HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

27 első osztályú sípos ember

2009.08.31. 12:46 F. Kapus

A dunaújvárosi edzőtábort követően a jt kijelölte a 2009-10. évi első osztályú bírói keretet. A játékvezetői egyesület döntése értelmében 11 vezető- és 16 vonalbíróból áll a névsor. A két szerepkör között lehetségesek mozgások, de nem lesznek gyakoriak. Szeptember 15-től ismét indul egy játékvezetői tanfolyam, a részvétel díjmentes. Vezetőbírók: Árkovics Miklós, Babic Vladimir, Druga Norbert, Gebei Péter, Halassy György, Haszonits Miklós, Incze Miklós, Kincses Gergely, Marek Zsolt, ifj. Sós Zoltán, Varjú Árpád. Vonalbírók: Abonyi Attila, Barabás Miklós, Baros Bálint, Bedő Péter, Deák Hunor, Kovács Balázs, Márkus János, Mayer Gábor, Nagy Attila, Németh Márton, Sándor Zsuzsanna, Soós Dániel, Soós Miklós, Sütő Gábor, Székely Gergely, Wolf László.

19 komment

Címkék: ob 1 játékvezetők mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem értek néhány döntést.Mindenki tudja hogy Ifj. Sós Dadog elég kellemetlen mérkőzés közben magyarázni valamit a csapatkapitánynak hogy közben ilyen betegségben szenved mért kell őt odarakni mikor a komunikáció minden sport játékvezetésében nagyon fontos.A JT elnök legyen jt elnök kövesse az emberek teljesítményét és nyugdíjas korban ugyanmár ne vezessen már mol liga meccseket
@zsolt007: Arkovics nem nyugdíjas korú.És kimást lehetne berakni ifj. Sós vagy Arkovics helyett?Magyarországon sajnos még nem lehet az 50 vezetőbíró közül válogatni.Majd egy pár év múlva talán elérkezik annak az ideje is mert most már elindult valami.
@zsolt007: Sok mindent nem értesz az látszik. Furcsa véleményeket szoktál írni. Látszik , hogy nem értesz hozzá. A játékvezetők korát az ííhf szabályozza. A jt elnök mint sok országban aktív, de valószínű, hogy tudja Ő hogy mikor akarja abbahagyni. Minden esetre jó dolgokat próbálnak bevezetni. Ehhez elgyen inkább sok segítsége, mint olyanok véleménye mind a tied, okosságokat mondani nem tudsz. Indul játékvezetői tanfolyam jelentkezz és akkor rögtön másképp fogod látni a dolgokat.
@zsolt007: a játékvezetésből senki nem él meg...ez mellékállás, és azér csináljuk mert szeressük ezt a sportot és próbáljuk fellendíteni valamilyen formán...sakkor jönnek az okosok s keresik a hibát...ha úgy érzitek h jobban tudnátok csinálni, oda lehet állni s fújni...csak az a szomorú h akinek legjobban jár szája lemerem fogadni h korizni sem tud, arról nem is beszélve h sok okos azt sem tudja milyen színű a szabályzat...
Volt fiatal bíró ismerősöm akinek 1 évben volt 5-6 mérkőzése elment edzőtáborba megcsinálta tesztet majd azt vette észre hogy az aktuális elnök a haverok között ossza szét a meccsek javarészét neki pedig havonta jutott egy előkészítő maximum,nincs ez rendjén számomra a hiányosság az hogy nem találtak ki semmiféle rendszer arra hogy a bírókat valaki ellenőrizze osztályozza értékelje 1-1 meccs után.Várom a pozitiv jeleket nem vagyok örög negatív.Ami felvetettem Árkovicsra azért volt mert lassan korcsoláyzik és messzebbről szokta megitélni a kiállitásokat úgy pedig hogy nem vagy akcióközelben elég nehéz.
@zsolt007: nem volt neked semmi ismerősőd, csak kevered a ...... menj közéjük és hagyd a tanár úrat békében. nekem minden elismerésem az ővé és persze társaié is. ne okoskodj mutasd meg hogy kell de te még korcsolyát sem tudsz a lábadra venni.
@zsolt007: Képzeld, már kitaláltak egy jó rendszert arra, hogy ellenőrizzék őket, ezért lép életbe a mentor program... Többször volt már róla szó itt is, figyelmesen kell olvasni.
Mindenkinek vannak hibái, nyílván minden aktuális elnököt meg lehetne találni valamivel, olyan úgysincs aki mindenkinek tökéletes.
Még el sem kezdődött a bajnokság, azt sem tudod ki mennyi és milyen minőségű meccset fog fújni, de máris a hibákat kell keresni...
A fiatalokról meg csak annyit, hogy mindenki maga sikerének a kovácsa, saját magának kell kikaparni a gesztenyét. Nem véletlen ha valaki éves szinten 5-6 meccset kap és itt nem a bratyizásra gondolok.
El kell végezni a tanfolyamot, de mondok egy egyszerűbbet, el kell olvasni a szabálykönyvet és jéééé teljesen más szemmel fogod figyelni a játékvezetők ténykedését és rájössz, hogy a francba ezt tényleg így kell :)
Nem megyek messzire, ott volt a VB, ahol egyfolytában a bírókat szídta mindenki az érdekes felfogás miatt. Pedig ott tényleg a krém volt. És akkor elgondolkodik az ember, hogy akkor idehaza sem olyan hülyék éppen, csak mi nem ismerjük a szabályokat :)
Sok fejlődés kell természetesen, de amatőr szinten profi játékosoknak fújni nem könnyű feladat.
@zsolt007: Ez kb. olyan érv, mint ha azt írnád, hogy XY pedig pattanásos, ezért nem szerencsés mini meccsekre küldeni, mert a gyerekek megállnak a fejlődésben.
Azt gondolom várjuk meg amíg a Zsolt leteszi a jv. vizsgát, majd vállal mérkőzést. Ezt nézzük meg, és aztán mondjuk el neki kendőzetlen véleményünket, az Ő epés, kritikus stílusában. Ezekután pedig vizsgáljuk meg kitartását, a fejlődés érdekében tett erőfeszítéseit.
Sok sikert Zsolt, és légyszives írd meg, mikor és hol sípolsz, hogy általad vadul kritizált Árkovics sportárs is megnézhesse, mit hogyan kell csinálni.
Nem értem a támadások okait felém.Mindenki tudja hogy amíg a játék fejlödött magyarországon addig a játékvezetés megmaradt azon a szinten amin volt.Egy nagy pozitívum van Gebei személyében van olyan bírónk aki erősebb keményebb bajnokságban is megállta a helyét.Árkoviccs sporival az a problémám hogy a felgyorsult játékkal nem tud mit kezdeni nem várhatja el senki tőle hogy 20-30 éves profi játékosokkal felvegye a versenyt sebességben igy sokszor láttam azt tőle hogy kapkodva itél meg valamit ami tőle elég messze történt.Tudom a rendszer meg a feltételek amatőrök kevés pénz nagy elvárás de valamilyen irányba el kellene mozdulni ebben a szövetség is ludas.Gondolok arra hogy lehetne 1 szezonba nagymúltú már nem aktív külföldi bírokat hozzni akik elmondanák a véleményüket 1-1 meccs során ezzel is segitve az Ob1-es keret munkáját.
@zsolt007: Nem vagy te játékos véletlenül?
@zsolt007: Képzeld van több játékvezető,akik rendszeresen sípolnak külföldi tornákon,ahol mindig van nemzetközileg elismert ellenőr.Rendszeresen tesztelik őket,javítják a hibáikat és mondhatom,az eredményeik alapján,a jobbak közé tartoznak.Ezek a játékvezetők szintén próbálják átadni tudásukat,csak nem mindenki fogékony rá,ill. hiába az elméleti tudás,ha nincs elég jég gyakorolni.Emellett szokott jönni nemzetközi szaktekintély,aki elmondja a tipikus és alapvető hibákat,akivel lehet beszélgetni különböző szituációkról.Hiába is írom neked,hogy Bob Nadin,de nézz utána ki ő.Legutóbb vele beszélgettünk.
@Mala7: És mondta hogy Gebei-n kívül a többiek gyengék.
@zsolt007: Azt ne felejtsd el, hogy Gebei eddigi élete során profi jégkorongozóként készült minden szezonban. Annyi jégidő van a lábában, mint az összes többi játékvezetőnek együttvéve... lehet túlzok, de remélem érted a lényeget.
A többiek nem azért gyengék, mert alkalmatlanok, hanem nincs annyi lehetőségük jégen készülni, hogy profi módon fel tudják venni a versenyt a játékosokkal, persze van akinek van rá módja, de van akinek nincs sajnos.
Szerintem végezd el a tanfolyamot, állj be játékvezetőnek, legyen szerves része az életednek és egészen másképp fogod nézni a dolgokat.
@zsolt007: Láttam jópár EBEL meccset és meg fogsz lepődni, de Gebein kívül a másik két fiú is megállja a helyét nem gyengék, sőt rajtuk kívül még volnának néhányan, akik magasan verik azt a színvonalat, amit néhány fehérvári meccsen láthattunk a sógoroktól...
Más Sportágban működök.Nem felejtem el van még olyan a mezőnyben akinek nincs gond a korcsolyázótudásával ebben előrelépést tapasztalok én azt nem értem hogy aki már idősebb a tempót nem bírja mért erőlteti és mért nem JT elnökként próbál tenni a jelenlegi elitért
@zsolt007: hagyd már békén a Jt elnökét. Már írtam , hogy látszik hogy nem értesz semmihez. Csak pocskondiázod a játékvezetőket. Elvtelen dolog névtelenül szidni valakit. Azért azt vedd tudomásul, hogy sok mindent elért és sok mindent tett a jégkorongért a jelenlegi elnök. Emlékszem volt mikor a Döntök sorozatát vezette BP.ten és teljesen mindegy melyik csapat volt a döntőben. A korcsolyázó tudása ráadásul nem rossz és a rutinja sem kevés és az hogy kapkodna a jégen hát ez rá pont nem illik.
Vannak észrevételeim amiket megosztottam itt nem csak azt írtam hogy szar minden és az is lesz és pont.Emlékszem mikor döntők sorozatát vezette,ébredj fel 10 éves dolgok voltak az idő pedig telik,az akkori döntők szinvonala egy divizió kettes csoport alját ütötte meg azóta gyorsabb erőteljesebb keményebb jégkorongot játszanak hazánkba amit már ő idősebb fejjel képtelen lekövetni,a fiatalokba gondolok itt kincses,varjú képesek lehetnek rá olykor képesek jól teljesíteni de kicsit hullámzónak érzem őket.Nálunk is szükség lenne Ebel szintü képzésre ahol régi nagyságok tartanak képzéseket előadásokat.
Már megint okoskodsz, a rutin az rutint a fejed az ... persze okos, nem emlékszel te semmire no komment a véleményedre és tényleg tartsd meg a véleményedet magadnak
süti beállítások módosítása