HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Alaposan átalakították a Fehérvár-sorokat

2009.09.22. 12:11 F. Kapus

Jelentős változásokat eszközölt a Fehérvár szakvezetése a csapat sorösszeállításában a Klagenfurt elleni keddi mérkőzésre. Ladányi első soros lett, Fekete hosszú idő után ismét a szélen játszik, a két Vas társa Benk lesz. Az előző szezonban hatból hat pontot szerzett a magyar bajnok idehaza az osztrák bajnokkal szemben, igaz, csak egyszer a rendes játékidőben. Ha már a Vienna Capitals és a Jesenice elleni rossz sorozat nem szakadt meg, abban bízhatnak Palkovicsék, hogy ez a jó széria sem fog.

"Azzal együtt, hogy mindig a siker reményében megyünk jégre, alapesetben a Klagenfurt elleni mérkőzés nem tartozik a kötelező győzelem kategóriába – mondta Énekes Lajos edző. – Ahhoz azonban, hogy tartani tudjuk a hat mérkőzés – hat pont ütemet, a következő két meccsen négy egységet kell szereznünk. Természetesen kötelező úgy teljesítenünk, hogy azzal mindenki – a nézők és a szakemberek is – elégedett legyen. Ha ezzel ráadásul győzelmet érünk el, akkor maximálisan elégedettek lehetünk.

Hétfőn videón elemeztük a Jesenicében elkövetett nagyobb hibáinkat. Jó párat találtunk, mindet meg sem néztük, mert túl hosszú lett volna. Az összeállításba alaposan belenyúltunk. Nyilvánvalóvá vált, hogy mindenféleképpen át kell alakítanunk a sorokat, mert túl kényelmesen folytak a dolgok eddig:

1. sor: Tokaji, Horváth, Palkovics, Ladányi, Mihály
2. sor: Jobb, Ackström, Kovács, Elomo, Fekete
3. sor: Alen, Ondrejcik, Vas J., Vas M., Benk
4. sor: Maklári, Vaszjunyin, Nagy, Peterdi, Hegyi

A kapuban ismét Tommi Satosaari kezd. Sofron István belázasodott, ezért nem tud játszani. A 13. csatár Hegyi Ádám lesz, a mérkőzés alakulásától függ, pályára lép-e. A védők közül Flinta Botond nem öltözik át. Alapesetben az emberelőnyt és a -hátrányt az első két sor játssza. A hátrányos játékunkat át kellett beszélnünk, azért nem működött legutóbb, mert nem azt csináltuk, amit megbeszéltünk. Ez baj, mert eddig jól ment, és ezzel tavaly sem volt nagy probléma. Illett volna úgy játszani, ahogy szoktuk.

Kiváló játékosokból álló gárda érkezik hozzánk, amelyből az eredmények ellenére kiváló csapat is lesz. Nagyon összeszedetten kell játszanunk a Klagenfurt ellen."

A Klagenfurtnál sincs sokkal jobb hangulat. Az EBEL-bajnok is három vereséget jegyez eddig, és a Fehérvárral osztozik az utolsó két helyen. Ratz védő nem is kertelt, egyszersmind ugyanabba kapaszkodik, mint magyar vetélytársa. Mondanivalójának lényege, hogy az eddigi teljesítményük katasztrófa, bajnokként nyolcból két pontot megszerezni nagyon kevés, de legutóbb Ljubljanában győzelmi esélyük volt.

Manny Viveiros vezetőedző, akit a múlt héten neveztek ki Bill Gilligan mellé másodedzőnek az osztrák válogatotthoz, nélkülözni lesz kénytelen Andrew Schneidert. Ezt ne bánjuk, a kanadai az első két meccsen 2+2 pontig jutott, tavaly 71 meccsen gyűjtött 86 pontjával egy ponttal maradt le a kanadai táblázat elsőjétől.

142 komment

Címkék: énekes fehérvár ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Bencito: az események fent lesznek az EBEL honlapon, kb. online. de ha van rá igény, szívesen írok... De jobban jársz, ha beülsz egy csehóba és nézed a TV-ben (ha Neked nincs otthon)
@csatoimi: remélem játszatni is fogják
akkor csak szoveges modon tudom nezni? senki nem tud adni sportklub stream-et?
Köszi, sajna meló van ... :(
Stream esélytelen, mi? :( Győrben nincs sportklubom... :(((
Mi van Jobb Dáviddal 17 perc alatt 3 kiállítás???
hejj! Ki áll a kapuban, látja/tudja valaki?
en mar most imadom ezt a kapust.
nagyon erzi, nagyon jol mozog.
azért kapjuk a hátrányokat rendesen
Hát, hátrányok ide, vagy oda, hiába a vezetés, játékban eddig elég egyoldalú a meccs és nem a Volán javára. Javulni kellene, mert nem tudom, hogy meddig lehet bírnia nyomást.
Úgy látszik a bírók tesztelni akarják, hogy mennyire sikerült összerakni az emberhátrányos védekezésünket ... csak bírjuk erővel
Jajj...annyira fáj a szívem, hogy nem lehetek ott.. :( És még csak sporklubom sincs... :(
Fradigy, én is nagyon csípem. Amellett, hogy jól véd, magát is meg tudja védeni... ;) :)))
Bírokkal mi van? Csak a szokásos?
Azt mondják az eddigiek közül ez a legjobb bíráskodás...
Büntető??????????????
Wow...még büntetőt is kaptunk??? Ezek tényleg jó bírók... :)
Eredmeny? buntetovel mi lett?Hol tart a meccs? Koszi elore is..
Lőjük már be az egyik előnyt basszus :S
Ott az egyenlítés :S Sajnos a kiállítások úgy 90%-a jogos :/
Várható volt ... kihagytunk az előnyöket ...
Nem tudom miért kell fütyülni a nézőknek, inkább szurkoljanak, mert egy érzésem szerint jobb csapat ellen áll ikszre a csapat.
nahh, éljen a motor, két percig nem láttam az üzenetem, erre most, amikor duplázok, újra ott van, valaki vegye ki az egyiket :)
@kerusz: köszönöm :)
A mecc egyébként tényleg értékelhetetlen, szinte semmit nem játszanak egyenlő látszámban a csapatok. A KAC nagyon megy, a második harmadban szerintem több felvillanása volt a Volánnak, mint az elsőben, csak erővel kellene bírni a harmadikat.
ajaj, sajnos Mihály kiállítása most jogos volt :/
azért az 56-18-as kapuralövés elég beszédes... a kiállítások ellenére
Vége a hosszabításnak?
@ulrik: A KAC egyértelműen jobb csapat, ezt szerintem senki nem vitatja.. :)
Vas, Mihály, Palkó szerintem ők lőnek
Húúúúúúúúúúú, mekkora volt! :)))))
Nyertünk, ezazzzzzz, ezazzzzzzzzzzzzzzzzzzzz! :) SZép volt, Fiúk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Grat a Volánnak, túl sok kondi már nem maradt a végére, de nagyon önfeláldozóan játszottak és egy játékban veszélyesebb csapatot sikerült legyőzniük Satosaari kapusnak köszönhetően :)
Kovács, Ladányi beverte, a kapus 98%
Én Süti, Dani, Pirét mondtam, hát a másodiknál már tévedtem, de ez legyen a legnagyobb bajom. :)
kik lőttek bejött a tippem? :-D
Grat a volánnak!!!
Most már látom :-D
Süti, Godó, a harmadikra nem volt szükség, mert a KAC kétszer kihagyta.
Satosaari- KAC 2:1 Asszem ez mindent elmond a csapatról...
2:1 ide, ha jól láttam, büntetök után nyertünk....
@jágör68: Azért a gólokat nem ő lőtte, szóval 0-1 :)
Gratulálok a Csapatnak!
A küzdelem nagy volt, a játékszínvonala már nem annyira, igaz ez köszönhető a 3 zebrának! A jogos mellett sok hülyeséget is befújtak. A meccs felét hátrányban tölthettük, gyakorolva az emberhátrányos védekezést. Tomi hatalmasakat védett a kapuban, viszont hazai pályán nagyon kevés ennyi kapura lövési kísérlet!
ahogy Toki is lenyilatkozta, ez a szív diadala volt. Egyébként kicsit sajnálom a KAC-ot, messze az eddigi legerősebb ellenfél volt az idei EBEL-ben, ehhez képest az utolsó helyen állnak. Az iram egészen elképesztő volt, gratulálok a fiúknak!!!
Szerintem nem kicsi a baj. Lélektelen anti hokit játszottunk. Ezt egy normálisabb csapat ellen nem lehet megengedni. Ha nincs Tommi és a szerencse, akkor lehetett volna legalább 6 közötte.
Remélem kitalálnak valamit az edzők, mert ez így nem lesz jó. Hiányzik KisCsicsó! Itt van a Magyar válogatott nagy része mindenféle motiváció nélkül...
Köszi fiúk! Kiemelném Tomi teljesítményét! Vitte a hátán a csapatot. Szerencsére a 3. harmadra egy teljesen más Volán jött ki, akkor láttam meg a reményt. Szép este volt! Csak így tovább!
Egyetértek Licsimivel, komoly problémáink vannak, már a dominanciánk sincs meg...a védőink,hááát kurvára gyengék...A támadásainkban nincs semmi tudatos, szerintem szakmaiak azok a problémák...
Az odaadást nem vitatom, küzdelem az volt, a bírók szétfújták a meccset. ha lett volna időnk felpörgünk. Viszont feltünt, hogy a kanadaiak szinte minden második cserében fenn voltak...
@Licsimi: nem tudtam elmenni, de erre a meccsre sok mindent lehet mondani, de hogy lélektelen lett volna, azt azért semmiképp
A sors iróniája: az eddigi legrosszabb játék meghozta a 2. győzelmet. Siralmasan játszottunk, de hogy lélektelenül? De ki a lófaszt érdekel a károgás, ez ma ilyenre sikerült :D

hajrá, Volán!

PS: már a dominanciánk sincs meg, hahahahahahaha, rég röhögtem ilyen jót
Most, hogy újra átgondoltam a meccset, és megnéztem a kapura lövés stat-ját, elborult az agyam. Mi a szarért nem tudunk emberelőnyben tüzelni a kapura???????Járatjuk a korongot 30-40 mp-ig, majd talán 1x sikerül kapura ütni. De az 1 kapura lövés sincs meg mindig. Erre tud vki értelmes magyarázatot adni?
@Licsimi: ez meg a másik: ha jön egy normálisabb csapat az aktuális bajnoknál, bruhahahahahaha.

Tudom, hogyhogy ver a Graz, szar csapat, mert tavaly épp, hogy fogta a playoffot. Hogy lehet, hogy alig verjük a KAC-ot, az idén fosszar. Ésatöbbi.

hajrá, Volán!
@vaze: Hát nem tudom mi jött le a TV-n, de nekem élőben nem látszott az akarás. Rengeteg hiba, szarul összerakott csapat...

@alpec: Nem károgok. Ha vki védeni szokta Őket az én vagyok, csak most nem érdemlik meg. Szerintem...
Gratula a Fiúknak, valóban óriásit küzdöttek!

Aki ezt lélektelen játéknak nevezi, AZ nemtom mit nézett! Tán a Cseh kettőt...?

Nagyon akart a Csapat, és mi lesz ha még a játék is menni fog...?

Hajrá Volán!
Hát a lélektelen jelző tényleg túlzás egy kicsit. Viszont a tudatosság hiányzott, de ilyen kevert sorokkal ezen nem is csodálkozom.

Amúgy lehet pár embernek hiányérzete, de Vas Jankó ma rettentő hasznosan játszott és nagyon sokat ütközött. Gól ide vagy oda.
amúgy a sorok kavarása szerintem sem hozta meg az eredményt, türelem kellene, az.
@cuceró: Ja az utolsó 15 percben. Előtte meg alibiztek...
Viszont ha ennyit hagyják lőni az ellent, párszor nagyon ki fogják tömni a Volánt.

Bár a sok kiállítás most rányomta a bélyegét a meccsre.
@Licsimi: nincs viszonyítási alapom, csak a Caps elleni felkészülési meccset láttam, de nekem a hibák ellenére nagyon tetszett a meccs (miután tv-ben szinte semmit nem látni, ezért ezt nézd el nekem). Most arról nem beszélve, hogy a legfontosabb a győzelem volt. Tényleg nem értem, tudom, hogy nem vagy ilyen, de ez már sokadik hasonló reakció: mintha nem is a saját csapatotokat néznétek, hanem valami túlfinomult szurkolóként akkor is basztatjátok őket, ha éppen nyernek. Tudom, hogy nyomasztó egy olyan meccset végignézni, aminél 56-18 a kapuralövés, de ez inkább a győzelem értékét növeli. Ez a KAC ma nagyon bitang volt!

Olyat meg sajnos nem tudnak kitalálni az edzők, amitől ne hiányozna Kiscsicsó!
Nem is tudom, ez a játék az első EBEL- szezonra emlékeztet. Meg a válogatottra az A- csoportosokkal szemben: semmi passzolgatás a saját harmadban, fonákos palánkra emelések, azt lesz ami lesz na meg az állandó 2 vonalas indítási kényszer. Az ellenfél harmadában már nincsnek olyan keresztpasszok, mint az eddigi- felkészülési- meccseken is. Emberelőny... no comment! Bírók szintúgy. A 3. harmad viszont egész jó iramban ment.
Mindennel együtt, ez nem A- csoportos hoki, szép dolog a kitartás, akarás, de a "szív" nem fog gyorsabban passzolni, gondolkodni.
Illetlenség lenne olyat állítani, hogy a Volán messze nem volt meggyőző?.... Azért gratula, mert megküzdöttek a két pontért.

Satosaari volt a Volán nyerőembere.
Sziasztok! Huh! ez a két pont a miénk, a mérkőzés legjobbja, magasan a kapusunk volt. Vadlibák a jégen, így jellemezném ezt a mérkőzést, értsd KAC VOLÁN BíRÓK, ez az a mérkőzés, amikor örüljünk a kettő pontnak a többit meg felejtsük is el, ez ma nem a jégkorong napja volt. Viszont úgy néz ki Vas J. kezdi megtalálni önmagát. A védők pedig igenis sokat dolgoztak, ezért jöttek a hibák is, ha a kispadon ültek volna biztosan nem hibáznak. A bírókról, annyit, féltem tüsszenteni mert, ha valaki akkor elesik a jégen engem biztosan kiállítanak a lelátóról gáncsolásért, akasztásért vagy valami másért. De mint írtam ez egy ilyen nap volt.
Lesz ez még jobb is!! (Remélem)
HAJRÁ SAPA FEHÉRVÁR ALBA VOLÁN 19!!!!
@Licsimi: Azt kívánom, hogy a jövőben is így alibizzen a Csapat. Szerintem is gáz, hogy már a győzelemnek sem tud örülni néhány drukker. A tavalyi torony magasan bajnok csapat ellen nyertünk nagyon rossz játékkal, óriási küzdőszellemmel. Szerintem...

Ja! És:

Hajrá Volán! Szép Volt Fiúk!
Alpec, dominancia helyett legyen "pressing"..., így jobb. A korábbi-idén az első 4 - meccseken legalább ebben jók voltunk, most már ebben sem...Valami nagyon nem klappol, pl. Ladányi kreativitása hiányzik, Fekete gyenge, Horváth és Ondrejcik lassú(mindig is azok voltak...),Peterdi(?)...Egyébként örülök, hogy szórakozol mindezen(akár rajtam, de leszarom), mert én éppen azon mérgelődöm, hogy jó volt-e a szezonbérlet...
És még egy gondolat:

Szerintem soha, senkinek nem szabad az életben elfelejtenie azt, hogy honnan jött!

Ahogy egy jó barátom mondotta: erről jöttem (Bp. Volán, nyitott pálya, stb.), arra megyek (EBEL Play-Off, ??, stb.), és most ITT VAGYOK (szar játékkal bajnokverés)!! Persze Ő ezt előadni is szépen tudta! De mindegy...

HAJRÁ VOLÁN!!!
@facsipesz: Nem, nem illetlenség...igazad van.
Ezeket a srácokat én is mindíg kitartok mellettük.Számomra Ők a SPORTOLÓK!
Tudjuk mire képesek!Ennél jóval többre!
Nagyon örülök a győzelemnek és lélektelennek semmiképp nem nevezném a társaságot.
Ami viszont tény: Ez Tommi nagy napja volt.Ma Ő volt a nyerő emberünk.
-50 feletti kapura lövést engedtünk hazai pályán.
-Rengeteg korongot veszítettünk ill. simán vettek el tőlünk.
-Támadásépítés is eléggé akadozott
-Emberelőnyben csak én nem láttam tudatos figurát?
Ha nagy nehezen fel is álltunk akkor is max. 1 kékvonalas lövésig jutottunk.
Ez már nagyon régi probléma és laikusként kérdem ezen hogy lehetne javítani?(változtak játékosok,edzők,játékrendszer de ez maradt)
Félelmetes ahogy ma a KAC pár sec alatt már fel állt és járatta a korongot..

A SZÍV a helyén volt ma is és a szerencse is velünk volt de a fentieken változtatni kellene valahogy.
Tudják ezek a srácok csak valahogy ki kellene hozni belőlük.(biztos nem sorkevergetéssel..)

Még egy gondolat: Elomot 1. soros centernek igazoltuk.4pontos gondolom nem kevés fizuért.
Hasznos tag,jól tartja a pakkot,jól védekezik....de azon a helyen ennél jóval több kellene. Szerintem.Remélem gyorsan rámcáfol:)

Remélem ez a győzelem azért rengeteg önbizalmat ad a srácoknak és a köv. meccsen már nyoma sem lesz a fentieknek.

Hajrá SAPA Fehérvár AV19!!!!
3-szoros LEG győztesek lettünk:

A mai forduló legjobb kapusa 98°-al Satoosari lett.
A legkevesebb kapuralövésben /18/ vezetünk.
Több, mint 30 perces kiállítással is elvittük a pálmát.

Kívánom, hogy a TV a meccsek nagy részét közvetítse!
Roppant nagy hatással van a bírói tevékenységre.
@EisHockey:
még egy jav.: Satosaari

Ha jól számolom: felkapaszkodtunk a 7. helyre.
@EisHockey: én is úgy számolom.
És a vad vörös bikák is mögöttünk:)))
@EisHockey: és még egy LEG: minden bizonnyal a győztes csapatok szurkolói között nálunk van a legtöbb elégedetlen ember!
| Team SP Tore T Pkt
1 VSV 5 22 11 11 10
2 MZA 5 13 15 -2 7
3 EHL 5 15 12 3 7
4 G99 5 17 10 7 6
5 OLL 5 14 12 2 6
6 VIC 5 18 17 1 6
7 AVS 5 11 20 -9 4
8 RBS 5 22 25 -3 3
9 KAC 5 17 21 -4 3
10 HKJ 5 15 21 -6 3
@cuceró: Ez azért erős túlzás szeritnem...
@KCs: mire gondolsz? mi a túlzás?

Szerinted a Graz, a Bécs, a Villach, vagy az Olimpija szurkolói elégedetlenebbek mint a Voláné?
kikínlódott győzelem, de a 2 pont számít. bírókra nem kell szólni, onnan is szórt rendesen, és csak 1-2 kiállítás volt összesen véleményes. arról nem is beszélve, hogy szabályos labanc gólt fújt vissza.
Ennyi emberhatranyos jatekkal dontetlent kihuzni es meg is nyerni nem kis dolog es fizikai megeroltetes.
A kritizalok keritsenek meg egy-ket mil. eur a Volan koltsegv.-be es akkor lehet hasonlitgatni a csapatot...
Szep volt fiuk.
Hajrá SAPA Fehérvár AV19!!!!
@Hutyuru: hát igen, anyagilag a Volán van leghátul a költségvetésben. Idén az Innsbruck azért nem vállalta a szereplést, mert 8 millió € helyett csak 4,5 millió € jött össze nekik. a Salzburg elvileg 7,5-8 millió €, KAC is 6-8 között, Vienna is 4 fölött bőven, de még az újonc Zágráb is 1,5 millió fölött van. Ehhez képest Volán 1,1 ha minden összejön.
@Hutyuru: apró megjegyzés: a KAC talán egy hátránnyal kapott kevesebbet,tehát érdekes a felvetésed. nekik sem volt könnyebb kihúzni, mégis többszörös erőfölényben voltak.
süti beállítások módosítása