HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Kóger Dániel a USHL-be megy

2009.08.27. 14:09 F. Kapus

A világ második legrangosabb juniorligájából kapott ajánlatot a magyar válogatott kiváló formában játszó 20 éves csatára. Hosszú gondolkodás után úgy döntött, nem marad az EBEL-ben, belevág élete legnagyobb kalandjába. Korábban még egy Magyarországról indult hokis sem jutott el a legjobb amerikai juniorok közé.

Az Indiana Ice ráadásul a United States Hockey League bajnoki címvédője, elismerten a legjobban menedzselt csapat. Hatéves fennállása alatt 13 játékost draftoltak onnét az NHL-be. Tárt karokkal várják Kóger Dánielt, akinek ez lesz az utolsó juniorszezonja a tengerentúli szabályok szerint is. A fiatal támadó jövő csütörtökön repül Indianapolisba.

"Nagyon nehéz volt meghozni a döntést. Hosszú ideje csábítottak Amerikába, de a Volánnál is nagyon jól éreztem magam, szívesen maradtam volna. Ráadásul Jarmo Tolvanen edzései nagyon tetszettek, magas színvonalú munka folyik Fehérváron, biztos vagyok benne, hogy sikeres szezon előtt áll a csapat. Megnehezítette még a döntésemet, hogy jó barátaimmal, Nagy Gergővel, Sofron Istvánnal játszhattam volna egy sorban, és remekül éreztük egymást a felkészülési mérkőzéseken.

De beszéltem Mihály Árpáddal és Szuper Leventével, ők ismerik a USHL-t, azt mondták, hülye vagyok, ha kihagyom ezt a lehetőséget. Tényleg óriási dolog ez. A szezon előtt Chicagóban lesz egy nagyszabású torna, ahol az összes egyetemi és NHL-csapat játékosmegfigyelője ott lesz. Aki kitűnik, már az idén még magasabb ligába kerülhet."

A szezon október eső napjaiban kezdődik. A USHL tényleg nem akármilyen liga, a kanadai CHL után innen kerül ki a legtöbb NHL-játékos. Hosszú  azok listája, akik innen jutottak be az NHL-be. Hogy mást ne említsünk a teljes amerikai juniorválogatott itt játszik.

45 komment

Címkék: kóger ushl indiana ice

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egyrészt nagyon szomorú vagyok, hogy nem a kedvenc csapatomat fogja erősíteni, ugyanakkor oltári lehetőséget kapott, amit valószínüleg én is kihasználnék a helyében! Sok sikert neki ezúton is! Büszkék vagyunk Rád!!!
Én is csak hasonlókat tudok mondani, mint Laci, úgyhogy röviden és tömören: Sok sikert Dani!
Szaisztok.

Az egyik szemem sír a másik nevet. Nagyon tetszett a játéka a felkészülés során, nagyon jó lett volna ha marad de ezt kihagyni tényleg őrültség lenne.

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de mintha az A csoportos szereplés megemelte volna a fiaink ázsióját külföldön, úgyis mondhatnám felkerültünk a térképre... És ez a fiataloknak sokat jelenthet.
Ugyanakkor félő, hogy a VB keretben nem lesz majd ott Dani, ugyanis a tavalyi szezon alapszakasza április 3-án zárult, utolsó meccsét pedig május 8-án játszotta az Indiana. Gondolom az idei esztendőben is play off esélyes a gárda :(
Sok sikert Dani!!!
Ez óriási lehetőség...az NHL előszobája!
Gratuláció hozzá!
Pedig hogy vártam hogy a Sofi-Nagy-Kóger sor az idén az őrületbe kergeti az egész EBEL-t...:((
Gratulálok! :) Szomorú vagyok, hogy itt hagyod a Volánt, de ez nagyon nagy lehetőség! Vigyázz magadra!
az egyik szemem sír, a másik üveg
Gratula, légy ügyes. Jövőre meg irány az NHL :)
@brunzwik: nekem is úgy tűnik egyre inkább figyelnek a magyar fiatalokra is külföldön, egyre több játékos megy külföldre, különböző elit csapatokhoz játszani. Elég biztató a jövőre nézve. Örülök, hogy ennyire kapósak lettek fiaink külföldön, bár úgy gondolom egyre komolyabb felkészülés és edzésmunka folyik itthon is. Talán már nincs akkor lemaradás technikai és erőnléti szempontból sem, pár évvel ezelőtt ez még elképzelhetetlennek tűnt, hogy magyar fiatal Svédországban, Oroszországban és USA-ban játszhasson. Azért kint még mindig jobbak a feltételek, de aki szorgalmas és tehetséges annak van esélye bekerülni, akár az NHL-be esetleg KHL-be vagy bármelyik Európai elit ligába. Úgy érzem egyre inkább megnyílnak a kapuk.

Sok sikert Kóger Daninak a Tengerentúlon!
"A szezon október eső napjaiban kezdődik." Kimaradt egy "l" betű.
fantasztikus lehetőség, ki kellett használni, még ha az áprilisi VB is bánja.
Vagy nagyon jo' lesz,vagy nagy csaloda's.
Egy,ke't holnapon belu"l meg fogja a Dani la'tni
milyen is az Amerikai hoki e'let.
Az ennivaloval meg a nagy ta'volsa'gal lesz a legnagyobb poble'ma.Az amerikai e'letforma ,szoka'sok meg szoka'sa lesz a leg nehezebb.
Sok sikert!!! Irány az NHL!!!
Off: megy a Red Bull Salute
20:30 RBS- Budejovice
www.redbullssalute.com/
ahogy látom a Red Bull rolbásai nem fagyoskodnak:D Fedett fülkés rolba:D
@jágör68: ha jól látom ez RBS - ZSC Lions
A Red Bull most nem a Budejovice, hanem a svájci SC Zürich Lions ellen játszik.
Annak viszont örülnék, ha minden MOL liga és OB1 meccsről legalább ilyen minőségű stream lenne.
Most a Red Bull a Züricher SC Lions ellen játszik.
@orion66: ez tényleg nagyon komoly stream
Hajrá Dani, sok sikert!
Kíváncsi vagyok, hogy mi magyarok, egyáltalán mikor jutunk el oda, hogy meccset stream-eljünk, nemhogy még ilyen minőségben...
@Lazlee: khm....azért még ők is messze vannak ettől.
De ők már legalább komolyan csinálják hazai szinten.
Úgyhogy kasszát elnézve, Dab komolyabbat nyom :) Le a kalappal előttük.
Azért látszik, - idényelejei forma mellett - hogy vagy nagyon élvezik a játékot vgay nagyon kell menni a csapatba kerüléshez.
@ekanai: csak azért nem kioktató stílusban írok arról, hogy miért szövegértési feladatok vannak mostmár magyarérettségin, mert szépen kerekítetted ki a mondanivalód :P ugyanis a mondat a streamelést is kétségbe vonta.
egyébként ezt erőltették ránk, de idéntől máshogy lesz remélhetőleg. (más streamelési technika)
Dani, volánszurkolóként szomorú vagyok, hogy elmész, másrészt nagyon szurkolok neked, hogy sikerüljön megvalósítani az álmodat! Sok sikert!
mintha a Gebei lenne az egyik biro.
@ekanai: akkor azért:D köszi
azert a balkánrol meghivni egy ilyen rangos tornara egy bírót.... hát nem tudom:D
Nem ájultam el a Lionstól, gyanítom, hogy ők azért ennél többre képesek....
@Horiko: Hát én se. Eu ranglista szerint 12. helyen állnak, azaz klasszisokkal jobbnak kéne lennie a Salzburgnál. De nem tudom milyen kerettel jöttek.
@jágör68: Köszi a linket!
A Salzburg némi szerencsével, de simán verte a tavalyi BL győztes Zürich Lionst (5-0).
A közvetítésben benne volt a városi tv munkája is. (feliratozás, visszajátszás, jó képminőség)
A délutáni meccsen: Mannheim-Espoo Blues 3-5.
Holnap:
17.30 Mannheim - Sparta Praga
20.30 Zürich - CSKA Moszkva (stream)
@ekanai: Meg lehet, hogy ennyit a papírformáról, és az EU listáról...
@Lazlee: igazad van, el is felejtettem, hogy a Dab tényleg stream-el!!! ;)
Sok sikert Dani!
Így , hogy egy kiváló csatár elment feltétlenül pótolni kell(ene) , esetleg Jankó?
Daninak sok sikert, reméljük, neki hasznos lesz (mindenképp), nekünk meg nem érződik meg annyira a hiánya...

OFF: Salzburg meccsre 13-án asszem ilyenben megyek: teszt.tutipolok.hu/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=321&zenid=852cea07aa728038f87d6b5e696629c3
Sok sikert Kógernek! És még több szerencsét, mert ahogy az eddigi történeteket nézem, ezzel állunk leginkább hadilábon...
Bárcsak egyre több fiatal magyar hokisnak lenne ilyen gondja, hogy EBEL vagy inkább USHL ... :)
@nsandor: meg merem kockáztatni, ha lila vezetés nem ilyen lenne, akkor két magyar csapat lehetne idéntől az EBELben. De ezt csak halkan.
@brunzwik:
Ja felkerültünk a hoki térképre, de nekem a játékos megfigyelők ne tévesszék össze a Budapest Stars-t a Bukarest Stars-al

Előre látom, hogy Kóger Dániel: I. kör/ valahanyadik választás-Ottawa Senators!:)

Hajrá Dani!
Sok sikert Dani... Csapasd csak!!!:) Sokan ez után még járnak a WCHA vagy a NCAA-ba mint az előszoba után a küszöb ,de ha már ott vagy akkor minden lehet... :) át lehet ugrani és hát az NHL-ért mindem .. nemde?!:))

sok sikert és kitartást
süti beállítások módosítása