HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Szétszéledhet a HC Csíkszereda

2009.06.10. 15:47 F. Kapus

Nem nevez a HC Csíkszereda a szerdai határidőig a Mol Ligába, ezzel egy időben az előző kiírás győztesének játékosai szabadon igazolhatóvá válnak. Erről Kurkó János, a csapat korábbi fő támogatója tájékoztatta a jégkorongblogot. Jelen pillanatban úgy tűnik, nem sikerül megmenteni a csapatot, mert még az SC-vel való fúzió sem valószínűsíthető.

A csapatot már korábban elhagyta Miroslav Stefanka és Dmitri Suur, szerdán pedig bejelentették, hogy Mihály Árpád a következő évben az Alba Volán 19-ben játszik. Csató Imre jelentős szponzorként állt a HC csapata mellett az utóbbi években, egyebek között öt játékos fizetését is biztosította. Szívügye volt az eredményes szereplés, és nagyon csalódott amiatt, hogy a megszűnés szélére került csapata. Ezért sok mindennel próbálkozott, igyekezett menteni a helyzetet, de úgy tűnik, nem járt sikerrel.

"A szurkolókért és a játékosokért csináltam az egészet. Egyrészt felelősséggel tartozom játékosaimért, mivel mindannyiukkal megállapodtam már arról, hogy jövőre is nálunk játszanak. Ezen túlmenően többen barátaimmá is váltak az elmúlt időszakban. Másrészt azt szerettem volna elérni, hogy jövőre mind az SC, mind a HC szurkolói nyugodt szívvel mehessenek az egy szem csíkszeredai csapat mérkőzéseire.

Amikor az SC megkeresett, hogy tárgyaljunk, azt a támogatást ajánlottam fel nekik, amit eddig a HC-ára fordítottam. Egy feltételem volt, mégpedig az, hogy a két csapatból csináljunk egy új, közös klubot, legyen új nevünk, új színünk. Erre azt mondták, hogy az SC Csíkszereda névnek maradnia kell. Mondtam, oké, maradjon, de tegyük bele valahová a HC-t is a csapatnévbe. Erre az ajánlatomra a mai napig nem kaptam választ. Ebből az a következtetés vonható le, hogy nem fogadták el ezt sem.

Így nem marad más hátra, mint hogy játékosaimnak csapatot találjak. Mihály Árpád mellett Flinta Botond is a magyar bajnokcsapatnál kezdi a felkészülést. Ha másfél hónap után azt mondja az edző, nem kell neki a fiatal bekk, a svéd harmadosztályban várják. Szabó István jelenleg a svéd másodosztályú Troja/Ljungbynál készül. Az edző ígérete szerint részt vesz a csapat sosnowieci tornáján, ahol a Volán is szerepel, utána döntenek a sorsáról. Ha a Trojának nem lesz rá szüksége, ő is a svéd Division 1-ben folytathatja. Adorján József és Góga Attila minden bizonnyal idehaza marad, valószínűleg a Brassóban játszhatnak."

A tárgyalások állásáról megkérdeztük a másik felet is. "A Csató Imre által támasztott feltételek semmi esetre sem elfogadhatóak számunkra. Az SC-nél a komoly munka jövő héten kezdődik, a hokiszakosztály jövő évi konkrét terveiről akkor tudunk nyilatkozni" – mondta Ábrahám Előd, az SC Csíkszereda új elnöke.

112 komment

Címkék: sc csíkszereda hc csíkszereda kurkó mol liga csató ábrahám előd

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A HC Felcsíknak van felnőtt csapata?
en orulok hogy nem lett osszevonas!!nem masert csak a nev es mez szin vegett..mert az mar hozzatartozik ugy a klubbhoz mint a szurkolok eletehez!!SC4EVER!!
@Uteapu: Legutóbb éppen a HC halt bele az önérzetbe.
@csiki hokis: Lehet, hogy én rosszul látom, de mintha a HC pénze fogyott volna el...
@Fejér Lilla: Ki fizeti Mihaly Arpadot a Volannal? :)
Várható volt, hogy a HC is a Gázszer életútját fogja bejárni.
akkor most mehetek hc-s mezbe sportclub/progym meccsekre (ilyen mezeim nincsenek), vagy leüvöltik a fejemet?
@durex26: Szerintem jövőtől már senkit sem fog érdekelni ez, nincs HC (sajnos), nincs ellenségeskedés (remélem), és csak egy emlék marad, hogy egyszer volt Szeredának két csapata is... Sajnos.
Én is úgy látom, hogy ez bizony akárhogy is, a színvolna róvására fog menni: tavaly egy volt NHL-es, egy volt jó AHL-es és egy volt Eliteserien-bajnok által vezérelt csapatok mentek egymásnak. Idénre a három fenti játékosból egy sem marad a MOL ligában. Megint "visszasüllyedünk" a szlovák extraliga szintjére. Plusz ne feledkezzünk meg a visszavonuló játékosokról se, Geru és Timaru egyesek szerint most már tényleg visszavonul, Filip csak másodedzőként segíti ezentúl a Klubot...
Mindenesetre kiváncsi leszek a nyári igazolsákora, de valami azt súgja, hogy Lundh mester nélkül a Klub sem fog egyhamar svédországból hozatni az eddigiekhez hasonló képességű csatárokat-hátvédeket. Remélem a HC nagyrésze azért csak hozzánkjön, Petreséket bármikor szívesen látnám kék-fehérben, az más kérdés, mennyire látnák ők magukat szívesen abban...
@tamas_szikszai: nincs ugytudom, azt hallottam Kercso es La`diko is allast keresnek.
@Csak a Sportklub : Jol hallod, es talan talaltak is Budapesten! Ez egy kartyavar volt! Sajnalom hogy nem lesz Hc:( kar:((( Nagyon kar!!! Kurko annyira se meltatta Kercsot hogy szemelyesen mondja meg neki hogy vege! Csak nem ertem a kicsiket is miert kellett szetverni???? Ha gyengebb csapatunk is lenne, de bar maradna meg a Hc!!
@Acilles: Petres szivesen ment volna, de senki nem hivta. Ugy tudom Brassoba tart. Es meg vele egyutt 4-en a Hc-tol
1800 euros fizetest nem adnek petresnek, annyi volt a HCnal, annyi volt h kurko felverte a fizetes arakat, aki nem igy gondolja, az nem jol gondolja:P, megkavarta a szart
@csiki hokis: Ne legyél már fafejű. Tökmindegy, ki fizeti Mihály Árpádot a Volánnál. Fizethetné a HC-nél is, de valamiért a HC-tól a Volánhoz vitte a pénzét. A HC meg pénz nélkül maradt.
@Uteapu: szerintem te sem örülnél egy Újpesti Stars nevű csapatnak... mert én nagyon nem, tutira nem járnék ki a meccsekre. Az egy másik klub.
Olyat nem lehetne, hogy aki két évet lenyomott a HCban magyar szervezésű bajnokságban, azt hokimagyarnak tekintsük (sőt)?
Hogy a Felcsíknak is vége, az a legnagyobb gáz sztem a történetben.
Az startbol aberacio volt hogy a ket csapat uj neven egyesuljon. Egy 80 eves multtal rendelkezo csapat nem adhatja fel a nevet csak azert mert volt egy "banda" aki tonkre akarta tenni es nem sikerult, es most haldoklik.
Csikban sokan emlekeznek, hogy nem tobb mint 3-4 honapja, meg a HC sok annak orvendtek, hogy kicsinaltak a Klubot. Akkor most ne jojjenek feltetelekkel. Egy par eves, tonkrement, vezetoseg nelkuli, es iranyt vesztett csapat, nem szab feltetelt egy Bajnoknak.
Az mas dolog, hogy sajnalom par tehetseges srac munkajat. De az sem lehet, hogy athozzal egy olyan jatekost a Klubhoz, aki "eskudt ellensege" volt a Klubnak es dubla fizetest adjal, egy olyanhoz kepest aki 8-10 eve kitartoan kuzd a csapataert es hozott mar tobb bajnoki cimet.
@barcelinho: nagyon jol mondod kartyavar volt, amit az elso erosebb szel elfujt.
@Fejér Lilla: igen valoszinu kjgy penze fogyott el es most keni a szovetsegre, hogy "emelt fovel" kivonuljon. es igy kapott egy bunbakkot, de ezt kb 30 an hittek el.
@Acilles:Szeredanak evtizedekig volt 2 sot 3 csapata. A pl 70', 80' SportClub,Haladas es Lyceum. Es soha nem voltak ilyen feszultsegek amilyeneket kurko csinalt.
a masik dolog, hogy kurko pofatlanul megszivatta Kercsot es LAdikot, akik hazajottek hosszu evek utan Szekelyfoldre, hogy itthon is kamatoztassak tehetseguket, erre fel ....
@csiki drukker: "kurko pofatlanul megszivatta Kercsot es LAdikot, akik hazajottek hosszu evek utan Szekelyfoldre, hogy itthon is kamatoztassak tehetseguket, erre fel" csak egy smsel ertesitette ha jol tudom!
@Lazlee: A felcsíknak is vége? Azért azt tovább üzemeltetni nem olyan sok pénz...
A pálya adott, ráadásul nem is kell sok drága a működtetésére és az U-csapatok fenntartása sem 'annyia' költséges dolog. Biztos az infod?
@barcelinho: már jönnének vissza...
@gabute: Ez igy van. Ebből a szempontból nézve revideálnom kell az álláspontomat.Azért gondoltam ilyen megoldásra,mert ott az "őskortól"a hoki volt az éltető elemük,és eltünésével,a szivük egy darabja veszne el.És talán más is.
@csiki drukker: Te mibe eggyeztel volna bele,abba csak ,hogy a penzt adja? Helyette meg az ilyenektol mint te egy csomo szemetkedest es mocskolast kapjon? ennyi penzert...
@csiki drukker: en nem hiszem el, hogy volt a Hc-nal olyan jatekos aki "eskudt ellensege" lett volna a Clubnak. Ami a felpumpalt fizeteseket illeti, igazad van, de ennek a "pumpalasnak" koszonhetoen a Clubnal is nagyobbak voltak a fizetesek.
@Hutyuru: hat ha olyan nagy "szekely hazafi", mint egyesek allitjak, akkor athozott volna 4-5 tehetseges csiki sracot , akik megmaradtak sportszeru jatekosnak, pl. Lorincz, Szabo I, Molnar, Petres.
Nem mi kertuk se, hogy megalakuljon a HC, se hogy megszunjon. Es azert a penzert se konyorogtunk.
@hc-csabesz: idezo jelben hasznaltam en is, de ha lattad a dontot, akkor feltunhetett volna, hogy volt a HC nal 2-3 jatekos aki egyebet nem csinalt csak probalta leutni a Klubbos alapembereket. Az egyik ilyen peldany Joska, pont a volt Klub, Dinamo-Galac, Gyergyo es meg mittudom en milyen volt jatekos. O volt aki nemes egyszeruseggel pontosan celzott az ellenfelei fejere, miutan tobbrendben elegansan kicseleztek. Szerencsere maradt par jatekos aki a donto vegeig megorizte valamennyire hidegveret, es sportszeruen kuzdott.
@hc-csabesz: ...és ennek a pumpálásnak mi lett az eredménye? A HC bedobta a törülközőt. A Steauának már decemberre elfogyott a pénze, jelenleg nincs költségvetése és nem indulnak a MOL Ligában. A Progym szintén erején felül költött tavaly, hogy versenyképes legyen. Mindenkinek kellett mennie a lehetőségein túl is a HC után, hogy tartsák vele a lépést. Mára meg kiderült, hogy az, aki ezt az egészet gerjesztette, szintén nem bírta.

Eltűnt a HC és maradt rajta kívül még legalább három, pénzügyileg megrokkant klub. Megérte? Szerintem nagyon nem.
@Hutyuru: nem a Klub tol jott a "hidegfuzios elmelet". Es ketlem, hogy Klub szurkolok orvendtek volna olyan emberek penzenek aki meg par honapjameg szurkolokat verettek meg a palya toszomszedsagaban.
Immar aki kivancsi a Csato penzere es Pire tehetsegere, az utazhat Fehervarra vagy Salzburgba.
Hogy ez kinek jo, az megvalik.
@Fejér Lilla: hogy megerte-e vagy nem: nem tudom. Majd meglatjuk. Nem arrol van szo, hogy nem birta, vagy nem birta volna. Egyszeruen nem akarta birni es ez a szomoru.
@csiki drukker: ej, ez Joskaval kapcsolatosan azert tulzas.
@csiki drukker: Csato evekig tamogatta a Club jatekosait,akkor jo volt a penze.Gondolom o is ennyi penzert valamit akart kapni es a Club kereste meg ot,gondolom nekik szukseguk lett volna erre a penzre,ha te nem is igy latod.Nem artott volna ,ha itt matad az a penz
@hc-csabesz: hajlanék is arra, hogy bírta volna, ha nem hagyta volna ott hasonló módon a HC Felcsíkot is, ahol pedig semmilyen büntetés-sztori nem volt. De a HC Felcsík és Kercsó két hónapos ottani edzősködése (azt mondta, mikor oda ment, hogy sokáig akar maradni) miatt mégis hajlok arra, hogy Öcsi pénze elfogyott.
@Hutyuru: azert nem mernek megeskudni arra hogy a klub kereste meg csatot, ugyanis par honapja meg verte a mellet hogy a klubbot igy meg ugy meg buktatja es akkor most gondolkozz el.
@Csak a Sportklub : Ezek csak ilyen kitalalt dolgok.Gondolkozz te el ,hogy nem annyira fontos egy csapatot tamogatni,azt nyilatkozta ,ha mar ezt a penzt a hokira szanta akkor a Klubnak is oda adna bizonyos feltetelekkel,de hat nem kellett...egy jopar szurkolo miatt,mert a vezetosegnek nagyon kellett vola
@Hutyuru: na most nezd forditva, ti megcsinaltatok volna ugyanezt ha a klub lett volna ebbe a helyzetbe ? azta amit Imi kert...
@Hutyuru: "bizonyos feltetelek" az konkretan egy 80 eves multtal rendelkezo Klub megszuntetese akart lenni. hat eleg nagy ar.
Ez kb olyan lett volna,mintha a Valladolig "felajanlana" a Barcanak, hogy adok 3-4 jatekost es valami penzt de ezutan, nem Barca neven fociztok, hanem Valla-Ca neven.
Szerintem az lett volna a legszebb, ha mar elmeletben masok helyett koltekezunk. Hogy azt a penzt ne a VOlannak, hanem a HC FElcsiknak adjak es fenntartsak az felcsiki utanpotlast.
@hc-csabesz: ezrek lattak amikro JOska leutte hatulrol (fejen) Filipet. fej fole emelt, ket kezre fogott bottal, ilyent utoljara az a hires hirhedt bukaresti bajnoki donton lattunk amikor a fel Klub veres dresszel jott haza, de legalabb bajnokkent.
Itthon nem esett jol nezni pont egy volt csapattarstol.
@Csak a Sportklub : Ha nem a club kereste volna meg Csatot, ok is olvastak ezt a cikket, lett volna alkalmuk megcafolni. Azt viszont batran le merem irni, tobbet ilyen merteku felajanlas Csikszeredaban, semmilyen sportban nem fog lenni
@csiki drukker: Igazad van, abbol fel tudtak volna tartani Hc Flecsikot es jo jatekosokat neveljenek!( Nagy herce hurcaval szedtek ossze a fiatal tehetsegeket csik es geyrgyo kornyekerol, sok cirkusz mellett!!!----most meg hadjak veszni az egeszet!!!) De megse tettek? Miert nem? Mert nem hosszu tavban gondolkoznak talan?
@Csak a Sportklub : par honapja meg vertem a mellemet, hogy megbuktatom a Sportklub-ot. Ezt komolyan mondod?
@csiki drukker: Meg egyszer, magyarul. Nem akartam megszuntetni a Sportklub-ot. Egy olyan megoldast javasoltam, hogy legyen egy kozos nev, melyben az SC es a HC neve egyarant benne lett volna. Ezert felajanlottam az SC jelenlegi koltsegvetesenek a felet. Az SC vezetosege keresett meg es azert mentem volna bele ebbe, hogy ezt a kozos csapatot a HC jatekosai es szurkoloi is a maguknak erezhessek.
@csatoimi: Az SC vezetosegebol ki? Hogy tisztan lassunk. Kosz
@beluja: Papp Elod, Demeter Attila, Becze Tibor.
Szerintem egy HSC-t el lehetett volna nyugodtan kepzelni!!
@Lacikaa: akkor képzeld el. Csak nyugodtan.
@beluja: El is kepzeltem,csak nyugodtan... hogy lett volna 1 jo csapata Szeredanak,es penz is lett volna! Nem mint most, hogy nem igazan van penz az SCnel...
@csatoimi: De szerintem gondold meg es remelem arra a belatasra jutsz h fogsz tamogatni... Nem te tehetsz arrol ami kialakult a HCnal... szerintem megerne es idovel te is rajossz, hogy nem hagytad abba a tamogatast
szoval rajossz , hogy merte nem abbahagyni az egeszet... ha tenyleg ennyire szereted a hokit sztem nem allsz le
@rmad: Ti nem akartok engedni? :)
@rmad: Nem allok le. Tenyleg nagyon szeretem a hokit
@Lacikaa: igy is lesz Szeredanak egy jo csapata..jonehany hc-s fog a Sc-be hokizni, mindannyiuknak amugy se lett volna hely egy csapaton belul...
@csatoimi: mire gondolsz az engedéssel?
@Lacikaa: mitol vagy olyan biztos benne hogy nincs a klubbnal penz? van eleg szponzor te ne aggodj a penz felol, es csatoimi ha te felajaltad a koltsegvetes felet stb..., nem mereszkedtel egy kicsit nagyot kerni ? ?
@Csak a Sportklub : Fentebb irtal egy nagy hulyeseget. Almodtad azt?
@csatoimi: amit almodok azt nem irom le, akor kerdem en ha nem igaz, amikor volt az interjud leirnad pontosabban hogy mivolt az a nagy feszultseg amibol arra kovetkeztettel hogy nem fogtok egyesulni a ket csapat ? ?
@csatoimi: februárban, ha a club felajánlotta volna az egyesülést, te mit mondtál volna?
@beluja: Most is ok kerestek meg. De en mindig is ugy tartottam, hogy ez az egyetlen jarhato ut hosszutavon. Tul kicsi a varos, na meg az sem igazan tamogat aki esetleg megtehetne. Ilyenek az emberek
@Csak a Sportklub : Most is ezen a velemenyen vagyok. Szerinted nem volt sok a feszultseg az elmult szezonban?
@csatoimi: Szerintem egyetlen lehetoseg lenne. hulyesegnek hangzik de meg kell probalni. Megpedig az h a Club mezen masikfelol legyen ott a HC cimere. Ennel tobbet nem hiszem lehetne de ez is jo. Es ezzel benne lenne a HC is. Erted? Szerintem jo otlet s lehet h hajlananak is effele. Nem tudom, de...
@rmad: en szerintem meg nem, ez ugy jonne ki mintha ket csapat jatszana egy mezben, nem?
s hogy alltok? valami konkretum?
@rmad: Rad ertettem, hogy kozeledunk. Ha ti is akarjatok akkor lehet valami belole. Csak kell egy kozos nevezo
Nem ertem,hogy miert kell nagyfejunek es makacsnak lenni??? A SC mar jonehanyszor atesett nev es szin valtason... A penz is jol jonne termeszetesen a Klubhoz,de itt most nem csak errol van szo,hanem arrol,hogy megmentsunk egy darabkat legalabb a HC-bol... Kar lenne,nagy kar ha csak ugy nyomtalanul tunne el...
@csatoimi: Szevasz Gobé(Imi) már hiányoztál az ötleted szrerintem se vólt rossz a baj csak az vele hogy nem mi kell akarjuk ha nem a vezetőség mi kevesek vagyunk szurkolok ehez. Az igazság az hogy mindenkinek kell engedni valamit (te megtetted tisztelet érte) a 2 cimert nem igazán tartom jónak mivel egy szimbolúm csak egy dolgot szimbolizálhat lásd nemzeti zászlók (erről lehet vitázni mondjuk)viszont azt hogy Sport club Csikszereda(MAGYARUL) Hockey Club ez már jól hangzik. Ebben bemnne van minden román magyar angol vagy a hokey club helyett lehetett volna hoki klub magyarul.
Amugy szeretném ha leirnád na persze ha nyilvános a dolog hogy a S.C. hogy szerette vólna mivel ők kerestek meg.
Köszönöm előre is tiszteletem.
@csatoimi: ha egy csapatnak mas a neve es mas a szine es mas a jatekoskerete mint addig akkor az a csapat megszunt. max egy kozos csapatba atvinne a "palmareset", ahogy a roman sajto hasznalja.
A SPortCLub nak a szine a neve tobb evtizedes multat, munkat, izgalmakat, oromoket es konnyeket jelent. Arrol nem olyan konnyu lemondani bizonyos penzosszegert, megha arra szukseg is van. Es foleg nem olyan helyzetben, ami itt van jelenleg. Egy, sajons tul durva rivalizalas utan, amint te is elismerted nemregiben egy interjun, nem idezek pontosan, de ha jol emlekszek ilyeneketmondtal, hogy "tul melyek a sebek" a csiki hokiban.
en javasolnek valamit, ha mar nem tul keso: ha annyira szereted a hokit es a HC, akkor miert nem viszed tovabb olyan formaban amilyen volt 3 eve. Csiki tehetseges sracok kapartak a jegen oszinten, sportszeruen, fejlodoen. Nem egetvero fizetesek, nem feleuropabol osszeszedett allitolagos sztarok, akiknek kb szuk fele bizonyitott. Hanem egy ambicios csiki csapat.
De ugy latom, hogy vagy a csucson vagy sehol se akarsz lenni. Nagy nemzetkozi klubok is voltak hullamvolgyben, de felalltak,lasd Milan, Chelsea - fociban, Chicago Bulls kosarban stb.
@Joegep: nem kell eltunjon a HC nyomtalanul, ha azt penzt amit Csato felajanl ide oda, azt maradektalanul felajanlana a HC nak, akkor nagy esellyel fenn lehtne tartani. Jaj, az mas, hogy az iden keves eselye volna bajnoki cimre, de joreszt csiki sracokra alapozva lehetne fenntartani a csapatot. Bizonyara kisebb fizetesekkel, de attol meg meg tudnanak elni. Amugy a jelenlegi gazdasagi helyzetben civilkent se kapnanak egykonnyen jol fizetett allast, foleg, hogy legtobbjuknek nem erost van szakmajuk.
@csiki drukker: Szerintem ha csak rajta mulna megmaradna HC...
@székely hokis: Szia. Nem titkolozunk, mert ez egy olyan ugy, hogy csak ugy tud megvalosulni, ha mindannyian(vezetok, tamogatok, szurkolok) tudunk rola. A megkereses abban merult ki, hogy elmondtam az allaspontomat, es vagy tiz oran keresztul osztottuk-szoroztuk, hogy mit lehetne csinalni, hogyan lehet ezt kivitelezni. Az allaspontomat ismered, ha meg erdekel valami azt megirom neked. Udv
@csiki drukker: Szerintem a légiosok nélkül is megvolna a 3 hely a bajnokságba de egy kis szerncsével a második is.Bárhogyan is történik a dolog a legfontosabb az vólna hogy a játékosok ne maradjanak munka nélkűl.
@csatoimi: Szevasz mégegyszer, a tiédet igen ismeres és tényleg elgondolkotható én nem tartom rossz ötletnek viszont nem ismerem a S.C. álláspontját a dolgokról hogy ök meddig mentek vólna el ebben a kérdésben ők mit ajánlottak fel neked ami a számodra nem vólt elfogadható.
Tiszteletem.
@székely hokis: kb errol beszelek en is, jelen helyzetben (hoki es gazdasag) nem megaprojektekben kell gondolkodni, hanem fenntartani a jovobeli fejlodes eselyet. Ennek a legfontosabb eleme a csiki sport altal kinevelt jatekosok. Sajnos, attol nem kell felni, hogy Bundesliga vagy Extraliga elszivja oket. Egy, ott sincs jelenleg sok penz, ketto azert attol messze vagyunk. Peldaul eleg jot nevettem a Flinta fele kiserleten, hat a HC nel is "gyenge lancszem" volt, ketlem, hogy kinn nagyot alakitson. Ellenben Szabo Istike, ha egeszsegugyileg rendben lesz akkor remelem, tud bizonyitani. Drukkolok neki.
@székely hokis: Egy kozos nev es szin variacioban benne lettek volna(ugy vettem eszre), tehat nem vetettek el az otletet, csak azt mondtak, hogy ezt meg kell targyaljak meg tobb helyen, tobbek kozt veletek szurkolokkal is
@csatoimi: Ok ha ez elősegitti a csiki hoki életet és ez legyen bármilyen más javaslat én támogatni fogom.
Kösz és minden jót.
@csiki drukker: Napokat gondolkoztunk es szamoltunk, hogy hogyan lehetne tovabbvinni a HC-t, melynek minimalis koltsegvetese 400.000 euro lett volna. Ebben csak helyi jatekosok vannak csokkentett fizetessel, harom legios(kozepes szint), helyi edzo. Hidd el mar ott tartottam, hogy a 150 ezer eurot amit en adtam volna, mar felemeltem 200.000-re(ami mar nalam is tulzas), de semmilyen lehetoseget nem lattam, hogy honnan lesz meg a penz tobbi resze, felelotlenkedni meg nem akartam, hogy neki kezdunk es aztan kell magyarazkodjunk, hogy miert nincs penz erre meg arra. Tudod a HC-nak valamivel nagyobb a minimalis koltsegvetes szuksege is mind az SC-nek, mert nincs sajat jegcsarnokja, ezert mindent berelnie kell, ami viszont nem keves penz. Elhiheted, ha egy lehetoseg lett volna ra, en fentartom ezt a csapatot, es nem csak ugy ahogy Te irtad, hogy mindig a csucson legyunk
@székely hokis: Szerintem ez nagyban elosegitene. Marmint a fejlodest, mert csiki hoki mindig lesz, velem vagy nelkulem, de ugy kepzelem, hogy olyan tul sok tamogatot a mai vilagban nem lehet kapni, tehat minden felajanlast meg kell becsulni. Te is megertheted azt, hogy volt csapatom szurkolotaborat is szeretnem megmenteni ezzel a lehetoseggel, szamomra fontos lenne az is, hogy ok is felemelt fejjel tudjanak ezentul is meccsekre jarni, es ugyanugy maguknak erezzek a csapatot, mind barki mas. Tamogatasod koszonom.
@csatoimi: a tavalyi tamogatok mind visszaleptek? Tusnad, Domo, Orange s meg ki volt? a fenyocsket nem is kerdezem. Meg ult a HC rendezesu meccseken a paholyban jopar piroskabatos szemely, akik a Mol dontojeben nagyon buszkek voltak ugy a HC ra, mint a sajat helyzetukre. Ezek mind ott hagytak a HC/t? Az szomoru, hogy a "szivvel lelekkel" es kozepso ujjal HC-t tamogatok mind egyedul hagytak.
Sajnos, ez az egesz HC projekt, tul gyorsan porgott fel, ahhoz, hogy tul ne forrosodjon a motor. Arra volnek kivancsi, ha nem jon a gazdasagi hiszti, akkor milyen jovoje lett volna?
@csiki drukker: Az altalad emlitett tamogatokbol mar senki nincs, a piros kabatos szemelyek akik a paholyban ultek, lehetosegeikhez kepest segitettek volna, de ez inkabb adminisztrativ munkaban merult volna ki, jelentos anyagi segitsegben nem. Kicsi ez a varos, hogy hosszutavan ket csapatot eltartson, de ha Kurko nem all ki, meg evekig lehetett volna vinni, es mikor igazan szukseg van erre, akkor egyesiteni
@csiki drukker: Sajnos sok kérdés fog meválaszatlanul maradni többek között a tiéd is.
2 nagyon fontos dolg van most minden hoki szertő ember fejében hogyan éljük túl ezt a szar pénzügyi helyzetet és mi lessz a H.C. játékosaival mert ők tehetnek a legkevesebbet erről az egész szar helyzetről. Szerintem most a jövővel kell foglalkozni és ennek érdekében mindent meg kell tenni lehetőleg úgy hogy mindenkinek jó legyen valamijen szinten. Ehez viszont kompromisszumokra van szükség mind a 2 fél részéről. Minden esetre arra kell gondolni és mindig arra kell gondolni hogy mik a közös értékek bennünk és sokkal több van közös mindt külömbség és ennek a tudatába kéne(kell)döntéseket hozni. Én nem vagyok sportmanadzser nem értek hozzá csak véleményem van de
minden olyan elképzelést ami a csiki hokit elősegitti azt támogatom erkölcsileg és persze aval hogy gyakran kijárok meccsekre.
@csiki drukker: Flinta lesz a csiki hoki legjobb hatvedje, ez max harom ev, meglatod
@csatoimi: HC Felcsík mint alternatíva, pl pálya ügyben is?
@Lazlee: Ugy tudom, hogy nincs befodve, de amugy nem ismerem a jogi viszonyokat sem, ottan
Sajnalom,hogy a tehetseges HC-s gyerekek kulfoldon kell folytassak a jatekot.
Barmennyire szeretnenk de rajtunk kivulallo okok miatt egyelore nem fog megvaltozni az a dolog,hogy Bukarestben "bozgorok",Budapesten "olahok" vagyunk.
Ez a teny CS.I. eseteben is ervenyes.
Egy par embert leszamitva a tobbinek csak "b...s olah" marad, orvendeznek az ingyen penznek,elolrol nyaljak,a hata mogott meg le se sz..jak.
@toblerone: Nem osztom ezt a velemenyt. Egy par hulye miatt, ami viszont mindenhol van, nem itelhetsz el egy egesz tarsadalmat. Ha kovetted az utobbi idok esemenyeit(politikai), akkor lathatod, hogy jo iranyban haladnak a dolgok
@csatoimi: Üdvözletem! Régen beszéltünk. A fentebb leírtak alapján (közös név és szín variáció)tehát van bármilyen csekély esélye annak, hogy valamiféle fúzió jöjjön létre természetesen mindkét oldalon meghozott kompromisszumokkal? "A tényleges munka jövő héten kezdődik"-mondta Ábrahám Előd...ez akár a tárgyalások újrakezdését is jelenti???
@poraszabolcs: Szia. A targyalasok be sem fejezodtek. Szerintem van valami esely, csak ezt mindenki kell akarja, mert maskeppen nincsen ertelme. Meg Abraham Elod is
Nagyon kiváncsi vagyok hoggy mi lessz a tárgyalások vége remélem mindenkinek megfelelő lessz
Azt kerdeznem Csato urtol hogy az uj szinkombinacio az hogy lett volna elkepzelve....mert en peldaul a kek-fekete kombinaciot siman el tudnam fogadni....

szerintem azert nem kell szomorkodni hogy a csiki jatekosok kulfoldi klubbokban edzoknek, mert uj hokikulturat tanulhatnak... amig nem a steauat erositik addig nincs baj...
@pisti.sportklub: Konkretan a szinekrol nem volt szo, vagyis, hogy milyenek legyenek. De termeszetesen ez is jo lenne
Nagyobb nyomast kene gyakorolni mindenkire a targyalasok folytatasa erdekeben .
Nagyon felek addig gondolkoznak az illetekesek mig elszalad az ido es azzal maradunk , hogy milyen szep lett volna az egyetlen , kozos csapat . Nem kene csikszeredai hokistak tomege brasso neven hokizzon .
Ez a megoldas ismet osszehozna Csikszereda hokiszereto embereit , egy ilyen csapatot midenki sajatjanak erezne .
@csatoimi: Mi volt az a dolog amit elakartal mondani Pirerol, a roman bajnoki donto meccsek utan? Legalabbis azt igerted.
@pisti.sportklub: kek-fekete komvinacio...., es akkor mehetunk uj mezet venni mi ? =)
@beluja: Volt egy csunya huzodasa, ugy jatszott, hogy be volt inekciozva mindig. Azert nem akartam ezt elmondani akkor, hogy ne hasznalja ki az ellenfel ezt
@csatoimi: Kosz. Azt hittem, hogy a meccsek elotti bulizasaira gondoltal.
Erdemes megnezni a hc szineit: www.eurohockey.net/teams/teaminfo.cgi?team=HC%20Csikszereda
Nem nehez megeggyezni a kozos szineken :-)))
@csatoimi: Ujabb "titokra" derult feny,en azt gondoltam,hogy valami lelki eredetu volt a problema... En szemely szerint nagyon drukkolok,hogy osszejojjon ez a "fuzios" dolog,ep eszu embernek nem lehet ez ellenere,annal is inkabb mert mar vagy otszor tortent a klubnal ilyen nev es szin valtoztatos dolog,a masik kerdes ez,hogy vajon ebbe mennyire tud es akar beleszolni Bukarest...
@beluja: Miota van (volt) a Villanytelep utcaban a HC szekhelye? Az nem a Peny kornyeken van valahol?
Üdvözletem! Olyan személyként aki az utóbbi időben résztvett az említett "egyezkedési" tárgyalásokon, leírok én is egy pár észrevételt.
1. Ami egyáltalán nem jó, az a HC Csíkszereda "szétszéledése", amit ma, legalábbis a MOL Liga idei kiírásának szempontjából, tényként lehet kezelni. Meggyőződésem, hogy ennek a fordulatnak, talán az elmúlt szezonban a HC Csíkszereda csapatában hokizó játékosokat leszámítva, legnagyobb vesztese a Sportclub Csíkszereda.
2. Számomra nincs különösebb jelentősége a ténynek, de kijelenthető, hogy azok a bizonyos tárgyalások a Sportclub képviselőinek kezdeményezésére jöttek létre, kezdetben inkább konzultáló jeleggel. Az ezen a blogon is megjelent Csató Imre által adott interjú után, amiben ő világosan kijelentette, hogy az elkövetkező időkben is támogatni szeretné a jégkorongot, természetesnek tűnt számunkra, hogy ezt a témakört is érintsük. Nem zárkozott el a Sportclub támogatásától sem, viszont két, általa is említett, szokványosnak nem nevezhető feltételt szabott meg: a csapatnév és a mezszín megváltoztatását. Ami a csapatnevet illeti, számunkra elogadhatónak tűnt, figyelembe véve a támogatásra felajánlott összeg nagyságát is (ami azért még jelen válságos időkben sem éri el a Sportclub elképzelt költségvetésének felét, de igen jelentős összeg) egy "Sportclub-szponzornév" alternatíva (mondjuk a Progym Hargita Gyöngye csapatnévhez hasonlatosan). Sajnos ez a javaslat nem volt elfogadható számára. Ami a Csapat színének esetleges változását illeti, személy szerint nem vettem részt olyan megbeszélésen amelyen bármiféle közeledést éreztem volna ezen a téren. Mi inkább a klasszikusnak mondható szponzor-csomag (mez, jég, palánk, stb. reklámfelület) formában szerettük volna ajánlatunkat megtenni, de ez a csomag nem tűnt érdekesnek számára.
3. Természetesen mindenkinek alanyi joga eldönteni, hogy kit és milyen körülmények között szeretne támogatni. Ugyanakkor az sem ránk, Sportclub szeretőkre tartozik, hogy mondjuk a székesfehérvári kék-fehér szín miért nem annyira zavaró számára, az AV19 csapatának felajánlott nagyon jelentős támogatásért cserébe miért volt elfogadható a "klasszikus" reklámcsomag, szín és névváltoztatás kérése nélkül. Maradjunk annyiban, hogy minden személy aki eddig is és a jővőben is jelentős mértékben támogatta illetve támogatni fogja ezt a gyönyörű sportágat, megérdemli a hokiszeretők elismerését.
4. Nagyon röviden a Sportclub házatájáról: megegyezés ide vagy oda, a Csapat készül a következő idényre, tegnap és az elkövetkező napokban ajánlatot tett illetve fog tenni az elmúlt szezonban a HC Csíkszeredánál játszó 7-8 fiatal játékosnak, amire jövő hét végéig várunk választ. Ezen válaszok függvényében is fog rövid időn belül véglegesítődni a keret. Maximum két héten belül a Sportclub újonnan kinevezett vezetősége egy valószínűleg hosszan tartó, minden aktuális témára kiterjedő sajtótájékoztatót fog szervezni, amelyikre természetesen minden szurkolót és érdeklődőt is meghív. Meglesz az alkalom a bejelentésekre, kérdésekre, válaszokra, véleménykinyilvánításokra egyaránt.
@döme2009: Nekem eppen Te mondtad, hogy mennyi lesz a jovo evi koltsegvetesetek. Az allami tamogatast leszamitva, ez az osszeg fele. De szerintem ennek tul nagy jelentosege nincsen. Miert nem zavart a Volan kek-feher szine? Azert mert nem volt mogottunk a tavalyi szezon, ami eleg feszulten telt el, ugy a szurkolok, jatekosok, mint a tamogatok koreben is. Azt mar tobbszor leirtam itten, hogy ezzel a lepesemmel, a csiki hoki tamogatasan tulmenoen azt szerettem volna elerni, hogy ezt a csapatot mindenki a magaenak tekintse. Klaszikus tamogatasrol ebben az esetben nem beszelhetunk, csak a ket csapat klaszikus osszevonasarol, bizonyos feltetelekkel, amit ma mar mindannyian tudunk
Volt szerencsém az elmúl évek alkalmával számtalanszor Erdélyben járni. Mindig nagyon jól éreztem magam és nem csak a gyönyörű helyek láttán, hanem a csiki emberek szívélyes fogadtatása és segítőkészsége miatt is.
Az a hoki élet ami ott van irigylésre méltó. A játékosaitok által olyan értékeitek vannak amiket egy ilyen helyzet miatt ami most adódott nem dobhattok el. Bizom abban, hogy félreteszitek a személyes sértődéseteket, a "székely makacsságot" és a játékosok ill. a szurkolók érdekeit is szemelőtt tartva egy igazán "CSIKI CSAPATOT" hoztok létre. Én szurkolok nektek a mielőbbi megegyezés érdekében!
Az a helyzet,hogy az ido telik es a jatekosok lassan itt-ott szerzodeseket irnak ala...igy szetszeledni latszik a dolog:(
Kosz Dome. Ezzel a beirassal sok dologrol tisztabb kepet latunk es objektivebbet.
Ezek szerint alakulgat a szekely bilbao :), csak mas szinben
Tovabbi jo munkat es egysikeres uj szezont a Klubnak.
süti beállítások módosítása