HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Pat Cortina visszatér – szurkolni

2009.09.29. 11:34 kerusz

Már a közeli jövőben is egészen biztosan visszatérek szurkolóként, mondta Pat Cortina tegnap este azon a beszélgetésen, amelyen a válogatott régi és új szövetségi kapitánya, azaz Ted Sator, továbbá Diego Scandella, Énekes Lajos és Glen Williamson vett részt.

A távozó kapitány – aki kedden magas állami kitüntetést kap – elmondta, nem könnyű ennyi idő és ilyen sikerek után átadni a csapatot, de tudja, Ted Satornál jó kezekben lesz a gárda, ez megkönnyíti számára a váltást. "Felejthetetlen éveket töltöttem Magyarországon, különleges emberekkel dolgozhattam, nagy szurkolója maradok a csapatnak. A távolabbi jövőben pedig ki tudja, mi lesz? A legemlékezetesebb, hogy láthattam Szapporóban ünnepelni a játékosokat, ez a lányom születése után talán életem legnagyobb élménye. A legszörnyűbb pedig a 19-es távozása. Nem vettem részt az új kapitány kiválasztásában semmilyen formában, hiszen ez nem az én feladatom, hanem a szövetségé. De tudtam, hogy Ted Sator a jelöltek között van, és nagyon örültem, hogy ő lett a kapitány. Nála jó kezekben lesz a csapat."

Énekes Lajos és Glen Williamson jövőjéről Ted Sator így beszélt: "Glen Williamson azért van itt, mert Mol ligás csapatnál dolgozik, látni fogja a teljes hazai mezőnyt, és nekünk mindenképpen nyitnunk kell a Mol Ligában rendszeresen jó teljesítményt nyújtó játékosok felé. Énekes Lajos nélkül pedig nem képzelhető el a válogatott edzői csapata."

Sator segítőinek névsora még nem végleges, J. P. MacCallum és Diego Scandella is csatlakozhat a teamhez az áprilisi világbajnokságig. A Dab.Docler kanadai edzője számára decemberig mindenképpen a juniorválogatott az elsődleges feladat, amelynek programja a debreceni világbajnokságig időben egybeesik a felnőtt csapatéval. Diego Scandella a svájci élvonalbeli Ambri-Piotta másodedzője, esetében is az a kérdés, össze lehet-e egyeztetni z ottani munkáját a magyar válogatott mellettivel, amelynek célja az új kapitány szerint az ismételt feljutás.

43 komment

Címkék: énekes sator válogatott cortina williamson scandella

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sajnálom Pat-et, k*rva jó edző és igazi úriember! Nem tudom miért kellett leváltani, Sator sem fogja megváltani a világot a srácokkal. Semmivel sem jobb/rosszabb szerintem, bocs a személyeskedésért...
@PMilan83: Azért, mert idén nem fogják elengedni Münchenből a válogatott mellé. Cortina csapata a német másodosztályban játszik, ott nem kötelező betartani a nemzetközi szüneteket, és nem is tartják be. Ha a szövetségi kapitány nem tud a rá bízott válogatott mellett lenni, amikor a válogatottnak felkészülése, mérkőzése van, akkor nem tudja ellátni a munkáját. Pat úgy döntött, hogy folytatni akarja a munkát Münchenben. Ergo, nem fog tudni eljönni a válogatotthoz éppen azokon a napokon, amikor a válogatottnak a szövetségi kapitányra igazán szüksége lenne.

Kb. ezért "kellett leváltani" (ami ugye, nem egészen így van, hiszen lejárt a szerződése). De mindezt korábban már többször megírtuk, ezért nem tértünk ki rá n-edszer itt.
A nagyközönség előtt is el kellene búcsúztatnia a szövetségnek, mondjuk a jégen a novemberi négyes tornán. Hadd éltessék a szurkolók, megérdemli. Legfeljebb - mint Szapporóban a magyar Himnusz latt - megint megláthatjuk, milyen az, amikor egy hokisokhoz méltóan kemény legény törölgeti a szemét.
Nagy köszönet, Pat, a maximumnál is többet nyújtottál (és ti is, fiúk)!
@kispufi: Ezt az ötletet én is támogatom..
Pat Cortina for president!

és az ötlet valóban jó, de nem biztos, hogy el tud jönni Münchenből...
>A nagyközönség előtt is el kellene búcsúztatnia a szövetségnek...

Meg egy strigulat huzzatok a nevemben!
@kispufi: Nagy ötlet!!!Remélem, az illetékesek is így gondolják. Fehérváron imádják őt, méltó lenne hozzá egy ilyen búcsú...
A váltás természetes, amint azt kerusz leirta és kispufi-val is egyetértek.Ezt meg kell csinálni!Nem az esetleges könnyek miatt, hanem mert sokat,nagyon sokat köszönhetünk Neki.
A sok külföldi szakember mindig hozhat újat,jobbat.A szövetség helyében én rendszeresen összehoznám at összes trénert szakmai megbeszélésre(nem önigazolásra),mert a mi temetünk-sirunk hozzáállását Ők nem biztos,hogy értik.Pat szerintem ezt is nagyon jól kezelte.
Arról már ne is beszéljünk,hogy a "szekérnek"egy rúdja van és nem a kerekek mutatják az utat.
Szerintem a szurkolok is szivesen megtanulnak az olasz-kanadai himnuszt, hogy elenekelhessek neki :-)
@girlin77: nov 2-12ig nem játszik a münchen, ha meghívják biztos eljön.
Semmi bajom Sator mesterrel és lehet, hogy még időnként kell is a váltás/frissítés kötelezően, de annyit jó lenne megtudni, hogy mennyi pénzt tudott neki ajánlani a szövetség. Mert ugye Cortina azért nem maradhatott korábban, mert nem tudták főállású kapitányként megfizetni. Akkor most Sator nagyságrendekkel kevesebbért vállalta el, vagy neki is lesz majd esetleg másodállása?
@RCH: strigula nálam is... esetleg nem gondolkodunk el valami szurkolói ajándékon? mint a vb-n a "legjobb játékos" mez volt?
Ja és ha főállású lesz, akkor nem maradhatott volna már Cortina? (Bár nem tudom, hogy ott hagyta-e volna Münchent, ha dönthet a kettő közül)
@PMilan83: a kiváló szakember jelzőt megértem, de az hogy úriember... annak nem mondanám. De ezzel nincs is semmi baj, egy jó edző az gyilkos diktátor! :D
@celebesz: Esetleg Godó valamelyik kedvenc desszertje?
@eleve lehetetlen: Az EHC München kétéves szerződést ajánlott tavaly Cortinának. A cél a DEL-be jutás. Idén hat meccsen 18 pontot szereztek eddig, sikerülhet a tervük. Nem ismerem egyik állás pénzügyi kondícióit, de sejthető, nagyságrendnyi a különbség. Ted Sator pedig szintén nem főállású kapitány lesz, St. Louisban dolgozik év közben, a vb-vel együtt talán négyszer jön hozzánk válogatottügyben.
@F. Kapus: A mai Sportban azt írják, hogy nyolcvanezret keres Münchenben egy héten. Azt is írják, hogy a szövkap tipikus másodállás, bolond lenne egy ereje teljében lévő szakember egy nyugdíjasállást választani. Cortina maga azt mondta, hogy ez nem pénzkérdés, tehát ha az MJSZ megajánlotta volna a 80-at, akkor sem biztos, hogy elfogadta volna, mert a CV-jében sokkal jobban mutat egy feljutó München, mint a magyar válogatott. Ez a hajó elment, egy seggel még sosem sikerült két lovat megülni, pláne ha az a két ló Bp-München távolságra van egymástól. Amúgy is van egy olyan érzésem, hogy jön ő még vissza.

A búcsúztatást támogatom, szerintem egy szurkermez Cortina felirattal (ha nem is túl fantáziadús) bőven megteszi...
@kerusz: Köszönöm, de 12 éve figyelemmel kísérem a magyar és a külföldi jégkorong "életet", természetesen tudom miért váltották le Cortina-t, nem szószerint kell érteni... :)

@Stommy: amikor én találkoztam vele, velem nagyon is az volt. az hogy a játékosokkal milyen az külön téma...
Hétvégén sikerült megnézni egy München - (talán) Düsseldorf meccset. Ha jól emlékszem (sok volt a sör) talán 7-1 lett a vége...
Aláztak a fiúk na :Đ Jó volt látni Cortinát. Bár nem izgulta szét a meccset az biztos.
@F. Kapus: csokitorta-eső? :) ha elképzelem, hogy akárcsak csokikat bedobálunk neki annyit, mint múltkor macit, hááááát, nem tom, mit kezdhetne avval a sok zsákkal... akkor még messze a Mikulás :)
Örök hála és köszönet Pat! Sok sikert Münchenben, visszavárunk!
@vaze: szurkermez, magyaros/sújtásos motívval persze, Cortina felirat, és 09-es mezszám, lévén idén volt az "A"...de szép volt, de rég volt :)
@vaze: "A mai Sportban azt írják, hogy nyolcvanezret keres Münchenben egy héten."

80 ezer micsodát? És gondolom nem 1 héten, mert az éves szinten 4.160 ezer valami lenne, aminek nem tudom a pénznemét.
Szerintem egy évben keres 80 ezer eurót.
Én sajnálom,hogy nem Cortina mester hajtja tovább a szekeret,szerintem nagyon jó edző és jó rálátása volt a dolgokra,nagyon sokan szerették, emberileg is ott volt,csak jókat lehetne róla írni,bárki,bármit mond!Sator egyáltalán nem kelt bizalmat bennem,sőt! nem hiába menesztették a Volántól, ami nem véletlen....
A Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét kapta meg ma Cortina. Gratulálok! Megérdemli... :((((
@FürtösFülike: Ne ítélj elhamarkodottan, várd ki a végét!@PMilan83: Minden szavaddal egyetértek és ezer köszönet Mr. Cortina, sok sikert további munkájához és a magánéletéhez!
@F. Kapus: Köszi az infót! És vele nem járhatunk úgy, hogy épp a VB-re nem tud eljönni St. Louisból az ottani kötelezettségei miatt?

És természetesen örök hála Pat Cortinának! Valami szép és emlékezetes búcsúajándék tényleg nagyon kijárna neki.
Teljesen támogatom a novemberi köszöntést. Nagyonis megérdemelné!
Bocs, 80, ezer, euró, évente. Nem is értem, hogy keveredett oda, hogy heti
Esetleg, ha visszavonultatnánk az egyik zakóját? ;-)
@eleve lehetetlen: Nem járhatunk úgy, mert ez volt a szerződés alapfeltétele. Ha Cortina írásba tudta volna adni, hogy évente négyszer jön, vsz ő maradt volna a kapitány.
@celebesz: Na, csak lehet, nem voltam egyértelmű. Azt hiszem, nem írtuk meg Svájcból azt a sztorit, amikor Cortina híres desszertes nyilatkozta után néhány nappal a belvárosban összefutottunk az orosz válogatott három tagjával, Kovalcsukkal, Morozovval és Mozjakinnal, akik nem másért sétáltak be a citybe, minthogy négygombócos fagyit nyomjanak vacsi után. Másnap volt a vébédöntő.
@kispufi: Kitűnő ötlet!!! Más-nem hiszem,hogy Satorral megállna a fejlődés. Az irányvonal nyilván marad Cortina amolyan háttérbeli szaktanácsadó lehet. A fiatalítás pedig fokozatos lesz,hiszen olyan játékosaink vannak akik kihagyhatatlanok még jó pár évig! Palkó,Godo,Balu stb. Az alap biztos marad!
@celebesz: Egy rugora jar az agyunk, mert ajandekra en is gondoltam ;-)
Ja igen. Szerintem ne hivjuk "bucsuajandeknak", mert az olyan veszjosloan veglegesnek hangzik.
Legyen "csak" ajandek ;-)
Reszemrol siman belefer, hogy némi keszpenzzel megtamogassam az ugyet.
@bojl: egyértelmű, hogy meg lesz hívva!!
süti beállítások módosítása