HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Kérdéses az UTE–Alba Volán meccs sorsa

2009.08.13. 14:56 Hblog

Problémák vannak a Megyeri úti csarnok jégkészítő berendezésével, ezért csütörtök délután még nem lehet tudni, megrendezik-e az olvasóink által nagy lelkesedéssel várt felkészülési mérkőzést. Részletek alant, sok-sok Mol Liga-környéki hírrel egyetemben.

Az elmúlt napokban elterjedt a hír, hogy az Újpesti TE csarnokában gondok vannak a jéggel. Olyan információk is voltak, hogy a bajnoki döntő visszavágójának is beillő összecsapást Káposztásmegyeren vagy Dunaújvárosban játszhatják le a csapatok. Ancsin János az UTE részéről arról tájékoztatta blogunkat, hogy vagy Újpesten lesz a meccs, vagy sehol. A berendezést valamennyire sikerült rendbe szedni, csütörtökön jégre mehettek a lila-fehérek. Ám ahhoz, hogy legyen meccs, az is kell, hogy kedvezzen az időjárás, ne legyen nagyon meleg pénteken. A két csapat vezetése holnap kora délután egyeztet a körülményekről és a lehetőségekről. A jégkészítő berendezés komoly karbantartást igényel, ezt mielőbb elvégzik. Tavaly is volt gond az UTE-csarnok jegével.

Két UTE-játékosról nem írtunk minapi cikkünkben. Berta Ákos szerződése lejárt, Böle Dezső szakosztályvezető kérdésünkre azt mondta, megkötötték az újat. A csatár kéztörésből lábadozik, még nem edzett nyáron. Pék György vezetőedző kijelentette: "Egy jó Bertára minden magyar csapatnak szüksége lenne. De a július 20-ai szezonkezdet óta edzésen nem vett részt, pedig megfelelő fizikai alapok nélkül az Újpestben nem lehet játszani. Idén is kemény munkát végeztünk, ezt képtelenség bepótolni egy-két nap alatt."

Harmati Dávid neve is hiányzott a felsorolásból. Ő térdműtéten esett át, de már szorgosan végzi a száraztréningeket. Az UTE-nál lemondtak Vitalij Kiricsenko szerződtetéséről, mert még egyéves szerződés köti a gyergyói Progymhoz. Köllő Zsolt menedzser blogunknak elmondta, képletes lelépti díjat kérnének a tehetséges ukrán támadóért, "nagyjából húsz bot áráról van szó".

A Progymmel kapcsolatos információ, hogy hogy exjátékosuk, Robert Franc a Dukla Michalovce csapatában folytatja. A csapat másodedzője az a Juraj Rehak lesz, aki korábban az Alba Volánnál is dolgozott. A Michalovce részéről is megerősítik a Miskolc elleni két felkészülési meccs hírét, augusztus 25-én Michalovce–Miskolc, augusztus 28-án Miskolc–Michalovce összecsapások lesznek. A cikk szerint sor kerülhet egy felkészülési találkozóra valamelyik budapesti csapat ellen is. A gyergyói klub idén nem rendezi meg a hagyományos Gyilkos-tó Kupát. Ennek oka nem a pénzügyi helyzetben keresendő, mert az esemény legrosszabb esetben is nullszaldós lenne. Azért marad el, mert a tervezett időpontban a román U20-as válogatott edzőtáborozik, majd Budapestre utazik, ahol két meccset játszik a magyar juniorválogatottal szeptember elején.

A miskolciak honlapján Egri István elnök elmondja: "Egyik legtehetségesebb játékosunkkal, Popovics Patrikkal már mi tárgyalunk. A hokis a Ferencváros és a Vasas Stars vezetőivel sem tudott megegyezni, így minden bizonnyal nálunk marad, itt folytatja pályafutását." Ugyanitt a csapat felkészülési menetrendje is olvasható. A Miskolcnál jelenleg két szlovák és egy cseh játékos van próbajátékon. Ez utóbbi védő, ha leigazolják, történelmet írnak, Miskolcon még nem hokizott NHL-ben draftolt hokis. Ott végül nem játszott, de az OHL-ben lehúzott egy szezont. Az egy szem visszatérő finn, Strengell hozott magával egy másik finnt, aki szintén a junior A ligában szerepelt odahaza. Az igazolásokról Mayer Péter az első két felkészülési mérkőzés után dönt.

Az SC Csíkszereda légiósfronton belerősített. Két lett játékos érkezett, egyelőre csak próbajátékra. Toms Bluks 27 éves védő, Oleg Koreskovs 25 éves csatár. Mindketten sokszoros utánpótlás-válogatottak, részt vettek ifjúsági és junior világbajnokságokon is. Sorsukról a Csíki Sör Kupán látottak alapján döntenek. Szerették volna leigazolni Zabludovszkijt is, de a HC tavalyi játékosa az utolsó pillanatban úgy döntött, visszatér a Steauához. Papp Előd, az SC szakosztályvezetője így kommentálta ezt a hírt: "Igazából örülnünk kell, hiszen ez azt jelenti, hogy a Steauánál ismét van pénz a hokira, éledezik a csapatuk, készülnek a bajnokságra. Ez fontos az itteni jégkorong szempontjából."

Véglegesen eldőlt, hogy az FTC nem vesz részt a Csíki Sör Kupán. A mezőnyt az SC Csíkszereda, a Brassó, a Steaua és a szlovák másodosztályú Kezmarok alkotja. Az SC még keres ellenfeleket további edzőmeccsekre a Gyilkos-tó Kupa kiesése miatt. A Dab.Docler elleni rajtra kellőképpen fel akarnak készülni, őket tekintik a legnagyobb riválisnak a Mol Liga-győzelemért folytatott harcban. Ezért is kényes a Sándor Szilárd körül kialakult helyzet. A játékosnak még egy évig érvényes szerződése van az SC-nél, de kérésére kölcsönbe elengedik. Azt mondta, munkát kapott Budapesten, és itt szeretne jégkorongozni, feltehetően az FTC-ben. Ezek után meglepetés, hogy a Dab.Docler jelentkezett be érte. Nem tudni, mi lesz az ügy vége, az biztos, a 2009-10-es szezonban az SC Csíkszerdában nem játszik a magyar válogatott egykori csatára.

Székesfehérváron jól halad a felújítás, a hét vége felé elkezdik hízlalni a jeget, a tervek szerint az EBEL-csapat hétfőn már az új felületen edz az ifj. Ocskay Gábor-jégcsarnokban. Hétfőn fontos bejelentések lesznek sajtótájékoztató keretében. A hírek szerint ismertetik a bérletárakat, és szponzori szerződésekről is szó eshet. Eldőlt, hogy a Sport Klub televízió élőben adja az Ocskay Gábor emléktorna mérkőzéseit, igaz, az első napon csak a második harmadtól kapcsolódnak be egy kézilabdameccs miatt. Úgy tudjuk, a televízió és az Alba Volán között javában folynak a tárgyalások az EBEL-közvetítésekről, nincsenek távol az álláspontok, akár tízes nagyságrendben is láthatnak majd találkozókat a szurkolók. Köztük egy-két idegenbeli mérkőzést is: a zágrábi Medvescak hazai meccseit a horvát Sport Klub adja, ezeket a magyar testvértelevízió átveszi.

Van még néhány kisebb hírünk: az ex-SC-s Johan Ramstedt a norvég élvonalba szerződött, a Storhamarhoz. Erdélyi Péter, a Dab.Docler védője motorbalesetet szenvedett, nem túl súlyos a sérülése, de 2-3 hetet ki kell hagynia. A HK Nitra csapatánál keretszűkítés volt, három játékostól elköszöntek, köztük volt a HC Csíkszereda tavalyi játékosa, Miroslav Pupak is.

107 komment

Címkék: ute alba volán felkészülési mérkőzések mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@lakota: Visszatér (szerintem), de most nincsenek a neten jégkorongmeccsek. Vagy csak elvétve.
@jeges a maci: ez teljesen normális és információim szerint kb. ugyanez vonatkozik Bertára is! :)
Az a draftolt cseh gyerek remélem nagyon megrázza magát, hogy szerződést kínáljanak neki. Semmi szükségünk egy csakúgykorizgató emberkére.
@jeges a maci:
Véletlenül nem tudsz valamit arról a kanadai kapusról, aki Miskolcra akar igazolni?
szívás.most tudtam meg hogy bedöglött a rolba is nem lesz jég holnap.tehát 99% hogy nem lesz meccs.:(
Reggel meg délelőtt még biztos hogy nem lesz jég se.délután már lehet de kicsi az esélye.és hát rolba nélkül lehet meccset játszani?
"Az egy szem visszatérő finn, Nyberg"
Jó lesz az Strengellnek is...
Nyberg is in the army now oh, oh, he's in the army now!:o)
Hajrá Macik!!!
Akár kápon a gyakorlópályán is jó lenne, csak legyen! :(
@1nf3rn0: ja én is gondoltam rá, hogy ott is jobb mint a semmi:D
"A jégkészítő berendezés komoly karbantartást igényel, ezt mielőbb elvégzik." Kérdés: április óta mit csináltak?
@Jaromír: jó kérdés.először mondjuk működött egy ideig, és utna állt le, tehát előrre nem lehetett tudni, hogy le fog állni.
@Csokiii: ha a rendszeres karbantartás ellenére történt, akkor pech, ha nem volt megfelelő karbantartás, akkor emberi oldal miatt történt(lehet ez pénz kérdése, bár erre sajnálni elég smucig dolog)
"A bajnoki döntő visszavágójának is beillő összecsapás"? Nem túlzás ez egy kicsit? Tudomásom szerint ezen a meccsen próbálja meg "beépíteni" a kapitány a fiatalokat. Persze nem akarok kötözködni, örülök, hogy rajtol a jégkorong szezon, úgy hogy hajrá egyik, ne hagyd magad másik és remélem ott lehetünk.
20 bot? Az max. néhány száz ezres nagyságrend, nem értem.
@banyszi: Olyan szempontból túlzó, hogy egyik csapat se a legerősebb keretével lép fel, de olyan szempontból visszavágó, hogy ez az első UTE - Volán a bajnoki döntő óta.
@Rock me Amadeus: azért kicsit több. Amilyen botokkal játszanak, kb 800e-2 milla között van.
Este hatkor, amikor arra jártam, a Rolba már beindult, és az a hír járta, hogy lesz meccs.
@Rock me Amadeus: Hülye vagy? 20 db eredeti góllövő, dedikált Gretzky-botot kértek! :)
A jégről én annyit hallottam, hogy jégoldót tartalmazó festékkel festették fel a vonalakat, így valóban harmadok keletkeztek...a jégkészítő gép hibája ennyi év után kissé röhejes...
@bruins: sok minden röhejes itt. Az újpesti csarnok története idén április óta bővelkedik kabaréba illő elemekben. Kezdve a bezáratástól...
@kerusz: hát reméljük a legjobbakat.
Hát ha lesz meccs akkor persze
@kerusz: Ha lesz meccs, akkor persze.
Azon csodálkoztam volna, ha zökkenőmentes lenne az első meccs. :( Szánalmas pont hu.
@Rock me Amadeus: valószínűleg ezért valaki nem is mond igazat, mert ennek így tényleg nem lenne sok értelme. Gondolom a lelépti pénzeni kívül fizetést is kell adni Kiricsenkónak, azt sejtem, hogy itt lehet inkább a baj. Csak akkor miért kell a Progym-ra fogni.
@munkagep: A fizetésben megegyeztek. A húsz (felnőttek által használt) bot ára alsó hangon 1 millió. Ez a hazai viszonyok között komoly lelépési pénznek számít. A játékospiac itthon gyakorlatilag nem létezik. Ha valakit a Kiricsenkoval kialkudottal megegyező pénzért és legalább hasonló játéktudással meg tudnak szerezni lelépési pénz nélkül, akkor nyilván azt a játékost fogják választani.
@Fejér Lilla: Szerintem inkább felső hang az az 1 millió.:)
@guriga uram jr.: 50-90 ezer/db a jobb ütők ára
@b23: de neki balos kell:D
Tescoban volt télen kétezeröccázé is.
van jég.és vonalak is.csak rolba nincs..
ha mégis lejátszák a meccset, a végén csoki helyett jégkockákat kéne bedobálni
ha jól értem, már csak a rolba a gond... az ice centerben van kettő, nincs is messze.... :D:D:D
@Leo945: De nekik is szükségük van rá.mondjuk egyiket odaadhatnák.
erdekes, hogy a telen, meg itt a forumon sok magyarorszagi hoki drukker probalta szivatni a szekelyeket, hogy hogy nem tudnak megszervezni egy hokimeccset, hogy ne volt allitolag eleg fenyero, nem futottek a szekek, nincsen sor a jegpalyan.
erre fel a ket bajnoki dontos csapat nem tud lejatszani egy "szezonnyito meccset" mert vagy nincs jeg, vagy nincs rolba. ha van akkor meg minek :)
@guriga uram jr.: ha a Marczi Skate néhol 60%-os kedvezményét vesszük alapul, akkor igen. De azért általában 50 ezer forint felett vannak a profi ütők, ahogy elnézem... www.marcziskate.hu/hokiuto_akcio.htm
@Fejér Lilla: elég egy ütő és 19 toll, úgy óccsóbb
@Rock me Amadeus: minek a tollat annyit cserélgetni? Egy jobbos és egy balos toll kell csak.
Valaki nyilatkozzon már hogy lesz-e meccs.

Ha a feleségemmel az IKEJÁBA kell mennem mert elmarad akkor ismét közel leszek egy agyiérkatasztrófához.
Szóval jó lenne már tudni hogy induljunk Pestre vagy NE !
Igen, jó lenne valami biztosat tudni.
Jó lenne idejében hivatalos bejelentés a meccsel kapcsolatban!
Merre és mikor induljunk, az nem mindegy!
Budapest vagy Dunaújváros? 3/4 5-kor vagy 1/2 4 -kor? S még útközben össze kell szedni néhány drukkert is!
Jó kis előjátéka van az első összecsapásnak!
Sziasztok!

Beszéltetm Csicsóbával, aki beszélt Ancsinnal... A csapat megy, mi is megyünk, meg lesz tartva! :):):)
@jonnglenn: IKEJJA megúszható... kell neked tudnod előre, hogy lehet hogy elmarad? Asszonynak nem mondd el, hogy kétesa dolog... eljössz
várni kell órákat hogy legyen meccs
mégsem lesz
ikejja bezár
naaah? :):):)
Sziasztok!Nemtudjátok ezekre a meccsekre kell fizetni?
Ne becsüld le a NŐJI intujícijót !!!
Huszonéves házasság után már nem szokott csak úgy hazudozni az ember, mert egyrészről úgyis megbukik, másrészről meg minek.Inkább nem is megyünk Pestre.

--Ha elmarad, akkor ott fogok zombizni a Megyeri úton?
@Leo9@Leo945: hmmm, akkor lehet, hogy azért mondtak le MINDEN utánpótlás edzést a meccs előtt, hogy ne kelljen rolbázni... Akkor csak azt nem tudom, hogy meccs közben hogyan fogják megoldani??? Marad a klasszikus vesszőseprő?
@MeLa: "Marad a klasszikus vesszőseprő?" - max. egy kicsit tovább tart! Sör lesz, hangulat tuti jó, akkor semmi gond! :)
Azt nem tudjátok, hogy vmelyik adó nem közvetíti-e??

Hajrá Volán!!
@MeLa: A rolba is működik
@MeLa: ez olyan mint a "Kedeves Vendégeink! Aki vacsorázni szeretne, hozzon magával!" csak itt valami ilyesmit lehetne, hogy "aki ellenünk akar játszani, hozzon rolbát..." :)
Amúgy ez az infó sem azt jelenti, hogy 100% lesz meccs, de leginkább igen... :):):)
@jonnglenn: dehogy zombizol... zambonizol :):):) sör is van a világon... dehát, ha tisztességes vagy, mint vágási feri, akkor nincs több ötletem... :)
a volán szurkolóktól most is elfogadjuk a tálca sört
Sziasztok. Hány órától is lesz a meccs?
Kerusz!!!

Benned megbízok
a jégbeosztás szerint 18:00-tól bemelegítés, 18:30-tól meccs. Ha este hatra kiérsz, nagyot nem tévedhetsz.
Sziasztok!Ezekre a felkészülési meccsekre kell fizetni?
Köszi szisztok!
@kerusz: Köszi az infót, ott leszek, már alig várom, ki vagyok már rendesen éhezve a jégkorongra:)
@sankavezér: Készülj úgy, hogy kell fizetni, és akkor legfeljebb kellemes meglepetés fog érni.
@sankavezér: Biztosan nem leszünk többen kb 100 főnél, úgyhogy egy zsírosdeszka és egy üdítő/sör szerintem belefér mindenkinek. :))))
@Rock me Amadeus: Már megint vigaszdíjat akarsz? :P
@atish: A liláknál írt kommentedre válaszolok: bár ne kellene ott lennie! :(

Hogy érted ezt a 100-at? Összesen? Vagy csak Ti?
Aki szereti és teheti: ott lesz! Hosszú volt a böjt!
@sankavezér: "Ezekre a felkészülési meccsekre kell fizetni?"
Nem kell, sőt még te kapsz zsetont ha kimész! Kérd el a pénztárban!
Hjaa, és természetesen a bűfében a fogyasztás ingyenes!
kemeny hoki elet van Pesten :). CSodalkozok, hgogy ilyen amator szervezes mellett meg ennyi erdeklodo van.
En is megneznem a meccset.
@EisHockey: szerintem meg a ";-))"-val együtt nettó parasztság, de lelke rajta.
Aki nem tud a Megyeri útra menni, és az ilyen amatőr szervezés mellett (kopirájt csíki drukker) is érdekli esetleg, hogy mi történik, az a Real Újpest blogon követheti majd az eseményeket, ez alatt a link alatt:

realujpest.blog.hu/2009/08/14/ujpest_alba_volan_elo_kozvetites
@Jaromír: áprilisban a NUSI bezárta az épületet ügyesen és jól, és senki nem mehetett be. Erről olvashattál is itt elég sokat.
Megnézzük a magyar válogatottat :)
Rég láttuk már őket együtt :)
Most se fogjátok, mer a fele otthon marad.....
ha minden jól megy akkor a BLUE LINE LEGION a helyszínen tekinti meg a mérkőzést :)
Hajrá AV!!
Érdekes.
A Volán honlap azt írja, hogy "Az Alba Volán teljes kerettel vesz részt az összecsapáson, így az új légiósok (Satosaari, Alen, Ackeström), valamint a fiatal tehetségek is bizonyítási lehetőséget kapnak."
Mondjuk ez jelentheti azt is, hogy Tokiék ott lesznek képviselni, de oldalról nézik.
@ekanai: én 50ezres botnál nagyon drágábbról nem tudok, akkor is "csak" max 1 milla, az meg ezért a srácért nem sok, nagyon nem sok! Hajrá AV19!!!
@Iceblack: Kösz a kedves választ!!!!!
Most úgy néz ki lesz meccs, a fiúk már a helyszinen vannak és ha jól látnak jég is van. A rolbáról nincs információm. Lassan el kellene indulni.
@Thomas_AV: esetleg nincs még egy hely az autóban?
Ahogy így elnézem a jeget, teljesen rendben van. Kékvonal, gólvonal, kapukör, összes bedobópont látszik, a körök nem. Edzőmeccre tökéletes.
Jó lenne, ha valaki informálna minket, mi is folyik, vagy nem folyik ott :)
Van meccs? Ha igen, hogy áll, milyen a játék.....?
Lehet valahol online követni az eseményeket ?
AVS-UTE: 5-2, masodikba...

...icehockey.hu
A harmadikban jatszanak most...

...AVS-UTE: 7-2. Kogernek 2 gol, 2 assiszt.
A vegeredmeny lett 9-2. Sofronnak is lett 2 gol, es 2 assiszt.
A vége 9:2 lett, Fejér Lilla közvetítése alapján, a fiatalok villogtak.
Hajtós kis meccs volt, sok hibával. A Volán úgy is simán nyert, hogy szinte csak a kicsik villogtak. Rendesen meglátszott, hogy alig voltunk még jégen, de van még egy hónap a rajtig, addig sokat lehet fejlődni. A légiósok közül a két támadó egész jól mozgott, a védő közel sem Rufus szintű. Feltűnő volt Kiss Gábor dekoncentráltsága.
@forestjr: Szia. Nagy Isti hogy jatszott?
@csatoimi: Szia Imi, sajnos nem tudok semmi konkrétat mondani, mert még keveset voltunk jégen, így nem nagyon volt értékelhető teljesítmény. Biztosan bele fog lendülni a rajtra, már játszott nálunk pár éve, jó emlékeim vannak a játékáról.
@forestjr: Biztos, hogy bele fog lendulni, ugyes srac volt itthon is, szerettem nagyon a jatekat, kemeny, jo belevalo hokis. Sok sikert neki es az egesz csapatnak, kb ket het mulva megyek, egy sort megihatunk valahol. Udv
Köszi szépen! Biztos egy-két EBEL-meccsen is összefutunk, de szeretettel várunk Újpestre is!
@csatoimi: Ja, hogy két hét múlva még nem lesz szezon :) . Akkor majd összehozunk valahol valami kis sörözést a többiekkel. Nektek is sok sikert a szezonra!
süti beállítások módosítása