ellenfél ér oda hamarabb a kipattanóra.
Ezt a meccset ilyen kapusteljesítménnyel is hoznunk kellett volna ha a többi egységünk tudásához méltón teljesít.
@Stommy: én pl. úgy láttam, hogy nem nagyon volt, aki takarított volna a kipattanóknál, a győztes gól előtt sem. Gyakorlatilag nem volt senki a lövő játékossal szemben, és a kipattanóra is ők értek oda, megint úgy, hogy a környéken nem volt senki a DAB-ból. Nem hiszem, hogy Kicsin múlik egy ilyen gól.
Az biztosnak tűnik, hogy a legnagyobb erősítések Fehérvárról érkeztek idén Miskolcra.
@freddi: Nem véletlenül szerette volna annyira Pindi Nálatok látni őket, de nyilván bármelyik csapatba beférnének simán.
@kerusz: Nem sokon múlt, majd legközelebb...
Szerintem nem véletlen Sájevics és Kiss Tamás játszatása a vezetőedzők részéről: alapszakaszban vagyunk, egy-egy vereséget még lehet korrigálni, nem szükséges minden pont. És hosszú távon egy miskolci 2 pontnál lehet, hogy fontosabb, hogy a csapatnak nem egy bevethető, és egy kispadmelegítő, hanem két bevethető kapusa van!

Egy váratlan sérülés, betegség vagy eligazolás esetén nem egy olyan kapust kell bevetni, aki még pályán sem volt a szezonban! Szerintem ez egy fontos szempont, és szerintem ezért védette tegnap Pék, ma JP a gyengébbik kapusát.
@freddi: Hegyi is jó erősítés.
@gabute: Fontos is ez. A Fradinak is ez az egyetlen igazán sebezhető pontja: Krinó tök jó, de ha megsérül, vagy megbetegedik, akkor gáz van. Amikor Hortay beteg volt, nem is neveztek cserekapust...
Sztem Kicsi tudja leginkább, hogy miben hibázott és sztem Őt idegesíti ez legjobban.
A védelmünk ma egy nagy kalap szar volt, 10 perc jó játékkal nem lehet meccset nyerni. Ennek a vereségnek a világon semmi jelentősége, talán kicsit józanítólag hat és nem hisszük el, hogy a bab is hús.

Grat a Maciknak, ilyen játékkal nem érdemeltünk győzelmet.

Csak azok az átkozott felesleges kipattanók ne lennének :S

Kicsivel az az egyetlen egy baj(om), hogy nem tud egy stabil formát hozni meccsről meccsre. Egyszer minden bejön Neki, egyszer pedig pattognak le a melléről a korongok.

Tudomásul kell venni, egy kapus nem mezőnyjátékos. Egy kapus nem engedheti meg magának, hogy hibázzon. Onnantól kezdve csak a szerencsében bízhat. Ezzel Kicsi is tisztában van.

A világon semmi gond nincs, menni kell tovább.
@kerusz: Mikor edzőmeccseken védett a kisgyerek én is meglepődtem rajta milyen jó. Persze éles meccs az más. Egyelőre nem szeretném látni ilyen szituban, max. ha 4-5 góllal megyünk :-)
@freddi: Tavaly Újpesten is rendszeresen behozták Hajeket ilyen helyzetekben, de az idei bajnokságban hál' Istennek nem nagyon lesznek ilyen meccsek, az már biztos.
@OliBLOOD: egyetértek, Oli, a múltkor egyértelműen Kicsi miatt lett necces a meccs Pesten, de legutóbb nagyot védett itthon - most a védelmünk egésze volt sebezhető. és persze nem akarom nagyon fényezni a DO-t (meg pláne nem magam :) ), de az Újpest elleni 6-0 után a következő mondatokkal fejeztük be a beszámolót:
"Amíg kellett, nagyon nyomott és koncentráltan, fegyelmezetten és hatékonyan játszott a csapat, a többiről nem nagyon tehetnek a fiúk – félgőzzel is sima sika győzelem lett a vége, más kérdés, hogy egy erősebb ellenfél torol hasonló lazulásnál. A feladat adott, de kutya nehéz: hatvan percig keményen nyomni úgy, hogy már zsebben a győzelemért járó pont – és úgy is könyörtelen védőjátékot produkálni, hogy egy zseni áll a ketrec előtt. [akkor Sevela volt - Ny.]
Nem lesz könnyű, de meg kell, és meg is lehet tanulni – akkor, és szerény álláspontom szerint csak akkor lesz az ígéretes együttesből: jó csapat."
Vasárnap kemény lesz a Fagyi ellen - most van egy olyan érzésem, hogy az évad egyik legjobb meccse vár ránk (titkon remélem, hogy csak simán leverjük a zöldeket, de most nem nagyon bízom benne). És: még mindig jobb ilyenkor kapni egy figyelmeztető maflást, mint a rájátszásban, igazán éles helyzetben.
Gólösszefoglalóra lehet számítani?:)
remelem nem haragszanak meg a Dabos szurkolok de en ugy gondolom hogy jot tett mindenkinek ez a mai meglepetes meccs a Dabosok is rajottek hogy azert epp annyira konyen nem fog menni ez az idei kiiras mintahogy elindult nekik, es a kisebb "gyengebb" csapatok pedig arra hogy mindenkit meg lehet verni
szoval egyre jobb lessz illetve izgalasabb lessz ez a Mol Liga
@SirBors: Könnyű a jót megszokni... :)))) Meccs után másfél órával egy kicsit durva lenne, de amúgy lehet számítani gólösszefoglalóra, persze.
Gratulálok a Maciknak, még mindig a kedvenc csapatom a bajnokságban, persze a Kohász után :)
@kerusz: Nem is sürgetés miatt kérdeztem, csak pl a legutóbbi Miskolc-Brassóról nem készült. Nekem egy hét múlva is elég, csak legyen:)
A DAB drukkerek a védelmet hibáztatják a kipattanók miatt... A miskolciak meg pont azért tépték sokszor a hajukat, hogy a kipattanó korongokra soha nincs érkező ember... A mérkőzésen ez gyakorlatilag egyetlen egyszer fordult elő, a mindent eldöntő 6. miskolci gólnál :)
Ez a SZÍV DIADALA VOLT! VOLTAM MÁR KHL ÉS NHL meccsen is .De ilyet mint ez a (amatör?)Miskolc az elmúlt 2 meccsen csinált soha nem láttam!Ezér érdemes volt edzeni a srácoknak ezért éremes a le sajnált csapat meccseire kijárni!
siralom. a tv ujsagban siman vasas neven szerepelt a stars. a kozvetitesen pedig NZ-nek irtak, de meg a fullbena kommentator hulladek is NZ-nek nevezte. minek beszel olyan, aki azt se tudja ki jatszik? fogja kezen palikot es irany a taigetosz.
@akerkiter: Nekem már az is elég, ha közvetítik, nincsenek ilyen extra kívánságaim :)
@akerkiter: Adta a magyar SPORTKLUB is?
Vicces volt tegnap a TV-ben a csapatok kiírása:
SCMC - NZSB
:))

Nagy gratula a maciknak! Bebizonyosodik úgy látszik nem először, hogy a "medve nem játék...".

Nagyon jól járt amúgy a Miskolc a fehérvári fiatalokkal, termelik a pontokat a srácok.
De nekem van még olyan érzésem, hogy valaki(k) még távozni fog(nak) a Volántól.
@orion66: lehet, de akik távoznak (szemben Hajósékkal, akik ugye úgy mentek, hogy maradtak), azok aligha Miskolcra fognak menni, inkább valamelyik pesti csapathoz, szerintem.
Csatlakozom a gratulálók társaságához! Nagyszerű eredmény ez a Maciktól!!!
Na ez a baknoksag az eredenyek miatt meg az NHL sem foghato :D !
@akerkiter: dettó, bár Léderert nem tartom fullbéna kommentátornak, de ezekre a dolgokra igazán jobban odafigyelhetnének.

Gratulálok a Maciknak, remélem még sok ilyen meccset látunk tőlük! A Dab-nak meg kitartást!
az a Somogyi es Sziranyi eleg balhes jatekosok, a mieink kozul valaki helyre kene tegye oket. Ok nelkul is keresik a bajt
érdekes, h a Macik 20 perc kiállítást szedtek össze, ebből 12-t a légiósok, 4-et Fekecs Norbert szedtek össze ez összesen 16 és maradt még Tóthnak és Láda Balázsnak 2-2.Azt hiszem ez mindenképpen figyelemreméltó, h a magyar játékosok szinte nem is szednek össze kiállítást, ellentétben a DABbal akiknél 34 percnyi kötelező pihit ítélt a bíró, és ebből 6 perc Korol és 4 perc Fisera büntetése, a többi (24) mind a magyaroké...
Nézzük a jó oldalát! (Ha van egyáltalán olyan... :S)

Végre betalált Magó és Borsos.
Kiss Dani ott folytatta, ahol az előző meccsen abbahagyta. És Papp Viktor is pontot szerzet.
Egy pontot azért elhoztunk a borzalmas játékunk ellenére is...

Egyetértek azzal, hogy ez a pofon kellett. Sürgősen rendet kell rakni a fejekben.
@vaze: Én is így gondoltam. Az a mondat már nem a Miskolcra vonatkozott. :)
@akerkiter: Már látomis az emailt, amit a kommentátor ír a Szövetségnek:
---------------------------------------
Tisztelt Elnökség

Engem a következő alkalommal a Taigetosz HC meccsére irányítottak hűséges szurkolóim, ellenben a nevezési listán nem találtam ilyen csapatot. Kérem, kihasználva nemzetközi kapcsolataikat, segítsenek kideríteni hol játszik ez a csapat!

Segítségüket előre is köszönöm,

Tisztelettel
(név nem számít)
javítok: "látom is" az elején és "ROTFL" a végére
@orion66: Nem akarok vészmadárkodni, de ha visszajön Martz (vagy egy hasonló kaliberű center az első sorba) akkor Vaszjunyin lesz a következő...
@check: Nem gondolnám...vagyis inkább: nagyon remélem, hogy nem! Ha menni kell valakinek, nekem nem ő az első, aki eszembe jut.
@check: Ki mondta, hogy bárkinek is mennie kell, ha jön új center?
@KCs: Mekkora most a Volán EBEL kerete? Hány fős?
És abból hányan nem játszanak állandóan?
@Mr. Slapshot: Már egyszer belinkelted. Gondolod, olyan a cikked, mint a bor, hogy az idő múlásával egyre jobb lesz?
süti beállítások módosítása