HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Többször is ezt hiányoltam a csapatból

2009.10.03. 12:13 F. Kapus

Örüljünk a két pontnak, most ne bánkódjunk amiatt, hogy egyet az ellenfélnk is adtunk, javasolja Énekes Lajos, a Fehérvár edzője a Medvescak elleni, végül is bravúrosra sikeredett győzelem után. Volt min mérgelődnünk az első két harmadban, de a harmadikban vissza tudtunk kapaszkodni, és ez nagyon nagy öröm, folytatta. A magyar bajnokcsapat kerete pénteken egy magyar válogatott csatárral erősödött.

"A gólokat komoly védelmi hibákból kaptuk, volt, hogy védőink hibáztak, de olyan is előfordult nemegyszer, hogy valamelyik csatárunk fegyelmezetlensége okozta a gondot. Mindez benne van a játékban, de egy mérkőzésen ennyi eset bosszantó. Általában ennyi hibával nem lehet meccset nyerni az EBEL-ben. Jelentős hátrányba kerültünk, mert a hibák mellett elöl kimaradtak a helyzeteink, pedig jó néhány ziccerünk is volt, lőttünk kapuvasat is, vagy ha jól céloztunk, ott volt remekül védő kapus."

A Medvescak is minden dicséretet megérdemel, mert nagyon sok körülmény sújtotta őket. Mint írtuk, négy játékosuk hiányzott, így szinte két sorral játszották végig a mérkőzést. Az előzetes tervek szerint a meccs előtti napon utaztak volna Székesfehérvárra, de csütörtökön leégett a zágrábi öltöző, így csak pénteken jöttek. Sok játékosuk teljes felszerelése odalett, a mérkőzés előtt osztották ki az újakat. Így is remekül helytálltak, dicséretesen küzdöttek, és majdnem elvitték a két pontot Fehérvárról. A mérkőzés összefoglalója itt tekinthető meg.

"El kell ismernünk, a Medvescak légiósai erősebbek a mieinknél, ráadásul sokkal többen is vannak. Ezzel együtt előbb fel kellett volna őrölnünk őket. A befejezések pontatlanok voltak a mérkőzés első felében, és az emberelőnyök sem mentek. A harmadik harmadtól már úgy játszottuk a fórokat, ahogy kell, ez az elején hiányzott. Megmagyarázhatatlan, miért hullámzik ennyire a speciális játékunk meccsen belül is, semmi nem történt ez ügyben, mégis feljavult a végére. Természetesen ez a játékosok koncentrációs szintjétől függ, ez is sokat javult a végére. Miként a küzdeni akarás is dicséretes volt, néhány mérkőzéssel ezelőtt többször is ezt hiányoltam a csapatból."

A második harmad végétől a szakmai stáb változtatott az eredeti felálláson, Vaszjunyin helyére mások kerültek az első sorba centerként. Tolvanenék folyamatosan keverték ott az embereket, Palkovics és Mihály között Fekete, Vas Márton és Ladányi is szerepelt, ezzel egyértelműen javult a hatékonyság. Flinta és Hegyi nem kapott lehetőséget ezen a mérkőzésen. A csapatba kerülésért folytatott verseny tovább erősödik, ugyanis péntek délután a klubvezetés megállapodott Kóger Dániellel, így biztossá vált, hogy a fiatal válogatott csatár a Sapa Fehérvár AV 19-hez igazol.

Ezzel kapcsolatban Énekes Lajos elmondta, Kóger Villachban válószínűleg még nem játszik, hiszen "előbb még bizonyítania kell a csapattagságért, jó néhány nap kell neki az átálláshoz, és nem szabad elfelejteni, hetekig egy másik hokiközegben, teljesen más játékot játszott." A magyar tréner megállapította, a Medvescak elleni mérkőzés nem tartozik Tommi Satosaari nagy meccsei közé. "A pénteki mérkőzést valóban nem ő hozta, de a korábbiakban jó néhány pontot betett a zsebünkbe, úgyhogy megérdemelte, hogy egy-két hibáját a társai hozták helyre a végén."

A Sapa Fehérvár AV 19 utolérte önmagát, nyolc forduló alatt a tervezett 50 százalékos teljesítményt nyújtotta. A tabellán mindhárom potenciális ellenfelét (Ljubljana, Mesvescak, Jesenice) maga mögé utasítva a hatodik helyen áll. Szombaton délelőtt egy edzés vár a játékosokra, majd vasárnap reggel korántsem könnyű vendégjátékra indulnak a listavezető Villach otthonába.

38 komment

Címkék: énekes fehérvár ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Kóger-Sofi-Nagy triótól RETTEGNI fog az összes EBEL védelem, hurrá!!! Hajrá Volááááán!!!
Feketével elég jól működött az első sor, de Kováccsal is jól ment Fekete, nem tudom mi a jobb. Nem leszek meglepve ha Kógert is kipróbálják az első sorban.
@munkagep: szia :)
Szerintem is jól ment Fekete Daninak az első sorban - ő legalább játszott már régebben centert, ha nem is nálunk. Kóger viszont nem center, ezért nem hinném, hogy az első sorba kerülne. Nagyon nehéz lesz Palkó és Pire mellé jó zsugaosztó centert találni, mert ez nem csak a képességeken múlik (pl. ez Godónak sem ment).

De végre sok más jó egyéni teéjesítmény is volt. Sofi még mindig istenkirály, végre Süti is mutatott valamit, Pedro csak hozta a gólját, és végre-végre-végre Vas Jankó is betalált egy nem is akármilyen góllal. Ha Godó jobban összpontosít, a mennybe mehetett volna - de akár Vaszjunyin is, ha az első percben belövi azt a ziccert.
Én úgy látom, hogy amíg nincs meg az első sor centere, addig a legfontosabb feladat az lenne, hogy összekapjuk a fiatal, páncéltörő sort. Mert Gergő tegnap már a legjobb formáját idézte, és az ő irányításával Sofi és Kóger elindul védelmet bontani, abból a jégkorong fizikai részének extra csodái születhetnek...
Magunk közt, nem teljesen értem a felvetést, hogy a zágrábi légiósok erősebbek a mieinknél. Nálunk jelenleg három klasszikus értelemben vett légiós van: Satosaari, Alén és Ackeström. Namost egyiket se cserélném el szívesen egyik, a posztjukon szereplő zágrábi légiósra sem.
@KCs: En sem igazan ertettem ezt, de mentsegere legyen mondva odatette, hogy sokkal tobben is vannak.
- Miért vannak kint a meccsen a TŰZoltók?
-....?
- Hogy ne legyen nagyon égő az eredmény....

ez a vicc a második harmad után született meg,ugyh így utólag köszönjük a 105 ös legényeknek ,hogy Őkis támogatták lélekben a csapatot. :)

énkérekelnézést.... hehe
A két légiós védő megint nagyon egyben volt.Nagyon rendben van a korongbehozataluk a támadóharmadban.Viszont Toki összeszedhetné már magát,mert eddig Balu többet mutat :)
Ladányi király volt! Hihetetlen jó passzokkal, annak ellenére, hogy ziccereket hibázott. Nekem Kovács Csaba játéka is tetszett. Éreztem, hogy nyerni fog a Volán, 4-2 nél biztos voltam benne :)
@Thomas_AV:
Ha a tűzoltók hozzák a szerencsét, akkor csak jöjjenek!!!
@csatoimi: Többen persze h erősebbek :)

Én Zágrábból talán egyedül Foxot látnám szívesen itthon, de nem magyar játékos helyett.

@Thomas_AV: majdnem összejött 4-1-nél, de szerencsére jó lett a vége.

@fehérváricsabi:
Balu: 3 pont, -4, 14 perc bünti
Toki: 3 pont, -2, 12 perc bünti
papíron egy nüansznyival Toki jelenleg jobb.
Az más kérdés, hogy ennyi jégidővel iszonyúan sokat hibáznak a terhelés és fáradtság miatt.
Ha a fiatal védők több lehetőséget kapnának, és kellene is kapniuk, akkor nem fáradnának el ennyire egy meccsen, és jobb lenne a koncentráció, valamint a hatékonyság is megnőne.
@ekanai:

papíron.Viszont a legjobbjához Balu eddig közelebb áll,mint Toki szerintem.
Gratulálok a csapatnak, mert igazán akarták a győzelmet, külön a fiataloknak, Sofi, Nagy, Jobb!
Törzsszurkolóként viszont rosszul esett, amikor imádott csapatunk gödörbe került,mert a néhány füttyszó méltatlan volt a csalódottság kifejezésére. Szerintem bíztassuk őket, mert megérdemlik! Persze a flegma/lélektelen játékot ne hagyjuk, de tegnap nem erről volt szó!
Örülök, hogy Kóger is beszáll a kűzdelembe!

Hajrá Volán!!
2 harmad után azt mondtam, hogy csak kisVas nyújt kiemelkedőt, Kovács, Ladányi, Pedro és Ackerström elfogadhatót, a többiek nagyon maguk alatt vannak, különösen a hátvédeink (Alén és Toki ebben a periódusban egyenesen siralmas volt!).

Aztán az utolsó harmadra többen is megtáltosodtak (mondtaam is a szünetben, hogy egy tavalyi, KAC elleni feltámadással itt lesz keresnivalónk) és ezúttal ez hál'istennek elég volt! A legnagyobb feltámadás kétségkívül a Mihályé és a Palkóé volt, a harmadik harmadig momentumuk sem volt (talán az első cserében volt egy tetszetős támadásuk), hogy aztán végül eldöntsék a meccset.

Nekem a Pire-sága tetszett a legjobban: végig enervált volt - nem tudtam eldönteni, hogy a saját vagy a sortásrsak szar teljesítménye idegesíti, gondolom előbbi- verte a palánkot majd minden csere után, kaptunk róla egy gólt (5. zágrábi), az eddigi legrosszabb meccsét csinálta. Aztán a gólja hatására mintha kicserélték volna, benne volt a gól minden cseréjében!

Védekezésben kellene rengeteget javulni, borzalmasak vagyunk ebben a szekcióban és itt nem csak a védő játékra gondolok, hanem a csatárok hátrajátékára is.

Nekem Vas Jankó volt a meccs embere, ő elejétől a végéig topon volt.

hajrá, Volán!
@Toto81:

Engem meg az idegesít,hogy amikor nem megy az EGÉSZ csapatnak,néhányan elkezdik az újváros-újváros skandálását.Persze amikor gólt lő valamelyik exújvárosi ugyanúgy örül az a néhány barom.
@KCs: Hát én Aléntől nem vagyok elájulva, örülnék ha távozna.
Nálam Ackeström "vezet a 3 légiós közül"
@FrankK: Eltelt a minimum 54 meccses szezonból 8 mérkőzés. Elomo elment, még cserélhet kettőt a Volán az egész szezonban. Biztos vagy abban, hogy bölcs dolog már most elküldeni még egy játékost, csak azért, mert mondjuk Neked nem tetszik a játéka?
@kerusz: Lehet, hogy nem bölcs dolog de Ondrejcik után a 2. leggyengébb védőnk (ráadásul légiós, gondolom nem kis pénzért) .
Az , hogy nem teszik pl. +/- mutatók alapján ( az ővé a leggyengébb a csapatból )mondom, tavaly Forsyth is ezért került ki a csapatból.
Mihály Árpi nagyon szimpatikus és nagyon jó játékos, jó lenne azonnal a válogatottba! Remélem, a novemberi tornán szerepelni fog, már csak azért is, hogy gesztusként jelezzük, számítunk rá. A szabály persze a két év, de szívesen látnám már most is a MAGYAR válogatottban!
A kapuapritasrol nincs videoja valakinek?
:-)
"Törzsszurkolóként viszont rosszul esett, amikor imádott csapatunk gödörbe került,mert a néhány füttyszó méltatlan volt a csalódottság kifejezésére."

Nekem az esik rosszul törzsszurkolóként, amikor a csapat nem _játszik_, hanem csak a "jégen van". Nemtetszésemnek hangot is adok.

Ezzel szemben biztatásban nincs hiány, amikor látom, hogy győzni akarnak, függetlenül attól, hogy vezetünk-e vagy nem.
@FrankK: Szerintem nem jól látod, Alén megbízható és a támadásokat is jól építő, jól lövő hátvéd.
@-d(-_-)b-: Megkérdeztem Jarmo Tolvanent, hogy mi a véleménye a 2. harmad végén hallható szórványos elégedetlenkedésről. Azt mondta, hogy egy ilyen harmad után teljesen megérti, ha a drukkereknek nem tetszik, amit láttak, hiszen neki sem tetszett. Viszont kiemelte, hogy ahogy elkezdődött a 3. harmad, mindenki biztatta a csapatot.
@KCs: Hát igen. Én úgy vagyok vele, hogy elsősorban jó játékot lássak. A győzelem a hab a tortán. Meg érezze a csapat is, hogy hajtani kell. Akkor biztatjuk is őket.
@-d(-_-)b-: Biztos lehetsz benne, hogy megpróbálják magukból a legjobbat kihozni, csak hát nem mindig jön össze. A tegnapi szárnyalásukat nem kis mértékben köszönhetik és köszönik az igazi szurkoló táboruknak - itt azokra gondolok, akik a szuaréban is mellettük vannak és nem indulnak haza 4:1-nél.
@banyszi: szerintem sűrűbben összejönne a szárnyalás, ha végre valahára megtalálnák az ideális sorösszeállítást.Tegnap is írtam hogy Vaszjunyin nem első sorba való ( 3-4 tökéletes neki,)sajnos bejött.Néhány védönk igen leterhelt ,rengeteget vannak bent bónuszban,és emiatt sokkal jobban elfáradnak ,és többet hibáznak. Horvátok 4ik gólja igen égő volt ,mikor 1 csatár 2 válogatott védőnk közt úgy ment át ,mintha edzés lenne és zt gyakorolnák.Ezért nem értem hogy most hogy nincs Elemo ,felszabadult egy 4pontos hely,miért nem játszatják Flintát,aki védő,Ő tudná talán tehermentesiteni, az első 2 sor hátvédeit,és akkor talán kevesebbet hibáznának.Összpontszámban nem állunk rosszul,csak a játékunk akadozik még,de remélem összeállunk végre,és gördülékenyebb lesz a csapatjáték, na nem holnap,mert villachban a tisztes helytállás a cél,hanem majd itthon kedden
@banyszi: Ismét egyet kell értsek veled :)

A hokimeccs ezen a szinten, olyan, mint egy fordulatos thriller: nem biztos, hogy félidőnél az a gyilkos, aki valójában.

Ez tegnap be is bizonyosodott. 4-1-nél nem sok csapat szokott felállni, de ezért csodálatos ez a sportág, hogy bizony bizony fel lehet elég hamar állni. 4-5-nél nem véletlenül kért időt a vendégek trénere, mert 1 gól nem előny a jégkorongban.

Az persze más kérdés,hogy az első két harmad kicsit impotens volt, pedig ordítóbbnál ordítóbb helyzeteket teremtettek a srácok.

Nem tudom mi az oka, de a védekezés tényleg nem megy. Az viszont biztos, hogy nem mennek vissza eléggé a csatárok, vagy csak késve. Szerintem.

De majd Lajosék csak megtalálják közösen a csapattal a javítandó dolgokat.
@exL:1: Flinta játéka nem Elomo 4 pontjától függ.

Ha már egyszer a fiatalok beépítése is feladata Jarmonak, illetve a jövő miatt fontos a csapatnak, nehezen érthető, hogy ilyen tehetséges játékosok miért nem kapnak megfelelő mennyiségű jégidőt élesben.
Botond is felnőtt ember, aki azért lett idehozva, hogy megmutathassa mit tud, és szerintem igenis fel tudja venni a kesztyűt.
Ha kikap, nem fogja feladni, hanem még jobb akar lenni. Talán így lesz belőle jó védő. De ha nem kapja meg a lehetőséget, akkor nem fog tudni eléggé fejlődni.
Úgyhogy eredménykényszer ide vagy oda, ha már valaki nevezve van, és nem pocsék napot fogott ki, akkor azt igenis tessék játszatni!
Köszi Lajos! :)
@ekanai: 1 szóval sem írtam hogy Elomo játékától függ / ött Flinta játéka, csak azt ,hogy most ő nincs ,felszabadult 4pont,és minő véletlen Flinta is 4pontot ér,tehát elvileg játszhatna,mivel eddig azért nem került be,mert akkor túlléptük volna a 60pontos álomhatárt:-)bár Kóger érkeztével nem nőttek meg a csapatba kerülésének esélyei,még ha nem is 1 poszton játszanak.
@exL:1: Az idei évtől 60 pont a csapat maximális játékoskerete nem az egy meccsre nevezhető... (ebbe ugye nem tartoznak bele a fiatal magyarok)
Másik, ha már nevezve van a meccsre, tavaly is beleszámított volna...
@exL:1: Akkor nem értem az előző hozzászólásodat... :)
@exL:1: @ekanai: Maximálisan egyet értek veletek, csak azért nem szoktam bővebben kifejteni a véleményemet, mert közöm semmi az egészhez. De ha már szóba hoztátok, igen, én is igy gondolom, játszatnám Flintát, Maklárit, hogy az "öregek" pihenhessenek és javulhasson a +- mutatójuk, nem mellesleg lehetőséget adva a fiataloknak! Még azt is meg merem kockáztatni, hogy jó lenne Hete ma a kapuban, a fiatalok hátul, akár beáldozva a mai meccset a keddiért. Természetesen játszatnék mindenkit, de lazán, nem állandóan ezzel a megfelelési kényszerrel a nyakában, ez a hosszú út éppen elég teher mindenkinek. Remélem illetékes nem olvassa, mert a végén még felajánlják nekem az edzői státuszt. Hehe
@exL:1: A sorösszeállításról annyit, hogy mivel mindig más trió van előttük én egyáltalán nem érzem "égőnek" a horváthok 4. gólját, mert mivel edzésen nem, - gondolom én - igen, itt "gyakorolnak". Ha váratlan lépést tesz a trió valamelyik tagja, akkor igen, loholnak a csatár után, mert Palkóék, Godóék ilyet nem csinálnak. De sztem ennek is meg vannak a tanulságai. Sajnos kis Csicsó utódját pedig soha nem fogják megtalálni.
@KCs: Megbízható? Ő -6 ponttal a "legrosszabb " mutatójú játékosunk (a legjobb mutató érdekes módon Ackeström, Jobb duóé +2).
Mindegy, Te úgy látod én így, nincs ezzel semmi probléma de én jövök neked egy pezsgővel ha a szezon végéig itt marad. :)
@FrankK: :D Nem lehetne inkább egy féldeci Unicum? :)
@KCs: Persze lehet :)
@AG 2.0: Nem lehet kifogásom , ugye ? :)
süti beállítások módosítása