HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Visszavágott a Volán az FTC vereségéért

2009.08.20. 22:47 F. Kapus

A második fordulóban ugyanúgy egy győzelem és egy vereség jutott a magyar csapatoknak a sosnowieci kupán, mint az elsőben. Habár ellenfelet cserélt a két csapat, az FTC 3-0-ra kikapott a Spisska Nova Vestől, a Sapa Fehérvár AV19 7-3-ra verte a lengyel házigazdákat. Így eldőlt, hogy a magyar bajnok a Ferencváros ellen a nyolccsapatos torna döntőjéért játszik szombaton. A másik ágon minden bizonnyal a szlovák MsHK Zilina kerül be a fináléba. Update: megkaptuk a jegyzőkönyvet, módosultak a gólszerzők, Benk András mesterhármast lőtt.

A Ferencváros ismét délelőtt 11-kor játszott, de a korai kezdés az iglóiaknak sem eshetett jól, hiszen ők előző délután fél öt körül fejezték be az Alba Volán elleni mérkőzésüket, ráadásul három napon belül harmadszor léptek jégre. Az első harmadban két, a másodikban egy gólt ütöttek a szlovák élvonal újoncai. Góljaikat két saját nevelésű fiatal, Leskovjansky 2 és Heizer szerezték. A találkozó legjobb magyarjának Budai Krisztiánt választották.

Az eredmények ismeretében tudni lehetett a fehérváriak meccse előtt, ha Jarmo Tolvanen csapata nyer, nagy lépést tesz a döntő felé. Csütörtökön a finn Tommi Satosaari védte a kaput, három játékos nem öltözött hokiszerelésbe, Sofron, Ondrejcik és Kiss D., míg Fodor ugyan mezben ült a kispadon, nem lépett jégre. Az első harmad jelentős lengyel előnyben telt, 17:13 volt a javukra a kapura lövési arány, mégis a Volán vezetett. A második és a záró játékrész a magyarok kedve szerint alakult, ekkor már a lövési mutató is a másik oldalra billent (17:15 és 16:11). Így a hazaiak 8-3 arányú FTC-verése után visszaállt a magyar hoki lengyelországi renoméja. Minden magyar sor lőtt gólt, de a Kóger Dániel, Nagy Gergő és Benk András alkotta trió kimagaslott, négyet ők szereztek. Úgy látszik, a világbajnokságot is megjárt két húszéves csatár nem csak Sofron Istvánnal együtt tud kiválóan teljesíteni. A három bekapott gól közül az első félpályás szólóból esett, a második a helyszínen tartózkodó fehérvári fanok szerint nem volt bent, hezitáltak is rendesen a bírók, mire megadták, a harmadik pedig érthetetlen büntetőből született. A mérkőzés legjobbjának járó svájci órát Kóger Dániel kapta. A jegyzőkönyv alapján akkor hivatalosan így néztek ki a magyar gólok: Benk (Kóger), Ladányi (Vaszjunyin, Peterdi), Benk (Kóger, Nagy), Kóger (Benk, Nagy), Mihály (Kovács, Fekete), Benk (Flinta), Hegyi (Hajós, Mihály).

Énekes Lajos edző értékelése szerint a 2. és a 3. harmaddal elégedett lehet a csapat. "Gyengén kezdtük a meccset, de egy hibátlan kapusteljesítmény és egy jó kontra eredményeképpen mégis vezettünk. Utána már sokkal jobban ment, egész szépen összeállt a játékunk, fölényben voltunk, és ezt végig tartani tudtuk. Voltak hibák ekkor is, de egyelőre ne legyünk telhetetlenek. A mérkőzés végeredményét befolyásolta a két kapus közötti különbség is." A szakembertől azt is megtudtuk, hogy Ondrejcik egyik lábujja eltört az iglóiak elleni mérkőzésen, amikor egy lövésbe belevetődött, de holnap már ő is játékra kész lesz. Miként valószínűleg a többi kimaradó is lehetőséghez jut az FTC ellen. A torna harmadik napján tehát a két magyar csapat egymással csap össze, pontban 14 órakor.

A zsolnaiak extraligás csapata remekül szerepel a másik csoportban. A nyitónapon 6-2-re verték a német DEL-ből érkező Krefeldet, majd a svéd másodosztály egyik élcsapatát, a Troja/Ljungbyt 3-0-val intézték el. A krefeldiek a lett Liepajas Metalurgson álltak bosszút első napi kudarcukért, 11-1-re verték őket. Mégis a lettek és a szlovákok játsszák a csoportdöntőt, hiszen a Metalurgs 5-2-re ütötte a Troját az első meccsen.

108 komment

Címkék: ftc alba volán sosnowiec

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@csatoimi: Tavaly meg S.C. 7 -o ra verte.
Igaz szezon elején és még nem vólt összeálva a csapat
Lehet volt már, de az Elite Prospects szerint Palkovics szerdán meghosszabbította a szerződését. A Volán-honlap egy cikkére hivatkoznak, ahol szó sincs erről, szóval valószínű kacsa.
Sőt, az oldal szerint már Flinta Botond is a Volán játékosa. Lemaradtam valamiről?
Ja, Flintának még csak "Try out" szerződése van.
Benk három gólja, édes istenem, ez nem semmi. Remélem idén ez a forma lesz jellemző rá, nem amit a korábbi években mutatott. :)
A srácoknak meg nagy gratuláció, a diadalt sosem kell megmagyarázni! Háromszoros hurrá a fiatal sorunk magyaros virtusának! :)))
@Raon: Remélem hogy ma megduplázza az eddigi góljainak számát :)
@székely hokis: Igen, emlekszem ra, de most gyengen muzsikalnak, pedig Szabo Isti ugy feldicserte oket :)
@forestjr: Mar megorvendtem, hogy Flintanak sikerult. :)
Remélem Flinta marad nálunk, így kívülről szerintem nem lenne rossz megoldás... A torna után jelölik ki a végleges keretet? Valaki aki tudja választ léci!
@csatoimi: Szerintem te nem az Eliteprospects oldaláról fogod megtudni, hogy Flinta aláírt-e.

Amúgy az nem baj, ha azt hiszik külföldön, hogy Palkó aláírt.
Mint több helyen megjelent, Palkó és Vas Marci azért nincsenek kint, mert babát vár mindkettő felesége.
A napokban várható mindkét baba, ennyire egyszerű, miért nincsenek kint.
Palkó és Gábor bá között már csak meg kell találni az arany középutat forintokban kifejezve :)
@csatoimi:Őszintén szólva én is meglepődtem és arra számitottam hogy döntős lessz de az is lehet hogy a tavalyi csapatuk nem a jelenlegi vagy ki tudja.
Tiszteletem mindenkinek.
@BOFFOCSKE: persze igen én is igy gondoltam csak miután elküldtem akkor vettem észre hogy félreérthető a dolog. Igy van a S.C. kikapott 7-o ra.
Tiszteletem és Bocs mindenkinek.
@Raon: Lehet, hogy csak a KisKóger hiányzott mellőle. Hajrá Volán! Hajrá Fradi!
Más: Így elnézve szerintem nem kell megijednünk, hogy mi lesz, ha Palkóék generációja abbahagyja a hokit. Ráadásul a nem kevésbé reményteljes ifijeink közül nem kevesen hokinagyhatalmak bajnokságaiban tökéletesíthetik hokitudásukat.
Palkó úgysem fog eligazolni. Aláír vagy abbahagyja. Nem hiszem, hogy tudna a játék nélkül élni, ezért biztos aláír. Nem vagyok benne biztos, hogy a Forintokról szól a történet.
Minnyá kezdődik!!!! A BBP :)) ahogy F.Kapus emlegeti ma is jelentkezik!
Jobb, ha jon a Sportclubhoz Palkovics:)...csak nincs annyi penzunk:(
@csatoimi: Azért csak hallottál volna róla, ha sikerül neki :) . Én személy szerint szorítok neki, szívesebben látnám a Volánban, mint egy ismeretlen kanadai vagy akármilyen légióst.
Ma lesz valami onlány elérhetőség?
@Floki: a két magyar csapat meccséről csak a blogunkon.

Itt is van az első hír: a Volánban ma Sofron, Ladányi és Peterdi nem játszik. Kóger beöltözött ugyan, de nem fog játszani, hacsak nem muszáj. Hetényi véd. Az első 5 percben Volán-fölény van a jégen.
Köszi! Lesem a blogot árgus szemmel!
Bundaszag van :D:D:D:D:D
lassan vége a harmadnak és semmi :D:D:D:D
Kíméletes a Volán...:)
heh, megy a bwinen is, az első harmad után 0-0
haj rááááá:D
valaki tud vmi linket adni?
Hajráá Voláán! :) Nagyon-nagyon várom már a jövőhét pénteket! :)
@Devo209: magától frissül ez a bűnbarlang oldal?
Blue Brothers Press jelenti: a Fradi felszívta magát a mai meccsre, majdnem ütöttek is egy gólt, a helyzethez a Volán védelem lelkesen asszisztált. Kis kiegészítés a kerethez, hogy a Volánban Jobb Dávid sem játszik.
@1nf3rn0: nannná, hogy magától! :) Sőt! tőlünk, vagy a Fraditól frissül csak igazán!

(OFF: Leesett, hogy ki volt az a hülyegyerek, aki rádköszönt a meccs után Újpesten? :D)
hát többen köszöntek és borzasztó az arcmemóriám :) Javíts ki, ha rosszul emlékszem, Svájcban is asszem kb egy helyen szurkoltunk. Most meccs előtt is átmentem a vendégbe, Veled nem fogtunk kezet akkor? Egy 3-4 fős társaság vagytok és drapitok is van.
@Leo945: az előzőnél elfelejtettem a válaszra nyomni, Neked ment :)
Elején még nem voltam ott, svájcban annál inkább... velem csak a végén volt szerencséd összefutni... meg ugye Ferihegyen...
@Leo945: Veled dumáltunk vagy 10 percet a vége felé Ferihegyen?
Kettős előnyből nem tud a Volán gólt ütni??? Ne idegesítsetek!!:)
Egy dupla pp-t nem lőtt be a Volán, valszeg Budai nagyon a helyén volt. Tök jó, hogy mutatják, hogy kb hányadik percben van a játék.
De jó, sikít, amikor gól van :D
Akkor sem fogok fogadni...
@1nf3rn0: meg a kollegámmal... alakul ez... :)
Nem meggyőző ez az egy gól...gondolom fáradtak.
csak meg kellett szólalnom...
ahhhham... csak ülök és várom az eredményre, közben néha megszólalok, és irgylemMLac barátunkat hogy ott van, én meg itt... cserébe este kicsiny falumban kimegyek P.mobil koncertre... az is valami :):):)
@Leo945: ő nem véletlenül egy meglehetősen dekoratív kolléganő volt? :)
@1nf3rn0: Sztem a kollegával beszéltél, aztán mi odaszaladtunk pár szóra a dekoratív kollegina meg nem kollegina, hanem menyasszony :D:D:D de egy társaságról beszélünk, az már tuti :)
@Leo945: Helyes! Valamikor megyek én is lőtérre hozzátok. :) Csak még össze kell egyeztetni. Rég voltam már.
Na de off vége. Hajrá Volán. :))))
Blue Brothers Press értékel:

A hatodik percben az időközben a kezdeményezést teljesen átvevő Volán kihagyott egy kettős előnyt, nem sokkal később Juha Alen Mihály árpád gólpasszából, a 14.percben pedig Mihály Árpád Kovács és Tokaji gólpasszából szerez gólt. A kettő között volt bunyó is, Nagy Gergő véglegest kapott a következményeként. A 38. percben még egy ajtó-ablak helyzetet hagy ki a Volán. Ebben a harmadban a Fradi már jóvel kevesebbet tudott támadni.
Nagy Gergő végleges? Az azért nem egyszerű... :$
@Leo945: Kár érte. Biztos elszakadt a cérna.:)
@kerusz: Újabb adalék: Nagy Gergő bunyóját szóváltás előzte meg. Egy bunyóhoz két fél kell, Nagy G. partnerének a kilétét is igyekszünk megtudni.
@Floki: @kerusz: nála könnyen elszakad, mint tudjuk... :D:D:D
Véglegesnél következő meccsen nem játszhat?
3... alakul ez :D:D:D
Jól hallom megvan a kis Vas ?:)
@kerusz: Bálint Györggyel történt a nézeteltérés.
Nem hallottam, de ha igaz akkor gratulálok nekik!!!
Nem halottam, de ha igaz akkor gratulálok!!!
vallaki már szerda reggel azt írta, hogy megvan :) gyerekek... lementem a szomszédos kocsmába seritalért azalatt nyomtunk még egyet? Frankó :D
8. perc: Mihály Árpád (Kovács)
10. perc: a Fradi szép ellentámast vezet, és 2-1-es helyzetet alakít ki, de Hetényibe lövik a korongot
16. perc: Ismét Benk helyezkedett jól, gólját a videobíró ítélete után adták meg.
@Gabberboy: a végén még a Vas és a cél városa leszünk :p :D
amúgy hivatalosan bent van a papír a volánnál, és egyenlőre még 2 ügynök is keres csapatot Jankónak.
@forestjr: Vendegem vagy egy sorre :) En is nagyon szurkolok Flintanak, remelem az edzo is meglesz vele elegedve. Aminek meg kulon orulok, hogy Pirenek minden meccsen pontja van, remelem ez a sorozat az Ebel-ben sem szakad meg.
Holnap hánykor lesz a döntő?
@ekanai: Gondolom a Vas Marci babájára utalt, nem a Jankóra.
Gyerekek, egy vallomással jövök... Azon túl, hogy szép volt fiúk, én ennyire csalódott még nem voltam egy négy gólos győzelem, meg egy shutout után... :S
@csatoimi: sőőőt, ha jól figyeltem, ma pontjai vannak! :) Amúgy lassan többet költesz sőrre, mint jégkorongra... nem ? :)
a 17. percben kimaradt egy 3-1-es Volán-helyzet, a 18. percben Hegyi bunyózott egyet Molnár Ádámmal, Hegyi 5 percet, Molnár 2+2-t kapott.
@Floki: A Fradi a helyosztók napján 11:00-kor, a Volán 20:00-kor játszik.
Én is többet vártam. Reméljük tartalékon játszottak csak a srácok. Én vágtam, hogy nem Jankóra hanem a babára gondoltak.
Nah, akkor pénteken besegítek és a vendégem vagy egy korsóra! :)
@Leo945: Igy most mar biztos, hogy jovok :)
@csatoimi: Köszönöm szépen, de most mi jövünk ;) . Beszélek Fügével is, és ha jössz Magyarországra, akkor mindenképpen össze kellene ülni egy-két szóra.
helyes :) a hallgatók, amikor megtudták, hogy lehet hogy jössz, olyan kérdésekkel készültek, hogy ihajj! Ennek meg igazán örülök hogy ilyen patrónusa akadt csapatunknak! Minden eddigi meccsen minimum egy pont... :) És remélem Flintát is megtartjuk! :)
@Leo945: Ha Flintanak sikerulne, en lennek a legboldogabb fehervari es csikszeredai is egyben.
@csatoimi: Akkor mindenképp kívánom, hogy Te legyél a legboldogabb!!! :)
@Leo945: Koszonom. Penteken meg hivlak.
@csatoimi: Tényleg, Pire honosítása most hogy áll? Van még róla szó egyáltalán?
@vaze: Bár nem engem kérdeztél, de úgy tudom, hogy 4 évet kellene játszania megszakítás nélkül magyarországi csapatban.
@vaze: Kemenyen dolgozunk rajta es en ugy tudom, hogy csak ket evet kell jatszon, mivel soha nem jatszott mas valogatottban.
@forestjr: Jovo penteken megyek ki, nem lesz szombaton vagy vasarnap az UTE-nak meccse? Megneznem egyet Nagy Istit is, na meg veletek is talalkoznek egyet.
Kár, hogy néhány szurkoló megint kiviselkedte magát Sosnowiecben.

Incidents- in general it was many Hungarian fans, from both sides but... some FTC fans were disgusting. To clarify-it was about 15 FTC fans and only 4 or 5 of them behaved pitiful. Completely drunk even during Zilina-Metalurgs game they've got problems with staying on their feets and there were some remarks to people from Poland. Then during AV 19-FTC game they were yelling to AV players. One of them during video review (I forgot - goal for Alba allowed and rightly so) started long tirade to AV players. I don't know what he was screaming but players answered and waved him and they looked angry. Then he and other guy - looking for maybe 15 years drunk as well wanted to fight against Alba players in penalty box but situation was calmed down by officials.And last but not least-these 5 people during game started nazi salute. I have heard it's not rare for FTC fans.No comments.
@Roham Billy: Bocs a tudatlanságomért,de lefordítanád?
@surdilovics: Nagy vonalakban: "4-5 Fradi szurkoló már a Zilina-Metalurg meccs alatt is padlórészeg volt. Aztán a Volán-Fradi meccsen kiabáltak a Volán játékosoknak, amit az író nem értett, de a Volán játékosok dühösnek tűntek. Egy kb. 15 éves forma részeg drukker próbálkozott a Volán büntetőpadjánál egy játékossal, de a biztonságiak kezelték a helyzetet. Valamint ez az 5 fő náci karlengetéseket alkalmazott. Az író még megemlíti, hogy ahogyan ő hallotta ez nem ritka a Fradi drukkerek között."
Én annyit hozzátennék, hogy az írás hangvételéből ítélve ez nem egy hivatalos cikk, hanem valamiféle fórum hozzászólás lehetett, úgyhogy nem kell készpénznek venni. Viszont biztosan van valóság alapja. Nem mellékesen simán el tudom képzelni, hogy így történt.
Valaki korábban írta valamelyik bejegyzéshez, hogy a Fradi márkanév Európában. Valóban az! :(
@csatoimi: Hajrá!

@Roham Billy: sajnos úgy tűnik a Fradi szurkolótábora (ill. annak látványosabb része) egyelőre képtelen nem folyamatosan odaszarni a magyar jégkorong nappalijának kellős közepére. Én pl. nagyobb mulatságot el sem tudok képzelni, mint hogy egy másik magyar klub szurkereivel nézzek meg egy egymás elleni meccset idegenben.
@csatoimi: Sajnos csak szeptember 11-én kezdődik a szezon, Fügéék meg mennek jövő héten a csapattal az iglói tornára. Valószínű szombaton jönnek haza , szóval a vasárnap lenne megfelelő az összeröffenésre. Remélem jó Neked is, majd péntek-szombat körül rádcsörgök, ha nem gond.
@bereszsolt: nem kívántuk a videóban különösebben helyet hagyni az oda nem illő elemeknek. Gondolom senki sem arra kíváncsi odahaza, hogy hogyan viselkedik pár bunkó, hanem a csapatok játékára. Ha valakit a fradi szurkolók unszimpatikus viselkedése érdekel (tisztelet a kivételnek, mert olyan zöld is van itt kint, aki kultúr ember) az megtekintheti őket a pesterzsébeti jégcsarnokban. Bár elnézve az FTC nézőszámát, erre nem sokan vevők. Hogy kinek mi a nagy balhé, azt hiszem szubjektív, de egy biztos: jégkorong meccsen nincs helye náci tisztelgésnek (szerintem).
már elnézést, de a szívtől az égig karlendítés nem náci.
picit utána kéne nézni, mielőtt élből lenácizol saccra mondjuk másfél millió Fradistát.
te most őket akarod égetni vagy magadat?
Inkább annak örüljünk, hogy a mai magyar hoki társadalom magja nem ezt a stílust képviseli, mint ők. Erre viszont legyünk nagyon büszkék.
@Pályagondnok: Nem hiszem, hogy Szanee bármit is ferdített volna. Érdekességként elég beleolvasni az alábbi oldalba: fradidrukker.hu/forum/viewtopic.php?t=176 Az általad említett 1,5m fradista véleményét remélhetőleg nem tükrözi a fórumukon uralkodó stílus és hangulat. Azonban a fenti komment is kitér arra, hogy tisztelet a kivételnek! Én továbbra is azok oldalán állok, aki saját csapatával van elfoglalva nem pedig az ellenfél illetve azok szurkolóinak becsérelésével.
süti beállítások módosítása