HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Megint nagyon erős lehet az Újpest

2009.08.12. 09:27 F. Kapus

A Vasas Bp. Stars kedden lejátszotta az első magyar érdekeltségű felkészülési meccset, de az itthoni hokiidény igazából pénteken kezdődik: a bajnoki döntő visszavágójával, az UTE–Alba Volánnal. Emellett péntektől vasárnapig komoly juniortorna zajlik Dunaújvárosban. Beharangozunk, még az UTE várható sorait is megírjuk. A felnőttekkel kezdünk, a juniorok helyzetelemzése egy következő posztba csúszik.

A Bp. Stars 7-2-es vereséget szenvedett a másodosztályú HC VTJ Topolcanytól Nagytapolcsányban. A második játékrész után még 2-2-re álltak, a Stars góljait Holéczy és Wéber szerezte. Egy tízperces szakasz elég volt ahhoz, hogy a hazaiak alaposan Kangyalék fölé kerekedjenek. A csapatnál továbbra sem írták még alá a következő évi vezetőedző szerződését, a klubigazgató-játékos Kangyal Balázs készíti fel az együttest.

Az UTE pénteken 18.30-kor a bajnokcsapatot fogadja. Mint blogunknak a vendégcsapat finn trénere elmondta, szinte a teljes bő keret lehetőséget kap a Megyeri úton. Így bemutatkozik az összes idegenlégiós, és a csapattal készülő fiatalok is Budapestre utaznak. Információink szerint még csak Balogh Bálint esett ki az EBEL-keret rostáján, a többiek a nagyokkal tréningeznek, küzdenek a tagságért.

A hazaiak háza tájáról még frissebb információink vannak. A csapattal készülnek a szlovák légiósjelöltek. Mint már volt róla szó, Dubek és Sikorcin helye biztos a keretben, tehát még két védőt és egy szélsőt keres Pék György. A két védő helyére egyelőre három jelölt készül a csapattal. Juraj Kadlubiak az előző szezonban is ila-fehérben játszott, korábban bitztosnak tűnt a távozása, de most mégis az UTE-nál készül. Pék mindenképpen szeretné a csapatban látni Radovan Slobodát, de egyelőre az anyagiak tekintetében nem egyeznek az álláspontok. A harmadik aspiráns a másodosztályú Ruzinovból érkező Jakub Jastrabik. A 24 éves bekk 46 meccsen 7+17=24 pontot szerzett, pluszmínusza +13 volt, kiállításpercei moderáltak, 22-t gyűjtött össze.

Csatárposzton ígéretes a mezőny. A háromból egy fiatalember kaphat szerződést. Stanislav Valach a szlovák extraligás Banska Bystricában játszott az előző idényben, igaz, csupán kilenc meccset. A 26 éves, trencséni nevelésű szélső ígéretes pályát futott be, játszott a Slavia Praha juniorjainál, majd Svédországba igazolt, szerepet kapott a Södertaljénél a svéd Elitserienben is, 2003-ban a junior-világbajnokságon is járt. Kiváló felépítésű, 192 cm, 92 kg. Milan Mach pályája korántsem ilyen fényes. Igaz, az utóbbi két évben szlovák extraligázott, de korábban a szerb bajnokságba is elmenekült. Viktor Stefanechben is lehet fantázia. Habár a 30 éves privigyei támadó évekre alább adta, francia alacsonyabb osztályokban és a szerb bajnokságban légióskodott, az utóbbi két évben nagyon jól termelte a pontokat szülővárosa másodosztályú csapatában. A Prievidzában 41 mérkőzésen gólból és gólpasszal is 31-ig jutott, tehát 62 pontog, ezzel gól- és pontkirály lett az 1. ligában. Egy évvel korábban is csapata legeredményesebbje volt, 48 meccsen 20+34=54 pontig jutott. Érdekesség, hogy két évvel ezelőtt is az OB I.-be igazolt a szlovák másodosztály pontkirályai, sőt pontkirályai. Klacansky Dunaújvárosba, Bosak a HC Csíkszeredához igazolt. Pontszám tekintetében egyikük sem vallott szégyent, de egy év után mindketten távoztak.

Az UTE új jövevényei napok óta a csapattal edzenek. Csakúgy, mint a juniorválogatott Dancsfalvi Norbert, aki elkötelezte magát Újpestre. A HC Kosice junior extraligás csapatában helytállt csatár szerződése szerint külföldre távozhat, esetében még egy francia lehetőség jön szóba. Dancsfalvi az előző szezon közben bemutatkozott a felnőttek között is a szlovák 1. ligában. Pék György vezetőedző vállakozott arra, hogy a péntekre tervezett csapatösszeállítást megadja. Ezek szerint a kapuban egymást a mérkőzés felénél váltva véd Sájevics és Becze. 1. sor: Hüffner, Nagy I., Kiss G., Borbás, Szajbert P., 2. sor: Kadlubiak, Jastrabik, Dubek, Sikorcin, Valach, 3. sor: Hetler, Bontovics, Németh P., Rafaj, Dancsfalvi, 4. sor: Zalavári, Sommer, Stefanech, Roczanov, Mach. Információink szerint Berta Ákos kézsérülés miatt nem játszhat.

59 komment

Címkék: ute átigazolások alba volán bp. stars felkészülési mérkőzések

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagyon köszönjük a beszámolót.
Kiricsenko hol van? Nem ugy volt, hogy Ujpestre megy?
Köszi az infókat, látszik, hogy a név kötelez, jó sok infót tudtatok kisajtolni a vezetőségből :) . Alakul a csapat, de ugye alaptörvény, hogy végy egy jó kapust... Sáj-t ugye már ismerjük, remélem Becze nagy lehetőségnek tekinti, hogy kezdő lehet, így bizonyítani is fog. A Hetler-Bontovics bekkpár pikánsnak igérkezik :) .
Hetler-Bontovics technikás ékpár :))
@F. Kapus: Igy igaz, koszonom. Nagy Isti remek erosites, sajnalom, hogy nem az SC-t valasztotta. Tenyleg jo lesz ez az Ujpest
Magyar arcművészet Volán módra - hogy megy mindez a bajnoknál? Katt a válaszért!
apalyaszelen.blog.hu/2009/08/12/magyar_arcmuveszet_volan _modra
Baszott jó kis meccsnek ígérkezik, már intézem is az ügyeletcserét!:) Előtte Oázis?
még véletlenül sem lesz sehol megtekinthető dolog ugye? =(
mármint nyilván a pályán kívülre gondoltam
freddy!

A 4. sorban van két szlovák, akik valószinűleg nem fognak maradni, mert 5 légiós lehet.

Bár ha elintéznék szeptemberig Siki és Vlado honosítását, akkor lenne az igazi.
Mondjuk engem borzasztóan irritál Kiss, Bontovics és Sájevics nevét újpestiként látni. :(
Az első sorunk érdekes lesz. A szlovák sor megint ütős lesz:P. A 3. sor nagyjából együtt maradt, ha Dancsfalvi megy külföldre akkor kellene oda még valaki.

Forestjr!

Igazad van. A kapus poszt miatt lesz kevesebb esélyünk mint tavaly szerintem is. Becze-n múlik az ügy mert Sájevics-et már ismerjük :D
Palkóról tud valaki valamit?
Mert elég gáz, hogy így közönségkedvencből hirtelen kiszortírozott senki lett...
@freddyD: Palko nem marad mert, 5 külföldi mezőnyjátékos lesz.
@silac: A tavalyi szezon végén azt mondta a Pék, hogy Dubó szeptembertől magyarként indulhat neki a szezonnak, de nem tudom, hogy ez az ügy hol tart..

Jó lesz ez a csapat, Hajrá Lilák!!;)
Megyünk melegítünk egyet Újpesten pénteken, aztán lassan jöhetnek az igazi ellenfellek az EBEL-ből...:)
HAJRÁÁÁ VOLÁÁÁN
BLL
@Csokiii: Én értem az 5 fős korlátozást, de nyugodtan lehetett volna 4+1 is szerintem. És akkor kapuszposton legalább lett volna egy biztos posztunk.

Egyébként az Újpestiek honlapja is nyugodtan frissíthetne már ;) Nem tilos
Jaja azt én is néztem hogy nem írnak semmit:D
amúgy Sáj meg Becze ennyire nem jó?nem ismerem őket annyira.
@Csokiii: Sáj még ennyire sem.
Beczében bízom.
@Csokiii: És ez még nem minden, sajnos.
Pénteken végre egy kis hoki! Már azt hittem szeptemberig csak fagyi meg jégkrém!
A keret meg alakulgat, majd meglátjuk. Bár azért Palko bőven odaférne, akkor lenne csak ütős!
De majd meglátjuk...

Hajrá Lilák!
Nem tudom, miért kell Sájt ennyire erőltetni.
Becze ennél csak jobb lehet.
@freddyD: Nincsen 4+1-es, csak 3+1-es opció! Sikorcin, Dubek maradt ugye, rajtuk kívül egy légiós mezőnyjátékos lehetne, ha marad Palko.

Én Beczében nagyon bízom. Sájban kicsit :-)

Viszont hiányolom Harmatit a csapatból! Vele mi van? Egészen jó kis bekké fejlődött tavaly!

@silac: A 3. sorba írd be Kiss G-t, ugyanis az első sorban Berta Ákos fog szerepelni, ha felépül. A 4. sor így jelen állás szerint inkább Zalavári-Harmati-Roczanov-X-Dancsfalvi felállásban játszik.

Virág Csabiért nagy kár :-(

HAJRÁ LILÁK!!!!!!!!!!!!!
A jéggel mi a pálya? Hallottam olyat, hogy nem sikerült valami féynesen az idei jégkészítés és vannak problémák. Tud valaki valamit erről?
@Magilla Gorilla: Mostmár talán jó.Hát igen kb. 2 hetet késett és az icecenterbe edzetek a srácok.
@Magilla Gorilla: melyik pályán? :)

@Gretzky99: kattints a linkre, majd kattints a fenti logora, ezzel bejön a főoldala az adott blognak, majd ott a megfelelő cikkre kattintasz.
Amúgy azért nem megy a link, mert a _ jel megtöri.
De azért egy próba cseresznye:
apalyaszelen.blog.hu/2009/08/12/magyar_arcmuveszet_volan_modra
Mondjuk előbb hülyeséget írtam. Kicsit fáradt vagyok: nem a _ jel töri meg, hiszen abból több is van a linkben.
@Szoljanka: megkérjük a kedves vendéget, hogy vegyen vissza az arcból.
@ekanai: ok, asszem, félreérthető voltam. A pénteki meccsre gondoltam. Lesz-e valahol közvetítés véletlenül?
@Szoljanka: Fú de bírnám ha kikapna a Volán:]
Hiába sikerülne a két érintett honosítása, a vezetőség véleménye JELENLEG az, hogy akkor sem hoznánk több légióst. A fiatalok bizonyítottak tavaly, helyük van a csapatban.
@1nf3rn0: Némi hasonlóságot vélek felfedezni Te és az új fehérvári ördög között :) .
@gabute:

Ha Dancsfalvi nem kap külföldi szerződést, mert mintha azt olvastam volna hogy oda még mehet.
Én örültem volna Popovics Patriknak is még, ha már fiatalokat nézünk :-)

@Szoljanka:

TE egy igazi sötétvári vagy. Lásd hogy milyen vagyok, kivánom hogy ez a meccs legyen az utolsó újpest-volán öszecsapás ebben a bajnoki szezonban. (vagyis hogy semmi közötök ne legyen a Magyar bajnoksághoz)
@Magilla Gorilla: Jelenleg nincs jég, de ezt ne mondjuk el senkinek.
@forestjr: mert engem is fikáz mindenki? :)
Most jöttem kintről. Beszéltem egy illetékessel. Nincs jég mert behalt a jégkészítő műszer.

Ha minden jól megy, péntekre megpróbálják megcsinálni. Ha nem jön össze, akkor vagy Káposztás vagy Dunaújváros.
ez komoly hogy nincs jég?az UTE-ről van szó??Dehát szombaton már ott edzettek.:O
@1nf3rn0: Igen, meg a neved és a fejed miatt is :D .
@atish: Szép, ha muszáj menni, akkor inkább Káposztásra, közelebb van.
jaja..de mit bénáznak már?Icecenterbe az edzőn egész nyáron tudnak jeget csinálni.
Jó kis meccs lesz!- én már nagyon várom! :)Jönnek az infók innen-onnan és úgy néz ki, hogy leszünk páran.

@Szoljanka: Ezt komolyan gondoltad?

@1nf3rn0: Infi, ne hagyd magad cikizni!!! :)
@forestjr: Neked nagyobb a homlokod bazeg. Te meg a fradi sasra hasonlítasz. SAKK MATT! :P
Közben jönnek az infók a Sportclub háza tájáról is:

sportclub.blog.hu/2009/08/10/jonnek_a_lettek

Valahogy örülök ennek a lépésnek.
De még mindig nem tudni, hogy jön-e Albába lett játékos (akit Galvins emlegetett Rigában)?
@Szoljanka: Azért, mert valaki nem az EBEL-ből való, még nem kell lenézni. Szégyen ilyet hallani Volán szurkolóként! Soha egyetlen ellenfelet se szabad lenézni, még akkor sem, ha nem képviseli akár az EBEL, akár más által támasztott elvárások játékerejét.

@Gretzky99: igen, félreértettelek sajnos. :) No de sebaj. Sajnos nem tudom, hogy adja-e valami a meccset.

@forestjr: Azért ez kemény volt :) A lilák egyik vezérszurkolóját hasonlítani a volán ördöghöz. Azért ez kicsit sok :) Mind Volán oldalról meredek, mind Inferno oldalát nézve :)

Sajnos nem örülök annak, hogy ilyen híreket kell olvassak, hogy nem biztos a jégkészítés feltétele Újpesten.

@orion66: Egyenlőre nincsenek nevek, hogy ki az a 2 légiós, aki még Volán mezbe fog idén öltözni( illetve ez nem teljesen igaz, Flintára gondolok itt konkrétan, de ő neki ugye nagyon komolyan kell teljesítenie ahhoz, hogy ő legyen leigazolva).
@1nf3rn0: Ne nézzél már madárnak! ;)
@forestjr: úgy hallom, Káposztáson már nincs jégidő, gyertek Duncsiba és mindenki (vagy legalább én) jól jár! :) Tegnap az edzésen is olyan hideg volt a csarnokban, szinte megijedtem! :)
Nem akatram Én ezzel lenézni senkit, ha így jött le akkor elnézést kérek.
A tavaly döntő egy-két meccsén látottak alapján mindenképpen megállja a helyét, hogy olyan a Fogadj'Isten, amilyen ott az Adjon'Isten volt...
Azért nagyon várom a meccset,és HAJRÁÁÁ VOLÁÁÁN!!!
BLL
Na van valami új infó?ha már UTE-ba nem lesz legalább az icecenterbe legyen..
@vaze: Te kis önző! :)
Nektek ott van a junior-torna!
@geriszu: mondja az, akinek az icecenterbe lenne jó. :DD
Ma reggeli információ szerint 18.00, Kápmegyer.
Akkor valaki mondana biztosat?
és a jegyárakról lehet tudni valamit?
mert nekünk van UTE-s kártya amivel az UTE-ba ingyen beengednek.Szerintetek ide is?
@Csokiii: jaja, csatlakozom, jegyár mindenképp érdekelne engem is
Biztos még nincs, szerintem:D
nézdd az icecenter jégbeosztását, ha lami változás van azt azonnal frissítik.
@1nf3rn0: Te jó gyerek vagy, nyomozz, mrt én már elcseréltem a műszakomat, vonattal megyünk, hogy ihassunk... Intézkedj... :):):)
Köszi :)
@Leo945: jajaja jó lenne valami biztosat tudni
süti beállítások módosítása