HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

UTE–Alba Volán 2-9

2009.08.14. 22:58 F. Kapus

Hat meghatározó játékosa, Fekete Dániel, Kovács Csaba, Ladányi Balázs, Mihály Árpád, Peterdi Imre és Tokaji Viktor nélkül lépett jégre a magyar bajnok az ezüstérmes otthonában. Érdekes ugyanakkor, hogy két szerződés nélküli, Palkovics Krisztián és Kóger Dániel is ott volt a Megyeri út jegén. A 300-400 néző jó ritmusú, a barátságosokon megszokottnál keményebb, de a formát tekintve közepes mérkőzést látott, sok góllal.

Az Újpest keveset tudott a támadóharmadban tartózkodni, nem véletlen, hogy a vendégek az összes harmadot megnyerték. Az Ackeström, Jobb, Sofron, Nagy, Kóger sor kiemelkedett a mezőnyből, öt gólt lőttek, a többiekhez képest nagy tempóban játszottak, Sofron és Kóger 2+2-ig jutott. A kapusposzton mindkét csapat cserélt a félidőben. Ezen a mérkőzésen a vendégek csapatkapitányi feladatait Horváth András látta el.

Mindeközben a fehérváriak juniorcsapata erősen tartalékosan játszott a dunaújvárosi négyes tornán. Így nem meglepő, hogy sima 6-1-es vereséget mért rájuk a Bp. Stars. A Stars a vasárnapi döntőben a szombati Dunaferr–UTE meccs győztesével találkozik.

Beindult a felkészüléshullám az EBEL-ben is. Eddig négy találkozót játszottak. Pénteken bemutatkozott a Medvescak Zagreb. Háromszáz néző előtt a Grazot fogadták, meglepetésre 5-3-ra meg is verték osztrák riválisukat. Szintén pénteken játszott a Vienna Capitals a cseh másodosztályú SK Trebic otthonában, és a bécsiek a veterán Lebeau vezérletével, mesterhármasának köszönhetően 5-3-ra nyertek. A Linz szerdán mutatkozott be, a DEL-ben játszó Ingolstadtot verte 5-3-ra.

68 komment

Címkék: ute alba volán ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Azt hiszem elnézve az ebeles ellenfeleket, igencsak fel kell kötni a gatyeszt a fiúknak!
A Medvescak sem lesz piskóta.
A horvatoknal tobb nezore szamitottam. Elso Ebel csapatukra eleg kevessen voltak kivancsiak
Alba Volán 19 játékosai a végleges szerződésért is küzdöttek, nagy iramot diktáltak, természetesen sok apró hibával. Nagyon tetszett Palkovics Krisztián hajtós, nagy akarással küzdő játéka. Kóger Dani is lendűletesen és eredményesen játszott.A külföldi hátvédek játéka tetszett. Az Újpest derekasan küzdött, voltak jó villanásaik, de az ellenfél játékosállománya lényegesen magasabb színvonalat képviselnek.
A csapatok jó felkészülési mérkőzést játszottak.
A játékvezetés is ennek megfelelően jó volt.
Hát igen, lehet náluk is az lesz a gond, mint pont Grazban: nincs néző.
Úgy meg elég rossz játszani hazai meccset, hogy nincs néző.
ALBA VOLÁN 19 a helyes névhasználat
Ja igen, Kapus, légyszíves: kijavítanád a címben Alba Volán 19-re a csapatnevet?
@ekanai: úgy volt eredetileg, de Gromovunk a Szigetről kijavította, mivel ő a magasabb, az idősebb és a rövidebb hajúbb, szemernyi esélyem sincs kétségbe vonni döntésének jogosságát...
@csatoimi: Azt hiszem hogy ez a meccs nem volt nyilvanos merkozes (it wasn't open to the public)
Megragadnám az alkalmat, hogy a idei hazai jégkorongnyitányhoz kapcsolódóan megosszam veletek eddigi legújabb videómat, mely hiányos volta miatt nem postképes.
2002, Budapest, PLSA, DivI VB, Magyarország, Hollandia, 3. harmad
vimeo.com/5366122?pg=transcoded_embed&sec=5366122
@csatoimi: A Medvescak nem a Dom Sportovában játszott, hanem a Velesajam nevű csarnokban, ez nagyjából iolyan, mint nálunk az IceCenter edzőpályája, egy galériáról láthatja a közönség a meccset. Ha 300 nézőt írnak oda, akkor az nagyjából telt ház lehetett.
képek a meccsről ebből a tudósításból érhetők el: realujpest.blog.hu/2009/08/15/vereseg_a_nyitanyon
@kerusz: Köszönjük a linket és a képeket! Bár így a képeket elnézve még jobban sajnálom, hogy nem tudtam kimenni.
@kerusz: Köszönjük a linket és a képeket! Bár így a képeket elnézve még jobban sajnálom, hogy nem tudtam kimenni.
@kerusz: Köszönjük a linket és a képeket! Bár így a képeket elnézve még jobban sajnálom, hogy nem tudtam kimenni.
@kerusz: Köszönjük a linket és a képeket! Bár így a képeket elnézve még jobban sajnálom, hogy nem tudtam kimenni.
@kerusz: Köszönjük a linket és a képeket! Bár így a képeket elnézve még jobban sajnálom, hogy nem tudtam kimenni.
Jó volt újra hokit látni. A jég borzasztó volt. Tessék rendbe hozni!
Gromovnak büntiből százszor leírni: Alba Volán 19.
néha tényleg zavaró a szám a csapatok nevében, ránézésre nem jösz rá mi az eredmény

Brassói Fenestela 68 - Alba Volán 19 kb egy gól percenként.
@F. Kapus: Ne haragudj, de ez érthetetlen és megmagyarázhatatlan.
Követelem hogy UTE helyett írjátok ki rendesen hogy Újpesti Torna Egylet, különben mérges leszek! Amúgy nem értem miért kéne kiírni már egy cikk címében is a teljes nevet, főleg akkor, ha az a szöveg kontextusában zavaró és félreérthető szöveget eredményez. Az NHL hivatalos honlapján is legtöbbször csak olyanokat írnak hogy Kings, Devs vagy Habs', mégis mindenki tudja mire gondolnak. A cikkben meg amúgyis van utalás a hivatalos jegyzőkönyvre, az minden pontos részletet tartalmaz.
Talán ezért,UTE-ALBA VOLÁN 192-9.
@Video Tóni: Gondolom érzed a különbséget a TE rövidítés jelentése és a 19-es szám jelentése között...
A különbség érezhető viszont nem kell túlragozni a helyzetet ettől nem lesz jobb senkinek
@KCs: KCs, segíts lszi, ki volt az, aki Palkóval meg Vas Marcival nyomta egy sorban Guerriero mezében? nagyon jól mozgott szerintem.
Szerintem is illene oda írni azt a 19-et!

KCS: Megjegyzem a Volán hivatalos oldalának fejlécében sincsen még bele írva!:S :(
Meccsről meg annyit, hogy nagy öröm a fitalok sorának ilyen jó játéka!:D
De mindenhova máshova ki van írva. Csak legyen miért beszólni !? :)
UTE-AV19 2-9
vagy
Újpesti TE - Alba Volán 19 2-9
aki ezek után sem tudja az eredményt, az menjen ki legközelebb.
Még egy megjegyzés. Újpesten a hangosbeszélőből egy szót sem lehet érteni. Máshol miért tudják megoldani?
Én azt nem értem, hogy az új címerbe miért nem a 19-et rakták központi elemnek az ördög helyett. Plusz hogyan lehet még mindig szabad az albavolan19.hu domain.
@medvid: 34-es számmal elvileg Kiss Dávid játszott.

@F. Kapus: tudod jól, hogy nem szoktam vitatkozni veletek, de most úgy érzem, meg kell tennem. Az Alba Volán hivatalos neve mögött ott van a 19-es. Ha már leírod a hivatalos nevet, akkor a 19-et is le kéne. Az UTE mint rövidítés, ugyanúgy egyenértékű, mint az Újpesti Torna Egylet, hiszen egy és ugyanazt jelenti, még hivatalosan is(lásd még: MTK, ETO, vagy akár FTC...)
mert cikkben nem kell mindenhol a teljes nevet kiírni, hiszen színesebb is a cikk, ha alternatívákat használunk(hazai/vendég, vendéglátó/vendégek, Újpest/Fehérvár......) de ha már hivatalból nem is, azért csak eredményként címben, talán illendőségből illene kiírni:

UTE - Alba Volán 19 2-9

@Video Tóni: Mivel mindenki tudja, hogy a 19 micsoda, szerintem senkinek sem lesz/lenne zavaró az a szám ott. Mint ahogy a Brassónál se vonja senki kétségbe, hogy mi az a 68-as szám.
Az, hogy az NHL-ben sokszor a becenevet használják cikkekben, nem meglepő. Azonban ne keverjük a kettőt, mert két nagyon más világról van szó. Engem se zavar, ha csak Volánkánt van említve a csapat, hiszen mondhatni ez olyan, mint a Kings, Wings..... stb stb, és itt is egyértelmű, hogy melyik csapat áll mögötte.

Ez nem vitatkozás, félre ne értsétek. Csupán egy kicsit rosszul esik, hogy hiányzik onnan a 19-es. Ha már a pályán nem lehet velünk többet. :(
@OliBLOOD: Jó kérdés, én ezt már egyszer firtattam KCs-nak, hogy továbbítsa a megfelelő helyre.
Amit én kreáltam logo tervezetet, abban azért van központi helyen a 19-es.

Úgy lehet szabad, hogy talán senki se gondolt arra komolyan, hogy megvegye :) De viccet félretéve, úgy tudom, hogy hétfőn változik a csapat neve, mondhatni bővül, így megint új domain kéne. Nincs azzal semmi gond, ha marad a mostani domain, csak legyen javítva.
@ekanai: Ezt a domainkérdést át kell gondolni.
@KCs: Átgondolva lehet hogy félreérthető voltam: maradjon a mostani domain név, vagy maradhat, csak a tartalma legyen aktuális: pl a fejlécbe már ideje lenne bekerülnie egy 19-esnek.
@ekanai: Nem véletlenül nem nyúltunk eddig a fejléchez, és nem véletlenül fogunk hamarosan hozzányúlni. :)
@KCs: Ez akkor egy jó hir előzetes bejelentése?
@b23: Nem, hanem csak arra utaltam, hogy a fejlécet majd egyben frissítjük - új logóval, új fotókkal, felfrissített dizájnnal, mindennel.
@KCs: a galériánál a kép viszont maradhatna allandoan
@bojl: Erre gondoltam énis
Én is jövök reklamálni: orosz neveket magyar kiejtéssel leírni! Datsyuk, Ovechkin mondjon le! Legyen Dacjuk és Ovecskin!
@kovacsistvan: Addig örülj amíg max ezek zavarhatnak ;)

Egyébként meg kérjél, ne utasíts. Vendég vagy az oldalon.
@scip_: Szerintem nem utasítottam, kicsit durva humor volt, nem tagadom. Az utolsó mondatot mivel érdemeltem ki? Az viszont számomra nem vicces.
@scip_: Oké, semmi baj, csak ezek szerint nem olvasod a KHL-es bejegyzéseket :)
Ahogy megnéztem az eddigi kommentjeidet, csak a magyar válogatotthoz kommenteltél többségében. Legalább hű vagy Magyarországhoz. ;)
Hát azok valóban kimaradtak. Így már értem miért vagy allergiás az orosz nevekre.

Az a minimum, hogy ranezek a következőre :)
@bojl: Teljesen egyetértek Veled.

@kovacsistvan: Bizony, bizony. Nagyon örülök, hogy szóba hoztad.
@scip_: Vendég vagy az oldalon

muhahaha
szerintem a jegkorong.blog.hu bár rendkívül közkedvelt, de nem hivatalos eredményközlő hely. (remélem egyik szerző sem érti félre, nekem ez a kedvenc jégkorongos helyem)

ezért én nem érzem gondnak, ha lemarad a 19 a végéről. Mondom ezt fehérvári szívűként, úgy, hogy ez a tavasz nekem is fájdalmas volt. Nem érzem tiszteletlenségnek sem. Tudom, hogy Ő sem ragaszkodna mindig minden pillanatban a használatához, sőt...

Én sem fogom mindig így kimondani a csapat nevét, sőt... Nekem marad Volán, Alba Volán.

Nem látom értelmét az erről való vitának sem. Mielőtt bárki félreértené: én is csak a saját véleményem hoztam itt nyilvánosságra, felőlem a vita is mehet tovább...

A meccsről: nagyon tetszett a fiatalok játéka. Élmény volt nézni, ahogy hajtanak, ahogy örülni tudnak. A szurkolás is jó volt, volt hangulat, persze nem olyan, mint mondjuk döntők esetében, de egész jó volt. Sportszerű volt mindkét tábor, remélem senki nem tapasztalt mást.

Kiváncsian várom Ladányiék bemutatkozását is, illetve, hogy hogyan fognak a sorok összeállni. Jó kis szezon lehet ez.

Új Volán logó: van a "jelöltek" között, ami egész jó lenne, csak az ördögfej szerintem elég gyenge lett, valahogy nem illik a képbe. Ezért választani sem tudok közöttük. Persze nem kell, hogy mindenkinek tetsszen, nem is kívánom más munkáját szapulni, de egy picit többet vártam.
Nem akartam ünneprontó lenni ezért megvártam amíg
a győzelmi mámor alábbhagy, de egy árnyoldalra mindenképpen oda kell figyelni.
A bajnok csapat emberelőnyös játéka enyhén szólva is akadozott.Dicséretes volt azonban az UTE emberhátrányos játékában a korongos támadók testközeli zavarása amivel láthatóan nem tudott mit kezdeni a fehérvári csapat. Az A csoportos VB-n sem állt fel emberhátrányban a védő négyes és az EBEL-ben sem lehet arra számítani, hogy kötelességtudóan behúzódik az ellen a klasszikus
védekező felállásba!!!
@kovacsistvan: a magyar helyesírás szerint úgy is kellene, sajnos mindenből az angolt vesszük át..

Ovechkin teljesen rossz magyar szövegben, Ovecskin a helyes! (és ez nem kötözködés, ha nem szabály!)
@Qfajka: Volt már erről vita kb. fél éve itt a blogon. Akkor az újpesti Kiricsenko neve szúrta ki a szemem Kyrychenkóként. Ami azért fura, mert még angolosan is Kirichenko. Teszem hozzá az Újpest honlapján is két ipszilonnal van a név...
@hokikori: nem vagy ünneprontó, de az a helyzet, hogy ez bár kétségkívül fájdalmas hiányosságunk, igazából nincs benne semmi meglepő. Én a 99-es Újvárosi diadal óta járok rendszeresen meccsre, de nem emlékszem olyan évre, amikor az emberelőnyös játékunk említésre méltó lett volna (illetve volt egy olyan szezonunk, amikor Kis Tibi volt az edző, és bár végig tagadta, hogy ellopta volna az újvárosi csiki-csuki ötletét, egyértelműen azt játszva ütöttünk viszonylag menetrendszerűen előnyös gólokat).
Ez valamiféle Volános specialitás lehet, hogy ha előnybe kerülünk, a tűzbe jött bizonyosság helyett ugyanaz a "na talán most" reménykedés éltet minket hosszú évek óta...

Egyébként ebben az a morbid, hogy akármilyen légiós jött ide akármilyen edzővel, az eredmény mindig ilyen siralmas volt. Innentől szerintem csak két lehetőség van: vagy az öreg szól bele minden edző munkájába, és adja ki a tuti tippet, hogy mit kellene előnyben játszanunk, vagy kisebb guiness rekordot állítottunk fel azzal, hogy statisztikailag, meg a nagy számok törvénye alapján már rég össze kellett volna jönnie... :))
@kovacsistvan: már lassan megszokom, hogy az orosz neveket nem írják a magyar szabálynak megfelelően..
A focistákét sem tudják leírni, lásd Arshavin meg hasonlók..
Azt értem, hogy ha angol nyelvterületen játszik az adott sportoló, akkor ott úgy írják,ahogy ott kell, de mi meg itt vagyunk és itt meg nem úgy kell...

na de mindegy, legyen ez a legnagyobb bajunk..
A ló másik felére esés példája pl. a magyar wiki, ahol nem Dinamo-t írnak, hanem Gyinamo-t... ez meg már a vicces kategória... :)
@Qfajka: Igen, a Gyinamó és a Lokomotyív már nekem is erős :)
Én is sokat tanultam a három év alatt, amióta az orosz jégkoronggal komolyabban foglalkozom.
Ma további 5 mérkőzést játszottak EBEL felkészülési meccs keretében:

16.08.2009 Adler Mannheim - KAC 18:00 Mannheim 5:1 (2:0,1:1,2:0)
16.08.2009 EHL - Nationalteam Italien 17:00 Bruneck 3:0 (1:0,2:0,0:0)
16.08.2009 Kometa Brno - VIC 17:00 Breclav 5:2 (4:0,1:2,0:0)
16.08.2009 MZA - OLJ 19:00 Ljubljana 2:2 (0:0,2:1,0:1)
16.08.2009 HKA - VSV 19:00 Jesenice 4:4 (2:0,2:2,0:2)
Kis magyarázat:
KAC EC-KAC (Klagenfurt)
EHL EHC Liwest Blagk Wings Linz
VIC Vienna Capitals
MZA Medvescsak Zagrab
OLJ Olimpija Ljubljana
HKA HK Acroni Jesenice
VSV EC VSV (Villach)
persze csak hogy evidens legyen :)
Mostantól akkor tessék mindig kiírni: SAPA Fehérvár AV 19 :)
@OliBLOOD: Na, ja.
De mit takar a SAPA?
Nem akarok kötekedő lenni, de Fehérvárból több is van. A Székesfehérvár szebb lenne.
De ebbe nekünk nincs beleszólásunk....
@EisHockey: Talán az utolsó félmondatoddal le is lehet zárni a témát :)
@freddyD: ebből már fényderült a mozaikszóra.:)
@EisHockey:
Valahol nekik is kellett már rövidíteni. El nem tudok képzelni, hogy ezt a sportműsorok ki fogják mondani egynél többször

De komolyan: Sapa Fehérvár AV19
Ez olyan, mint valami festékkombináció elnevezése. Valami kékes
@EisHockey: "A SAPA számára megtiszteltetés, hogy három évre Sapa Fehérvár AV 19 nevet viseli a jégkorongcspat. Nyilván néhányuk fejében megfordul a kérdés, hogy egy alumíniumcégnek milyen összeköttetése lehet a jégkoronggal. A válasz, hogy skandináv cég vagyunk, és a skandinávok nagyon szeretik a jégkorongot, de a fő ok az az, hogy a hokit az üzleti modellünk szimbólumának tartjuk. Gyors és dinamukus sport, és a mi iparágunkban is ilyen tulajdonságokkal kell rendelkezni, hogy sikeresek lehessünk.
@freddyD: pont kékes? bááár... Kékesfehérvár is lehetne akkor már, nem? elvégre az országban a kékes a legmagasabb... mint a hoki szintje fehérváron :):):)
süti beállítások módosítása